Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)HDP'Lİ BAYDEMİR: ÇIKARMIŞ OLDUĞUNUZ YASALARLA YARGILANACAKSINIZMERSİN'de, HDP tarafından, 'hayır' mitingi düzenlendi.

1)HDP'Lİ BAYDEMİR: ÇIKARMIŞ OLDUĞUNUZ YASALARLA YARGILANACAKSINIZ

MERSİN'de, HDP tarafından, 'hayır' mitingi düzenlendi. Merkez Akdeniz İlçesi Özgürlük Mahallesi'ndeki miting alanında düzenlenen programda binlerce partilisine seslenen HDP Şanlıurfa Milletvekili ve Parti Sözcüsü Osman Baydemir, Anayasa paketinin bir tilki kurnazlığı paketi olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı ve Başbakana seslenen Baydemir şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanına ve insanlığa bir ders var tarihte. Bunlardan bir tanesi Adnan Menderes ve Deniz Gezmiş'in idamıdır. O dönem idam cezası olmasaydı, Menderes'in de Gezmiş'in de hayatına kast edilmiş olmayacaktı. Şüphesiz her çağın Firavunları, nemrutları var. Bu çağın Firavunu, nemrudi akımı AKP'nin kendisi. Halepçe katliamını gerçekleştiren Saddam, en sonunda kendi zulmünün kurbanı oldu. Saddam yargılanırken, mahkeme heyetine 'Beni adil yargılayın' dedi. Mahkeme heyeti Saddam'a, 'Seni, çıkarmış olduğun senin yasalarınla yargılıyoruz' dedi. Sayın Başbakan, Sayın Erdoğan, bir gün halka hesap verdiğinizde, adil yargılanmak istediğinizde, çıkarmış olduğunuz yasalarla yargılanacaksınız. Gelin bu yasalar adil yasalar olsun. Öyle bir Anayasa yapalım ki bütün dertlerimize derman olsun. Bu paket ise tuzun kokmuş halidir."

DENGİR FIRAT'TAN RABİA İŞARETİ

Baydemir'den sonra kürsüye gelen Mersin HDP Milletvekili  Dengir Mir Mehmet Fırat, sahnede dört parmağını gösterip 'Rabia' işareti yaparak şunları söyledi:

"Diktatörlük bu ülkede sökmez. Birileri özellikle Azerbaycan'daki kardeşini örnek alarak Cumhurbaşkanlığı sistemini önümüze koyuyor. İnanıyorum ki, Azerbaycan'daki kardeşi gibi hanımını Cumhurbaşkanı baş yardımcısı yapacak. Meseleyi yatak odalarında halletmeye çalışıyorlar. Buna evet dememiz mümkün mü? Ben de inanıyorum ki, 'hayır' çıkacak. Bu 'hayır'ı yüzde 50'yi aşırtan da Kürt halkı olacak. Cumhurbaşkanı kalkıp şöyle bir işaret yapıyor ya. Bundan sonra bu işaret bizim işaretimiz. Dört temel vazgeçilmezimiz var. Birincisi demokrasi, ikincisi özgürlükler, üçüncüsü adalet ve dördüncüsü eşitlik. Bunu unutmayın."

Konuşmaların ardından miting sona erdi ve katılımcılar olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Baydemir in konuşması

-Detaylar

MERSİN/DHA

======================================================

2)'TAK KASKINI YAŞA HAYATINI' SLOGANI İLE GENÇLİK HAREKETİ BAŞLATTILAR

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde, Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencileri tarafından "Tak kaskını yaşa hayatını"  sloganı ile trafikte gençlik hareketi başlatıldı. Ayvalık İlçe Emniyet ve Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı'nın yanı sıra Türk Chopper Edremit Grubu'nun da destek verdiği etkinlikte, "Trafikte motosikletlilerin farkında olun", "Motosiklet sürücüleri ekipmansız trafiğe çıkmayın' mesajları verildi. Ortaöğretime yönelik yol güvenliği eğitim projesi olan 'Trafikte Gençlik Hareketi' ile Trafikte Genç Fikirler Yarışması'na katılmak isteyen Ayvalık Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencileri, Melih Aksu, Hasan Süner Yalçınkaya, Eda Dede, Yasemin Dağlı, Osman Ataberk Sarı, Danışman Öğretmenleri Suna Fegendemir, İsmail Yeşil yönetiminde hazırladığı projeyi, bugün hayata geçirdi.

"DENİZ TUZSUZ MOTORCU KASKSIZ OLUR MU?"

Özellikle lise döneminde bulunan gençlerimizde trafik güvenliği konusunda farkındalığı ve bireysel sorumluluğu geliştirmeyi amaçlayan Trafikte Gençlik Hareketi için Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden öğrenciler,  bugün de Ayvalık Öğretmen Evi'nden Cumhuriyet Meydanı'nda yürüdü. Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aday ve danışman öğretmenlerinin de kask takarak eşlik ettiği yürüyüşte, "Kask girmeyen kafaya cerrah girer", "Kask canın sigortasıdır", "Deniz tuzsuz motorcu kasksız olur mu?", "Vuru yüze ifadesi kaskını tak bir tanesi" yazılı dövizler taşıyan öğrencilere Türk Chopper Edremit Grubu ve Ayvalık'tan motosiklet tutkunları da eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda proje hakkında vatandaşlara bilgi verildi.

"KAZALAR, SÜRÜCÜLÜK BECERİSİ EKSİKLİĞİNDEN DEĞİL TRAFİK KURALI İHLALİNDEN OLUYOR"

Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi'nden Ali Uçan, trafikte saygı ve hoşgörünün önemine dikkat çekerek, " Bu kuralları evde öğretelim. Kurallara uyalım, trafikte örnek bir insan olalım. Ülkemiz karayolu ağında 2015 yılında toplam 1 milyon 313 bin 359 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu ortalama saatte 150 trafik kazasının meydana geldiğini göstermektedir. Kazalara neden olan kusurlar içinde sürücü kusurları yüzde 89,3'ü göstermekte. Bunun

yüzde 8,8'u yaya, 0,9'u yol, 0,6'sı taşıt ve 0,4'ünün yolcu kaynaklı olduğunu göstermektedir. Yapılan pek çok araştırma kazaların sürücülük becerisi eksikliğinden değil trafik ihlallerinden kaynaklandığını ortaya koymlaktadır" dedi.

"HAYATINIZI DEĞERLİ KILIN, KASKINIZI TAKIN"

Kask ve ekipman kullanmayan motosiklet sürücülerine seslenen Türk Chopper Edremit Grubu Başkanı Gökhan Yılgın ise "Hayatınızı değerli kılın. Lütfen kask takın, son pişmanlık fayda etmez. Evde bekleyen sevdikleriniz var" dedi. Adil Sosyal Tüm Engelliler Derneği (ASTED) Başkanı Namık Tuncel ise Türkiye'de engelli birey sayısının 12 milyon olduğunu ve engelliliğin en büyük nedeninin ise trafik kazaları olduğunu ifade etti.

"CAN KUTSAL, HAYAT ÖNEMLİDİR"

Okul Müdürü Hüseyin Aday da  "Can kutsal. 'Her hayat önemlidir' düsturu ile gençlerimiz tarafından başlatılan bu kampanya, ilçemizde trafikte en çok can kaybının ve yaralanmanın yaşandığı motosiklet kazalarına dikkat çekmeyi amaçlamaktadır. Bu kazalarda çoğunlukla hata motosiklet sürücüsünde olmamaktadır. Kampanyada farkındalık yaratılmaya çalışılan; trafikte motosiklet ve bisiklet kullanıcılarının varlığıdır. Önemsenmeyi hak ettikleridir. Motosiklet kullanıcıları kazalardan sonra yaşanan mağduriyeti sosyal medya üzerinden paylaşacaklarına bu gençleri örnek alıp farkındalık yaratmalıdırlar. Kampanyada vurgulamaya çalıştığımız diğer mesaj ise;  motosiklet kullanıcılarınadır. Lütfen araçlarınızın ekipmanlarınızı tam ve eksiksiz kullanın,  kendinizi riske atmayın. Özellikle mesajımız gençlerimize; henüz sorumluluk alma yaşına erişmemiş gençlerimize 'bizim için önemli ve değerlisiniz' demek istiyoruz. Kendinize ve sevdiklerinize acılar yaşatmayın. Ekipmanlarınızı eksiksiz kullanın ve ehliyetsiz trafiğe çıkmayın" dedi. Projenin,  Ayvalık Belediyesinin desteğiyle alınan 50 adet kask ile çeşitli hediyeler, polis ve jandarmanın yapacağı uygulamada,kurallara uyan motosiklet sürücülerine hediye edileceği bildirildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Yürüyüşten görüntü

-Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Aday'ın konuşması

-Ayvalık İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timi'nden Ali Uçan'ın konuşması

-Türk Chopper Edremit Grubu Başkanı Gökhan Yılgın'ın konuşması

-Öğrenciler ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir),

====================================================

FOÇA'DA POLİS HAFTASINA KORTEJ YÜRÜYÜŞÜYLA KUTLANDI

3)MOTOSİKLET TUTKUNLARI POLİSLER İÇİN SÜRDÜ

TÜRK Polis Teşkilatı'nın 172'nci kuruluş yıldönümü ve 3-10 Nisan 2017 Polis Haftası dolayısıyla hafta boyunca çeşitli etkinliklerin düzenlendiği İzmir'in Foça İlçesi'nde yüzlerce motosikletlinin katılımıyla sürüş ve kortej yürüyüş yapıldı.

Bugün iki kilometrelik bir konvoyla Foça'ya gelen Türkiye Motosiklet Kulüpleri Birliği'nin kadınlı-erkekli 300 kadar  üyesi Büyükdeniz ve Küçükdeniz sahillerini de kapsayan bir gösteri sürüşü yaptı. Motosiklet tutkunları daha sonra Kavala Kafe önünde oluşturulan yürüyüş kortejine katıldı. Aralarında CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Foça İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş, bazı daire müdürleri, belediye meclis üyeleri, resmi kıyafetleriyle polis memurları, polis aileleri ve vatandaşların yer aldığı kortejin hareketiyle birlikte ilçe siren sesleriyle inlemeye başladı. Şehit Polis Memuru Fethi Sekin'in fotoğrafı, Türk Bayrakları, kendilerine özgü kıyafetleri ve selamlama biçimleriyle büyük ilgi gören motosikletlilerin geçişi sırasında balkonlardan, restoran, kafe ve sahil banklarında oturanlardan destek alkışları geldi. Yürüyüş sırasında polis memurları kırmızı beyaz karanfiller dağıttı. Yoğun kalabalıkların bulunduğu sahilde elde çiçeklerle hoş görüntüler oluştu.

Demokrasi Meydanı'na büyük boy Türk Bayrağı açarak giren gruplar ve vatandaşlara hitabeden konuşan Foça İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş her zamankinden daha zor bir görev üstlendiklerini bildiklerini söyledi. Uğurtaş; "Bu ülkenin asayişini bozacaklarını sananlar, bu vatandan bir karış toprak koparacaklarını sananlar avuçlarını yalasınlar. Canımız pahasına görevimizin başındayız."dedi. Uğurtaş, kendilerini yalnız bırakmayan ve polis haftasını renklendiren Türkiye Motosiklet Kulüpler Birliği üyeleri adına Salih Özsüvariler'e çiçek vererek destekleri için motosikletçilere ve Foça halkına teşekkür etti.

Salih Özsüvariler'de konuşmasında vatan savunmasında kendilerine düşecek bir görev olduğunda zaman, mekan ayrımı yapmadan emniyet güçlerinin derhal yanına koşacaklarını belirterek, "Tüm olanaklarımızla ve arkadaşlarımızla yanınızdayız" dedi.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulup, heapbir ağızdan İstiklal Marşı'nın büyük coşkuyla okunmasının ardından meydanda kurulan stantlarda katılımcılara ikramlar yapıldı. Yürüyüş ve törende en çok ilgiyi  polis kıyafeti giymiş çocuklar görünken vatandaşlar polis memurlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmek için adeta birbirleriyle yarıştı.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Yürüyüşten görüntü

-Motosikletlli grubun şehir içi turundan görüntü

-Foça İlçe Emniyet Müdürü Yasin Uğurtaş'ın konuşması

-Drone ile havadan çekilen görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir),

====================================================

4)ŞIRNAK'TA ŞEHİTLER İÇİN KÜRTÇE-TÜRKÇE MEVLİT OKUTULDU

10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğünce şehitler için Türkçe ve Kürtçe mevlit okutuldu.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü tarafından 10 Nisan Polis Haftası nedeniyle kentteki Külliye Camii'nde Vali Ali İhsan Su, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak'ın yanı sıra çok sayıda vatandaşın katılımıyla, şehitler için Kürtçe-Türkçe mevlit okuldu.  Mevlide katılan vatandaşlara gül suyu ve lokum ikram edilirken, cami çıkışında ise Şırnaklılara tatlı ikram edildi.

Mevlidin ardından Vali Su ve beraberindekiler kentin bazı bölgelerinde kurulan güvenlik noktalarında nöbet tutan polisleri ziyaret etti. Burada polislerle bir süre sohbet eden Vali Su, görev yapan polislere teşekkürlerini ileterek, "10 Nisan polis teşkilatımızın kuruluş yıl dönümü. Bu nedenle polis noktalarımızı gezelim dedik. Sizlerle bir görüşelim, hal hatırınızı soralım istedik. Tabii ki vatanımız milletimiz bayrağımız için sizlerde burada fedekarca, can siperine görev yapıyorsunuz, gayret ediyorsunuz. Biz hepinize çok teşekkür ediyoruz. Tabii ki bu uğurda bir çok arkadaşımız kardeşimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Mekanları cennet olsun. Cenabı hak mekanlarını ali eylesin. Sizlere ve gazilerimize cenabı hak sağlıklı uzun ömür ihsan etsin. Her türlü kaza ve belalardan teröristlerin teröründen muhafaza buyursun. Sizler ve bütün ülkemizi. Tekrar polis teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum"dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------------

-Mevlit etkinliğinden görüntü

-Vatandaşlara lokum dağıtılması

-Vali Su'nun polisleri ziyaret etmesi

-Vali Su'nun konuşması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK,

===================================================

5)ÇUBUK BELEDİYE BAŞKANI ACEHAN'IN ACI GÜNÜ

ANKARA'nın Çubuk İlçesi'nin Ak Parti'li Belediye Başkanı Tuncay Acehan,  tedavi gördüğü hastalık nedeniyle evinde hayatını kaybeden 80 yaşındaki babası Erdoğan Acehan'ı son yolculuğuna uğurladı.

Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gören Erdoğan Acehan, bu sabaha karşı evinde hayatını kaybetti. Erdoğan Acehan'ın cenazesi, Çubuk Merkez Cami Kebir'de Müftü Muharrem Genç'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Yenice Mahallesi Aile Kabristanlığı'nda sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi. 4 çocuk babası olan Acehan'ın cenazesine, Belediye Başkanı oğlu Tuncay Acehan, yakınları, ilçe kaymakamı İbrahim Çenet, Ak Parti İl Başkanı Nedim Yamalı, Ankara Milletvekili Emrullah İşler, ilçe belediye başkanları, ilçe idari amirleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.Taziyeleri kabul eden Başkan Acehan'ı acı gününde sevenleri yalnız bırakmadı.

Görüntü Dökümü:

Taziye ziyaretine gelen misafirlerden görüntü

Protokolden görüntü

Cenaze namazından görüntü

Müfit ONBAŞI/ÇUBUK(Ankara), -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuncay Acehan AK Parti Ayvalık Politika Güncel Haberler

title