Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Bursa'da şehidini son yolculuğuna uğurladı HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan havan saldırısında şehit olan 22 yaşındaki Sözleşmeli Er Harun Arvas, Bursa'da son yolculuğuna uğurlandı.

Bursa'da şehidini son yolculuğuna uğurladı

HAKKARİ'nin Çukurca ilçesinde bölücü terör örgütü tarafından yapılan havan saldırısında şehit olan 22 yaşındaki Sözleşmeli Er Harun Arvas,  Bursa'da son  yolculuğuna uğurlandı. Yeni evlenen Arvas'ın acılı eşi  Melike Arvas'ın ayakta durmakta güçlül çektiği cenaze töreninde amcası Abdüsselam Arvas'da tabutun başına gelip "Ağlayacamacağız, o halinleri sevindirmeyeceğiz" dedi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün bölücü terör örgütü tarafından yapılan havan saldırısında Sözleşmeli Er Harun Arvas şehit oldu. 2015 yılından bu yana sözleşmeli er olarak görev yapan Harun Arvas'ın cenazesi sabah saatlerinde Bursa'ya ulaştı. Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesi'nde ki evinde helallilk alınan şehidin cenazesi daha sonra Dikkaldırım Mahallesi'ndeki Mihraplı Camii'ne getirildi.  Cenazeye, şehidin annesi Binevş, babası Abdurrahman, geçen yıl evlendiği eşi Melike ve 6 kardeşi ile Bursa Valisi İzzettin Küçük, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacığoğlu, Milletvelilleri, Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, STK temsilcileri, belediye başkanları  ve 4 bin Bursalı katıldı.  Şehidin, babası, annesi, ve kardeşleri ayakta durmakta güçlük çekerken ağlayan eşi Melike Melike Arvas'ın, tabuta sarılması  törene katılanları gözyaşına boğdu. Genç kadın,  yakınları ve askeri erkan tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

"BU VATANI ÇAPULCULARA BIRAKMAYACAĞIZ, AĞLAMAYACAĞIZ"

Şehit Harun Arvasın amcası Abdüsselam Arvas, tabutun baışa gelerek, "Çapulculara bu vatanı bırakmayacağız. Ağlamayacağız, o hainleri sevindirmeyeceğiz. Sayın Bakanım Süleyman Soylu, size sesleniyorum: Bitirin bunları, artık anneler ağlamasın" dedi. Amca Arvas, yeğeninin tabutunun başında nöbet tutan bir askerin de yüzündeki terini sildi. Acılı anne Binevş Arvas, oğlunun tabutuna sarıldı. Ayakta durmakta zorluk çeken annenin koluna şehidin kardeşleri girdi.Şehidin amcası olan Van Müftüsü Nimetullah Arvas cenaze namazını kıldırdı. Ardından top aracına konulan şehidin na'şı, Hamitler Mezarlığı'nda ki şehitliğe defnedildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Şehidin naaşından görüntüler

Annenin babanın kardeşlerin ve eşinin ağlaması

Tabuta sarılmaları

Amcanın konuşması

Cenaze namazının kılınması

Tabutun top arabasın taşınması

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/Enver Fatih TIKIR/BURSA,-

=====================================

Soma maden faciası davasına devam edildi

Ailelerden heyet atamasına tepki

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 6'sı tutuklu 51 sanıklı davanın, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesine yeniden başlandı. Duruşma öncesinde aileler son Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla mahkeme heyetinin başka illere atanmasına tepki gösterdi. Mağdur aileler ile avukatları, mahkeme heyetinin görevlerinde kalması için dilekçeyle başvuruda bulundu. Gergin geçen duruşma sonrasında açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, mahkeme heyetinin yerinde kalmasını istedi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, heyetin değiştirilmesinin adaletin intiharı olacağını belirterek bu nedenle HSK'nın bu karardan dönmesini istedi.

Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada, 301 madencinin yaşamını yitirmesi ardından başlatılan adli soruşturmada, haklarında, 'Olası kastla öldürme', 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma', 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçlarından 301 kez, 2 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan toplam 51 sanığın yargılanmasına, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden başlandı. Duruşma öncesinde, Gar önünden yargılamanın yapılacağı kültür merkezinin yakınına kadar sivil toplum kuruluşu üyeleriyle yürüyen Somalı işçilerin aileleri, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. CHP Grup Başkanı Vekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer'in de destek verdiği aileler, mahkeme heyetinin değiştirilmesine de tepki gösterdi.

MADENCİ YAKININDAN "BEN SİZE GÜVENDİM HAKİM BEY"

Yoklamayla başlayan duruşmada, mahkeme heyetinin değiştirilmesinin gerginliği yaşandı. Son duruşmadan bu yana mahkeme dosyasına konulan belgelerin okunmasından sonra mütaalası sorulan Cumhuriyet Savcısı Süleyman Topan, göreve yeni atandığından, 300 klasörden oluşan dosyayı inceleyemediğini belirterek, bu nedenle süre istediğini mahkeme heyetine bildirdi. Savcı Topan ayrıca sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti. Ardından söz alan mağdur ailelerin avukatları da, mahkeme heyetinin değiştirilmesi kararını eleştirdi. Dosyaya hakim olan heyetin kararı vermesi gerektiğini savundu. Avukatlar, mahkeme heyetinin değiştirilmesi durumunda ise mücadelelerine aynen devam edeceklerini, adil yargılamanın yapılması içini her yolu deneyeceklerini söyledi.

CAN GÜRKAN'A AİLELER TEPKİ GÖSTERDİ

Tutuklu sanıklardan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, duruşma savcısının değişmesinden dolayı dosyaya yönelik özet bilgi vermek istediğini söyledi. Duruşma salonunda bulunan aileler, Can Gürkan'a tepki gösterdi. Yerinden kalkan madenci çocuklarından birisi, "Hakim bey benim babam öldü. Ben size güvendim. Sizi de aldılar. Gitmeyin" sözleriyle gözyaşı döktü. Hakaret ve baskı altında savunma yapmaya çalıştıklarını ifade eden Can Gürkan ise, "Yargılama yalan bir iddianameyle başladı. Kömür yangını çıkmadı. İddianame ne diyorsa sonradan gerçek çıkmadı. Ortada olmayan iddialar vardı. Bütün yalanlarını burada bir bir sorguladık. Günlerdir adalet yürüyüşü yapılıyor. 'Tutuklu yargılama ağırdır' deniyor. Burada tutuklama istiyorlar. Biz sadece maddi gerçeğin ortaya çıkmasını istedik. Maddi gerçekten bu kadar uzak bir iddianame olursa, yargılamaya ne gerek vardı? Bizi baştan cezalandırsalardı" dedi.

Can Gürkan'ın savunmasında sık sık bilirkişi raporunu eleştirip elektrik mühendisinin anlatımına göre raporun yayımlandığını söylemesi üzerine araya giren Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, "Raporu elektrik mühendisi tek başına hazırlamadı" yanıtını verdi. Can Gürkan, tutukluluk durumlarının da artık infaza dönüştüğünü dile getirdi.

Duruşmada söz alan diğer tutuklu sanıklar da, tutuksuz yargılanmayı talep etti. Ayrıca tutuklu sanıklardan İsmail Adalı, yeni bir bilirkişi araştırması istedi. Duruşmada Can Gürkan'ın avukatı Kadir Çekin söz aldığı sırada, acılı ailelerin tepkisi daha da büyüdü. Bazı mağdur yakınları baygınlık geçirdi. Müdahalelere rağmen ailelerin tepkilerinin dinmemesi üzerine Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı, duruşmaya ara verdi.

HERKESİ TEPKİ VERMEYE DAVET ETTİ

Yaşanan bu gelişmelerden sonra duruşma salonu önünde basın açıklaması yapıldı. Mağdur ailelerin avukatlarından Can Atalay, "Türkiye'de ataletsizlik ne boyuta geldi buraya bakılsın. Mahkeme salonlarında hakimler tehdit edildi. Bu kadar haksızlık karşısında, taş olunsa çatlanır. Biz her zaman bu hakimlerin vereceği kararlara kefil olmadığımızı söyledik. Ama sanıkları, mağdurları aileleri tanıkları onlar dinledi, madeni onlar inceledi. Bu heyetin karar vermesi gerekir" dedi.

CHP Grup başkan vekili Özgür Özel'de, "Hakim değiştirilmek istendiğine dair duyumlar alıyorduk. Bunu Adalet Bakanı'na sorduk ama cevap alamadık. 'Hakim ben bildiğim yoldan ayrılmam. Yargılamamı tamamlayıp sonuçlandıracağı' deyince yeni heyetle değiştirildi. Bu hükümet gelince yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğini söylüyordu. Artık bundan sonra gelen hükümetler, dördüncü 'Y' olan yüzsüzlükle de mücadele etmek zorunda kalacak. Kütüphane büyüklüğündeki dosyaya hakim olan heyet yerine, Afşin Elbistan'daki maden kazasında çocuklarının kemiklerine aileler kavuşmadan, yargılamayı para cezasıyla geçiştiren hakim buraya atandı. Ben tüm Türkiye'ye, Soma için yalvarıyorum. Bu karar değiştirilebilir. Heyet görevine devam edebilir. Herkes sesini yükseltsin, tepki göstersin. İlk gün Soma için gözyaşı dökenler gelin, ortak tepki verelim. Bu insanlar bu heyete güvenmiş" diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da, "Bu insanlar bu heyete güvenmiş. Bu, güven kaybetmiş yargı için çıkış noktası olabilir. HSK'nın bundan memnun olması lazım. Heyetin değiştirilmesi, adaletin intiharıdır. Bunun yanlışlıkla olduğuna inanmak istiyorum. Atamayı HSK'dan geri almalarını talip ediyorum. Bu HSK için bir imtihandır" dedi.

AİLELERLERDEN HSK'YA HEYET TALEBİ

Bu arada HSK'nın son yaz kararnamesinde Mahkeme Başkanı Aytaç Ballı ile üye hakim Esra Dokur'un görev yerinin değiştirilmesine mağdur aileler ile avukatların yanı sıra, farklı çevrelerden de tepki geldi. Aileler ve avukatları HSK'ya başvurup heyetin görevden alınmamasını talep etti. Bunun yanı sıra aileler, avukatları, gazeteci, siyasetçi ve STK temsilcisi gibi 301 imzalı da bir metin yayımlandı. Davaya başlayan hakimlerin yargılamayı tamamlamasının istendiği metinde, "Soma'da 13 Mayıs 2014'te yaşanan ve 301 işçinin ölümüne yol açan maden katliamı için bir sene sonra dava açıldı ve duruşmalara 13 Nisan 2015'te başlandı. Dava devam ediyor. Maktul, mağdur ve sanık sayısı çokluğu ile bin civarında tanığın ifadesiyle, ortalama 500 sayfalık bilirkişi raporlarıyla; teknik detaylara hakim olunması oldukça uzun zaman alan bu davanın mahkeme heyeti 2017 Yaz Kararnamesi ile görevinden alınmıştır. Böylece, Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Aytaç Ballı ve üye hakimi Esra Dokur'un görev yerlerinin değiştirilmesi ile dosyayı başından itibaren takip eden hakim kalmamıştır. Toplumsal vicdanı yaralayan bir katliam ile ilgili yürütülen yargılamada delillerle doğrudan temas etmeyen hakimlerin, dosyadaki belgeleri okuyarak karar vermelerinin adil yargılanmayı sağlayamayacağı endişesi hakimdir. Bu sebeple, davalarının peşinde olan Somalı aileler, Hakimler ve Savcılar Kurulu'na yapacakları başvuru ile İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi'nin 6. maddesi ve Anayasamızın 36. maddesi uyarınca adil yargılama talebinde bulunacaklar ve görev değişikliği kararına itiraz edeceklerdir. Bizler de aşağıda isimleri olan 301 kişi olarak, 2017 Yaz Kararnamesi ile görev yeri değiştirilen heyetin göreve iadesini, davaya başlayan ve dosyayı bilen hakimlerin karar vermesini talep ediyoruz" denildi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Manisa'nın Soma İlçesi'nde 13 Mayıs 2014'teki maden kazasında, 301 madenci hayatını kaybetti. Faciadan sonra başlatılan adli süreçte, aralarında Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik'in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Facianın yıldönümüne iki ay kala 2 Mart 2015 tarihinde iddianame Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi. İddianamede, tutuklu 8 kişi için, 'olası kastla öldürme' suçundan 301 kez 20-25 yıl, 'neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan 162 kez 2-6 yıl hapis cezası istedi. Tutuksuz 38 zanlı için de, 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 2-15 yıl hapisle cezalandırılmaları istendi. Ancak bu kişilerden, 25'inin cezalarının, kusur durumundan dolayı 3'te 1 oranında artırılması talep edildi. Geçen yıl 25 Aralık'taki duruşmada da tutuklu sanıklardan maden mühendisleri Hilmi Kazık ve Yasin Kurnaz, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Son birikişi raporundaki suçlamalardan dolayı, Alp Gürkan, Hayri Kebapçılar, Mustafa Yiğit, Murat Bodur, Haluk Sevinç hakkında da bilinçli taksirle ölüme sebebiyet vermekten 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dava ana dosya ile birleştirildi.

DAVANIN SANIKLARI

Cezalandırılmaları istenen sanıklardan tutuklu olan ilk 6 kişi: Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. Genel Müdürü Ramazan Doğru, Maden Mühendisi, İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Adalı, İşletme Müdürü Akın Çelik, maden mühendisi Ertan Ersoy ve emniyet teknikeri Mehmet Ali Günay Çelik. Tutuksuz yargılanan 45 sanık ise maden mühendisleri Alp Gürkan, Hayri Kebapçılar, Mustafa Yiğit, Murat Bodur, Haluk Sevinç, Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Yalçın Erdoğan, Harun Güneş, Fuat Ünal Aydın, emniyet teknikerleri Ergün Yılmaz, Coşkun Derici, Necati Karadeniz ve Harun Yılmaz, Erdem Cambaz, Serkan Kocaman, Soner Günay, Ümit Şahin, Nazmicem Nesemioğulları, Hüseyin Alkan, Adem Ormanoğlu, Burhan Karabaş, Sertaç Büyükgüney, Nimetullah Uğurlu, Efkan Kurt, Mehmet Bayri, Sertan Günay, Batuhan Ünlüyol, Ozan Sezer, Erdoğan Cinoğlu, Halil Sarı, Serhat Dinç, Saltuk Alp Demir, Uğur Karabulut, Serdar Günay, Mehmet Uçgun, Ömer Değirmenci, Fahri Pançar, Olcay Erşin, Mehmet Avcı, Halil Burhan, Hüseyin Ergin, Hilmi Karakoç, Mehmet Erez ve Caner Uysal'dan oluşuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Ailelerin polis noktasından geçişlerinden görüntü.

Ailelerin ve avukatların solana girmelerinden görüntü.

Açıklamalardan görüntü.

Duruşma salonu önünden görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM - Kamera: Barış GEZİCİ / AKHİSAR (Manisa),

======================================

(ÖZEL)  Vatandaşların 'gaspçıyı dövelim- dövmeyelim' kavgası

ANTALYA'da, Kırgızistanlı 49 yaşındaki Zülfiya Ünal'ın çantasını gasp eden Hakan S., kaçarken çevredekiler tarafından yakalandı. Çanta sahibine teslim edilirken Hakan S.'yi tartaklamak isteyen ve buna karşı çıkanlar arasında kavga yaşandı.

Muratpaşa İlçesi Tonguç Caddesi'nde saat 12.00 sıralarında yürüyen Kırgızistanlı Zülfiya Ünal'ı takip eden Hakan S., içinde kimlik, kredi kartı ve bir miktar paranın bulunduğu çantasını gasp etti. Yere düşen kadının çığlıklarını duyan çevredekiler, Hakan S.'nin peşine düştü. Şüpheli kısa sürede yakalanırken, kadının çantası teslim edildi.

Şoka giren Zülfiya Ünal'a esnaf tarafından ayran ikram edilip sakinleştirilmeye çalışıldı. Bu sırada kalabalıktan bazıları Hakan S.'yi tartakladı. Çevredekilerden bazıları linç edilmesi endişesiyle Hakan S.'yi bir işyerine götürerek durumu polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Hakan S.'yi tartaklamak isteyen grup ile buna izin vermeyenler arasında kısa süreli kavga yaşandı. Birbirini yumruklayan, küfreden tarafları polis ayırdı. Kalabalığın dağıtılmasının ardından şüpheli polis aracına bindirildi.

'ALACAĞIM VARDI VERMEDİ' SAVUNMASI

Kapkaç zanlısı olmadığını savunan Hakan S., "Kendisinden alacağım vardı, istedim vermedi" diye kendisini savundu.

Türkiye'ye sık sık gelip gittiğini belirten Zülfiya Ünal ise "Caddede yürüyordum. Arkamdan yaklaştıktan sonra beni itti. Dengemi kaybettim, bu sırada çantamı alarak kaçtı. Ne yapacağımı şaşırdım. Şansım varmış ki vatandaşlar kısa sürede yakaladı. Çok teşekkür ediyorum "dedi.

Çevredekilerin de bilgisine başvuran polis, Hakan S. ile Zülfiya Ünal'ı işlemleri için polis merkezine götürdü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Olay yerinden detay

İki grubun kavga etmesi

Röp: Zülfiya Ünal

Polisin olay yerine gelmesi

Vatandaşlar röp

Gaspçı Hakan S.'nin konuşması

Vatandaşların kavga etmesi

İtiş kakışlar

Vatandaşların Hakan S.'ye bağırması

Hakan S.'nin polis aracıyla götürülmesi

Haber: Bülent TATOĞULLARI- Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,DHA)

============================================

Erzincan'da kaza: 10 yaralı

ERZİNCAN'da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 10 kişi yaralandı.

Kaza, bugün öğlen saatlerinde yeni çevre yolundaki Terzibaba Kavşağında meydana geldi. Nurten Ünal yönetimindeki 24 AG 174 plakalı otomobil, Bayram Ayık yönetimindeki 42 BRK 82 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada iki araçta bulunan 10 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Erzincan'daki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kaza yerinden genel detay görüntü

-Araçlardan görüntü

Haber-Kamera: Coşkun MENEK / ERZİNCAN,

==========================================

Manisa'da şehit askerin acısı Bursa'ya düştü

MANİSA'nın Kula İlçesi'ndeki İlçe Jandarma Komutanlığı'nda cinnet getiren er Nedim Abeş'in koğuşta uyuyan askerlerin üzerine tüfekle ateş açmasıyla şehit olan üç askerden biri olan Jandarma Er Mümin Pınardağ'ın acı haberi, Bursa'nın Osmangazi İlçesi'nin Demirtaş Mahallesi'nde oturan ailesini gözyaşlarına boğdu.

Askeri yetkililer, sağlık görevlileri eşliğinde 3 çocuklu Sema ve Adnan Pınardağ çiftine acı haberi bildirdi. Terhisine 6.5 ay kalan şehit er Mümin Pınardağ'ın evinin önüne taziye çadırı kuruldu. Torna atelyesi bulunan acılı baba Adnan Pınardağ, burada taziyeleri kabul etti. Şehit askerin cenazesi yarın düzenlenecek törenin ardından Demirtaş Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Görüntü dökümü

Şehitin evinden görüntü

BAyrakların asılması

Ambulans ve polis ekipleri

Ailenin taziyeyi kabul etmesi.

Şehitin fotoğrafları

Haber-Kamera: BURSA,-

====================================

Şehitler Abidesi'nde 15 Temmuz şehitleri için anma

ÇANAKKALE'de, 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü için Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Şehitler Abidesi'nde tören düzenlendi. 15 Temmuz ve Çanakkale Şehitleri, dualarla anılırken; sembolik şehit mezarlarına karanfil bırakıldı.

Çanakkale Valiliği, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle tüm ülke genelinde gerçekleşecek 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerini kentte, Çanakkale ruhunun yaşandığı Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Şehitler Abidesi'nde başlattı. Saat 11.00'de başlayan törene; Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 2'inci Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, çok sayıda vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı tarafından abide  önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla tören başladı. Ardından saygı duruşunun bulunuldu, İstiklal Marşı seslendirildi ve Kuran'dan dualar okundu. Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökce, 15 Temmuz şehitleri ve Çanakkale Şehitleri için dua ettirdi. Ardından sembolik şehitliklere protokol üyeleri tarafından karanfil bırakıldı. Tören Abdülkadir Katre Sana Tiyatrosunun Şehitler Abidesi altında protokol için sergilediği 57'inci Alay oyunuyla sona erdi.

Törenin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız himayesinde tüm Türkiye'de şehitliklerimizi ziyaret ettik. 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi günü vesilesiyle bir araya geldik. Çanakkale'miz, Türkiye'mizin milli şuurunun başkenti. Çanakkale'miz Cumhuriyetimizin ön sözü. Dolayısıyla 15 Temmuz Şehitlerinin Çanakkale'de Şehitler Abidesinde ayrı bin onur, ayrı bir ehemmiyet arz ediyor. 15 Temmuz gecesinde Ömer Halisdemirler ve birçok şehidimiz aynı şekilde bu milletin geleceği adına, bu milletin birliği ve beraberliği adına, milli egemenliğimize uzanan ellerin kırılması adına çok büyük bir bedel ödediler. 15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak, bu milletin her bir ferdinin görevi. Biz bu milletin evlatları olarak 15 Temmuz'u her sene büyür bir onurla anacağız. Ders alacağız. İbret alacağız. Bir daha o hain girişimlerinin olmaması için ne düşüyorsa üzerimize gayret göstereceğiz. FETÖ'ye, PKK'yla, mücadele başta olmak üzere, tüm örgütlerle olan mücadelemizi son aşamasına kadar elimizden geldiğince gayret edeceğiz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Şehitler Abidesinden görüntü

Anma töreninden görüntü

Atatürk anıtına çelenk sunulmasından görüntü

Öğrencilerin ellerindeki Türk bayrakları ve 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan resimlerden görüntü

Kuran-ı Kerim Tilaveti, şehitler için edilen dua ve sembolik mezarlara karanfil bırakılmasından görüntü

Bülent Turan konuşma görüntüsü

Şehitler Abidesi altında sergilenen 57'nci Alay oyunun görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

======================================

Diyarbakırlı 15 Temmuz şehitleri anıldı

15 Temmuz darbe girişiminde Ankara Gölbaşı'ndaki Polis Özel Haraket Merkezi'nde şehit olan polis memuru Halit Gülser ile İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde şehit olan Askeri Çoban isimli vatandaşlar kabirleri başında anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Haftası nedeniyle darbe girişiminde şehit olan Diyarbakırlı özel harekat polisi Halit Gülser ile sivil vatandaş Askeri Çoban mezarları başında anıldı. Diyarbakır Valiliği'nce düzenlenen anma programı kapsamında ilk olarak Gölbaşı'ndaki Polis Özel Haraket Merkezi'ne darbecilerin hava saldırısı sonucunda şehit olan polis memuru Halit Gülser'in kabrinin bulunduğu Dicle İlçesi'ne bağlı Pekmezciler Köyü ziyaret edildi. Ziyarette, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Cumali Atilla ve çok sayıda vatandaş, şehit polis memurun Halit Gülser'in babası Ömer Gülser'e baş sağlığı dileklerini iletti. Pekmezciler Köyü'nde şehidin babasıyla bir araya gelen Vali Güzeloğlu, 15 Temmuz darbe girişimini unutmayacaklarını ifade ederek, aynı zamanda darbe girişimindeki ihaneti de unutmayacakların söyledi.

BU BÜYÜK YÜRÜŞÜMÜZDE 15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz şehitlerinin kahramanca duruşunun, hainlerin gerçekleştirmek istediği kötü niyetleri ve emelleri yerle bir ettiğini belirten Vali Güzeloğlu, "Milletiyle beraber olan, milletin evlatları imanıyla tanka, topa, tüfeğe karşı durdu ve alt etti. Ömer kardeşimize böyle kahraman bir evlat yetiştirdiği için milletçe şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim merhametiyle muamele eylesin, mekanını cennet eylesin. Bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun diyoruz. Ne mutlu böyle kahraman bir evladı yetiştirmiş. 15 Temmuz'un birinci yılında milletçe kararlılığımız, imanımız, duruşumuz nettir. Amacımız, devletiyle, milletiyle bölünmez bir bütün olarak geleceğe her geçen gün daha güçlenerek, kararlılıkla, milletçe birlik ve beraberlik içinde yol almak ve erişmektir. Bu büyük yürüşümüzde 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız. O ihaneti, ihanetin mensuplarını hiçbir zaman unutmayacağız. Kahramanlarımızı da hiçbir zaman unutmuyoruz. Zaten bu ihanetin unsurları hukukun önünde en ağır şekilde hesaplarını veriyorlar, vermeye devam edecekler."dedi.

Taziye ziyaretinin ardından Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler şehit polis memuru Halit Gülser'in kabrinin başına gelip, karanfil bırakıp dualar okudu.

SİVİL ŞEHİT MEZARI BAŞINDA ANILDI

Vali Güzeloğlu, polis memuru Halit Gülser'in kabrinin ziyaretinin ardından beraberindekilerle, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Boğaz Köprüsü'nde darbeci askerler tarafından öldürülen Diyarbakırlı vatandaş Askeri Çoban'ın Ergani İlçesi'ndeki baba evini de ziyaret etti. İstasyon Mahallesi'nde bulunan şehidin baba evini ziyaret eden Vali Güzeloğlu, şehit babası Mehmet Çoban'a taziyelerini iletti. Evdeki taziye ziyaretinin ardından 15 Temmuz darbesi şehidi Askeri Çoban'ın Yayvantepe Köyü'nde bulunan mezarlığı ziyaret edildi. Vali Güzeloğlu ve beraberindekiler şehitlerin kabir ziyaretinin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Haftası nedeniyle, Ulu Cami'de şehitler için okunacak mevlit proramına katılmak üzere Ergani'den ayrıldı.

ŞEHİTLER İÇİN TARİHİ ULU CAMİ'DE MEVLİT OKUTULDU

15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Haftası nedeniyle Diyarbakır Valiliği'nce düzenlenen etkinlikler kapsamında merkez Sur İlçesi'nde bulunan tarihi Ulu Camii'nde şehitler için İl Müftülüğü'nce mevlit okundu. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ile kamu kurumlarının yetkililerinin katıldığı mevlit etkinliğinin ardından vatandaşlara lokum ikram edilerek, mevlit yemeği dağıtıldı. Kentte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade haftası çeşitli etkinliklerle sürüyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Köyde alınan güvenlik önlemleri

-Taziyeevinin önünde asılan Türk bayrağı

-Vali Güzeloğlu'nun Pekmezciler köyüne gelişi

-Şehit polis memurunun babasına taziyelerin iletilmesi

-Vali Güzeloğlu'nun konuşması

-Kabir başında anılması

-Vali Güzeloğlu'nun Ergani'deki şehidin baba evine gelişi

-Şehidin babasına taziyelerini sunulması

-Şehit Askeri Çoban'ı mezarı başında anma görüntüleri

-Genel ve detay görüntü

///////////

Vali ve protokolün gelmesi

Cami içinden görüntü

Dua edilmesi

Vatandaşlara lokum ve yemek ikram edilmesi

Genel ve detaylar

Haber - Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

==========================================

15 Temmuz Şehitleri Van'da anıldı

VAN'da, 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitlikler ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Ziyarete Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Arif Çetin, Tuşba Kaymakamı Meral Uçar, İpekyolu Kaymakamı, Belediye Başkanvekili Cemil Öztürk, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Atıf Çiçekli, kurum amirleri, STK temsilcileri, şehit yakınları katıldı.

İlk olarak Tuşba ilçesi'nde bulunan 1915'te Ermeniler tarafından katledilen müslümanların bulunduğu Zeve Şehitliği ziyaret edildi. Burada şehitler için Kur'an okundu, dua edildi. Şehitler y anıtına karanfil bırakıldı. Daha sonra Vanlı şehitlerin bulunduğu Akköprü Mezarlığı ziyaret edildi. Vali Zorluoğlu, burada şehitlere rahmet diledi. Şehit ailelerini en kısa zamanda ziyaret edeceğini belirten Zorluoğlu, daha sonra prokotol ile beraber şehit mezarlıklarına karanfil bırakıp ayrıldı.

Son olarak Aile ve Sosyal Politikalar Van İl Müdürlüğü tarafından bir otelde şehit aileleri ve yakınları için verilen yemek ile program sona erdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Zeve şehitliğinden görüntü

-Şehitliğe gelenler

-Kranfil bırakanlar

-Yapılan dualar

-Şehit mezarlıklarını ziyaret

-Yemek

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat ÇAĞLAR / VAN, -

===============================================

15 Temmuz Şehitleri anıldı

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, şehitlikler ziyaret edilerek Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Anma törenine Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, AK Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, 11 Mayıs Şehitler Derneği üyeleri, dair müdürleri, şehit yakınları katıldı.

Ayrıca  belediye binası yanındaki Atike Hanım Camisinde şehitler için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Şehitlikte Kuran-ı Kerim okunması

Anma törenine katılanlar

İlçe müftüsünün dua okuması

Şehitlikleri ziyaret etmeleri

Haber-Kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(HATAY),

==================================================

Başbakan Yardımcısı Canikli, 15 Temmuz şehidi Sağaz'ın mezarını ziyaret etti

BAŞBAKAN Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz şehidi 27 yaşındaki Emrah Sağaz'ın Çamoluk İlçesi'ndeki mezarını ziyaret etti.

Erzincan'dan bu sabah Giresun'un Çamoluk İlçesi'ne gelen Başbakan Yardımcısı Canikli, Emrah Sağaz'ın mezarına ziyaret etti. Mezar başında dua eden Canikli, Emrah Sağaz'ın annesi Asiye ve babası Nazım Sağaz'a başsağlığı diledi. Şehit ailesiyle birlikte mezardaki gülleri sulayan Nurettin Canikli'nin teselli etmeye çalıştığı şehit babası Nazım Sağız, "Yavrum seni Fatihlere şehit verdim" dedi.

Başbakan Yardımcısı Canikli ile şehit ailesi, daha sonra da Yenice Köyü'ndeki baba evine gitti. Burada da şehit Emrağ Sağaz için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu.

Görüntü dökümü

Canikli'nin mezar ziyareti

Şehitin anne ve babası ile görüntüler

Detaylar

Haber-Kamera: Hakan KABAHASANOĞLU / GİRESUN

========================================

Bakan Akdağ, 15 Temmuz şehidinin mezarı başında Kuran okudu

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, 15 Temmuz şehitlerinden Oğuzhan Yaşar'ın Erzurum'un Şenkaya İlçesi'ndeki mezarı başında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua etti. Akdağ, "Cenab-ı Hakk bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın" dedi.

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle düzenlenen anma etkinliklerine katılmak üzere bugün saat 10.00'da uçakla memleketi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı havalimanında Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Sekmen ilçe belediye başkanları, kaymakamlar ve partililer tarafından karşılandı. Bakan Akdağ ve protokol askeri helikopterle 15 Temmuz şehitlerinden Oğuzhan Yaşar'ın ailesinin yaşadığı Şenkaya İlçesi'ne gitti.

Bakan Akdağ, darbe girişimi sırasında Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde uçaklardan atılan bombalarla başından ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 3 Ağustos günü şehit olan 23 yaşındaki Oğuzhan Yaşar'ın mezarı başında Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Bakan Akdağ, şehidin evine de giderek annesi Necmiye ve Ahmet Yaşar ile görüştü.

Okunan duaların ardından Sağlık Bakanı Akdağ yaptığı açıklamada, "Hayatlarını bu vatan, bayrak ve ezan için veren kardeşlerimiz çok büyük bir iş yaptılar. Rabbim onlardan razı olsun. Cenab-ı hak  onların şefaatine bizi nail eylesin. Cenab-ı Hakk bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın. Şehitlerimizin kanı ve dualarla korunan bir vatanımız var. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin ama hiç kimsenin gücü yetmeyecektir" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Helikopterin gelişi

-Bakanın inişi

-Şehit babası ile mezarlığa doğru yürüyüşü

-Mezar başındaki dualar

-Bakanın Kuran okuması

-Ev ziyareti

-Bakanın açıklaması

Haber-Kamera: Murat AYDIN / ŞENKAYA, (ERZURUM),

======================================

Şehit polis memuru anıldı

BURDUR'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen törende 15 Temmuz şehidi Polis Memuru Akif Altay, mezarı başında anıldı.

Burdur'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla program düzenlendi. Programa, Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı Tank Albay Cem Tuce, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar ile 15 Temmuz günü Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan Polis Memuru Akif Altay'ın ailesi, yakınları ve Burdurlular katıldı.

Protokol üyeleri ilk olarak Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na 15 Temmuz'da yapılan saldırıda şehit düşen Polis Memuru Akif Altay'ın Çeltikçi İlçesi'ne bağlı Güvenli Köyü'ndeki evine gitti. Burada şehidin annesi Fadime, eşi Gülsüm Altay ve yakınlarına başsağlığı dilendi. İl Müftüsü Hıdır Bayrak Kuran okudu ve dua etti.

Program Akif Altay'ın köy mezarlığındaki kabrinde devam etti. Mezara karanfil bırakıldı. Kuran okunmasının ardından Müftü Hıdır Bayrak tarafından dua edildi. Burdur Ulu Camii'nde de şehitler için mevlit okutuldu.

Anma etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı'nda saat 15.00'de 15 Temmuz Resim Sergisi açılacak, saat 20.00'de ise Köprübaşından Cumhuriyet Meydanı'na Demokrasi Şöleni yürüyüşü ardından Demokrasi ve Milli Birlik Günü mitingi gerçekleştirilecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

-Şehidin evinde dua edilmesi,

-Mezara karanfil bırakılması

-Kur'an-ı Kerim okunması

-dua edilmesi-

-silah arkadaşının mezarı başında dua etmesi

-detay

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

==============================================

Özhaseki: Milletimiz terör örgütlerine karşı uyanık olmalı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'de 15 Temmuz Anma etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti. Bakan Özhaseki, "Milletimizin, gerek dini duygularımızı kullanan gerekse milli hislerimizi kullanarak ortaya çıkacak örgütlere karşı çok uyanık olması lazım" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri milletvekilleri Taner Yıldız, Sami Dedeoğlu, Hülya Nergis Atçı, İsmail Tamer, İsmail Emrah Karayel, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve ilçe belediye başkanları, 15 Temmuz Anma etkinlikleri kapsamında Garnizon Şehitliği'ni ziyaret etti. Şehit mezarlıklarına karanfiller bırakan Bakan Özhaseki ve beraberindekiler, dua edip şehit yakınlarına taziyelerini iletti.

Şehitlik ziyaretinin ardından 15 Temmuz'a ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şöyle konuştu:

"Hepimizin bildiği gibi üzerinde yaşadığımız Anadolu coğrafyası bizlere bin yıldır anavatan oldu. Cenaba Hakka şükürler olsun ki millet olarak özgürlüğümüze düşkünüz. Bu bayrağın göklerde hür olarak dalgalanması, ezanların okunması karşılığında hepimiz canlarımızı seve seve vermeye hazırız. Bunu en son 15 Temmuz'da bir kez daha gördük. 15 Temmuz sıradan yapılmış darbe girişimlerinden birisi değildi. Bunun biraz daha farklı bir yönü vardı. Elbette bir darbe girişimiydi ama bir taraftan da Türkiye'deki istikbalin son bulması için yaptıkları son hamleydi. Hem Türkiye'de yapılan bu darbe girişimi aynı zamanda da mazlumların bütün ümidini yıkma girişimiydi. Çünkü yaşadığımız coğrafyanın etrafında bulunan ve bizim değerlerimizi taşıyan ne kadar insanlık varsa Türkiye'ye gözünü dikmiş Türkiye için dua eden, ümitlerini hiç kaybetmeyen insanlar varsa onların da bütün ümitlerini yıkma girişimiydi. Cenaba Hakka şükürler olsun ki o gün elbette yerin altında yatan binlerce velilerin, güzel insanların duaları ve himmetleri sonra bizim liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve liderlik tavrıyla insanları yönlendirmesi ve insanlarımızın da önce Allah'a sonra liderimize güvenerek sokaklara çıkıp canlarını hiçe saymaları işte o günkü bu darbe teşebbüsünü bertaraf etti. Rabbim bir daha böyle kötü bir gün göstermesin."

Bakan Özhaseki, "Milletimizin, gerek dini duygularımızı kullanan gerekse milli hislerimizi kullanarak ortaya çıkacak örgütlere karşı çok uyanık olması lazım. 40 yıldır hem 'dindara hizmet ediyoruz' diyecekler, 'bizi destekleyin, çocuklarınızı yetiştirelim' diyecekler hem de hiçbir Müslüman'a yakışmayacak şeyleri bir arada yaşayacaklar. Sinsice beslenip, büyüyecekler. Sonra da kalkıp bu işleri yapacaklar. Gerçek yüzleri gözüktü. İnsanlar çocuklarını bunlara teslim ederken biraz daha dikkatli olmalılar. Bunların unutturulmaması içinde herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır" diye konuştu.

Şehitlik ziyaretinin ardından Bakan ve beraberindekiler tarihi Hunat Camii'nde düzenlenen Mevlit'e katıldı. Cami çıkışı halka döner- ekmek ikram edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Cami içerisinde yapılan dua

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin dua ederken görüntüsü

Detay

Haber: Yasin DALKILIÇ Kamera: KAYSERİ,

=========================================

Bakan Avcı, Eskişehir'de şehitliği ziyaret etti

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir'deki Hava ve Kanlıpınar şehitliklerini ziyaret etti. Şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakan Bakan Avcı, "15 Temmuz'da fırsatını bulurlarsa neler yapabileceklerini, nasıl acımasız olabileceklerini, nasıl gözü dönmüş olduklarını hep beraber gördük. Onun için Allah, devlete, millete zeval vermesin" dedi.

'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' anma etkinlikleri kapsamında Eskişehir'de ilk olarak Vişnelik Mahallesi'ndeki Hava Şehitliği ziyaret edildi. Ziyarete Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, Ak Parti milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay ile birlikte çok sayıda kişi katıldı.

İl Müftüsü Bekir Gerek'in ettirdiği duadan sonra bakan Nabi Avcı şehitlikteki anı defteri imzaladı ardında şehitlerin mezarlarını ziyaret edip kırmızı karanfil bıraktı. Avcı Hava Şehitliği çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Vatan için, millet için, iyi bir devlet için karada, denizde, havada, terörle mücadelede, 15 Temmuz'da canlarını feda eden bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledik. Onların açtığı bu yolla inşallah Türkiye, ilelebet bağımsız, güçlü devlet olarak varlığını sürdürecek. Milletimiz de aynı şekilde. Allah, devlete, millete zeval vermesin. Allah, iç ve dış düşmanlara fırsat vermesin. İşte 15 Temmuz'da fırsatını bulurlarsa neler yapabileceklerini, nasıl acımasız olabileceklerini, nasıl gözü dönmüş olduklarını hep beraber gördük. Onun için Allah, devlete, millete zeval vermesin, milletimizin ferasetini arttırsın."

Bakan Avcı, bir soru üzerine 15 Temmuz'u unutmamak, unutturmamak için etkinliklerin yapıldığını belirterek, "Bu millet unutmaz. Millet, kendisine yapılan iyiliği de kendisine yapılan kötülüğü de unutmaz" dedi.

Bakan Avcı ve beraberindekiler daha sonra Eskişehir-Ankara karayolu üzerindeki Kanlıpınar Şehitliği'ni ziyaret etti. Burada okunan duanın ardından Avcı, şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı. Avcı, yaptığı konuşmada şöyle dedi:

"Türkiye'nin her yerindeki bütün şehitliklerde şehitlere minnet, şükran sunmak, rahmet dilemek, şehitlerin huzurunda vatanın ve milletin selameti için dua etmek için toplanıldı. Eskişehir'de de birlik ve beraberlik içerisinde, 15 Temmuz'daki alçak girişime karşı nasıl bir milli direniş, şuur içinde olunduğu gösterildi. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hangi kılık altında gelirse gelsin, kendini nasıl göstermek isterse istesin, vatan ve millet düşmanlarına, din ve devlet düşmanlarına karşı birlikte nasıl mücadele edeceğimizin sembolik bir ifadesi olarak şehitliklerimizi ziyaret ettik. Allah bütün şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Allah birliğimizi, beraberliğimiz ve kardeşliğimizi muhafaza buyursun."

Görüntü dökümü:

-Bakan Avcı'nın Hava Şehitliği'nde dua ederken,

-Şehitlik anı defterini imzalaması,

-Şehitlerin mezarlarına karanfil bırakması,

-Avcı'nın Hava Şehitliği çıkışında gazetecilere açıklamada bulunması,

-Bakan Avcı'nın Kanlıpınar Şehitliği'ndeki törende,

-Avcı'nın şehitlerin mezarlarına karanfil bırakması,

-Bakan Avcı'nın gazetecilere açıklamada bulunmasından çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

===========================================

Artvin'de şehitliğe yürüyüş düzenlendi

ARTVİN'de, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Artvin Garnizon Şehitliği ziyaret edildi, şehitler için mevlit okutuldu.

Artvin Valiliği önünde başlayan ve Garnizon Şehitliği'ne kadar yapılan kortej yürüyüşüne Vali Ömer Doğanay, Artvin AK Parti Milletvekili İsrafil Kışla, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Piy. Alb. Cengiz Abdurrahman Çerçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve çok sayıda vatandaş katıldı. Türk bayraklarıyla yapılan yürüyüşte sık sık, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atıldı. Vali Ömer Doğanay ve beraberindeki protokol üyeleri Garnizon Şehitliği'nde şehit mezarlarına karanfil bıraktı, ardından dualar edildi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk demokrasi hayatında  milletimizin yeniden kendi iradesine sahip çıkması açısından dönüm noktası olduğunu söyledi. Kocatepe, "Asırlarca bağımsızlığı kendisine şiar edilmiş bir millet, 3-5 dışarıdan kurulmalı vatan haininin kalkışmasına pabuç bırakmayacağını gösterdi. Bunu milletimize, çocuklarımıza unutturmayacağız. Düşmanlarımız bilsin ki her geçen gün daha güçlüyüz. Daha güçlü müreffeh bir Türkiye için yürüyoruz. Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıl dönümünde 7'den 70'e herkes kararlıdırö dedi.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Artvin Merkez Camisi'nde öğlen namazı öncesi okutulan mevlit okutulmasının ardından sona erdi.

Görüntü Dökümü

Valilik önünden başlayan yürüyüş

Başkan Kocaepe'nin açıklaması

Detaylar

Haber-Kamer: Adem GÜNGÖR / ARTVİN

======================================

Tokat'ta 15 Temmuz etkinlikleri

TOKAT'ta 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Erenler Şehitler Mezarlığı ziyaret edildikten sonra şehitler için mevlit okutuldu.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında çeşitli programlar düzenlendi. Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve kent protokolü ilk olarak Erenler Mezarlığındaki Garnizon Şehitliğini ziyaret etti. Vali Ömer Toraman ve il protokolü şehit mezarları üzerine karanfil bıraktı. Daha sonra ise şehitler için dua edildi. Burada açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Ömer Toraman, "Bugün Sayın Başbakanımızın işaretiyle tüm ülke genelinde şehit mezarlıklarını ziyaret etmek suretiyle 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü etkinliklerini başlatmış bulunuyoruz. Ülkemiz her dönemlerde çeşitli mihraklarla mücadele içerisinde gelmiş. Bu mücadelelerde de şehitlerimiz ve gazilerimiz var. Bunun son halkasını da 15 Temmuz 2016'daki hain darbe teşebbüsündeki asker, polis ve sivil vatandaşlarımız oluşturuyorlar.  Bu vesile ile de tüm şehirlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi.

Garnizon Şehitliğinde düzenlenen törenin ardından öğle namazı öncesinde Ali Paşa Camisinde şehitler için mevlit okundu. Tokat Belediyesi tarafından öğle namazı sonrası yemek ikramında bulunuldu.

Görüntü Dökümü:

-Vali ve bareberindekilerin mezarlık ziyareti

-Şehit mezarlarına karanfil bırakılması

-Valinin açıklamaları

-Camide mevlit okunması

-Detaylar

Haber-Kamera:  Fatih YILMAZ- Halil İbrahim YEL/TOKAT,

========================================

15 Temmuz şehidi anıldı

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'nde 15 Temmuz şehidi Yasin Naci Ağaroğlu, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Genelkurmay Başkanlığı kavşağında helikopterden açılan ateşle şehit olan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Yasin Naci Ağaroğlu, Korkuteli'ne bağlı Yazır Mahallesi'ndeki mezarı başında anıldı. Programa Vali Münir Karaloğlu, Ak Parti Antalya milletvekilleri Hüseyin Samani ve Gökcen Özdoğan Enç, Kaymakamı Erol Tanrıkulu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Kelleli, Belediye Başkanı Hasan Gökce, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle halk katıldı.

Mezarlıkta vatandaş tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, şehit babası Osman Ağaroğlu ve annesi Zehra Ağaoğlu ile birlikte şehidin kabrinde dua ederek karanfil bıraktı. Okunan Kuran sonrası dua eden Vali Karaloğlu ve beraberindekiler daha sonra şehidin adını taşıyacak Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatını inceledi.

Vali Karaloğlu, Yasin Naci Ağaroğlu'nun baba evini ziyaret ettikten sonra Çayırlı Camii'nde şehitler için okutulan mevlide katıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Vali Karaloğlu'nun mezar başında dua etmesi

Karaloğlu'nun mezara karanfil bırakması

Dua okunması

Vali Karaloğlu'nun okul inşaatını ziyareti

HABER- KAMERA: Adem DURMAZ/KORKUTELİ,

==============================================

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Toros: AB'nin istikrar öyküsü Kıbrıs sorununun çözümüyle mümkündür

KIBRIS Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Crans Montana Kıbrıs Konferansı'nda Rum kesiminin sıfır asker ve sıfır garanti talebinde bulunduğu, taleplerinin konferansın çökmesine neden olduğunu belirterek, "Avrupa Birliği'nin doğu ucunda istikrar öyküsüne ihtiyacı vardır. Bu istikrar öyküsü Kıbrıs sorununun çözümüyle mümkündür" dedi.

Kocaeli Sanayi Odası'nın Temmuz ayı meclis toplantısına Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros katıldı. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu başkanlığında düzenlenen meclis toplantısında konuşan Fikri Toros, Crans Montana toplantısında Rum kesiminin çıkardığı engelleri belirtti. Kıbrıs sorununun çözülmesi şartıyla Doğu Akdeniz doğalgaz ve petrol projesinin ekonomik anlamda olumlu etkiler yaratabileceğini söyleyen Toros, "Hiçbir şekilde Rumlar bunları kabul etmediler, pazarlık dahi etmediler. Rumlar sıfır asker, sıfır garanti taleplerinden bir milimetre dahi kıpırdamadılar. Sıfır asker ve sıfır garanti olmazsa hatta bize siyasi eşitliğimizi dahi vermeyeceklerini ve toprak düzenlemesinde de teklif ettikleri yüzde 28.2'den de kıpırdamayacaklarını ifade ettiler. Bu maalesef Crans Montana Kıbrıs Konferansı'nın çökmesine neden oldu. Çok büyük bir hayal kırıklığı içerisindeyiz, çok üzgünüz ama şokta değiliz, şaşırmış da değiliz. Kıbrıs sorununun esas sebebi bugüne kadar olduğu gibi hiç değişmemiştir" dedi.

Toros, Avrupa Birliği'nin doğu ucunda istikrar öyküsüne ihtiyacı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Dolayısıyla bizim ne yapmamız gerekir. Gerek siyasilerin, gerekse Türkiye'deki siyasilerin Avrupa Birliği'nin, Birleşmiş Milletler'in, Türkiye'nin dışındaki garantör ülkelerin şu anda herkesin kendi kendine sorduğu soru bu, şu anda bu çıkmazdan nasıl kurtulabiliriz? Kurtulmak mecburiyetindeyiz. Çünkü Kıbrıs'taki durum sadece Kıbrıslı toplumlar için değil, Kıbrıs adası için değil, aynı zamanda Türkiye, Yunanistan, Avrupa Birliği ve Doğu Akdeniz'deki diğer komşu ülkeler için de kabul edilemez ve sürdürülemez bir sorundur. Ne demek istiyorum 80 milyonluk Türkiye, dünyanın ikinci, üçüncü hızında büyüyen siz sanayi sektörü Avrupa Birliği'ne 21 yıldan beri katılım müzakere süreci yaşayan Türkiye, küçücük 800 bin nüfuslu Kıbrıs Rum Toplumunun çıkardığı engeller nedeniyle maalesef 23 başlığın 13 tanesini engellemek durumunda. Avrupa Birliği'nin doğu ucunda istikrar öyküsüne ihtiyacı vardır. Bu istikrar öyküsü Kıbrıs sorununun çözümüyle mümkündür"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Fikri Toros'un açıklaması

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli), -

=============================================

Bursa'da suç makinası önce polise silah çekti daha sonra ısırarak yaraladı

BURSA'da çaldığı bir otomobilin içerisinde uyuya kalan, 18 farklı suçtan aranması bulunan suç makinasi Yunus Tosun (27), polis ekiplerine silah çekti. Tosun, kendisini etkisiz hale getirmeye çalışan bir polis memurununda kolunu ısırarak yaraladı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Osmangazi İlçe Ekipleri devriye gezerken, merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi üzerinde plakalı olmayan park halindeki bir otomobilin içerisinde birinin yattığını gördü. Polis,otomobilin kapısını açmasıyla uyanan şüpheli, belindeki silahı çekerek polislere doğrulttu.

POLİS MEMURUNUN KOLUNU ISIRDI

Polis ekipleri, 18 farklı suçtan aranması bulunan ve 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Yunus Tosun (27)'un elindeki silahı alıp etkisiz hale getirdi. Bu sırada cinnet getiren Tosun, kendisini sakinleştirmeye çalışan polis memurunun kolunu ısırarak yaraladı. Elleri ve ayaklarından kelepçelenen Yunus Tosun, ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Tosun'un, hırsızlık, gasp, adam yaralama, yankesicilik, evraklta sahtecilik gibi 18 farklı suçtan aranması olduğu ve 11 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Şüphelinin emniye götürülmesi

Polis ekiplerinden görüntü

Yaralı polisten görüntü

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

==================================================

Cinayet şüphelisi 8 ay sonra yakalandı

SİVAS'ta, barda tartıştığı  31 yaşındaki Hakan Kalem'i öldürdükten sonra kaçan katil zanlısı 24 yaşındaki Oğuzhan Gür 8 ay sonra yakalandı.

Sivas kent merkezinde 23 Kasım 2016 tarihinde Çarşıbaşı Mahallesi Ziyabey Sokak'taki barda meydana gelen olayda Oğuzhan Gür ile ağabeyi 29 yaşındaki Furkan Gür, burada arkadaşları Hakan Kalem ile karşılaştı. Arkadaşlar birlikte alkol almaya başladı. Alkolün etkisiyle arkadaşlar arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Furkan Gür, bu sırada kendisine müdahale etmek isteyen bar müdürü Soner A.'yı bacağından vurarak yaraladı. Bu sırada Sivasspor kulübünde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Hakan Kalem, iddiaya göre Furkan Gür'e içki şişesiyle saldırdı. Yaşanan kargaşada tabancayla vurulan Hakan Kalem de kanlar içinde yerde kaldı. Göğsüne iki kurşun isabet eden ve ağır yaralı halde bardan çıkan Hakan Kalem, işletmenin yaklaşık 100 metre ilerisinde yerde ölü bulundu.

8 AY SONRA YAKALANDI

Olayın şüphelilerinden Furkan Gür gözaltına alınıp tutuklanırken, diğer şüpheli Oğuzhan Gür firar etti. Firar eden Oğuzhan Gür'ün yakalanması için çalışma başlatıldı. Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından kurulan özel ekibin yaptığı kapsamlı çalışmalar sonucunda 8 aydır firarda olan Oğuzhan Gür, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yakalanarak Sivas'a getirildi. Oğuzhan Gür emniyetteki sorgu işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-Adliyeden görüntü

-Şüphelinin polis eşliğinde getirilişi

-Öldürülen kişinin fotosu

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI-Hüsne AKKAYA/SİVAS,

==================================================

Silah zoruyla adam kaçıran 3 zanlı, Adana'da yakalandı

AYDIN'da 12 bin TL alacaklı olduğunu iddia ettikleri Volkan Öcal'ı (24) silah zoruyla kaçıran 3 zanlı, ailesinin yatırdığı paraya çekmek için geldiği banka şubesinde yakalandı.

Olay, 10 Temmuz'da Aydın'da meydana geldi. İddiaya göre, Emrah Karatay (23), Mehmet Selim Evis (32) ve Mehmet Demir (33), 12 bin TL alacakları oldukları Volkan Öcal'ı silah zoruyla arabaya bindirip kaçırdı. Adana'ya ulaştıklarında, ailesine kaçırıldığını söyleyen Öcal, 12 bin TL'yi adını vereceği banka şubesinin hesabına yatırmasını istedi. Polisle irtibata geçen aile, hesaba 12 bin lira yatırdı. Bankanın şubesini öğrenen sivil polisler içeride zanlıları bekleye başladı. Kısa süre sonra Volkan Öcal ile parayı çekmeye gelen 3 zanlı ekipler tarafından yakalandı. Kaçırılan Öcal ise polisteki ifadesinin ardından Aydın'a gönderildi.

Silahlarıyla birlikte yakalanan 3 şahıs ise sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Zanlıların polis aracından indirilmesi

Adli Tıp Birimi tabelası

Zanlıların Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirlmesi

Polis aracının gidişi

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

==============================================

Serinlemek için gölete giren çoban hayatını kaybetti

KAYSERİ'de, 16 yaşındaki çoban İbrahim Zengin, serinlemek için girdiği gölette boğularak hayatını kaybetti.

Bünyan ilçesine bağlı Sultanhanı Mahallesi'nde bulunan gölette yaşanan olayda, çoban İbrahim Zengin koyunlarını sulatmak için geldiği gölette serinlemek istedi. Suya giren Zengin'in ayağına  göletin altında bulunan otlara takıldı. Genç çoban panikleyerek, göletin derinliklerine gömüldü. Olayı gören yakınları durumu 112, 156, AFAD ve Turkuaz Doğa Sporları ve Sualtı Arama Kurtarma ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, Turkuaz Doğa Sporları ve Sualtı Arama Kurtarma ekipleri gölete girerek Zengin'i arama çalışması başlattı.Bu sırada Zengin'in yakınları üzüntüyle arama çalışmalarını izledi. Yaklaşık 15 dakika süren arama çalışması sonrası genç çoban bulundu. Ekiplerin yardımıyla bulunduğu yerden çıkarılan talihsiz genç otopsisi yapılmak üzere Bünyan Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

-Olay yeri

-Dalgıcın suya girip İbrahim Zengin çıkarması

-Yakınlarının bekleyişi

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ

========================================

Yamaç paraşütünün Sabri ağabeyi son yolculuğuna uğurlandı

Kayseri Ali Dağı'nda yamaç paraşütünün kanat kısmının rüzgar nedeniyle katlanması sonucu yaklaşık 15 metreden düşerek yaşamını yitiren Sabri Kavuncu (49) son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri'de tutkunu olduğu yamaç paraşütü ile gece uçuşu yaparken Ali Dağ'ının zirvesi yakınlarında ters rüzgar nedeniyle katlanan kanat sorunu yüzünden beton zemine çakılarak yaşamını yitiren Sabri Kavuncu son yolculuğuna uğurlandı. Öğle namazına müteakip Camii Kebir'de kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. 49 yaşında Erciyes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'ndan mezun olan atlı okçuluk sporu ve dağcılık yapan Sabri Kavuncu'nun öğrenci arkadaşları ile yamaç paraşütü pilotları, Hacılar belediye Başkanı Doğan Ekici ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kendi gibi yamaç paraşütü pilotu olan oğlu Metin ve Sabri Kavuncunun yakınları taziyeleri kabul ettiler.  Sabri Kavuncu, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Sabri Kavuncu'nun oğlu ve yakınlarının görüntüsü

Cenaze namazına katılanlar ve cami avlusu

Cenaze namazı

Tabutun cenaze arabasına götürülüşü

Genel detay

Haber - Kamera: İlyas KAPLAN/KAYSERİ,

==============================================

Bergama'da rüzgar türbini kanadı fabrikası üretime başladı

GENERAL Electric (GE) bünyesinde faaliyet gösteren LM Wind Power, İzmir'in Bergama ilçesinde açtığı rüzgar türbini kanadı fabrikasında üretime başladı. Fabrika'nın resmi açılış töreninde üretilen ilk kanadın üzeri katılımcılar tarafından imzalanırken, ikinci kanadın birleştirme işlemi gerçekleştirildi. Fabrika'nın yılda 500 megavat kapasite ile üretim ve dağıtım yapması planlandı.

GE Yenilenebilir Enerji bünyesine bu yılın başında katılan LM Wind Power,  Bergama'da Organize Sanayi Bölgesi'nde yılda 500 megavat kapasite ile rüzgar türbini kanadı fabrikasını faaliyete geçirdi. Türkiye'ye yapılan 50 milyon dolarlık yatırım taahhüdünün ürünü olan fabrika, bölgede 450 yetkin teknik personele iş imkanı sağlayacak. Tesiste halihazırda çalışan 287 çalışanın yüzde 24'ü ise kadınlardan oluşuyor. Bu yılın başında Bergama'da Mükemmeliyet Merkezi'ni faaliyete geçiren şirket, çalışanlarına gelişmiş kanat üretimi ve endüstriyle beceriler edinme ve gelişme imkanı tanıyor. Fabrika, Türkiye'de hızlı büyüyen rüzgar endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılayacak. Türkiye'de 2023 yılına kadar 20 GW bir hedefle sürdürülebilir büyüme hedeflenen sektörde her yıl yeni rüzgar eneriisi kurulumları da sürüyor. LM Wind Power'ın Bergama'da hizmete giren fabrikasının açılış törenine Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Vali Yardımcısı Hüseyin  Can, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, Bergama  Kaymakamı  Osman Nuri Canata, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama OSB Başkanı  Ahmet Felek, GE ve LM Wind Power yetkililileri katıldı. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, törende yaptığı konuşmada "Ülke olarak istihdam seferberliği başlattığımız dönemde, Bergama OSB'de hayata geçirilen ve ilk etapta 450 kişiye istihdam sağlayacak bu önemli yatırım dolayısıyla son derece mutluyum" dedi. LM Wind Power CEO'su Marc de Jong yaptığı konuşmada "GE ve Bergama'daki iş ortaklarımızla bu gelişmeyi kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Büyümemizi yeni bir ülkede sürdürüyoruz. Burası yürütümüz operasyonlar için son derece çekici bir lokasyon. Bergama'ya zaman ve kaynak anlamında önemli yatırımlar yaptık. Rüzgar enerjisi endüstrisinin büyüyerek ilerlemesini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

"YENİLEBİLİR ENERİ YATIRIMLARI ÇOK ÖNEMLİ"

GE Yenilenebilir Enerji CEO'su Jerome Pecresse, GE'nin yenilenebilir enerji ve ve özellikle rüzgar alanında son derece ümit vaat eden bir ülke olduğunu söylediği Türkiye'de toplam 2 bin çalışana sahip sekiz tesis ile faaliyet gösterdiğini söyledi. Pecresse, "LM Wind Power'ı bünyesine katan GE, enerji üretiminin en hızlı büyüyen bu segmentinde daha iyi rekabet edebilmek adına kanat tasarımını ve üretimini rüzgar türbini iş alanı ile birleştiriyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye'deki rüzgar sektörü, kurulu rüzgar gücünü 6 GW'ın üzerine çıkararak bir dönüm noktasına ulaştı" dedi. GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Canan Özsoy ise 1948 yılından bu yana havacılık ulaşım, enerji, sağlık, inovasyon gibi öncelikli sektörlerde yatırım yaptıklarını, Türkiye'de yerel üretim ihracat ve istihdamı desteklediklerini söyledi. Özsoy, "Türkiye'de enerji çeşitliliğinin arttırılması, dışa bağımlılığımızın azaltılması nedenlerinden dolayı yenilebilir eneri yatırımları çok önemli. Türkiye 2023 yılında elektrik üretiminde kullanılan yenilenebilir enerji oranın yüzde 30'e çıkarmayı hedefliyor. Buna katkı sağlayacağız" dedi. Bergama fabrikasının direktörü Ozan Mumay ise personelin özveriyle çalıştığını, LM Wind Power'ın Hindistan ve Çin'deki fabrikalarında eğitim aldıklarını söyledi.

"ÇEVRE YATIRIMLARINDA TÜRKİYE'NİN EN BAŞARILI KENTİ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha temiz ve daha yaşanabilir bir İzmir için fabrikanın açılmasına çok önem verdiğini söyledi. İzmir'in ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çevre yatırımlarında Türkiye'nin en başarılı kenti olduğunu belirten Kocaoğlu, "Bu yatırımın İzmir'e yapmaya karar verenlere teşekkür ediyorum" dedi. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, fabrikanın Bergama'nın geçmişten beri bilinen çevre duyarlılığına uyan bir yatırım olduğunu söyledi. Açılış konuşmalarının ardından fabrikada üretilen ikinci rüzgar türbin kanadının birleştirlemesi işlemi izlendi. Bu işlemi protokol ve tüm çalışanlar telefon veya fotograf makinalarıyla görüntüledi. Ardından tüm katılımcılar, ilk üretilen kanadı imzaladı. Kimi sadece adını ve imzasını attık. Kimi ise duygularını ve dileklerini yazdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Tören konuşmaları

İlk üretilen kanadın imzalanması

İkinci kanadın montajı

Fabrikadan genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: BERGAMA (İZMİR)

============================================

Büyükşehir'den isteyene karpuz ikramı

ADANA Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara karpuz ikram etti.

Kokusu, aroması, lezzeti ve rengiyle ünlü Adana karpuzunun tüketimini artırmak için tanıtım filmi çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, kavurucu sıcaklar nedeniyle mahsulü zarar gören üreticiye destek olmak amacıyla satın alınan 120 ton karpuzu kent halkına dağıtmaya başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Gençlik Meydanı ve belediye binası önünde kurduğu stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Akşam üzeri başlayan karpuz ikramı, geç saatlere kadar devam etti.

TANITIM FİLMİ

Ziraat mühendisi ve çiftçi bir ailenin bireyi olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Ramazan ayında hasadına başlanan turfanda Adana karpuzunu tanıtmak için ailesiyle birlikte iftar sofrasında kısa tanıtım filmi çekerek, sosyal medya hesaplarında paylaşmıştı. Başkan Sözlü, milyonlarca kişinin izlediği 1 dakika 50 saniyelik kısa filmde 'Bırakın gazlı, mazotlu içecekleri, Adana'nın karpuzu her şeye değer' sloganıyla vatandaşları Adana karpuzu yemeye teşvik etmiş, iftar organizasyonlarında da bizzat ikramlarda bulunmuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün karpuz tanıtım filmi

Karpuz ikram edilenlerin görüntüsü

Karpuzların genel ve detay görüntüleri

Vatandaşların karpuz yemesi

Çocukların karpuz yemesi

Karpuzların kesilmesi

Karpuz yiyen vatandaşların görüntüsü

Haber-Kamera: ADANA,

===========================================

Ağaca takılan kargayı itfaiye kurtardı

ERZİNCAN'da ayağı ağaç dalına takılan kargayı, itfaiye görevlileri kurtardı.

İl Özel İdaresi bahçesinde, bir karganın ağaç dallarına takıldığını gören işçiler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa süre de olay yerine gelen ekipler, yangın merdiveni yardımı ile kargayı mahsur kaldığı yerden kurtararak aşağıya indirdi. Ayağına dolanan ipten kurtarmak için bir süre uğraşan itfaiyeciler daha sonra kargayı serbest bıraktılar. Vatandaşların meraklı bakışları altında gerçekleşen kurtarma operasyonunun ardından karga bir anda havalanarak gözden kayboldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Karganın ağaçtaki görüntüsü

-İtfaiye aracının gelişi

-İtfaiyecilerden görüntü

-Karganın ağaçtan kurtarılması indirilmesi

-Karganın ayağındaki iplerin kesilmesi ve serbest bırakılışı

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

===================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nabi Avcı Ak Parti Bergama Kıbrıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
title