Haberler

Dha Yurt Bülteni - 10

İstanbul'daki bombalı terör saldırılarını TAK üstlendiİSTANBUL Beşiktaş'taki Vodafone Arena yakınındaki iki ayrı terör saldırısını, terör örgütü PKK'nın bir kolu olarak bilinen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı terör örgütü üstlendi.

İstanbul'daki bombalı terör saldırılarını TAK üstlendi

İSTANBUL Beşiktaş'taki Vodafone Arena yakınındaki iki ayrı terör saldırısını, terör örgütü PKK'nın bir kolu olarak bilinen Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) adlı terör örgütü üstlendi.

TAK, internet sitesinde, dün geceki 2 bombalı saldırıyı gerçekleştiren 2 teröristin kimlik bilgilerini önümüzdeki günlerde açıklayacağını da duyurdu. TAK internet sitesindeki açıklamada, 'Türk halkı, TAK'ın direkt hedefi değildir. Nitekim Ş. Tirej İntikam Timi büyük bir titizlikle bu eylemi gerçekleştirmiştir' gibi bir ifade de kullandı.

Haber: DİYARBAKIR, -

=================================

Üniversiteli Görkem de bombalı saldırının kurbanı

İSTANBUL Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yanında dün gece düzenlenen bombalı terör saldırısında Ordulu olan Koç Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Görkem Yazıcı'nın da hayatını kaybettiği belirtildi.

Ordu'nun Perşembe İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Koç Üniversitesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Görkem Yazıcı, dün İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı yakınında çevik kuvvet ekiplerine yönelik yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitirdi. Görkem Yazıcı'nın annesiyle birlikte İstanbul'da yaşadığı, babasının ise vefat ettiği belirtildi. Evin tek çocuğu olan Görkem Yazıcı'nın Amerikan futbolu sporcusu olduğu ifade edildi. Görkem Yazıcı'nın ailesinin isteği üzerine cenazesinin İstanbul'da toprağa verileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-

Haber: Nedim KOVAN/ORDU, -

=================================

CHP'li Böke: Meclise sunulmuş olan teklif bir padişahlık teklifidir

BURSA'da partisinin düzenlediği 'İş'te CHP' projesi toplantısına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, anayasa değişikliği teklifiyle ilgili, "Meclise sunulmuş olan teklif bir padişahlık teklifidir. CHPgüçlendirilmiş bir parlamenter demokrasinin, Türkiye'nin aydınlığı için vazgeçilmez olduğunu dün de söylüyordu, bugün de söylemeye devam ediyor" dedi.

Partisinin Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği 'İş'te CHP' projesinin sunumunun yapılacağı '2'nci Büyük Buluşma' toplantısına katılan Böke, program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anayasa değişikliği teklifinin TBMM Başkanlığına sunulmasıyla ilgili sorulara Böke, şu karşılığı verdi:

"Meclise sunulmuş olan teklif bir padişahlık teklifidir. CHP'nin bu teklife karşı görüşü teklif gelmeden önce neyse, teklif geldikten sonra daha da açık bir biçimde ortaya çıktı. CHP, Türkiye'de güçlendirilmiş bir parlamenter bir demokrasinin, Türkiye'nin aydınlığı için bir vazgeçilmez olduğunu dün de söylüyordu, bugün de söylemeye devam ediyor. Bu teklif Türkiye'de demokrasiyi tamamen yerle bir eden, bugün yaşıyor olduğumuz tek adam rejimini hukuka döken bir düzenlemedir."

'BU DÜZENİN HUKUKA GEÇMESİNE ASLA İZİN VERMEYİZ'

Bu düzenin hukuka geçmesine asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Böke, başka partilerin nasıl oy kullanacağı konusunda yorum yapmayı uygun görmediklerini söyledi. Selin Sayek Böke, "Bu teklife evet diyecek olan herkes de, Türkiye'nin refahının önünde kendisi engel olacaktır, Türkiye'nin zenginliğinin önünde kendisi engel olacaktır, Türkiye demokrasisinin önünde kendisi bir engel olacaktır, 330'u bulup bulmayacağı bu prensiplerle değerlendirilmeli diye düşünüyorum" dedi.

İSTANBULDA'Kİ TERÖR SALDIRISI

İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili konuşan Böke, şunları söyledi: "Her şeyden önce bu terörü kuvvetle lanetliyoruz, Türkiye'ye terör ile bir şey dayatmaya çalışan hiçbir gücün Türkiye'ye bunu yaptıramayacağı gerçeğini de bir kez daha vurgulama ihtiyacı duyuyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, geride bıraktıkları sevenleri ve tüm Türkiye'ye de başsağlığı ve sabır diliyoruz. Biz CHP olarak Türkiye'nin birliği bütünlüğü ve bu birlik bütünlüğü bütün dünya içerisinde bir barış mesajı vererek yayma ihtiyacını gidermek için her adımı atıyoruz, atmaya da devam edeceğiz."

Açıklamanın ardından Selin Sayek Böke, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve partililerin katılımıyla program gerçekleştirildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Edip TEKİN / BURSA, -

==================================

Terör saldırısında ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İstanbul Beşiktaş'ta bombalı saldırıda hayatını kaybeden 38 şehit için Nevşehir Kurşunlu Camii'nde öğle namazından sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazına, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve binlerce Nevşehirli katıldı. Kurşunlu Camii'nde kılınan namaz öncesi konuşan İl Müftüsü Yakup Öztürk, "Milletimizin başı sağ olsun. Bugün ülke olarak yas içerisindeyiz" dedi. Müftü Öztürk, hainlerin hain emellerine ulaşabilmek için her türlü saldırı ve hainliğe başvurduklarını ifade ederek şöyle dedi:

"Acı içerisindeyiz. Zalimane, gafilane, cahilane ve düşmanca yapılan bu saldırılarda hayatlarını kaybeden ve şehadet mertebesine ulaşan kardeşlerimize Yüce Rabbim gani gani rahmet eylesin, makamları cennet olsun. Geride bırakmış oldukları ailelerine, yakınlarına, meslektaşlarına ve tabii ki aziz milletimize sabırlar ihsan eylesin. Vatanımıza göz dikmiş, ülkemize göz dikmişler, birliğimize, dirliğimize göz dikmişler. Ancak emellerine ulaşamadılar, ulaşamayacaklar. Bu milleti asla susturamayacaklar, diz çöktüremeyecekler Allahın iziniyle. 15 Temmuz'da birliğimizi, beraberliğimizi nasıl kenetlenmişse yine bu saldırılar da birliğimizi, beraberliğimizi kenetleyecek. Biz de Nevşehir olarak bu şehitlerimize vefa borcumuzu ödeyelim, onlara dua edelim istedik. Rabbim benzeri ve beteri belalardan, musibetlerden bu aziz milleti muhafaza eylesin." Duanın ardından Müftü Öztürk, şehitler ve saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Kurşunlu camiinde avlusunda gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlardan genel görüntü

-İl müftüsü Yakup Öztürk konuşması ve cenaze namazı kıldırması

-Memursen il temsilcisi Mustafa Özdemirin açıklaması

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR,DHA)

=================================

Doğubayazıt'ta ev yangınında 1 bebek öldü

AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde elektrik sobasında çıkan yangında 1,.5 yaşındaki Resul Tekin hayatını kaybetti.

Olay bugün öğle saatlerinde ilçeye 12 kilometre uzaklıktaki Karabulak köyünde meydana geldi. Fatma-Mehmet Emin Tekin çiftinin çocukları 3 yaşındaki Hasret ile Resul odada uyudukları sırada, iddiaya göre prize takılı olan ısıtıcı yatağın üzerine devrildi. Çıkan yangın sonucu odada uyuyan Hasret ile Resul dumandan zehirlendi. Anne Fatma Tekin, bir süre sonra dumanları görüp odaya girince oğlu Resul'u cansız, kızı Hasret'i ise baygın halde buldu. Minik Resul'un cenazesi Doğubayazıt devlet hastanesi morguna kaldırılırken, durumu ağır olan Hasret ise Ağrı'ya sevk edildi. İstanbul'a çalışmaya giden baba Mehmet Emin Tekin, acı haberi alınca memleketine döndü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Yanan beşik ve yatak

-Yangına sebep olan soba

-Ev içi detay

-Ev dış detay

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Yusuf İBA/ DOĞUBAYAZIT(Ağrı),

=================================

Çanakkale'de şüpheli çanta ile hatıra fotoğrafı çektirdiler

ÇANAKKALE'de İskele Meydanı'ndaki otobüs durağında unutulan şüpheli bir sırt çantası polisi alarma geçirdi. Polis şüpheli paket etrafında geniş güvenlik önlemleri alırken, bazı vatandaşlar paketle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çanakkale İskele Meydanı'nda bugün (pazar) saat 16.30 sıralarında yolcuların beklediği otobüs durağında unutulan şüpheli bir sırt çantası kısa süreli panik yaşanmasına neden oldu. Durakta otobüs bekleyen vatandaşlar durağın yanına bırakılan şüpheli çantayı görünce durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen ekipler çevrede geniş bir güvenlik çemberi oluşturdu. Durakta bekleyen vatandaşlar olay yerinden uzaklaştırılırken durağın olduğu güzergah üzerinden yolcu ve araç geçmesine izin verilmedi.

Bu sırada İskele Meydanı'nda olan biteni öğrenmek için toplanan meraklı kalabalık ise hemen cep telefonlarına sarıldı. Bazı vatandaşlar polislerin 'uzaklaşın' uyarılarına aldırış etmeden cep telefonlarıyla görüntü almaya çalıştı. Meydandaki bazı gençler ise şüpheli pakete sırtını dönerek hatıra fotoğrafı dikkat çekti.

BALIK MALZEMELERİ ÇIKTI

Otobüs durağının çevresinde oluşturulan geniş güvenlik önleminin ardından olay yerine gelen bomba imha uzman ekipleri şüpheli çantayı fünye ile patlatmaya karar verdi. Bomba imha ekiplerinin çantanın üzerine koydukları fünye ile şüpheli paketi patlatmak için hazırlandıkları sırada polislerin yanına gelen bir çocuk çantanın kendisine ait olduğunu ve içinde balık malzemeleri olduğunu belirtti. Ardından ekipler çantanın yanına giderek içinden çıkan balık malzemeleri ile çantayı incelemek üzere ekiplere teslim etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Otobüs durağına bırakılan şüpheli çantandan genel ve detay görüntüler

-Şüpheli çanta ile hatıra fotoğrafı çektirenlerden genel ve detay görüntüler

-Olayı cep telefonuna kaydeden kalabalıktan detay görüntüler

-Bomba imha ekibinin fünyeyi çantaya bırakmasından görüntü

-Çantanın patlatılmadan incelenip ekiplere teslim edilmesinden görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

=================================

'Utangaç' dolandırıcı

DOLANDIRICILIK suçundan hükümlü olduğu Bilecik Açık Cezaevi'nden 2 ay önce firar eden Vedat K., Bursa'da internet üzerinden vatandaşları dolandırırken yakalandı. Zanlının kendisini görüntüleyen basın mensuplarını görünce polise "Utanıyorum çekmesinler" demesi dikkat çekti.

Geçen yıl 'dolandırıcılık' suçundan tutuklandıktan sonra 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılan Vedat K., Bilecik Açık Cezaevi'nden 2 ay önce firar etti. Cezaevi firarisi Vedat K. internetten satılık araç ilanları verdiği ve sonrasında anlaştığı müşterilere hesabına 'kaparo' adı altında para yatırttığı iddia edildi. Dolandırıldığını fark eden kişiler, polis merkezine giderek şikayette bulundu. 7 ilde 21 kişiden toplamda 150 bin lira dolandıran Vedat K., polis ekiplerinin takibine takıldı. Birden fazla ikamet adresi olan Vedat K., son olarak annesine ait otomobille gezerken Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından Bursa'da yakalandı.

Emniyetteki ifadesi tamamlanan Vedat K., kendisini görüntüleyen basın mensuplarını görünce polise "Utanıyorum çekmesinler" dedi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan Vedat K. cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: Faruk KAHRAMAN/BURSA, -

=================================

Alt geçitte iskele çöktü: 3 işçi yaralı

ANTALYA'nın Kepez İlçesi'nde alt geçit inşaatı çalışmaları sırasında iskele çöktü, 3 işçi yaralandı.

Olay, bugün saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Kızılırmak Caddesi'ni Yeşilırmak Caddesi'ne bağlayan güzergah üzerinde alt geçit inşaatında demir bağlayan işçilerin üzerine iskele çöktü. Bir işçi demir altında kalırken, diğer iki işçi kazayı hafif yaralı atlattı. Kazayı gören arkadaşları sağlık ve itfaiye ekipleri çağırdı. Kısa sürede belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, demir altında kalan işçiyi çıkartarak sağlık ekibine teslim etti. Bu arada, diğer iki işçi de arkadaşlarının yardımı ile ambulansa taşındı. İşçilerden Hacı Özcan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Yaşar Yılmaz Atatürk Devlet Hastanesi'ne, İbrahim Oğuz ise Özel OFM Hastanesi'ne götürüldü. İşçilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

Haber: Süleyman EKİN/ANTALYA, -

========================================

Karnındaki bebeğiyle yaşamını yitirdi

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bebekte beyin anomalisi bulunduğu gerekçesiyle gebeliğin sonlandırılması için ameliyata alınan 5 aylık hamile 24 yaşındaki Havva Sarıkaya hayatını kaybetti.

Bodrum'da kargo şirketinde çalışan ve hamile olan Havva Sarıkaya, karnındaki bebeğin ileri düzeyde engelli olduğunun anlaşılması üzerine hamileliğinin sonlandırılmasına karar verildi. Havva Sarıkay, bugün özel hastanede ameliyata alındı. Ameliyat sırasında durumu ağırlaşan Sarıkaya tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eşinin ölümüyle sinir krizleri geçiren Gürkan Sarıkaya hastanede kontrol altına alınırken savcılık talimatı ile Havva Sarıkaya'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Operasyonu yapan kadın doğum uzmanı Op. Dr. Orçun Koçak, yapılan detaylı kontrollerde bebek doğduktan sonra zihinsel, yürüme, görme ve konuşma engelli olması sonucunun yüksek düzeyde olmasından dolayı, hamileliğin sonlandırılması raporu oluşturulduğunu söyledi. Op. Dr. Koçak,"Hastayı dün sabah itibariyle hastaneye yatırdık. Suni sancısına başladık. Gebelikte görülebilecek komplikasyonlara bağlı olarak aniden bir şuur kapanması, solunum ve dolaşımın durması durumuyla karşılaştık. Hemen müdahalesini yaptık ve yoğun bakıma aldık. Yaklaşık 3 saat boyunca hastaya kalp masajı yapıldı. Ama hastamızı kurtaramadık" dedi. Hamileliğin sonlandırılması için 24 haftanın sınır olduğunu belirten Dr. Koçak Havva Sarıkaya'nın 23 haftalık hamile olduğunu hatırlatarak bu süreyi geçirmeden bebeği almak istediklerini söyledi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber: Yaşar ANTER/BODRUM (Muğla), -

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beşiktaş İstanbul PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title