Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

AB Büyükelçileri, Mersin'in tarihine hayran kaldıMERSİN'de bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Avrupa Birliği'ne (AB) bağlı ülkelerin Büyükelçileri, kentin darihi ve doğasına hayran aldı.

AB Büyükelçileri, Mersin'in tarihine hayran kaldı

MERSİN'de bir dizi gezi ve incelemelerde bulunan Avrupa Birliği'ne (AB) bağlı ülkelerin Büyükelçileri, kentin darihi ve doğasına hayran aldı. (Geniş haberi geçilecek)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Kanlı Divane Ören yeri genel görüntü

-Büyükelçiler, Kanlı Divane Roma yolu yürürürken

-Büyükelçiler, görevlilerden bilgi alırken

-Büyükelçiler, Elaussia Sebaste Kabartmalar ve mezarları ziyaret edip bilgi alırken

-Fotoğraf çekenler

-Fotoğraf çektirenler

-Büyükelçiler Cennet - Cehennem Obruğu çevresinde gezerken

-Büyükelçiler obruğa inerken

-Kilisede gezerken, inceleme yaparken

-Kilise kalıntılarında fotoğraf çektirirken

Haber: Ali Rıza EREN-Kamera: Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin),

=====================================

CHP'li Torun'dan başkanlık sistemi tepkisi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, başkanlık sistemini isteyen AK Parti'e sert çıkarken, "Ülkeyi 14 yıldır siz yönetiyorsunuz? Ne istediniz de yapamadınız? Hangi kararı çıkaramadınız" diye sordu. Başkanlık sistemiyle rejimin değiştirilmek istendiğini öne süren Torun, "Asla ama asla O'nun başkan olmasına izin vermeyeceğiz" dedi. CHP Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl de son zamanda CHP'ye saldırıların arttığını söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun bugün partilerinin Balıkesir il teşkilatı ile biraraya geldi. Balıkesir Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya CHP Balıkesir milletvekilleri Ahmet Akın, Mehmet Tüm ve Namık Havutça ile belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri katıldı. Basına kapalı bu toplantı öncesi CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki iki genel başkan yardımcısı ile basın toplantısı yaptı.

"BU BİR KANDIRMACADIR"

CHP Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili olan Seyit Torun ülkenin içinde bulunduğu zor koşullara dikkat çekerken, tüm sorunlar çözülmüş gibi başkanlık hevesi peşinde koşulduğunu söyledi. Torun sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanki tüm bu sorunlar başkanlık rejimi olmadığı için başımıza geldi. 14 yıldır bu ülkeyi siz yönetiyorsunuz. Cumhurbaşkanı da sizden, başbakan da sizden, bakan da sizden, genel müdür de sizden, herkes sizden. Hangi kararı çıkaramadınız, hangi uygulamayı yapamadınız da şimdi sanki bu sistem işlemiyor, sanki, başkan olunca her şey daha iyi olacak. Bu bir kandırmacadır. Şimdi ona da bir kılıf buldular, ambalajladılar, 'başkanlık değil' diyorlar, 'cumhurbaşkanlığı' diyorlar, 'bu bir rejim değişikliği değil' diyorlar. Her işleri aldatmaca, kandırmaca. Bu düpedüz, aleni bir rejim değişikliğidir. Tek adam yönetimidir. Tüm yetkilerin bir kişide toplandığı yönetimdir. İstediği tek şey iktidarını sürdürmek, istediği tek şey var, keyfi bir şekilde bu ülkeyi yönetmek. Geçmişte yaptığı hataların üstünü kapatmak. Ama inanıyorum ki asla ama asla O'nun başkan olmasına izin vermeyeceğiz. Çünkü benim halkım sağduyuludur. Bir yere kadar sabreder, inanıyorum ki tüm bu gelişmelerin farkında ve gereken o dersi de mutlaka verecektir. Hepimize çok büyük görevler düşüyor. Bu ülkenin aydınlık insanları olarak bize verilen bu emanete, 93 yıllık birikime sahip çıkmak durumundayız. Hep beraber çalışacağız, bu karanlık iktidarı, bu hukuksuz yapıyı ülkenin önünden çekeceğiz."

"YAĞMA YOK"

Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurt Dışı Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ise son dönemde CHP'ye yapılan saldırılar olduğunu belirterek, "15 Temmuz'dan sonra 'İyi ki CHP var' diyorlardı. Şimdi ise basın üzerindeki baskıları yenilir, yutulur gibi değil. İşadamlarını şantajla kendilerine bağlamış durumdalar. Sivil toplum örgütlerine yaptıkları baskı ortada. Bir tek CHP'ye, CHP'lilere güçleri yetmediği için bize saldırıyorlar. Sanıyorlar ki bu saldırılarla CHP'yi bölecekler, parçalayacaklar, susturacaklar ve sonra Türkiye'yi teslim alacaklar. Yağma yok. Asla teslim olmayacağız, vatandaşlarımızla omuz omuza bir dayanışma gerçekleştireceğiz ve Türkiye'yi bu yanlış çıkıştan söküp çıkaracağız. CHP'yi iktidar yapacağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Toplantıdan görüntü

-CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun'un konuşmalarından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: Coşkun YAMAN / BALIKESİR,

===================================

Mahallede büyük operasyon

ADANA Emniyet Müdürü Osman Ak'ın, "Polisin girmediği, ulaşmadığı sokak kalmayacak" açıklaması ve aralıksız uygulamalar yapılsın talimatının başlatılan operasyonlada bir yenisi daha eklendi.

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde toplanan Asayiş, TEM, Narkotik ekipleri ile Özel Harekat timlerinden oluşan yaklaşık 350 polis, Barbaros mahallesinde uygulama yaptı. TOMA ve zırhlı araçların desteğiyle uygulama yapılacak bölgeye hareket eden ekipler, PKK terör örgütü yandaşlarının korsan gösterilerine sahne olan 'Barbaros 52 sokak'ın her iki girişi kapattı. Uzun namlulu silahları ile araçlarından inen Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı polisler, çevre güvenliğini aldı. Motosikletli görev yapan Yunus, Güven ve Narko timler sokakta bulunan herkesi tek tek kontrol etti. Kahvehane, işyeri ve parklarda arama yaptı. Kaçak sigara satışı yapan 3, aranan 1 kişinin gözaltına alındığı uygulamada bir motosiklet trafikten men edildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis araçlarının Emniyetten çıkışı

Mahalle sakinlerinin üstünün aranması

Mahalledeki araçların aranması

Özel harekat polisiyle çocukların konuşması

Binanın çatısında bekleyen keskin nişancının görüntüsü

Mahalleden genel ve detay görüntüler

Polislerin kahvehanede GBT sorgusu yapması

Mahalledeki polislerden görüntü

Polislerin parktaki çöp kovalarını araması

Bakkalda arama yapmaları

Bakkalda kaçak sigara bulmaları

Mahalledeki araçların ve içindekilerin aranması

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

===================================

Çerkezköy'de termik santral kurulmasına tepki

TEKİRDAĞ'ın Çerkezköy İlçesi'ne kurulması planlanan termik santrale tepki göstermek için düzenlenen protesto etkinliğine katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Biz bu termik santrale Trakya da izin vermeyeceğiz. Termik santrale hayır dedik, itiraz ettik. İtirazlarımız kabul edilmez ise gerekli mahkemeye başvuracağız ve bu işin takipçisi olacağız" dedi.

Çerkezköy İlçesi'nde kurulması planlanan termik santrale karşı, 'Geleceğimize, toprağımıza ve nefesimize sahip çıkmak için buluşuyoruz' etkinliği düzenledi. Tekirdağ'ın 11 belediyesinin Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksi'nde düzenlediği protestoya CHP milletvekilleri Ali Şeker, Emre Köprülü, Erdin Bircan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, ile çevre ilçelerin belediye başkanları, çevre örgütleri, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar katıldı.

Çerkezköy'de termik santral kurulmaması için imza toplanan etkinlikte konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Trakya deyince gündeme bir konu geliyor, termik santral kurulması. Marmara Ereğlisi Belediye Başkanımız bu konudaki mücadelesini sürdürüyor. Şimdide gündeme Çerkezköy geldi, ancak bu defa çok sert kayaya çarptılar. Çerkezköy Belediye Başkanımız Vahap Akay'a rastladılar. Biz bu termik santrale Trakya da izin vermeyeceğiz. Termik santrale hayır dedik, itiraz ettik. İtirazlarımız kabul edilmez ise gerekli mahkemeye başvuracağız ve bu işin takipçisi olacağız. Sivil toplum kuruluşlarına da bu konudaki duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Biz 11 ilçe belediye başkanımız ve Trakya halkımız ile kol kola vererek mücadele edeceğiz ve bu santralin kurulmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Toprak İlme ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Doğanay Tolunay ile Prof Dr. Doğan Kantarcı, termik santrallerin çevreye vereceği zararlar konusunda sunum gerçekleştirdi. İstanbul Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Trakya topraklarının her karışının verimli tarım arazisi olduğunu belirterek, "Sürdürülebilir bir kalkınmanın temeli olabilecek bu toprakların korunması, hepimizin vicdani borcudur.Toprağımıza, havamıza, suyumuza, geleceğimize sahip çıkmalıyız. Trakya'da Termik Santral istemiyoruz" dedi.

Termik santrallerin yandaşların kar etmesi için kurulduğunu ileri süren CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "5 Temmuz'da darbeyi püskürttük. Şimdi termik santralin Trakya'ya yapılmasını da darbe gibi püskürtmek zorundayız" dedi. Trakya'da çevre katliamının yaşandığını söyleyen TBMM Çevre Komisyon Üyesi ve CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, "Son dönemlerde ülkemizin dört bir yanında termik, nükleer santraller yapılıyor. Ancak son dönemlerde Trakya bölgesini özel seçiyorlar. Ergene, Marmara Ereğlisi'nde ve bir çok yerde iptal edilmesine rağmen yeni planlarla önümüze getiriyorlar. Bu termik santraller kurulduktan sonra çocuklarımızın hepsi hasta olacaktır. İleride bunun hesabını sizler vereceksiniz. Termik santralin kurulmaması için Trakya olarak bir olup direneceğiz. Bununla ilgili Trakya'ya bir çivi çakarlarsa onlara o meclisi başlarına yıkarız" dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Bugün niçin buradayız? 64 hektar Çerkezköy, 480 hektar Silivri'de konumlanacak olan kömürlü termik santral belasına dur demek için buradayız. Çocuklarımızın aldıkları nefese, içtikleri suya, bu verimli toprakların çöl olmasına karşı çıkmak için buradayız. Bugün burada siyaset yok, ancak bugün bu termik santrale kimler evet diyor kimler hayır diyor bunları görmek için buradayız. Bu topraklarda nefes alan herkesin sağlığını, geleceğini düşünmek bizim boynumuzun borcudur. Bu santral nüfusu 150 bine dayanmış yakın etrafında Silivri, Çatalca, Kapaklı ilçelerinin direkt etkileneceği yaklaşık 500bin nüfusu etkisi altına alacak. Çerkezköy bir sanayi kenti ancak nefes alacağımız tek alan olan Ambardere bölgesine biz bu santrali yaptırmayacağız. Nefesimizi kesmenize müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Etkinliği katılanlar

-Açılan pankartlar

-Atılan sloganlar

-Kadir Albayrak'ın konuşması

-Çerkezköy Belediye Başkanı Akay'ın konuşması

-İmza kampanyasına katılanlar

Haber-Kamera: Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),

===================================

Sokakta bulduğu yavru köpekleri biberonla besliyor

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde yaşayan Gani ve Zübeyde Güneş çifti, sokakta buldukları 5 yavru köpeğe sahip çıkıp evlerinde biberonla besliyor.

Beyler Mahallesi'nde, iş dönüşü yolda 5 köpek yavrusu bulan Gani Güneş, anneleriyle birlikte onları evine götürdü. Gani ve Zübeyde Güneş çifti, evde köpeklere biberonla süt verip karnını doyurdu.

Anne köpeği kemikle, yavru köpekleri ise biberonla besleyen Gani Güneş, "Yavrular o gece dışarıda kalsaydı eksinin altındaki soğuk havada ölürlerdi. Çocuklarımla birlikte annelerine kemik yavrulara ise biberonla süt vererek besliyoruz. Evimizin bir ferdi oldular" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Beyler Mahallesi

Yavru köpekleri taşırken

Yavru köpekler ateşin başında

Yavru köpeklere süt içirirken

Gani Güneş ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

======================================

Pamukova'dan Cizre'deki öğrencilere yardım

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde bulunan Şehit Peyami Ortaokulu öğrencileri, Şırnak Cizre'de bulunan İsmail Ebul İz Ortaokulu öğrencilerine 24 koli giysi ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

1990 yılında Silopi'de şehit düşen polis memuru Peyami Altun'un adının verildiği Şehit Peyami Ortaokulu, "Dilek Ağacı Projesi" kapsamında kardeş okul Şırnak Cizre İsmail Ebul İz Ortaokulu'nda eğitim gören 200 öğrencinin okullarına gönderdiği dilekleri zarflar içinde okulda oluşturulan dilek ağacına astı. Her bir öğrencinin dileğinin bulunduğu zarflar veliler ve okula gelen misafirler tarafından alındı. Zarfı alanlar içerisindeki dileği yerine getirdi. Toplanan giyecek ve kırtasiye malzemeleri 24 kolinin içerisine konuldu. Koliler, Cizre'deki İsmail Ebul İz Ortaokulu'na ulaştırılmak üzere kargo firmasına ait araca yüklendi. Düzenlenen törende dualar okunmasının ardından kargo aracı yola çıktı.

Okul müdürü Nurullah Aydın güzel bir projeyi sonuçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Hiç görmediğimiz, belki de bundan sonra görmeyeceğimiz kardeşlerimiz için çok güzel bir iş yaptık. Biz 24 koliye sadece giyecek ve kırtasiye malzemesi koymadık, biz aynı zamanda oraya sevgimizi, merhametimizi, şefkatimizi ve kardeşliğimizi de koyduk" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Okulun önünde tören düzenlenmesi

-Kolilerin yüklenmesi

-Okul müdürünün konuşması

Haber: İsmail ÇETİNTAŞ / PAMUKOVA(Sakarya), -

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Çerkezköy Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
title