Haberler

Dha Yurt Bülteni - 11

Bakan Soylu, kaymakamın cenazesinde söz verdi: Terörü öyle bitireceğiz ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak (2)

BABASI CENAZE NAMAZINI KILDIRDI

Sakarya Valiliği'nin önünde düzenlenen törenin ardından şehit kaymakamın cenazesi Arifiye İlçesi'ndeki Kalaycı Merkez Camii'ne getirildi. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Şehidin babası Asım Safitürk oğlunun cenaze namazını kıldırdı. Asım Safitürk oğlunun cenazesi başında yaptığı konuşmada, "Ölüm haktır ama kendi evladını kaybeden bir ölüm yüreklerin parçalanması. Bu çocuğum 7'inci son çocuğumdur. Bugüne kadar hiçbir zorluk çıkarmadı karşıma. Böyle bir evladı kabetmek elbette kolay değil. Buraya adım atan herkesi Allah hac sahibi eylesin. Benim canpare yavrum görevi başında hiç haberi yokken şehit olmuştur. Haklarınızı helal edin. Allah razı olsun" dedi. Asım Safitürk'ün konuşması sırasında Başbakan Binali Yıldırım'ın ağladığı görüldü.

TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAZIYACAĞIZ

Duaların okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, Derik'te kaymakamlık görevi ile birlikte kendisine kayyumluk görevi olarak belediye başkanlık görevinin verilmesi nedeniyle Kaymakam Safitürk ile kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüştüklerini belirtti. Terörün kökünü kazıyacaklarını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bir defa şunu çok açık söylemek istiyorum, bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu topraklar hep şuheda fışkıracak. Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi. Bu alçaklar, bu ahlaksızlar, bu adiler zannediyorlar ki Kandil'de, şurada burada yaptıkları suikastlar ile bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammet Fatih'lerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah'ın izni ile bunların kökünü kazıyacağız. Eğer bunların kökünü biz kazıyamazsak, bunun hesabını veremeyiz. Biz bu kadro olarak, ordumuzla, polisimizle, köy korucularımızla dağ taş demeden bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeter ki bir olalım, iri olalım, kardeşliğimize gölge düşürmeyelim ve birbirimizi ne olur Allah için sevelim. Bunu yaptığımız zaman göreceksiniz er geç bu zafere ulaşacağız. Bu memlekette Muhammet Fatih'ler bitmez" dedi

İDAMLA İLGİLİ KARARI BATI VEREMEZ

Şehidin ailesine sabır dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sabır bizim için bir rehavet anlamına gelmemeli, bunların kökünü kazımaya devam edeceğiz. Hep birlikte bu mücadeleyi devam ettirip Allah'ın izni ile bunun sonunu getireceğiz. Sabreden zafere ulaşır. İdamla ilgili konu zaten hükümetin gündemindedir. Parlamento bu kararı verdikten sonra cumhurbaşkanı olarak onaylarım dedim. Bununla ilgili kararı batı veremez, biz veririz. Milletimin ne istediği asolandır. Şahsa karşı işlenen suçun tek af yetkisi onun varislerindedir. George ne demiş, Hans ne demiş bizi ilgilendirmiyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar şehidin cenazesini cenaze aracına taşıdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım aile ile görüştükten sonra ayrıldı. Şehidin cenazesi daha sonra Kalaycı Merkez Mezarlığı'na götürüldü.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber: Zafer TOKUŞ - Aziz GÜVENER - Selda Hatun TAN Sakarya / Adapazarı,

================

Bakan Eroğlu: Devletin parası bol, çünkü hortumlar kesildi

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ülkenin Ak Parti hükümetleri öncesindeki durumu ile sonrası arasında kıyaslama yaparken "Devletin parası bol, çünkü hortumlar kesildi artık. Bütün para, kaynaklar özellikle millete hizmet için akıyor" dedi.

Bakan Eroğlu, Adıyaman'da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından 213 milyona yaptırılan ve yapılacak tesislerin toplu açılışı ile temel atma törenine katıldı. Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen törene Bakan Eroğlu'nun yanı sıra; Vali Abdullah Erin, AK Parti Adıyaman milletvekilleri Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve vatandaşlar katıldı. Törende yapımı tamamlanan tesisler, video konferansla gösterildi.

Törende konuşan Bakan Veysel Eroğlu, 24 müjdeyle geldiğini söylediği Adıyaman'a yapılan yatırımları sıraladı. Kentteki Eğri Çayı'nın, 'Vadi Adıyaman' olarak ağaçlandıracaklarını belirten Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

"Adıyaman'ın bir Eğri Çayı var. Biz bunu 'Vadi Adıyaman' olarak hazırlayalım diye karar aldık. Bu, Adıyaman'ın bir gerdanlığı olacak. Bir gerdanlık inşa edeceğiz. Bu konuda projeler hazırlandı. Burayı çok zarif, oya işler gibi işleyeceğiz, ağaçlandıracağız. Adıyaman'ın muhteşem bir mekanı olacak. Hatta korkulukları bile siz seçeceksiniz. Sizin kabul ettiğinizin, bizim başımızın üstünde yeri var. Bunun dışında Beşpınar Çayı var; birinci kısmını yaptık, ikinci kısmını da Adıyaman'a güzel bir mekan olarak kazandıracağız. Buraya gelirken, eli boş gelmek caiz mi? Bizim kültürümüzde var. Bir yere giderken eli boş gidilmez. Ben Afyon'dan gelmedim dolayısıyla sizlere Afyon kaymağı getiremedim. Dolayısıyla bugün heybemiz dolu geldik. Adıyaman'a 24 müjdeyle geldik. Kitapçıkta da yer alıyor. Paylaştık çünkü bizim sözümüz senettir. Verdiğimiz sözleri, vaatleri yerine getireceğiz. DSİ'nin 16 tane müjdesi, Orman Genel Müdürlüğü'nün 7 tane, Meteoroloji'nin 1 tane olmak üzere 128 milyonluk 24 müjde var. Geçen sene 47 müjde vermişiz, 1 milyar 600 milyon lira. Ne oldu diye sorarsanız; diğer kitapçıkta 47 müjdenin 33 tanesini bitirmişiz, geri kalanını da inşallah şuanda inşaatlar devam ediyor. Çetintepe, Koçali gibi barajlar devam ediyor. Bir dahaki gelişimizde bu 47 müjdeyi bitirmiş olacağız."

'DEVLETİN PARASI BOL'

Ülke genelinde dev yatırımlar yaptıklarını ancak bunların yeterli olmadığını ifade eden Bakan Eroğlu, hortumların kesildiğini ve bütün kaynakların millete aktığını anlattı. GAP Projesi'nin de Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla 31 Aralık 2019'ta tamamlanacağını kaydeden Bakan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Barajlar, dere ıslahları, göletler yeterli değil. Biz yeni bir proje hazırladık. Biliyorsunuz sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, GAP Projesi'nin 31 Aralık 2019'da, saat 16.59'a kadar bitirilmesi talimatını verdi. Hatta yarın Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda ben bu konuyla ilgili sunum yapacağım. Adıyaman için biz şu sözü veriyoruz. 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarını Orman ve Su İşleri Bakanlığı açısından 'hamle' yılı olarak ilan edeceğiz. 153 bin dekar araziyi, modern sulamaya açacağız. Adıyaman çiftçisinin her yıl cebine 62 milyon zirai gelir akacak. DSİ'ye talimat verdik, yıldırım gibi esecek burada. Orman'ın artık burada Bölge Müdürlüğü var. İnşallah Adıyaman'ı ağaçlandırmak suretiyle çiçek gibi yapacağız. Ne kadar fidan istenilirse ücretsiz vereceğiz. Ama tutmayan fidan başına 5 lira Orman Genel Müdürlüğü'nün hesabına yatırsınlar. Yani alıp da atmasınlar. Artık devlet ormancılığından, millet ormancılığına geçtik. Bizim hükümetimizin sloganı her şey millet için. Bu yüzden ormanlarda 5 bin köye gelir getirici orman kuruyoruz. Birisine ceviz, öbürüne badem. İnşallah burayı bilhassa bademde güzel bir üretim merkezi haline getirmek istiyoruz. Bir de burada bal ormanları kuracağız. Arıcılar gelin size, isterseniz ormandan yer verelim kovanları koymak için. Paranız yoksa, size kredi de verelim. 10 yıl ödemezsiniz daha sonra kazandıkça faizsiz geri ödersiniz. Netice itibariyle bu da size imkan. 3 yıl bakımını, bütün masrafları devlete ait, geliri 49 yıl vatandaşa ait. Para sıkıntısı yok. Devletin parası bol, çünkü hortumlar kesildi artık. Bütün para, kaynaklar özellikle millete hizmet için akıyor."

'LOBİLERİ ADIYAMAN BALTASIYLA KESİVERDİK'

Konuşmasında lobi hortumlarını kestiklerini ve kaynakların vatandaşlara hizmet olarak aktarıldığını anlatan Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Eskiden bir gölet 22 yılda bitiyordu, ama biz 18 ayda bitiriyoruz. Barajları da işte 3-4 yıl zarfında bitiriyoruz. Nereden nereye. 30 metre yüksekliğinde bir gölet, eski Türkiye'de 45 milyona 22 yılda bitiyordu, sulaması hariç. Biz aynı göleti, yeni Türkiye'de sadece 4,5 milyon liraya 18 ayda ve sulaması dahil bitiriyoruz. Bunlar nereye gidiyordu Para, pul? Sizin alın terinizle toplanan, devlete vergi olarak verdiğiniz paraların yüzde 86'sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Ayrıca sağlıkta da bir ilaç lobisi vardı. Bugün 9 lira olan ilaçlar daha önce, 2002 yılında 63 liraydı. Aradaki para nereye gidiyordu? Birilerinin cebine. Bunlar sizin hakkınız, başkaları tarafından hortumlanıyordu. Allah'a şükür biz ilaç lobisinin hortumlarını, faiz lobisinin hortumlarını, Adıyaman baltasıyla kesiverdik. Neticede bu paralar havuzda oluyor ve o kaynaklar size hizmet olarak; hastane, okul, baraj, gölet ve dere ıslahı olarak dönüyor."

Bakan Eroğlu, zengin turistlerin de kente gelmesi için çalışma yapacaklarını sözlerine ekledi.

TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise, Leyla'nın Mecnun'a kavuşamadığını ancak Ferhat olup Adıyaman'ın her yerinde toprağı suyla buluşturacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından kentte 213 milyon maliyetli tesislerin toplu temel atma ve açılışı yapıldı. Törende Bakan Eroğlu ve milletvekilleri tarafından 'Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi'lerini kullananlara da sertifikaları verilerek 6 bin adet fidan dağıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Adıyaman Valiliği

Alandaki kalabalık

Bakan Eroğu'nun gelmesi

Bakan'ın Şeref Defteri'ni imzalaması

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması

Bakan Eroğlu'nun konuşması

Tesislerin açılışı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

==================

Rize'de sıra dışı etkinlik: Buzul gölünde yüzme şenliği

RİZE'nin Çamlıhemşin İlçesi'nde 2 bin 950 metre yükseklikteki Kaçkar Dağı Büyük Deniz Buzul Gölü'nde 'Yüzme Şenliği 'düzenlendi. Sıra dışı etkinlik için 4 saat yürüyerek zirveye ulaşan doğaseverlerden 2'si çocuk 8 kişi buz gibi soğuk göle girerek yüzdü. Bazılarının da soğuk suya girmesiyle çıkması bir oldu.

Doğa fotoğrafçısı ve dağcı Hasan Önder ve arkadaşları, Kaçkar Dağı'nın 2950 metre yüksekliğindeki Büyük Deniz Buzul Gölü'nde Kaçkar Yüzme Şenliği düzenledi. Türkiye'nin değişik illerinden macera tutkunu yaklaşık 70 kişi şenlik için Ayder yaylasına geldi. Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu'nunda eşlik ettiği grup araçlarla Yukarı Kavron yaylasına çıktı, oradan da yürüyerek Büyük Deniz Buzul Gölü'ne doğru tırmanışa geçti. Grup, karla kaplı yolda yaklaşık 4 saat devam eden zorlu yolculukla önce Küçük Deniz Buzul Gölü'ne, ardından bir süre daha tırmanarak Büyük Buzul Deniz Gölü'ne ulaştı.

TULUM EŞLİĞİNDE GÖLE GİRDİLER

Büyük Buzul Deniz Gölü'ne ulaşan 70 kişilik ekipten ısısı 4 derece olan suya girmek için 2'si çocuk 8 kişi gönüllü oldu. Kar üzerine yatan, çalan tulum eşliğinde horon oynayan ve çay içerek ısınmaya çalışan çılgın dağcılar, ardından kendilerini Buzul Gölü'nün soğuk sularına bıraktı. Suya ilk giren Kartal Çiçek adlı rehber suda sadece 15 saniye kalabildi, suyun çok soğuk olduğunu belirterek, "Biraz üşüdüm" dedi. Dağcı Hüseyin Şahin'de buz gibi suya oğulları 11 yaşındaki Şahin ve 7 yaşındaki Ümit ile birlikte girdi. Baba ve iki oğlu bir süre yüzdükten sonra kıyıya çıktı. Suya giren diğer dağcılarda soğuk göl suyunda bir süre yüzdü.

Doğa Fotoğrafçısı ve dağcı Hasan Önder, kış mevsiminde doğa turizmini dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Buzul gölüne girmek dünyada ender yapılan veya pek yapılmayan bir etkinlik. İnanılmaz bir haz. Bu duyguyu ben sürekli yaşıyorum, buzul göllerine sürekli giriyorum" dedi. Etkinliği izleyen Rize Valisi Erdoğan Bektaş'da Kaçkarlarda oldukça sıra dışı bir etkinliğe tanıklık ettiklerini belirterek, bölgenin kış turizmi açısından da cazibe merkezi olabileceğini söyledi. Etkinlik sırasında bir paramotor kullanıcısı da havada uçuş yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Dağa tırmananlar

-Yürüyüş yapanlarla röp.

-Paramotor görüntüsü

-Muhabir anonsları

-Tulum eşliğinde yürüyenler

-Suya girenler

-Suya girenlerle röp.

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

===========================

Başkan Şahin, ulaşım planını anlattı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kente hizmet veren halk otobüs ve minibüs yetkililerine 'Ulaşım Master Planını' anlattı.

Büyükşehir Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıyı bir sunum eşliğinde anlatan Şahin, kentte yeni açılacak çevre yollarını acil eylem planına aldıklarını söyledi. Açılacak çevre yollarının yanında genişleten yolları da anlatan Şahin, İnönü Caddesi'ne kadar açılan jandarma yolunun devamını Özdemirbey Caddesi'ne kadar açacağını belirtti. Bu yolun Ordu Caddesi'ne bir alternatif olacağını ve şehrin ulaşımını rahatlatacağını ifade eden Şahin, Karataş'ta 6 kilometrelik 416 nolu caddeyi yaptıklarını, bisiklet yolu hattı ile üniversiteli gençleri rahatlatacaklarını kaydetti. Bisiklet terminali ile trafik akışını biraz olsun rahatlatacaklarını aktran Şahin, belediyeciliğin en önemli konularından birisinin çevre ve şehircilik alanı olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda şehre gelen 350 bin mülteci ile konut ihtiyacının doğduğunu ve buna göre yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

Bu açıdan yeni bir konut alanı ihtiyacının doğduğunu ifade eden Şahin, işe Kuzey Şehir Projesi ile yeni bir soluk getirmek istediklerini belirtti. Bunun yanı sıra Aydınlar Mahallesi, Kızılhisar Mahallesi'nde de konut yatırımlarının devam ettiğini kaydetti.

Ulaşım Master Planı'nın onaylandığını ve buna göre metro yapılması için onay çıktığını aktaran Şahin, Konya'nın üç katı yolcu taşıdıklarını ve metronun kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

12 KÖPRÜLÜ KAVŞAK DAHA GELİYOR

Havaalanı yolu üzerinde Yeşilvadi Parkının yanında, Beykent, Mezarlık Kavşağı'nda Yamaçtepe, Özdemirbey, Halep Bulvarı gibi bulvarlarda birer köprülü kavşak yapmak için proje aşamasında olduklarını belirten Şahin, 12 adet köprülü kavşak yapmak için programa aldıklarını söyledi.

25 kilometre hatta organize sanayi ile küçük sanayi sitesi arasında metro hattını yapmak istediklerini ifade eden Şahin, İstasyon Meydanı'ndan Akkten ve yeni yapılacak olan İbn-i Sina Hastanesi'ne kadar da bir metro hattı yapmayı hedeflediklerini vurguladı. Şahin, "Bunun Ankara boyutunu tamamlarsak şehrin bir ucunu diğer ucuna bağlamış olacağız. 2030-2040 yılları için çok önemli bir yatırım yapmış olacağız" dedi.

ARAÇ SAYISI 180 BİN OLDU

Büyükşehir Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü ise kentin ana ulaşım planı çerçevesinde birçok meslek odaları ve STK'lar ile toplantılar yapıp fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi. Kömürcü, 2006 yılında Gaziantep'te yaklaşık 48 bin civarında olan araç sayısının 2016 yılı itibariyle 180 bine çıktığını ve bunun da ulaşımı etkilediğini savundu.

Gaziantep'te 120 tane kavşağın bulunduğunu, bunların 12'sinde sola dönüşlerin yasak olduğunu aktaran Kömürcü, bu kavşaklarda maddi anlamda değer kazanıldığını belirtti. En çok 25 Aralık Hastanesi Kavşağı'nda eleştiri aldıklarını, ancak burada yüzde 55 iyileşmenin gözlendiğini aktardı. Kömürcü, aynı iyileşmenin Gazi Muhtarpaşa Bulvarı'nda da olduğunu kaydetti. Toplantıya; Minibüsçüler Odası Başkanı Sofu Çolak ve otobüs yetkilileri ile durak temsilcileri katıldı.

Haber: Mücahit YOLCU / Gaziantep,

=====================

Gecekondu yangını korkuttu

ANTALYA'da henüz bilinemeyen bir nedenle çıkan yangında, boş gecekondu tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Kepez İlçesi Ahatlı Mahallesi 3180 Sokak'ta Sadık Kırcı'ya ait gecekonduda, saat 16.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Ev sahibi tarafından geçen ay boşaltılan gecekondudan duman ve alev yükseldiğini fark edenler, durumu itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın söndürülürken, tek katlı gecekondu çökerek kullanılmaz hale geldi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

İtfaiye ekiplerinin çalışması

Polis ekiplerinin çalışması

Vatandaşlardan yangını izlemesi

Gecekondunun yukarıdan görüntüsü

Detaylar

Haber- Kamera: Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

=====================

Doğtaş ve Kelebek Mobilya'nın Çanakkale mağazaları yenilendi

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde faaliyet gösteren Doğtaş ve Kelebek Mobilya, kent merkezindeki mağazalarını yeni iş ortaklarıyla beraber yeniledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Mobilya Sektör Meclisi Başkanı ve Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, 2017'de sektörün yüzde 10, kendi markalarının ise yüzde 30 büyümeyi hedeflediğini açıkladı.

Doğtaş ve Kelebek Mobilya, Çanakkale'deki iki mağazasını yenileyerek müşterilerinin hizmetine sundu. Bugün gerçekleşen iki mağazanın açılış törenine Kepez Belediye Başkanı CHP'li Ömer Faruk Mutan, Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık, Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Genel Müdür Ersin Serbes, Satış Genel Müdür Yardımcısı İlhan Tunçman, Doğtaş bayisi Erol Şener, Kelebek bayisi İnci Bayram ve çok sayıda davetli katıldı.

Barbaros Mahallesi'ndeki Doğtaş Exclusive Çanakkale Mağazası'nın açılış töreninde konuşan Doğtaş Kelebek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Bigalı bir aile olduklarını ve kahvecilik yapan babalarının 1972'de mobilya sektörüne yatırım yapmaya başlamasıyla birlikte de 44 yıldır sektörde var olduklarını söyledi. Bugünlere gelirken süreç içerisinde birçok inişli ve çıkışlı durumlarla karşılaştıklarını ifade eden Doğan, "Bugüne geldiğimizde Türkiye'de 65 bin mobilyacı var. Ne mutlu ki bugün ülkenin en büyük ikinci yatırımcısıydık. Ama özel sektörde şu anda Türkiye'nin en büyük yatırımcısı olduk. Çünkü bu 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bazı TMSF'ye geçen firmaları devlet kuruluşu olarak kabul edersek, özel sektörde bir numara olduğumuzu söyleyebiliriz. Bu da Biga'dan, Çanakkale'den çıkan bir marka olduğu için bizi ayrıca gururlandırıyor" dedi.

Çanakkale'nin kendileri için çok önemli olduğunu belirten konuşan Davut Doğan, "Aslında buralarda, çeşitli yerlerde Doğtaş mağazalarımız oldu. Ama büyüdükçe kendimizi yenilememiz gerekiyor. Bu mağazamızı da yeniledik. Yeni ortaklarımızla birlikte inşallah Çanakkale'ye daha iyi hizmet vermeye çalışacağız" diye konuştu.

Ardından mağazanın açılış kurdelesi protokol üyeleriyle birlikte kesildi. Mağazayı davetlilere gezdiren Davut Doğan, yeni ürünler hakkında da bilgiler verdi. Doğan, gazetecilerin 2016 yılı sektör değerlendirmesi ve 2017 yılı beklentileriyle ilgili sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

"Mobilya sektörü, inşaat sektörüyle çok ilintili olduğu için inşaat sektöründe de Türkiye'de ilk 6-7 ayda ciddi bir küçülme olmuştu. Mobilya sektöründe de ilk 7 ayda yüzde 9 bir küçülme olduğunu biliyoruz. Buna rağmen biz grup olarak, Doğtaş ve Kelebek ile birlikte yüzde 15 gibi bir büyüme bekliyoruz. Bizim beklediğimiz büyüme daha fazlaydı. Yüzde 30 gibi bir büyümeyi revize etmek durumunda kaldık. Ancak hükümetin almış olduğu son kararlarla birlikte emlak ve konut sektöründe bir hareketlilik olmaya başladı. Çünkü faizler ciddi oranda düşürüldü ve konut sektöründe hızlı bir toparlanma ve artış olmaya başladı. Bunun mobilya sektörüne de kısa vadede olumlu olarak döneceğini öngörüyoruz. Biz de şirketler olarak yeni yapılanmamız ile birlikte, yönetim kadrolarını yeniden düzenledik. Bütçede ciddi bir büyüme yaptık. 2017 yılında sektör olarak yüzde 10 büyüme bekliyoruz. Ama biz kendi markalarımızda yüzde 30 gibi bir büyüme bekliyoruz. Özellikle dövizin artmasıyla birlikte yurt dışı pazarlarda daha büyük fırsatlar görüyoruz mobilya sektöründe ve markalarımızda. Mobilya sektörü bu yıl bir büyüme elde etmeyebilir. Ama önümüzdeki yıl bir büyüme bekliyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Mağazadan görüntü

Davut Doğan'ın konuşmasından görüntü

Kurdelenin kesilmesinden görüntü

Mağazanın gezilmesinden görüntü

Davut Doğan'ın sektörle ilgili röp.

Genel ve Detay görüntü

Haber- Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

============================

Büyükşehirden yaban hayata destek

Büyükşehir Belediyesi tarafından karlı bölgelerde yiyecek sıkıntısı çeken yaban hayatı korumaya yönelik kırsal kesimde yemleme çalışması yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, kırsalda belirli noktalara mama bırakarak sokak ve yaban hayvanlarının günlük yiyecek ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlıyor. Yetkililer, yaban hayatını koruma çalışmalarıyla ilgili olarak "Başkanımız Mehmet Sekmen'in talimatıyla yaban hayatı korumak için çalışma başlattık. Doğada yaşayan her türlü canlının yaşama hakkına ve bu hakkının korunmasına olanak sağlanması için yapılan bu çalışma birçok hayvanın açlıktan ölmesine engel olacak. Hayvanlara rahat yaşam alanları sunmak, acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmalarını sağlamak amacıyla ekiplerimiz yemleme çalışmasına devam ediyor" dediler.

Haber: ERZURUM, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Soylu Arifiye PKK Politika Güncel Haberler

title