Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

İdris Baluken cezaevinden çıktıDİYARBAKIR 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliyesine karar verdiği HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Kocaeli F tipi Cezaevi'nden çıktı.

İdris Baluken cezaevinden çıktı

DİYARBAKIR 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliyesine karar verdiği HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, Kocaeli F tipi Cezaevi'nden çıktı. İdris Baluken'i cezaevinin önünde HDP'li milletvekilleri ve partililer karşıladı. İdris Baluken seçilmiş siyasetçilerin bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.

Bugün, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen mahkemeye Kocaeli F Tipi Cezaevi'nden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile katılan İdris Baluken savunmasını yaptı. Mahkeme, İdris Baluken'in tahliyesine karar verdi. İdris Baluken'in tahliyesine karar verilmesinin ardından partililer Kocaeli F Tipi Cezaevi'nin önüne geldi. Partililer cezaevinin yakınında bulunan bir tesisin önünde bekledi. İdris Balukan saat 18.15 sıralarında cezaevinden çıktı. HDP'li milletvekilleri Sırrı Sakık, Sırrı Süreyya Önder, Pervin Buldan, HDP Kocaeli eski Milletvekili Ali Haydar Konca ve partililer İdris Baluken'i karşıladı. Ali Haydar Konca, İdris Baluken'e çiçek verdi.

Baluken yaptığı açıklamada, "Bugün benim dışarı çıkmam değil, Selahattin Demirtaş'ın içeride olması haberdir. Bu arkamda gördüğünüz cezaevinde şu anda bir siyasi partinin eş başkanı, milletvekili, belediye başkanları ve seçilmiş siyasetçileri var. Bir genel merkez binasından daha fazla siyasetçimiz cezaevinde bulunuyorsa bu Türkiye demokrasisi açısından hangi noktada olduğumuzu gösteriyor. İçeride gazeteciler var, sanatçılar var, hasta tutsaklar var. Bu ayıp devam ettiği sürece biz bu şekilde ki tahliyelerle sevinecek bir ruh halini bile inanın yaşamakta zorlanıyoruz. Her şeyden önce bu partinin eş başkanlarının, vekillerinin, seçilmiş siyasetçilerinin de bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü içerisinde bulunduğumuz referandum sürecinin meşrutiyeti bile aksi takdirde tartışmalı bir duruma gelecektir. Bu husus çok nettir. Selehattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve vekillerimiz içeride olduğu sürece bu referandumun meşrutiyeti bile ileriki süreçte ciddi şekilde tartışılır. O nedenle umarım bir an önce bu ayıptan vazgeçilir" dedi.

Balukan tecritin insanlık suçu olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bir diğer hususta, tam 3 aydır 21 yüzyılda seçilmiş bir parlamento mensubu olarak, 80 milyon halkın iradesini temsil eden bir milletvekili olarak burada orta çağ koşullarını dayatıldığı tecrit koşullarının yaşandığı yerdir. Tecrit insanlık suçudur, işkence yöntemedir hiç kimseye uygulanmaması gerektiği gibi milletvekillerine uygulanması da ayrı bir ayıptır. Umarım bizim tahliyemiz bu bahsettiğim olumsuzların giderilmesi için bir vesile olur. Türkiye halkları şunu bilsin biz içeri girerken de barış diyorduk, demokrasi diyorduk, özgürlük diyorduk. Oradayken de o zindanlarda tecrit altındayken de yine barış dedik, demokrasi dedik, özgürlük dedik. Bugün de dışarı çıktığımızda aynı mesajı veriyoruz. Barış demokrasi ve özgürlük bu ülkede hepimiz bunu fazlası ile hak ediyoruz" Baluken konuşmasının ardından partililerle birlikte cezaevinin önünden ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Baluken'in cezaevinden çıkışı

-Partililerin karşılaması, çiçek vermesi

-Baluken'in açıklaması

Haber : Faruk KIYAK-Çağla DAŞCI-Orhan UZUN / KOCAELİ,

=======================================

Van'da 38 günlük bebeğe cinsel istismar iddiası (3)

BARODAN AÇIKLAMA

Van Barosu da istismar olayı ile ilgili açıklama yaptı. Baro Başkanı Murat Timur, yaşanan bu olayın insanlığın geldiği son aşamayı gösterdiğini söyledi. Timur, Baro olarak 2 günden bu yana olayın yakından izlediklerini ettiklerini belirterek şöyle konuştu:

UYUŞTURUCU ALMIŞLAR

"Otopsi raporunda bebeğin ölüm nedeni başına aldığı darbe sonucu ölümü gerçekleştiği belirtiliyor. Ayrıca bebeğin vücudunun belli noktalarında darp edildiği yönünde tespitler var. İstismar noktasında bir takım bulgular var. Adli Tıp Kurumu özellikle çocuktan alınan dokularla birlikte bu konuda net tespit yapacak. Dikkat edilecek hususlardan bir tanesi çocuğun annesinin de şüpheliler arasında tutuklanmış olması. Yine diğer soruşturma dosyasında dikkat edilecek bir diğer husus şüphelilerin uyuşturucu kullandığı iddiası. Uyuşturucu konusu uzun zamandır zaten gündemi meşgul ediyor. Bu da bu sorunun çözümü için çalışmalar yapılması gerektiğini bir daha akla getiriyor. Uyuşturucu kullanım yaşının çok aza düşmesi dikkat edilecek noktalardan bir tanesi."

"İNSANLIĞIN GELDİĞİ SON NOKTA"

Baro olarak olayın takipçisi olacaklarını da belirten Timur, istismar konusunun daha önce de kendilerine yansıdığını ifade ederek şöyle konuştu:

"Ancak, bu konular soruşturmanın gizliliği açısından çok fazla gündeme gelemiyor. Özellikle 40 günlük bir bebeğin istismara uğrama şüphesi hiçbir toplumda hiç karşılaşılmayan bir olay. Bizde bu konuda bilgilendirme amaçlı böyle bir açıklama yapma gereği duyduk. Şüphelilerin 3'ü tutuklandı. Biz de baro olarak bu olayın takipçisi olacağız. Daha detaylı bilgiler toparlandıktan sonra yeni bir açıklama yapmayı düşünüyoruz. Soruşturmanın ilk aşaması tamamlanmış oldu. Ama şunu ifade edeyim bu da insanlığın geldiği son noktadır. Bizde bu şüphelilerin en ağır cezayı alması için elimizden gelen her şeyi yapacağız."

İSTİSMAR İTİRAFI

Şüphelilerden 2'sinin verdikleri savunmada istismarı reddettiklerini birini ise istismarı doğrulayacak bir beyanda bulunduğuna dikkat çeken Baro Başkanı Timur, "Şüphelilerinden bir kısmı istismar olayını reddederken bir tanesi istismar olayını doğrulacak bir beyanda bulundu. Şüphelilerden 3'ü de 'Çocuğu beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak derecede kişiyi öldürme' ve bir tanesi hakkında da uyuşturucu madde kullanıma suçundan tutuklandı" dedi.

Haber : Haber : Orhan AŞAN-Murat ÇAĞLAR / VAN,

=====================================

Van'da 38 günlük bebeğe cinsel istismar iddiası (2)

ANNE VE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Bebek istismarı olayı ile ilgili adliye çıkartılan anne P.T. ile sevgilisi ve sevgilisinin arkadaşı F.A. ve Y.G. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Tutuklanan anne ve 2 kişi, cezaevine götürülmeden önce sağlık kontrolunden geçirilmek üzere Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Ancak zanlılar güvenlik gerekçesi ile getirildikleri midibüsten indirilmedi. Uzman bir doktor araca gelerek burada sağlık kontrolu yaptıktan sonra zanlılar, getirildikleri araçla geniş güvenlik önlemleri altında cezaevine götürüldü.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber : Orhan AŞAN-Murat ÇAĞLAR / VAN,

=======================================

Görev başında kalp krizi geçiren Uzman Çavuş Yağlı toprağa verildi

HAKKARİ Yüksekova 3.Taktik Piyade Tümen Komutanlığı'ndan görevli gittiği Van'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden evli 2 çoçcuk babası Piyade Uzman Çavuş 31 yaşındaki Yakup Yağlı, memleketi Kırıkkale'de son yolculuğuna uğurlandı.

Uzman Çavuş Yakup Yağlı'nın cenaze törenine şehidin ailesi, yakınları, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Kasım Tüten, askelerle kalabalık bir vatandaş katıldı. Van'dan uçakla Ankara'ya getirilen 31 yaşındaki Yağlı'nın cenazesi Nur Cami külliyesine getirildi. Yağlı'nın babası Gaffur ve annesi Zeynep Yağlı ile eşi Deniz, çocukları Damla, Zeynep ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı dökerken fotoğrafını ellerinden bırakmadılar. Sağlık ekipleri, fenalık geçiren Yakup Yağlının annesi ve yakınlarına müdahale etti.

Kırıkkale Mühimmat Komutanlığında işçi olarak çalışan ve törene ağabeyinin üniformasıyla gelen Yağlı'nın kardeşi Taki Yağlı güçlükle ayakta durabildi. 2 çocuk babası olan Yağlı'nın naaşı, ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yuva Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Yakup yağlının cenazesini bekleyen yakınları,

Kız kardeşi Zehra kardeşinin fotoğrafını elinden düşürmedi,

Annesinin asker selamı,

Kardeşinin yakup elbisesini giyerek tabutu başında,

Yakınlarının göz yaşları,

Eşi ve çocuklarının görüntüleri,

Cenaze namazı

Haber : Erhan GÖĞEM / KIRIKKALE,

===================================

FETÖ'den aranan TRT spikeri Yunanistan'a kaçarken yakalandı

EDİRNE'nin Meriç İlçesi'nde FETÖ soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan TRT haber spikeri Hamza Günerigök, yasa dışı yollardan Yunanistan'a kaçmaya çalışırken yakalandı. Gözaltına alınan Günerigök çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Meriç İlçesi'nde 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı hudut birlikleri askeri yasak bölgeden Yunanistan'a gitmek isteyen bir şüpheli yakaladı. Jandarma ekiplerine teslim edilen şüphelinin Ankara Cumhuriyet Savcılığı tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan TRT eski haber spikeri Hamza Günerigök olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünden geçirilen ve üzerinden 5 bin 200 dolar para çıkan Günerigök, işlemlerinin ardından Uzunköprü adliyesine sevk edildi.

Ankara Adliyesi'ne SEGBİS ile yapılan bağlantının ardından FETÖ terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanan Hamza Günerigök, cezaevine konuldu. Günerigök, adliye çıkışında kendisini görüntüleyen gazetecilere 'kimse üzülmesin ruhumuz özgür' dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Uzunköprü Adliyesi

-Şüphelinin çıkışı

-Araca götürülürken konuşması

-Araca binmesi ve gidişi

-Uzunköprü adliyesi genel

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/ UZUNKÖPRÜ(Edirne),-

===================================

Cezaevi firarisi apartman çatısında yakalandı

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde hırsızlık suçundan tutuklu bulunduğu Tekirdağ Açık Cezaevi'nden firar eden Hayrettin Uzunköprü, polisin düzenlediği operasyonla girdiği apartmanın çatısında yakalandı.

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nden çalınan otomobilin Çorlu'da olduğu ihbar alan polis ekipleri, aracı yakalamak için çalışma başlattı. Hürriyet Mahallesi'nde bulunan ve 'dur' ihtarında bulunulan aracın sürücüsü uyarıya uymayarak kaçtı. Bir süre yaşanan kovalamacanın ardından çıkmaz sokağa giren sürücü, burada otomobilden inerek yaya olarak kaçtı. Bir apartmana girdiği belirlenen şüpheliyi yakalamak için polis, çevrede geniş güvenlik önlemi alıp, içeriye girdi. Apartmanda yaşanan kovalamacanın ardından şüpheli çatı katında yakalandı.

Çatıda yakalanan şüphelinin yapılan araştırılmasında birçok hırsızlık suçundan sabıkası olan Hayrettin Uzunköprü olduğu belirlendi. Uzunköprü'nün Tekirdağ'ın Çorlu, Ergene, Malkara ilçelerinde otomobil hırsızlığına karıştığı ve tutuklu bulunduğu Tekirdağ Açık Cezaevi'nden bir süre önce firar ettiği tespit edildi. Gözaltına alınan Hayrettin Uzunköprü ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------------------

-Polislerin apartman önünde beklemeleri

-Apartman içinden arama yapılması

-Zanlının apartmandan çıkartılması

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), -

===================================

Tüylerine yapışan kartopları nedeniyle yürüyemeyen köpeğe yardım eli

SAMSUN'da golden retriever cinsi bir köpek karların tüylerine yapışması sonucu bacaklarında ve göğsünde kar topları oluştu. Yürümekte güçlük çeken köpeğe Muay Thai antrenörü olan Fahri Kılıçaslan yardım etti. Kılıçaslan önce kartoplarını elleriyle dağıttı, ardından da bir makasla köpeğin tüylerini keserek temizledi.

Samsun'un Yakakent İlçesi'nde golden retriever cinsi bir köpeğin tüylerine yapışan karlar, kartopu haline dönüştü. Bacaklarındaki kartopları nedeniyle yürüyemeyen köpeğe onu gören Muay Thai antrenörü olan Fahri Kılıçaslan isimli vatandaş yardım etti. Kılıçaslan, önce adeta buzlaşan kartoplarını eliyle vurarak kırıp köpeğin tüylerinden temizlemeye çalıştı. Bu sırada köpeğin canının yanmaması için özen gösterdi. Daha sonra bir esnaftan aldığı makasla köpeğin kartopu yapışan tüylerini keserek yardım etti. Bir vatandaş ise bu anları cep telefonunun kamerasıyla görüntüledi. Görüntü sosyal medyada kısa sürede ilgi gördü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Sosyal medyadan alınan görüntüde yürüyemeyen köpeğe yardım edilmesi

-Kar toplarının yumruklanarak parçalanması

-Köpeğin tüylerinin makasla kesilmesi

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN,

=========================================

Mersin'de 'kınalı kuzular' askere uğurlandı

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde 200 genç düzenlenen törenle askere uğurlandı. Anneler çocuklarının ellerine kına yakarken, Orhan Ölmez de şarkılarıyla gençlere moral verdi.

Erdemli Belediyesi Kültür Merkezi'nde bir araya gelen askerler önce tıraş oldu. Ardından hamama gidip öğle yemeği yiyen gençler içen düzenlenen törenle Kuran-ı Kerim okundu, İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu asker duası yaptı. Gençlerin ellerine anneleri kına yaktı. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte Belediye Başkanı MHP'li Mükerrem Tollu, askere gidecek gençlere hayırlı tezkereler diledi.

Kaymakamı Muhittin Pamuk da yaptığı konuşmada, Türk kültüründe askerliğin kıymetli ve kutsal olduğunu anlattı. Etkinliğin son bölümünde ise şarkıcı Orhan Ölmez sahneye çıktı. Ölmez, söylediği birbirinden güzel şarkılarıyla askerlere duygulu anlar yaşattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Asker adayları toplu halde

Gençlerin ellerine kına yakan yakınları

Gençler traş edilirken

Gençlerin hamamdaki görüntüsü

Kuran-ı Kerim okunurken

İlçe Müftüsü dua okurken

Gençler yakınlarına sarılıp ağlarken

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu'nun konuşması

Kaymakam Muhittin Pamuk'un konuşması

Orhan Ölmez konseri

Konserden genel ve detay

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),

===============================================

Antikacıya giren hırsızlar 50 bin liralık eşya çaldı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde bir antikacı kimliği belirsiz 2 şüpheli yaklaşık 50 bin TL değerindeki antika eşyaları çalarak kaçtı. Hırsızlık anı işyerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

Hırsızlık olayı geçen cuma saat 21.00 sıralarında Oba Göl Mahallesi'ndeki Hüseyin Yiğit'e ait antikacıda meydana geldi. İşyerinin cam kapısının alt kısmını kıran kimliği belirsiz 2 şüpheli içeride değerli eşya aradı. Antikacıda yaklaşık 3 saat kalan şüpheliler Osmanlı dönemine ait antika bakır tabak ve tepsileri çuvala doldurdu. 2 şüpheli yaklaşık 50 bin TL değerindeki eşyalarla aynı kapıdan çıkarak kayıplara karıştı.

GÜVENLİK KAMERASI KAYDETTİ

Hırsızlık olayı işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kamera kayıtlarında başında bere olan 2 erkek, sırayla girdikleri işyerinin her köşesine baktıkları, tespit ettikleri değerli eşyaları yanlarında getirdikleri çuvallara doldurarak, kapıdan çıktıkları ve yaya olarak olay yerinden kaçtıkları görülüyor.

SOYULDUĞUNU SABAH FARK ETTİ

Sabah geldiğinde soyulduğunu fark eden işyeri sahibi Hüseyin Yiğit, polise haber verdi. İhbar üzerine gelen polis antikacıda parmak izi çalışması yaptı. Kaçan hırsızları yakalamak için polis işyerindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Yaklaşık 30 yıldır antika dükkanını işlettiğini belirten Hüseyin Yiğit, "Hırsızların girmesi sonucu dükkanımda maddi ve manevi değeri yüksek olan bakır ürünlerin büyük miktarı çalındı. Hırsızların nakit paraya çevirebileceği ürün olan bakır eşyalarımız ne yazık ki çalındı" dedi.

MESLEKTAŞLARINA SESLENDİ

Mağdur olduğunu anlatan Hüseyin Yiğit, "Antikacı dostlarımızdan ricam çalınan ürünlerin çoğuna kendim polisaj yapmıştım. Parlatılmış, yazılı, tarihli ve mühürlü ürünlerdir. Toplu miktarda satmak isteyen hırsızlar gelirse polise haber versinler" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Hırsızlık anını gösteren iş yeri güvenlik kamerası görüntüsü

İş yerinden genel görüntü

Antikacı Hüseyin Yiğit konuşması

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA (Antalya),

===========================================

Kaldırımda unutulan bavul paniğe neden oldu

MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde kaldırımda unutulan bavul paniğe neden oldu.

Olay, Erdemli İlçesi'nin Merkez Mahallesi Plaj Yolu Caddesi'nde meydana geldi. Kaldırımda sahipsiz bavul gören vatandaşlar durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik önlemi aldı. Bomba uzmanı beklenirken olay yerine gelen Durhasan Kaya bavulu kendisine ait olduğunu söyleyerek bulunduğu yerden aldı. Kontrol için açılan bavuldan elbise çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Bavulun görüntüsü

Polis güvenlik önlemi alırken

Meraklı vatandaşların görüntüsü

Caddenin görüntüsü

Bavulun sahibi bavulu alırken

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin),

===================================================

Din görevlisinden hayvansever yaşlı kadına şiddet

İZMİR'in İzmir'in Torbalı ilçesinde kör ve sakat bir köpeğin bakımını yapan 74 yaşındaki Fatma Özkan, İzmir Müftülüğü'nde din görevlisi olarak çalışan M.Ö. ve eşinin saldırısına uğradı. Şiddet görüntüleri sosyal medyada yankı uyandırırken M.Ö. hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Ayrancılar Mahallesi'nde yaşayan 74 yaşındaki Fatma Özkan, evinin bulunduğu sitenin bahçesinde sakat ve kör bir köpeğin bakımını üstlendi. Köpeğin yanı sıra civardaki sokak hayvanlarının da bakımını yapan yaşlı kadın, İzmir Müftülüğü'nde din görevlisi olarak çalışan komşusu M.Ö. ve eşi D.Ö. tarafından önü kesildi. "Bu köpeğe bakmayacaksın" diyen M.Ö, iddiaya göre göğsüne vurduğu Fatma Özkan'ın elindeki pazar arabasını yere çarptı. Hızını alamayarak sitede bulunan kedi barınaklarını da dağıttı. Ardından M.Ö., tekrar yaşlı kadının üzerine yürüdü. Site görevlisiaraya girerek, olayın daha fazla büyümesini önledi. O anlar sitenin güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Sosyal medyada yayınlanan şiddet görüntüleri hayvan hakları savunucularını tepkisine neden oldu. Ege Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Funda Bayriersoy, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne 'kadına şiddet ve saldırı' suçlamasıyla M.Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu üyeleri de İzmir Müftülüğü'ne dilekçe göndererek kişi hakkında soruşturma açılmasını istedi.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Yönetim Kurulu Üyesi Fevziye Özkan, şiddete uğrayan hayvanseven Fatma Özkan'ın koşusunun kendisini aramasıyla olaydan haberdar olduğunu belirtip, "Telefondaki komşusu, yıllardır sahipsiz hayvanları besleyen Fatma Özkan'ın durumuna çok üzüldüğünü söyledi. Özkan'ın yaşlı olduğunu ve yaşadığı olay nedeniyle çok korktuğunu da anlattı.

Bunun üzerine yasal süreci başlatmalarını, Fatma Özkan'ın darp raporu alıp, şikayetçi olmasını önerdim. Konfederasyon olarak harete geçtik. Özkan'a şiddet uygulayan kişinin Müftülük'te çalıştığını öğrendik. Mütftülüğe soruşturma açılması konusunda dilekçelerimizi yolladık. Hayvan korumacıları bu duruma tahammül edemedi. Ülkemizde hayvanlara karşı artan şiddetin zamanla insanlara kadar geleceği düşüncesiyle Müftülüğe gönderilen dilekçelere geniş katılım oldu. O kişinin ceza alması gerekir. Bu sahış 3-5 TL idari para cezası ile kurtulmamalı. Hayvanlara zülüm edenler, mutlaka hapis cezası alması gerekir. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun TCK kapsamına alınmısanı istiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Olay anı güvenlik kamerası görüntüsü

Haber-Kamera: Mustafa OĞUZ / İZMİR,

==================================================

Yangın çıkan evde bağlı olan köpek havlama sesi ile kurtarıldı

EDİRNE'de kimsenin bulunmadığı sırada iki katlı evin çatısında çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, havlama sesi üzerine girdikleri evin balkonunda bağlı bulunan bir köpeği yanmaktan son anda kurtardı.

Edirne'nin Talatpaşa Mahallesi Tarlakapı Caddesi, Ayrancı Sokak üzerindeki 16 numaralı iki katlı evin çatısında akşam saatlerinde belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Haber verilmesi üzerine giden itfaiye ekipleri kimsenin bulunmadığı evdeki alevlere dışarıdan müdahale etmeye başladı. Bu sırada evin içinden havlama sesi duyan itfaiye ekipleri, kapıyı kırarak girdikleri içeride, evin balkonunda bağlı olarak bulunan köpeği alevler arasında kalmaktan son anda kurtardı. Alevler de evi sarmadan kontrol altına alındı.

Yangını duyarak gelen Cüneyt Çağlar, evin dedesine ait olduğunu belirterek, "Sibirya Kurdu olan York isimli köpeğim evde bağlı bulunuyordu. Yangın çıktığını duyunca koşarak geldim. Onun başına bir şey gelmesinden çok korktum. Ama sağolsun itfaiye ekipleri köpeğime bir şey olmadan kurtarmışlar" dedi. Yaralanan olmayan yangının çıkış nedenini belirlemek için polisin soruşturması sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Evin yanan çatısı

-İtfaiye ekiplerin müdahalesi

-Kalabalığın yangını izlemesi

-İtfaiye ekipleri yangına müdahalesi

-Cüneyt Çağlar köpeğiyle

-Çağlar'ın konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İdris Baluken Fatma Özkan Diyarbakır Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title