Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Sınırda çatışma; 8 yaralı Hatay'a getirildiSURİYE'nin Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısındaki Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nı kontrolü altında bulunduran Ahraru'ş Şam ile bölgede hakimiyet kurmak isteyen Heyet Tahrir Şam grupları arasındaki çatışmada yaralananlardan Suriyeli 8 kişi tedavi...

Sınırda çatışma; 8 yaralı Hatay'a getirildi

SURİYE'nin Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısındaki Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nı kontrolü altında bulunduran Ahraru'ş Şam ile bölgede hakimiyet kurmak isteyen Heyet Tahrir Şam grupları arasındaki çatışmada yaralananlardan Suriyeli 8 kişi tedavi için Türkiye'ye getirildi.Cilvegözü Sınır Kapısı'nın karşısına 5 kilometre mesafede yer alan Bab-Al Hava Sınır Kapısı bölgesinde Esad rejimi karşıtları gruplar arasında 2 gündür çatışmalar yaşanıyor. Bab-Al Hava Sınır Kapısı'nı kontrolü altında tutan Ahraru'ş Şam ile bölgede hakimiyet kurmak isteyen Heyet Tahrir Şam grupları arasında devam eden çatışmalar, Türkiye sınırına kadar dayandı. Bab-Al Hava Sınır Kapısı yakınlarında ara ara şiddetlenerek devam eden çatışmalarda yaralanan 8 Suriyeli Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bekleyen ambulanslarla  Reyhanlı ve Hatay'daki çeşitli hastanelere getirilerek tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Cilvegözü sınır kapısı

Cilvegözü'ne gelen ambulansın görüntüsü

Ambulans sahaya girerken

Yaralı getiren ambulansın Türkiye tarafına gelirken

Reyhanlı devlet hastanesi

Ambulansların görüntüsü

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU-Ramazan ÇELİK/REYHANLI(HATAY),

======================================================

(ÖZEL) - Acil serviste güvenlik görevlisine saldırı kamerada

GAZİANTEP'te özel bir hastaneye getirilen hastanın yakınları, kendilerini sessiz olmaları yönünde uyaran özel güvenlik görevlisi Abdülkadir Demir'e saldırdı. 8 kişilik grubun Demir'i dövmesi, hastanedeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay, geçen salı günü 25 Aralık Mahallesi'ndeki Özel Deva Hastanesi'nde meydana geldi. Gece saatlerinde acil servise hasta getiren 8 kişilik grup, iddiaya göre hastanede taşkınlık çıkardı. Hasta yakınları, kendilerini gürültü yapmamaları yönünde uyaran hastanenin özel güvenlik görevlisi Abdülkadir Demir'e saldırdı. Öldüresiye dövülen Demir, vücuduna aldığı darbelerle ağır yaralanırken, hasta yakınları ise olay yerinden kaçtı.

Yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Demir'in hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken, yaşananlar acil servisteki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kayıtları inceleyen polis olaya karıştığı belirlenen isimleri açıklanmayan 3 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Olaya karıştığı belirlenen 4 kişinin yakalanması için ise çalışma başlatıldı.

YAŞANANLAR GÜVENLİK KAMERASINDA

Abdülkadir Demir'in dövülmesi hastanedeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde 8 kişilik grubun Demir'i tekme- tokat dövmesi, onun ise saldırganlardan kurtulmaya çalıştığı yer aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------------------

Güvenlik kamerası görüntüleri

Kalabalığın görevliye saldırması

Güvenlik görevlisinin kaçmaya çalışması

Araya girmeye çalışan hasta yakınları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN - Kamera: GAZİANTEP-

====================================================

Adana'da vinç kazasında ölenlerin sayısı 5 oldu

ADANA'da bir fabrikanın çatı kaplamasını yapmak için kullanılan vincin sepetine 2 kişi yerine 6 kişi binince halatın kopması ile meydana gelen kazada ağır yaralanan bir işçi daha hastanede yaşamını yitirdi, ölü sayısı 5'e çıktı. Olayda ihmali görülen 3 kişi de adliyeye sevk edildi.

Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki gübre fabrikasında dün meydana gelen olayda, hepsi de Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden Adana'ya çalışmaya gelen 6 işçi, bindikleri vincin sepetinin halatının kopmasıyla 10 metre yüksekten düşerek ağır yaralandı. Yaralılardan biri daha bu sabah hayatını kaybederken ölen işçilerin kimlikleri de kesinleşti. Çatı ve asma tavan işçisi olan, hepsi de akraba Murat Gümüş, kardeşi Mustafa Gümüş, akrabaları Emre Halil Aslan, Faruk Kaya ve kuzeni Fehmi Kaya'nın cenazeleri Adli Tıp'taki otopsilerinin ardından memleketlerine gönderildi. Cengiz Kutlam'ın tedavisi ise sürüyor.

Cumhuriyet Savcılığı'nın ilk incelemesinin ardından gözaltına alınan vinci kullanan operatör U.P., firma sahibi A.E. ile taşeron firma yetkilisi H.T. sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi tabelası

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Haber: Çağlar ÖZTÜRK  -Kamera: Eser PAZARBAŞI/ADANA,

=================================================

Şanlıurfa'da İsrail protestosu

ŞANLIURFA'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına tepki gösterip İsrail'i protesto etti.

Cuma namazı sonrası Dergah Camisi önünde toplanan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyesi bir grup, ellerinde Filistin bayrakları ve çeşitli dövizlerle Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına tepki gösterip İsrail aleyhine sloganlar attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan avukat Ali Acar, yaşanan cinayetlerin ve dökülen kanların kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bizler Müslümanlar olarak, bu acıyı en üst seviyede hissetmek ve ümmetin namusu olan ve uğruna binlerce kurbanın verildiği Kudüs davasına sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Gün Siyonist çeteye karşı birleşme ve dayanışma günüdür. Bizler Şanlıurfa STK Platformu olarak, ümmeti ilgilendiren her konuda olduğu gibi bu konuda da herkesle bir araya geleceğimizi ve dayanışma içerisinde olacağımızı,  bu davaya maddi manevi her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz."

Kalabalık, basın açıklamasının ardından bir süre slogan atıp dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Camiden çıkan vatandaşlar

STK'lıların toplanması

Sloganlar

Döviz ve bayraklar

- Avukat Ali Acar'ın konuşması

Kalabalığın dağılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-DHA)

======================================

Hakkari'de HAK-DA platformundan İsrail'e tepki

HAKKARİ'de 25 Sivil Toplum Kuruluşunun yer aldığı Hak ve Dayanışma (HAK-DA) Platformu, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki namaz yasağını, basın açıklamasıyla protesto etti.

Memur-Sen Hakkari Şubesi'nde bir araya gelen HAK-DA Platformu üyesi STK temsilcileri, İsrail'in Mecsid-i Aksa'da namaz yasağını protesto etti. HAK-DA Platformu sözcüsü Nihat Gür, İsrail'in, müslümanları kışkırtmaya yönelik davranışlarına devam ettiğini söyledi. Dünyanın farklı yerlerinde Müslümanların baskı ve zulüm altında olduğunu anlatan Nihat Gür şöyle konuştu: "İşgalci, gaspçı ve katil Siyonistlerin zulmü altındaki mukaddes Kudüs ve Filistin toprakları Müslümanların ortak kaderinin sembolüdür. Zulüm ve işgal altındaki Kudüs özgür oluncaya kadar Müslümanlar için bir direniş ve başkaldırı sembolü olmaya devam edecektir. Katil ve işgalci siyonistlerin her gün Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini ve hürmetini ayaklar altına almasını, onu tahrip etmesini, İslami misyonuna, mimarisine zarar vermesini, Müslüman Filistinlilere Mescid-i Aksa'yı yasaklamasını mahkum ediyor ve İslami değerlerimize karşı işlenen bu cinayetlere karşı dünya müslümanlarını harekete geçmeye davet ediyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Basın açıklamasına katılan STK temsilcileri

-Basın metnini okuyan HAK-DA Platformu sözcüsü Nihat Gür

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ / HAKKARİ, -

===============================================

Sivas'ta Filistin'e destek açıklaması

SİVAS'ta bir araya gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İsrail'in Filistin ve Mescid-i Aksa'ya müdahalesine basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Türkiye Gençlik Vakfı (TUGVA) ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve üyeleri son günlerde İsrail'in, Filistin halkı ve Mescid-i Aksa'ya müdahalesine basın açıklaması yaparak tepki gösterdi. Kale Camisi'nde kılınan cuma namazının ardından toplanan yaklaşık 150 kişilik grup 'Siyonist İsrail hesap verecek', 'Sivas'tan Hamas'a direnişe bin selam', 'Mescid-i Aksa onurumuzdur' sloganları attı. Grup adına konuşan TÜGVA İl Temsilcisi Erhak Çınar, Mescid-i Aksa'nın müslümanlar için büyük değer taşıdığını belirterek, "Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canlarına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Müslüman Müslüman'ın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a, yapılan zulme hep birlikte karşı çıkmak bizim görevimizdir. Allah'ın izniyle bütün bu zulümler bitecektir. İşgalci İsrail bir gün perişan olacaktır" dedi.

İHH İl Başkanı Ahmet Çakmak ise tüm İslam devletlerinin Filistin'e yapılan saldırılara son verecek tedbirleri almaları gerektiğini belirterek, Filistinliler'e yönelik suç işleyen her İsrailli'nin yargılanarak cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasının ardından dua edildi.

Görüntü Dökümü:

-Grubun görüntüsü

-Açılan dövizler, sloganlar

-Grup adına açıklamalar

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

=================================================

Adıyaman'da İsrail'e tepki yürüyüşü

ADIYAMAN'da Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına yürüyüş ve basın açıklamasıyla tepki gösterip İsrail'i protesto etti.

Cuma namazı sonrası Ulu Cami önünde toplanan Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyesi 300 kişilik grup, ellerinde Filistin bayrakları ve dövizlerle İsrail aleyhine slogan atarak Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü. Burada toplanan kabalık adına açıklama yapan Hamit Aslan, şöyle dedi:

"Mescid-i Aksa biz Müslümanlar için büyük değer taşımaktadır. Yarım asırdır işgal altında bulunan Kudüs'te İsrail, bu sefer gözlerini tekrar Mescid-i Aksa'ya dikti. Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmayıp, alınların secdeye varmasına da engel olmaktalar. Bizler ki Hazreti Muhammed'i son peygamber kabul etmiş, kayıtsız şartsız Allah'a teslim olmuş, ordusunun ayak sesleriyle tüm dünyaya korkular salmış Osmanlı İmparatorluğu'nun torunlarıyız."

Yapılan açıklamanın ardından toplanan grup, bir süre slogan atıp dua ettikten sonra dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Ulucami

Vatandaşların camiden çıkışı

Toplanan kabalık yürümeleri

Yürüyenlerin slogan atması

Demokrasi Parkı

Açıklama yapılması

Dua edilmesi

Dağılmaları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

======================================

Hakkari'de HAK-DA platformundan israil'e tepki

HAKKARİ'de 25 Sivil Toplum Kuruluşunun yer aldığı Hak ve Dayanışma (HAK-DA) Platformu, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki namaz yasağını, basın açıklamasıyla protesto etti.

Memur-Sen Hakkari Şubesi'nde bir araya gelen HAK-DA Platformu üyesi STK temsilcileri, İsrail'in Mecsid-i Aksa'da namaz yasağını protesto etti. HAK-DA Platformu sözcüsü Nihat Gür, İsrail'in, müslümanları kışkırtmaya yönelik davranışlarına devam ettiğini söyledi. Dünyanın farklı yerlerinde Müslümanların baskı ve zulüm altında olduğunu anlatan Nihat Gür şöyle konuştu: "İşgalci, gaspçı ve katil Siyonistlerin zulmü altındaki mukaddes Kudüs ve Filistin toprakları Müslümanların ortak kaderinin sembolüdür. Zulüm ve işgal altındaki Kudüs özgür oluncaya kadar Müslümanlar için bir direniş ve başkaldırı sembolü olmaya devam edecektir. Katil ve işgalci siyonistlerin her gün Mescid-i Aksa'nın kutsiyetini ve hürmetini ayaklar altına almasını, onu tahrip etmesini, İslami misyonuna, mimarisine zarar vermesini, Müslüman Filistinlilere Mescid-i Aksa'yı yasaklamasını mahkum ediyor ve İslami değerlerimize karşı işlenen bu cinayetlere karşı dünya müslümanlarını harekete geçmeye davet ediyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Basın açıklamasına katılan STK temsilcileri

-Basın metnini okuyan HAK-DA Platformu sözcüsü Nihat Gür

Haber-Kamera: Behçet DALMAZ / HAKKARİ,

================================================

Yüksekova'da besiciler kış hazırlıklarına başladı

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde yaşayan besiciler, kış ayları için hazırlıklara başladı.

Kış şarlartlarının en ağır yaşandığı Yüksekova İlçesi'nde geçimini hayvancılıkla sağlayan çiftçiler, kavurucu sıcaklar altında kış için hazırlıklara başladı. Sabahın erken saatlerinde çalışmaya başlayan besiciler, hayvanlarının kışlık yemi için biçtikleri otları, bir süre kurumaya bıraktıktan sonra bağlayıp ahırlara yakın yerlerde istifliyor. Kavurucu sıcaklar altında kış hazırlıkları yapan besicilerden Taner Ercan, büyük ve küçükbaş hayvanların yaz aylarında merada otladığını, kar yağdıktan sonra hayvanları ahırlarda ilkbahara kadar beslediklerini anlattı.

Hayvanların kışın yiyecekleri için tarlaları biçip otları da köye traktörlerle taşıdıklarını anlatan Ercan, kış mevsiminde zorluk çekmemek için Temmuz ayı itibariyle tarla ve bahçeleri biçtiklerini, havaların çok sıcak olduğunu ancak mecburen çalışmak zorunda olduklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

-Taralardan genel gör

-Besiciler ot bağı toplamaları

-Topladıkları otlar kamyon ve traktörlere yüklemesi

-Taner Ercan ile röp

-Ot bağın indirilmesi

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN- Erkan ÇOBANOĞLU / YÜKSEKOVA(Hakkari), -

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cilvegözü İsrail Şam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title