Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

ORDU'DA PROTOKOLDEKİ KAVGAYLA İLGİLİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ (EK)1)ENVER YILMAZ KENDİNİ SAVUNDU: MİLLETVEKİLLERİNİN YERİNE OTURDUOrdu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası'nda şenlik tribünü protokolünde çıkan kavgayla ilgili Belediye...

ORDU'DA PROTOKOLDEKİ KAVGAYLA İLGİLİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞI 2 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ (EK)

1)ENVER YILMAZ KENDİNİ SAVUNDU: MİLLETVEKİLLERİNİN YERİNE OTURDU

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Aybastı İlçesi Perşembe Yaylası'nda şenlik tribünü protokolünde çıkan kavgayla ilgili Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenledi. Protokol tribününde İl Emniyet Müdürü Suat Çelik'e oturması gereken yeri gösterdiği belirten Enver Yılmaz, Emniyet Müdürü'nün oturduğu yerden kalkmayınca arbede yaşandığını belirterek, "Urfa milletvekilimizin yerine hızlı bir şekilde oturunca ben kendisine 'Sayın müdürüm burası milletvekillerimizin yeri, sizin yeriniz bakan beyin arkası' dedim. Bana elinin tersiyle sinkaflı 'kimsin lan' deyince orada bir arbede çıktı. Bu esnada da benimle Emniyet Müdürü arasındaki fiziki temas dışında bana ne polisten, ne jandarmadan, özel harekat polisinden, ne de bizim çocuklardan ve zabıtadan polislere, jandarmaya, özel harekata tek bir fiili temasta olmamıştır" diye konuştu.

TAPU KADASTRO MÜDÜRÜ NEYSE EMNİYET MÜDÜRÜ DE O

Protokolde Emniyet Müdürünün yerinin de belli olduğunu belirten Enver Yılmaz, "Protokol listesi, Tapu Kadastro Müdürü ne ise Emniyet Müdürü de o. Onlar eskidendi, 2002'den önceydi. Korgan Kaymakamından sonra İl Emniyet Müdürü var. Orada 15 kaymakam var, hiç birisine yer gösteremedik. Ne özelliği var bu adamın. Orada fiili benimle, Emniyet Müdürü arasında fiili temas oldu. Bunun dışında hiçbir kimse ile olmamıştır. Ne emniyette ki, ne jandarma, ne bizim arkadaşlar, bir Allah'ın kulu da temas dahi etmemiştir. Başbakanımız bugün itibariyle bir müfettişin Ordu'ya gönderildiğini söyledi" diye konuştu. Enver Yılmaz, Emniyet Müdürü Suat çelik'in olaydan sonra Fatsa Devlet Hastanesi'nde 3 günlük rapor aldığını, daha sonra bu raporun iptal edildiğini de iddia etti.

BAKAN KURTULUŞ'UN KARŞILANMASINDA BULUNMAMASI

Bir gazetecinin Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'u geçen hafta sonu Ordu'ya geldiğinde havalimanında karşılamadığına ilişkin sorusuna da yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Bakanlık genelgesiyle karşılamaya kim gidecek kim gitmeyecek belli. Şahsi bir derdim yok. Havalimanında karşılamışlar, tezahüratta yapmışlar. Benim hoşuma gider. Belediye başkanlarımızın hepsine tavsiye ediyorum 'gidin Numan beyi ziyaret edin' diye. Bana 'neden ziyaret etmediniz, siz karşılamadınız?' derseniz Başbakanlığın genelgesi var. Diyor ki; karşılamaya gitmeyeceksin. Benim işim gücüm var, sabahtan akşama 200-300 araç bir kişinin peşinde biz niye gezelim?" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------------

- Enver Yılmaz'ın açıklaması

-Olayla ilgili ek video detayları  (Numan Kurtulmuş'un  meydana ilk gelişi

-Emniyet Müdürü Özel Harekat polisleri arasında Numan Kurtulmuş'la halkı selamlarken

-Emniyet Müdürü  (32. saniyeden itibaren yeşil tişörtlü) Numan Kurtulmuş ve Enver Yılmaz'la yürürken

-Enver Yılmaz Vali ile konuşurken (49.saniye)

-Enver Yılmaz yerinden kalkıp Emniyet Müdürünü koltuktan kaldırmaya çalışırken görüntüsü (dakika 01.03)

-Enver Yılmaz, aldığı darbe sonucu yere düşerken (beyaz saçlı 01.07  dakika)

-Numan Kurtulmuş'un alandan giderken görüntüsü

(SÜRE: 08.10 Dk)  (BOYUT: 491 MB)

Haber-Kamera: Nedim KOVAN /ORDU-DHA

=====================================================

2)ALG PATLAMASI ERDEK SAHİLLERİNİ KAHVERENGİYE BOYADI

BALIKESİR'in Erdek İlçesi'nin Aşağı Yapıcı, Tatlısu ve Dalyan sahilleri alg patlaması nedeniyle kahverengine büründü. Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Mustafa Sarı, Bandırma ve Erdek'e bir an önce arıtma tesisi kurulmasını istedi.

Prof. Dr. Mustafa Sarı, sahildeki alg patlaması nedeniyle denizin kahverengine döndüğünü kaydederek şöyle dedi: "Tam bir alg patlaması olayı yaşanıyor. Bunun nedeni, aşırı sıcaklar nedeniyle sudaki organik maddelerin artması, son olarak yaşanan çöl sıcaklarıyla gelen demirin suya karışması, sudaki azot ve fosforun artmasıdır. Sudaki mikroorganizmaların, denizdeki azot ve fosforu yok etmek istemesi, suyun renginin kahverengiye dönüşmesine yol açıyor. Aslında bu alg patlamalarının mayıs veya haziran aylarında gerçekleşmesi doğaldır. Ancak organik maddeler, yani evsel atıkların çok birikmesi bu sonuca yol açmıştır. Bu durum da acil önlem alınması gerektiğini ortaya koyuyor.

ACİLEN ARITMA GEREKİYOR

Prof. Dr. Sarı, hem Erdek'e, hem de Bandırmaya acilen deniz arıtma tesisi yapılması gerektiğini kaydederek, şöyle konuştu:

"Erdek'te şu anda arıtma tesisi hiç yok. Bandırma'da ise derin deşarj uygulanıyor. Yani, evsel ve kanalizasyon atıkları, denize sıvılaştırılarak veriliyor. Bu bir arıtma değildir. Bandırma ve Erdek körfezi artık bu yükü taşıyamıyor. Her iki ilçeye de acilen çağdaş arıtma sistemleri gerekiyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Basri Tuncay ERTAN / ERDEK(Balıkesir),

======================================================

3)CHP ESKİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ KALKAVAN, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

SAMSUN'da yaşamını yitiren CHP eski Milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan'ın cenazesi, bugün düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

CHP 24'üncü dönem Samsun milletvekili, FIFA kokartlı Türk futbol hakemi Mete Kalkavan'ın babası işadamı Ahmet İhsan Kalkavan, 2015 yılında oğlunun yönettiği Galatasaray-Mersin İdman Yurdu maçını statla izlerken tribünlerin küfürlerine dayanamayarak maçtan çıkıp bindiği takside kalp krizi geçirdi. Tedavisi evinde devam eden Kalkavan, dün hayatını kaybetti. Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliği, Samsun Şehir Kulübü Başkanlığı, Deniz Ticaret Odası Samsun Temsilciliği görevlerini yürüten Ahmet İhsan Kalkavan için ilk tören İlkadım İlçesi'nde evinin bulunduğu sitede düzenlendi. Evinin önünde toplanan yakınları, dost ve akrabalarından helallik alındı dua okunmasının ardından cenazesi Büyük Cami'ye götürüldü. Burada düzenlenen cenaze törenine Gençlik ve Spor Eski Bakanları Akif Çağatay Kılıç ve Suat Kılıç, CHP Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç  ve Seyit Torun, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ahmet İhsan Kalkavan'ın eşi Gülşen oğlu Mete Kalkavan ile kızı Melis Kalkavan Erdoğan, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Cüneyt Çakır'ın da aralarında bulunduğu 22 Süper Lig hakemi, akrabaları, yakınları, hakemler, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Yakınları Kalkavan için gözyaşı döktü. Kalkavan'ın ailesi de taziyeleri kabul etti. Öğlen namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Kalkavan'ın cenazesi Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Yaprak KOÇER/SAMSUN,

==================================================================

4)KURUTMALIK DOMATESLER İHRACATA HAZIRLANIYOR

MANİSA'da başta Almanya ve Rusya olmak üzere çeşitli ülkelere ihraç edilecek olan kurutmalık domatesler tarlalara serilmeye başladı. Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, geçtiğimiz yıla nazaran bu yıl domates yetiştirilen dönümde azalmaya yaşandığını belirtip, "Geçtiğimiz yıl 20 bin ile 25 bin dekar arasında domates ekim alanımız bulunurken bu yıl bu sayı 15 bin dekara kadar düştü" dedi. Manisa'dan başta Rusya ve Almanya olmak üzere çeşitli yabancı ülkelere ihraç edilecek olan kurutmalık domates tarlalara serilmeye başlandı. Büyük bölümü Güneydoğu'daki çeşitli illerden aileleri ile gelen mevsimlik işçiler tarafından sıcak havada naylonlar üzerine serilen domatesler, tarlaların göz alabildiğine kırmızı renge bürünmesine neden oldu. Domates yetiştiriciliğinin en çok yapıldığı ilçelerden birisi olan Saruhanlı'nın Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, ilçelerinde kurutmalık domates hasatının bir haftadır devam ettiğini söyledi. Okur, toplanan domateslerin bir yandan da kurutulmak üzere tarlalara serildiğini de kaydetti.

İlçelerindeki domates üretimini kurutmalık, sofralık ve salçalık olmak üzere üç şekilde yapıldığını belirten  Okur, ancak son zamanlarda üretimin daha çok kurutmalık olan türmlerirn üretimine yöneldiğini belirtti. Domates dikimi alanlarının geçen yıla nazaran azaldığına da dikkat çeken Okur, "Geçtiğimiz yıl 20 bin ile 25 bin arasında domates ekim alanımız bulunurken bu yıl bu sayı 15 bin dekara kadar düştü. Bunun 5 ile 6 bin dekarında kurutmalık domates üretimi yapılıyor. Diğer kısımda ise sofralık ve salçalık domates üretimi yapılıyor. Şu anüreticilerimiz kurutmalık domatese daha önem vermeye başlamıştır. Bunu en büyük nedeni, kurutmalık domatesin gerek yurt dışına ihraç edilmesi gerekse de daha iyi gelir getirisi sağlamasıdır. Pek çok kişi salçalık üretimini kurutmalık domatis üretimine çevirdi. bu hem kendi hem de döviz girdisi sağladığı için ülke ekonomisine katkı sağlamakta" dedi.

REKOLTEDE DÜŞÜŞ VAR

Geçtiğimiz yıla oranla bu yıl dekar başına alınan domateste rekolte düşüşü yaşandığını altını çizen Okur, "Bu yıl sadece domates değil aslında bütün ürünlerde rekolte düşüklüğü yaşamaktadır. Bunun sebebi kışın yaşanan kötü hava şartları ve doğal afetlerden ürün etkilenmesi. Geçen yıl dekar başına 16-17 ton domates alınırken, bu yıl bu rakam 8 ile 10 dekara kadar düştü" diye konuştu.

AVRUPALI KURUTMALIK DOMATESE ÖNEM VERİYOR

Kurutulan domatesin yüzde 90'lık kısmının yurt dışına ihraç edildiğini anlatan Okur şöyle devam etti: "Avrupalılar, kurutmalık domatesi çok seviyor. Kurutmalık domatesimiz Almanya başta olmak üzere, Amerika Birleşik Devletleri'ne ve Rusya'ya ihraç ediliyor. Avrupalı kurutmalık domatesin ve farklı ürünlerimizin kıymetini çok daha iyi biliyor. Türkiye genelinde insanlarımız kurutmalık domatese çok önem vermiyor. Ama Avrupalı insanlar yemeklerin neredeyse yüzde 100'ünde kurutmalık ürünleri kullanıyor. Yani Avrupalı esasında canını kıymetini biliyor. Ülkemizde de bunun gelişmesi gerekir" diye konuştu.

"600 DÖNÜMDEN 400 DÖNÜME DÜŞÜRDÜM"

2005 yılından bu yana domates üreticiliği yapan ve yurt dışına kurutmalık domates ihracaatı yapan Baki Ulu, Sarıhanlu'da artık domates üretiminin her geçen sene azalmaya başladığını söyledi. Ulu, bunun nedeninin de giri maliyetleri artarken, kendilerinin üretimin ise aynı kalmasından kaynaklandığını söyledi. Ulu, geçen sene 600 dönüm alanda domates üretimi yaparken bunu bu yıl 400 dönüme düşürdüğünü de kaydetti.

Görüntü Dökümü

-----------------------:

-Domateslerin tarlalardaki naylonlara serilmesinden görüntü

-Mevsimlik işçilerin domates sarmalarından görüntü

-Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ile röp.

-Üretici Baki Ulu ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA, DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Enver Yılmaz Perşembe Aybastı Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title