Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

ÖSO GRUPLARI ARASINDA 'ESSELAME' ANLAŞMAZLIĞI (3)

19 YARALI KİLİS'E GETİRİLDİ, 2'Sİ ÖLDÜ

Kilis'in karşısındaki çatışmalarda yaralanan ÖSO'ya mensup 19 yaralı, tedavi için Kilis'e getirildi. Yaralılar, sınır hattında bekletilen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralılardan 2'si doktorların çabasına karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Hastaneye gelen ambulanslar

Yaralıların ambulanstan indirilişi

Yaralıların sedyeyle taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

===============

ANTALYA'DA JANDARMAYA AÇILAN ATEŞTE 1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU (3)

ANTALYA VALİLİĞİ SALDIRIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Konyaaltı İlçesi'nde henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce açılan ateş sonucu yüzüne isabet eden mermiyle şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Fazıl Doğruöz'ün cenazesi, otopsi işlemleri için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Konuyla ilgili Antalya Valiliği'nde yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Konyaaltı İlçesi Hacısekiler Mahallesi kuzey ve güney kırsalında 14 Kasım 2016 günü saat 07.00'den itibaren planlı arama tarama faaliyeti başlatıldığı vurgulandı. Ekiplerin faaliyetleri sürerken saat 11.30 sıralarında Hacısekiler Mahallesi'nin güneyindeki Girevit Dağı'nda 1 el silah sesi duyulduğunun belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan araştırmada 2'nci Jandarma Komando Bölüğü 4'üncü Tim Elemanı Jandarma Uzman Çavuş Fazıl Doğruöz'ün yaralandığı tespit edilmiştir. Olay yerinde yapılan ilk incelemede söz konusu personelin ateşli silah ile yaralandığı tespit edilmiş ve personelin olay bölgesine sevk edilen 112 Acil Çağrı Ambulansı ile alınarak Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevki sağlanmıştır. Yaralı personel, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Olay bölgesinde arama tarama faaliyetlerine devam edilmektedir."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Toplanan avukatlara polis şeflerinin uyarısı

ÇHD'nin Akdeniz Şube Başkanı Deniz Yıldırım'ın basın metnini okumaya başlaması

Polis şeflerinin uyarısını dikkate almayan avukatlara çevik kuvvetin ve sivil polislerin müdahalesi

Kalabalığın arasında kalan görme engelle avukatın başkaları tarafından kalabalığın dışına çıkartılması

Kadın avukatların tepkileri

Grubun slogan atarak adliye içine girmesi, görme engelli avukat Hasan Puluç'un da elinde bastonuyla turnikeden geçmesi

Adliyenin genel görüntüsü

Haber: Haber- Kamera: Mustafa KOZAK/ANTALYA,

===============

ŞEHİT KAYMAKAM İÇİN SİVAS'TA MEVLİT OKUTULDU

MARDİN'in Derik ilçesinde terör örgütünün düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Sivas'ta mevlit okutuldu.

Mardin'in Derik İlçesi'ndeki kaymakamlık binasına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da mevlit okutuldu. Ulu Camii'de okutulan mevlit programına Sivas Valisi Davut Gül, 5'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Mehmet Kip, Belediye Başkanı Sami Aydın, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İkindi Namazı öncesi okutulan mevlide vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Ulu Cami imam hatibi ve müezzinlerinin okuduğu mevlidin ardından tüm şehitler ve şehit kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için dua edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-İl protokolünden görüntü

-Mevlit okunması

-Dua edilmesi

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==============

AKÇAKALE'DE ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI

MARDİN'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ve 15 Temmuz şehitleri için Şanlıurfa'nın Akçakale İlçesi'nde gıyabi cenaze namazın kılındı.

Şeni Cami'de düzenlenen programda; teröristlerin odasına tuzakladığı bombanın infilak ettirilmesiyle şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk ve 15 Temmuz darbe girişi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Polislerin de katıldığı törende İlçe Müftüsü Hüseyin Ortaç kıldırılan cenaze namazının ardından Kuran okunarak şehitler için dua edildi. Akçakale Kaymakamı Eyyüp Fırat, şehitleri rahmetle andıklarını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Camiye gelenler

Gıyabi cenaze namazı

Kuran okunması

Dua edilmesi

Kaymakam'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT-ŞANLIURFA-DHA)

=====================

GAZİANTEP'TE ŞEHİT KAYMAKAM SAFİTÜRK İÇİN MEVLİT

MARDİN'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerce makam odasına tuzaklanan bombanın patlatılmasıyla şehit düşen Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için Gaziantep'te mevlit okutuldu.

Gaziantep Valiliği tarafından Alaybey Camisi'nde şehit Kaymakam Safitürk için mevlit programı düzenlendi. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Gaziantep milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Abdulkadir Yüksel, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, kurum ve kuruluş müdürlerinin katıldığı mevlit için gelenler, polislerce üst aramasından geçirildikten sonra camiye alındı. Kuran okunan mevlitte Kaymakam Safitürk ve şehitler için dua edildi. Mevlidin ardından camiden çıkanlara, gül suyu ve lokum dağıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Camiye gelen vatandaşlar

Polisin üst araması

Namaz kılınması

Kuran okunması

Müftünün dua etmesi

Camiden çıkan vatandaşlar

Vatandaşlara polis tarafından gül suyu ve lokum dağıtılması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER - Ahmet ÖZER -GAZİANTEP-DHA)

==================

SAHİBİ KAPIYI AÇIK UNUTTU, 2 KADIN EVDEKİ ALTINLARI ÇALDI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, sahibinin işe giderken kapısını kapatmayı unuttuğu eve giren kimlikleri belirsiz kadınlar, 3 Cumhuriyet altını ve 700 lirayı çalıp kayıplara karıştı.

Olay, bugün Hayriye Mahallesi'nde meydana geldi. İsmet Ay, iddiaya göre sabah işe giderken tek katlı toprak evinin kapısını kapatmayı unuttu. Bu sırada dilenci gibi eve giren kimlikleri saptanamayan 2 kadın, yatak odasındaki 3 Cumhuriyet altını ve 700 Türk Lirası'nı çalıp kayıplara karıştı. Olaydan bir süre sonra uyanan Zehra Ay, yatak odasındaki eşyaların dağıldığını görünce eşi İsmet Ay'a haber verdi. İsmet Ay, evdeki para ve altınların yerinde olmadığını anlayınca polise ihbarda bulundu. İhbar üzerine gelen polisler, evin çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemede 2 kadının kapısı açık eve girip bir süre sonra ayrıldıkları görülen kamera kayıtlarına el konulurken, kadınların kimliklerinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Güvenlik kamerası görüntüsü

Ev sahibinin konuşması

Yatak odasından görüntü

Para ve altınların bulunduğu dolap

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

======================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Derik Kilis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli?
title