Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

1)KILIÇDAROĞLU, HAYIRLARI ÇOGALTACAĞIZCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bey ve Barbaros Mahalle Merkezi'nin açılışında yağmura rağmen toplanan Adanalılara hitap ederken CHP'li belediyelerdeki bazı uygulamalara değinerek, Seyhan Belediyesi'nin de bu örnekleri ortaya koyduğunu söyledi.

1)KILIÇDAROĞLU, HAYIRLARI ÇOGALTACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bey ve Barbaros Mahalle Merkezi'nin açılışında yağmura rağmen toplanan Adanalılara hitap ederken CHP'li belediyelerdeki bazı uygulamalara değinerek, Seyhan Belediyesi'nin de bu örnekleri ortaya koyduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, daha sonra şöyle konuştu: "Türkiye bulunduğu konum itibariyle sayılı ülkedir. Kendi bölgesinde en güçlü devlettir. Avrupa Birliği üyesi olmak için müracaat eden 1960'tan beri bekleyen ülkedir. Biz kendi ülkemizde insan haklarını ve demokrasiyi geliştirmek istiyoruz. Medya özgürlüğü istiyoruz. Hukukun üstünlüğünü istiyoruz. Her evde tencere kaynasın huzur barış olsun istiyoruz. Kimliklerimiz görüşlerimiz, yaşam tarzımız farklı olabilir ama bu ülkede barış ve huzur içinde yaşamak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde referandum süreci var. Sandıkta oylarımızı kullanacağız. Hayırlarımızı çoğaltacağız, buna inanıyorum."

HÜKÜMETE HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ

Hollanda ve Almanya'da Türk bakanlara karşı getirilen yasakları eleştiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu söyledim. Diplomatların dokunulmazlığı vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanları Almanya'ya, Hollanda'ya giderken engelleniyorsa, kabul edilemez. Buna karşı her türlü tepkimizi gösteriyoruz ve göstereceğiz. Hükümete çağrıda bulunuyoruz. Lafta peynir gemisi yürümez. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanını Hollanda'ya sokmuyorlarsa, bakan, kendi büyükelçiliğine gidemiyorsa Hollanda'yla ilişkilerimizi askıya alın. Her türlü desteği vereceğiz. Almanya'da bizim bakanlarımıza engel çıkarıyorlar. Çağrıda bulunuyoruz Hükümete. Almanya bizim bakanımızı sokmuyorsa, Alman askerlerinin bizim İncirlik'te ne işi var. İsrail gibi olmasın, Rusya gibi olmasın. Gidip sonra özür dilemeyelim. Söz söylüyorsan arkasında duracaksın. Biz her türlü desteği vermeye hazırız. Yurt dışına gidecek tüm milletvekillerimize gitmeyin dedik. Türkiye büyük ülkedir. Büyük ülke olmanın kurallarını yerine getirme zorundadır. İktidara çağrımızdır. Bu işin referandumla bir ilgisi yok. Bu iş milli bir iştir. Sağcısı, solcusuyla Türkiye'nin çıkarlarını savunmak her siyasi partinin ortak görevidir. Biz bu görevi yerine getirmeye hazırız."

Kılıçdaroğlu konuşmanın ardından tesisin açılışın yaptı.

Görüntü Dökümü

------------------

-Kılıçdaroğlu nun konuşmaları

-Detaylar

ADANA/DHA

===================================================

2)YUNAN ADALARINA KAÇMA HAZIRLIĞINDAKİ CEZAEVİ FİRARİSİ BODRUM'DA YAKALANDI

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, 29 yaşındaki cezaevi firarisi Kahraman Kaya, polisin düzenlediği operasyonya yakalandı. Kaya'nın Yunan adalarına kaçma hazırlığında olduğu belirlendi.Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 9 yıl önce nişanlısı hakkında ileri, geri konuştuğunu ileri sürdüğü arkadaşını kalbinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle 24 yıl hapis cezası alan ve yattığı Kocaeli Kandıra Cezaevi'nden iki yıl önce firar eden Kahraman Kaya'nın Gümbet Mahallesi'ndeki bir evde saklandığını belirledi. Polis, ayrıca üç aynı çeşitli suçtan da hakkında yakalama kararı bulunan Kaya'yı 15 gün boyunca teknik ve fiziki takibe aldı. Takibin ardından harekete geçerek eve operasyon düzenleyen polis, Kaya'yı yakaladı. Kaya'nın üzerinde yapılan aramada, başkaları adına düzenlenmiş üç nüfus cüzdanı, iki ehliyet ve bir öğrenci kartı ile dört ayrı SİM kart ele geçirildi. İnsan kaçakçıları ile kendilerini Yunan adalarına götürmesi için anlaştığı da tespit edilen Kaya, polisteki işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yakalanan cezaevi firarisi Kahraman Kaya'nın adliyeye getirilmesinden görüntü

-Kaya'nın yakalandığında üzerinden çıkan kimlik ve SİM kartlardan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Yaşar ANTER - Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

===================================================

3)CANİKLİ İŞADAMLARIYLA BİRARAYA GELDİ

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Trabzon Ticaret Sanayi Odası'nın (TTSO)istihdamın artmasına katkı sağlamak amacıyla düzenlediği, 'İstihdam seferberliği' konulu toplantıya katıldı, işadamlarıyla istihdam konusunda görüş alış verişinde bulundu.

'BUNDAN SONRA MEYDAN BİZİM'

İşadamlarına hitap eden ve ekonomik anlamda her şeyin kontrol altında olduğunu vurgulayan Canikli, " Avrupa'nın en son hamleleri, 15 Temmuz'da yapılan saldırının bir benzeri 28 Ocak'ta derecelendirme kurulu Fitch tarafından yapıldı. Onu en son güçlü vuruş olarak planladılar. Dövizin fiyatının tutulamayacağını, TL'nin tepe taklak gideceğini hesapladılar, onu da yazdılar. Ama ne oldu? Tam da tersi oldu. Dolar yüzde 7 değer kaybetti, TL yüzde 7'nin üzerinde değer kazandı. Şu anda her şey kontrol altında, her şey. Dolar çok dar bir bantta dalgalanıyor, normal bir dalgalanma biçimi. O kadar keskin dalgalanmalar artık yok. İşin en güzel tarafı da onların da ellerinde atacak barut kalmadı. Türkiye ile ilgili söyleyebilecekleri ekonomik dengeleri bozacak şekilde hiçbir sözleri kalmadı. Bundan sonra meydan bizim. ve o meydanı en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruzö dedi.

'TİCARET YOKSA, TALEP YOKSA ÜRETİM DE YOK'

Talep düşüşünün ekonomi için büyük bir tehdit ve tehlike olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli şöyle devam etti:

"Bu gün yaşananlardan sonra ekonomide de çok ciddi etkilenmeler ortaya çıkmaya başladı. En önemlisi talepte düşüş başladı. Ekonomi için en büyük tehdit ve tehlikelerden birisi budur. İnsanların alışveriş yapması noktasında eğer geriye gidiş olursa, tereddütleri varsa geçmiş olsun. Çok tehlikeli. Alış veriş yoksa, ticaret yoksa, talep yoksa üretim yok ve istihdam yok anlamına gelir. O zaman ne olur? Fabrikalar kapanır. Onun işaretleri ortaya çıkmaya başladı. Nitekim 2016 yılının üçüncü çeyreğinde negatif bir büyüme yaşandı. Bundan dolayıdır. Türkiye'nin dinamik yapısını göstermesi açısından şu 2 karşılaştırma önemlidir. Atatürk Havalimanı'nda çok alçak bir saldırı yaşadık. Büyük bir saldırıydı. 7 saat sonra her şey normale döndü, bütün faaliyetler normalleştirildi. Kısa süre içerisinde ve hiçbir şey olmamış gibi. Çok daha hafif bir saldırı Belçika Havaalanı'na yapıldı, 17 gün kapalı kaldı. Bu da son derece önemli bir ayrıcalıktır Türkiye için. Kurdaki hareketlenme nedeniyle talepte bir düşüş yaşandı ve işsizlik oranları büyümeye başladı talep olmayınca. Yavaş yavaş kapıya kilit vurmaya başladılar. Bütün bu problemleri ortadan kaldırmak amacıyla biz de gece gündüz gerekli müdahaleleri yaparak projelerimizi ortaya koyduk ve sonuç almaya başladık.ö

HEDEF 2 MİLYON 100 BİN İSTİHDAM

İlave ek istihdam projesinde başarılı sonuçlar elde edildiğini kaydeden Canikli, "Ek istihdam projesi oluşturulalı 3 hafta oldu. Uygulama sonuçlandı ve kardeşlerimiz iş buldu. Bu hızla sürüyor. Birkaç ay içerisinde yaklaşık 500 binlik bir istihdam hedefleniyor. İnanılmaz bir sayıdır. Eleştiriler yapıldı. İşte oluyor, bal gibi de oluyor. Ortaya çıkacak mali yükümlülükleri tamamen devlet üstlendi. Başarı bir sonuç aldık. Bu paketin ilave ek istihdam hedefi 2 milyon 100 bin. İnşallah bu hedefe ulaşacağızö dedi.

'BU SİSTEMLE TÜRKİYE YÜRÜMEZ, YÜRÜYEMEZ'

Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Canikli şunları söyledi:

"Bu meseleyi halletmemiz gerekiyor. Bu sistemle Türkiye yürümez, yürüyemez. Şu anki Anayasa sistemi karmaşık, kavgayı, çatışmayı körükleyen bir sistem. Uygulandığı dönemlere bakıldığında Cumhurbaşkanı ve Başbakanlar arasında hiç kavga eksik olmamış. Sistem bu çatışmayı içinde barındırıyor. Bir işin tamamlanması için aynı yetkiyi hem Cumhurbaşkanı'na hem de Başbakan'a veriyor. Bir işyeri düşün; orada 2 kişi, 3 kişi olursa çatışma kaçınılmaz kavga kaçınılmaz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir sistem yok. İlginçtir, Almanya başta olmak üzere Avrupa bu referandumdan 'hayır' çıkmasını ve mevcut sistemin devam etmesini istiyor. Peki, bu sistem iyiyse uygula Almanya, Hollanda sen uygula ya da diğerleri uygulasın. Dünyanın hiçbir yerinde bu tür sistem yok. Sistem net. Yürütme adına bir kişi yetki verir. Tek adam.ö

Konuşmanın ardından toplantı basına kapatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Canikli'nin konuşması

-Detaylar

HABER: FATİH TURAN KAMERA: OSMAN ŞİŞKO/DHA

==================================================

4)ANAMUR'DA SEL

MERSİN'in Anamur İlçesi'nde meydana gelen sağanak yağış sonrası yollar çökerken, seralar su altında kaldı.

İlçede gece saat 03.00 sıralarında başlayan yağmur, aralıklarla şiddetini artırarak devam ediyor. Yağış, muz ve çilek seralarının yanında evleri de su altında bıraktı. Sultan Çayı Deresi'nde bağlı olan balıkçı tekneleri, balıkçılara korkulu anlar yaşattı. Yaz döneminde yapılan dere duvarları yıkıldı. Tekne sahiplerinden Bora Biçer, sel suyunun getirdiği molozların çarpması ile teknelerin ipilerinin parçalanarak denize sürüklenmesinden endişe duyduklarını söyledi. Çiftçi Zafer Karataş ise bir hafta önce bakımını yaptığı muz serasının sular altında kaldığını dile getirdi. Fatma Bulut da, kanalların taşması ile çilek serasının sular altında kaldığını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.

DALGALAR 2 METREYİ BULDU

Bu arada, Esentepe Mahallesi'nde bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi altındaki yolun bir kısmı çöktü. Şiddetli rüzgar dalgaların yer yer iki metreye kadar yükselmesine neden oldu. Vatandaşlar evlerinin içerisine dolan yağmur suyunu kendi imkanları ile dışarıya atmaya çalışırken, Büyükşehir Belediyesi'ne ait vidanjörlerde suları boşaltmak için yoğun çaba sarf ediyor. İlçe Belediye Başkanı MHP'li Mehmet Türe, aşırı yağış nedeni ile su baskınlarının meydana geldiği, ekiplerin çalıştığı yerleri gezdi. Vatandaşları dinleyen Başkan Türe, gelen molozlardan dolayı kanalların tıkanması ile suyun çilek tarlalarına taştığını kaydetti. Türe, kanalların açılması ile de suyun boşalmaya başladığını söyledi.

Öte yandan Meteoroloji yetkilileri, Bozyazı ve Anamur'da metrekareye 70 kilogram yağmur düştüğünü açıkladı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Yağmur görüntüsü

Caddedeki sel suyunun görüntüsü

Su basan seraların görüntüsü

Çayda balıkçıların su ile mücadelesi

Vatandaşlarla röp.

Evlerini su basan vatandaşların görüntüleri

Vidanjörlerin suyu çekmeye çalışması

Çöken yoldan görüntüler

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile röp.

Başkan Mehmet Türe'nin çöken yolu incelemesi

Genel ve detaylar.

(Süre: 8 Dk) (Boyut: 233 MB)

Haber-Kamera: Mithat ÜNAL/ANAMUR(Mersin),

===============================================

5)MURAT 124 TUTKUNLARINDAN BODRUM TURU

MUĞLA'nın Bodrum ilçesi'ne, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü ve Murat 124 otomobillerinin 40 yaşına ulaşması nedeniyle tur düzenledi. İlk kez biraraya gelen 'Hacı Murat' olarak da bilinen 'Murat 124' otomobilin tutkunları, bu tür etkinlikleri tekrarlayacaklarını belirtti.

Murat 124 tutkunları, Muğla'nın Milas İlçesi'nden başlayan ve Bodrum İlçesi'nde sona eren yaklaşık 70 km'lik tur düzenledi. Turkish Classic Car Murat 124 ve Turkish Classic Car sosyal medya grubu üyelerinin düzenlediği etkinliğe İzmir, Aydın ve Muğla'dan 35, Murat 124 tutkunu katıldı. 'Hacı Murat' olarak bilinen

otomobillerin şoförleri konvoy halinde Milas'tan Bodrum'a geldi. Otomobillerde yazılı olan "Sensin küllüstür", "Bir umuttur yaşamak", "Hayata ince bir sitemim var" gibi sözler dikkat çekerken, Murat 124'lerde çalınan müzikler ve korna sesleri de nostalji yaşattı. Bodrum Turu Organizatörü ve polis memuru olan İbrahim Çelik, "Turkish Classic Car Murat 124 ve Turkish Classic Car sosyal medya gruplarındaki Murat 124 kullanıcıları ile biraraya gelmek amacıyla Bodrum turu düzenledik. Bugünün 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü ve 1976'da son olarak üretilen Murat 124'lerin 40. yılı olması turumuza farklı bir anlam kattı. İzmir, Aydın, Muğla ve ilçelerden 35 Murat 124 tutkunu etkinliğimize katıldı. Daha geniş çaplı etkinlikler düzenlemeyi hedefliyoruz" dedi.

Murat 124 tutkunu olan Özcan Satılmış, "1984 yılında ehliyet aldım. O zamandan beri Murat 124 kullanıyorum. Murat 124 başlı başına bir tutkudur. Kullanmaktan çok keyif aldığım bir arabadır. Trafikte seyir halinde iken, insanların ilgisi bizim üzerimizde oluyor. Bu da hoşumuza gidiyor. Hurda halindeyken 3 bin liraya aldığım Murat 124 için 23 bin lira para harcadım. 41 yaşında bu otomobil. İki tane daha Murat 124 otomobilim var. Bu bir tutku aşk" dedi.

Bir başka Murat 12 tutkunu Mustafa Teker de, "Murat 124'ten önce birçok otomobilim oldu. Murat 124 ile tanışmamın ise dört yıllık bir geçmişi var. Bir tutku haline geldi. Yaklaşık 17 bin lira masraf ettim. Son üretilen, 76 model bir arabadır" dedi.

Ardından etkinliğe katılan Murat 124 tutkunları birlikte pasta kesip, yeni etkinlikler için fikir alışverişinde bulundu.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Otomobillerden görüntü,

-Organizasyonu yapan İbrahim Çelik ve Murat 124 tutkunları Özcan Satılmış, Mustafa Teker ile röp.

-Murat 124 konvoyundan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

=====================================================

6)ÜÇÜZLERİYLE BİRLİKTE YGS'DE TER DÖKTÜ

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, 7 çocuk annesi ev hanımı 44 yaşındaki Marşide Kuş, üçüz olan çocukları 23 yaşlarındaki Onur, Orçun ve Fatma ile birlikte Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girip ter döktü.

Aydınlık Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk annesi Marşide Kuş, üçüzleri Onur, Orçun ve Fatma ile birlikte bugün ayrı okullarda YGS'ye girdi. Marşide Kuş, birlikte ders çalıştığı çocuklarıyla 26 yıl aradan sonra yeniden sınava girmenin kendisini heyecanlandırdığını söyledi.En son 26 yıl önce girdiği sınavda başarılı olduğunu ancak yanlış tercih nedeniyle üniversiteye giremediğini belirten Marşide Kuş, "Çok heyecanlıyım, 3 çocuğumla birlikte sınava girdim. Ben onlara, onlar da bana başarılar diledi. 26 yıl önce girdiğim sınavda iyi bir puan almama rağmen tercih hatası yüzünden yerleşemedim. İçimde ukde kalan bu duyguyu tekrar yaşamak istedim. En büyük destekçim eşim. Hedefim en azından iki yıllık bir meslek yüksekokuluna yerleşmek" dedi.

Anasınıfına giden küçük oğlu 6 yaşındaki İbrahim Efe ile okul önünde bekleyerek destek verdiği eşinin, çocuklarından fazla puan alması halinde tatille ödüllendireceğini ifade eden çiftçi İsmet Kuş ise, "Bir çocuğu üniversitede okuyan ve üçüzleriyle sınava giren bir anneyle birlikteyiz. Eğitime önem veren bir aileyiz. Eğitimin ülkemiz içinde önemli olduğu bilinciyle çocuklarımızın iyi bir eğitim alması için çalışıyoruz" diye konuştu.

Kuş çiftinin farklı okullarda sınava girin üçüzleri Onur, Orçun ve Fatma da, anneleriyle birlikte sınava girmenin ayrıca heyecan verici olduğunu kaydederek, hep birlikte üniversiteye yerleşmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kuş ailesinin, bugün sınava giren kızları Fatma'nın Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü'nden mezun olduğu, 21 yaşındaki Hasan Can'ın Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Mühendisliği 4'üncü sınıfta ve 16 yaşındaki İsmet Çağrı'nın ise Anadolu Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi olarak eğitim hayatlarına devam ediyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Anne ve çocukları okula giderken

Okul bahçesi

Sınava girişler

Kuş ailesiyle röp.

Kuş ailesinin evi

Anne ve çocuklarının ders çalışması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 68 MB, 40 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Bodrum Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title