Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

1)BİTLİS ŞEHİDİNİ UĞURLADIŞIRNAK'taki Görmeç Askeri Üs Güvenlik bölgesine, bir grup PKK'lı terörist tarafından roketatar ve otomatik silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er 20 yaşındaki Bayram Kardaş, Bitlis'in Mutki İlçesi'ne bağlı Uran Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

1)BİTLİS ŞEHİDİNİ UĞURLADI

ŞIRNAK'taki Görmeç Askeri Üs Güvenlik bölgesine, bir grup Pkk'lı terörist tarafından roketatar ve otomatik silahlarla düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er 20 yaşındaki Bayram Kardaş, Bitlis'in Mutki İlçesi'ne bağlı Uran Köyü'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Bitlis'e yaklaşık 70 kilometre uzaklıkta bulunan Uran Köyü'nde düzenlenen törene, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenerauat Güney, kurum amirleri ve yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Tören, yapılan saygı durusunun ardından askerlerin havaya 3 el saygı atışı ile başladı. Şehit Er Bayram Kardaş'ın Türk Bayrağına sarılı tabutunun silah arkadaşlarının omuzlarında köy meydanına getirilişi sırasında ise annesi İzmir Kardaş, kardeşleri ve yakınları Kürtçe ve Arapça ağıtlar yakarak gözyaşlarına boğuldu. Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Müslüman ülkelerde süren savaşlara dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Allah şehidimizin mekanını cennet eylesin. Bütün şehitlerimizin bu uğurda can veren bütün geçmişlerimizin ve ahirete göçmüş olan gazilerimizin mekanları cennet olsun. İslam dünyası büyük bir saldırı altındadır. Müslüman evlatları bütün Müslüman ümmeti büyük bir zulüm altında, ülkeleri işgal ediliyor. Şehir, köyleri bombalanıyor. Büyük- küçük, yaşlı- kadın demeden alanen öldürüyorlar. Bunu İslam alemi de seyrediyor. Bu seyir bir oyuna gelme, sapıtma, sapkınlığa ulaşmış Müslüman alemin çocukları birbirini boğazlıyor ve birbirini boğazlarken yeryüzünde bugün egemen olan emperyalist dünyanın mafyası zalim devletlere hizmet ediyor, uşaklık ediyor. Cenabı Allah'ın da bir hesabı var. Bu Müslüman çocuklarına silahları vererek, o silahları da onların petrollerinden, madenlerinden elde ederek, onların olanı, çalarak, oradan karşılayarak, birbirlerini kırmak için verirken, bu zulüm kemale erdi. 'Kemale eren zevale erer' diyor büyüklerimiz. İnşallah bu zulüm zevale de erecektir. İslam alemi sürünüyor, perişandır, Müslümanlar saldırı altında demiştim. En büyük saldırıda dünyada tek egemen kalmış bütün mazlum Müslümanların, Hıristiyan ve Müslüman olmayan mazlumların dahi umudu olan Türkiye dimdik ayakta olduğu için en büyük tehlike gördükleri için Türkiye'ye yönelik saldırılar var. Bunu önce PKK gibi DAEŞ gibi DHKP-C gibi FETÖ gibi örgütlerle yapıyorlardı. Hepsi birden saldırıyor. Onların bir bir düşmesi ile birlikte bu egemen emperyalist dünyanın mafyası zalim ülkeler 100 yıl önce Çanakkale'ye ne amaçla geldilerse bugün Suriye'ye, Irak'a da aynı amaçla geldi. Bu hedefleri doğrultusunda bütün kötülükleri yapıyorlar. Ama Türkiye Çanakkale'de olduğu gibi dimdik bu zulmün bu küffarın karşısında ayakta, evlatları dedeleri gibi can veriyor. Vatan olmazsa ne milli şuur, onur, haysiyetimiz ne de namusumuz kalır. Ortadoğu'da zulme uğrayan ülkeler ecdadımızın bize miras bıraktığı islamın büyük mirası olan kardeşlik duygusuyla bizim misafirimiz oluyorlar. Emin olun ki bizim gidecek hiçbir yerimiz olmayacak. Ama hiçbir yere de gitmeyeceğiz. Dedeleri gibi şehit olmayı bilen bu kardeşlerimiz sayesinde vatanımız ayakta namusumuz, şerefimiz dimdik ayakta. şehitlerimize minnettarız. Allah, askerimizi, polisimizi, korucularımızı güçlü ve muzaffer kılsın."

Şehit Babası Medeni Kardaş ise, şehit olan ağlu ile birlikte toplam 9 çocuğunu olduğunu ve Bayram ile 2 gün önce telefonla konuştuğunu armaüıdter. "Bana; 'Baba benim mevzimin bir tarafında Doçka, diğer tarafında MG3, diğerinde Biksii var. Sen oralara, diğer çocuklarına bak. Bana bir şey olmaz. Ben güven içerisindeyim' dedi. Ayrıca ben bugün çok mutluyum. Şehit babasıyım. Ben oğlumla gurur duyuyorum. Allah herkese bu şehitlik mertebesini nasip etmez. Orada konuştuğumuz Tugay Komutanı, Bayram'ın büyük bir mücadele vererek, kanının son damlasına kadar mücadele vererek en sonunda şehit olduğunu söyledi" dedi.

Konuşmaların ardın kılınan cenaze namazı sonrası şehit cenazesi omuzlarda taşınarak köy mezarlığında defnedildi. Bayram Kardaş'ın terhisine 29 gün kaldığı bir kardeşinin ise Uzman Çavuş olduğu belirtildi. Tören ardından Bitlis Valisi Ahmet Çınar tarafından Türk Bayrağı ve şehit fotoğrafı baba Medeni ile annesi İzmir'e teslim edildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Özcan ÇİRİŞ-Zübeyir DALGA/MUTKİ(Bitlis), -

===========================================================

2)ASLIHAN, ANNESİNİN YOKLUĞUNA 9 AY DAYANABİLDİ

ADANA'da özel bir okulda İngilizce öğretmeni olan 23 yaşındaki Muradiye Aslıhan Pek, sosyal medya hesabında 'Annesinin yanında' paylaşımını yaptıktan sonra, 4'üncü kattaki evlerinin penceresinden atlayarak yaşamına son verdi. Genç kızın cenazesi, 9 ay önce kalp yetmezliğinden ölen annesi Ayşe Pek'in yanında toprağa verildi.

Merkez Çukurova İlçesi Belediyeevleri Mahallesi'nde oturan Ayşe Pek, geçen Şubat ayında, kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti. Ailenin tek çocuğu olan ve özel bir okulda İngilizce öğretmenliği yapan Muradiye Aslıhan Pek, annesinin ölümüyle bunalıma girdi. Mali müşavirlik yapan babası Acar Pek ile birlikte yaşamını sürdüren Muradiye Aslıhan Pek, geçen pazar günü akşam odasına girdi. Sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında 'Annesinin yanında' paylaşımını yaptıktan sonra kendini oturdukları binanın 4'üncü katındaki evlerinin penceresinden attı. Ağır yaralanan Muradiye Aslıhan Pek, götürüldüğü özel hastanede bu sabah yaşamını kaybetti.

BABASI MEZARI KENDİSİ İÇİN SATIN ALMIŞ

Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsinin ardından genç kızın cenazesi Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü. Tabutuna annesinin eşarbı ve duvak örtülen Muradiye Aslıhan Pek'in cenazesi 9 ay önce ölen annesinin yanında, babası Acar Pek'in kendisi için satın aldığı mezarda toprağa verildi.

Cenazede yakınları ve öğrencileri gözyaşlarına boğulurken, komşuları Muradiye Aslıhan Pekgenç kızın, annesine çok düşkün olduğunu belirterek, "Annesini kaybettikten sonra sürekli bize 'Annemi hep rüyamda görüyorum, beni yanına çağırıyor. Sesini duyuyorum' diyordu. Polisler inceleme yaparken annesinin fotoğrafını koynunda buldular. Çok yazık oldu" diyerek gözyaşı döktü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Kızın intihar ettiği apartmandan pan görüntü

Bir komşularının konuşması

Komşu çocuğunun konuşması

Yerdeki çiçeklerin görüntüsü

Kızın tabutunun mezarlığa getirilmesi

Ağlayan yakınlarının görüntüleri

Cenaze namazından görüntüler

Kızın babasının görüntüsü (Beyaz saçlı- sakallı)

Tabutun cenaze aracına konulması

Cenaze aracının gidişi

Kızın mezarından genel görüntü

Mezara çiçek bırakanlar

Kızın ve annesinin yan yana mezarı

İntihar eden kızın sağlık fotoğrafları

Annesinin sağlık fotoğrafı

SÜRE: 04'05" BOYUT: 458 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

======================================================

3)KIRILAN KEÇİSİNİN BOYNUZU İÇİN HASTANEYE GİTTİ

ESKİŞEHİR'de yaşanan olayda 62 yaşındaki Mustafa Uygun, kırılan keçisinin boynuzu için Eskişehir Devlet Hastanesi'ne gitmesi şaşkınlık yarattı. Geçtiğimiz 31 Temmuz günü yaşanan olayda yaz aylarını Eskişehir'de kış aylarını ise Antalya'da geçiren Mustafa Uygun yanından ayırmadığı keçisini Eskişehir'e gelirken minibüsünde yanında getirdiği sırada nasıl olduğunu anlamadan keçisinin boynuzu kırıldı. Uygun, ne yapacağını bilmeden aklına ilk Eskişehir Devlet Hastanesi'ne gitmek geldi. Mustafa Uygun, kucakladığı keçisi ve kırılan boynuzu ile Eskişehir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne girmesi hastanenin güvenlik kameralarına yansıdı. Mustafa Uygun'un acıl servise keçisiyle girmesi vatandaşlar ve hastane çalışanları tarafından şaşkınlıkla karşılandı. Hastane personeli tarafından boynuzuna tendürdiyot sürülen keçi, Mustafa Uygun tarafından daha sonra veterinere götürüldüğü ancak veterinerde keçiye verilen narkoz sonucu telef olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Keçinin devlet hastanesine getirilirken çekilen güvenlik kamerası görüntüsü bulunuyor.

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

===================================================

4)BU ARAÇTAN SAĞ ÇIKTI

OSMANİYE'nin Bahçe İlçesi'nde, önündeki aracın dorsesine çarpan tır sürücüsü, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza, 7 Kasım saat 14.20 sıralarında E90 Otoyolu Taşoluk Tüneli mevkiinde meydana geldi. Gaziantep yönünden Osmaniye'ye giden 25 yaşındaki K.Ü. yönetimindeki tır, önünde ilerleyen, 39 yaşındaki H.K.'nın kullandığı 73 SE 858 plakalı aracın dorsesine çarptı. Kazada, tırın ön bülümü hurdaya dönüşürken, yaralanan sürücü K.Ü. çağrılan ambulans ile Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. K.Ü.'nün tedavisinin sürdüğü sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

(Cep Telefonu görüntüsü)

Aracın kupasının dorseye saplanmış hali

Yola dökülmüş mısır taneleri

Jandarma ve polisler

Ambulans aracı

Tır ve ambulanslardan detaylar

BOYUT: 40 MB SÜRE: 01' 14"

Haber: İbrahim EMÜL-Kamera: OSMANİYE,

==========================================================

5)MERSİN'İN 'FEHİME ABLASI' SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

MERSİN'de önceki gün tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren kentin ilk kadın muhtarı Fehime Bölek, son yolculuğuna uğurlandı. Yenişehir İlçesi'nin Gazi Mahalle Muhtarlığını 1989 yılından bu yana sürdüren 2 çocuk annesi 63 yaşındaki Fehime Bölek için, Muğdat Camii'nde tören düzenlendi. Törene, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik, CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, bürokratlar, vatandaşlar ile Bölek ailesi katıldı.Cenaze namazını kıldırılan Yenişehir İlçe Müftüsü Halil Uzun, Fehime Bölek'in hizmetleri ve sosyal sorumluluk projeleri ile 'unutulmaz bir kişilik' olduğunu söyledi. Müftü Uzun "Fehime ablamız herkesin gönlünde taht kurmuş bir şekilde gidiyor. Yenişehir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın üyesi iken kendisini tanıma imkanı buldum. Hizmeti, çalışması ve fedakarlığı ile sanki 21'nci yüzyılın Nene Hatunu gibi kendi çapında çalışmayı azmetmiş bir insandı" dedi.Çevresinde 'Fehime Abla' olarak tanınan 27 yıllık muhtar Bölek, seçildiğinde Mersin'in ilk, Türkiye'nin 3'üncü kadın muhtarı olmuştu.

Görüntü Dökümü

------------------

Caminin girişi

Cenazeye gelenler

Aile başsağlığı dileklerini kabul ederken

Cenazeye katılanlar

Yenişehir İlçe Müftüsü Halil Uzun konuşurken

Cenaza namazı

Bölek'in tabutu tanışırken

Genel ve detay

(BOYUT: 174,10 mb) (SÜRE: 02,12 DK)

(Haber-Kamera: Mustafa ERCAN/MERSİN,

==============================================================

6)MERSİN'DE YABANCI TABELA OPERASYONU

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, meclis kararıyla hayata geçirdiği 'Tabelaları Türkçeleştirme' kararı kapsamında, uyarılara rağmen tabelasını değiştirmeyen iş yerlerinin tabelalarını sökmeye başladı. Özellikle yabancı tabela kullanımının yoğun olarak görüldüğü merkez Akdeniz İlçesi Silifke, Mehmet Akif Ersoy, Kuvayı Milliye, ve Çakmak Caddesi'nde çalışmalarını yoğunlaştıran zabıta ekipleri, çoğunluğu Arapça olan tabelaları söktü. 1 aylık kapsamda çalışmalara hız veren ekipler, karara uymayan 200 iş yerinin tabelasını indirdi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 22 Temmuz'da aldığı, 'Ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ya da patent sahibi olan iş yerleri ile konsolosluk gibi resmi kurumların haricindeki yerlerin tanıtıcı levhaları ile camekanları Türkçe olması zaruridir' kararına dayanılarak işletme sahiplerine tabelaların Türkçe kullanılması zorunluluğu hatırlatıldı. 15 günlük süre sonunda uyarıyı dikkate almayan işletmelerin tabelalarını söken zabıta ekipleri, iş yeri sahiplerine yasal işlem uyguladı.

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 5 kişi adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada geçen 27 Ekim'de düzenlenen operasyonda örgüt ile bağlantıları olduğu iddia edilen kapatılan Ereğli İş Adamları Derneği Başkanı Harun Y., Yıldırım Koleji Mezunlar Derneği Başkanı Gökhan A., Ereğli Huzur Derneği Başkanı Ramazan A., öğretmenler Ö.A. ve L.E., gözaltına alındı. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 5 kişi, sağlık kontrolünün ardından yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Elleri kelepçeli olarak adliyeye çıkarılan şüphelilerden Razaman A.'nın ağladığı görüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Adliye önü

-Adliye önünde bekleyen şüpheli yakınları

-Şüphelilerin araçtan indirilmeleri

-Şüpheli yakınlarının göz yaşları

-Şüphelilerin adliyeye girmeleri

Dosya adı: errgfetoadliye

Süre: (48 saniye) Boyut: ( 25 MB )

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

=====================================================

7)TIR'IN YANMASINI GÖZYAŞLARI İÇİNDE İZLEDİ

DÜZCE'de TEM'de hareket halindeyken balataları ısınan portokal yüklü TIR'ın dorsesi alev aldı. Sürücü Mehmet Sıddık Demir'in gözyaşları içinde izlediği yangın itfaiye tarafından söndürüldü.

Yangın, 14.30 sıralarında TEM Otoyolu Kaynaşlı Mevkii'nde meydana geldi. Mersin'den İstanbul'a giden Mehmet Sıddık Demir yönetimindeki 31 V 2745 plakalı portakal yüklü TIR'ın ısınan balataları tutuştu. Dumanları fark eden sürücü Demir, dorseyi TIR'dan ayırırken çekiciyi emniyet şeridine çekti. Demir, itfaiyeden yardım isterken alevler dorseye sıçradı. İtfaiyeden önce gelen Karayolları ekipleri, yangın tüpleriyle alevlere müdahale etti. Ancak yangını söndürümedi. Daha sonra gelen Düzce ile Kaynaşlı Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bu sırada sürücü Demir, dorsenin ve tonlarca portakalın yanmasını gözyaşlarıyla izledi. İtfaiye kısa sürede yangını söndürdü. Ancak dorse ve portakallar büyük oranda yandı. Demir, "Dorseden bir anda dumanlar yükselmeye başladı. Alevler bir anda dorseyi sardı. Ne olduğunu anlayamadım" dedi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-TIR'ın yanması

-Yangın tüpleriyle müdahale

-Sürücü ile röp.

-Sürcünün ağlaması

-İtfaiyenin müdahalesi

-Yol

-Portakal görüntüleri

Süre: 3 dk.

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

====================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Bitlis Mutki PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
title