Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Çanakkale'de 41 kaçak yakalandı ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Gülpınar Köyü sahilinden, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapmak isteyen 41 kaçak yakalandı.

Çanakkale'de 41 kaçak yakalandı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'ne bağlı Gülpınar Köyü sahilinden, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapmak isteyen 41 kaçak yakalandı.

Bugün saat 12.00 sıralarında bir ihbarı değerlendiren Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Gülpınar Köyünün Akliman mevkiinde, zeytinlikler arasında gizlenmiş, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye ve Gambia uyruklu 41 kaçağı yakalandı. Kaçaklar, minibüslerle Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'na getirildi. Kaçaklar, jandarmadaki işlemlerinin ardından Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

Haber: İpek Güney / AYVACIK(Çanakkale),

=========================================

Dönercinin döner bıçaklı öfkesi kamerada

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde dönercinin döner bıçağıyla kendisini gibi dönercilik yapan esnafa saldırması tatilciler tarafından görüntülendi.

Bunaltan sıcaklar nedeniyle hareketliliğin yaşandığı Kandıra Cebeci sahilinde döner dükkanı işleten iki esnafın kavgaları tatilciler tarafından görüntülendi. Önce ağız münakaşasıyla başlayan kavgada öfkelenen esnaf işyerine giderek döner bıçağını alıp işyerinin önünde bulunan esnafa saldırmak istedi. Ancak esnafa akrabaları oldukları belirtilen iki genç kız üzerine kapaklanarak engel olmaya çalıştı. Sahilde tüm bu yaşananlar bir tatilci tarafından kaydedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Kavgadan görüntüler

Haber: Aziz GÜVENER / KANDIRA(Kocaeli),

========================================

Kaymakamın makam aracı şehit çocuğuna sünnet arabası yapıldı

BİNGÖL'ün Genç İlçesi'nde 2015 yılında bölücü terör örgütü mensuplarınca demiryoluna döşenen el yapımı bombanın uzaktan kumanda infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Veli Ateş'in oğlu Abdurrahman Ateş için düzenlenen sünnet düğününde, Kadınhanı Kaymakamı Ercan Çiçek'in makam aracı, sünnet arabası olarak kullanıldı.

Sünnette makam arabası mavi- beyaz balonlarla süslenirken,  oluşturulan konvoya polis ve davetlilerin araçları da katıldı. Düğüne şehidin yakınları ile Konya Valisi Yakup Canbolat, İlçe Kaymakam Ercan Çiçek, İl Jandarma Komutanı Vekili Jandarma Albay Namık Kemal Çetinkaya, Kadınhanı Belediye Başkanı Mehmet Nuri Ödük ve vatandaşlar katıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Kaymakam ve Valinin sünnet çocuğunu ziyareti

-Hazırlanan konvoyun geçişi

Haber-Kamera: Hatice Ebru KOYUNCU/KADINHANI (Konya),

==========================================

Kafa kafaya çarpıştılar: 6 yaralı

KOCAELİ'nin Kandıra İlçesi'nde hatalı sollama yapan otomobil ile karşı yönden gelen otomobilin çarpışması sonucu 2'si çocuk 6 kişi yaralandı.

Kaza saat 15.30 sıralarında, Kandıra Dalca Mahallesi mevkiinde meydana geldi. İzmit istikametine giden ve hatalı sollama yaptığı belirtilen Habibe Ceylan idaresindeki 52 AE 284 plakalı otomobil ile karşı yönden gelen Yücel Yıldıztekin idaresindeki 41 AN 216 plakalı otomobil kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2'si çocuk 6 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle Kandıra yolu ulaşıma kapanırken, uzun kuyruklar oluştu. Yola savrulan yaralılara vatandaş yardım ederken, olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahalede bulundu. Vatandaşlar yol kenarında yatan yaralıları yelpaze ile serinletmeye çalıştı. Yaralılar hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Yaralılara müdahale edilmesi

-Yoldan görüntüler

Haber: Faruk KIYAK-Alişan KOYUNCU/KANDIRA(Kocaeli),

==========================================

Minibüs çalıp kız kaçırdılar

GAZİANTEP'te 21 yaşındaki Enes Ö., bir arkadaşıyla birlikte minibüs çalıp, evlenmek istediği kızı kaçırdı. Genç aşıklar ve onlara yardım eden 18 yaşındaki Erdem Ç. Kahramanmaraş'ta yakalandı

Kahramanmaraş- Gaziantep Karayolu'ndaki uygulama noktasında polisler, dün saat 05.00 sıralarında plakası açıklanmayan bir minibüsü durdurdu. Aracın camının kırık olduğunu fark eden polis, araçta bulunan Enes Ö., Erdem Ç. ve 16 yaşındaki Z.K.'yı indirip detaylı inceleme yaptı. Düz kontak yapılarak çalıştırıldığının tespit edilmesi üzerine yapılan sorguda aracın aynı gece Gaziantep'ten çalındığı ortaya çıktı.

'KIZ KAÇIRMAK İÇİN ÇALDIM'

Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Enes Ö., sorgusunda evlenmek istediği Z.K.'yı kaçırmak için aracı çaldığını, arakadaşı Erdem Ç.'nin de kendisine yardım ettiğini söyledi. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Enes Ö. ile Erdem Ç. tutuklandı, Z.K. serbest bırakıldı. Minibüs ise Gaziantep'ten gelen adı açıklanmayan sahibine teslim edildi.

Haber: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ,

============================================

Ermeni vatandaşlar 'Meryem Ana Yortusunu' kutladı

TÜRKİYE'nin tek Ermeni Köyü olan Hatay'ın Samandağ İlçesi'ndeki Vakıflı Mahallesi'nde yaşayan Ermeni vatandaşlar, 'Meryem ana yortusu' nedeniyle kilisede ayin düzenledi. Ayinde dualar edildikten sonra getirilen üzümler ve yöresel yemek olan 'hirise' kutsandı, ardından vatandaşlara ikram edildi.

Meryem Ana Kilisesi'nde Patrik Kaymakamı Başepiskopos Karekin Bekçiyan ve kilise papazı Peder Avedis Tabaşyan tarafından yönetilen ayinde, Ermeni vatandaşlar mum yakıp dünya barışı için dua etti. Meryem Ana'nın göğe yükselişini kutlayan Ermeni vatandaşlar, aynı zamanda bağ bozumu yaparak, üzümlerini kilise bahçesine getirip tüm yılın bereketi için dualar etti.

Ermenilerin üzüm oruçlarını da bozdukları bayramda Fransa, Almanya, Kanada ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek kiliseyi dolduran cemaate Patrik Kaymakamı Başepiskopos Karekin Bekçiyan tarafından kutsanan üzümler ikram edildi. Kazanlarda pişirilen bölgeye özel yemeklerden 'Hirise' de konuklara ikram edilen yiyecekler arasında yer aldı.

EN ŞENLİKLİ BAYRAMIMIZ

Kutlamalar sonrasında gazetecilere açıklama yapan Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Vakıflı'nın Türkiye'nin tek Ermeni köyü olduğuna dikkat çekerekşunları söyledi:

Vakıflı'da en şenlikli kutladığımız bayram bugünkü Meryem Ana Yortusudur. Meryem Ana Yortusu'nda üzümleri kutsarız. Kilisemizin de aynı zamanda isim günüdür ve 'Hirise' adını verdiğimiz adak yemeğimizi yaparız. Hirisemizi burada kilise bahçesinde olanlarla birlikte hep beraber yeriz ve bayramımızı kutlarız. Bugün kilise bahçemizde Ermenilerle birlikte Türk komşularımız, alevi komşularımız, sünni komşularımız hep beraber bu bayramı kutlamaktan mutluyuz. Her sene bu bayramı kutlama dileği ile herkese hoş geldiniz diyoruz."

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kiliseden genel görüntü

Kilisedeki haç detay

Çan çalınması

Mum yakan vatandaşlar

Ayinden detaylar

Üzmlerin kutsanması

Hiriselerin kutsanması

Vakıflı Ermeni Cemaat Başkanı Cem Çapar konuşması

SÜRE: 05' 07" BOYUT: 165 MB

Haber-Kamera: Ramazan ÇELİK/HATAY,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yunanistan Çanakkale Gülpınar Ayvacık Politika Güncel Haberler

title