Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

Okulun önünde midibüsün çarptığı çocuk öldüGAZİANTEP'te, okul önünde midibüsün çarptığı ilkokul birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Ahmet İnko yaşamını yitirdi.

Okulun önünde midibüsün çarptığı çocuk öldü

GAZİANTEP'te, okul önünde midibüsün çarptığı ilkokul birinci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki Ahmet İnko yaşamını yitirdi.

Kaza, öğle saatlerinde Karayılan Mahallesi'nde meydana geldi. Şehir içinde yolcu taşıyan 25 yaşındaki Ahmet Gür yönetimindeki 27 H 0619 plakalı özel halk midibüsü, ağabeyi Enes İnko ile birlikte Şehit İmam Çulcuoğlu Caddesi'ndeki Emine Ulusoy İlkokulu'na girerken Ahmet İnko'ya çarptı. Çarpmanın etkisiyle midibüsün altına kalan küçük Ahmet, çevredekilerin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan küçük Ahmet doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

OLAY YERİNDE ÇANTASI KALDI

Ölümüyle yakınlarını yasa boğan minik Ahmet'in, kaza sırasında içerisindeki kitap ve defterleri yola saçılan çantası olay yerindeki incelemenin ardından yakınlarına verilirken, midibüs sürücüsü Ahmet Gür gözaltına alındı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

Çocuğa çarpan midibüs

Polislerin çalışması

Çevredeki kalabalık

Okul

Polislerin incelemesi

Görgü tanıklarıyla röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mücahit YOLCU-GAZİANTEP-DHA)

=================================

Sur'da metruk bir evde PKK cephaneliği çıktı

DİYARBAKIR Valiliği, merkez Sur ilçesinde yapılan operasyonlar çerçevesinde metruk bir evde yapılan aramada çok sayıda silah ve roketatar mühimatı ele geçirildiğini açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün eylem faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin dün Sur İlçesi İskenderpaşa Mahallesinde bulunan metruk bir bina içerisinde arama yapktığı belirtilerek, şöyle denildi: "Aramalarda, 42 adet anti personel roketatar mühimmatı, 8 adet anti tank roketatar mühimmatı, 48 adet roketatar sevk fişeği, 4.181 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silaha ait fişek ele geçirilmiştir. Ele geçirilen mühimmatlarla ilgili olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin soruşturmayı derinleştirmesi sonucunda mühimmatların metruk binaya gömülerek yerleştirilmesi ile bağlantılı olduğu değerlendirilen biri yaşı küçük olmak üzere toplam 2 şüpheli şahıs ikametlerine yapılan operasyon sonucu yakalanarak gözaltına alınmıştır. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir."

görüntü dökümü

------------------

-Ele geçirilen mühimmattan görüntü

Haber: DİYARBAKIR,-

=======================================

Bakan Avcı: İlk hedef pazarımız Arap turizmi

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, termal turizme özellikle Arapların yakın ilgi gösterdiğini belirterek, "Yabancılara yönelik en önemli, ilk hedef pazarımız da Arap turizmi. Çünkü Araplar hem kaplıca termal turizmine hem de sağlık turizmine çok meraklı" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi'ne bağlı Yaylabağı ve Gazlıgöl beldelerindeki turizm havzası yatırımcı ve işadamları ile Gazlıgöl'deki Özgül Termal Otel'de düzenlenen buluşma toplantısına katıldı. Bakan Avcı, son 15 yılda Afyonkarahisar'ın özellikle kültür ve turizm alanında çok ciddi hamleler yaptığını söyledi. Özellikle termal tesis, kaplıca ve sağlık turizmi alanında kentte önemli ilerlemeler kaydedildiğini aktaran Bakan Avcı, kentte 4 termal turizm alanı bulunduğunu anlattı.

'YABANCIDA ARTMA POTANSİYELİMİZ DAHA YÜKSEK'

Afyonkarahisar'da 4 termal turizm alanında 5 yıldızlı oteller ve yaklaşık 20 bin yatak bulunduğunu belirten Bakan Avcı, "Afyonkarahisar'a 2002'de toplam 311 bin yerli ve yabancı turist geldi. Bunlardan 308 bini yerli, sadece 2 bin 600'ü yabancı turist. 2015'te yerli turist sayısı 674 bin 308'e çıkmış. Yabancı turist de 2 bin 600'den 17 bin 500'e çıkmış. Demek ki yabancıda artma potansiyelimiz daha yüksek. Bizim bu tesis kalitesiyle, bu misafirperverlikle, kültürle Afyonkarahisar'da bu rakamların çok çok üzerinde yabancı turist ağırlamamız lazım" dedi.

'İLK HEDEFİMİZ ARAP TURİZMİ'

Termal turizme özellikle Arapların yakın ilgi gösterdiğini belirten Bakan Avcı, "Yabancılara yönelik en önemli, ilk hedef pazarımız da Arap turizmi. Çünkü Araplar hem kaplıca termal turizmine hem de sağlık turizmine çok meraklı. Son zamanlarda batıda, Amerika'da, Avrupa'da, Müslümanlara dönük nahoş tutumlar arttıkça Arapların oralara olan rağbeti de düşüyor. Onlarla müşterek kültürleri paylaştığımız, yeme içmede sorunumuz yok. Adabı muaşerette sorunumuz yok. Birbirimizin halini, dilini çok iyi biliyoruz. O yüzden Araplar aslında Türkiye'ye gelmeyi çok istiyor. Afyonkarahisar da bu bakımdan Araplar için biçilmiş kaftan. Sadece Araplar değil, Balkanlarda da Kafkaslarda da aynı şekilde. Biz son 25-30 yılda turizmimizi deniz, kum, güneş üzerine idare etmişiz. O günün şartlarında öyle bir öncelik belirlenmiş. Bununla da epey bir mesafe almışız. Deniz, kum, güneşin de klasik müşterileri var. Ruslar bu işe meraklı. Avrupa'dan gelen, Rusya'dan gelen misafirlerimiz daha çok deniz, kum, güneş için geliyor" diye konuştu.

'TÜRKİYEYE HAS BİR MODEL'

Bakan Avcı daha sonra termal tesis işletmecilerinin istek ve taleplerini dinledi. Toplantının ardından termal tesisin bahçesinde halka hitap eden Bakan Avcı, 16 Nisan'da yapılacak referandum için 'evet' oyu istedi. Bakan Avcı, referandumla getirilecek olan sistemin Türkiye'ye has olduğunu aktardı.

EMEKLİLERDEN İNDİRİM TALEBİ

Termal tesisin bahçesinde emekli bir vatandaşın 'emeklilere ören yerleriyle müzelere giriş için indirim' talebini dinleyen Bakan Avcı, müze kart almasını tavsiye etti. "Yılda bir kez gezmeye çıkabiliyoruz, müze kart da çok pahalı" diyen vatandaşa Bakan Avcı, "Düşünelim bir düzenleme yapalım" yanıtı verdi.

Bakan Avcı daha sonra Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'ndeki termal tesis işletmecileriyle bir araya gelmek için ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------

-Bakan Avcının çiçekle karşılanması

-Salondakilerle tokalaşması

-Salon konuşması

-Salondakilerin istekleri (detay)

-Tesisin bahçesinde bekleyenler

-Emekli ile konuşması

-Bakan Avcı'nın kürsü konuşması

-Vatandaşlardan detaylar

HABER KAMERA: Sait KARADUMAN/AFYONKARAHİSAR,

===============================================

Bakan Çelik: 16 Nisan'dan sonra kriz marketini kapatıyoruz

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adana'nın Aladağ İlçesi'nde yaptığı konuşmada, "Kriz marketini, siyasete müdahale AVM'sini 16 Nisan'dan sonra kapatıyoruz" dedi.

Bakan Ömer Çelik, 16 Nisan'da yapılacak referandum kapsamında Aladağ'da Belediye Başkanlığı binası önünde vatandaşlar ile bir araya geldi. 16 Nisan'da yapılacak referandumdan sonra hükümet kurma konusunda vatandaşın yetkisinin arttığını kaydeden Bakan Çelik şunları söyledi: "Karşı karşıya kaldığımız tehditler, mücadele ettiğimiz terör örgütleri ve bunlara karşı mücadele de yaptıklarımız vatandaşlarımızın verdiği destekler sayesinde olmuştur. Eskiden Türkiye üzerinde başka projeleri olanlar başarılı olurlardı. Ama 15 Temmuz darbe girişiminde hesaba katamadıkları bir şey oldu. Bu, direniş ve dayanışmaydı. Geçmişte Türkiye'de 6 kere gelmek 7 kere gitmek güzel bir sözdü. Eskiden oy istiyorlardı. Oy aldıktan sonra yargı müdahalesi ile sizin onlara verdiğiniz oylar hırpalanıyordu. Dolayısıyla sizler hükumetleri seçiyordunuz ama onlar bir şekilde sizin onlara verdiğiniz yetkiyi başkaları gasp ediyorlardı. Bir daha böyle bir şey olmaması 16 Nisan'da sizlerin vereceği oylar ile mümkün olacaktır. Vatandaşlarımızı 16 Nisan'dan sonra vereceğiniz 'evet' oyları ile artık oyların yüzde 50'sini alamayan bir hükumet kurulamayacak. Vatandaşımızın hükümet kurmada yetkisi artıyor"

KOALİSYON HÜKÜMETLERİ ORTADAN KALKACAK

15 Temmuz darbe girişimi sırasında koalisyon hükümetinin bulunması durumunda büyük bir felaket olacağını belirten Bakan Çelik, referandumdan sonra koalisyon hükümetleri ortadan kalkacağını söyledi. Miting alanında eski Başbakan Adnan Menderes'in fotoğrafını gören Bakan Çelik, "Aladağ diyor ki şehit başbakanın hatırasına Aladağ bağlıdır. Bu Aladağ'ın 27 Mayıs darbecilerini lanetlenmesi demektir. 27 Mayıs darbesi olduğunda o katliamları kim destekledi, CHP destekledi. 27 Mayıs öncesinde ki seçimde vatandaş oyunu kullandı. Türkiye'de beni bu hükumet yönetsin dedi. Bu yetkiyi elinde silah olan birileri darbe ile Başbakan ve bakanları şehit ettiler. Bu tarihe utanç sayfası olarak geçmiştir. 27 Mayıs darbesinin arkasında onları destekleyen parti CHP, 28 Şubat döneminde ve diğer siyasete müdahale edildiği dönemlerde hep darbecilerin yanında destek verdiler. Demek ki rejim değişikliklerine destek veren parti CHP'dir" diye konuştu.

Sistem değişikliğinin rejim değişikliği olmadığını kaydeden Bakan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu CHP'nin siyasete dönük olarak saldırgan yaklaşımları örtbas etme davranışlarının kanıtıdır. 'Karargah Rahatsız' manşetlerinin son bulması için, Türkiye'nin yönetildiği vatandaşın haklarına el konulduğu dönemlerin ortadan kalkması için 'evet' diyoruz. CHP eğer rejim değişikliği tartışması açıyorsa bunun arkasında millet için yapılacak faydalı bir iş için kriz çıkartma olayı vardır. Kriz marketini, siyasete müdahale AVM'sini 16 Nisan'dan sonra kapatıyoruz. Rejim istismarcılarının kurduğu vesayet marketini kriz dükkanını ve müdahale AVM'sini kapatmak için 'evet' diyeceğiz. Bunlar Türkiye'nin dara düştüğü zamanlarda ortaya çıkarlar. Türkiye'nin meydanda olacağı zamanlarda ortaya çıkmazlar. Gayret siyaseti yapmazlar, sadece kriz siyaseti yaparlar"

Program sonunda Bakan Çelik'e Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik tarafından kilim hediye edildi.

Görüntü Dökümü

----------

-Bakan Çelik'in konuşması

Haber-Kamera: ALADAĞ(Adana), -

==============================

TSK'daki sivil ByLock'cular adliyede

ADANA'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Milli Savunma Bakanlığı'nda görevli sivil personele yönelik yapılan operasyonda, 'ByLock' kullanıcısı oldukları öne sürülen 1'i kadın 8 şüpheli adliyey sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, FETÖ ile bağlantılı oldukları iddia edilen Milli Savunma Bakanlığına bağlı çeşitli askeri birimlerde görevli sivil personellere yönelik çalışma başlattı. Soruşturma kapsamında cep telefonlarında örgütün haberleşme programı ByLock bulunduğu tespit edilen 1'i kadın 8 kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 12 gün boyunca sorgulanan zanlılar, ifadelerinin ardından sağlık kontrolü için Adli Tıp Biriminde getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 1'i kadın 8 kişi, adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Adli Tıp Birimi görüntüsü

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Araca bindirilmeleri

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

=========================================

Doktoru öldürüp intihar eden emekli polisin hemşire eşine 'azmettirme' gözaltısı(2)

DOKTOR TOPRAĞA VERİLDİ

Emekli polisin öldürdüğü Doktor Hüseyin Ağır, memleketi Sultanhanı Beldesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Bekir Ağa Camisi önünde düzenlenen törene Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Gazi Demir, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, AK Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, meslektaşları, ailesi ve belde halkı katıldı. Törende ayakta durmakta güçlük çeken, doktorun hemşire eşi 2 aylık hamile Sema Ağır ile annesi Fatma ve babası Yakup Ağır'a, yakınları destek olmaya çalıştı. Ağır çiftinin 3 yaşında Fatma ve 5 yaşında Yakup adında oğullarının olduğu belirtildi. Ağır'ın yeğenleri İlyas ve Hüseyin Ağır da tabuta sarılıp veda etti. Dr. Ağır'ın cenazesi kılınan namazın ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

(Görüntü Dökümü

----------------

Cenazenin getirilmesi

Dua edilmesi

Tören alanından detay

Eşi, annesi, babasından detay

Cenaze namazının kılınması

Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA))

=====================================

Dikenli tele takılan karacayı vatandaş kurtardı

SAMSUN'un Terme İlçesi'nde fındık bahçesindeki dikenli tellere takılan karacayı vatandaşlar kurtardı.

Terme İlçesi'nde bir karaca fındık bahçesinin çevresindeki dikenli tellere takıldı. Tellerden kurtulmak isterken daha çok dolanan karacayı çevredeki vatandaşlar fark etti. Bir vatandaş pense ile teli keserek karacayı kurtardı. Telden kurtulan karaca hızla bölgeden uzaklaştı. O anları bir vatandaş cep telefonunun kamerası ile görüntüledi.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Cep telefonu kamerası görüntüsü

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER / SAMSUN, -

====================================

Şehit polis adına hatıra ormanı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde 15 Temmuz şehidi Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç adına oluşturulan hatıra ormanına fidan dikilerek açılışı yapıldı.

Kemer'de Ormancılık Haftası dolayısıyla geçen yaz çıkan yangında zarar gören Göynük Mahallesi'ndeki 7 hektarlık alanın 2 hektarlık bölümünde hatıra ormanı oluşturuldu. '15 Temmuz Şehidi Polis Memuru Muhammet Oğuz Kılınç Hatıra Ormanı'na yaklaşık 2 bin fidanın dikildiği törene Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, Ak Parti Milletvekili İbrahim Aydın, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Antalya Sahil Güvenlik Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Önder Göksel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can, Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, şehit Muhammet Oğuz Kılınç'ın annesi Meltem Kılınç, babası Zeki Kılınç, kardeşi Onur Kılınç, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve ormancılar katıldı.

Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, 2008-2012 yılları arasında ağaçlandırma ve erozyon kontrolü seferberliği eylem planı uygulamaları sonucunda Trakya bölgesi büyüklüğünde bir alanda ormanlaştırma rehabilitasyon çalışmaları yapıldığını söyledi.

aymakam Mustafa Cihad Feslihan, geçen sene çıkan orman yangını bölgesine geldiklerinde 'alev topu' ve 'duman yığını' ile karşılaştıklarını belirterek, yangına müdahale eden ekiplerin mücadelesine teşekkür etti ve "O gün bizim ormanlarımız, ciğerlerimiz yanmıştı ama bugün onu telafi etmek için buradayız. Bu bölgeyi tekrar ağaçlandıracağız" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Antalya'nın yüzde 56'sının ormanla kaplı olduğunu vurgularken, orman varlığı ve kalitesini artırmak için bugüne kadar 80 bin hektar alanda ağaçlandırma, 71 bin hektar alanda rehabilitasyon, 12 bin hektar alanda toprak muhafaza ve erozyon kontrolü olmak üzere 163 bin hektar alanda çalışma yapıldığını kaydetti.

Şehit annesi Meltem Kılınç, "Oğlum şehit olmadan önce 'Bir bahçem olsun içinde çeşit çeşit meyve ağaçlarıyla donatayım yetiştirip büyüteyim. Benimle beraber büyüsün istiyordu' fakat nasip olmadı. Kendisi şehit olduktan sonra ülkemiz, milletimiz, devletimiz şehidine sahip çıktı ve bu güzel araziyi orman bölgesi haline getirmeye karar verildi ve şehidimin adı verildi. Bundan dolayı çok mutluyum" dedi.

Baba Zeki Kılınç "Ne mutlu ki o tarihte yanan ağaçların yerine tekrar ağaçlar dikilmek suretiyle telafi edebiliyoruz. Ama 15 Temmuz'da 249 vatan şehidi, kahramanın anası, babası, kardeşi, çocuklarının ciğerleri yanmaya devam ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından hatıra ormanının açılışı için kurdele kesildi. Bu sırasında şehidin annesi Meltem Kılınç'ın duygulandığı görüldü. Katılımcılar ve öğrenciler daha sonra fidan dikti.

Geçen sene yanan alanın 2 hektarına fidan dikilirken, 5 hektarına ise tohum atıldığı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Alandan ve oturanlardan görüntüler

Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata'nın konuşması

Vali yardımcısının ağaç dikimi detay

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan'ın konuşması

Ağaç dikimi detay

Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk'ün konuşması

Ağaç dikimi detay

Şehidin annesi Meltem Kılınç'ın konuşması

Ağaç dikilen alandan detay

Şehidin babası Zeki Kılınç'ın konuşması

Kurdele kesimi ve açılış

Toplu fotoğraf çekilmesi

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeki Kılınç Nabi Avcı Türkiye Termal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title