Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

"BOMBA VAR" ÇIĞLIĞI İLE BAZI VATANDAŞLAR PATLAMA YERİNDEN KAÇMIŞ1)FACİANIN BÜYÜMESİNİN ENGELLENDİĞİ O ANLARI MOBESE KAYDETMİŞDİYARBAKIR merkez Bağlar ilçesinde, Emniyet müdürlüğü ek binasına düzenlenen ve 2'si Polis 11 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan bombalı araçlı saldırısı sırasında...

"BOMBA VAR" ÇIĞLIĞI İLE BAZI VATANDAŞLAR PATLAMA YERİNDEN KAÇMIŞ

1)FACİANIN BÜYÜMESİNİN ENGELLENDİĞİ O ANLARI MOBESE KAYDETMİŞ

DİYARBAKIR merkez Bağlar ilçesinde, Emniyet müdürlüğü ek binasına düzenlenen ve 2'si Polis 11 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan bombalı araçlı saldırısı sırasında bomba yüklü minibüsün önünü keserek gidip içindeki bombaları gördükten sonra, "Bomba var" diye bağıran sürücünün birçok insanın hayatını kurtardığı görüldü.

Bağlar İlçesi Emniyet Müdürlüğü Ek Binasına 4 Kasım günü bombalı minibüsle düzenlenen saldırının mobese görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, Emniyet Müdürlüğü binası istinat duvarının bulunduğu caddede seyir halindeki bomba yüklü minibüsün önünü siyah bir araba kesiyor. Sürücü, bagajından aldığı bir cisimle minibüse doğru yürüyerek, kapısını açtıktan sonra, araçta bulunan patlayıcı düzeneğini fark ederek çevresindekilere "Bomba var' diyerek bağırarak kaçıyor. Sürücünün "Bomba var" çığlığı ile o sırada sağ ve sol kaldırımlarda yürüyen ve yoldan geçenlerin hızla kaçtıkları görülüyor. Saniye saniye kameralara yansıyan görüntülerdeki sürücünün bu davranışı sayesinde cadde üzerinde bulunan birçok insanın kaçtığı ve hayatını kurtardığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------

-MOBESE görüntüsü

-Otomobilin minibüsün önünü kesmesi

-Şahsın araçtan inmesi

-Minibüsün kapısını açması bir anda kaçışmaları

Haber-Kemara: Canan ALTINTAŞ/DİYARBAKIR,-

==============================================

2)ADIYAMAN'DA 1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ KAVGA KAMERADA

ADIYAMAN'da iki grup arasında çıkan ve 1 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı kavga, güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Kapcami Mahallesi'nde bulunan Harıkçı Caddesi'nde dün akşam saatlerinde iki grup arasında çıkan kavgada kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tüfekten çıkan saçma ve tabancadan çıkan kurşunlara hedef olan Mehmet Göksu yaşamını yitirirken Ferhat Kaya ve Zülfikar Göksu yaralandı. Polis olay sonrası ölen kişiyle isim benzerliği bulunan Mehmet Göksu'yu gözaltına alırken, diğer şüpheli Ali Gürsoy'un yakalanması için de çalışma başlattı. Yaşanan kavga anı da, bir işyerinin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kavga eden taraflardan bir kişinin uzaktan ateş açtığı ve saçma ile kurşunların vücuduna isabet ettiği Mehmet Göksu'nun yere yığıldığı, sonrasında ise silahlı kişilerce dövüldüğü görülüyor. Görüntülere el koyan polis, Göksu'nun ölümüne yol açan silahı ateşleyen kişiyi belirlemek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

----------------

Olay yeri

Şahsın vurulma anı

Yaralanan şahsın yere düşmesi

Yere düşen yaralıya cisimle vurulması

Polislerin gelmesi

Vatandaşların toplanması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ADIYAMAN-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 215 MB

=====================================================

2 ÇOCUĞUNU BIÇAKLAYAN ANNE İNTİHARA KALKIŞTI (EK)

3)ANNE- OĞLUN DURUMU KRİTİK

Afyonkarahisar'da dün akşam 2 oğlunu bıçakla yaralayan ve ardından bıçağı göğsüne iki kez saplayarak intihara kalkışan anne 32 yaşındaki A.Ü. ile ağır yaralı oğlu 9 yaşındaki E.Ü.'nün hastanedeki tedavisi sürüyor. Ağır yaralı getirildiği hastanede ölen 3 yaşındaki Erencan Ü. ise otopsi işlemlerinin ardından toprağa verilecek.

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi gören anne A.Ü. ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi gören oğlu E.Ü. ise yoğun bakım ünitesinde bulunuyor. Sağlık durumları ciddi olan anne- oğlun bıçak yaralarına bağlı organlarında zedelenmeler olduğu belirtildi.

Bu arada olayın aile içi şiddetten kaynaklandığı gerekçesiyle A.Ü.'nün eşi 32 yaşındaki H.Ü.'nün de polis merkezinde ifadesi alındı. H.Ü. hakkında işlemlerin sürdüğü belirtildi. Olayın meydana geldiği apartmanın 4'üncü katı emniyet şeridine alındı. Olay sonrası eve girmek isteyen ailenin yakınlarının, çelik kapının kilitlerini söktürdüğü kaydedildi. Evin önünde ise ölen Erencan Ü.'nün ayakkabıları dikkati çekti.

Onur BAYRAM-AFYONKARAHİSAR-DHA

=================================================

4)2 BOMBACIYA YATAKLIK YAPANLAR ADLİYEDE

MERSİN'de, geçen ay bombalı saldırı hazırlığı yaparken yakalanan 2 teröriste yardım ve yataklık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3'ü kadın 9 kişi adliyeye sevk edildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü ile MİT ekiplerinin terör örgütü PKK'nın eylemlerinin deşifre edilmesi amacıyla yaptığı ortak çalışmada, terör örgütü üyesi Medine A.'nın kırsal alanda bomba eğitimi aldığı belirlendi. Bu kadının canlı bomba ve suikast tarzı eylem yapmak amacıyla sahte kimlikle Mersin'e geldiği bilgisine ulaşan ekipler, takip sonucu Medine A.'yı yakaladı. İşbirliği yaptığı belirlenen D.T. ile A.T.'yi de operasyonla alan ekipler, şüphelilerin evi, arabası ve taşıdığı çantada yaptığı aramalarda çok sayıda patlamaya hazır fünye ve düzenek, kablo, uzaktan kumanda ile çok miktarda patlayıcı ele geçirdi ve Mersin Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı binaları, halkın yoğun olduğu Kuvayi Milliye Caddesi ve İstiklal Caddesi ve bazı alışveriş merkezlerinde keşif yaptıklarını saptandı. Teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen toplam 3'ü kadın 9 zanlı sorgulamaları tamamlanarak bugün adliyeye sevkedildi. Saldırı hazırlığındaki teröristlerden Medine A., C.T. ve E.Ö., daha önce çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

Görüntü Dökümü

----------------------

Çevik Kuvvet polisleri adliye önünde önlem alırken

Polis otobüsü adliyeye gelirken

Zanlılar polis otobüsünden indirilirken

Polislerin arasında zanlılar adliyeye götürlürüken

Zanlılar adliye tüneline girerken

( Haber : -Kamera: Mustafa İNSAN /MERSİN

Süre. 01.30 boyut: 74.29

================================================

5)DİYARBAKIR'DA 7 ÇOCUK ANNESİ İNTİHAR ETTİ

DİYARBAKIR'ın Çınar İlçesi'ne bağlı Çakırkaya Mahallesi'nde oturan ve eşinin üzerine 2 yıl önce kuma getirdiği belirtilen 7 çocuk annesi 42 yaşındaki Hatice Tarim, evinin banyosunda tavana bağladığı ipe kendini asarak yaşamına son verdi.

Çınar Çakırkaya Mahallesi'nde oturan Hatice Tarim, iddiaya göre 2 gün önce evinin banyosunda tavana bağladığı iple intihar etti. Olayın bildirilmesi üzerine eve gelen jandarma ekipleri, Cumhuriyet savcısına bilgi vererek olay yerinde inceleme yapıp delilleri topladı Hatice Tarim'in cenazesini otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Cumhuriyet savcılığı olayı çok yönlü soruştururken, Hatice Tarim'in eşi Ahmet Tarim'in 2 yıl önce eşinin üzerine kuma getirdiği belirtildi.

DİYARBAKIR, -

======================================================

6)BOZCAADA KAYMAKAMI FETÖ'DEN GÖZALTINDA

ÇANAKKALE'nin Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, önce açığa, ardından gözaltına alındı.

Geçen cumartesi günü İçişleri Bakanlığı tarafından FETÖ/PDY ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilerek görevden uzaklaştırılan 20 mülki amirden biri olan Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, dün gözaltına alındı. Geçen yıl Ağustos ayında Bozcaada Kaymakamlığı görevine atanan Yeşilkuş'un açığa alınmasının ardından, yerine vekaleten Ezine Kaymakamı Alif Fuat Atik görevlendirildi.

FG PLAKASI MI YAKTI?

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Kaymakam Abbas Yeşilkuş'un evinde ve otomobilinde arama yapıldı. Akşam saatlerine kadar süren aramalarda polisin Kaymakam Yeşilkuş'un evinden birkaç poşet çıkardığı ve emniyete götürdüğü görüldü. Polis, son olarak Kaymakam Yeşilkuş'un özel aracında da arama yaptı. Bir polisin de bu anları kamerayla görüntülediği görüldü.

Bozcaada'da şok etkisi yaratan haberin ardından en çok merak edilen ise Kaymakam Yeşilkuş'un, özel aracının plakasının harf grubunun 'FG' olması ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında bu plakayı değiştirmesi konusu oldu. Kaymakam Yeşilkuş ise konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada durumun tesadüf olduğunu, kendi isteyerek aldığı bir plaka olmadığını, suçlu birisi varsa bunun bu plakayı kendisine verenler olduğu söylemişti. İddialara göre Kaymakam Yeşilkuş hakkında darbe girişimi sonrasında 'FG' plakası yüzünden hem adadan hem de Çanakkale'den bazı kişilerce çeşitli yollarla şikayet ve ihbarlarda bulunuldu.

Abbas Yeşilkuş bugün adliyeye sevk edilmek üzere Ezine'ye getirilecekti. Ancak, lodos fırtınası nedeniyle bugün feribot seferleri yapılamadığından Bozcaada emniyetinde bekletildiği öğrenildi.

DEMOKRASİ YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEMİŞTİ

Kaymakam Yeşilkuş, darbe girişiminin ardından Bozcaada'da 'Birlik, Beraberlik ve Demokrasi Yürüyüşü' düzenlemişti. Bozcaada'da göreve başlamadan önce de kendi Twitter adresinde sıkça Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakanların fotoğraflarını ve paylaşımlarını paylaşan Kaymakam Yeşilkuş, adada binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, FETÖ'ye çok sert sözler söylemişti. Hatta Yeşilkuş, darbe girişimi hakkında 'tiyatro' yorumlarında bulunanlara, "Bakın bu olanlara tiyatro diyorlar. Nasıl bir tiyatro ki bu 246 şehit verdik. Nasıl tiyatro ki bu tanklar, helikopterler kendi vatandaşına sıkıyor. Gerçi ben onlara vatan haini falan demiyorum çünkü vatan haini cümlesindeki vatan kelimesini bile kullanmak ayıp bir şey. Bunlar vatan haini bile değiller. Lütfen 5 günlük fotoğrafa bakın ve birlik ve beraberliğimizi görelim. Türk, Kürt, Alevi, Sünni hepimiz meydanlarda bu bayrağı salladık. İşte bu yüzden Çanakkale ruhu diyorum. Bu birlik ve beraberlik yürüyüşlerimize devam edelim" şeklinde tepki vermişti

Serkan İLİK/BOZCAADA (Çanakkale), -

=======================================================

7)SİM KARTINI DEĞİŞTİRİP İNTERNETTEN BAHİS OYNADILAR İDDİASI

ADAPAZARI'nda, bir sağlık ocağında çalışan 44 yaşındaki Baki Tırpancı, cep telefonu numarasının sim kartının değiştirilerek bin lira bahis oynandığını iddia ederek, polise şikayette bulundu.

Adapazarı'nda sağlık ocağında memur olarak çalışan Baki Tırpancı, cep telefonundan arama yapmak istedi. Telefonunun sim kartının iptal olduğunu gören Baki Tırpancı, GSM operatörüne danışınca numarasının sim kartının değiştirildiğini ve sim kartının devre dışı olması nedeniyle de numarasını kullanamadığı belirtildi. Baki Tırpancı kendi üzerine olan numarayı hemen başka bir GSM operatörüne geçirerek, dolandırıcıların elindeki kartı iptal ettirdi. Baki Tırpancı telefon dolandırıcılarının telefon numarasıyla internet üzerinden bahis oynayarak bin lira harcadıklarını belirterek şikayette bulundu. Tırpancı, "Akşam üstü bir baktım telefon çalışmıyor. 'Sadece acil aramalar' yazıyordu. Benim onayım, isteğim olmadan numaram benden habersiz değiştirilerek, benim sim kartım devre dışı bırakılıyor. Bahis oynayarak bin liramı harcıyorlar. Polise şikayette bulundum" dedi.

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya),

========================================================

8)ŞEHİT AİLELERİNE ÜCRETSİZ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HİZMETİ

SİVAS Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde şehit aileleri ve gazilere ücretsiz hizmet veren 15 Temmuz Şehitler Kliniği'ni ziyaret ederek bu kliniğin örnek bir proje olduğunu söyledi.

Sivas Valisi Davut Gül, yaklaşık 3 ay önce CÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde açılan ve şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerine ücretsiz ağız ve diş sağlığı hizmeti veren 15 Temmuz Şehitleri Kliniği'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Gül, klinikte yürütülen çalışmaları inceleyerek, CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu'ndan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Klinikteki şehit aileleri ve gazilerle de sohbet eden Vali Gül daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bu kliniğin örnek bir proje olduğunu ifade eden Vali Gül, "İlimizdeki bütün şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve yakınları kaymakamlıklar tarafından ilçelerden buraya getiriliyor. Burada herhangi bir sırada beklemeden, diğer hastaların tedavi sürecine tabi olmadan kendilerine özel poliklinikte tedavi görüyorlar. Tedavi görürken aynı zamanda dinlenebilecekleri yerleri de üniversite hastanemiz ayarladı. Daha sonra da öğleden sonra yemeklerini yiyerek tekrardan ilçelerine, köylerine kadar bırakılıyorlar. Bir daha gelmeleri gerektiğinde yine aynı süreç devam ediyor. Ben şehit ailelerimize, gazilerimize ve gazi yakınlarımıza bu hizmeti sunan başta rektörümüz ve dekanımız olmak üzere üniversitenin her kademesindeki görevlilerine teşekkür ediyorum. Örnek bir proje, Türkiye'de gerçekten parmakla gösterilen sosyal sorumluluk projelerinden biri. İnşallah bu artarak devam edecek. Şehit ve gazi ailelerimize ne yaparsak bunların hakkını ödeyemeyiz. Böyle bir hizmeti vermekte Sivas'a nasip olduğu için çok mutlu oldum." dedi. Sivas Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı ise yapılan hizmetler dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Vali Gül'ün kliniği gezmesi

-Şehit aileleri ile sohbet

-Vali Gül'ün açıklamaları

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

===============================================

9)KANSERLİ ÇOCUKLARIN HAYATINI RENKLENDİRDİLER

MERSİN'de 'Gönüllü Palyaçolar Mersin' adlı grup, kanser hastası çocukların tedavi gördüğü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Servisi'nin duvarlarını boyayarak çocukların dünyasını renklendirdi. Küçük Prens, Örümcek Adam, Şirinler ve Pinokyo gibi masal kahramanları duvarlara çizen gönülleler, kanserli çocuklar tarafından ilgiyle izlendi. Tedavi gören kanser hastası çocukların beyaz koridorlarda mutsuz şekilde dolaştığını görüp kolları sıvayan gönüllüler, çocukların kendilerini birer masal kitabı içerisinde hissetmeleri için yaklaşık 10 saat boyunca hastanede çalışma yaptı. Hastane yönetiminden alınan iznin ardından topladıkları bağışlarla boya ve fırça alan gönüllüler, beyaz koridor duvarlarını rengarenk boyadı. Çocukların yüzünde tebessüm yaratan gönüllüler, bazı çocuklar tarafından heyecanlı ve meraklı gözlerle izlendi.

Görüntü Dökümü

------------------

-Gömüllüler duvara çizim yaparken

-Boyama yapılırken

-Masal kahramanları çizilirken

-Kanserli çocuklar boyamayı izlerken

-Boyama yapan gönüllülerden görüntüler

-Grup kurucusu Seda Arkadaş'ın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 04: 41 BOYUT: 150 MB

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Çanakkale Davut Gül Bozcaada Politika Güncel Haberler

title