Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN SAĞLIK DURUMU İYİ ÇIKTI (EK)1)SAĞLIK DURUMU İÇİN ZİYARETE GELDİLERHDP Eş Genel Başkan yardımcıları Sezai Temelli, Saruhan Oluç ve İstanbul milletvekili Erdal Ataş, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmek için Edirne Yüksek Güvenlikli F...

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN SAĞLIK DURUMU İYİ ÇIKTI (EK)

1)SAĞLIK DURUMU İÇİN ZİYARETE GELDİLER

HDP Eş Genel Başkan yardımcıları Sezai Temelli, Saruhan Oluç ve İstanbul milletvekili Erdal Ataş, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile görüşmek için Edirne Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevine geldi. Demirtaş'ın sağlık durumuyla ilgili bilgi almak için geldiklerini ifade eden Saruhan Oluç, "Biliyorsunuz dün akşam sağlık kontrolünden geçti. Sağlık durumuyla ilgili net bilgileri şu ana kadar alamadık ama bize iletilmiş olan sağlık durumunda herhangi bir olumsuzluk yok. Kendisi ile görüşemedik tabi. Bu konudaki taleplerimize henüz olumlu cevap verilmedi. Ama o cezaevi yönetiminin iradesi dışında olan bir şey. Bakanlıkta bu konudaki taleplerimizi iletmeye devam edeceğiz. Şu anda durumu iyi. Biraz evvel SEGBİS'le bir duruşmaya da katıldı zaten, kendi savunmasını yaptı. Yurt dışında, Almanya'da yaptığı bir konuşma ile ilgili bir duruşmaydı. Kendimiz görüşemedik ama avukatlarıyla görüştü" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Cezaevi görüntüsü

-Heyetin gelişi

-Oluç'un açıklaması

-Heyetin gidişi

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

=======================================================

2)BAKAN TÜFENKÇİ, SARP KAPISI'NDA İNCELEMELERDE BULUNDU

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Artvin'in Hopa İlçesi Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu, TIR sürücülerinin uzun süre beklemekten yakınması üzerinde, sorunların giderilmesi için çalıştıklarını belirterek yeniden inşa edilecek kapıda otomasyona geçileceğini söyledi. Ankara'dan özel uçakla sabah saatlerinde Gürcistan'ın Batum kentine gelen Bakan Tüfenkçi, karayolu ile Artvin'in Hopa İlçesi'ne geçti. Sarp Sınır Kapısı'nda Artvin Valisi Ömer Doğanay ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından karşılanan Bakan Tüfenkçi'ye gümrük görevlileri çiçek sundu.

BAKAN'DAN TIR ŞOFÖRÜNE: ŞOV YAPMA

Sarp Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunan Bakan Bülent Tüfenkçi, uluslararası taşımacılık yapan nakliyecilerle görüştü. Bir TIR şoförünün, 'Derdimiz büyük' diyerek sınırda uzun süre beklemekten yakınması üzerine, "Nakliyecilere şov yapma. Hepsi bizim arkadaşımız' diyen Bakan Tüfenkçi'ye başka bir TIR şoförü de şov yapmadıklarını söyledi. Sorunlara çözüm için bölgeye geldiğini ifade eden Tüfenkçi, "Pilot, 'bu karda kışta inemeyiz' dedi ama 'inelim arkadaşlar bekliyor' dedim. Bir an önce sizin yanınıza gelmek istedim. Geçişleri hızlandırmak için buradayız. Sorunları dinleyeceğiz ve hep birlikte düzelteceğiz" diye konuştu.

'PLAKA TANIMA SİSTEMİ DEVREYE GİRECEK'

Sarp Sınır Kapısı'nda basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamalarda bulunan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, kapının yeniden inşa edildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Kapıda işleyiş sistemini değiştirerek tek durak esası üzerine kapı yapıyoruz. Şimdiki sistemde 6 yerde dur-kalk işlem yapılırken yeni sistemde bütün işlemleri bir noktada başlayıp bitiriyoruz. Sahanın içerisine yığılmaları önleyecek modern bir sistemi hayata geçireceğiz. Plaka tanıma sistemi de devreye girecek. Kapıdan giriş ve çıkışlarda araçların plakası okunarak yollarına devam etmesini sağlayacağız."

MURATLI KAPISI

Türkiye ile Gürcistan arasındaki üçüncü sınır kapısı olacak olan Borçka İlçesi'ndeki Muratlı kapısının açılması noktasında da çalışmaların sürdüğünü ifade eden Bakan Tüfenkçi şunları söyledi:

"Bu konuda Gürcistan tarafı biraz yavaş davranıyordu. Bizlerin, Başbakanımızın ve Cumhurbaşkanımızın girişimleri neticesinde Muratlı kapsının yeniden hayata geçmesi noktasında kapının ete kemiğe büründüğünü söyleyebiliriz. Gürcistan tarafı Başbakan düzeyinde adım atmaya söz verdi. Biz de Türkiye tarafında Muratlı kapsının yeniden ve modern bir kapı olması noktasında proje çalışmalarımıza başladık. İnşallah o kapıyı da Gürcistan'daki gelişmelere paralel olarak hayata geçirmiş olacağız."

Artvin Valisi Ömer Doğanay, ziyareti anısına Bakan Tüfenkçi'ye tablo hediye etti. Bakan ve beraberindekiler daha sonra Rize'ye hareket etti.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Sarp Sınır Kapısı detayları

-Bakan'ın karşılanması

-TIR sürücüleri ile diyalogu

-Bakanın incelemeleri ve açıklaması

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR ARTVİN-DHA

==============================================

3)ŞİDDETLİ RÜZGARDA UÇAN ÇATI OTOMOBİLLERİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

KAHRAMANMARAŞ'ta şiddetli poyraz nedeniyle yerinden sökülen bir binanın çatısı, park halindeki 2 otomobilin üzerine düştü. Araçlar kullanılamaz hale gelirken, yaralanan olmadı.

Kentte esen şiddetli poyrazın hızı, Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre saatte 69 kilometreye ulaştı. Poyraz nedeniyle Mimar Sinan Mahallesi'ndeki bir binanın çatısı yerinden sökülüp park halindeki 46 D 2428 ve 46 DD 004 plakalı otomobillerin üzerine düştü. Araçların kaportaları yamulurken camları ise kırıldı. Olayda yaralanan olmazken, hurda yığınına dönen araçlar kullanılamaz hale geldi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Çatının altındaki otomobil

Otomobilden detaylar

Üzerine çatı düşen diğer otomobil

Çatının koptuğu bina

Çatı parçaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 48 MB

=======================================================

4)HDP: SON 2 AYDA 1831 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI, 360 KİŞİ TUTUKLANDI

HDP, son 2 ay içerisinde aralarında partinin Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile milletvekillerinin bulunduğu 1831 kişinin gözaltına alındığı ve bunlardan 360'nın tutuklandığı belirtildi.

HDP Genel merkezinden yapılan yazılı açıklamada, 22 Temmuz 2015 tarihinden bu yana parti tabanı ve bileşenlerine yönelik yapılan operasyonlar sonucu toplam 8 bin 432 kişi gözaltına alındığı ve bunlardan aralarında eş genel başkanlar, milletvekilleri, il, ilçe eş başkanları, yöneticileri ve parti üyelerinin bulunduğu 2 bin 360 kişinin tutuklandığı belirtildi. Son 2 ay içerisinde yapılan operasyonlarda toplam 1831 kişinin gözaltına alındığı ve 360 kişinin tutuklandığı belirtilen açıklamada, şöyle dedi:

"Temmuz 2015'ten bu yana 21 HDP il eş başkanı, 44 HDP ilçe eş başkanı, 17 DBP il eş başkanı ve 42 DBP ilçe eş başkanı tutuklanmıştır. Temmuz 2015'ten bu yana Eş Genel Başkanlarımızla birlikte 12 milletvekilimiz, 3 MYK, 3 PM üyemiz tutuklanmıştır. Başkan vekilleri dahil 62 belediye eş başkanı tutuklanmış 43 belediyeye ise kayyum atanmıştır. Görevden alınan belediye eş başkanlarının sayısı ise 57'dir. 10 belediye eş başkanı hala gözaltındadır."

HDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, 11 Aralık'tan sonra partinin İstanbul, Yalova, Hatay, Konya, Balıkesir, Kayseri ve Eskişehir il binalarının da aralarında olduğu toplam 9 il ve ilçe binasına yönelik saldırı gerçekleştiği, kundaklandığı ve bazılarında da polis tarafından kapıları kırılarak içerideki resmi evraklara zarar verildiği belirtildi.

DİYARBAKIR, -

=========================================================

5)İSTANBUL'DA EĞİTİM GÖREN ÜNİVERSİTELİ ÇAKMAKÇI'DAN SİLOPİ'Lİ ÇOCUKLARA EĞİTİCİ OYUNCAKLAR

İSTANBUL'da, bir Üniversitede eğitim gören Adem Çakmakçı adlı Üniversite öğrencisi, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Koç İlk-Ortaokulundaki Ana sınıfı öğrencileri için eğitici oyuncaklar gönderdi.

İstanbul Işık Üniversitesi Odyometri bölümünde okuyan Üniversitesi öğrencisi Adem Çakmakçı, Silopi Koç İlk-Ortaokulundaki Ana sınıfı öğrencileri için eğitici oyuncaklar gönderdi. Yardım malzemeleri içerisinde Zeka ve eğitime katkı sunan oyuncakların yanı sıra bebek ve araba gibi oyuncaklarında yar aldığı görüldü. Oyuncakların yer aldığı kolinin Ana sınıfı öğretmeni tarafından açılması ile minikler büyük bir sevinç yaşadı. Yeni oyuncaklarına kavuşan çocuklar yardım için hep bir ağızdan teşekkür etti.

Ana sınıfı öğretmeni Sümeyra Badas, "Bize bu kadar güzel malzemeleri gönderen Üniversite öğrencisine çok teşekkür ederiz. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Oyuncağımız yoktu. Bu şekilde duyarlılık gösterdiği için kendisine tekrar tekrar teşekkür ederiz"dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Oyuncak kolisinin açılması

-Miniklerin sevinci

-Oyuncaklar ile oynayan minikler

-Miniklerin teşekkür etmesi

-Ana sınıfı öğretmeninin konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ,-

====================================================

6)İHH'NIN YARDIM KONVOYU DÜZCE'DE MOLA VERDİ

İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde Halep'e insani yardım malzemelerini ulaştırmak üzere İstanbul'dan yola çıkan yardım konvoyunun bir bölümü Düzce'de mola verdi.

Yaklaşık 50 araçlık yardım konvoyu, Düzce Valiliği önünde Vali Zülkif Dağlı, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve Düzce'de yaşayan Suriyeli 30 kadar çocuk tarafından karşılandı. Valilik önünde bir açıklama yapan İHH Genel Başkan Yardımcısı Fatih Yazıcı, 'Halep'e yol açın' sloganıyla başlattıkları kampanyada toplanan yardım malzemelerinin Halep'e ulaştırılacağını söyledi. Yazıcı şöyle dedi:

"Konvoyumuz sadece İstanbul'dan değil Sakarya'dan, Düzce'den, Ankara'dan, Konya'dan, Akdeniz'den katılımlarla damar damar büyüyerek Reyhanlı'ya ulaşacak. 600'den fazla TIR, şu anda hareket halinde. Bizim Reyhanlı'daki merkezimize ulaşacak. Bin'den fazla araç da konvoy oluşturuyor. Şu anda Halep'te ateşkesin gereği olarak kardeşlerimizin güvenli bölgeye çıkarılmasını bekliyoruz. Biz de onlara yetişmeye çalışıyoruz. Bu konvoy öncesi ile sonrası ile kardeşlerimize nefes olacak. Biz bu konvoya destek olanlara teşekkür ediyoruz. Yardım araçlarımızda battaniye, un, çocuk bezleri, süt var. Bu şekilde çocuk ve kadınların, ihtiyacı olan malzemeleri kardeşlerimize ulaştıracağız."

Açıklamanın ardından konvoy yola devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

-Konvoy

-İHH Genel Başkan Yardımcısının açıklamaları

-Vali ve Suriyeli çocukların görüntüsü

-Detaylar

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ / DÜZCE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Demirtaş Sezai Temelli Saruhan Oluç İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title