Haberler

Dha Yurt Bülteni - 10

Aladağ'da 12 kişiye mezar olan yurdun müdürü herkesi suçladı, "Benim kusurum yok" dedi (2)

FACİDAN KURTULAN ÖĞRENCİLER ANLATTI

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 12 kişiye mezar olan kız yurdu yangınından yoğun duman altında pencerelere ulaşarak kurtulan bazı öğrenciler verdikleri ifadelerde yurdun elektrik sigortalarının daha önce defalarca attığını anlatırken, şikayetçi olmadıklarını da söyledi.

İTFAİYE GELDİ MERDİVENİ YOKTU

Yangından kurtulan 10 yaşındaki Büşra Güneş, olay günü arkadaşı Neslihan'ın 'yangın var' diye bağırdığı olayı şöyle anlattı: "Bu sırada yurdun elektrikleri kesildi. Yoğun bir duman vardı. Nefes almakta zorlanıyorduk. Hocalar bulundukları odadan dışarı çıkarak telefon ışıklarıyla bizi yanlarına çağırdı. Onların bulunduğu odaya girdikten sonra pencerelere çıkıp yardım istedik. İtfaiye geldi ancak merdiveni yoktu. Daha sonra etraftan merdiven getirdiler. Bu merdivende pencereye yetişmedi. Bir adam merdivene çıkarak ben ve 6 arkadaşımı kucağına alarak aşağı indirdi. Bize herhangi bir yangın tatbikatı eğitimi verilmedi. Daha önce yurdun elektrik sigortaları 3-4 defa attı. Hocalarımız sigortaları panodan açtı.

Bizim kaldığımız yurdun işleyişi olarak sabah saat 04.00 sıralarında nöbetçi hoca tarafından sabah namazına kaldırılıp, namazı kıldıktan sonra 06.30'a kadar uyuyorduk. Hocalarımız tarafından isteyenlere dini eğitim verilirdi."

KAPININ KOLU YOKTU

13 yaşındaki Zeynep Sevde Deniz ise yurdun giriş kapısının yandığını gördükten sonra mutfağa yöneldiklerini anlatarak, "Panikle mutfağın arka kapısından dışarı çıkmak yerine hocalarımız bizi çağırdığını duyunca yanlarına gittik. Yurtta misafir olarak bulunan anneannem Elife ile birlikte personel odasına ulaştık. Bizi pencereden kurtardılar. İtfaiye ekiplerini kimseyi kurtarırken görmedim. Onlar hortumlarla uğraşıyorlardı. Yangın merdiveni kapısını hiç kullanmadım. Ama yangın merdiveni kapılarının kolu yoktu. Yurtta kaldığım 2 aylık sürede sigortalar bir kaç defa attı" diye ifade verdi.

Nurcan Yılmaz, yurdun ikinci katındaki yangın merdiveninin 2 yıldır kapı kolunun olmadığını söylerken Rabia İnce ise ütünün fişini prize taktıklarında elektrik sigortalarının attığını belirtti. İfadesi alınan bu 5 öğrenci de şikayetçi olmadı.

Görüntü Dökümü

--------------

Yanan yurt binasının genel ve detayları

Haber-Kamera: ADANA,

==============================

Afyonkarahisar'a şehit ateşi düştü (2)

ŞEHİT BABASI: AHMET'İME BİR ŞEY Mİ OLDU

Fırat Kalkanı harekatında şehit olan piyade uzman çavuş Ahmet Şahin'in tarlaya çalışmak için gittiği için evde bulunamayan babası İsmail Şahin, motosikletiyle eve döndüğünde, gördüğü kalabalığı görünce şaşırdı. Evinin balkonuna Türk bayrağı asıldığını gören İsmail Şahin, "Ne oluyor burada, bu bayraklar nedir, indirin bu bayrakları. Yoksa Ahmet'ime bir şey mi oldu?" diye gözyaşı döktü.

Fenalık geçiren şehit babası İsmail Şahin'i çevredekiler ve yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Baba Şahin, gözyaşları ve feryatlar içinde eve girdi.

Şehit Uzman Çavuş Ahmet Şahin'in 15 Temmuz'da Şeyma Şahin ile evlendiği, eşi sınır ötesi operasyona katıldığı için Şeyma Şahin'in kayınvalidesi ve kayınpederiyle birlikte kaldığı belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Ahmet Şahin'in asıl görev yerinin Kayseri olduğu ve geçici görevle Fırat Kalkanı Harekatı'na katıldığı, şehidin ağabeyi Mahmut Şahin'in de Erzurum'da astsubay olarak görev yaptığı öğrenildi.

Şehidin evinin önünde sağlık ekipleri hazır bekletilirken, ev ve çevresine Çay Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayrağı asıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Şehidin babası İsmail Şahin'in feryatları

Eve gelenler ve ağlayanlardan

Evden dış plan görüntü

Eve Türk bayrağı asılması

HABER- KAMERA: Muzaffer NAL/ÇAY (Afyonkarahisar),

======================================

Apartman dairesinde yangın: 15 kişi dumandan etkilendi

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde bir apartmanın zemin katında ilk belirlemelere göre sobadan çıktığı iddia edilen yangında, daire kullanılmaz hale geldi. Apartmanda dumandan etkilenen 4'ü çocuk 15 kişi, ambulanslarla sevk edildikleri çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Yangın Merkez Mahallesi'nde 5 katlı Sema Apartmanı'nın zemin katında meydana geldi. Evde kiracı olan Suriyeli Casin Muhammed'in kaldığı daireden dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar, itfaiye ve 112'yi arayarak arayarak yardım istedi. Semt sakinleri Casin Muhammet ve ailesini güçlükle dışarıya çıkarmayı başardı. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen Gölcük İtfaiye ekipleri yangını büyümeden kontrol altına alırken bina sakinleri de dumandan etkilendiler. 4'ü çocuk 15 kişi olay yerinde sağlık görevlileri tarafından yapılan müdahelenin ardından ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Dumandan etkilenen çocuk ve insanları itfaiye ekipleri ambulansa taşırken

-Bayılan bir vatandaşın ambulansa götürülmesi

-Yangına müdahele

-Bir itfaiyecinin apartman balkonunda mahsur kalan kadının yanına cıkması

-Ambulans ve vatandaş detayları

Haber: Soner GÜLEZER/ GÖLCÜK(Kocaeli)-

============================================

Mevlana'yı anma törenleri, 'Sevgi ve Birlik Yürüyüşü' ile başladı

KONYA'da, Mevlana'nın ölüm yıl dönümü nedeniyle her yıl 7- 17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen ' Mevlana'yı Anma Törenleri', 'Sevgi ve Birlik Yürüyüşü' ile başladı. Yürüyüşe Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru da katıldı.

' Mevlana'nın 743'üncü Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma' törenlerinin ilk etkinliği 'Sevgi ve Birlik Yürüyüşü' Mevlana ve Şems-i Tebriz'in buluştuğu yeri ve anı simgeleyen 'Kandil Uyandırma' programıyla başladı. Kaldırımda konuşlandırılmış olan kandil, okunan duaların ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve protokol üyeleri tarafından yakıldı. Kurtulmuş, kandili yakarken, önümüzdeki yıl çok bu alana bir anıt eser yapılması temennisinde bulundu.

Kandil uyandırma programının ardından Genelkurmay Başkanlığı Mehter Takımı ve Konya Türk Tasavvuf Topluluğu eşliğinde yürüyüş yapıldı. Yürüyüşe Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Vali Yakup Canpolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana'nın 22'nci kuşaktan torunu Esin Çelebi Bayru ve yüzlerce kişi katıldı.

Mevlana Müzesi meydanına kadar süren yürüyüşte, çevredekiler özellikle mehter takımına ilgi gösterdi. Alkışlarla yürüyüşü destekleyen halktan bazı kişiler, korteji cep telefonlarıyla görüntülerken, bazıları da mehter takımıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Mehter takımı Mevlana Müzesi önünde kısa bir konser verdi. Konserin ardından Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve protokol üyeleri Mevlana'nın sandukası başında dua etti. Tören, müze içerisinde çocukların yaptığı sema gösterisiyle sona erdi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Kandil uyandırma programı

-Detaylar

-Yürüyüşten detaylar

-Müze önünde mehter takımının konseri

-Müze içenisindre dua

-Sema gösterisi

-Genel ve detaylar

Haber: Mehmet Kayhan YILDIZ Kamera: Hasan DÖNMEZ/KONYA, )

============================================

Gözaltına alınan HDP Zonguldak İl Başkanı adliyede (2)

TUTUKLANDI

Cumhuriyet Savcısı'na ifade veren HDP Zonguldak İl Başkanı Mehmet Zeki Salmanoğlu, ardından tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Salmanoğlu, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber : ZONGULDAK

==============================================

Diyarbakır'da polise saldırıya kınama

DİYARBAKIR'da AK Parti il binası önünde nöbet tutan polislere yönelik dün akşam gerçekleştirilen terör saldırısı, bugün İl Başkanı Muhammet Akar'ın yaptığı bir basın açıklaması ile kınandı. Bir yıl içerisinde il teşkilatının defalarca saldırıya uğradığını belirten Akar, "Birileri buraya bomba atarak, terör örgütleri bomba atarak şevkimizi kıracağını zannediyor. Her gün sahadayız, sahada olmaya, gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Diyarbakır Başkanlığı yakınında nöbet tutan polislere yönelik dün akşam düzenlenen bombalı saldırı, AK Parti'liler tarafından yapılan basın açıklaması ile kınandı. İlçe başkanları, meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan İl Başkanı Muhammet Akar, parti binalarının son bir yıl içerisinde defalarca saldırıya uğradığını ifade ederek, şunları söyledi: "Dün akşam saatlerinde il binamızı korumakla görevli olan polis memuru arkadaşlara yönelik saldırıyı kınamak için buradayız. Yaklaşık 1 ay önce Bağlar ilçesindeki polis merkezine düzenlenen bombalı saldırının etkisiyle parti binamızın ön tarafında çökme meydana geldi. Birçok evde hasar olduğu gibi bizde de hasar olmuş durumda maalesef. AK Karti il teşkilatımız bir sene içerisinde galiba 6-7'nci kez saldırıya uğradı. Bu gerçekten artık Diyarbakırlılar'ı da, herkesi de ciddi şekilde tepkiye sevk eden, terörü de kınamayı gerektiren bir mesele. Birileri buraya bomba atarak, terör örgütleri bomba atarak bizim şevkimizi kıracağını zannediyor. Biz buradayız, bu teşkilatlarımızla, kadın kolları ve gençlik kollarıyla buradayız. Bu tür saldırılar, bu tür terör hadiseleri bizim ne şevkimizi kırar, nede bizi korkutabilir. Biz her günden çok daha fazla azim ve karalılıkla yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Her gün sahadayız, sahada olmaya, halka gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. Milletimizi halkımızı dinlemeye ve sorunlarını çözmek için kulak kabartmaya da devam edeceğiz. Bizi bu kararlı tutumdan kimsede alıkoyamaz, yıldıramaz."

Diyarbakır'da önemli sorunların olduğunu ve bu sorunların çözümü konusunda çalışma içerisinde olduklarını anlatan Akar, "Özellikle yerel yönetimler konusunda birikmiş çok sayıda sorun var. Biz bu sorunların çözümü konusunda terör mağduru olan yurttaşlarımızın çözümü konusunda halkımızla çok daha beraber olacağız. Camide, dışarıda, kahvehanede, sokakta dağın başında her yerde beraber olacağız. Bunun talimatını dün gece bütün arkadaşlara verdik. Bu Diyarbakır hepimizin evi yuvası, aileleri tehdit eden uyuşturucuyla mücadele meselesi bunu çok temel bir mesele olarak bunu biz önümüze koyduk. Gerek hükümet olarak gerekse yerel yönetimler olarak herkesin STK'larla birlikte, halkımızla beraber yürümesi lazım. Halkımızla kucaklaşarak dinleyerek bu meseleleri çözmeye çalışıyoruz, işte bu birilerini rahatsız ediyor. Biz Diyarbakır halkının hizmetindeyiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Açıklamaya katılanlar

-Akar'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

=================================

Gaziantep'in yöresel ürünleri tanıtıldı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde Gaziantep'in yöresel ürünlerinin tanıtım ve satışı amacıyla stant kuruldu.

Sandıklı Belediyesi'nin katkılarıyla Sandıklı Belediye Düğün Salonu yanında kurulan stantlarda Gaziantep'in yöresel ürünlerinin tanıtımı ve satışı yapılıyor. Yarın sona erecek etkinlik kapsamında Hacivat ve Karagöz orta oyunu, animasyon gösterileri sunulurken, Gaziantep'e has baklava, kebap, içli köfte, çiğköfte, baharat ve peynir türleri gibi birçok ürün ziyaretçilere tanıtıldı.

Stant açan esnaf Hamza Erpaylaştıran, "Gaziantep'in tanıtım günlerini gerçekleştirdik. Gaziantep'e özgü yiyeceklerimizi sergileyerek satışını yaptık" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

-Gaziantep yöresel ürünlerinin tanıtım standından

Gaziantep Esnaflarından Hamza Erpaylaştıran ile röportaj

Haber- Kamera: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI(Afyonrahisar),

============================================

Adıyaman'da gazeteciler 10 bin Euro bozdurdu

ADIYAMAN Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, toplam 10 Euro'yu bozdurup Türk Lirası'na çevirdi.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte dövizlerini Türk Lirası'na çevirme kararı aldı. Gazeteciler, toplam 10 bin Euro'yu döviz bürosunda bozdurup Türk Lirası'na dönüştürdü.

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Zeki Dişkaya, "Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrıları malum kulak vermek üzere Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti olarak her vatandaş gibi döviz bürosuna geldik. İnşallah bu ülke genelinde duyulur; Türk milleti kendisine gelir, Türk lirası kendisine gelir ve yurtiçi ve yurtdışı alışverişlerde de milli paramız ön plana çıkar" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Döviz bürosu

Gazetecilerin Eurfo bozdurması

Zeki Dişkaya'nın açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

==================================

Adıyaman'da şehir içine 10 otobüs daha

ADIYAMAN'da şehir içi taşımacılıkta kullanılmak üzere satın alınan 10 otobüs, törenle yolcu taşımaya başladı.

Adıyaman Belediyesi, şehir içi yolcu taşımacılığında kullanılmak üzere 10 otobüs satın alarak filosunu genişletti. Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, otobüslerden birinin direksiyonuna geçerek gazetecilere şehir turu attırdı.

Belediye bünyesindeki otobüs sayısının 30'u geçtiğini belirten Başkan Kutlu, şöyle dedi:

"Ulaşım hizmetleri belediyenin asli görevlerindendir. Mevcut özel hatların da çok yeterli olmadıklarını gördük. Özellikle 400 yataklı hastanenin faaliyete girmesiyle ihtiyaç daha fazla arttı. Araçlarımızı arttırıyoruz. İnşallah vatandaşlarımıza en güzel hizmeti vermeye devam edeceğiz. Adıyaman'ımıza hayırlı olsun."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Satın alınan otobüsler

Başkan Hüsrev Kutlu'nun otobüs kullanması

Başkan Kutlu'nun açıklaması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

=============================

Çalıştığı bankanın parasıyla borçlarını ödeyip, bahis oynamış

DENİZLİ'de bir güvenlik görevlisi polise gidip, çalıştığı bankanın ATM'sine yerleştirilmek üzere kendisine teslim edilen paranın son 6 ay içinde 200 bin liralık bölümüyle borçlarını ödeyip, kalan kısmıyla da maç tahminlerinin yapıldığı bahis oynayarak, kaybettiğini itiraf etti. Bankada müfettişlerin incelemesi sürerken, mahkemeye sevk edilen güvenlik görevlisi N.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Özel bir bankanın Bayramyeri Şubesi'nde 8 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan 32 yaşındaki N.S., geçen 4 Aralık'ta Kınıklı Polis Merkezi'ne gidip, güven sağladığı için son 6 aydır ATM makinesine kendisinin para yerleştirdiğini, paraları koyarken kendisine verilen ve ATM makinesine tam koyması gereken paraları eksik yerleştirdiğini itiraf etti. N.S., bu yolla aldığı bankaya ait 200 bin liranın bir bölümüyle borçlarını ödediğini kalan kısmıyla ise maç tahminleriin yapıldığı bahis oyunu oynayıp, kaybettiğini anlattı.

Polis N.S.'yi gözaltına alırken durumu bankaya bildirdi. Bankada müfettişlerin incelemesi sürerken, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen güvenlik görevlisi N.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haber: Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, -

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Adıyaman Mevlana Aladağ Politika Güncel Haberler

title