Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)BAŞBAKAN YILDIRIM, TUNCELİ'DE 1938 YILINDA YAŞANANLARI, "VAHŞET" OLARAK DEĞERLENDİRDİAK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Tunceli'de yaptığı konuşmada, 1938 tarihinde yaşanan olayların "Vahşet" olduğunu ifade ederek, o dönem üzerinden Tunceli'li olan CHP Genel Başkanı...

1)BAŞBAKAN YILDIRIM, TUNCELİ'DE 1938 YILINDA YAŞANANLARI, "VAHŞET" OLARAK DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Tunceli'de yaptığı konuşmada, 1938 tarihinde yaşanan olayların "Vahşet" olduğunu ifade ederek, o dönem üzerinden Tunceli'li olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu eleştirdi. Başbakan Yıldırım, "Şimdi o günlerle yüzleşmek için gelin bu ayıbı kaldıralım, geçmişin acılarını saralım diye ana muhalefet partisine, onun Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir öz eleştiri yap, Dersim'i, Dersim'de yaşanan o vahşeti tekrar bir öz eleştiriyle bu ülkenin gündemine getirelim dediğimizde, adını bile anmaktan korkuyor"diye konuştu.

Referandum çalışması için Elazığ'dan Helikopter ile Tunceli'ye gelen Başbakan Binali Yıldırım'ı Tunceli Valiliği girişinde karşılayanlar arasında CHP Tunceli milletvekili Gürsel Erol'da yer aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş ve bazı Milletvekillerinin eşlik ettiği Başbakan Yıldırım daha sonra Devlet Su İşleri İl Müdürlüğü önünde düzenlenen mitingde konuştu. Başbakan Binali Yıldırım, Mitinge katılan vatandaşlara, "Büyük Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar açacak mıyız? Türkiye'nin 2023 hedeflerine, aydınlık hedeflerine yürümeye hazır mıyız?" sorularını yönelti. Vatandaşların "Evet" yanıtı alan Başbakan üzerine, "Hızır yoldaşınız olsun" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ülkede Alevi'si, Sünni'si, Türk'ü, Kürt'ü herkes kardeştir. Bu ülke herkese yetiyor. Vatandaşlarımızın hepsi birinci sınıftır. Türkiye'de ikinci sınıf vatandaş yok, hiçbir zaman da olmadı. Tek bir insanımızın gönlünün kırılmasına, halkının zayi olmasına asla izin vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz. Geçmişte birçok haksızlıklar, birçok yanlışlar oldu, bunu biliyoruz. Bu topraklar en iyi bilendir. Dersim olaylarının bu topraklarda yaşayan insanlara ne kadar büyük acılar yaşattığını biz bilemeyiz ama bizim dedelerimiz yaşadı, bizim büyüklerimiz yaşadı. Biz diyoruz ki 'bizden sonrakiler yaşamasın.' O günün tek parti yönetimi Cumhuriyet Halk Partisi, 'Dersim bir çıban başıdır' dedi. Bütün buradaki vatandaşlarımızı yok ettiler, acımasızca üzerilerine bombalar yağdırdılar, yaşlarını büyütüp idam ettiler. Şimdi o günlerle yüzleşmek için 'Gelin bu ayıbı kaldıralım, geçmişin acılarını saralım' diye ana muhalefet partisine, onun Genel Başkanına, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Bir öz eleştiri yap, Dersim'i, Dersim'de yaşanana o vahşeti tekrar bir öz eleştiriyle bu ülkenin gündemine getirelim' dediğimiz de adını bile anmaktan korkuyor."

"KILIÇDAROĞLU, 'KARABULUT' OLAN SOYADINI KILIÇDAROĞLU OLARAK DEĞİŞTİRMİŞ"

Başbakan Binali Yıldırım, tunceli'li olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Karabulut" olan soyadını, Kılıçdaroğlu olarak değiştirdiğini belirterek, "16 Nisan'da sevgili kardeşlerim bir seçim yapmıyoruz, partiler seçime girmiyor. Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti olarak seçimlere girmiyoruz. Ne yapıyoruz? Ülkenin, milletin, gençlerin, kadınların geleceğini daha güzel, daha aydınlık, daha fazla kalkınmış bir Türkiye'nin inşası için bir adım atıyoruz. O yüzden buradan sesleniyorum, burası benim topraklarım, ben bu topraklarda gözümü dünyaya açtım. Munzur Dağı'nın kuzeyinde biz, güneyinde Tunceli var. Biz komşuyuz, kardeşiz. Alevi kültürüyle yaşamış, o iklimden gelmiş hoşgörüyü bilen bir kardeşinizim. Adım bile onu ithaf ediyor. Onun için Tunceli'de yaşayan Alevi, Sünni bütün kardeşlerime diyorum ki, gün bir olma zamanıdır, iri olma zamanıdır, diri olma zamanıdır, birlikte Türkiye olma zamanıdır"dedi. Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"80 milyon vatandaşımızın hepsini, aynı muhabbetle sevdik. Her rengini, her mezhebini, her meşrebini zenginliğimiz olarak gördük. Bütün ret ve inkar politikalarını sona erdirdik. Ayrıca milyonlarca sığınmacıyı bağrına basan Türkiye, önce kendi vatandaşlarıyla bütünleşmeseydi bugün dünyanın vicdanı haline gelmezdi. Türkiye'nin hiçbir evladını kaybetmeye asla rızamız olamaz. Tek bir insanımızı terör örgütlerine, cinayet şebekelerinin insafına bırakmayacağız. Herkes, her vatandaşımız siyaset yoluyla kendini ifade edecek. Bu topraklarda kardeş kavgasına, Dersim vahşetine, o acılara izin vermeyeceğiz. Dersim'e bu acıları yaşatanları da tarih sorgulayacak."

"HDP, MEŞRU SİYASETİN DIŞINA ÇIKTI"

Mitingteki konuşmasında HDP'yi de eleştiren Başbakan Yıldırım, "HDP denen parti maalesef milleti aldattı, meşru siyasetin dışına çıktı. 7 Haziran'da kendilerine milletin verdiği fırsatı kullanamadılar, Kandil'in güdümüne girdiler. Terör örgütleriyle aralarına asla bir mesafe koyamadılar, kaybettiler çünkü halkı aldattılar"dedi. Türkiye'nin zulümden kaçanların barındığı bir yurt olduğuna dikkati çeken Yıldırım, "Ortaçağ engizisyonundan can havliyle kaçan Yahudiler bu topraklarda hayat buldu. Hitler faşizminden kaçan bilim adamları Türkiye'de kendilerine yer buldu. Hocalı'da Azeri kardeşlerimiz katliama maruz kalınca onlara kucak açan yine Türkiye oldu. Diktatör Bulgar rejiminin oradaki soydaşlarımıza dünyayı dar ettiği günlerde imdada Türkiye yetişti. Bosna'da yaşanan zulümden kaçan kardeşlerimizin de sığınağı, barınağı Türkiye oldu. Saddam, Halepçe'de Kürtlere zulmettiğinde yüzbinlerce Iraklı Türkiye'ye sığındı. Biz Suriye'de mazlumlara kapı açarken kimliğini, inancını, mezhebini sormadık. Asla da sormayız. Şimdi 3 milyon göçmen kardeşimize bağrımızı açtık, soframızı paylaştık. Ölümden kaçan Ezidi, Kürt, Arap, Türkmen geldi. İnsanlığın gereği neyse onu yaptık. Bu topraklarda asırlarca düşmanlık barınmadı. Irkçılık, ayrımcılık buralarda yeşermedi. Allah'ın izniyle bundan sonra da ülkemizin her köşesi daha huzurlu daha güvenli olacak. 16 Nisan'da bunların kararını birlikte vereceğiz"diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP'de değişen bir şey olmadığını da söyleyerek, "Aynı tas, aynı hamam. Tellağı da aynı, tellak da değişmedi. Ana muhalefet, Türkiye'ye vakit kaybettirmek, yapılacak hizmetin önünü kesmek dışında hiçbir şey yapmıyor. Bugün de Türkiye'nin önünü açacak bu değişime 'Hayır' demeyi marifet zannediyorlar. Onları bırakalım kendi haline, biz işimize, önümüze bakalım. Kabuk bağlayan yaraları kanatanlara itibar etmeyin. Vatandaşın oyunu alıp Ankara'da vesayet odaklarına, cuntalara ram olanlara siyasetin miadı doluyor. Türkiye'nin, Tunceli'nin, Batman'ın yani sizin iradeniz bundan böyle 16 Nisan değişikliğiyle beraber yönetime yansıyacak"dedi. 16 Nisan'da ülkenin geleceği için tarihi bir gün yaşanacağına vurgu yapan Başbakan Yıldırım, şöyle dedi:

"O gün inşallah gür bir şekilde 'Evet' diyeceğiz. Büyük Türkiye'nin kapılarını sonuna kadar aralayacağız. Bu bir zihniyet değişimidir. Millete hizmetin önündeki engelleri kaldırma hareketidir. Yıllardır bu bölgeler, terör bahane edilerek hep geri bırakıldı. Bu değişiklikle birlikte inşallah bu bölgelerde artık terörün kökünü kazıyacağız. Buna ahdettik, yemin ettik. Milletimizi bu beladan kurtaracağız. Selahaddin Eyyubi, Ahmed-i Hani, Şerafettin Elçi havaalanlarını yaptık, hizmete verdik. Alevi kültürünün önemli kanaat önderleri Hacı Bektaş-ı Veli adını üniversiteye verdik. Türkiye'de vatandaşımızın yüzünü güldürecek, onur duyacağı geçmişi ne varsa yasaktı. Tunceli bundan sonra yapılacak eserlerle daha güzel bir geleceğe yürüyecek. 80 milyon biriz, beraberiz, kardeşiz. Hiçbir odak, hiçbir terör örgütü, bu kazanımlarımıza zarar veremeyecek. Demokrasiye karşı yapılan girişimlerle, terörle mücadelede vatandaşımız bizimle beraber."

İLK KEZ CHP'Lİ VEKİL BAŞBAKANI KARŞILADI

Başbakan sıkı güvenlik önlemleri altında Tunceli'de ilk olarak Valiliği ziyaret etti. Valilik girişinde Vali Osman Kaymak ile birlikte CHP Tunceli milletvekili Gürsel Erol'da Başbakan Binali Yıldırım'ı karşıladı. Valilikte düzenlenen brifinge katılan CHP'li Erol, şimdiye kadar mitingler için bir ile giden Başbakan'ı karşılayan ilk CHP'li vekil oldu. CHP Milletvekili Gürsel Erol, Başbakanı karşılamak için CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'dan özel izin aldığını açıkladı ve konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini belirtti.

MİTİNG İÇİN KARAYOLU TRAFİĞE KAPATILDI

Başbakan Binali Yıldırım'ın referandum mitingi için Türkiye'de ilk kez bir karayolu kapatılarak miting düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırımın Tunceli'de düzenlediği mitin için Tunceli -Elazığ karayolu Atatürk Mahallesi Valilik yakınlarında çift taraflı olarak yaklaşık 2 kilometrelik bölümü trafiğe kapatıldı ve trafik ara mahalelerden sağlandı ve miting karayolu üzerinde yapıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Mitingten detaylar

-Genel ve detay görünütüler

Haber-Kamera: Ferit DEMİR-Şahismail GEZİCİ-Ahmet ÜN/TUNCELİ-BATMAN,-

===============================================

2)BULGARİSTAN İŞLEMLERİ YAVAŞLATTI, SINIRDA 7 KİLOMETRE TIR KUYRUKLARI OLUŞTU

AVRUPA ülkelerine ihraç yüklerini götürmek için Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar Bulgaristan'ın alımları yavaşlatması nedeniyle sınırda 7 kilometre oluşturdu. Türk yetkililer geçişlerde sorun olmadığını sorunun Bulgaristan'ın alımları yavaşlatmasından kaynakladığını söyledi.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yükledikleri ihraç yükleriyle Kapıkule Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar karşı tarafta Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı çalışanlarının geçişleri yavaşlatması nedeniyle sınırda 7 kilometre kuyruk oluşturdu. Hafta sonundan bu yana Bulgaristan'ın alımları yavaşlattığını söyleyen TIR sürücüler, son 24 saatte neredeyse geçişlerin durma noktasına geldiğini söyledi. Türk gümrük yetkilileri, Türk tarafında TIR'ların geçişlerinde sorun olmadığını sorunun Bulgaristan'ın geçişleri yavaşlatmasından dolayı kuyruğun oluştuğunu belirtti. İstanbul'dan yüklediği ihraç yükünü Almanya'ya götürmek için dün gece yarısı Kapıkule Sınır Kapısı'nda kuyruğa girdiğini söyleyen TIR sürücüsü Erkan Morgil, şöyle dedi:

"Dün gece sınırda kuyruğa girdim ve yaklaşık 17 saattir buradayım. Bizim çilemiz bu ömür boyu bu çileyi çekeceğiz. Avrupa ile yaşanan sorunların ardından Bulgaristan alımları daha da yavaşlattı. Avrupa'nın söylediğini yapan Bulgaristan'ın amacı, Türkiye'nin önünü kesmek" dedi.

İsviçre'ye gitmek için kuyrukta bekleyen sürücü Erol Boskurt ise, Bulgaristan'ın bunu hep yaptığını söyledi. Kapıkule Sınır Kapısı'nda 7 kilometre uzun kuyruğun haricinde Kapıkule TIR Parkı'nda da yaklaşık 300 araç Bulgaristan'a çıkış yapmak için bekliyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------:

TIR kuyruğundan genel detay

TIR sürücüleri ile röp

Muhabir Ali Can Zeray anons

Kapıkule tabelası

Türkiye tabelası

Genel detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY/EDİRNE,

=====================================================

3)BAKAN AKDAĞ: KILIÇDAROĞLU VE ARKADAŞLARININ SİCİLİNDE BİR ARIZA VAR

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ, "Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının sicilinde bir arıza var, onların bu milletle derdi var. Onlar sizin gösterdiğiniz istikamette yürümek yerine, sizi değiştirmek için siyaset yapıyor" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ çeşitli toplantı ve ziyaretlere katılmak üzere Burdur'a geldi. Bucak İlçesi'ndeki bir düğün salonunda vatandaşla bir araya gelen Bakan Akdağ, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin konuştu. Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bir araya gelip, güzel bir diyalog başlattığını aktaran Bakan Akdağ, "Bu diyaloga sayın Kılıçdaroğlu'nu da davet ettiler. Maalesef sayın Kılıçdaroğlu katılmadı" dedi.

'YAPMADIKLARI EDEPSİZLİK KALMADI'

Memleketin içinde bulunduğu durumu dikkate alan iki büyük liderin bir araya geldiğini kaydeden Akdağ, "Konuyla ilgili hukukçu arkadaşlarımız bir mutabakat, uzlaşma metni oluşturdu. Sizin önünüze getirdiğimiz anayasa metni bu mutabakatın sonucudur. Gelin görün ki bu uzlaşma iki parti tarafından yapılıp meclise gönderildiğinde mecliste Cumhuriyet Halk Partili ve HDP'li milletvekilleri komisyonlarda kavgalar, problemler çıkardı, haksız işlere sebep oldu. Maalesef genel kurulda buna devam ettiler. Kürsüye kendini kelepçeleyen mi olmadı, kürsüyü işgal mi etmediler, kürsüyü mü kırmadılar. Beni bağışlayın, yapmadıkları edepsizlik kalmadı, adabın dışına taştılar. Siz de bunları ibretle seyrettiniz. Bu kadar gayretleri neydi? Mecliste anayasayı değiştirmiyorduk ki anayasanın değişiklik maddelerini size getiriyorduk. Bunlar sizden niye bu kadar korktu? Sizin kararınızdan, milletin kararından sayın Kılıçdaroğlu ve onun arkadaşları ile HDP'li milletvekilleri neden bu kadar korktu?" diye konuştu.

'ONLARIN BU MİLLETLE DERDİ VAR'

Kararı milletin vereceğini vurgulayan Bakan Akdağ, şöyle devam etti:

"HDP'nin neden çok korktuğunu bilmek zor değil. Onlar arkalarına PKK'yı, Kandil'i almış, maalesef memleketin hayrına bir şey düşünmeleri mümkün değil. Güçlü bir devlet olduğu zaman terörün kafasının bir daha kalkamayacak şekilde ezileceğini biliyorlar. Çünkü onlar siyaset yaparken silahla, silah baskısıyla demokrasiyi yok ederek yapmak istiyor. Kürt kardeşlerimizin yoğun yaşadığı bölgelerde hep böyle yapmaya çalıştılar. Biz de karar vermişiz bunların başını Allah'ın izniyle bir daha kalkamayacak şekilde ezeceğiz. Onun için onlar bu değişikliği istemez. Peki sayın Kılıçdaroğlu neden istemiyor? Neden bir dünya yalanı, dolanı, her sabah kalkıp akşama kadar gittiği yerlerde, televizyonlarda sizin karşınıza çıkarıyor? Çünkü sayın Kılıçdaroğlu ve arkadaşlarının sicilinde bir arıza var, onların bu milletle derdi var. Onlar sizin gösterdiğiniz istikamette yürümek yerine, sizi değiştirmek için siyaset yapıyor. Hem de neredeyse 1940'lı yıllardan beri bunu yapıyorlar."

Görüntü Dökümü

-------------

Sağlık ocağı isteyenlerin parkatla gelişi

Salondan detay

Bakan Akdağ'ın konuşması

103 MB /// 03.18"

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

=====================================================

4)CHP'Lİ SAĞLAR: TUZAKLARIN İÇİNDE BULUNDUĞU ANAYASA GELİYOR

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, "Bütün oyunların, tuzakların içinde bulunduğu bir anayasa geliyor" dedi.

Milletvekili Fikri Sağlar, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı basın açıklamasında 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasını değerlendirdi. Sağlar, 18 maddeyle Türk insanının aldatıldığını savunarak şöyle dedi:

"Bu 18 maddenin içeriği 177 maddelik anayasanın 21 maddesini ortadan kaldırıyor. 40 maddesini değiştiriyor. 18 yeni madde koyuyor. Siz aslında 18 maddeyi oylayacağınızı zannediyorsunuz ama 21 maddeyi kaldırdığınızın farkında değilsiniz. Bu özgürlüklerle, haklarla olan ilgili maddeler. 40 maddeyi değiştirdiğinin farkında da değilsiniz. Bütün oyunların, tuzakların içinde bulunduğu bir anayasa geliyor. ve bu anayasada bir tek adam var. Bu adam hem hükümet, hem meclis, hem mahkeme. En tehlikelisi de mahkeme. 'Tarafsız ve bağımsız yargıyı oluşturduk' diyorlar. Tarafsız ve bağımsız yargıyı oluşturmaları mümkün değildir. Çünkü Hakimler Savcılar Kurulu'nu başkan 13 kişiden 6'sını atıyor, 7'sini de parlamentoda kendi partisi seçiyor."

Görüntü Dökümü

-------------

-Milletvekili Fikri Sağlar'ın açıklamaları

-Partililer

Süre: (03.34) Boyut: (234 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

=====================================================

5)TİREBOLU'DA SOKAK KÖPEKLERİNİN ZEHİRLİ ETLE İTLAF EDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

GİRESUN'un Tirebolu ilçesinde belediye ekiplerinin sokak köpeklerini çevreye attıkları zehirli etlerle itlaf ettiği iddia edildi. Olaydan haberi olmadığını ifade eden İlçe Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak ise olayın komplo olduğunu ileri sürdü, idari ve adli soruşturma başlatıldığını söyledi.

İlçedeki köpeklerin birkaç gündür itlaf edildiğini iddia eden yöre sakinlerinden Salim Meşe, "Yaklaşık 30 köpek itlaf edildi. Bunun yapanlar da belediye yetkilileri. Köpeklere zehirli et verilmesi güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. İlçenin birçok yerinde bu görüntüler yaşandı. Kamera kayıtlarında belediye aracıyla gelen görevlinin çevreye et attığı görülüyor. Yiyen köpekler de zehirleniyor. Belediye görevlileri daha sonra da itlaf edilen köpekleri toplayarak Kuşkaya Köyü'ndeki çöplüğe atıyor. Bu bir insanlık ayıbıdır. İlçemizde büyük bir tepki varö dedi.

Çevreye atılan etleri suç duyurusunda bulunmak için İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürdüğünü anlatan ve görevlilerin kendisine, "Sizden önce de et getirip şikayetçi oldular. Sizin isminizi de eklerizö dediğini kaydeden Salim Meşe, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak ile görüştüğünü ve başkanın olaydan haberi olmadığını söylediğini kaydetti.

İDARİ VE ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak ise, "Böyle bir talimatımız olmadı. Bizden habersiz yapıldıysa da araştırıyoruz. Etleri inceletmeye gönderdik. Hem idari hem de adli soruşturma başlattık. Bu gibi hadiseler zaman zaman oluyor. Sahilde barınağı olan tek ilçeyiz. Böyle bir olaya izin vermemiz mümkün değil. Komplo olduğunu düşünüyoruzö dedi.

Görüntü Dökümü

----------------

-Güvenlik kamerası görüntüleri

-Cep telelfonuyla çekilen öldürülen köpeklerin görüntüsü

GİRESUN/DHA

==============================================

6)MERSİN'DE PKK/KCK ŞÜPHELİSİ 27 KİŞİ ADLİYEYE ÇIKARILDI

MERSİN'de, polisin nevruz kutlamaları öncesi PKK/KCK'ya yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan 27 kişi adliyeye sevk edildi.Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, nevruz etkinlikleri öncesinde sokak eylemi planladıkları iddia edilen terör örgütü mensupları ve sempatizanlarına yönelik 17 Mart'ta operasyon düzenledi. Kent merkezinde 27, Tarsus İlçesi'nde ise 9 kişi gözaltına alındı. Sorgulamaları tamamlanan zanlılar, bugün sabah Toros Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. 27 zanlı, işlemlerinin tamamlanmasından sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Çevik kuvvet polisleri adliye önünde çevre güvenliğini alırken

Polis otobüsü gelirken

PKK/KCK zanlıları otobüsden inerlerken

Çevik Kuvvet polislerinin arasında götürülürken

Adliyeye girerlerken

SÜRE: 03'00" BOYUT: 336 MB

Haber- Kamera: Mustafa İNSAN/ MERSİN

=============================================

7GAZİANTEP'TE, YAŞLILAR, DAVUL- ZURNA İLE EĞLENDİ

GAZİANTEP Üniversitesi tarafından 'Yaşlılar Haftası' dolayısıyla düzenlenen davul- zurnalı eğlence programında, Huzurevi sakinleri halay çekip çiftetelli oynayarak eğlendi.

Gaziantep Üniversitesi Seyirtepe Sosyal Tesisleri'nde 'Yaşlılar Haftası' dolayısıyla düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcıları Hilmi Bayraktar ve Metin Bedir, Huzurevi sakinleri ile öğrenciler katıldı. Etkinlikte müzik eşliğinde yemek yiyen huzurevi sakinlerine, Hilmi Bayraktar ve Metin Bedir karanfil dağıttı. Üniversite öğrencileri de yakından ilgilendikleri ve yanlarına oturdukları yaşlıların tatlı yemelerine yardımcı oldu. Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin seslendirdiği müziklere eşlik eden yaşlılar, davul ve zurnanın salona gelmesiyle halay çekip çiftetelli oynadı.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Yaşlıların davul-zurna ile karşılanması

Yaşlılara çiçek dağıtılması

Yaşlı kadına tatlı yedirilmesi

Yaşlılar ve gençlerin halay çekmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Metin Faruk TAMER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 104 MB

========================================================

8)ANTALYA CİTY EXPO KAPILARINI AÇTI

ANTALYA Şehircilik ve Teknolojileri Fuarı, Expo Center'de 7'nci kez kapılarını açtı. 3 gün açık kalacak fuarda, belediyeler ürettiği ürünleri hem sergileyecek hem de yurt dışına pazarlama imkanı bulacak.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Akdeniz Belediyeler Birliği'nin işbirliğiyle Pyramids Grup Fuarcılık organizatörlüğünde bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen ve yüzde yüz büyümeyle 7 bin 500 metrekarelik alanda açılan Antalya City Expo için tören düzenlendi. Törene Vali Münir Karaloğlu, Ak Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, çok sayıda belediye başkanı ve meclis üyeleri katıldı.

Vali Münir Karaloğlu, belediyelerin artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için teknoloji ve ekipmanlarını geliştirdiğini belirterek, "Belediyelerimiz bununla birlikte insan gücü bakımından da gelişti. Türkiye son yıllarda gerçekten yapılan yerel reformlarla beraber, yerel yönetimlerimiz alt yapıda, üst yapıda, sosyal belediyecilikte çok önemli bir noktaya geldi" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise her yıl bir önceki seneden çok daha iyi fuar düzenlendiğini belirterek, yerel yönetimlerin fuara gösterdiği ilgiden söz etti. Türel, bu yıl ki fuarın, geçmişteki tüm fuarlardan daha iyi olacağını iddia ederek, "O da herhalde 07'nin 7 olması itibarıyla hakkı olması gerek" dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör de yapılan düzenlemelerle belediyelerin görevleri, yetkilerinin arttırıldığını hatırlatarak, "Belediyelerin mali yapılarında iyileştirme yapılmıştır. Belediyelerimiz artık, altyapı ve sosyal belediyecilik aşamalarını tamamlayarak, insan odaklı, hizmetlerde bilgi teknolojisini kullanan inovasyon yaratan ve şehirleri rekabete hazırlayan belediyeciliğe geçmişlerdir" diye konuştu.

25 belediyenin katılımcı olarak yer aldığı fuarda 150 firma da ürünlerini tanıtıyor. Kırgızistan, Bosna, Arnavutluk ve Kosova'dan da belediyelerin yer aldığı fuarı Irak, Fas ve Mısır'dan da heyetler ziyaret etti. Pyramids Grup Fuarcılık tarafından organize edilen fuarda belediye ve katılımcı firmalar; ulaşım araçları, geçiş ve aktarma sistemleri, belediye demirbaş tüketim malzemeleri, kent mobilyaları, park bahçe düzenlemeleri, bahçe süs bitkileri, altyapı, su, gaz, yol malzeme ve ekipmanları, arıtma sistemleri, temizlik bakım ve ekipmanları, ses ışık ekipmanları, peyzaj, spor tesisi, yangın, iş sağlığı ve iş güvenliği elektrik, elektronik, sağlık otomasyon, yazılım, e-belediyecilik gibi yeni ürünlerini tanıtma fırsatı buluyor.

Görüntü Dökümü

---------------

-Açılış seremonisinden detay görüntüler

-Hayrettin Güngörün konuşması

-Menderes Türel'in konuşması

-Vali Münir Karaloglunun konuşması

-Fuarın dışından detay görüntüler

-Fuarın içinden detay görüntüler

753 MB /// 06.44"

Haber-Kamera: Süleyman EKİN/ANTALYA,

====================================================

9)ORMAN OLİMPİYATLARI'NDA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

ANTALYA'da düzenlenen 1'inci Orman Olimpiyatları'nda renkli yarışmalar düzenlendi. Yarışmaya katılan üniversite öğrencileri kütük kesti, tomruk yuvarladı, kozalak topladı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) ile Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi, Türkiye'de ilk kez Orman Oyunları Olimpiyatları düzenledi. AÜ yerleşkesinde düzenlenen olimpiyatlarda üniversite öğrencileri birbirinden farklı yarışmalarda ter döktü. İki gruba ayrılan 20 öğrenci ağaç yaşı hesaplama, tomruk yuvarlama ve kesme, kozalak toplama, bitki türlerini tanıma ile istif yarışmalarında kıyasıya mücadele etti. Arkadaşlarının yoğun destek verdiği yarışmalarda öğrenciler birbirlerine üstünlük sağlamak amacıyla mücadele etti.

OYNAYARAK ÖĞRENECEKLER

Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, bayramları bayram gibi kutlamak gerektiğini belirterek, Dünya Ormancılık Haftası nedeniyle bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi. Oynayarak ormancılık faaliyetlerinin öğrenilmesi için bu yarışmayı düzenlediklerini anlatan Prof. Dr. Neyişçi, "Bu yarışmaya katılan öğrenciler ve izleyicilerin, ormancılık konusundaki fikirleri daha bütüncül olacaktır. Umarım bu tür yarışmalar başkalarına ilham olur. Yarışmada, her kategorinin farklı bir amacı var. Örneğin kozalak yarışmasında öğrenciler kozalağın ormanda ne işe yaradığını öğreniyor. Yangın söndürme yarışmasında orman yangınlarının nasıl söndürülmesi gerektiğini öğrenecekler. Fidanları tanıma kategorisinde birçok ağaç türlerini tanıyacaklar. Bu yarışmayla endişe ve merakı uyandırmak istiyoruz" dedi.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere madalya verildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Öğrencilerin ağacın yaşını öğrenmeye çalışması

-Öğrencilerin kütük yuvarlamaya çalışması

-Yarışan öğrencilerin testere ile ağacı kesmeye çalışması

-Ağaçların taşınması

-Öğrencilerin yerden kozalak toplamaya çalışması

-Prof. Dr. Tuncay Neyişçi ile röp

-Detaylar

217 MB 6 DK 46 SN/

Haber Hasan DEMİRBAŞ - Kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

============================================

10)GAZİPAŞA-ALANYA HAVALİMANI'NDA TATBİKAT

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'ndeki Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda olası uçak kazası ve yangına karşı tatbikat yapıldı.

Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nda yaşanabilecek uçak kazası ve yangına karşı tatbikat düzenlendi. Tatbikatta senaryo gereği gövdesi üzerine iniş yapan ve pisten çıkarak alev alan bir uçağa müdahale edildi. Tatbikatı TAV Gazipaşa-Alanya Havalimanı Operasyon Müdürü Ömer Sözener sevk ve idare etti. Kulenin alarm vermesiyle havalimanında görevli itfaiye ve sağlık ekipleri kısa sürede alana ulaştı. Söndürme çalışmaları devam ederken, havalimanı polisi ve güvenlik görevlileri alanın çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Yangının kontrol altına alınmasından sonra yaralanan yolcular uçaktan çıkarıldı, alanda bekleyen ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Tatbikatı izleyen Kaymakam Nurullah Kaya, görev alan ekibi tebrik etti. Kaymakam Kaya, Gazipaşa-Alanya Havalimanı'nın her türlü olağanüstü duruma hazır olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------

Detaylar

Tatbikata katılacak ekip

İtfaiyenin yangın alanına gelişi ve yangına müdahalesi

Yaralılara yardım ve ambulansla taşınması

Soğutma çalışması

Röp: Kaymakam Nurullah Kaya

( HABER-KAMERA: Yücel BULUT/GAZİPAŞA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Bulgaristan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title