Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)BAKAN IŞIK: TÜRKİYE HER YIL YÜZDE 5-6 BÜYÜRSE 2050 YILINDA ALMANYA'YI DA GEÇİYORMİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık istikrarlı hükümetler döneminde Türkiye'nin en az yüzde 5 büyüdüğünü belirterek, "Her yıl Türkiye ortalama yüzde 5, yüzde 6 büyürse 2050 yılında Türkiye Almanya'yı da geçiyor...

1)BAKAN IŞIK: TÜRKİYE HER YIL YÜZDE 5-6 BÜYÜRSE 2050 YILINDA ALMANYA'YI DA GEÇİYOR

MİLLİ Savunma Bakanı Fikri Işık istikrarlı hükümetler döneminde Türkiye'nin en az yüzde 5 büyüdüğünü belirterek, "Her yıl Türkiye ortalama yüzde 5, yüzde 6 büyürse 2050 yılında Türkiye Almanya'yı da geçiyor ve Avrupa'nın en büyük, en güçlü ülkesi haline geliyor" dedi. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Üniversitesi Körfez Yerleşkesi'nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Işık, 16 Nisan'da istikrarın kalıcı hale geleceğini belirterek, "Çünkü sizin onayınıza sunduğumuz sistemde artık hükmet meclisten çıkmayacak. Artık hükümet sandıktan çıkacak. Siz de gideceksiniz, oy vereceksiniz ve hükümeti sandıkta belirleyeceksiniz. Bir daha 5 yıl süreyle olağanüstü bir olay olmadığı sürece güvenoyu diye bir dert yok, gensoru diye bir dert yok, bütçe onaylandı mı onaylanmadı mı diye bir dert yok. Türkiye'de kim seçilirse seçilsin icraatını yapacak, sonra yine sizin huzurunuza çıkacak. Yine sizler değerlendireceksiniz. Hükümeti başarılı bulursanız destekleyeceksiniz. Başarısız bulursanız 'Arkadaş kusura bakma, sen bizi istediğimiz hizmetleri yapmadın. Onun için seni değiştiriyoruz' diyeceksiniz. ve Türkiye artık hükümet kombinezonlarıyla, hükümet formülleriyle zaman kaybetmeyecek" dedi. Türkiye'nin enerjisini kendi içinde harcamaması gerektiğini ifade eden Işık, "Şu anda 'Her şey güllük gülistanlık. Cumhurbaşkanımızla başbakanımızın arası çok iyi. Ne gerek var' diye soranlara söylemek lazım. Yarın yeniden aynı istikrarsızlık dönemlerine dönmeyeceğimizin garantisi var mı? Biz bu ülkede bir cumhurbaşkanının, başbakanın yüzüne anayasa kitapçığı fırlatılmasından dolayı bir ekonomik kriz yaşadık mı? Bundan dolayı yüzbinlerce gencimiz, insanımız işsiz kaldı mı? Ekonomi bir gecede tepe taklak oldu mu? Bunun ileride tekrarlanmayacağının garantisi var mı? Şimdi fırsat varken gelin bu hükümetin meclisten çıkma işini bırakalım, sandıkta halk doğrudan hükümeti seçsin. Bu değişikliği sizlerin takdirine sunuyoruz. İstiyoruz ki sizler bu değişikliğe evet deyin ve Türkiye istikrarını kalıcı olarak sandıkta belirlesin. Bir daha koalisyon dönemlerine dönmeyelim. Bir daha Türkiye enerjisini kendi içinde harcamasın" diye konuştu.

2050 YILINDA TÜRKİYE ALMANYA'YI GEÇİYOR

Işık, Avrupa'da bazı siyasetçilerin Türkiye karşıtı bir kampanya yürüttüğünü ifade ederek, şöyle konuştu:

"Neredeyse Avrupa'daki en önemli gündem maddelerinden biri Türkiye. Peki bunu bunlar ne için yapıyorlar derseniz aslında 2050 yılında dünyanın nereye gideceğini çok iyi bildikleri için yapıyorlar. Yapılan bir çalışmada 2050 yılında Türkiye'nin nüfusu 97-98 milyon yani 100 milyona geliyor. Mesela Almanya'nın nüfusu ise şu anda 80 milyon, 72 milyona düşüyor. Şu anda 2017'deyiz. Biz bu anayasa değişikliğini kabul edersek ve istikrar anayasada sağlanırsa ve hükümetler 5 yıl süreyle göreve gelirse ve bundan dolayı bugüne kadarki tecrübelerimiz söylüyor ki istikrarlı hükümetler döneminde Türkiye en az yüzde 5 büyümüş. Ortalama yüzde 6 ve yüzde 7 büyüme dönemlerimiz var. Her yıl Türkiye ortalama yüzde 5, yüzde 6 büyürse 2050 yılında Türkiye Almanya'yı da geçiyor ve Avrupa'nın en büyük, en güçlü ülkesi haline geliyor. Ama Türkiye yine son 42 yılın 30 yılında olduğu gibi enerjisini kendi içinde harcamaya devam ederse bırakın 2050'yi, 2550'de bile bizim Avrupa'yı yakalama imkanı yok. Onun için size çağrımız gelin bu anayasa değişikliğini gerçekleştirelim"

Görüntü Dökümü

----------------------------

Törenden görüntüler

Bakanın konuşması

Temel atma töreni

Faruk KIYAK-Çağla DAŞCI/KÖRFEZ(Kocaeli), -

===============================================

BAKAN EROĞLU: O KİŞİLERE ORMAN KANUNU UYGULANACAK // EK

2)TÖRENLE 14 TESİSİN TEMELİNİ ATTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yenice, Çan ve Biga İlçelerinde orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtım ve 14 tesisin temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu'nun ilk durağı Yenice İlçesi oldu. Beraberinde Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ile buradaki törene katılan Bakan Eroğlu, vatandaşlara seslenerek, "70 müjde vermiştik. 968 milyon TL. Bu sefer de 12 müjde ile geldik. 88 milyon TL. Çanakkale'ye verdiğimiz müjdeler toplamda 1 milyar 50 TL oldu." 16 Nisan'daki referandum için vatandaştan 'evet' oyu isteyen Bakan Eroğlu, "Halk oylamasında kimler 'evet' diyor. Vatanını milletini seven herkes 'evet' diyor. Türkiye'nin bekası, devletin bekası, milletimizin istiklal ve istikbali için, onun için 'evet' diyoruz. Başka bir şey yok. Özellikle Almanya'da gazeteler Türkçe manşet atıyor 'hayır' deyin diye. Çünkü biz diyoruz ki söz de karar da Türk Milleti'nindir. Biz senin kanun değişikliğine karışıyor muyuz? Hollanda, Fransa, Danimarka netice de 'hayır' diyor. Onlar geleceği gördüler, hissettiler. Allah nasip ederse anayasa değişikliğiyle Türkiye adeta uçacak. Küresel bir güç olacak. Buna yürekten inanıyoruz" dedi.

ÇAVUŞLU GÖLETİ VE 7 TAŞKIN KORUMA TESİSİNİN TEMELİNİ ATTI

Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından, orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı yapıldı.

Bakan Eroğlu, Yenice'deki programın ardından Çan İlçesi'ne geçti. Bakan Eroğlu, burada Atatürk Şehir Meydanı'nda DSİ tarafından inşa edilecek Bayramiç Çavuşlu Göleti ile 7 taşkın koruma tesisinin temelini atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu, "Bugün buraya heybemiz dolu geldik. Bugün 14 tane tesis, 86 milyon TL'lik yatırım yapıyoruz. Birileri konuşuyor. Ama biz hizmet üretiyoruz" dedi. Bakan Eroğlu konuşmasının ardından butona basarak DSİ tarafından inşa edilecek Bayramiç Çavuşlu Göleti ile 7 taşkın koruma tesisinin temelini attı. Bakan Eroğlu, açıştan sonra orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları'nı dağıttı.Bakan Eroğlu'nun son durağı ise Biga İlçesi oldu. Kocabaş Çayı yanında DSİ tarafından inşa edilecek 5 taşkın koruma tesisi ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak bir tesisinin temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu, butona basarak, temel attı.

Öte yandan Yenice ile birlikte Çan ve Biga İlçelerinde vatandaşlara ceviz, biberiye, mavi servi, fıstık çamı ve defne fidan türlerinden oluşan toplam 13 bin 500 adet fidan da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

Bakan Eroğlu, Biga'dan Çanakkale'ye geçerek ilçeden ayrılacak

Görüntü Dökümü

------------------------:

-Bakan Veysel Eroğlu'nun Yenice'deki temel atma ve sertifika dağıtımından görün

-Bakan Eroğlu Yenice konuşma görüntü

-Bakan Eroğlu, Çan'daki temel atma ve sertifika töreninden görüntü

-Bakan Eroğlu Çan'daki konuşmasından görüntü

-Bakan Eroğlu'nun, Biga'daki temel atma töreninden görüntü

(Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

========================================================

3)CHP HAKKARİ DE MİTİNG YAPTI

CHP'Lİ ERDEM: HAKKARİ'DE YÜZDE 90, TÜRKİYE'DE YÜZDE 58 HAYIR ÇIKAR

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, partisinin Hakkari'de düzenlediği mitinge yaptığı konuşmada referandumda Hakkari'de yüzde 90, Türkiye genelinde yüzde 58 oranında 'hayır' oyu çıkacağını ileri sürdü.

Sümbül Mahallesi'nde mitingin yapıldığı otobüs terminaline gelenler üst aramasından geçirildi ve yoğun güvenlik önlemi alındı. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem seçim otobüsü üzerinden yaptığı konuşmada, demokrasi için mücadele ettiklerini söyledi. Bugün ülkede bütün ülkede farklılıklara karşın bir arada yaşandığını belirten Erdem, şunları söyledi:

"Farklılıklarımızla, bütün farklı düşüncelerimizle, kimliklerimizle, inançlarımızla bir arada eşit olmanın yollarını aramak durumundayız. Bizim yapmamız gereken budur. Ama gel görkü, bir anayasa getirmişler. Bizim orada derler 'Bu anayasanın mala davara faydası yok.' Ben de Malatyalıyım. Aynı zamanda bir taraftan Elazığ, öbür taraftan Karslıyım. Bu yörenin insanıyım. Fakat bu anayasanın mala, davara faydası yok."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk günden bu yana CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldığını belirten Erdem, "Şimdi onun konuşmalarına bakarak bu anayasada ne olduğunu da ben şöyle anladım. Anayasanın birinci maddesi ey Kılıçdaroğlu, ikinci madde ey Kılıçdaroğlu, üçüncü madde ey Kılıçdaroğlu, dördüncü madde ey Kılıçdaroğlu. Başka bir şey söylemiyor" dedi.

Ak Parti'nin camileri siyasi propaganda ofisi haline getirdiğini anlatan Erdem, "Bu anlayışın inancımıza, düşüncemize, değerlerimize verdiği zararları tarihte hiç kimse vermedi. Hatta ve hatta Hazreti Hüseyin'in şahadetine sebep olmuş olan Yezit bile camide siyaseti böyle yapmadı" dedi.

Hakkari'de sandık seferberliği başlattıklarını belirten Erdem, Türkiye genelinde hayır oylarının yüzde 58, Hakkari'de ise yüzde 90 olacağını ileri sürdü.

Görüntü Dökümü

----------------

-Mitinge gelenler polis tarafından üst aramasından geçirilmesi

-Ellerindeki Türk bayrakları ile bekleyen çocuklar

-Miting alanına gelenler

-CHP Milletvekili Eren Erdem'in mitingi alanına gelişi

-Erdeme yoğun ilgi gösterilmesi

-CHP Hakkari il Başkanı Aytekin Karahanlı'nın kısa konuşması

-Milletvekili Erdem'in konuşması

-Alkış ve 'Hayır' diye bağıran vatandaşlar

-Genel ve detaylar

-Milletvekili Erdem, vatandaşlarla kol kola girip halay çekerken

-Detaylar

(HABER-KAMERA: BEHÇET DALMAZ/HAKKARİ-DHA)

BOYUT: 700 MB

SÜRE: 10 DK 31 SN

====================================================

BAKAN MÜEZZİNOĞLU SOMA'DA 'EVET' OYU İSTEDİ // EK

4)MANİSA'DA MAKEDON GÖÇMENLERİ İLE BİRARAYA GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Soma ve Kınık'ta 'evet' oyu istedikten sonar geçtiği Manisa'da Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma Derneği (Mak-Göç) üyeleri ile Malta Mahallesi'nde bir araya geldi. Bakan Müezzinoğlu, mahalle girişinde Mak-Göç Başkanı Eyüp Deniz ve göçmenler tarafından çiçeklerle karşılandı. Bakan Müezzinoğlu, konfeti ve meşalelerle dernek binasının önüne geldi. AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Mak-Göç Dernek Başkanı Eyüp Deniz ve göçmenler katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, konuşmasının başında sandalyeye çıktı. 'Yukarıdan bakabilmek için değil sizinle göz göze gelebilmek için sandalyeye çıktım' diyen Bakan Müezzinoğlu, göçmenlerle bir araya gelmenin kendisine huzur verdiğini söyledi. Müezzinoğlu, Balkanlar'da Recep Tayyip Erdoğan'ın çok sevildiğini anlattı. Balkanlar'a CHP'lilerin gitmediğini söyleyen Bakan Müezzinoğlu, CHP'nin önde gelen bir ismiyle yaptığı konuşmayı anlatıp şöyle dedi:

"'Atatürk'ten geçiniyorsunuz. Atatürk'ü kullanıyorsunuz, onun manastırda okuduğu okulun anı defterinde sizden birinin yazısı var mı?' diye sordum. Oturdu düşündü. 'Recep Tayyip Erdoğan'ın yazısı var' dedim. Bizim, bu milletin gönül tahtalarında izimiz var. Milletin gönlünde izi olan günü gelince harmanda da yüzü olacak."

Kendisinin de Batı Trakyalı olduğunu dile getiren Bakan Müezzinoğlu, "Balkanların insanı mütevazidir, merhametlidir, mert ve cesurdur. Aralarından hain çıkmaz. Oradan çıksa vatanperver çıkar. Vatan için, milleti için medeniyeti için gerektiğinde canını feda etmek gerekiyorsa bu millet için canını feda eder. Bunun en yakın örneği 15 Temmuz'da yaşandı. Hainler, bu milletin kaderi ile oynamak istedi. Belirli güç odaklarının uşaklığını yapmak istediler. Bu millet, 'Kaderimle oynatmam, hainlere fırsat vermem' dedi. Sokağa döküldü. Yerli ve milli duruşu olan tüm vatandaşlarımız döküldü. 'Bu ülkenin vatandaşı olmayabilirim, bu büyük milletin medeniyetiyim' diyerek meydanlara çıktı. Balkanlar, 'Türkiye güçlüyse ben burada güçlüyüm' diyor. Onlar bu milletin dik duruşuna bakıyor. Son 15 yıldır büyük hedefler var. Milletine inanan, bağımsızlık mücadelesi vererek bu genç cumhuriyeti kuran kurucu lider Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; 'Bu millete muasır medeniyet üzerinde yer yakışır.' Buna hep beraber sahip çıkmamız lazım. Almanya, Hollanda ile Batı ile yarışacak noktaya gelmemiz lazım. CHP'li kardeşlerime 'Atatürk'ün gölgesinde yatarak bu iş olmaz. Milletle olur, halkın birlikteliğiyle olur' diyorum. O senin bugün sırtını dayandırdığın güç odakları Erdoğan'a 'Muhtar bile olamazsın' diyordu. Biz de diyorduk ki 'Onların ne dediği önemli değil, milletimiz ne diyor. Milletimizi gönül bahçesindeki izimiz önemli' dedik. İnşallah 17 Nisan'dan sonra artık millet ne derse bu ülkede o olacak. Kaderimize, bu ülkenin geleceğin beraber sahip çıkacağız. Almanya, Hollanda rahatsızsa bırakalım rahatsız olsun" diye konuştu. Bakan Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından eski Fenerbahçeli futbolcu Aygün Taşkıran, Bakan Müezzinoğlu'na Maltaspor forması ve mesir macunu verdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Bakan Müezzinoğlu'nun karşılanması

-Bakan Müezzinoğlu'nun konuşması

-Vatandaşlardan detay görüntü

-Bakan Mehmet Müezzinoğlu'na forma hediye edilmesi

Haber: Nermin UÇTU - Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA,

=====================================================

5)HDP BİNGÖL MİLLETVEKİLİ ÖZSOY: BU REFERANDUMUN HİÇBİR MANTIKLI GEREKÇESİ YOKTUR

HDP'nin Bingöl'de düzenldiği halk buluşmasında konuşan Milletvekili Hişyar Özsoy, "Erdoğan ve ailesini kurtarmanın, Devlet Bahçeli'nin başkanlığını kurtarmanın dışında, yaptığımız bu referandumun hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur"dedi.

Halkların Demokratik Partisi Bingöl İl Başkanlığı tarafından Genç Caddesi üzerinde 'Mutlaka kazanacağız' isimli halk buluşması düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Eş Genel Başkan vekili Fatma Kurtulan ve Gülcan Şimşek, Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım ile Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir katıldı. Etkinlikte bir konuşma yapan HDP Ağır Millekvekili Dilan Dirayet Taşdemir, "Bu anayasada kendimizi, kimliğimizi görmediğimiz için 'Hayır' diyeceğiz. Sizler de biliyorsunuz ki, iki yılı aşkın süredir, bir abluka siyaseti var. Bugün de burada etrafımız abluka altında. Bizler bu abluka siyasetine karşı, 16 Nisan'da bir kez daha hayır diyeceğiz. 16 Nisan'da bizden ne istiyorlar biliyor musunuz? Bizden bu siyaseti aklamamızı istiyorlar. Onun için de biz asla ve asla aklamayacağız"dedi.

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy ise halkn Bingöl sokaklarında kendilerine Ceylanpınar'ın katillerini sorduğunu belirterek, "Biz hiç kimsenin, Erdoğan ve Bahçeli dışında ihtiyaç duymadığı bir referandum yapıyoruz. Erdoğan ve ailesini kurtarmanın, Devlet Bahçeli'nin başkanlığını kurtarmanın dışında, yaptığımız bu referandumun hiçbir mantıklı gerekçesi yoktur. Bu ayıp bizim değil onlarındır. İki hafta sonra Türkiye'de yaşayan herkes ellerini vicdanlarına koyup, gidip oylarını kullanacak ve bu saçma sapan anayasal paketi tarihin çöp sepetine atacak. Bingöl sokaklarında bize Ceylanpınar'ın katillerini soruyorlardı. Şimdi açığa çıktı Ceylanpınar'ın katilleri. Hiç kimsenin ağzını bıçak açmıyor. En fazla FETÖ diyorlar Devlet içinde yapılanma diyorlar. Ceylanpınar'ı bahane ettiler kocaman barış sürecini yerle bir ettiler. Barış sürecinin en aktif aktörlerinden olan Bingöl'ün kıymetli evladı İdris Baluken ile birlikte, Eş başkanlarımızı, belediye başkanlarımızı hepsini cezaevlerine gönderdiler"dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Halk buluşmasının yapıldığı alandan görüntüler

Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'in konuşması

HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy konuşması

Genel ve detaylar

Haber - Kamera: Aziz ÖNAL-Mesut BUDRAÇ/BİNGÖL, -

===============================================

6)HDP AYDIN'DA 'HAYIR' OYU İSTEDİ

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Aydın Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingle 16 Nisan'daki referandumda 'hayır' oyu istedi. Mitingine saatler önce gelen HDP'liler halay çekerek 'hayır' sloganları attı. HDP Aydın İl Başkanlığı'nın düzenlediği mitinge HDP Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş katıldı. Kent Meydanı'nda sırasıyla konuşma yapan HDP milletvekilleri partililerden 16 Nisan Pazar günü yapılacak olan referandumda 'Hayır' oyu kullanmalarını istedi.

Milletvekili Ayşe Acar Başaran, kalabalığa hitaben yaptığı konuşmasında, "Bizim bu sömürü rejimine, diktatörlük rejimine, tek kişilik dikta rejimine itirazımız var. En çok da kadınlar olarak itirazımız var. Bir açıklasınlar, bu sistemin neresinde kadınlar var? Kadınlara vaat ettikleri tek şey var; ölüm. Kadınlara sokak ortasında öldürülmeyi vaat ettiler. Kadınları kapı kapı çalıştırıp hiçbir yerde söz sahibi olmamayı vaat ettiler. Kadınları dillerinden düşürmediler, sadece bir tek kadın bakan var. O da aileden sorumlu, o da çocuk tacizi sonrasında 'Bir kereden bir şey olmaz' diyor. Hollanda'da yaşananlardan sonra kadınlarla ilgili ne yaptığına bakalım, kocaman bir sıfır. Kadınlara vaat ettikleri sadece anne olmak, kız kardeş olmak, bacı olmak. Kadınları toplumun her alanından izole etmeye çalışıyorlar. Kayyum atandığında ilk yaptıkları kadınları silmek oldu. Tüm dünyanın imrenerek baktığı eşbaşkanlık sistemi korkulu rüyaları oldu. OHAL ile KHK'lerle tüm kadın kurumlarını kapattılar. Kadınları kendilerine muhtaç etmeye çalışıp, iradesizleştirip kendi sistemlerini kurmaya çalışıyorlar. Kadınlar buna neden evet desin? ' dedi.

"GENÇLER NEDEN EVET DESİN?"

"Gençler neden 'evet' desin?" diye soran Başaran, "'18 yaşında milletvekili olabiliyorsunuz' diyorlar, Doğru ama 'Bu gençler neler yaşıyor?' diye soruyorlar mı? Hayır. Gençlere vaat ettikleri tek şey ölmek, öldürmek. Gençler atanamıyor, binlerce arkadaşımız KHK'larla ihraç edildi. Gençler neden 'evet' desin bunlara? Ne sunuyorlar bize? Hiçbir şey. Atanamayan gençler polis olsun, asker olsun, korucu olsun onların savaş politikalarında canlarını versinler. Tek vaatleri bu. O yüzden gençler her yerden 'hayır'larını yükseltecekler" diye konuştu.

'KEŞKE REFERANDUM YAPMASAYDIK' DİYECEKLER

Başaran şöyle devam etti:

"Emin olun 16 Nisan'da, 'Referandumu keşke hiç yapmasaydık' diyecekler. Biz kendimize güvenelim. Haklıyız, hakikati savunuyoruz. Bugün bu topraklarda diktatörleşmeye izin vermeyeceğiz. Bütün farklılıklarının sesinin olduğu bir düzen kuracağız bu topraklarda. Onlara Aydın'dan da Amed'den de tüm Türkiye'den tek ses olduğumuzu haykırıyoruz. Kazanan biz olacağız, ezilen biz olduk ama başaran biz olacağız."

BU MAKYAJ SİLİNDİ

HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş da "Ege'de bundan 10'larca yıl önce, Denizli'de, Afyon'da, Isparta'da, bütün Ege Bölgesi'nde en büyük alimlerimizden olan Bediuzaman Saidi Kurdi buraya gelmiş ve buradaki kardeşliğin tesisi için emek vermişti. Ama o günkü zihniyet, 'Acaba burayı bölmeye mi geldi?' diye Seyda'yı mahkum etti. Denizli'de hapishaneye attılar ama Ege'de sizlere, bizlere güzel bir miras bıraktı. Bir arada eşit bir şekilde yaşama mirası. Bu köhne zihniyetin devam etmesi mümkün değil. Bu makyaj silindi" dedi.

Miting konuşmaların ardından olaysız sona erdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------:

-HDP'nin mitinginden görüntü

-Milletvekillerinin konuşmalarından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/ (Aydın),

=================================================

7)ELAZIĞSPOR TARAFTARLARINA MALATYA'DA TAŞLI SOPALI SALDIRI İDDİASI

İSTANBUL'da dün oynanan Elazığspor-Yeni Malatyaspor maçını izledikten sonra geri dönen Elazığspor taraftarlarını taşıyan otobüslere, Malatya'nın Darende ilçesinde saldırı yapıldığı iddia edildi. Saldırıda camları kırılan otobüs Elazığ Valiliği'nin önüne çekildi.

Malatyaspor'un sahasının tadilatta olması nedeniyle, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda dün oynanan maçta TFF 1'inci Lig'de müadele eden Yeni Malatyaspor, Elazığspor'u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından geri dönmek için İstanbul'dan yola çıkan Elazığspor taraftarlarını taşıyan otobüslere, Malatya il merkezi ve Darende ilçesinde saldırı yapıldığı iddia edildi. İstanbul'dan dönen taraftar guruplarının saldırıya uğradığını söyleyen taraftarlar, bindikleri otobüslerin camlarının atılan taşlarla kırıldığını belirtti. Kırık camları ile Elazığ valiliği önüne gelen otobüsten inen taraftarlar,

Malatya'nın Darende ilçesinde bir grubun saldırısına uğradıklarını söyledi. Saldırı sırasında Elazığ Belediyesi'nce kiralanan iki otobüsün taraftarları Darende ilçesinde bırakıp kaçtığını iddia eden taraftarlar, Malatya'ya geldiklerinde yolda duran bazı Malatyaporlu taraftarların taşlarla otobüse saldırdıklarını ve güvenliğin yetersiz olduğunu ifade etti. Çıkan olaylarda iki takımın taraftarlarından yaralananlar olduğu belirtilirken, olay yerine sevk edilen jandarma ekiplerinin Elazığspor taraftarlarını taşıyan otobüsleri sıkı güvenlik önlemleri altında Keban yolu üzerinden Elazığ'a gönderildikleri öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Otobüsten görüntüler

Kırılan camlardan görüntüler

Otobüsten inen taraftarlardan görüntüler

Taraftarların konuşması

Genel ve detaylar

Haber - Kamera: ELAZIĞ,

=====================================================

8)TERS LALE TOPLARKEN KAYALIKLARDAN DÜŞÜP MAHSUR KALDI, 7 SAATTE KURTARILDI

KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin İlçesi'nde ters lale toplamak isterken kayalıklardan 30 metre aşağıya yuvarlanıp yaralanan 50 yaşındaki Hamit Özer, AFAD'ın 7 saatlik çalışmasıyla mahsur kaldığı yerden kurtarılarak hastaneye götürüldü. Hamit Özer, dün öğle saatlerinde eşiyle birlikte Afşin'in ünlü bitki çeşitlerinden olan ters lale toplamak için Tanır Mahallesi kırsalına gitti. Daha çok dağlık ve kayalık bölgelerde yetişen ters lalelerden toplamaya çalışan Özer, dengesini kaybetmesi sonucu yaklaşık 30 metre aşağıya yuvarlandı. Düşme sonucu sol kolu ile sağ ayağı kırılan ve kayalıklarda mahsur kalan Hamit Özer'in eşi, cep telefonu çekmediği için mahalleye giderek vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edilirken, Malatya'dan da ambulans helikopter gönderildi.

Tüm çabaların sonuçsuz kalması üzerine AFAD'dan yardım istendi. Olay yerine sevk edilen AFAD ekibi ambulans helikopterle Hamit Özer'in bulunduğu bölgeye yakın bir noktaya götürüldü. Uzun uğraşlar sonunda Özer'in olduğu yere ulaşan ekipler vakit kaybetmeden kurtarma çalışmalarına başladı, havanın kararması nedeniyle helikopter dönmek zorunda kaldı. Hamit Özer'i sedyeye alan AFAD ekipleri daha sonra sedyeyi halat yardımıyla yukarıya çekti. Ekipler daha sonra yaralıyı sedye ile yaklaşık 3 kilometre taşıyarak sağlık ekiplerine teslim etti. Yaklaşık 7 saatlik bir çalışma sonunda kurtarılarak ambulansla Afşin Devlet Hastanesi'ne götürülen Özer'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Kayalıklardaki ekipler

Bekleyen sağlık görevlileri

Bölgenin havadan genel görüntüsü

( Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 52 MB

==============================================================

9)BİNA YIKIMINI ÇAY İÇEREK İZLEDİLER

SİVAS'ta eski Numune Hastanesi'nin ikinci bloğu da alınan geniş güvenlik önelemleri ile yıkıldı. Çevredeki bazı vatandaşlar bina yıkımını çay içerek izledi.

Sivas'ta yeni binasına taşınması ile boş durumda kalan eski Numune Hastanesi'nin yıkımı için çalışma başlatıldı. Yerine şehir parkı yapılması planlanan binanın yıkımı Özel İdare tarafından özel bir şirkete ihale edildi. Yıkım işini alan firma çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz günlerde bir bölümü kontrolsüz yıkılmasıyla gündeme gelen hastane binasının ardından kalan 11 katlı ikinci blok da yapılan çalışma ile yıkıldı.

"ÇAY İÇEREK YIKIMI İZLEDİLER"

Daha önceki yıkımı paniğe olan hastane binasının kalan kısmının yıkımı kontrolü olarak gerçekleştirildi. Bina kolonlarının kesilmesinin ardından bina belirlenen alana devrildi. Çevrede binanın yıkımını izlemek için gelen bazı vatandaşlar oturdukları yerde çay içerek yıkımı izledi. Bazı vatandaşlar ise yıkımı cep telefonları ile kaydetti. Yıkımın ardından bölge toz bulutu içerisinde kaldı. İtfaiye ekipleri de yıkımın ardından alanda sulama çalışması yaparken toz, yıkımın bulunduğu yere yakın olan cadde ve sokaklarda etkili oldu.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Binanın yıkım çalışması

-Yıkılma anı

-Çevredekilerin çay içerek izlemesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

======================================================

10)OTİZMLİ ÇOCUKLAR İÇİN UÇURTMA ŞENLİĞİ

ANTALYA'da Akdeniz Otizm Spor Kulübü Derneği tarafından otizme dikkat çekmek amacıyla ikincisi bu yıl gerçekleştirilen uçurtma şenliği büyük ilgi gördü.Akdeniz Üniversitesi Şenlik Alanı'nda gerçekleştirilen şenliğe, otizmli çocukların yanı sıra engelli bireylerle yakınları da katıldı. Şenlikte, yetişkinler de çocukluk dönemlerine geri döndü. Şenliğe katılanların arasında 2008 yılında Antalya'da geçirdiği trafik kazası sonucu felç geçirip hafızasını kaybettikten sonra Gülsüm Kabadayı'nın annelik yaptığı Umut Öz de vardı. Şenlik alanında büyük ilgi gören Umut da otizmli çocuklarla birlikte eğlendi.

Şenlik sonunda el boyama etkinliğine de katılan otizmli çocuklar, hep birlikte havaya balon bıraktı.

Görüntü Dökümü

------------------------:

Uçurtma şenliğinden görüntüler

Gülsüm Kabadayı'nın konuşması

Şenlikteki dans eden çocukların görüntüleri

Boyama etkinliği

141 MB /// 04.26ö

HABER- KAMERA: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Mehmet Müezzinoğlu Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title