Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

ÖSO'nun 9 askeri kimyasal şüphesiyle Gaziantep'e getirildiSURİYE'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ'ın saldırısı sonucu yaralanan Özgür Suriye Ordusu'nun 9 askeri, kimyasal şüphesiyle Gaziantep'e getirilerek Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) ünitesinde tedaviye alındı.

ÖSO'nun 9 askeri kimyasal şüphesiyle Gaziantep'e getirildi

SURİYE'nin El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ'ın saldırısı sonucu yaralanan Özgür Suriye Ordusu'nun 9 askeri, kimyasal şüphesiyle Gaziantep'e getirilerek Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) ünitesinde tedaviye alındı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nın devam ettiği Suriye'nin El Bab bölgesinde, terör örgütü DEAŞ tarafından dün ÖSO askerlerinin bulunduğu araca düzenlenen roketli saldırıda yaralanan ÖSO askerlerinden 9'u, Kilis Devlet Hastanesi'nde yapılan KBRN arındırma işlemi ve ölçümlerinin ardından Gaziantep'e sevk edildi. Özel giysili kıyafet giyen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla akşam saatlerinde Şehit Kamil Devlet Hastanesi'ne getirilen ve vücutlarında çeşitli yanıklar oluştuğu gözlenen ÖSO askerleri, KBRN ünitesinde tedaviye alındı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Ambulanların gelişi

Askerlerin ambulanslardan inişi

Haber: Ahmet ÖZER- Ahmet SOYDOĞAN/ GAZİANTEP, -

====================================================================================

AK Partili Ataş, "Bizi bundan sonra yıkarsa dedikodu fitne fesat yıkar"

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, partisinin Kasım ayı ilçe danışma toplantısına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde belediyenin AK Parti'ye geçmesi gerektiğini ve bunu başaracak kadrolara sahip olduklarını belirtirken, "Bizi bundan sonra yıkarsa dedikodu fitne fesat yıkar, içimizdeki fitneciler yıkar, onlara fırsat vermeyin arkadaşlar"

AK Parti Bodrum İlçe Danışma Kurulu Kasım ayı toplantısı Bodrum Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Yelda Erol Gökcan, Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, İl Başkanı Kadem Mete, İlçe Başkanı Macit Gündoğdu ve partililer katıldı. Bodrum İlçe Başkanı Gündoğdu, Bodrum'un artık AK Partili bir Belediye Başkanı tarafından yönetilmesi gerektiğine ve 2019 yerel seçimlerine bu inançla hazırlandıklarını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ise, "İnanırsanız başarırsınız, inanmazsınız başaramazsınız. 1994 yılında İstanbul'u Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanacağına kim inanırdı. Biz inandık, beraber çalıştığı kadro inanmıştı. Bodrum'daki AK Parti'ye gönül vermiş kardeşlerimiz olarak yekvücut olursanız inanırsanız, 2019 yılında Bodrum AK Parti'nindir. İnanmış bir kadro bu işi çözer, söker ve alır" dedi.

"BİZİ BUNDAN SONRA YIKARSA FİTNE FESAT YIKAR"

Ataş, "Birbirimizi sevmek zorundayız. Birbirimizin hakkında fitne fesat oyunları yapmadan yolculuğunuzu yapmaya mecburuz. Yeteri kadar bizim düşmanımız var, kendi elimizle düşmanlıklar üretmeyelim. Aynı gemide yolculuk yapan insanların birisinin gemiyi delmesi ihaneti gibi, bir ihanet içinde oluruz. Bu gemiyi batırırsak, birlikte batarız. Biz birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Duyduğunuz bir bilgiyi doğru mu yanlış mı demeden sokaklarda anlatan insanlar olamayız. Tam tersine konuşanların ağızlarını bantlamalıyız. Bizi bundan sonra yıkarsa dedikodu fitne fesat yıkar, içimizdeki fitneciler yıkar, onlara fırsat vermeyin arkadaşlar. AK Parti kadrolarının hangi birimde görev yapıyor olursak olalım AK Parti kadrolarında görev yapmak isminin önüne veya arkasına bir sıfat ekleme makamları mercileri değildir. Biz o görevlere talip oluyorsak hakkını vermeliyiz. Biz bu ülkenin kalkınması gelişmesi için birinci hedefimiz siyaset yaparken, kendi egolarını tatmin etmek için bu partinin içerisinde siyaset yapanlar kendilerine yer bulamadılar " diye konuştu.

"BİZİM BİR İDEALİMİZ, DAVAMIZ VAR"

Ataş, sıradan bir anlayışla siyaset yapmadıklarını, inandıkları bir dava olduğunu belirterek, "Bu bir davadır. Biz sıradan bir siyaset yapan bir anlayışla siyaset yapmıyoruz. Bizim bir idealimiz, davamız var. Bizim davamız Türkiye davası, millet memleket, bayarak davası için mücadele ediyoruz. Eğer biz bu milleti, ülkeyi bayrağı öncelikli kılmasaydık bu siyaset anlayışımızda, 14 yılda, 100 yılda yapılamayacak başarıların altına imza atabilir miydik? Sağlık hizmetlerinde, ulaşımda, eğitimde yenilikler kazandırdınız siz. Bu nedenle umutsuzluğa kapılmayın. Siz ilk defa İMF'nin borcunu silen bir hükümet olarak tarihe geçtiniz. Marmaray, 3. Boğaz Köprüsü, 3. Havalimanı, Körfez Geçiş Köprüsü, Avrasya Tüneli, bunlar dünya çapında projeler. Bunları Türkiye'ye kazandırdığınız için Türkiye'nin içindeki ve dışındaki hainler birleşmek suretiyle, hep AK Parti'nin ve Türkiye'nin önünü kesmeye çalıştılar. Onun için Marmaris'te 15 Temmuz'da bu ülkenin Başkomutanın hayatına kast etmeye çalıştılar. 14 yılda mazlumların sesi olan Recep Tayyip Erdoğan'ın sesine kesmeye çalıştılar. AK Partililer, yarım saat içinde sokaklara çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir televizyon kanalından canlı yayındaki talebi tüm insanlar kimin ne olduğuna bakmadı. Eğer mesele vatansa, milletse bayraksa gerisi teferruattır diyerek sokaklara aktı insanlar. Biz o gece Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ikinci kurtuluş savaşının mücadelesini verdik millet olarak. O darbe gerçekleşmiş olsaydı biz işgal edilmiş olacaktık. Bugün hiçbir şeyi konuşmuyor olacaktık. Meseleye genel bakmak lazım. Bu ülkenin kalkınması engellenmek isteniyor. Bu ülkenin Başkomutanının kellesi alınmak isteniyor. Asıl bunun mücadelesini vermemiz lazım. Bodrum'u kazanmak işte onun mücadelesidir. Bodrum'u kazanmak farzdır farz" dedi.

"BİLİNÇSİZ BİR AK PARTİ DÜŞMANLIĞI VAR"

Genel Başkan Yardımcısı Ataş, "14 yıllık süreçte, hizmeti merkezde de yerelde de AK Parti'nin yapacağını gösterdi bizden öncede yapılabilirdi, niye yapmadılar. İmkanları mı yoktu. Zihniyet meselesidir. Hizmet aşkı olmayınca, bunlar yerine gelmez. Onun için Bodrum'da yaşan kardeşlerimizin üstün gayretleri ile Bodrum'un AK Partili bir belediye yönetilmesinin vaktinin gelip geçtiğini düşünüyorum. Önünüzde yaklaşık 2,5 yıl var. İnanırsanız başarırsınız. Mahalle görevlileri, ilçe yönetimi ve sandık görevlisi olarak, sahada çalışacak, 1636 kişi adam gibi adam bulmanızı istiyorum. İnanmış, herkes görevini yapacak. Bilinçsiz bir şekilde bir AK Parti düşmanlığı, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı yaparak oy vermeyen insanlar var. Bunlara gidip anlattığınızda ben tablonun değişeceğine inanıyorum. Bodrum'daki 114 bin seçmene tek tek ulaşmamız lazım. Yeter artık, bunu başarmalıyız" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, toplantının ardından Bodrum'dan ayrılarak Milas'a gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Danışma Kurulu toplantısından görüntü

Toplantıya katılan partililerden görüntü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın açıklamasından görüntü

(Kj, Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

==================================================================

AK Parti'li Şahin: Türkiye vatan hainleri için cehennemdir (GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜYLE YENİDEN)

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, gazeteci Can Dündar'ın 'Türkiye'nin bir cehennem olduğunu söylemem gerek' şeklindeki sözlerine tepki göstererek, "Evet Türkiye cehennemdir, ancak vatan hainleri için cehennemdir, cehennem olmaya devam edecektir. Türkiye vatan dostları için vatanseverler için cennettir, cennet olmaya devam edecektir" dedi.

AK Parti'li Şahin, Karabük'ün Safranbolu ilçesi'nde bir restoranda gazetecilerle bir araya geldi. Avusturya'nın Türkiye'ye silah ambargosu uygulaması yönünde karar almasını eleştiren Şahin, "Türkiye'nin şu anda terörle yaptığı mücadele gerçekte bu terör örgütlerini Türkiye'ye karşı maşa olarak kullanan odaklarla, ülkelerle yapılmaktadır. Avrupa Birliği ülkelerinden birinin meclisi geçtiğimiz gün karar alıyor. Türkiye'ye silah ambargosu uygulayacağız diye. Eğer gerçekten bu ülke ve Avrupa Birliği ülkeleri, Avrupa Birliği'nin temel değerlerine samimi olarak sahipse bağımsız ve Avrupa Birliği ile müzakere yapan bir ülkeye değil o ülkenin yıllardır mücadele ettiği terör örgütlerine karşı bu ambargoyu uygulaması lazım. Fakat onlar terörle mücadele eden bir ülkeye silah ambargosu uygulaması kararı alıyorlar. Bu onların iki yüzlülüğünü gösterir. Samimiyetsizliğini gösteren çok çarpıcı bir tablodur. Bize ne veriyor Avusturya. Sadece insansız hava araçlarının motorunu oradan alıyoruz. Bunların kararı tamamen siyasi karardır. Avrupa Birliği'nin şu anda bulunduğu nokta teröre destek noktasıdır. Terör örgütlerine destek noktasıdır. Türkiye teröre destek olmayacaktır. Arkasında kimi Avrupa Birliği ülkeleri olsa bile bu terör sorunu Türkiye alt edecektir" diye konuştu.

Şahin, Dündar'ın 'Basın Özgürlüğü Mücadelesinde Türkiye' konulu konferansta söylediği "Aslında ben buraya dünyanın en büyük gazeteci hapisanesinden geliyorum. Türkiye'nin bir cehennem olduğunu söylemem gerek" şeklindeki sözlerine tepki göstererek şunları söyledi:

"Terör örgütü mensubu olup da Avrupa'da cirit atanlara kol kanat geriyorlar. Hatta onları Cumhurbaşkanlığı saraylarında karşılıyorlar, vatandaşlık veriyorlar. Türkiye'ye karşı bu mücadeleniz iyi bir mücadeledir, Türkiye'ye zarar verin anlamına gelen sırt sıvazlıyorlar. Onlardan biri önceki gün 'Türkiye cehennem oldu' diyor, açıklama yapıyor. Evet, Türkiye cehennemdir ancak vatan hainleri için cehennemdir, cehennem olmaya devam edecektir. Türkiye vatan dostları için vatanseverler için cennettir, cennet olmaya devam edecektir. Ülkemizin bağımsızlığı, halkımızın huzuru için terörle mücadelemiz bütün şiddetiyle devam edecek."

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Mehmet Ali Şahin'in açıklamaları

Haber: Bülent DİKTEPE/KARABÜK, -

=========================================================================

Bursaspor'un yıkımı süren Atatürk Stadyumu'nda yangın çıktı

BURSASPOR'un maçlarını yaptığı 'Timsah Arena'nın tamamlanarak hizmete açılmasının ardından yıkımına başlanan Atatürk Stadyumu'nda yangın çıktı. Madde bağımlıları tarafından çıkartıldığı sanılan ve itfaiyenin müdahalesiyle söndürülen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan ve kısa süre önce yıkımına başlanan Bursa Atatürk Stadyumu'nun kapalı kale arkası tribünlerinde akşam saatlerinde yangın çıktı. Stadyumdan alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar durumu itfaiye ve polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen 5 itfaiye aracı ve 13 itfaiye eri, yangını 1 saat süren çalışma sonrasında söndürebildi. Polis ekipleri, yangınla ilgili soruşturma başlatırken görgü şahitleri yangından kısa süre önce madde bağımlısı olduğundan şüphelenilen 3 kişinin olay yerinden uzaklaştığını söyledikleri öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Stadyumdan ve yangından görüntüler

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesi

Stadyumdan detaylar

Vatandaşlardan ve polis ekiplerinden görüntüler

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

================================================================

Kalp krizi geçiren sürücü aracında ölü bulundu

İZMİT'te, sabah evinden çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan 34 yaşındaki Suat Polat akşam saatlerinde otomobilinde ölü bulundu. Suat Polat'ın kalp krizi sonucu öldüğü tahmin edilirken, cenazesi otopsi için morga kaldırıldı.

Köseköy Mahallesi'nde oturan Suat Polat sabah saat 06.15 sıralarında otomobili ile evden ayrıldı. Suat Polat'dan akşam saatlerine kadar haber alınamadı. Saat 18.30 sıralarında, Yahya Kaptan Kınalı Asker Parkı D-605 Karayolu Kandıra istikametinde duran bir araçta koltukta yatan kişiyi gören bir sürücü polise haber verdi. Polis, bariyerlere çarparak durduğu anlaşılan otomobildeki sürücünün hareket etmemesi üzerine 112 Acil'e haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekibi Suat Polat'ın öldüğünü tespit etti. Suat Polat'ın telefonunda 96 cevapsız arama olduğu görüldü. Evli, 1 çocuk babası Suat Polat'ın kalp kapakçığı rahatsızlığı bulunduğu, direksiyonda kalp krizi geçirmesi sonucu aracıyla bariyerlere çarptığı tahmin edilirken, ölüm nedeninin belirlenmesi için cenazesi Asri Mezarlık Morgu'na kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü dökümü

------------------------

Otomobilden görüntü

Sağlık ekibinin araçtaki kişiyi kontrol etmesi

Telefonundan görüntü

Ölen kişiden görüntüler

HABER-KAMERA: Faruk KIYAK / İZMİT(Kocaeli), -

==============================================

Minik Sümeyye Kübra, babasının açtırdığı kuyuya düşmüş (2)

CENAZESİ TOPRAĞA VERİLDİ

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde sondaj kuyusuna düşerek yaşamını yitiren Sümeyye Kübra Demir'in cenazesi, yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Minik Sümeyye'nin cenazesi, Büyüktaş Mahallesi'ne getirilerek akşam saatlerinde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Cenazenin getirilişi

Cenazenin toprağa verilişi

Cenazeye katılanlar

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ömer ŞULUL-Kamera: Hadi KURT-ŞANLIURFA - DHA)

=======================

Kahta'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı

ADIYAMAN'ın Kahta İlçesi'nde servis minibüsü ile otomobilin çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı.

Kaza, bugün öğleden sonra Kahta- Adıyaman karayolunda meydana geldi. Nursel Özdemir yönetimindeki 02 S 5070 plakalı servis minibüsü ile Çiğdem Tatar'ın kullandığı 06 JD 302 plakalı özel otomobil Samsat yol ayırımında çarpıştı. Kazada özel otomobil sürücüsü Tatar ile araçlarda bulunan Canan Arslan, Zeynep Koç, Vildan Özkan, Hatice İremdaş ve Fatma Mayik yaralandı. Yaralılar, ihbarla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kahta Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedavileri süren yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

Olay yeri

Yaraların taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Haci BOZKURT-ADIYAMAN-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep AK Parti Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title