Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)BAKAN ÖZHASEKİ'NİN ANNESİNİN CENAZESİNE ERDOĞAN VE YILDIRIM DA KATILDI ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün 79 yaşında yaşamını yitiren annesi Şükran Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali...

1)BAKAN ÖZHASEKİ'NİN ANNESİNİN CENAZESİNE ERDOĞAN VE YILDIRIM DA KATILDI

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün 79 yaşında yaşamını yitiren annesi Şükran Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile bakanlar, milletvekilleri ve partilerini de katıldığı cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı. Merkez Melikgazi ilçesindeki Selçuklu eseri Cami Kebir'deki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya, Vali Süleyman Kamçı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM eski başkanı Cemil Çicek, MHP İstanbul Milletvekili Saffet Sancaklı, Teknik Direktör Tolunay Kafkas gibi isimler katıldı. Aslen Kayserili olan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın sivil kıyafetle katılması dikkat çekti. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise, bir toplantı nedeniyle Kazakistan'da bulunduğu için hemşerisi Çevre ve Şehircilik bakanı Mehmet Özhaseki'yi telefonla arayıp, başsağlığı dileklerini iletti. Gül ailesi adına, Abdullah Gül'ün kardeşi Macit Gül, cenaze töreninde hazır bulundu.

ERDOĞAN CUMA NAMAZINI SEYRAN CAMİSİ'NDE KILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazını cenaze töreni yapılacak camiye geç kalacağı için havaalanı yolu üzerindeki Seyrani Camisi'nde kıldı. Daha sonra da cenaze namazının kılınacağı Cami Kebir'e geçti. Yoğunluk nedeniyle Cami Kebir'in avlusu dolunca, Kayseri Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı namaz öncesi cemaatin caminin içinde saf tutarak kılabilecekleri anons edildi.  Cenaze töreni öncesi Cami Kebir ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın uçaklarının Erkilet Havalimanı'na gelişi sırasında Kayseri hava sahasında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'lar eşlik etti. Kayseri'de cenaze namazı sırasında polis helikopterleri de havadan denetim yaptı. Konukların taziye dileklerini tek tek kabul eden Bakan Özhaseki'nin zaman zaman gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Kılınan namazın ardından Şükran Özhaseki'nin cenazesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve diğer bakanların omuzlarında  cenaze arabasına kadar taşındı. Cenaze daha sonra Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım cenaze töreni sonrası ketten ayrıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Cenaze töreni

-Bakan Özhaseki'nin taziyeleri kabulü

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cenaze törenine katılması

-Son dakikaya atılan görüntüler

-Genel detaylar

(Haber: Oktay ENSARİ-Zafer BARIŞ Kamera: Yasin DALKILIÇ-Olcay DÜZGÜN /KAYSERİ DHA)

===========================================================

2)ÇOCUKLARI HAVALI TABANCAYLA SIRTINDAN VURAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

ERZURUM'da evinin perceresinden havalı tabancayla ateş ederek sokakta oyun oynayan 4 yaşındaki Sümeyye Boz ile 6 yaşındaki İkra Kaya'yı sırtından vuran 27 yaşındaki Ömer Murat Akçay önce serbest bırakıldı, ardından itiraz üzerine tutuklandı. Erzurum 2'nci Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan Akçay, çocukları yanlışlıkla vurduğunu belirtti, ama cezaevine girmekten kurtulamadı.Olay, 19 Haziran günü saat 18.30 sıralarında Erzurum'un merkez Palandöken İlçesi Adnan Menderes Mahallesi'nde meydana geldi. Ömer Murat Akçay, oturdukları apartmanın dördüncü katındaki evinin penceresinden havalı tabancayla iddiaya göre sokaktaki kola şişesine ateş etti. Hedefi tutturamayan Akçay, karşı apartmanın önünde oynayan Sümeyye Boz ile İkra Kaya'yı yaraladı. Bir acı hisseden, ancak annelerinin atletlerindeki kanı görmesiyle durumları fark edilen 2 çocuk, ambulansla Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan kontrolde çocukların sırtlarından vurulduğu belirlendi. İkra ameliyata alındı ve vücudundaki tek saçma çıkarıldı. Sümeyye Boz ise hastanede müşahade altına alındı.

CANIM SIKILDI, TABANCAYLA ATEŞ EDESİM GELDİ

Olay yerinde inceleme ve araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, çocukların oturduğu apartmanın karşısında oturan ve bu tür silahlar kullanan Ömer Murat Akçay'ı gözaltına aldı. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Güngör Akçay ile Prof. Dr. Müfide Akçay'ın oğlu Ömer Murat Akçay, polise verdiği ilk ifadede, avcılık belgesi olduğunu belirtti. Akçay, "İftar saati canım sıkıldı. Tabanca ile ateş edesim geldi. Sokakta duvarın üstünde kola şişesi duruyordu. Bir el ateş ettim vuramadım, sonra bir el daha ataş ettim şişeyi vurdum. Bu arada bahçenin içinde çocukları gördüm ama ben onlara ateş etmedim" diye konuştu.

ÖNCE SERBEST BIRAKILDI

Evinde havalı tabanca ve 2 kutu saçma ile birlikte gözaltına alınan Akçay, adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Yaralı çocukların aileleri, gürültü yaptıkları için ateş edildiğini öne sürdüler. Çocukların yakınları, "Ya çocuklarımız ölseydi, niçin serbest bırakıldı" diye itiraz etti.Çocuklarla ilgili haberlerin yayınlanmasının ardından Cumhuriyet Savcılığının itirazı üzerine yakalanan Ömer Murat Akçay, bugün öğle saatlerinde adliyeye getirildi. Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine çıkarılan Akçay, tutuklandı. Kelepçeli olarak cezaevine götürülen Akçay, kasıtlı  bir şey yapmadığını savundu. Akçay, cezaevine götürülürken gazetecilere şunları söyledi:

PİŞMANIM

"Yav kardeşim birşey yapmadım. Pişmanım diyorum, kaza ile oldu. Hayatımızda başımıza ilk defa böyle bir şey geldi. Ben okulumda bir insanım. Kaza ile oldu. Bir yerden sıçramış gitmiş girmiş.. Şişeyi vurdum oradan sıçramış parçalanmış. Pişmanım diyorum"  Akçay'ın Avukatı Zinnur Kara, tutuklama kararına itiraz edeceklerini belirtti. Zinnur Kara, şöyle konuştu. "Cam şişelere ateş ederken duvar arkasındaki çocuklar taksirle yaralanmıştır. Küçük çocuklarda hayati tehlike bulunmamakta, taburcu edilip evlerine götürülmüştür. Saçmaların etkisi ile deride lezyon oluşmuş, iç orgalarda, sinirde veya damarlarda herhangi bir zaiyat bulunmamıştır. Bütün bunlara esas olan tutuksuz yargılanması gerekirken, medya baskısı ile Cumhuriyet Savcılığı adli kontrolle salıverilen şüpheliyi bu kez tutuklama cihetine gitmiştir. Verilen bu kararın vicdanları yaralayacağı kanaatindeyiz. Zira esas tutuksuz yargılanmadır. Kaldı ki alabileceği ceza erteleme kapsamında. Bu nedenle en kısa süre içerisinde tutuklama kararına itiraz edeceğiz. Ailelerin durumunu, üzüntüsünü de anlıyoruz. Müvekkilim maddi ve manevi olarak ailelere yardımda bulunmayı düşünmekte. Üzücü bir olay kesinlikle kasıt yok."

Görüntü Dökümü

----------------------

-Adliye binasından çıkması

-Polislerin kelepçeleyerek araca bindirmesi

-Kelepçeli iken pişmanım demesi

-Annesinin taksiye binerek adlieyeden uzaklaşması

-Adliye binası

Haber-Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

SÜRE: 02.19 BOYUT: 140 MB

=========================================================

DÜZCE VALİSİ DAĞLI: YÜRÜYÜŞÜ PROVOKE ETMEYE ÇALIŞANLARA FIRSAT VERMEMELİYİZ

DÜZCE Valisi Zülkif Dağlı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' ile ilgili alınacak güvenlik tedbirleri kapsamında Ak Parti, CHP, MHP il başkanları ile toplantı yaptı. Vali Dağlı, "Vatandaşlarımızın soğukkanlı ve sağduyulu davranmasını bekliyoruz. Bu yürüyüşü provoke etmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz" dedi.

Vali Zülkif Dağlı, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, MHP İl Başkanı Ümit Aydın ve CHP İl Başkan Yardımcısı Neşe Cemşit ile toplantı yaptı. İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ve İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir'in de yer aldığı toplantıda, 'Adalet Yürüyüşü'nün Düzce'de gerçekleşecek bölümü ile ilgili alınacak tedbirler konuşuldu. Toplantı sonrasında açıklama yapan Vali Dağlı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanların Düzce sınırlarına girişinin bayramın 2'nci gününe denk geleceğinin tahmin edildiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Türkiye'nin her zamankinden daha fazla huzura ve istikrara ihtiyacı olduğuna bu safhada toplumun tüm kesimlerinin, bütün vatandaşlarımızın sağduyulu davranmaları, provokasyonlara zemin hazırlamamaları gerekmektedir. Vatandaşlarımızın soğukkanlı ve sağduyulu davranmasını bekliyoruz. Bu yürüyüşü provoke etmeye çalışanlara fırsat vermemeliyiz. Hiç kuşkusuz zaman zaman demokratik tepki ve gösteri hakkı kullanılabilir. ))Ancak bu tepkilerin kamu düzenini bozacak, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak, kamu malına zarar verecek noktaya ulaşmaması gerekir. Kırmamalı, dökmemeliyiz. Bu güzel ilimizin imajını zedelememeliyiz. Herhangi bir olay vuku bulmasına fırsat vermemeli, ilimiz hakkında olumsuz algı ve düşüncelere, olumsuz imaj doğmasına zemin hazırlamamalı, buna göre hareket etmeliyiz. Sokaklarda ki gerilimin yükselmesi birliğimize, beraberliğimize zarar verir. Sükunu, istikrarı ve huzuru bozar. Bizlerin ve kamuoyunun beklentisi itidalli davranmaktır."

Vali Dağlı ayrıca, CHP yürüyüşünün Düzce kesiminde Ankara'dan gelecek personelle birlikte yaklaşık 400 kişinin görev yapacağını kaydetti.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Toplantıdan detay

-Vali açıklama

Dosya adı: dzcchp

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

======================================================

3)BANDIRMA İSKELESİNDE BAYRAM YOĞUNLUĞU BAŞLADI

RAMAZAN Bayramı tatili nedeniyle İstanbul'dan Ege bölgesine gidenlerin kullandığı en emli güzergahlarından biri olan Bandırma feribot iskelesinde yoğunluk başladı. Gelen talep üzerine İDO ek seferler düzenliyor.

Erdek, Ayvalık, Edremit ve İzmir yönündeki tatil bölgelerine gidecek olan tatilcileri taşıyan Adnan Menderes feribotundan inen bin yolcu, 2ön25 araç ve iskelede yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

İDO yetkilileri günde 3 olan feribot seferi sayısı 7'ye, deniz otobüsü seferi de 6'ya çıkarıldı. 4 gün sürecek bayram tatili sırasında 25 feribot, 16 deniz otobüsü İstanbul'dan Bandırma'ya yolcu taşıyacak. Bugün ve yarın İstanbul'dan deniz yoluyla tatil bölgelerine 2 günde yaklaşık 18 bin 950 yolcu ve 3 bin 150 araç taşınacak. Sabah saat 07.00'de başlayan seferler 23.55'e kadar sürerken dönüş yolunda ise Bandırma'dan saat sabah 10.00'da başlayacak saat 03.00'e kadar sürecek.

Araç ve yolcu yoğunluğunun özellikle arefi olan cumartesi günü daha da artabileceğine dikkat çeken yetkililer, önlemlerini buna göre alındığını belirttiler.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Feribottan çıkanlar

-Otomobiller arsında bisikletleriyle çıkanlar

-2 aileyle röp.

-"Bandırma Terminalö yazısı

Erdem ÖZCAN/BANDIRMA(Balıkesir),

===============================================

4)SAFRANBOLU KAYMAKAMI, KAYYUM ATANDIĞI BELEDİYEDE GÖREVE BAŞLADI

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi Kaymakamı Fatih Ürkmezer, kayyum olarak atandığı Safranbolu Belediyesi'nde göreve başladı. Ürkmezer, "Belediye başkanlığı ile kaymakamlık görevinin bir arada olması avantajlar da getirecektir" dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Ak Partili Necdet Aksoy'un, İçişleri Bakanlığı kararıyla hakkında yürütülen bir soruşturma kapsamında görevinden uzaklaştırılması ardından kayyum olarak atanan Kaymakam Fatih Ürkmezer, belediye başkanlığı makamında basın mensuplarına açıklama yaptı. Safranbolu Kaymakamlığı görevine de yeni atanan Fatih Ürkmezer, dün sabah önce Kaymakamlık, öğleden sonra da belediye başkanlığı görevini devraldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Bugün mesaimin ilk günü olarak belediyede başladım. Safranbolu'ya ilk defa geliyorum. Safranbolu bilindik bir yer. Hem kültürel anlamda hem turizm anlamında önemli bir yer. Huzurlu bir şehir. Bizler kaymakam olarak öncelikle ilçede yaşayanların huzurlu bir şekilde yaşaması, eğitim-öğretim faaliyetinin iyi bir şekilde devam etmesi, sağlık hizmetlerinin, bütün ana hizmetlerin kaymakamlığa bağlı birimlerde iyi bir şekilde devam etmesi için çalışacağız. Belediye başkanlığı ile kaymakamlık görevinin bir arada olması avantajlar da getirecektir. Başta İçişleri Bakanımıza bizlere bu görevi teveccüh etmesinden dolayı müteşekkiriz. Bize güvenen devlet büyüklerimizin güvenlerini inşallah Safranbolu halkına en iyi şekilde hizmet ederek bu görevin altından alnımızın akıyla kalkmaya çalışacağız. Safranbolu halkının ve basınımızın desteğini her zaman istiyoruz. Biz ne yaparsak yapalım amacımız buradaki vatandaşa hizmeti götürmek, vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak."

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy'un görevden alınmasıyla ilgili yöneltilen bir soru üzerine Ürkmezer, "Bana görev tebliğ edildi. Ben de o göreve geldim ve başladım. O benim dışımda olan bir süreç. Çünkü o süreç sonunda ben bu göreve atandım. Süreçle ilgili benim bilgi vermem hoş olmaz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Safranbolu Belediyesi'nden detay

-Safranbolu İlçe Kaymakamı Fatih Ürkmezer'in açıklaması

Süre: (02.19) Boyutu: (508 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

=======================================================

5)ANTALYA'DA SEZONUN EN SICAK GÜNÜ

TURİZMİN başkenti Antalya'da hava sıcaklığı 32 dereceye yükseldi. Sıcak havayı fırsat bilen tatilciler su parklarına ve sahile hücum etti.

Antalya, sezonun sıcak günlerinden birini yaşıyor. 32 dereceye yükselen hava sıcaklığı yerli yabancı binlerce tatilciye serinlemenin alternatif yollarını arattı. Turistler dünyaca ünlü Konyaaltı sahiline ve Aqualand Su Parkı'na akın etti. Turistlerle birlikte yerli halk da su parkında eğlencenin keyfini yaşadı. Turist kızlar su parkı içindeki yapay şelalede bol bol özçekim yaptı. Kimisi şelalenin altında serinledi, kimileri de havuz içinde uzanarak vakit geçirdi. Çocuklar kendileri için ayrılan bölümde oyunlar oynadı. Su kaydırakları ise gün boyu adrenalin tutkunlarına ev sahipliği yaptı.

Kent merkezinde bulunan Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü önündeki dijital termometre hava sıcaklığını gözler önüne serdi. Bugün 32 derece olarak görülen hava sıcaklığının, yarın 37, pazar günü ise 39 derece olması öngörülüyor.

Görüntü Dökümü

---------------

-    Meteoroloji tabelasından görüntü

-    Yolda yürüyenlerden görüntü

-    Meteoroloji ve Antalyaspor bayrağının birlikte görüntüsü

-    Yoldaki buhardan görüntü

-    Sahilden görüntü

-    Duş alan bir genç

-    Su parkından detay görüntüler

138 MB - 2.15'

Haber: İbrahim LALELİ-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

=======================================================

6)GAZİANTEP'TE HAVA DESTEKLİ TERÖR OPERASYONU: 4 GÖZALTI

GAZİANTEP'te, İl Emniyet müdürlüğü ekiplerinin, terör örgütleri DHKP-C ile TİKB'e yönelik insansız hava aracı destekli düzenlediği operasyonda 4 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütleri DHKP-C ile TİKB adına kent merkezi ve ilçelerde eylem ve faaliyetlerde bulunan kişilere yönelik, insansız hava aracı destekli operasyon düzenledi. Operasyonda ekipler tarafından önceden belirlenen çok sayıda adreste arama yapıldı. Balyoz ile kırılarak girilen evlerde yapılan aramada 2 kurusıkı tabanca ile çok sayıda örgütsel doküman, kitap, dergi ve dijital materyal ele geçirilirken isimleri açıklanmayan 4 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, hastanede sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Havadan görüntü

Emniyetten çıkan araçlar

Özel harekat polisleri

Kapının balyozla kırılmazsı

Girilen evler

Genel ve detay görüntüler

(Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 46 MB

=======================================================

7)PARK HALİNDEKİ OTOMOBİL YANDI

ADIYAMAN'da, park halindeyken bilinmeyen nedenle alev alan otomobil, itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü. Kullanılamaz hale gelen otomobildeki yangına müdahale eden bir itfaiye eri de hafif şeklide yaralandı.

Yangın, öğle saatlerinde Hoca Ömer Mahallesi'nde meydana geldi. Gölbaşı Caddesi üzerinde park halinde bulunan Ali Çavuş'a ait 16 TF 844 plakalı otomobil, bilinmeyen nedenle alev aldı. Otomobilin yandığını görenler itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İhbarla gelen itfaiye erleri tarafından 1 saat süren müdahalenin ardından alevler kontrol altına alınırken, otomobil demir yığınına döndü. Yangın sırasında alevlere müdahale eden bir itfaiye eri de hafif şekilde yaralandı. Yaralı iftaiye eri, ayakta tedavi edildi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yeri

Yanan otomobil

İtfaiye erlerinin müdahale etmesi

Çevredeki vatandaşlar

Polisin önlem alması

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 140 MB

=======================================================

8)KERPİÇ EVDE YANGIN: 1 ÖLDÜ

ADIYAMAN'da, tek katlı kerpiç evde bilinmeyen nedenle çıkan yangında mahsur kalan sağır ve dilsiz 35 yaşındaki Mahmut Şahin yanarak yaşamını yitirdi.

Yangın, öğle saatlerinde Malazgirt Mahallesi'nde meydana geldi. Tek katlı kerpiç evde bilinmeyen nedenle çıkan yangın sırasında içeride yalnız bulunan sağır ve dilsiz Mahmut Şahin, mahsur kaldı. Evden dumanlar yükseldiğini görenlerin ihbarıyla gelen itfaiye ekipleri, alevlere müdahale edip yangını kontrol altına aldı. Ekipler, soğutma çalışması yaptıkları evde Şahin'in cesedine ulaştı. Şahin'in cesedi, polisin incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere morga götürüldü. Mahmut Şahin'in ölüm haberiyle eve gelen yakınları sinir krizi geçir

Görüntü Dökümü

-------------------------

Olay yeri

Evden dumanlar yükselmesi

İtfaiye erlerinin kapı ve camı kırması

Polisin önlem alması

Ölen kişinin yakınları

Güvenlik şeridi çekilmesi

Sağlık görevlileri

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 140 MB

=======================================================

9)206 TL PARA CEZASI KESİLEN SÜRÜCÜNÜN "DRONE" TEPKİSİ

ÇORUM'da, Ramazan Bayramı kapsamında karayollarındaki trafik denetimi drone ile yapıldı. Kırmızı ışıkta geçen bir  sürücüyü drone tespit etti. 206 TL para cezası kesilen araç sürücüsü drone işaret ederek, "Aha bu gördü, nereden gördüyse'ö diyerek tepki gösterdi.

Çorum'da İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığı personeli, Ramazan Bayramı nedeniyle sürücülere yönelik trafik kontrolü yaptı. Kontrol kapsamında alkol, emniyet kemeri, kimlik kontrolleri yapılarak sürücüler trafik kurallarına uymaları ve hız yapmamaları hususunda  uyarıldı. Çorum-Ankara yolu Yaydiğin Kavşağı'nda İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen kontrole drone da eşlik etti. Çorum'da ilk defa hayata geçirilen uygulamada drone, ekiplerin havadaki gözü oldu.

DRONE TEPKİSİ

Kontrollerde kırmızı ışıkta geçen ve  drone tarafından tespit edilen bir aracın sürücüsüne  206 TL para cezası kesildi. Ceza işlemi sırasında drone tepki gösteren araç sürücüsü, "Aha bu gördü, nereden gördüyse. Bunun yüzünden 206 TL ceza yedim. Böyle kanun mu olur? Kırmızı ışıkta geçmedim, sarı yanarken geçtim. Ben bir garip köylüyüm. Kırmızı ışıkta geçmedim. Uyarı ışığı olan sarı ışıkta geçtimö diye kendisini savundu.

"AMACIMIZ CEZA VERMEK DEĞİL, BİLİNÇLENDİRMEKö

Drone uygulamasıyla ilgili bilgiler veren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Doğanay, denetimlerin Ramazan Bayramı süresince devam edeceğini bildirdi. Önceliklerinin ceza yazmak olmadığını, bilinçlendirmek olduğunu belirten Doğanay, "Ramazan ayında artan seyahatler nedeniyle üzücü kazaların yaşanmaması için ilimizde de denetimlerimize devam ediyoruz. Gerekli trafik tedbirlerini aldık. Bu çerçevede tüm personelimiz vefalı bir şekilde çalışırken, aynı zamanda kazaların önüne geçebilmek amacıyla hayatın teknolojik imkanlarından da faydalanıyor. Teknolojinin son harikalarından birisi olan drone trafik denetimlerimizde kullanıyoruz. Ramazan süresince bu çalışmayı sürdüreceğiz. Herhangi bir şekilde kural ihlali yapan, hatalı davranış sergileyen sürücülerin görüntülerini buluyoruz ve uyarıyoruz. Amacımız ceza vermek değil, mümkünse bilinçlendirmektir. Aynı zamanda drone ile yaptığımız çalışmalarda gerek trafik yoğunluğunu, gerekse sıkışıklığını görme imkanı buluyoruz. Buna göre de tedbirlerimizi alıyoruzö diye konuştu.

"250 METRE YÜKSEKLİĞE ÇIKABİLİYORö

Ekiplerin havadaki gözü olan Drone'un büyük kolaylıklar sağladığını vurgulayan Doğanay, bayram süresince üzücü kazaların yaşanmamasını temenni etti. Doğanay, "Gördüğümüz drone sayesinde trafik yoğunluğunu ve trafik kurallarını ihlal eden araçları görebiliyoruz. 250 metreye kadar havalanabiliyor. 2 kilometre içerisinde de kumandadan yönetilerek tüm akışkanlığı, trafiğin tüm yoğunluğunu bize gösterebiliyor. Bu bize büyük bir imkan sağlıyor. Drone da bayram süresince uygulama noktalarımızda kullanacağız. Temennimiz herhangi bir can kaybı yaşanmamasıdır. Bunun için çalışıyoruz. Herkesin sağ salim memleketlerine ulaşmasını istiyoruzö şeklinde konuştu.

MİNİKLERE POLİS KİMLİĞİ

Ayrıca uygulamada ekipler tarafından araçlarda bulunan miniklere, küçük yaşta trafik kurallarını benimsemeleri amacıyla "Çocuk Polis Kimliğiö armağan edildi. Kimlikte "Altın Öğütlerö adı altında trafik kuralları bulunduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Polis ve jandarmanın trafik denetimleri

Bir sürücünün drone tepkisi

-Çocuklara trafik polislerinin kimlik kartı vermesi  ve şeker ikramı

- Drone  görüntü

Detaylar

(SÜRE: 3 DK - BOYUT: 140MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

=======================================================

10)SİVAS'TA EMNİYET KEMERİ TAKANA POLİSTEN HEDİYE

SİVAS'ta Ramazan Bayramı tedbirleri kapsamında yapılan uygulamalarda, emniyet kemeri takan araç sürücülerine ve yolculara şapka ile araç kokusu hediye edildi.

Sivas Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara yolu üzerindeki Bölge Trafik Kavşağında "Emniyet kemeri takana şapka, takmayana ceza" sloganıyla uygulama yapıldı. Uygulamada durdurulan araçlarda emniyet kemeri kontrolü yapan ekipler, arka koltukta oturan yolculara da emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıda bulunarak aksi takdirde ceza yazılacağını söylediler. Araç içindeki herkes emniyet kemeri taktıktan sonra durdurulan araçların geçişine izin verildi. Ayrıca emniyet kemeri takan sürücülere şapka, araç kokusu ve balon hediye edildi.

Uygulama sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Feyzullah Dursun, sürücü ve yolculara emniyet kemeri takmaları uyarısında bulunduklarını belirterek, "Emniyet kemeri takma oranı şehirler arası yolculuk yapanlarda yüzde 90'ın üzerinde. Ama bu oran sürücüler için geçerli. Arka koltukta oturan yolcular emniyet kemeri takmıyor. Biz bütün uygulama noktalarımızda kemer takılmasını zorunlu kılıyoruz. Sürücüler ve tüm yolcular emniyet kemeri takmadan otobüsleri bile göndermiyoruz." dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Uygulamadan görüntü

-Bölge trafik müdürünün açıklaması

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS, -

(104 mb)

=======================================================

11)GAZİANTEP'TE 250 YETİME BAYRAMLIK KIYAFET

GAZİANTEP'te İnsani Hizmet ve Yardım Derneği (İHD) tarafından yetim 250 çocuğa Ramazan Bayramı dolayısıyla kıyafet yardımı yapıldı.

İHD binasına ait bahçede dernek görevlileri tarafından açılan stantlarda, Ramazan Bayramı dolayısıyla Suriye'deki iç savaşta ailesini kaybeden çoğunlukla Suriyeli 250 yetim çocuğa kıyafet yardımı yapıldı. Kıyafet stantlara gelen yetim çocuklar, stantlardan istedikleri kıyafetleri seçti. İHD görevlisi Ali Kırımızı, bayram öncesi yetim çocuklara kıyafet yardımı yaptıklarını söyledi. Bu organizasyon ile savaşta ailesini kaybeden yetim çocukların bayram sevinçlerine ortak olduklarını belirten Kırmızı, "Derneğimiz ağırlıklı olarak Suriye'den gelen yaralılar evsizler ihtiyaç sahiplerine yardım etmekte. Aynı zamanda kamp dışında kalan Suriyeli yetim çocuklara da yardım ediyoruz. Bayramlar çocukların bayramı özellikle yetim çocukların bayramıdır. Bizde savaşta annesini babasını kaybetmiş yetim çocukları sevindirmek için 'Bir yetimde sizin giydirin' adlı bir kampanya düzenledik. Kampanya kapsamında hayırseverler, bağışta bulundular. Bizde yapılan bağışlarla 250 yetim çocuğumuza bayramlık kıyafetler alarak sevindirdik. Onların mutlu olmasına, anne ve babalarının yokluğunu hissettirmemeye çalıştık" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kıyafet stantları

Alışveriş yapan çocuklar

Ali Kırmızı ile röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber -Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

149 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Özhaseki Binali Yıldırım Safranbolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title