Haberler

Dha Yurt Bülteni - 10

Başbakan Yıldırım: MHP ile Anayasa değişikliğini yapacağız, başkanlık sistemini hayata geçireceğiz (2)

BAŞBAKAN YILDIRIM, 'OVİT TÜNELİ'NDE IŞIK GÖRÜNDÜ' TÖRENİNE KATILDI

Başbakan Binali Yıldırım, Trabzon'dan helikopterle Rize'nin İkizdere İlçesi Sivrikaya Köyü sınırlarında yer alan Ovit Tüneli şantiyesine geldi. Başbakan Yıldırım'a, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman soylu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Fatih Şahin eşlik etti.

BAKAN ARSLAN: BİZ DE SİZE AYAK UYDURMAYA ÇALIŞIYORUZ

Törende konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, sadece kıtaları değil denizleri yerin altından birbirine bağladıklarını belirterek, "Denizin altından Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlarken, dağları delerken, Karadeniz'i Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya bağlarken duyduğunuz mutluluğa tanık olmuş bir kardeşiniz olarak iyi ki sizler bize yol gösteriyorsunuz. Sadece kıtaları değil denizleri de yer altından birbirine bağlıyorsunuz. Biz de size ayak uydurmaya çalışıyoruzö dedi.

POTOMYA İLE MEZOTOPYA'YI BİRBİRİNE BAĞLAYACAK TARİHİ YOLCULUĞU BAŞLATIYORUZ

Konuşmasına Ovit Tüneli'nin önemine vurgu yaparak başlayan Başbakan Binali Yıldırım da şunları söyledi:

"Bu proje, Türkiye'nin geleceğini inşa etme adına hayata geçirdiği projelerin en anlamlılarından biridir. Milletin adamı ve sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde temelini attık. Cumhurbaşkanımız, 'Artık bu hasret bitsin' dedi. 136 yıllık hasreti bitiriyoruz. Rize ile Erzurum'u, 2 Potomya'yı bir araya getiriyoruz. Potomya ile Mezopotomaya'yı birbirine bağlayacak tarihi yolculuğu başlatıyoruz. 1 milyar 140 milyon liraya mal oluyor. 2018 yılında bitecek. 2018'i bekler misiniz? Müteahhitlere, yüklenicilere ve bakanımıza açıkça söylüyorum. Ovit tünelleri 2017 yılında sonunda hizmete girecek. Ona göre hesabınızı yapın. Bir an önce bu hasret bitsin. Dağlar geçit versin. Milletimiz birbiri ile buluşsun. Toplam 17 buçuk kilometreyi buluyor.ö

"YETER Kİ SİZ MUTLU OLUN, YETER Kİ HASRET BİTSİN, YETER Kİ SİZLERİN YÜZÜ GÜLSÜNö

Ulaşımın ülkede yıllarca sorun olduğunu ifade eden Başbakan Yıldırım şöyle devam etti:

"Bitmek bilmeyen zor yollar, virajlar, dağlar, tepeler. Ne canlar yok oldu. Hangi yuvalar söndü. Çok çektiniz. Ovit dağı Kasım ayı gelince kapanır, Mayıs, Haziran'a kadar geçit vermez. Onun için yola çıkmadan önce o kötü yollarda başımıza ne gelir diye bir kere değil 40 kere düşünürdünüz. Gurbete olanlara ulaşmaktan neredeyse ümidinizi keserdiniz, 'sağ olsun da, dağ ardında olsun' derdiniz. Artık 'sağ olsun da buluşalım, kavuşalım, hasret giderin' diyoruz. İster dağ ardında, ister deniz ötesinde yeter ki sağ olsun, istediğimiz anda da görebileceğimiz imkanlara sahibiz. 14 yıldır dağları deliyor, denizleri aşıyoruz. Yetmedi, dünyanın bir ucundan bir ucuna uçuyoruz. Ülkenin her bir köşesini yollarla, tünellerle, trenlerle, köprülerle, kanallarla imar etmeye kararlıyız. Yeter ki siz mutlu olun, yeter ki hasret bitsin, yeter ki sizlerin yüzü gülsün.ö

BU DAĞLARDA TERÖRE YER YOK, TÜNELE YER VAR

Tünelin gidiş-geliş olmak üzere çift yönlü olacağını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, "Bu proje ile birlikte sadece 2 tane 14 kilometrelik tünel yok. Kar tünelleri de var. Bunlarla da sınırlı değil. Yolun tamamını iki gidiş iki geliş yapacağız. İspir'in fasulyesi Rize'ye daha erken gelecek. Rize'nin yaylaları ile Erzurum'un yaylaları kardeştir. Bu dağlarda teröre yer yok, tünele var. Bölücülere yer yok, kardeşliğe yer var. Ayder ile Ovit'i bağlıyoruz. Bu tünel hizmete girdiğinde o zaman yakıttan da tasarruf var. Yılda 35 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Ovit Dağı Tüneli deyip geçmeyin. Dünyanın 2'inci büyük tünelidir. Rize ve Erzurum'a bu yakışır. Kış geldiğinde burada neler çekildiğini de, bir yerden bir yere gitmenin azap olduğunu da iyi bilirsiniz. Tüneller bittiğinde yaz kış konforlu seyahatinize devam ediyorsunuz. Bugün güzel günlerin ışığını göreceğiz. Tünelin ucundaki aydınlığı göreceğiz. Rize ve Erzurumlu kardeşlerimize ne yaparsak helal olsunö dedi. Başbakan Yıldırım, vatandaşların seslenerek hava limanını hatırlatması üzerine de yöre şivesiyle, "Havalimanı da yapılıyor. Artık havanızdan da geçilmez o zamanö diyerek yanıt verdi.

KISKANMAYIN KARDEŞİM, ÇALIŞIN SİZİN DE OLSUN

Türkiye'nin dünyanın en büyük projeleri gerçekleştirdiğini anlatan ancak ülke hakkında ileri geri konuşulduğunu kaydeden Başbakan Yıldırım, "Türkiye hakkında niye konuşuyorlar biliyor musunuz? Türkiye hızlı tren, köprüler, Marmaray', Ovit Tüneli'ni, Zigana Tüneli'ni yapıyor. Dünya da yaprak kımıldamıyor. Türkiye bunları nasıl yapıyor? Kıskançlıktan, hasetlikten ne yapacaklarını şaşırdılar. Kıskanmayın kardeşim. Çalışın, sizin de olsunö ifadelerini kullandı.

SÖZÜMÜZ SÖZ, ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ YAPACAĞIZ

Daha sonra Anayasa değişikliği konusunun bir süredir gündemde olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, "Anayasayı değiştirmek için bütün partiler seçimlerde söz verdi. Ama seçimlerden sonra maalesef her biri bir tarafa çekti. Biz diyoruz ki, 'Biz AK Parti'yiz. Söz verirsek yaparız.' Yapamayacağımızın da sözünü vermeyiz. Sözümüz söz, anayasa değişikliğini yapacağız, Başkanımızı da seçeceğizö dedi ve kalabalığa değişime hazır olup olmadıklarını sorunca uzun süre alkışlandı.

BAŞBAKAN İŞ MAKİNESİ KULLANDI

"Ovit Dağı'nda tüm Türkiye'ye selam olsunö sözleriyle konuşmasını noktalayan Başbakan Yıldırım, tünel yapımını gerçekleştiren yüklenici firmadan işçilerini sevindirmesini istedi. Yıldırım ve beraberindeki heyet tünele girerek incelemelerde bulundu. Ardından Başbakan Yıldırım'ın kullanıldığı iş makinesiyle bir süre delme işlemi yapılarak tüneller bir birine bağlandı.

OVİT TÜNELİ PROJESİ

Ovit projesi, Başbakanlık Osmanlı arşivi kayıtlarına göre, 1880 yılı Osmanlı devletinin kalkınma çalışmalarında yer aldı. Proje için ilk adım 1930 yılında yol projesi ile hayata geçirildi. Kazma ve küreklerle yol yapımının başlanan bölgeye Rizeliler gruplar halinde gönderildi. Yapımı yıllarca gündemden düşmeyen Ovit Tüneli projesi ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde gündeme geldi ve 13 Mayıs 2012 tarihinde temeli atıldı.

12 AY BOYUNCA ULAŞIM SAĞLANACAK

Rize ile Erzurum'u birbirine bağlayan 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren ve 14 bin 300 metre uzunluğu sahip Ovit Tüneli Türkiye'nin en uzun, dünyanın ise 2inci en uzun tüneli olma özelliğini taşıyacak. Tünelin giriş kotu 2054 metre, çıkış kotu ise 2260 metre olacak. Makyol İnşaat tarafından yapılan ve yaklaşık 600 milyon liraya mal olacak olan Ovit Tüneli'nin tamamlanmasıyla Rize - Erzurum arasında ulaşım 4.4 kilometre kısalacak ve 12 ay boyunca kesintisiz sağlanacak. Kış şartları nedeniyle ulaşımın aksadığı Ovit Dağı geçidinde, tünel sayesinde Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri en kısa güzergahtan birbirine bağlanacak.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Başbakan Yıldırım'ın konuşması

-Çevreden görüntüler

-Detaylar

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR DHA

=============

BAKAN ELVAN: YATIRIMCIYA HER TÜRLÜ İMKANI SUNUYORUZ

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Van'da Cazibe Merkezleri Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Bir otelde düzenlenen toplantıya, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Muş Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, STK temsilcileri, iş adamları ve sanayiciler katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Elvan, şu anda uygulanacak Cazibe Merkezi Programı'nın geçmiş teşvik programından farklı olduğunu belirtti. Bakan Elvan, gerçekten yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü imkanı sundukları bir alt yapı oluşturduklarını belirterek, "Bizim sizlerden beklentimiz Van'a Muş'a bölge illerine yatırım yapmanız" diye konuştu. Cazibe merkezleri programının yatırım düşüncesi aşamasından işletme aşamasına kadar tüm süreci kapsayan bir destek mekanizması olduğunu da altını çizen Bakan Elvan şöyle konuştu:

"Fizibilite çalışmalarını ücretsiz olarak yapacağız. Sizler başvuracaksınız, Kalkınma Bankası sizi dinleyecek, elinizde fizibilite çalışması varsa bunun üzerinden de danışmanlık hizmeti vereceğiz. Yatırımın danışmanlık aşamasından, arsa temini, bina yapımı, işletmeye geçinceye tadar tüm süreçlerde Kalkınma Bankası sizinle olacak. Size teşvik belgesi verilerek 'gidin yatırım yapın' demeyeceğiz. Sizlerle şu süreci götüreceğiz. Kalkınma Bankası kendine ait bir fabrika yapıyormuş gibi çalışacak. Arsa temininin öncelikli olarak OSB içinde boş olan parsellerde değerlendirerek gerçekleştirmek istiyoruz. Binayı yaptıktan sonra artık binanın içine makine alınması gerekiyor. Bunun için de öngörümüz toplam sabit yatırımın yüzde 30'unun öz sermaye olması gerekiyor. 100 liralık yatırımın 30 lirasını yatırımcı koyacak. 70 lirasını biz kredi olarak vereceğiz. Makine teçhizatın bedelini biz karşılayacağız, sizlerden ilave teminat istemeyeceğiz. Alınan teçhizat, teminat olarak verilmiş olacak. Bunda yüzde 30'luk öz sermayeyi koruyacağız. Sıfır faizli kredi vereceğiz. Ödeme şartları da eğer yerli makine kullanırsanız vade 10 yıl olacak, ilk 3 yıl ödemesiz. İthal makine kullanırsanız 2 yıl ödemesiz 7 yıl vade olacak. Yerli makine teçhizat kullanımını özendirmek istiyoruz. Personel istihdamında da bunların eğitimini biz karşılayacağız. Bundan sonra işletme aşamasında da biz toplam sabit sermaye yatırımının yüzde 10'u kadar işletme sermayesi verebileceğiz. Sermaye için aldığınız kredi şartları da, yüzde 50 faiz sübvansiyonu sağlayacağız. Alınan kredilerin yarısını biz karşılayacağız. Ödeme şartları ise 1 yıl ödemesiz 4 yıl vadeli olacak."

İSTANBUL'DAN VAN'A TAŞINAN TESİS YENİ YATIRIM GİBİ GÖRÜNECEK

Bakan Elvan bölgeye yatırımlarda önemli teşviklerin olduğunu altını çizerek, İstanbul'da olan bir yatırımın Van'a getirilmesi durumunda da ciddi destekler verileceğini söyledi. Taşınacak fabrikanın 1 milyon liraya kadar taşınma masraflarını karşılayacaklarını anlatan Bakan Elvan, "Buradan bedelsiz yatırım yeri istiyorsanız bunun tesisini sağlayacağız. Eğer siz taşıdığınız fabrikayı büyütmek istiyorsanız büyüteceğiniz kesime yönelik mekanizmalardan yararlanabileceksiniz. Bina yapımı taşıma desteğinde yatırımcının kendisinde olacak. İstanbul'dan Van'a taşınan tesis yeni yatırım gibi kabul edilecek ve 6'ıncı bölge teşviklerinden yararlandırılacak. Asgari 30 işçi istihdam şartımız var. Çağrı merkezleri için de 200'den fazla eleman istihdam edilmesi durumunda arsa tahsisi yapacağız, binayı vereceğiz. Fiber altyapısını getireceğiz. Eğitimin masrafını biz üstleneceğiz. Yatırımcı sadece yazılım ve donanım alacak. Onun dışındaki her şeyi biz karşılayacağız" diye konuştu.

'BÖLGE TERÖRDEN ÇOK ÇEKTİ'

Bölgede yarım kalan tesislerin olduğuna da dikkat çeken Bakan Elvan, bunların tamamlanmasına yönelik olarak da tam destek vereceklerini açıkladı. Bölgenin potansiyel açısından inanılmaz bir yapıya sahip olduğunu da anlatan Bakan Elvan şöyle konuştu:

"Bölge terörden çok çekti. Teröre destek verenleri aranızda barındırmayacaksınız. Terör örgütü bölgenin gelişmesini istemiyor. Bölgede terör olmasa şimdi Van şahlanmıştı, Türkiye'nin önemli merkezlerden biri olmuştu. Bu günlerimize hep birlikte sahip çıkalım. İş dünyası sahip çıkarsa, teröristleri, sempatizanlarını elinin tersiyle iterse bölge hak ettiği yere gelecektir. Allah'ın izniyle terörle mücadelede önemli bir noktaya geldik, terör can çekişiyor. Bu bölgeyi kalkındıracağız. Kente birlikte sahip çıkacağız. İlinize sahip çıkın. Terör örgütlerinin kimler tarafından desteklendiğini sizler de biliyorsunuz. Bunlar nasıl ayakta kalıyor? Gelin hep birlikte kentlerimize sahip çıkalım. Sınır ülkelerinde yaşananları görüyorsunuz. İnsanlara nasıl zulmedildiğini görüyorsunuz. Birlikte bölgeyi parlatalım, güçlü hale getirelim. İnşallah bu noktada sizlerle hep birlikte bölgemizi ayağa kaldıracağız."Bakan Elvan'ın konuşmasının ardından toplantı basına kapalı devam etti.

Görüntü Dökümü

----------------

Bakan Elvan'ın konuşmasından görüntüler

Haber: Gülay KUYUCU-Orhan AŞAN/VAN,

========================

Elazığ yürekleri ağza getiren bu görüntüyü konuşuyor

ELAZIĞ'da, Bosna Hersek Bulvarı üzerinde bulunan alt geçit üzerinde bir kadın ile erkek arasında yaşanan ve daha sonra kadının kucağındaki küçük çocuğu alt geçitten aşağı atmak istediğini gösteren görüntüler yürekleri ağza getirdi. Cep telefonu tarafından kaydedilen görüntülerde, kadının atmak için yukarıdan sarktığı küçük çocuğu çevreden koşan bir kişi tarafından düşmek üzere iken kurtarılıyor.

Bosna Hersek Bulvarında dün bir vatandaşın evinin balkonundan çektiği belirtilen cep telefonu görüntülerinde, önce cadde üzerinde ve kucağında küçük bir çocuk olan bir kadın ile bir erkeğin tartıştığı görülüyor. Görüntülerde, kadın, yolun karşısına geçmeye çalışırken, tartıştığı erkek onu engelleyerek çantasını elinden alıp alt geçitten aşağı atıyor. Buna sinirlenen ve erkeğe tekme atan kadın daha sonra, "Neden yaptın" diye bağırarak kucağındaki çocuğu aşağı atacağını söylüyor. Alt geçidin korkuluklarına doğru hızla giden kadın, bir anda kucağındaki çocuğu aşağı sarkıtıyor. Çevredeki vatandaşların tepkileri ve çığlıkları üzerine bir kişi koşarak düşmek üzere olan çocuğu son anda kurtarıyor. Görüntüler, çevrede toplananların kadın ve erkeğe tepki göstermesi ile sona eriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-(Cep telefonu)

-kadın ile erkek arasındaki tartışma

-erkeğin kadının elindeki eşyaları fırlatması

-kadının yürümesi

-kadının kucağındaki çocuğu sarkıtması

-vatandaşların engel olması

-toplanan kalabalık

-detaylar

/////////////

-Görgü tanığı ile röp.

-DHA Elazığ muhabiri Şahismail Gezici'nin anonsu

Haber-Kemera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,-

===================

Ekonomi eski Bakanı Elitaş: CHP, HDP'nin boşluğunu doldurmaya çalışmasın

Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, HDP'li bazı milletvekillerinin tutuklanması sonrasında toplanan CHP Parti Meclisi'nin aldığı kararları sert bir dille eleştirdi. Elitaş, "2008'deki AK Parti kapatma davasında, 'şeriatın kestiği parmak acımaz' derken, terörle kucak kucağa olan insanlara 'sandıkla gelen, sandıkla gidecek' diyerek, onları kucakladıklarının farkında değil. CHP, HDP'nin boşluğunu doldurmak için gayret göstermesin. Aksi halde Anadolu'daki insanların yüreğine hançer saplıyor demektir" dedi.

Elitaş, Kayserili hayırsever İzzet Bayraktar'ın dedesi merhum Hacı Halil Bayraktar adına Talaz ilçesinde yaptırdığı caminin açılışına katıldı. Cuma namazı sonrası yapılan açılış törenine Elitaş ile birlikte Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, AK Parti Milletvekilleri İsmail Tamer ve Sami Dedeoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreni, camideki Kur'an kursunda eğitim gören 4-6 yaş grubu çocukların İstiklal marşı okuyup ilahi söylemeleriyle başladı. Açılışta konuşan Ekonomi eski Bakanı Mustafa Elitaş, 15 Temmuz darbe girişiminin, Türkiye'de yaşanan hiçbir darbe ya da darbe girişimine benzemediğini ifade ederek, "15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren o cüppeli hain, Amerika'da Pensilvanya'da, üniformalı ihanet şebekesiyle birlikte bu milletin üzerine kurşun yağdırdı. O gün 15 Temmuz günü, sabahlara kadar meydanlarda nöbet tutan, bu ülkenin sahibi olduğunu ispat eden Türk milletinin değerli insanlarına selam olsun, Allah'ın selamı onların üzerine olsun. Geçmişte bu ülke çok darbe gördü. 1960 darbesini gördü. Geçtiğimiz gün Meclis'te de söyledim. CHP'li arkadaşlar çok alındı ama bir tahlil yaptım. Demokrat Parti'nin hataları olabilir, ancak o gün onları uyaran 'Milli Şef' (Sizi ben bile kurtaramam) dedi. Ama şunu deseydi, (siz benim iktidarıma muhtaç olacaksınız, sıkıntılarınızdan ben kurtaracağım) deseydi, belki 27 Mayıs darbesini yapanlar, kendisini esas duruşta bekleyip selam çakanlara, (Yaptığınız büyük bir hatadır, derhal kışlanıza) deyip 27 Mayıs darbesini durdurabilirdi. Yassıada'ya ulaşmayan bir mektubu var. Eğer o mektup ulaşsaydı, belki de ilk demokrasi şehidimiz Adnan Menderes'i vermeyebilirdik" diye konuştu.

Konuşmasında, Türkiye'deki darbe ve girişimlerini değerlendiren Elitaş, "28 Şubat'ta bu ülkenin muhafazakar insanlarının çocuklarını dinini öğrenmeleri için gönderdikleri imam hatipleri kapattılar, bu cübbeli hainin okullarına muhtaç ettiler. Şimdi birileri 2004'te şunu yaptınız, bunu yaptınız diyorlar ya, bunun geçmişi 1970'lere dayanır. Bunun asıl palazlanması, 1998'deki imam hatip okullarının, Kur'an kurslarının kapatılmasına dayanır. Çünkü evlatlarımız, onlara mahkum edildi. Apo, 16 Şubat 1999'da Türkiye'ye teslim edildi, bu evliya kılıklı hain, Mayıs 1999'da Amerika'ya gitti. Birini verdi, diğerini aldı" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de yaşanan darbe ve girişimleri karşısında sessiz kalındığını, karşı çıkılmadığını ifade eden Elitaş, şunları söyledi:

"Türkiye'de ilk defa 27 Nisan'a hükumet cevap verdi. Bir de 14 Mart 2008'de AK Parti kapatma davası yaşandı. 341 milletvekilinin olduğu AK Parti'nin 39 milletvekili, yasaklı olmak üzere kapatılmaya çalışılıyor. O zamanki anamuhalefet partisinin liderinin verdiği cevap, (şeriatın kestiği parmak acımaz) oldu. Anamuhalefetin şimdiki genel başkanı ise (Sandıkla gelen sandıkla gider) diyor. Doğru, sandıkla gelen sandıkla gitmelidir. 2008'de de (Şeriatın kestiği parmak acımaz) deme basiretsizliğini göstermeseydi ve (Sandıkla gelen, sandıkla gider) diyebilseydi, belki de 15 Temmuz'un ayak sesleri yaşanmayacaktı."

15 Temmuz darbe girişimi karşısında siyasi partilerin karar organlarını olağanüstü toplantıya çağırmalarını takdirle karşıladıklarını bildiren Elitaş, şöyle konuştu:

"15 Temmuz günü siyasi partilerin parti meclislerini, Merkez Karar Yürütme Kurulları'nı toplamaları, çok olağan bir haldir. Çünkü ülkeye darbe yapılmaya çalışılmıştır. O gün CHP de, 16 Temmuz günü parti meclisini olağanüstü toplantıya çağırdı, hakikaten olağan bir davranış sergiledi. Doğru bir davranıştı, alkışladık. Ama geçen hafta teröristlere sırtını dayayan, (PKK bizim arkamızda) diyen, (PKK tükürüğüyle bu silahlı kuvvetleri boğar) deme basiretsizliğine, şahsiyetsizliğine, alçaklığına düşmüş bir milletvekillerinin partilerinden birkaç milletvekilinin, soruşturmaya gidip ifade vermemelerinden dolayı gözaltına alınması, CHP Parti Meclisi, olağanüstü toplantıya çağırılmış. Bakın 16 Temmuz'taki iş en olağan iş ama HDP'lilerle ilgili yapılan iş olağanüstü iştir, milletin içini yaralayan, milletin kalbine hançer saplayan bir davranış sergilenmiştir. Şimdi onun altında eziliyorlar. Parti Meclisi'ni Cumhuriyet Gazetesi için topladıklarını söylüyorlar. Ancak parti meclisi bildirisinde en büyük paragraf HDP'lilere ayrılmıyor mu? O bildiride (Sandıkla gelen, sandıkla gider) yazmıyor mu? AK Parti kapatma davasında, (Şeriatın kestiği parmak acımaz) derken, terörle kucak kucağa olan insanlara (sandıkla gelen, sandıkla gidecek) derken, onları kucakladıklarının farkında değil. CHP, HDP'nin boşluğunu doldurmak için gayret göstermesin. Aksi halde Anadolu'daki insanların yüreğine hançer saplıyor demektir."

Görüntü Dökümü

------------------------

-Ekonomi eski Bakanı Mustafa Elitaş'ın konuşması

-Kur'an kursu öğrencilerinin gösterisi

-Açılış kurdelasının kesilmesi

-Detay

Haber-Kamera: Zafer BARIŞ/KAYSERİ, DHA)

=================

Evi yandı, itfaiyeye haber veremedi

TOKAT'ın Niksar ilçesinde çıkan yangında, 77 yaşındaki Fatma Deveci'ye ait iki katlı ev kullanılamaz hale geldi. Gözyaşları içinde evinin yanmasını izleyen Deveci, "Okur-yazarlığım yok. Kimseye telefon edemedim" dedi.

Yangın akşam saatlerinde Adalar mevkisindeki Küme evlerde meydana geldi. Zihni Deveci'ye ait 2 katlı müstakil evin bahçesindeki otlar henüz belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Mutfakta yemek yaparken bahçesindeki otların yandığını gören Fatma Deveci, eşinin dışarı olması nedeniyle alevleri kendi başına söndürmek istedi ancak başarılı olamadı. Yangının eve sıçraması ve alevlerin yükselmesiyle birlikte çevredeki vatandaşlar tarafından itfaiye ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen Niksar Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri, yangına müdahale etti. Ekiplerin 1 saatlik çalışması sonucunda yangın söndürüldü ancak evde büyük çaplı maddi hasar oluştu. Bu arada gözyaşları içinde evinin yanmasını izleyen Fatma Deveci, "Burada çalı vardı o tutuşmuş. Bende su döktüm söndüremedim. Okur-yazarlığım yok. Kimseye telefon edemedim" dedi. Yaşlı kadını itfaiye ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. Alevleri söndürmeye çalışırken eli ve yüzü yanan Fatma Deveci olay yerine gelen ambulansla Niksar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Yangından görüntü

-İtfaiye ekiplerinin müdahalesi

-Fatma Deveci'nin gözyaşları içinde yangını izlemesi

-Fatma Deveci ile röp

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ/NİKSAR(Tokat), -

=================

İkiz bebeklerini görmek için kara çarşaf giyip hastaneye girmeye çalıştı

SAMSUN'da evlilik dışı ilişkiden dünyaya gelen ve hastalanarak Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılan ikiz kız bebeklerini gizlice görmek için, kara çarşaf giyip içeriye girmeye çalıştığı iddia edilen baba 35 yaşındaki Ö.K. vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Olay bugün İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre evli ve 1 çocuk babası olan Ö.K. kendisi gibi evli olan bir akrabası kadınla cinsel ilişkiye girdi. Hamile kalan kadın 3 ay önce ikiz kız bebek dünyaya getirdi.

Anne, hastalanan ikiz kız bebeklerini tedavi ettirmek için bugün yakınlarıyla birlikte Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'e götürdü. Evlilik dışı ilişkiden dünyaya gelen ikiz bebeklerinin rahatsızlanarak hastaneye götürüldüğünü öğrenen baba Ö.K., çocuklarını görmek için ilginç bir plan yaptı.

Ö.K., kadının yakınlarına yakalanmadan çocuklarını görmek için kara çarşaf giyip kadın kılığına girerek hastaneye geldi. Hastanenin yangın merdiveninden çıkmak isteyen şüpheliyi fark eden vatandaşlar, erkek olduğunu anlayınca etkisiz hale getirip polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler şüpheliyi gözaltına aldı. Daha sonra hastaneye giden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelinin terör bağlantısının olup olmadığını araştırdı. Terörle bağlantısı olmadığı belirlenen şüpheli asayiş müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Şüphelinin emniyetten çıkışı

-Emniyetten detay

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

=================

Akçakale'ye Kültür Merkezi

ŞANLIURFA'nın Akçakale İlçesi'nde belediye tarafından yaptırılacak Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Düzenlenen törene; Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yıldıztekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Akçakale Belediyesi Kültür Merkezi'nin 5 bin metrekare alan üzerine inşa edileceğini ve her kat bin 450 metrekare olmak üzere 3 kattan oluşacağını ifade etti. Projenin 3 milyon 500 bin lira bedelle ihale edildiğini ve 240 günde tamamlanıp halkın hizmetine sunulacağını belirten Ayhan, proje kapsamında ayrıca 3 bin 550 metrekare çevre ve yeşil alan düzenlemesi yapılacağını kaydetti.

Kültür merkezinin; evlendirme memurluğu, nikah salonu, 2 cep sineması, 20 kişilik atölye ve derslikler ile ilçenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan 750 kişilik konferans salonundan oluştuğunu ifade eden Ayhan, projenin, engelli bireylerin de hiçbir engelle karşılaşmadan hizmet alabilecekleri şekilde planlandığını dile getirdi. Ayhan, şunları söyledi:

"Akçakale'mize böylesine önemli bir eser kazandırıyor olmaktan dolayı çok mutluyuz. Şehrimize yakışan bir yapı olacak. Konferans salonu farklı etkinliklere ev sahipliği yaparken, atölye ve dersliklerde çeşitli kurslar düzenlenecek. Merkezimiz tamamlandığında kentin gelişimine çok önemli katkılar sağlayacak. Ayrıca, bölgenin tek engelsiz kültür merkezi olacak." Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından butona basılarak merkezin temel atma işlemi başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Törene katılanlar

Kuran okunması

Konuşmalar

Temel atma töreni

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hadi KURT-ŞANLIURFA-DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Trabzon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title