Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

Antalya'da gergin protestoANTALYA'da çocuk istismarıyla ilgili eylem yapan grubun el ele tutuşarak insan zinciri oluşturup Konyaaltı varyantına kadar yürümesine polis izin vermedi.

Antalya'da gergin protesto

ANTALYA'da çocuk istismarıyla ilgili eylem yapan grubun el ele tutuşarak insan zinciri oluşturup Konyaaltı varyantına kadar yürümesine polis izin vermedi. Gruptaki CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, çıkan arbede sırasında bir polisin kendisine yumruk atmaya çalıştığını iddia etti.

Cinsel istismara uğrayan birey ile failin evlenmesi durumunda, failin cezasının geri bırakılması veya ertelenmesini içeren yasa teklifi, Antalya'da protesto edildi. CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara ile Devrim Kök'ün de yer aldığı eyleme, çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Muratpaşa Belediyesi de eylemcilere al yazma dağıttı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtı önünde toplanan grup adına CHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci açıklama yaptı. Deveci, önerge ile 15 yaşın altındaki çocuklara tecavüz eden pedofililerin aklanmaya çalışıldığını iddia etti. Ardından da aralarında Mustafa Akaydın'ın da bulunduğu bazı protestocular, yasa teklifini yırtıp attı.

Grup, açıklamadan sonra el ele tutuşarak Konyaaltı varyantına doğru yürümek istedi. Grubu polisin durdurması üzerine kısa süreli ardebe yaşandı. CHP Milletvekili Niyazi Nefi Kara, polislerden birinin kendisine yumruklu saldırıda bulunduğunu iddia etti. Kendisine saldırıda bulunan polisi FETÖ'cü olarak nitelendiren Niyazi Nefi Kara, sert eleştirilerde bulundu. Kara, Antalya Göynük'teki ormanlık alanda PKK'lı teröristler olabileceği gerekçesiyle üç gündür orman yangınına müdahale edilmediğini ileri sürdü. Bir yılda 325 çocuğun istismara uğradığını açıklayan Antalya Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'ya da seslenen Kara, "Eğer bunları koruyamıyorsan sen de istifa et" dedi. Kara, Antalya'da güvenliği sağlayamadığını iddia ettiği Vali Münir Karaloğlu'nu da istifaya davet etti.

CHP Milletvekili Mustafa Akaydın da yasa önergesinin Ak Parti'nin genel karakterine uygun olduğunu söyledi. Akaydın, önerge ayıplı olduğu için gece yarısı TBMM'ye getirildiğini de iddia ederek, bunun kadın haklarına bir tecavüz olduğunu söyledi. Polisin yürümelerine izin vermediği gruptan bazı yaşlı kadınlar da çevik kuvvet polislerini, "Sizin de çocuklarınız var" diyerek azarladı. Grup daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda oturma eylemi başlattı. Bir kadın eylemci de kadın avukatlara, cübbelerini giyip eylemlere katılmaları çağrısında bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

Cumhuriyet meydanından genel görüntü

Sloganlar

CHP Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci'nin açıklamaları

Slogan atan kadınların el ele tutuşup insan zinciri oluşturması

CHP milletvekillerinin el ele tutuşarak yürüyüşe geçmesi

Polisin grubu durdurması

Arbedeyle birlikte grubun slogan atması

Niyazi Nefi Kara'nın polisleri eleştirmesi

Kadın eylemcinin kadın avukatlara yaptığı çağrı

Genç kızların slogan atması

Bir kadının polisleri eleştirmesi

Niyazi Nefi Kara'nın oturma eyleminde gruba hitap etmesi

Mustafa Akaydın'ın eleştirileri

HABER- KAMERA: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

==============================

Bingöl'de PKK'ya ait 2 sığınak ele geçirildi

BİNGÖL'ün Yayladere İlçesi kırsalında devam eden operasyon kapsamında, içerisinde bol miktarda yaşam malzemesi bulunan PKK terör örgütüne ait 2 sığınak ele geçirildi.

Kiğı ilçesinde konuşlu 2'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı tarafından sürdürülen operasyonlar kapsamında Yayladere İlçesi'nde PKK terör örgütüne ait 2 sığınak ve içerisinde yaşam malzemelerinin ele geçirildiğini bildirdi. Konu ile ilgili Bingöl Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bingöl İli Kığı İlçesinde konuşlu 2'nci Jandarma Komando Alay Komutanlığına bağlı birlikler tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarının faaliyetlerine karşı yürütülen istihbari çalışmalar neticesinde, 20 kasım 2016 tarihinde Bingöl İli Yayladere ilçesi Mama Tepe Mevkiinde icra edilen şehit jandarma Uzman Çavuş Yetkin Erşan-102 operasyonunda bölücü terör örgütü mensuplarına ait 2 adet sığınak bulunmuştur. Güvenlik güçlerimiz, bölge halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. kamuoyuna saygı ile duyurulur. yaşam malzemesi olarak kullanılan ele geçirilen malzeme listesi: 1' inci sığınakta ele geçirilen 9 adet 12 kg. tüp, 2 adet düdüklü tencere, 3 adet testere, 4 adet testere ağzı, 1 adet set üstü ocak, 1 adet 10x7 metre ebatlarında naylon, 1,5 metre tüp hortumu, 1 adet ekmek sacı. 2'nci sığınakta ele geçirilen malzemeler: 2x3 m ebadında mavi branda, 2 adet tencere, 4 adet 5 litrelik yağ bidonunda peynir, 4 adet çaydanlık, 1 adet 20 kg'lık tuz, 2 adet 1 kg'lık çay, 3 adet limon aromalı içecek tozu, 7 adet 1 litrelik kavanoz pekmez" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Bulunan sığınaklar

-Sığınak içerisindeki yaşam malzemeleri

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: BİNGÖL, -

==============================

Ordulu üçüz nineleri kanser ayırdı (2)

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Ordu'nun Perşembe İlçesi'nde, ilik kanserinden hayatını kaybeden üçüz ninelerden 84 yaşındaki Hayriye Sarı gözyaşları arasında toprağa verildi.

Fatsa İlçe Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde 15 gündür ilik kanseri teşhisiyle tedavi gören, bu sabah hayatını kaybeden üçüz ninelerden Hayriye Sarı'nın cenazesi Perşembe İlçesi'ne bağlı Yazlık Mahallesi'ndeki evlerinin önüne getirilerek burada helallik alındı. Hayriye sarı, daha sonra Yazlık Camii'de ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yazlık Mahallesi'nde bulunan mezarlıktaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Ordu Vali Yardımcısı Halil Karpuz, Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende kardeşlerini kaybeden Emriye ve Hacer Sarı, cenazede güçlükle ayakta dururken, taziyelerle teselli bulmaya çalıştı. Üçüz ninelerin 'Garabaş' isimli köpeklerinin cenaze boyunca tabutun başından ayrılmaması dikkat çekti.

Görüntü dökümü

---------------------------------

-Kardeşlerden detaylar

-Kardeşlerin taziyelerin kabulü

-Cenaze namazından detayalar

-Cenaze namazının kılınması

-Cenaze aracının gidişi

Haber-Kamera: Ferudun ALTUNTAŞ/PERŞEMBE (Ordu),

======================

Demokrat Parti'den 'milli şefliğe' hayır

BALIKESİR'de konuşan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, başkanlık sistemi ile tüm yetkilerin bir kişinin elinde toplanmak istediğini öne sürüp "Bilesiniz ki milli şeflik dönemine itiraz etmiş demokratlar ikinci milli şeflik dönemine de itiraz edecekler" dedi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Balıkesir'de genişletilmiş bölge toplantısında partililerle bir araya geldi. Genel başkan yardımcıları ile İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa başta olmak 23 il başkanının da hazır bulunduğu toplantıya Balıkesir'deki eski DYP ve ANAPlı milletvekili, belediye ve ilçe başkanları da katıldı. Salon Türk bayrakları, Atatürk, Demokrat Parti'nin eski genel başkanı ve başbakan Adnan Menderes, eski cumhurbaşkanları Süleyman Demirel ve Turgut Özal'ın posterleri ile süslendi. Uysal, Demokrat Parti'de olağanüstü hal ilan ettiklerini ve siyasi çalışmalarla birlikte bölge toplantılarının artarak süreceğini açıkladı. Konuşmasında başkanlık ve rejim tartışmalarına da değinen DP lideri Uysal, "Bugün demokrasinin ruhunu teşkil eden, 'kuvvetler ayrılığı' olarak tarif ettiğimiz yürütme, yargı ve yasama faaliyetlerinin neredeyse bir kişinin nefsinde toplanması gayretleriyle karşı karşıyayız. 'Kuvvetlerin uyumu' diyerek iki asır öncesine dönmek istiyorlar. Türkiye'ye yaptıkları teklif bir mutlak iktidar teklifidir. Bu sistem keyfiliğe, suistimale ve yozlaşmaya açıktır. Bilesiniz ki milli şeflik dönemine itiraz etmiş demokratlar ikinci milli şeflik dönemine de itiraz edeceklerdir. Çözüm Türkiye'nin yeniden hukuk devleti temelinde yeniden dizayn edilmesidir" dedi.

O DÜZENLEMEYE DP DE KARŞI

AK Parti'nin cinsel istismardan yargılanan ya da hüküm giyenleri, mağdurla evlenmesi koşuluyla hapisten kurtaracak düzenleme önerisini eleştiren Uysal, "'Muhafazakarız' diyen bu iktidarın gece yarısı operasyonlarıyla, torba yasalarla neler yaptığına şahit olmuştuk. Ancak bu kez TBMM'ne yine bir gece yarısı getirdikleri tekliflerle beraber neredeyse tecavüzcüleri affetme noktasına geldiler. Bu kadar kötülüğü bu milletin hak etmediği kanaatindeyim. Türkiye bu içinden çıkılmaz tartışmalardan ziyade gerçek gündemi konuşsun istiyoruz. Bugün Türkiye'de ekonomi alt üst olurken, bu gerçeklerin perdelenmesi bu ülkeye reva mıdır? Sayın Cumhurbaşkanının 'dolara yatırım yapanlar yaya kalır' dediğinden bu yana TL dolar karşısında yüzde 30 değer kaybetti. Birilerinin yastık altı paraları dolara, euroya bağlı olabilir. Şu kısa zaman içinde dolar kurunun artması ile birlikte özel sektörün borç yükümlüğü de artmıştır" diye konuştu.

BAŞKAN KORKUTTU

Demokrat Parti Balıkesir İl Başkanı Tamer Alver toplantı yapılırken birden fenalaştı. Salon dışına çıkan Alver arkadaşlarının kolları arasında yere yığıldı. Ambulansla Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Alver'in yorgunluk ve heyecan nedeniyle rahatsızlandığı açıklanırken, durumunun iyi olduğu öğrenildi. Genel Başkan Gültekin Uysal da Alver'i kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde ziyaret edip, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-DP'li Gültekin Uysal'ın gelişinden görüntü,

-Partililerden görüntü,

-DP'li Gültekin Uysal'ın konuşması,

-İl Başkanı Tamer Alver'in bayılmasından görüntü.

Haber : Hilmi DUYAR- Kamera: DHA/Coşkun YAMAN, BALIKESİR)

=======================

Sezonun ilk güreşinde develeri, sıcak çarptı

AYDIN'ın Söke ilçesindeki tarihi Priene'de yapılan sezonun ilk deve güreşinde birçok deve havanın sıcak olması nedeniyle güreşmekten kaçtı.

Söke'de sezonun ilk deve güreşi Güllübahçe Mahallesi'ndeki Priene'de yapıldı. Ege, Marmara ve Akdeniz Bölgesi'nden 130 pehlivan devenin katıldığı 3'üncü Priene Deve Güreşi'nde dua okundu ve isimleri okunan develer arenada tur attı. Deve güreşini AK Parti Aydın Milletvekilleri Abdurrahman Öz, Mehmet Erdem, CHP'li Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, MHP İlçe Başkanı Veysel Öztürk'ün yanı sıra yaklaşık 2 bin 500 vatandaş izledi.

Bir bir arenaya davet edilen develerin bazıları güreşirken, bazı develer havanın sıcak olması nedeniyle güreşmekten kaçtı. Söke Gençlikspor Kulüp Başkanı Mehmet Üzüm deve güreşinden elde edilecek gelirin kulüp yararına kullanılacağını söyledi. Deve güreşi sırasında bazı vatandaşlar kadın davulcunun çaldığı davulla zeybek oynadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Deve güreşinden görüntü,

-Zeybek oynayanlardan görüntü.

Haber - Kamera: Burhan CEYHAN/ SÖKE (Aydın),

==================

Diva çocuk özlemini dile getirdi: Doğurabilseydim, kızım olsun isterdim

EDİRNE'de dün gece sahne alan Türk Sanat Müziği'nin divası Bülent Ersoy, geceyi kentte geçirdikten sonra meşhur tava ciğerini yemek için gittiği restoranda çocuk hasretini dile getirdi. Yanına gelen kızları seven Ersoy, "Eğer doğurabilseydim, beceremiyorum da, olsaydı, kız çocuğum olsun isterdim" dedi.

Türk Sanat Müziği'nin güçlü sesi Bülent Ersoy, dün gece Gloria Park'da sahne aldı. Gece 02.00'ye kadar süren programının ardından Edirne'de kalan Ersoy, kentin meşhur tava ciğerini yemek için bir restorana gitti. Siyah kıyafetleri ve şapkasıyla dikkat çeken Ersoy'a restoranda bulunan müşterilerde yoğun ilgi gösterdi. Yanına gelen kız çocuklarıyla yakından ilgilenen Ersoy, kendisini görüntüleyen gazetecilere dönerek, "Eğer doğurabilseydim, beceremiyorum da, olsaydı, kız çocuğum olsun isterdim" diyerek çocuk hasretini dile getirdi.

CİĞERE BAYILDI

Restoranda bir süre çocukları severek sohbet eden Bülent Ersoy, 7 yıl önce Popstar yarışmasında yediği kentin meşhur tava ciğerini unutamadığını söyledi. Dünyayı gezdiğini ve yediği yemeklerden tava ciğeri tadını alamadığını kaydeden Ersoy, "Bu yediğim ciğere bayıldım. Fevkaledenin fevkinde" şeklinde konuştu. Böbrek rahatsızlığı nedeniyle tuzlu olup olmadığını soran Ersoy, yemeğin ardından kenti gezerek ayrıldı.

Görüntü dökümü:

----------------------------

-Bülent Ersoy'un araçtan inişi

-Vatandaşın ilgi göstermesi

-Ersoy cocuklarla sohbeti

-Ersoy kalabalık genel detay

-Ersoy küçük kız çocuğunla sohbeti

-Ersoy kız çocuğu özlemi açıklaması

-Ersoy tava ciğer açıklaması

-Ersoy ciğer yemesi

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Demokrat Parti Bülent Ersoy Konyaaltı Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
title