Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

Soylu: Belediyelere görevlendirmeleri biz değil, evlatlarının hasretiyle yanıp tutuşan anneler yaptı (2)"PKK'NIN ADINI KİMSE AMA KİMSE AĞZINA ALAMAYACAK"Diyarbakır'daki programından sonra Helikopter ile Hani ilçesine geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankebir meydanında vatandaşlarla bir...

Soylu: Belediyelere görevlendirmeleri biz değil, evlatlarının hasretiyle yanıp tutuşan anneler yaptı (2)

" Pkk'NIN ADINI KİMSE AMA KİMSE AĞZINA ALAMAYACAK"

Diyarbakır'daki programından sonra Helikopter ile Hani ilçesine geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankebir meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı referandum mitinginin yapılacağı alanın çevresindeki yüksek binalara keskin nişancı polisler yerleştirilirken, olağanüstü güvenlik önlemi altında vatandaşlar sıkı bir aramayla alana alındı. Dedektör bomba köpekleri ile platformun da arandığı mitingte konuşan Bakanı Soylu, vatandaşlara Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın selamlarını getirdiğini ve kendileriyle dertleşmeye geldeğini söyledi. 28 Şubat'ta irtica bahanesiyle ondan sonra Türkiye'nin büyük, bankalarını bir gecede hortumlandığını, bunun bedelinin eli nasırlı insanlara ödetildiğini söyleyen Bakan Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bir gün kıyafetimizle, bizi terbiye ettiler başı açık dediler. Başı örtülü dediler, okula giremezsin dediler. Bir Türk, dediler Bir gün Kürt dediler; bir gün Alevi, Sünni, laik, irticacı, dediler bu milleti parça, parça etmeye çalıştılar. Üzerlerinde hakimiyet kurmaya çalıştılar, sıkıntıyı sadece Diyarbakır'a, Bitlis'e, Şanlıurfa'ya yaşatmadılar. Herkesi ama herkesi tehdit olarak algıladılar. Camiye gideni de tehdit olarak algıladılar. Dinini kullanmak isteyeni de tehdit olarak algıladılar. 'Ben vatanıma, milletime faydalı olmak istiyorum.' diyeni de terbiye etmek istediler. Yetmedi milleti bir birine düşürmek için, gezi olaylarını çıkardılar. Yetmedi Pkk'yı, FETÖ'yü, DEAŞ'ı başımıza musallat ettiler. Ayağa kalkmamız için ellerinden geleni yaptılar. Gün geldi, yargıyı patron yaptılar. Boyalı basınlarıyla değerlerimizi, inancımızı, küçümseyen medya patron yaptılar. Gün geldi darbecileri patron yaptılar. Gün geldi uluslararası kuruluşları patron yaptılar. Bunları hep beraber bu ülkede yaşadık. Birimize Kürt, birimize dindar, birimize başörtülü, Alevi,köylü dediler. Bu ülkenin zenginliğini ortadan kaldırabilmek için her şeyi bugüne kadar yaptılar. Her gün yeni bir maşa, yeni bir alet kullandılar. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini yarına umutla gidebilmesini engelleyebilmek için bunu yapmaya çalıştılar.'"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün özerklik ilan edenlere seslenmek istediğini belirtirek, "Bugün sıkıysa gelip özerklik ilan etsinler. Hadi etsinler bakalım. Herkes bir şey için mücadele ediyor. Artık güçlü adımlar atacağız, Artık bu tarihleri bu ülkede hatırlamayacak, geleceğe kardeşlikle bakabilecek adımlar atmalıyız"dedi. Şuan Gabar'da, Lice'de her yerde Mardin'de bir taraftan Kars'ta, Ağrı dağı eteklerinde her yerde bu terörle mücadele sürdürdüklerini de belirtirek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sonuna kadar da sürdüreceğiz. Kimin için kardeşlerimizin huzuru için. Bizim medeniyetimiz insanlık medeniyetidir. Biz sadece terörizmle uğraşmıyoruz. Törizme, teröriste gerekli cevabı verdik şimdi yatırımlar geliyor. Diyarbakır'da 37 Bin 246 işe insanımız işe alınacak. Bir tarafından medeniyetimizi inşa etmeye çalışıyoruz. Evlerimizi, medreselerimizi, külliyelerimizi, tarihimizi inşa ediyoruz. Bambaşka bir yolculuğa çıktık. Kılıçdaroğlu şimdi kiminle kol kola biliyormusunuz. Pkk'yla kol kola, öbür taraftan FETÖ'yle kol kola bu nasıl genel Başkan oldu biliyorsunuz. Kasetle genel Başkan oldu değil mi? Kaseti FETÖ yaptı. Bu nasıl bir adam ki kaseti yapan, koltuğunu kaydırdığı kişiyi karşısına çıkıp ta 'ben bu partinin genel başkanıyım' diyor. Bu nasıl bir adam, Bu çok net ve açık sadece o değil ki Pkk, DEAŞ, FETÖ, Almanya, Hollanda geldi. Hani'liler ister Pkk, ister FETÖ gelsin, ister DEAŞ gelsin, ister Hollanda gelsin, ister Almanya gelsin, isterse topu gelsin bize Hani yeter. Bundan sonra bu ülkede öyle bir mücadele ortaya koyuyoruz ki; Pkk'nın adını kimse ama kimse ağzına alamayacak. Bilmenizi istiyorum. Onu silip tarihin derinliklerine gömeceğiz. Tarihin derinliklerine hiç merak etmeyin ve Kürt kardeşlerimizin üzerinde kurduğu baskıyı da ortadan kaldıracağız. Bilmenizi istiyorum."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Soylu'nun alana gelmesi

-Otobüsle halkı selamlaması

-Alınan güvenlik önlemleri

-Keskin nişancıların tepelere yerleşmesi

-Bomba köpeklerinin alanda bulunması

-Bayrak sallayan vatandaşlar

-Süleyman Soylu'nun sahneye çıkması

-Beraberindekilerle halkı selamlaması

-Bakan Soylu'nun konuşması

-Bakan Soylunun alandan ayrılması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR-Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

===============================================

KILIÇDAROĞLU: YETKİ MİLLETE AİTTİR 1 KİŞİYE VERİLEMEZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu," Kaç tane başkan yardımcısı olacak belli değil, kaç bakan olacak belli değil, niye başbakanlığı kaldırıyorlar belli değil, niye 600 milletvekili belli değil. İlla yetki, İlla yetki, illa yetki istiyorlar. Biz de diyoruz ki yetki millete aittir 1 kişiye verilemez" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Afyon'da Hemşeri Dernekleri,Yörük Türkmen Dernekleri, Ziraat Odaları ile bir araya geldi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun referanduma ilişkin konuşmasında şu ifadeler yer aldı: " Bu ülkenin bayraktan, vatandan, demokrasiden, Mustafa Kemal Atatürk'ten yana olan bütün vatandaşlarımı hayır oyu vermeye davet ediyorum. Kimsenin kimliğiyle, yaşam tarzıyla, inancıyla ilgilenmiyoruz. Her insana saygı duyuyoruz. 80 milyon bir arada, huzur içinde yaşamak istiyoruz. Demokrasi demek hesap vermek demektir. Öyle yetkiler veriyoruz ki, her türlü yetki var ama kimse hesap soramayacak. Hayırımız hayırlı olsun. Sevgili anneler evet demenin vebali çok ağırdır. Bu ülkenin toprağında, ikliminde yaşıyorsak suyunu içiyorsak bu ülkenin geleceğini düşünmek zorundayız. Bu ülkede demokrasiyi savunmak zorundayız. Öyle yetkiler veriyoruz ki kendilerine yakınlarına akrabalarına her türlü yetkiyi veriyoruz. Kaç tane başkan yardımcısı olacak belli değil, kaç bakan olacak belli değil, niye başbakanlığı kaldırıyorlar belli değil, niye 600 milletvekili belli değil. İlla yetki, İlla yetki, illa yetki istiyorlar. Biz de diyoruz ki yetki millete aittir 1 kişiye verilemez."

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları

Haber: AFYONKARAHİSAR,

===============================================

ŞEHİT EZİM İÇİN MEVLİD

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, Pkk'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı 27 yaşındaki Zinnur Ezim için mevlid okutuldu.

Şehidin Osmaniye'nin Kurtuluş Mahallesi'ndeki baba evinde düzenlenen mevlid programına Vali Kerem Al, Ak Parti Osmaniye milletvekilleri Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim'in ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehit Zinnur Ezim ve tüm şehitler için dua etti. Vali Kerem Al da şehit babası Mehmet Ezim ve yakınlarına başsağlığı dileyerek "Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Şehit evinin baba ocağının bulunduğu sokakta asılı Türk bayrağı

Vali Kerem Al'ın şehit evine gelişi, selamlaşması

Vali Kerem Al Şehit Babası Mehmet Ezim ile oturması

Mevlit programına katılanlardan genel görüntü

Kur'an ı Kerim okunması

Protokolden ve katılanlardan, askerler detay görüntü

Dua yapılırken ayağa kalkılması, dua yapılması

Haber: İbrahim EMÜL - Kamera: OSMANİYE,

===============================================

VALİ YARDIMCISI EŞİNDEN ŞİDDET GÖREN KADIN BAŞKA SIĞINMA EVİNE GÖNDERİLMESİNİ İSTEDİ

SAKARYA'daki bir sığınma evinde kalan öğretmen B.K., bir kentte vali yardımcısı olan, kendisine şiddet uygulayan vali yardımcısı eşi Ş.K.'nın yerini bularak kendisine psikolojik baskı yaptığını öne sürdü. B.K. başka bir ile gönderilmesini istedi.

Karadeniz bölgesinde bulunan bir ilde vali yardımcısı olarak görev yapan Ş.K.'nın öğretmen eşi B.K. 2 yıl önce şiddet uyguladığı öne sürüldü. B.K.'nin suç duyurusunda bulunması üzerine vali yardımcısı eşi hakkında 6 ay evden uzaklaştırma cezası verildi. Ş.K. eşinin kendisi ve çocuğuna tehditlerini sürdürdüğünü belirterek koruma altına alınmasını istedi. Bu istek üzerine B.K. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çocuğuyla birlikte Sakarya'da sığınma evinde koruma altına alındı. B.K., kaldığı yeri bulan eşinin sürekli kendisine psikolojik baskı yaptığını, yerini bulması nedeniyle başka ile gönderilmesini istedi.

Haber: Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), -

===============================================

VATAN PARTİLİ GÜLTEKİN, GAZİANTEP'TE

VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bedri Gültekin, 16 Nisan'da yapılacak referandum kaygısı nedeniyle FETÖ/PDY, PKK gibi terör örgütlerin üstüne gitmediği öne sürdü.

Bedri Gültkekin, Gaziantep'te partisinin referandum çalışmalarına katıldı. Gaziler Caddesi'nde referandumla ilgili hazırlanan bildirileri partililerle birlikte dağıtan Gültekin, son 6 ayda doların yüzde 30 değer kazandığını kaydederek, bunun sonucunda ise özel sektörün altından kalkamayacağı bir krizin içine sürüklendiğini savundu. Gültekin, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu nedeniyle hükümetin FETÖ/PDY ve PKK gibi terör örgütlerin üstüne yeterince gitmediğini öne sürerek, "TSK, emniyet ve yargı içinde Fethullahçı Terör Örgütü'nün 'ByLock' kullanan üyeleri tasfiye edilirken, örgütün aynı şifreli programı kullanan siyasi üyelerinin üzerine 16 Nisan'da yapılacak referandum kaygısı ile gidilmemektedir. Terör örgütünün siyasi ayağının üzerine gidilmemesinin de bir bedeli olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Milletimiz tehlikeyi görmektedir ve 'Hayır'da birleşecektir" şeklinde konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Toplantıya katılanlar

Bedri Gültekin'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

===============================================

KAFEDEKİ SİLAHLI KAVGADA ÖLÜ SAYISI 3'E YÜKSELDİ

Malatya'da bir kafeteryada yaşanan silahlı kavgada ağır yaralanan işletme sahibi Serdar Ökten olaydan 3 gün sonra hayatını kaybetti. Kafe olayında ölenlerin sayısı 3'e yükseldi.

20 Mart akşamı Malatya'da Kanalboyu Caddesi'ndeki bir kafeteryada işletme sahipleri ve bir grup arasında yaşanan silahlı kavgada 2 kişi ölmüş, 9 kişi de yaralanmıştı. Olayda ağır yaralanan kafeterya sahibi Serdar Ökten kaldırıldığı Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 3 gün sonra hayatını kaybetti. Ökten'in cenazesi otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken olayda ölenlerin sayısı 3'e çıktı.

Haber: Mikail PELİT/MALATYA, -

===============================================

KİLİS'TE SURİYELİLERİN 'KIZILAYKART' YOĞUNLUĞU

KİLİS'te, Kızılay tarafından Suriyelilere verilecek 100'er liralık yardım için dağıtılan 'Kızılaykart' almak isteyen sığınmacılar, banka önünde yoğunluk oluşturdu.

Kızılay tarafından kentte barınan Suriyelilere kişi başı 100'er lira yardım yapılması için, işlemleri tamamlanan sığınmacılara ATM'lerden para yardımını alabilmeleri için verilen 'Kızılaykart' dağıtımına başlandı. Suriyeli sığınmacılar, yardım kartını almak için banka şubesine akın etti. Banka şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturan Suriyeliler, AFAD tarafından verilen geçici kartları teslim edip 'Kızılaykart'lardan aldı. Banka önündeki yoğunluk nedeniyle Suriyeliler arasında zaman zaman kısa süreli gerginlikler de yaşandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Banka önünde bekleyenler

Suriyeli kadınlar

Kalabalık ve yoğunluktan görüntüler

Kartların dağıtılması

Kızılaykart

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

=================================================

BODRUMLU KAPTAN TOPRAĞA VERİLDİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde intihar eden tekne kaptanı 44 yaşındaki Murat Danacıoğlu, toprağa verildi.

Bitez Limanı kenarındaki parkta ağaca iple asılı bedeni dün (çarşamba) sabah bulunan tekne kaptanı Murat Danacıoğlu, bugün son yolculuğuna uğurlandı. Daha önce Hollandalı eşinin, 3 yıl önce ise çocukları da yanında götüren Rus eşi tarafından terk edilen Murat Danacıoğlu'nun cenazesi bugün, Merkez Tepecik Camii'ne getirildi. Öğlende kılınan namazın ardından Murat Danacıoğlu, Karaburgaz Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye 2 bin kişiye yakın denizci katıldı. Bodrum çiçekleriyle donatılan kardeşinin tabutu başından bir an olsun ayrılmayan ağabey Mehmet Danacıoğlu, gözyaşlarına hakim olamadı. Merhumun Rus eşinin beraberinde götürdüğü ikiz kız yeğenlerini hatırlatan ağabey Mehmet Danacıoğlu'nun sık sık "Onlar için çocuklarım için ailem için canımı veririm diyordu. Onlara çok bağlıydı. Sonunda canını verdi. Eşi niye böyle bir şey yaptı bilmemiz mümkün değil. Ama değermiydi be kardeşi" dediği duyuldu.

Murat Danacıoğlu'nun yakın arkadaşlarından Ali Özdamar, "Murat kaptanı çok sevilen çok sayılan neşeli bir arkadaşımızdı. Ailesine çok bağlıydı. Eşinin çocuklarıyla ülkesine gitmesi O'nu çok yıpratmıştı. Hasretlerine dayanamadı. Kaptan arkadaşlarımızın ve ailesinin desteğiyle ayakta duruyordu. Nur içinde yatsın, denizcilik dünyasını üzüntüye boğdu" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Cenaze töreninden dualardan tabutun getirilmesi mezarlığa götürülmesi

Ağabeyinden görüntü

Mezarlıktan görüntü

Haber- Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Soylu Diyarbakır PKK Politika Güncel Haberler

title