Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)BAKANLAR MÜEZZİNOĞLU VE ÇELİK'TEN ÇOCUKLARA BAYRAM HARÇLIĞIÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valiliği'ndeki bayramlaşma programına katıldı.

1)BAKANLAR MÜEZZİNOĞLU VE ÇELİK'TEN ÇOCUKLARA BAYRAM HARÇLIĞI

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valiliği'ndeki bayramlaşma programına katıldı. Protokol ile bayramlaşan Müezzinoğlu ve Çelik, ellerini öpen çocuklara bayram harçlığı verdi. Mehmet Müezzinoğlu ve Faruk Çelik, Bursa Valiliği Heykel Binası'nda düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük, Milletvekillileri, Vali yardımcıları, belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü, Garnizon Komutanı ve siyasi partilerin temsilcileri ile bayramlaştı. LÖSEV Bursa Şubesi temsilcileri ve Lösemi hastası çocuklar da valilik binasında düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Lösemi hastası çocuklar sıraya girerek, Bakan Müezzinoğlu ve Çelik'in elini öptü. Müezzinoğlu ve Çelik, çocuklara hediyeler ve bayram harçlığı verdi.

Bakan Müezzinoğlu, Türkiye'ye ve tüm İslam alemine huzur, barış, kardeşlik ve sevgi dolu bayramlar dileyerek, "Bayramlar sevgi demektir, paylaşmak demektir. İnşallah kırgınlıkların, küskünlüklerin ortadan kalktığı, birbirimize daha çok sarıldığımız, birlikte büyük millet olmanın ve birlikte büyük hedeflere yürümenin vesilesi olur bayramlarımız" dedi.

"ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERİMİZİ UNUTMAYALIM"

Türkiye'ye ve tüm İslam alemine huzur, barış, kardeşlik ve sevgi dolu bayramlar dileyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti:  "Özellikle tüm milletimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını kutlarken, sevdiklerimizle birlikte bayramımızı kutlarken şehit ailelerini unutmayın, gazilerimizi, ailelerini unutmayın. Çünkü coşkularımızı, bayramlarımızı ve geleceğe olan hayallerimizi, onların o fedakarlıkları sayesinde yaşıyoruz. Onları unutmayalım, onlara olan sorumluluklarımızı hatırlayarak, onları da ziyaret ederek bayramlarını tebrik ederek bayramlarımızı kutlayabilmeyi temenni ediyorum."

"UZUN ZAMANDIR BAYRAMLARIMIZI AĞIZ TADIYLA KUTLAYAMIYORUZ"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de gazetecilere yaptığı açıklamada, İslam dininin barış ve kardeşlik dini olduğunu, bayramların birliğin ve beraberlik günleri olduğunu söyledi. Çelik, "İslam alemine baktığımız zaman maalesef İslam coğrafyasında matem var, uzun zamandır bayramları ağız tadıyla kutlayamadığımız sürecin içindeyiz. İnşallah bu bayram bu süreçten çıkışa vesile olur. Bayramların mateme dönüşmesinin altında, İslam aleminin kendisine de bakması gerekiyor. Bu konuda İslam aleminin mutlaka bir öz eleştiri yapması gerekiyorö dedi.Ülke yönetiminde sorumluluk alanların uzağı görmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Çelik, şöyle devam etti:  "Önümüze konan engelleri göremezsek, ileri bakışlı bir yaklaşımda olmazsak korkarım ki tuzaklara daha fazla düşeriz. O yüzden  millet olarak uyanık olmamız gerekiyor. Tuzaklara düşmeyecek şekilde geleceğe dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Maalesef bölgede yüzyıllardır kendilerine göre hesap yapıp, ülkeyi bir terzi makasıyla kumaşı keser gibi biçenler, yeni bir süreci de başlatmış durumdalar. Bu doğrayıp kenara koydukları ülkelere bugün yeni bir şekil vermeye çalışıyorlar. Kesinlikle bu coğrafyada ve yanı başımızda fason tabelalara müsaade etmeyecek şekilde bir yaklaşımı, bilinci bayram vesilesiyle oluşturmalıyız."

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

=======================================================

2)ANNESİ ÖLDÜRÜLEN BEBEĞİN SAĞLIĞI İYİYE GİDİYOR

BİLECİK'te eşi Hüseyin Kartal tarafından bıçaklanarak öldürülen 8 aylık hamile Melike Kartal'dan sezaryenle alınarak Isparta'da özel bir hastane tedaviye alınan ve solunum sıkıntısı yaşayan erkek bebek yaklaşık 9 günlük tedavinin ardından hayata döndürüldü.

15 Haziran Perşembe gecesi eşi Hüseyin Kartal tarafından bıçaklanarak öldürülen 8 aylık hamile Melike Kartal'ın sezaryenle alınan erkek bebeği, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ndeki tedavisinden sonra ambulans helikopterle Isparta'ya sevk edildi. Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi bahçesine inen ambulans helikopterden alınan erkek bebek, buradan da kara ambulansıyla Özel Isparta Hastanesi'ne getirildi.

'TEDAVİYE YANIT ALDIK'

2 kilo 300 gram doğan ve 9 gündür yeni doğan yoğun bakım servisinde tedavisi süren ve henüz adı bile konulmayan bebeğin sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Bebeğin sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Çocuk Sağlığı uzmanı Dr. Harun Tepeli, zorlu bir süreç yaşadıklarını anlattı. Tepeli, "Hiç solunumu yoktu. Beyin ödemi çok yaygındı. Şu anda beyin ödemi tedavisinden sonra kısmi olarak yanıt aldık. Solunum desteğini azalttık. Solunumun büyük kısmını kendisi soluyor. Hareketlenmeleri daha iyi duruma geldi. Solunum olarak yüzde 80 kendi solunumu yetiyor. Sadece solunuma kısmi destek vererek tedavimiz ilerlemekte. Tedaviye yanıt aldık. Bu bizim için sevindirici bir haber. Önümüzdeki günlerde daha iyi olacağını düşünüyorum. Bundan sonraki süreçte rehabilitasyon süreci daha ağırlık kazanacak. İnşallah daha iyi haberler veririz" dedi.

"SABIRLA BEKLEYECEĞİZ"

Bebeğin sağlığına kavuşması için çok az kaldığını anlatan Dr. Harin Tepeli, "Sabırla onu bekleyeceğiz. Fizik tedavi ihtiyacı olabilir. Beslenmeleri daha da düzenlenecek. Büyük kısmını hallettik diyebiliriz" diye konuştu. Bebeğin Isparta'ya getirilmesinin ardından tedavi süreci boyunca hastaneye ne annenin ne de babanın yakınlarından kimsenin gelmediğini kaydeden Dr. Harun Tepeli, "Ailesinden kimseyle görüşmedim. Halası birkaç kez aramış. Bilecik Emniyet Müdürlüğü sürekli takip ediyor. Telefonla görüşüyoruz. Biz de kendi bebeğimiz gibi elimizden geldiği kadar hayata döndürmeye çalışıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

RÖP: Harun Tepeli (Doktor)

Yeni doğan ünitesinden

Kuvözdeki bebekten detaylar

124 MB /// 03.54ö

(HABER- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

====================================================

3)OSMANCIK'TA KORKUTAN YANGIN

ÇORUM'un Osmancık İlçesi'nde 2 katlı otelin çatısında çıkan yangın, kısa süreli paniğe neden oldu. Osmancık İlçesi'nde D-100 karayolu kenarında bulunan iki katlı bir otelin çatısında elektrik kontağının neden olduğu tahmin edilen yangın çıktı. Alevleri gören otel çalışanları hemen itfaiyeye haber verdi. Alevler çatıyı kısa sürede sararken otel yaklaşık 50 metre uzaklıkta bir akaryakıt istasyonunun bulunması ise kısa süreli korkuya neden oldu. Polis tarafından çevrede güvenlik tedbiri alındı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangına müdahale edilerek alevler söndürüldü. Yangında ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-İtfaiyenini müdahalesi

-Yanan otelden detay

-Yakındaki akaryakıt istasyonu

-Polisin önlemi

-Detaylar

(SÜRE: 3.42 Dk) (BOYUT: 118.42 MB)

Haber-Kamera: Mustafa ULUSOY/OSMANCIK (Çorum),

==============================================

4)PES ETMEDEN BASKETBOL OYNADI, OLİMPİYATTA MÜCADELE EDECEK

SAMSUN'da düzenlenecek 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda mücadele edecek Türkiye İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı sporcusu Ecrin Köse, altın madalya için oynayacaklarını söyledi. 9 aylıkken geçirdiği orta kulak iltihabı nedeniyle duyma yetisini kaybeden Köse, 3 yıldır Kadınlar Basketbol Birinci Ligi'nde engelli olmayan sporcularla birlikte oynadığını belirti. Samsun'da düzenlenecek olan 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil edecek İşitme Engelliler Kadın Basketbol Milli Takımı'nın kentteki kampına Ramazan Bayramı nedeniyle mola verdi. Bayramı Samsun'daki ailesinin yanında geçiren milli basketbolcu 20 yaşındaki Ecrin Köse, 9 aylıkken geçirdiği orta kulak iltihabı nedeniyle duyma yetisini kaybetti. Cihazla kısmen duyabilen Köse, aldığı eğitimlerle ailesiyle işaret dili kullanmadan anlaşabiliyor. Öğretmeninin yönlendirmesiyle 9 yaşında basketbola başlayan Ecrin Köse, 14 yaşında Samsun Basketbol Kulübü'nde oynamaya başladı ve Kadınlar Birinci Ligi'ne kadar yükseldi.

Şuan 55 Gençlik Kadın Basketbol Takımı'nda oynayan Köse, "3 yıldır Kadınlar Basketbol Birinci Ligi'nde engelli olmayan sporcularla birlikte oynuyorum. Takımla günde iki saat antrenmanımız oluyor. Bireysel olarak ise vücudumu geliştirmek için 2-3 saat güç, kondisyon ve fitness antrenmanları yapıyorum. Basketbolda başarılı olmak için bunlar çok büyük etkenler. Üçlük atmayı seviyorum ve birebirde çok iyiyim. Başlarda konuşanlarla basketbol oynarken zorlanıyordum. Takımla iletişimde sıkıntılar yaşıyor, hocamın dediklerini anlamıyordum. Takımdan bir arkadaşım bu konuda bana destek oluyor. O sayede hocayla birbirimizi anlamaya çalışıyoruz. Zamanla birbirimize alıştıkça da bu iletişim eksikliği ortadan kalkıyor" diye konuştu.Çocukken Samsun Doğupark'taki potalarda basketbol oynamaya başladığını belirten Köse "Tek kız bendim. Hep erkeklerle oynuyordum. Düştüğümde yada faul olduğunda tekrar ayağa kalkıyordum. Pes etmiyordum. Annem ve babam beni burada izliyordu. Hadi eve gidiyoruz dediklerinde 'Hayır gitmek istemiyorum' diyordum. Sıcak da olsa ayrılmıyordum" dedi.

Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde antrenörlük okuyan Ecrin Köse, uluslararası düzeyde de U21 İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda aldığı gümüş madalya ve sayı kraliçeliği başarısı bulunduğunu söyledi.Deaflympics 2017'nin Samsun'da yapılacak olmasının kendileri için avantaj olduğunu ve altın madalya için oynayacaklarını belirten Köse, "Bu avantajı en iyi şekilde kullanmalıyız. Hedefimiz çok büyük. Birinci olmak için sahaya çıkacağız. Türkiye'nin desteğine inancım tam. Bizim işimiz bırakmamak, sonuna kadar savaşmak. Kazanmak veya kaybetmek önemli değil. Önemli olan savaşmak. Pes etmek yok mücadeleye devam" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Ecrin Köse'nin evinden ve ailesi ile detay

-Madalyaları ve basketbol oynaması

-Detaylar

-Röportaj

(SÜRE: 8.12 Dk) (BOYUT: 261 MB)

Haber-Kamera: SAMSUN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Müezzinoğlu Faruk Çelik Samsun Politika Güncel Haberler

title