Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)YÜKSEKOVA'DAKİ NEVRUZ KUTLAMALARINDA SLOGAN ATILINCA POLİS MADAHALE ETTİHAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde HDP ve DBP tarafından Yeni Şehir Stadı'nda düzenlenen nevruz programında, atılan slogan üzerine polis 1 kişiyi gözaltına alımak istedi.

1)YÜKSEKOVA'DAKİ NEVRUZ KUTLAMALARINDA SLOGAN ATILINCA POLİS MADAHALE ETTİ

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde HDP ve DBP tarafından Yeni Şehir Stadı'nda düzenlenen nevruz programında, atılan slogan üzerine polis 1 kişiyi gözaltına alımak istedi. Kalabalığın buna itiraz etmesi üzerine polis müdahalede bulundu. Müdahale sırasında birçok kişi gözaltına alındı. Yüksekova ilçe merkezi dışında bulunan Yeni Mahallede Şehir Satadyumu'ndaki nevruz kutlamaları saat 11.00'de başladı. Kutlamalara, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve yaklaşık 700 kişi katıldı. Geniş güvenlik önlemlerini alındığı stadyuma çevresinde alana gelenler tek tek üst aramasından geçirildi. Alana bayrak, pankart, afiş ve flema alınmasına da izin verilmedi. Müzik eşliğinde kutlamalar sürerken, kalabılığın içerisinde bulunan bir kişinin Abdullah Öcalan lehine slogan atatmak istemesi üzerine polis uyarıda bulunup, onu gözaltına almak istedi. Bir grubun buna itiraz etmesi üzerine de polis müdahalede bulundu ve toplanan kalabalığı gözyaşartıcı bomba kullanarak dağıttı. Çıkan olaylar sırasında birçok kişi, gözaltına alınırken, stadyumda toplananlar ise yapılan bu müdahale üzerine alandan ayrıldı. Şu ana kadar yapılan gözaltılarla ilgili de henüz bir açıklama yapılmadı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Alandan görüntü

-Kalabalıktan görüntü

-Halay çeken vatandaşlar

-Nevruz ateşinin yakılması

-Sanatçı Pınar Aydınlar sahneye çıkması

-Genel Detaylar

-Müdahale

Yaşar KAPLAN-Erkan ÇOBANOĞLU/YÜKSEKOVA(Hakkari),

================================================

2)DERSTE ARKADAŞI TARAFINDAN BIÇAKLANAN ÖLDÜRÜLEN EMİR TAŞ TOPRAĞA VERİLDİ

RİZE'nin Pazar İlçesi'nde, lisede ders sırasında arkadaşı tarafından boynundan bıçaklanarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 16 yaşındaki Emir Taş gözyaşları arasında toprağa verildi. Olayı gerçekleştiren ve halen Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi süren B.K.'nın olaydan bir kaç saat önce yaptığı paylaşımlar korkunç olayın adım adım yaklaştığını ortaya koydu.

Emir Taş için Pazar Sahil Camisi'nde öğle vaktinde cenaze namazı kılındı. Gözü yaşlı baba Cihan ve anne Selma Taş çifti, hayatını kaybeden tek çocukları için taziyeleri kabul etti. Cenazeye Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Rize Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Kalender ile Emir Taş'ın arkadaşları, öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı. Cenazede Emir'in arkadaşları ve ailesi gözyaşlarına boğuldu.

"EMİR EĞİTİM ŞEHİDİDİR"

Cenazede konuşan Pazar İlçe Müftüsü Muzaffer Düzgüney, Emir Taş'ın eğitim şehidi olduğunu belirterek çocuklara daha fazla sevgi, muhabbet ve yardımlaşma ile kardeşliği öğretemedikleri için üzgün olduklarını dile getirdi. Düzgüney, "Çocuklarımızın en iyi elbise, ayakkabı, cep telefonu ve bilgisayar alırken onların ruhi gıdalarını gideremediğimiz zaman bu boşluğu hiçbir şey dolduramıyor. Evimizdeki bilgisayarın ekranı bize dönük olsun. Duvara yaslanmış ekran çocukla baş bala kalmasın. Sanal alemde çocukları hangi iklimlere taşıdığımızı bilmiyoruz. Ayrı odalarda internette sanal dünya ile baş başa kalan çocuklar başka mecralara sürüklenebiliyor" uyarılarında bulundu. Kılınan cenaze namazının ardından Emir Taş'ın cenazesi ilçe meydanına kadar omuzlarda taşındı. Baba Cihan Taş tabutun önünde, anne Selma Taş ise tabutun arkasında yürüyerek göz yaşı döktü. Cenaze daha sonra Subaşı Köyü'nde toprağa verildi.

SABAH SAAT 05.35'DE PAYLAŞIMI ŞOK ETTİ

Bu arada, olayla ilgili ilginç ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Olayı gerçekleştiren B.K.'nın, okul arkadaşları arasında oluşturulan sohbet grubuna olaydan bir gün önce, 'Boşa ümitlenmeyin sınav olmayacak, ertelenecek' yazdığı ortaya çıktı. Arkadaşlarının ısrarlı sorularını yanıtsız bırakan B.K.'nın sohbet sırasında, 'Ben gelecekten geliyom' cevabı verdiği görüldü. Olayın olduğu gün sabah saat 05.35'de, 'Kandan etkilenen korkan var mı?' paylaşımı yapan B.K.'nın 07.16'da geldiği okulun fotoğrafını çekerek grupta paylaştığı belirlendi.

DERS KİTAPLARI, ÇANTALAR SINIFTA KALDI

Olayın ardından Pazar Fen Lisesi'nde dün alınan tatil kararı bugünde devam etti. Kimsenin bulunmadığı okulda zaman ayarlı ders zili gün boyu otomatik olarak çaldı. Korkunç olayın izlerini taşıyan 9/B sınıfında kanların temizlendiği ancak panikle sınıfı terk eden öğrencilerin ders kitapları, çantaları masalarda, montlarının ise askılarda kaldığı görüldü. Olayın olduğu anda Tarih öğretmeninin, 'Cihat anlayışı-İslamiyet' konulu dersi işlediği öğrenildi.

KENDİNİ TESTERE KARAKTERİNİN YERİNE KOYMUŞ

Fen Lisesi'nde arkadaşını öldüren, kendisini de bıçaklayarak ağır yaralanan 16 yaşındaki B.K.'nın, korku filmi serisi 'Testere' tema alınarak hazırlanmış, 'Testere' oyunun bağımlısı olduğu ortaya çıkmıştı. Bölümleri geçmek için karşısına çıkan her şeyi ve insanı testere ile kesmeye odaklı oyunun karakterine ait maskeleri takan B.K.'nın çektiği fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştığı görüldü.

Bu arada Rize Emniyet Müdürlüğü Cinayet Masası ekipleri ile Milli Eğitim ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı psikologlar yaşanan olayın esrarını çözmeye çalışıyor. Psikologlar, sosyal medya paylaşımlarını değerlendirdikleri B.K.'nın oyundan etkilendiği ve kendini testere karakteri yerine koyduğu değerlendirmesin de bulundu.

HAYATİ TEHLİKESİ SÜRÜYOR

Olayı gerçekleştiren B.K.'nın Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi sürüyor. Ameliyattan çıkan ve Kalp ve Damar Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tutulan B.K'nın bilincinin kapalı olduğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü ifade edildi.

NE YAŞANMIŞTI?

Pazar Fen Lisesi'nde dün sabah meydana gelen olayda 9/B sınıfında Tarih dersi görüldüğü sırada 16 yaşındaki B.K., bir anda cebinden çıkardığı bıçakla ön sırada oturan arkadaşı Emir Taş'ı boynundan bıçakladı, ardından alt kata inerek ikinci bıçakla kendi boynunu kesti. Emir Taş hastanede hayatını kaybetti, ağır yaralanan B.K. ise ilk müdahalenin ardından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Okulun detayları

Sınıftan detaylar

B.K.'nın paylasımlarının fotoları

Cenazenin getirilişi

Babanın görüntüsü

Müftünün konuşması

Tabutun taşınması

Anne ve babadan detay

Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR RİZE-DHA

==========================================================

3)AYRI YAŞADIĞI EŞİNİ SOKAKTA TABANCAYLA ÖLDÜRÜP, İNTİHAR ETTİ

GAZİANTEP'te, Ömer Genç ayrı yaşadığı eşi Emine Genç'i sokak ortasında tabancayla öldürdükten sonra, bir başka sokakta intihar etti.

Olay, saat 13.30 sıralarında Bostancı Mahallesi'nde meydana geldi. Ömer Genç, uzun süredir ayrı yaşadığı eşi Emine Genç ile ölen bir yakınının taziyesinin bulunduğu Subaşı Sokak'ta karşılaşınca henüz bilinmeyen nedenle tartıştı. Tartışma sırasında öfkelenen Ömer Genç, yanındaki tabancayla eşine ateş ederek öldürdü. Kaçmaya başlayan Ömer Genç, 100 metre uzaklıktaki Mehmetoğlu Sokak'ta bu kez tabancayı kendi başına dayayıp tetiği çekerek yaşamına son verdi.

Silah sesini duyanların ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan kontrolde Emine Genç ve Ömer Genç'in öldüğü belirlendi. Sokaklarda önlem alan polisin incelemesi sürerken, yaşananları duyan Emine ve Ömer Genç çiftinin yakınları da geldikleri olay yerinde gözyaşı döküp, sinir krizi geçirdi.

/// GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

GAZİANTEP/DHA

======================================================

4)KILIÇDAROĞLU: SİYASİ AHLAK KANUNU ÇIKARACAKTIK, DAVUTOĞLU'NUN ÖMRÜ YETMEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samsun'da yaptığı konuşmada, "Rejimi değiştirelim mi değiştirmeyelim mi bu da tartışılabilir. Bana sorarasanız bugünkü rejimde hatalar var mı eksiklikler var mı, var tabi. Söyleyeyim bir siyasi ahlak kanununa ihtiyacımız var. İhale takipçisinin Meclis'te ne işi var? Yolsuzluk yapanın Meclis'te ne işi var? Siyasi ahlak kanunu çıkmak zorundadır. Sayın Davutoğlu çıkaracaktı, görüşbirliğine vardık ama ömrü yetmedi. Sen misin siyasi ahlak kanunu çıkaran, kapının önüne koydu" dedi.CHP Genel Başkana Kemal Kılıçdaroğlu Samsun'da bir otelde düzenlenen şehit aileleri, gaziler, muhtarlar ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin yer aldığı toplantıya katıldı. Burada konuşma yapan Kılıçdaroğlu, bir partinin genel başkanı olarak değil, ülkesini seven, bayrağını, milletini seven bir vatandaş olarak konuşacağını söyleyerek, "Çünkü Nisan'ın 16'sında sandığa gittiğimizde bir seçim yapmıyoruz, bir siyasi partiyi seçmiyoruz, oy vermiyoruz. Ülkemizi, milletimizi, torunlarımızı geleceğimizi ilgilendiren bir anayasa değişikliğine evet mi diyeceğiz hayır mı diyeceğiz" dedi.

TOPLUMLARDA UYUMU ANAYASA SAĞLAR

Dünyanın en güzel ülkesi olan Türkiye'de kutuplaşmanın ve kavganın olmaması gerektiğini fade eden Kılıçdaroğlu, hangi gerekçe ile komşunun kimliği, inancı ve yaşam tarzının sorgulandığını söyledi. İnsanoğlu bozmazsa tabiatta bir uyum ve denge bulunduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bizim toplumumuzda, demokratik toplumlarda uyumu sağlayan temel kanunun adına Anayasa diyoruz. Bir toplumda uyumu sağlar. Neden çünkü anayasalar toplumsal uzlaşma belgeleridirö dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

DEVLET YÖNETİMİNDE İSTİŞARA VARDIR

"Devlet yönetiminde istişare, danışma vardır. Devlet yönetiminde sağduyu vardır. Devleti yönetenler dillerine hakim olmak zorundadır. Diline hakim olamayan devleti iyi yönetemez. Devleti yönetecek kişilerin bilgili olması, birikimli, sabırlı, sağduyulu olması lazım. Vatandaşları arasında ayrımcılık yapmaması lazım. Her vatandaşını kucaklaması lazım.ö

1 KİŞİYE VERİLEN YETKİ ÇANAKKALE'NİN GEÇİLMESİNE YOLAÇTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 düvelin Çanakkaleyi'yi geçmek istediğini söyleyerek, "Çanakkele'nin her karış toprağında şehitlerimiz var. 7 düvel Çanakkale'yi geçemedi. Çanakkale geçilmez dedik. İzin verilmedi bu ülke korundu. 14-15 yaşında çocuklarımız orada şehit düştü. Geçiyorum 3 yıl sonrasına. Çanakkale geçilmez güzel 3 yıl sonra bir kişi kalktı bir imza attı. Çanakkele Boğazını bizim o savaştığımız bütün o savaş gemileri ve devletler geldiler ve Marmara'da demirlediler 16 Mayıs 1919 ve Atatürk Samsun'a geldi. 1 kişiye verilen yetki Çanakkale'nin geçilmesine yol açtı. Bir kişinin attığı bir imza düşman gemilerinin gelip Marmara'da demirlemesine yol açtı. Atatürk Samsun'dan Amasya'ya geçerken Amasya tamimi yayınlandı. Sonra Erzurum ve Sivas kongreleri hiçbirisinde tek adam yoktur. Neden tek adama yetki verilmiyor, çünkü akıl denen bir şey var. Akıl akıldan üstündür. Bir kişi yanılabilir, hata yapabilir. Benim görmediğimi herhangi bir vatandaşım görebilir. Şimdi biz bir anayasa değişikliği yapıyoruz. Bir kişiyi olağanüstü yetkilerle donatıyoruz bu değişiklikle" dedi.

DANIŞMA YOKSA ORADA DEVLET YOKTUR

Bu kadar yetki verilen başkanın hiçbir yerde hesap vermeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Evde bir karar alırken otururuz konuşuruz, çocuklar büyükse onların da görüşünü alırız. Bunlar yok arkadaşlar. Bir ailede olan danışma bir devletin yönetiminde yoksa, orada devlet yoktur. Rejimi değiştirelim mi değiştirmeyelim mi bu da tartışılabilir. Bana sorarasanız bu günkü rejimde hatalar var mı eksiklikler var mı, var tabi. Söyleyeyim bir siyasi ahlak kanununa ihtiyacımız var. İhale takipçisinin Meclis'te ne işi var. Yolsuzluk yapanın Meclis'te ne işi var. Siyasi ahlak kanunu çıkmak zorundadır. Sayın Davutoğlu çıkaracaktı görüşbirilğine vardık, ama ömrü yetmedi. Sen misin siyasi ahlak kanunu çıkaran, kapının önüne koydu. İki yüzde 10 seçim barajı doğru değil. Niye yüzde 10 seçim barajı. Bir parti yüzde 9, 99 oy alsa dahi bir milletvekili meclise gelmiyor. Niye gelmiyor? Biz ne diyoruz yüzde 1 oy alan partinin genel başkanı meclisi gelsin. O da çıksın kürsüden konuşsun milletin kürsüsü değil mi? 1 milyon oy almış meclise bir milletvekili sokamıyor, olmaz yanlıştır. Hem milli irade, diyeceksin hem de önüne duvar öreceksin.ö

ÜLKEMİZİ SOKAKTA BULMADIK

Yüzde 10 seçim barajını Kenan Evren ve arkadaşlarının getirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Onlar kimdi darbeciydi. Şimdi darbe kanunları savunmak ne demektir. Darbeciliği savunmak demek değil midir. Biz karşı çıkıyoruz çünkü biz darbe istemiyoruz. Bu ülkede bu millet kendi kaderini tayin etmelidir. Türkiye öyle çok rahat kurulan bir ülke değildir. Biz ülkemizi sokakta bulmadık. Hepimizin oturup yeniden düşünmesi lazım. Bu günkü sistem içinde en temiz en güzel seçim en demokratik seçim, muhtar seçimleridir. Muhtar çıkar mahalleye veya köye der ki 'Ben adayım' vatandaşlar gelirler muntarını seçerler. Milletvekiliği seçimlerini millet mi yapıyor hayır arkadaşlar. O da bir darbe yasası ile geldi. Sizin önünüze siyasi partiler liste koyuyorlar. Bunlara oy vereceksiniz diye. Siz miletvekilini seçmiyorsunuz. Siz listeyi seçiyorsunuz. Bu doğru değil" diye konuştu.

HAYIRIN ANLAMI; DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEMİ İSTİYORUZ

Demokratik parlementer sistemin güçlendirilebileceğini, aksaklıkların giderilebileceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, buna itirazının olmadığını söyledi. İki yasama dönemi öncesinde Anayasa değişikliği için 4 parti masaya oturduğunu, 60 maddede uzlaşıldığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Demek ki 4 parti biraraya gelip anayasa değişikliğinde uzlaşabiliyorlar. Hayır çıkarsa ne olur. En güçlü mesajı şu olur; Biz demokrasiyi istiyoruz. Demokratik parlementer sistemi istiyoruz, bu sistemin aksaklıkları var, ey partiler oturun bu sistemin aksaklıklarını giderin. Bu mesaj Türkiye'ye verilecek en güçlü mesajdır. Oturacağız aksaklıkların tamamının giderilmesini isteyeceğiz. Bunu savunacağızö diye konuştu.

GELİN TELEVİZYONA ÇIKALIM

Doğruları anlatmak için istenilen televizyon kanalında, istenilen gazetecilerin karşısına birlikte televizyona çıkabileceğini tekrarlayan Kılıçdaroğlu, "Hiç birisi gelmiyor arkadaşlar. Niye gelmiyor çünkü onlar da biliyorlar ben doğruları söylüyorum. Büyük Orta Doğu Projesi eş başkanı kimdi. Büyük Ortadoğu Projesi uygulanmaya konulduktan sonra Suriye ne oldu parçalandı, Irak ne oldu parçalandı. Nasıl bir yetki veriyoruz başkana biliyor musunuz Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize hepsini birleştiriyorum tek vilayet yapıyorum. Başlarına da bir genel vali atıyorum. Bir kararname ileö dedi.

BEN 12 EYLÜL DARBE ANAYASASINA 'HAYIR' OYU VERDİM

Kılıçdaroğlu, genç bir bürokratken İstanbul'da Fikirtepe'de bir okulda gidip 12 Eylül darbe anayasasına 'Hayır' oyu kullandığını söyleyerek, "Ben bunu yaptım ve çocuklarımıza da övgü ile anlatıyorum ki yüzde 90 küsurle evet oyu çıkmıştı. Ben hayır oyu kullananlardan birisiyim. Çocuklarınıza torunlarınıza, bu ülkede demokrasiyi kaldırmak istediler, tek adam rejimi getirmek istediler. Ben sandığa gittim hayır oyu kullanarak demokrasiyi savundum diye onurlu bir söylemde bulunmak istiyorsanız hayır oyu kullanacaksınız. Evet'in vebali çok ağırdır arkadaşlar. Zaten onlar da neden Evet oyu kullanılmalı onu anlatamıyorlar. Oysa çıkıp vatandaşın önüne zaten bütün televizyonlar emrinizde günün 24 saati kullanıyorsunuz zaten. Vatandaşa neden evet oyu kallanması gerektiğini anlatın. Bakın devletin forsunu kullanıyorlar devletin arabalarını kullanıyorlar, devletin uçaklarını kullanıyorlar devletin televizyonlarını kullanıyorlar, devletin paralarını kulanıyorlar ve biz maduruz diyorlar. ya biz? Devletin parasını arabasını kullanmıyoruz. Uçaklarını kullanmıyoruz. Televizyonlar zaten bizi hiç çıkarmıyor. Devlet televisyonları aynen. Yazı yazdım telefon ettik ya arkadaş bizi niye çıkarmıyorsun. Benim vergimle sen TRT'de yayın yapıyorsun bizi niye çıkarmıyorsun. İzin alamıyorlar. Nereden izin alacaksın kardeşim. Sen tarafsız yayın yapacaksın. A'yı çıkarıyorsan B'yi de çıkaracaksın beraber çıkacaklar veya ayrı ayrı çıkacaklar. Şimdi biz mi maduruz onlar mı madur. Ama söyledim ya ben bu milletin ferasetine güveniyorum. Bu milletin vatan, bayrak sevgisine güveniyorumö diye konuştu.

Görüntü Dökümü :

-------------------------

Salondan detay

Kılıçdaroğlu'ndan detay

Haber-Kamera  Yaprak KOÇER-Hakan AKGÜN-SAMSUN-DHA

=====================================================

5)BİLAL ERDOĞAN: "KILIÇDAROĞLU GİZLİCE 'EVET' OYU KULLANACAK"

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek Kurulu İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Manisa'da katıldığı 'Yeni Nesil Yeni Anayasa Konferansı'nda yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. Erdoğan, "Ana muhalefet lideri sandıkta gizlice 'Evet' oyunu kullanacak olmasına rağmen bunu vatandaşı ile tabanı ile paylaşamıyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu TÜGVA Yüksek Kurulu İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, TÜGVA Manisa İl Temsilciliği'nin düzenlediği 'Yeni Nesil Yeni Anayasa Konferansı'na konuşmacı olarak katıldı. Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, MCBÜ Rektörü Ahmet Kemal Çelebi ve öğrenciler katıldı.

TÜGVA Yüksek Kurulu İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, referandumda oylanacak anayasa değişikliğinin aslında Türkiye'de çok iyi bilinen belediye başkanlıklarına benzer bir sistem olduğunu öne sürerek "Belediye başkanını seçiyoruz. Memnun kalmazsak 5 yıl sonra daha iyi yöneteceğine inandığımız başka bir adayı seçiyoruz. Yasama ile yürütmenin kuvvetler ayrılığı ilkesine bağlı olarak birbirini denetleyen pozisyonlarda olması bana göre bir kandırmacaydı. Yasama ile yürütmeyi seçmek için vatandaş tek pusulada tek oy kullanmak durumundaydı. Tek oy kullanıyorsun da o zaman nasıl yasama ile yürütmenin birbirini dengelemesini temin ediyorsun? Bu Türkiye'nin parlamenter sistemle yönetildiği kandırmacısının en önemli göstergelerinden bir tanesiydi" diye konuştu.

Konuşmasının bir bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, "Ana muhalefet lideri tabi kafası karışık. Bir yandan diyor ki; Türkiye'de bu değişiklik tek adam rejimini getirecek. Yeni sistemde başbakanlık makamının olduğunu zannediyor ve başka bir konuşmasında bir dakika içerisinde tam dört defa başbakan ifadesini kullanıyor. Dil sürçmesi, gaf değil. Okumamış. Bilmiyor. Mecliste o kadar kıyamet koptu. Mecliste ortalığı ayağa kaldırdılar. Kendilerini kürsüye kilitlediler. Daha ne olduğunu bilmemişler. Bu maalesef Türkiye'de muhalefetin ne kadar kısır düzlemde siyaset yaptığını gösteriyor. 'Evet' oyu verecek ama onu söylemeye çekiniyor. Ana muhalefet lideri sandıkta gizlice evet oyunu kullanacak olmasına rağmen bunu vatandaşı ile tabanı ile paylaşamıyor" diye konuştu.

"BABAM DİYE SÖYLEMİYORUM"

Erdoğan son olarak şöyle konuştu:

"Bu sistem Menderes gibilerini asan Turgut Özal gibileri zehirleyen Recep Tayyip Erdoğan gibileri Marmaris'te tutuklayıp ne yaptığı belli olmayan sistemdir. Avrupa'nın bütün taarruzları Türkiye üzerindeki baskıları bu dönemde yaşandı. Tayyip Erdoğan gücünü milletten alarak bu ülkeyi istikrarla yönetmeyi başardı. Babam diye söylemiyorum. Benim zaten 15 yılım yurtdışında geçti. Biz baba görmeden büyüdük. Ama bir vatandaş olarak, bir siyaset bilimci olarak görüyorum. Avrupa'da bugün büyük bir lider boşluğu var. Her zaman liderlik için referans alınacak Almanya'da Merker önümüzdeki seçimi kazanacak mı kaybedecek mi, konuşuluyor. Birçok Avrupa ülkesinde ciddi ve ekonomik sorunlar var. Bütün bu ortamda Türkiye ile neden bu kadar uğraştıklarını takdir etmek lazım" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Bilal Erdoğan salona gelirken görüntü,

-Bilal Erdoğan'ın konuşması.

(Haber-Kamera: Mehmed Hakkı ÖZBAYIR-Ersan ERDOĞAN/MANİSA,

=============================================

6)ANAMUR ÇİLEĞİ İÇİN FİYAT ANLAŞMASI YAPILDI

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde ünetilen çilek fiyatının başka yerlerdeki fiyatlardan yarı yarıya düşük olmasına gösterilen tepki üzerine üreticiler ile komisyoncular fiyat belirleme konusunda ortak mutabakat metni imzalandı.

Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe'nin başkanlığında, Belediye Meclisi'nde Ziraat Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, Tarım İlçe Müdürlüğü, Hal Komisyoncuları Derneği ve Hal Müdürlüğünün oluşturduğu 5'er kişilik heyet toplandı. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Türe, . Anamur çileğinin aroması ve tadı ile yüksek kalitede bir ürün olduğunu söyledi. Başkan Türe, kalitenin yüksek tutulması halinde Anamur halinde çilek piyasasının daha yüksek tutulacağı sözünü verdi. Toplantının ardından Belediye Başkanı Mehmet Türe, Anamur Komisyoncular Derneği Başkanı Orhan Yıldız, Hal Müdürü Kılıç Arslan Oğuz, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Güngör, Ziraat Odası Meclis Üyesi Nadir Şahın ve İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdür Vekili Oğuzhan Turgut tarafından mutabakat metni imzaladı. Metinde iyi ürüne iyi fiyat verilmesi kararı alınırken tavan ve taban fiyatları belirlenirken komşu kentlerden de araştırma yapılarak fiyat belirlenmesi uygun bulundu.

Ayrıca, komisyoncular, muhatap bulabilmek için Çilek Üreticileri Birliği kurulmasını talep ettiler.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Çilek temsilcileri salona girerken

Başkan temsilcilerle konuşurken

Dışarıda üreticilerle başkan görüşürken

Üreticilerin bina önünde görüntüsü

Üreticilerle röp.

Başkan ve beraberindekilerin mutabakat açıklaması

Üretici temsilcileri üreticilere mutabakatı açıklarken

Çilek tarlasında çalışan kadınlar

Başkan ve kadınlardan arşiv görüntü

BOYUT: 302 MB SÜRE: 06'35"

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin),

=====================================================

7)ÇANAK PEYNİRİ YOZGAT ADINA TESCİLLENDİ

YOZGAT'ın yöresel lezzetleri arasında yer alan çanak peyniri, Türk Patent ve Marka kurumu tarafından Yozgat adına tescillendi.Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat'ın yiyecek VE içecek alnında kendine özgü bir takım ürünlerinin bulunduğunu, bu ürünlerin kaybolup gitmemesi veya başkaları tarafından sahiplenilmemesi maksadıyla bir takım çalışmalar yaptıklarını söyledi. Başkan Arslan, "Bu çalışmalar neticesinde daha önce parmak çörek ve arabaşı, Yozgat adına tescillenmişti. Şimdi de çanak peyniri Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından 15 Mart itibariyle Yozgat adına tescillendiö dedi.Yozgat Belediyesi Yöresel Ürünler ve Kahvaltı Evi'nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Arslan, "Belediye olarak Yozgat'ın tanıtımına yönelik çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bu tescil işleminin ardından çanak peyniri de Yozgat ile birlikte anılacak. Son derece önemli bir lezzet. Bu lezzetin Yozgat ile birlikte anılacak olması da bizleri sevindiriyor" diye konuştu.

Yozgat çanak peynirinin üretimi konusunda da tescil işlemiyle birlikte bir standart getirileceğini ifade eden Başkan Arslan, belediye olarak çanak peynirinin satışına ise Yerel Ürünler Mağazasında devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

--------------------

Yozgat çanak peynirinden görüntü

Belediye Başkanı Kazım Arslan'ın konuşması

Peynirden görüntü

Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT,

========================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Emine Genç Yüksekova Türkiye Politika Güncel Haberler

title