Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)DEAŞ, AZEZ'DE BOMBALI ARAÇ PATLATTI: 11 ÖLÜKİLİS'in sınır komşusu Suriye'nin Azez İlçesi'nde terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

1)DEAŞ, AZEZ'DE BOMBALI ARAÇ PATLATTI: 11 ÖLÜ

KİLİS'in sınır komşusu Suriye'nin Azez İlçesi'nde terör örgütü DEAŞ tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 11 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yarandığı belirtildi.

Terör örgütü DEAŞ militanları tarafından Kilis'in karşısında bulunan Azez kent merkezinde, öğleden sonra bomba yüklü araç patlatıldı. Büyük gürültüyle meydana gelen patlamada en az 11 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı belirtildi. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin toplantı yaptıkları sırada meydana geldiği kaydedilen patlamada yaralanan bazı Suriyeliler, sınır hattında ambulanslarla alınarak Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yaralıların acil serviste tedavileri devam ediyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kilis Devlet Hastanesi

Acil servis

Ambulansların gelişi

Yaralıların servise alınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 121 MB

========================================================

2)FETÖ OPERASYONUNDA 31 ASKER, 6 SİVİL GÖZALTINA ALINDI

İZMİR merkezli 13 ilde, "İzmir Askeri Casusluk Davası" ile ilgili kumpas soruşturması kapsamında polis tarafından düzenlenen operasyonda, aralarında emekli generallerin de bulunduğu 31 muvazzaf ve emekli askerin yanısıra 6 sivil gözaltına alındı.İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Berkant Karakaya'nın koordinesinde, İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "İzmir Askeri Casusluk Davası" ile ilgili kumpas soruşturmasının devamı niteliğinde bugün sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyon kapsamında aralarında generallerin de bulunduğu 37 emekli ve muvazzaf asker ile askerlerin eşlerine 'Ablalık' yaptığı belirlenen 11 sivil hakkında gözaltı kararı verildi. İzmir, İstanbul, Bursa, Ankara, Balıkesir, Samsun, Kayseri, Amasya, Uşak, Kocaeli, Mardin, Malatya ve Antalya'daki adreslere düzenlenen operasyonlarda emekli ve muvazzaf 31 asker ile 6 sivil yakalandı. Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere İzmir'e getirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan diğer kişilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

İZMİR-DHA

===================================================

3)RUS SAVAŞ GEMİSİ ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN GEÇTİ

ÇANAKKALE Boğazı'ndan geçen Rus Donanması'na ait 'Georgy Pobedonosets' adlı savaş gemisi, Akdeniz'e inmek üzere yol aldı.Rus Donanması'na ait 016 borda numaralı 'Georgy Pobedonosets' isimli savaş gemisi, saat 12.30'da, Marmara Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Rus savaş gemisi, boğazda manevra yapılması en güç nokta olan Nara Burnu'nu döndükten sonra saat 14.10'da Çanakkale önlerine ulaştı. Türk Sahil Güvenlik Botu'nun eşlik ettiği savaş gemisi, Kilitbahir Köyü'nde dağda bulunan 'Dur Yolcu' yazısının önünden geçerek yoluna devam etti. Ege Denizi'ne açılacak olan Rus savaş gemisi, ardından da Akdeniz'e inmek üzere yol alacak.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Rus savaş gemisinin boğaz geçişinden görüntü

Genel ve Detay görüntü

( Haber- Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

=====================================================

BOZCAADA'NIN BAKİR KOYLARI İÇİN TWİTTER KAMPANYASI İLGİ GÖRDÜ (ek))

4)AK PARTİLİ VEKİL TURAN'DAN AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan da Bozcaada'nın Sulubahçe ve Habbele koylarının kiralanarak işletmeye açılması için yapılacak ihalelerin iptal edildiği açıklandı. Milletvekili Turan'ın yazılı açıklaması şöyle:

"Bakanımız ile konuyu görüştük. Aslında koyların ihalesi konusu iddia edildiği gibi betonlaşmanın önünü açan değil sadece büfe, şezlong ve şemsiye hizmetini içeren vatandaşlarımızın memnuniyetini artırmaya yönelik bir konuydu. AK Parti Bozcaada İlçe Başkanımız Uğur Ahmet Talay ve Bozcaada Belediye Başkanı ile vardığımız, söz konusu hizmetlere şimdilik ihtiyaç duyulmadığı kanaati üzerine yetkililerle görüşerek ihaleyi iptal ettik. Bozcaada ve Çanakkale'nin gündemini bir süredir işgal eden konunun özü bu olmakla birlikte ihalenin iptal edilmesinin ardından yapılacak yanlış yorum ve spekülasyonların iyi niyetle bağdaşmayacağını kamuoyunun bilgisine sunarım."

ÇANAKKALE/DHA

======================================================

5)SAKARYA'DA DURAKTA İŞLENEN CİNAYETTE 3 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

SAKARYA'nın Karapürçek İlçesi'nde otobüs durağında bekleyen 47 yaşındaki Birol Ayna'nın kurşun yağmuruna tutularak öldürülmesiyle ilgili olarak gözaltına alınan 3 kardeş adliyeye sevk edildi.

Pazartesi günü akşamı Karapürçek Hocaköy Mahallesi'nde meydana gelen olayda 16 yaşındaki oğlu ile birlikte durakta bekleyen Birol Ayna'nın yanına yanaşan otomobilde bulunan kişiler ateş açtı. Kurşun yağmuruna tutulan Birol Ayna vücuduna 6 kurşun isabet etmesi sonucu hayatını kaybetti. Birol Ayna'nın oğlu O. Ayna'nın ateş eden kişileri tanıdığını belirtmesi üzerine polis 8 kişiyi gözaltına aldı. 5 kişi sorgularının ardından serbest bırakıldı. Serbest kalanlar arasındaki 63 yaşındaki F.Y.'nin 3 oğlu M.Y, M.Y. ve Y.Y'nin ise sorguları bir süre daha devam etti. 3 kardeş sorgularının tamamlanmasının ardından bugün Akyazı Adliyesi'ne sevk edildi. Şüphelilerden biri gazetecilerin cinayetle ilgili sorusuna, "Biz suçsuzuz" diyerek cevap verdi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Adliyeye sevk edilmeleri

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya), -

====================================================

6)MÜSLÜMAN OLDU, 'MAKYAJ YAPABİLİR MİYİM?' DİYE SORDU

BREZİLYA vatandaşı olan Nunes Do Nascımento Ana, Kayseri Müftülüğü'nde düzenlenen tören ile Müslüman oldu. 'Dilara' adını alan Nascimento Ana, Kayseri Müftüsü Şahin Güven'e "Makyaj yapabilir miyim?" diye sordu.Kayseri'de Süleyman Tamer, internet üzerinden tanıştığı Brezilyalı 48 yaşındaki Nunes Do Nascımento Ana ile evlenme kararı aldı. Tamer ile yaşamını birleştiren Nascımento Ana, daha sonra Müslüman olmak için Kayseri Müftülüğü'ne başvurdu. Bunun üzerine Müftülük'te, Nunes Do Nascımento Ana için ihtida töreni düzenlendi.Kayseri Müftüsü Şahin Güven, son 1 yıl içinde 6 kişinin Müslüman olmak için kendilerine başvurduğunu söyledi. Müftüsü Güven, tercüman aracılığıyla Nascımento Ana'ya İslam dininin temel esasları hakkında da bilgi verdi. Müftü Güven'in yaptığı açıklamanın ardından Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan ihtida töreninde Kelime-i Şahadet getiren Brezilyalı Nascımento Ana, Müslüman oldu ve adını da 'Dilara' olarak değiştirdi.

"MAKYAJ YAPABİLİR MİYİM?"

Müftü Güven, Müslüman olan Nascımento Ana'ya, kendi kızının isminin de Dilara olduğunu belirtti ve hayırlı olması temennisinde bulundu. Müftü Güven daha sonra, Ana'ya İslam diniyle ilgili kendisine sorusunun olup olmadığını da sordu. Bunun üzerine Ana, Müftü Güven'e "Bundan sonra makyaj yapabilir miyim?" sorusunu yöneltti. Müftü Güven, bu soruya şu yanıtı verdi: "Müslümanlıkta namaz kılmak diye bir şey var. Namaz kılmamız için de abdest almamız gerekiyor. Eğer abdest alacağımız yerlerde vücudumuzun ıslanmasına engel olan bir şey varsa, onları temizlemeliyiz. Onun dışında yani namazın, namaz saatleri haricinde eşine karşı süslenmesinde ve kendisinde bakmasında, bakımlı olmasında herhangi bir sakınca yok." İhtida töreni sonrasında Müftü Güven, İhtida Belgesi'ni imzalayarak 'Dilara'ya verdi. Müftü Güven, Dilara'yı Kuranı Kerim öğrenmesi için Müftülük kurslarına da davet etti.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Kayseri Müftüsü Şahin Güven'in açıklamaları

-İhtida töreni

-Müslüman olan Brezilyalı Do Nascımento Ana'nın sorusu

-Belgenin teslim edilmesi

-Detaylar

(Haber: Cafer ZENGİN/KAYSERİ, DHA)

DV 1 dosya 5 dakika 57 saniye/189 MB

=====================================================

7)ÇORLU'DA KAÇAK İÇKİ OPERASYONU

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde kaçak içki üretimi yapan iki eve jandarma tarafından düzenlenen operasyonda 500 litre kaçak içki ile imalatta kullanılan düzenekler ele geçirildi.Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Önerler Mahallesi'nde iki evede kaçak içki üretimi yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. İki eve eş zamanlı baskın yapan jandarma ekipleri burada içki yapımında kullanılan özel düzenekler ile pet şişelere konmuş içkileri ele geçirdi. Her iki evde toplam 500 litre içki ele geçirilirken, 2 kişi de gözaltına alındı. Ele geçen kaçak içkiler imha edilmek üzere İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Evin dışından görüntü

-Jandarmanın içkileri bulması

-İmalathaneden görüntü

-İçkilerin taşınması

-Detaylar

Haber- Kamera Mehmet YİRUN/ ÇORLU(Tekirdağ),

============================================================

8)KRALİÇE ADAYLARI ZEYTİNPARK'I KEŞFETTİ

DÜNYANIN en iyi mankeninin seçileceği Future Fashion Faces World 2016 finalistleri, Zeytinpark'ı keşfetti.

Limak Limra Otel'de 19 Kasım Cumartesi akşamı jüri karşısına çıkacak 20 ülkeden 40 finalist, Antalya'nın önemli noktalarını, tarihi dokusunu ve doğal platolarını gezerek bilgi alıyor. Kampın ikinci gününde Zeytinpark'ı ziyaret eden kral ve kraliçe adayları, zeytin ağacı, zeytin üretimi ve zeytin ürünleri hakkında bilgi aldı. Bir zeytin ağacının yetişmesinden, üzerindeki zeytin meyvesinin toplanma, işlenme ve sofraya kadar gelme zamanının anlatıldığı gezide, yarışmacılara zeytin fidanı dikme fırsatı verildi. Dörderli gruplar halinde 8 fidanı alanda belirlenen noktalara diken yarışmacılar, bol bol fotoğraf çektirdi.

Gezi sırasında Zeytinpark Genel Müdürü Vahdet Narin, bölge hakkında bilgi verdi. Zeytinpark'ın 2630 dönüm alan üzerine kurulu olduğunu, 25 bin zeytin ağacı bulunduğunu anlatan Narin, "Burası her yıl 2 bin 600 ton tozu ve 610 milyon metreküp havayı emerek temizliyor. Aynı zamanda kedi üretimi zeytinlerden yaptığı zeytinyağı ve zeytinleri markette satıyoruz. Burada zeytinyağı hiçbir katkı maddesi kullanılmadan elde ediliyor" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Güzellerin görüntüsü

Güzeller zeytin hakkında bilgi alırken

Güzeller zeytinpark ta zeytin ağacı dikerlerken

Detaylar

173 /// 5.26

HABER: İbrahim LALELİ-KAMERA: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA-DHA)

==========================

9)KÖPRÜ ALTINDAKİ ÇANTA PANİĞE YOL AÇTI

GAZİANTEP'te köprü altındaki kaldırıma bırakılan çanta bomba paniği yaşattı. Bomba imha uzmanlarının incelediği çantadan elbise çıktı.

Olay, öğle saatlerinde Fatih Mahallesi'nde meydana geldi. Fevzi Çakmak Bulvarı'ndaki köprünün altındaki kaldırımda çanta görenler, içerisinde bomba olabileceği şüphesiyle polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polisler, bulvarı yaya ve araç trafiğine kapatarak bomba imha uzmanlarından yardım istedi. Şüpheli çantanın bulunduğu yere gelen bomba imha uzmanları tarafından incelenen çantadan kıyafet çıkınca çevredekiler rahat nefes aldı. Bölgede paniğe neden olan çantadan kıyafet çıkması üzerine yol yeniden ulaşıma açıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Yolun ulaşıma kapatılması

Polis araçları

Çantanın içine bakılması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER, Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 135 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şahin Güven Kayseri Suriye Azez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title