Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)ŞANLIURFA'DA SURİYELİ GERGİNLİĞİŞANLIURFA'da, polisin şüphe üzerine kimlik istediği Suriyeli iki gencin direnmesi üzerine çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi.

1)ŞANLIURFA'DA SURİYELİ GERGİNLİĞİ

ŞANLIURFA'da, polisin şüphe üzerine kimlik istediği Suriyeli iki gencin direnmesi üzerine çevredeki vatandaşlar tepki gösterdi. Kısa sürede büyüyen olayda vatandaşlar, Suriyelilerin bulunduğu işyerlerine taşlarla saldırdı. 1 polis yaralanırken Suriyeli 2 genç ise gözaltına alındı.  Olay, akşam saatlerinde Haşimiye Meydanında meydana geldi. Kent merkezinde şüpheli şahıs ve yabancılara yönelik uygulama yapan polis, Suriye uyruklu şüpheli 2 gencin üst aramasını yapıp kimlik istedi. Bu sırada kimlikleri olmadığı ileri sürülen Suriyeliler, polisle tartışmaya başladı. Kısa sürede tartışma büyümesi üzerine polise mukavemette bulunan ve bir polisin yaralanmasına neden olan Suriyelileri gören bir grup Şanlıurfalı, duruma tepki gösterdi. Kısa sürede olay yerinde toplanan onlarca vatandaş polislere zorluk gösteren Suriyeliler tepki gösterip linç etmeye kalkıştı. Yaşanan arbedede polis, öfkeli kalabalığın arasında Suriyeli gençleri güçlükle çıkartıp bir fırında koruma altına aldı. Olay yerine takviye çevik kuvvet ekiplerinin gelmesiyle birlikte Suriyeliler zırhlı araçlara konularak polis merkezine götürüldü.

Bu arada yaşananlar kısa sürede kent merkezinde duyulması üzerine toplanan vatandaşlar, "Suriyeli istemiyoruz" sloganlarını atıp Suriyelilere ait işyerlerini taşlayarak zarar verdi. Gerginliğin devam ettiği olaylar nedeniyle polis güvenlik önlemleri artırdı.

SURİYELİLİR İŞYERLERİNİ KAPATIP EVLERİNE ÇEKİLDİ

Şanlıurfa'da akşam saatlerinde çıkan olayların ardından yaklaşık 150 kişilik bir grup kent merkezindeki Suriyelilere ait işyerlerine zarar verdi. Yaşanan olaylar üzerine öfkeli kalabalık grubu gören bazı Suriyeli işletmeciler, işyerlerinin kepenklerini kapatıp evlerine çekildi. Suriyelilerin en yoğun olduğu Topçu Meydanı'nda toplanan Şanlıurfalı grup 'Polise uzanan eller kırılsın', 'Suriyeli istemiyoruz' sloganlarını atarak, yolda gördükleri Suriyelilere saldırması üzerine kentte gerginlik büyümeye devam etti. Bahçelievler Mahallallesi'ne yönelen öfkeli grup burada Suriyelilere ait işyerlerinin camlarını sopa ve taşlarla kırıp zarar verdi. Suriyeli gerginliğinin büyümesi üzerine polis zırhlı araçlarla Suriyeliler yoğun olduğu mahalle ve sokaklarda güvenlik tedbiri almaya başladı.

POLİS, VATANDAŞLARI PROVAKSAYONA KARŞI UYARDI

Yaşanan olaylar üzerine Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada bazı provokasyonların sosyal medya üzerinden örgütlenip Şanlıurfalılar ile Suriyelileri karşı karşıya getirmek, kaos ortamı yaratılmak istendiği belirtildi. Şanlıurfa'da gerginliğin çıkmasına sebep olan olayın sorumlusunun Suriyeli olmadığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:  "Şanlıurfalı bir gencin kız arkadaşıyla kavga etmesi üzerine yunus polislerin müdahalede bulunması üzerine yaşanan arbedede 1 polis darp edildi. Polis ile şahıs arasında yaşanan arbedeyi gören çevredeki vatandaşlar, 'Polise nasıl vurmaya kalkarsın?' diyerek şahsın Suriyeli olduğunu söylentisi yayıldı."

Açıklamada olayların çıkmasına neden olduğu belirtilen Akçakale İlçesi'ne kayıtlı Mehmet K.'nın ise gözaltında olduğunu duyurdu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Olay yerinde toplanan kalabalık

Suriyelilere tepki gösteren Şanlıurfalılar

Suriyelileri genci bir fırına koyarak kalabalık grubu uzaklaştırmaya çalışan polis

Polisin kalabalık grubu uzaklaştırmak için müdahalede bulunması

Genel ve detay görüntüler

--------------

Toplanan kalabalık grup slogan atması

Suriyeliler işyerlerinin kepenklerini indirmesi

Suriyelilere ait işyerlerinin kırılan camları

Özel hareket polislerinin çevrede güvenlik önlemi alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA,

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326165

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326173

27.03.2017 - Haber Kodu : 170327013

=====================================================

2)TUNCELİ'DE 14 PKK'LININ CESEDİ OPERASYON BÖLGESİNDEN ALINDI

TUNCELİ merkez Gökçek Köyü yakınlarında düzenlenen operasyonda öldürülen 14 PKK'lının kimliğinin tespiti için cenazeler operasyon bölgesinden helikopterle alınarak, Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Öldürülen PKK'lılar arasında Amerikan yapımı M16 silah kullanan sözde örgütün üst düzey bir yetkilisinin de olduğu belirtildi.

KANDİL İLE GÖRÜŞÜLÜYOR İDDİASI

PKK'lıların öldürüldüğü Kutuderesi Vadisi içindeki PKK sığınak ve barınaklarında çok sayıda silah, bu silahlara ait bol miktarda mühimat ve yüzlerce kilo gıda, yaşam malzemesi ve dijital belge ele geçirildiği öğrenildi. Ele geçirilen malzemeler arasında yer alan masaüstü telsiz ile örgütün üst düzey yöneticilerinin kendi aralarında konuştukları, bir telsizle de PKK'lı üst dizey yöneticinin Kandil'deki örgütün üst düzey yöneticileriyle görüştükleri öne sürüldü.

"ÖRGÜTÜN ÖZEL GÜCÜ, BOMBA VE PATLAYICI UZMANI"

Öldürülen 14 PKK ile ilgili yapılan ilk tespitte, kış üstlenmesinden çıkmak için hazırlık yapan bir grup olduğu, bu grubun da çok özel eylem için plan yaptığı belirtildi. Bir askeri yetkili, grubun sözde Dersim eyaleti doğu cephesi özel gücü olduğu ve direk olarak Kandil'den talimat aldığı iddiasında bulundu. Grupta yer alan teröristlerin de çok özel eğitimler aldığı ve sansasyonel eylemleri yapmak konusunda eğitildikleri kaydedildi. Bu grubun etkisiz hale getirilmesiyle örgüte önemli bir darbe indirildiğini belirten yetkililer, bu gruptakilerin her türlü bomba yapma, tuzaklama, sızma, sabotaj, saldırı konularında da uzman oldukları bilgisini verdi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Operasyon bölgesine inen askerler

Helikopter hareketliliği

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: TUNCELİ,

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326178

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326038

===================================================

3)GÖLCÜK GÖLÜ'NDE KAYBOLAN KİŞİYİ BULMAK İÇİN DRONE'LA ARAMA YAPILDI

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde balık tutmak için açıldıkları Gölcük Gölü'nde bindiği kayığın alabora olması sonucu kaybolan 52 yaşındaki Hüsnü Çetgez'i arama çalışmalarına havadan insansız hava aracı (drone) ile devam edildi. Özellikle sazlık alanların bulunduğu bölgede yapılan aramalara rağmen Çetgez'e ulaşılamadı.  Arama çalışmaları sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Arama çalışmalarından görüntü

-İnsansız hava aracı ile yapılan aramadan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Faruk ÇARK/ÖDEMİŞ(iZMİR),

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326188

====================================================

4)SÜRÜCÜLER BİRBİRLERİNE GİRDİ

İZMİT'te, sıkışan trafikte iki sürücü arasındaki tartışmada kavga çıktı. Polisler, tarafları güçlükle sakinleştirdi.

Kaza, D-100 Karayolu Yeni Cuma mevkiinde meydana geldi. Yoğun trafikte ilerleyen Himmet Karaca idaresindeki 09 UG 930 plakalı kamyonet ile 48 FT 718 plakalı kamyonetin ismi öğrenilemeyen sürücüsü arasında yolda sıkıştırma meselesinden çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Himmet Karaca saldırı sonrası aracını diğer aracın önüne geçerek durdurmak isterken kazaya neden oldu. Kaza sonrası diğer kamyonetten inen 3 kişi Himmet Karaca'ya saldırdı. Yolda kavga eden iki tarafı çevredeki vatandaşlar ile trafik polisleri araya girerek ayırdı. Başına aldığı darbe ile yaralanan Himmet Karaca olay yerine gelen 112 Acil ekiplerince kontrolden geçti. Birbirlerinden şikayetçi olan taraflar Saraybahçe Polis Merkezi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Tarafların tartışmaları

Sürücünün eşi ve çocuklarının bağırmaları

Haber-Kamera: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli),

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326175

=======================================================

5)63 YABANCI, SAHTE TANITIM KARTLARIYLA YAKALANDI

İRAN üzerinden kaçak yollarla Türkiye'ye giren 50'si Afganistan, 8'i Pakistan, 5'i Buruma uyruklu olmak üzere 63 kaçak, Suriyelilere ait sahte yabancı tanıtım kartlarıyla Kahramanmaraş'ta yakalandı.

Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolu'ndaki polis uygulama noktasında bir yolcu otobüsü şüphe üzerine durduruldu. Araçta bulunan 63 kişinin yabancı olduğunu fark eden polis, üzerlerinde Suriyelilere ait sahte yabancı tanıtım kartları ele geçirirken, yabancıların Suriyeli olmadığı saptandı.

İSTANBUL'A GİDİYORLARDI

Bunun üzerine detaylı inceleme yapan polis, araçtakilerin 50'sinin Afganistan, 8'inin Pakistan ve 5'inin de Burma uyruklu olduğunu, kaçak yollarla İran üzerinden Türkiye'ye girdiklerini ve İstanbul'a gitmek istediklerini belirledi. Yolcu otobüsünün 2 şoförü ile muavini gözaltına alınarak sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yabancı uyruklu 63 kişi ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Yabancıların otobüsten inmeleri

Göç Müdürlüğü'ne girmeleri

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ,

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326185

==================================================

6)ÜST GEÇİT YERİNE YOLDAN GEÇEN 2 KADIN KAZADA ÖLDÜ

ESKİŞEHİR'de, üst geçidi kullanmak yerine çevreyolundan karşıya geçmek isteyen 74 yaşındaki Emine Bodur ile 62 yaşındaki Havva Yıldız'a otomobil çarptı. Bodur olay yerinde, Yıldız ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Kaza, dün akşam saatlerinde Çevreyolu NEO Alışveriş Merkezi karşısındaki tramvay ve yaya üst geçiti yakınında meydana geldi. Alışverişten dönen Emine Bodur ile Hava Yıldız, üst geçit yerine yoldan karşıya geçmek isterken kent merkezi yönüne giden 25 yaşındaki Yiğit Tural yönetimindeki 26 TT 571 plakalı otomobil çarptı. Otomobil daha sonra önünde giden 35 yaşındaki Zafer Karataş yönetimindeki 34 RK 8204 plakalı otomobile çarparak durabildi. Kazada Emine Bodur olay yerinde, Havva Yıldız da kaldırıldığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Otomobil sürücüsü Yiğit Tural polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polisler ölen kadınların ayakkabılarını ve çantalarını toplayıp götürdü. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Kaza yerindeki araçların ve üzeri kapalı olan cesedin,

-Polis ekiplerinin,

-Kadınların ayakkabısının ve yere saçılan eşyalarının görüntüsü,

-Cesedin cenaze aracına konulmasında ve kaza yerinden çekilen görüntüler

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326190

====================================================

7)AKYAZI'DAKİ YANGINDA 6 KİŞİLİK AİLE YANARAK YARALANDI

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde elektrik kontağı sonucu çıkan yangında 6 kişilik aile vücutlarında yanıklar oluşması sonucu tedavi altına alındı.

Dün akşam saatlerinde, Akyazı Kuzuluk Mahallesi'nde Yümsel ailesinin oturduğu 2 katlı evde elektrik kontağı soncu yangın çıktı. Murat Yümsel, anne Şerife Yümsel, çocukları 18 yaşındaki Elanur Yümsel, 9 yaşındaki Efe Yümsel, 5 yaşındaki Enes Yümsel ve 4 yaşındaki Elif Ece Yümsel vücutlarında yanıklar oluşması sonucu yaralanırken, ğüçlükle binadan çıktılar. Yangını gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahalede bulunurken, itfaiye ekipleri ise alevleri kontrol altına aldı. Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Murat ve Enes Yümsel yapılan ilk müdahalenin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nesevk edildi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Binadan görüntü

İtfaiye ve ekiplerden görüntü

Hastaneden görüntü

Haber-Kamera: Alaattin ONUR/AKYAZI(Sakarya),

27.03.2017 - Haber Kodu : 170327006

====================================================

8)KAZAYLA KENDİNİ VURDU, AĞIR YARALANDI

ZONGULDAK'ın Kilimli İlçesi'nde 47 yaşındaki İlyas K., otomobilinde tabancasını kurcalarken kazayla kendini vurarak ağır yaralandı.

Olay, dün akşam saat 21.00 sıralarında Cumhuriyet Caddesi'nde meydana geldi. Park halindeki otomobilinde oturan İlyas K., iddiaya göre elindeki tabancanın kazayla ateş alması sonucu sağ baldırından yaralandı. Silah sesini duyanların haber verdiği sağlık ekiplerinin müdahale ettiği İlyas K., ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ambulansta ve hastanede 2 kez duran kalbi çalıştırılan İlyas K., yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Hayati tehlikesi bulunan İlyas K.'nın otomobilinde inceleme yapan polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdüyor.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Ambulansın hastaneye gelmesi

-Yaralının hastaneye sokulması

-Hastane önünden detay

-Olay yerinden detaylar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/KİLİMLİ(Zonguldak),

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326192

====================================================

9)OTOMOBİL DEREYE UÇTU

İZMİT'te, 60 yaşındaki Sebahattin Memiş'in virajda hakimiyetini kaybettiği otomobil yaklaşık 3 metre yüksekten dereye uçtu. Ters dönen otomobilden çıkan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlenen Memiş, kontrol amaçlı hastaneye götürülürken, araç ise kullanılmaz hale geldi.

Kaza, İzmit Şirintepe Mahallesi Bakır Sokak üzerinde meydana geldi. Sebahattin Memiş, Bakır Sokak üzerindeki evine eşini bıraktıktan sonra 41 E 0784 plakalı otomobili ile yola çıktı. Evinden yokuş aşağı ilerleyen Sebahattin Memiş virajı alamayınca yoldan çıkan otomobil dere yatağının kenarındaki korkulukları aştıktan sonra yaklaşık 3 metre yüksekten dereye uçtu. Ters dönen araçtan yaralanmadan kurtulan Sebahattin Memiş dışarı çıktı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine itfaiye ve 112 Acil ekipleri geldi. Vatandaşların yardımı ile az miktarda suyun bulunduğu dereden çıkan Sebahattin Memiş sağlık ekiplerince kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Dere yatağının içerisindeki araçtan görüntüler

-Sürücüden görüntü

-Çevrede toplananlar ve itfaiye ekipleri

Haber-Kamera: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli),

27.03.2017 - Haber Kodu : 170327009

=====================================================

10)UYUŞTURUCU KULLANDIĞI İDDİA EDİLEN GENÇ HASTANEYE KALDIRILDI

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde iddiaya göre uyuşturucu kullanan 18 yaşındaki A.Ö. fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

İlçenin Müftü Mahallesi Devrek Yolu Caddesi üzerinde yere düşen A.Ö.'yü görenler sağlık ekipleri ve polise haber verdi. Kısa sürede gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği A.Ö., uyuşturucu madde kullandığını söyledi. Kendinden geçen A.Ö. ambulansa binmemek için direndi. Sağlık ekibi ve vatandaşların ikna etmesi sonucu A.Ö., ambulansa alınarak Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-A.Ö.'ye sağlık ekiplerinin müdahalesi

-Vatandaşlarla konuşması

-Ambulansa bindirilmesi

-Ambulansın gitmesi

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326191

==========================================================

11)BAŞBAKAN YILDIRIM KALP HASTASI ÜNİVERSİTELİYE MORAL TELEFONU

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Erzincan'da okula giderken genetik kalp rahatsızlığı sebebiyle kalbi duran ve sağlık ekiplerinin yarım saatlik müdahalesiyle kalbi çalıştırılıp hayata döndürülen Hukuk Fakültesi öğrencisi Ender Ceylan'ı telefonla arayıp moral verdi.

Babası Siracettin Ceylan'ı yıllar önce trafik kazasında, annesi Hacer Ceylan'ı ise kalp rahatsızlığı sebebiyle kaybeden Erzincan Üniversitesi Hukuk Fakültesi dördüncü sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Ender Ceylan, bir hafta önce okuluna gitmek amacıyla evinden çıktı. Milli Egemenlik Bulvarı'nda yürürken bir anda yere yığılan Ceylan'ı gören çevredekiler, olay yerine ambulans çağırdı. Gelen sağlık görevlilerince yapılan ilk incelemede Ceylan'ın kalbinin durduğu anlaşıldı. Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırılan Ender Ceylan'ı doktorlar yaklaşık yarım saat süren müdahale ile hayata döndürdü. Doğuştan kalp kası kalınlaşması olduğu belirlenen Ceylan, hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Burada bilinci kapalı olarak 2 gün kalan ve kendine geldikten bir süre sonra ameliyat ile kalp pili takılan Ender Ceylan, mucize eseri yeniden hayata tutundu.

Ender Ceylan'ı ziyaret eden AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut, gencin durumu ile ilgili Başbakan Binalı Yıldırım'a bilgi verdi. Telefonda üniversite öğrencisi ile görüşen Başbakan Yıldırım, geçmiş olsun dileklerinde bulunarak Ceylan'a moral verdi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Başbakanın telefon görüşmesi

Haber-Kamera: Coşkun MENEK/ERZİNCAN,

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326162

=======================================================

12)BAKAN ÇAVUŞOĞLU'DAN, BAŞÖRTÜ ÇIKARTMA TEPKİSİ

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da stant açan Ak Parti Gençlik Kolları'na mensup başörtülü kızlara, 'Hayır' çalışması yapan bir grubun müdahale ederek zorla başörtülerini çıkardığını söyledi. Çavuşoğlu, "Bu affedersiniz hayvanlık. Bunlara insan denmez. 'Hayır' çalışmanı git başka yerde yap" diye tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Ticaret Borsası'nda Sivil Düşünce Platformu üyeleriyle bir araya geldi. Anayasa değişikliği paketi konusunda bilgi veren Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasının başında, Işıklar Semti'nde 'Hayır' çalışması yapan bir grup tarafından AK Parti Gençlik Kolları'na mensup kızların başörtülerinin çıkartıldığını söyledi. Çavuşoğlu, "Ak Parti Gençlik Kollarımız Işıklar Semtinde stant açmış. Orada başörtülü kızlarımız var. Başörtülü kızlarımızın başörtülerini zorla çıkarmışlar. İnsanlık bu mu işte? Bu affedersiniz hayvanlık. Bunlara 'İnsan' denmez. 'Hayır' çalışmanı git sen de başka yerde yap. Bunların laiklik anlayışı bu" diye konuştu.

'İLLE BENİM GİBİ YAŞAYACAKSIN' ZİHNİYETİ

Bu zihniyetin 'İlle benim gibi yaşayacaksın' zihniyeti olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Bir gün Antalya'da Üniversiteli Kadınlar Derneği'ne gittim. Bana oradaki üniversiteli bir hanımefendi diyor ki, 'Mevlüt bey nasıl oluyor da başörtülü bir kadın araba kullanır? Nasıl oluyor, başörtülü bir kadın gördüm 5 yıldızlı bir otelde?' diyor. 'Hanımefendi bakın' dedim. 'Bir tek sen mi çalışıyorsun? Başörtülü bir hanımefendi iş kuramaz mı, ticaret yapamaz mı, akademisyen olamaz mı, o insan değil mi? Senin gittiğin yere o niye gidemesin?' İşte bu zihniyetleri değiştiriyoruz. Bunların anlayışı bu. Türkiye Cumhuriyeti laik kalacakmış. Bir hizmetin var mı, bir hayalin var mı söyle. Yok. Senin cumhuriyete hizmetin yok. Bunlar var ya ancak Cumhuriyetten geçinenler. Cumhuriyetin üzerinde kambur, yük. Atatürk'ten geçinir, Atatürk'ün ilkelerine hiç hizmeti yoktur. Atatürk'ün gösterdiği hedeflere doğru da hiçbir şeyleri yoktur. Atatürk'ten geçin, cumhuriyetten geçin. Kendisini eleştirince de 'Sen Atatürk düşmanısın' diyor. Atatürk'e niye düşman olayım? Ben seni eleştiriyorum. Senin zihniyetini eleştiriyorum. O yüzden bu tür boş, yalan, dolan, iftira."

TARAFLAR KARŞILIKLI ŞİKAYETÇİ OLDU

Mevlüt Çavuşoğlu'nun basın toplantısında anlattığı olay, Antalya'da dün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Işıklar Semti civarında stant açan Ak Parti Gençlik Kolları üyeleri, yoldan geçen Rahşan Karasu ile kızı Zehra Özer'e üzerinde 'evet' yazılı broşür uzattı. İddiaya göre Rahşan Karasu broşürü yırtıp Ak Partililerin üzerine fırlatıp, başörtülerini çekti ve hakaret etti. Bunun üzerine taraflar arasında tartışma çıktı. Kısa süre sonra polisin olay yerine gelmesiyle taraflar birbirinden şikayetçi oldu.

Ak Partili grupta yer alan Yasemin Kenan ve Nurcan Şekercioğlu, başörtülerini çıkartmaya çalıştıklarını iddia ettikleri anne- kızdan şikayetçi oldu. Rahşan Karasu ile kızı Zehra Özer de onlardan şikayetçi oldu. Taraflar, ifadelerine başvurulmak üzere Yenikapı Polis Merkezi'ne götürüldü.

CHP'Lİ BUDAK'TAN TEPKİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gündeme getirdiği başörtüsü çıkartma olayıyla ilgili açıklama yaptı. Çetin Osman Budak, Atatürk Caddesi üzerinde anne-kızın yürüyüşe çıktığını ve 'evet' standının kurulduğu yerden geçerken kadınların 'evet' broşürü vermek istediklerini belirterek, anne-kızın 'Biz hayır diyeceğiz, onun için almayacağız bu broşürü' demeleri üzerine ısrar edildiğini söyledi. Israr ve zorlama üzerine yaşlı kadının gerilmeye başladığı ve broşürü alıp, yırtıp attığını belirten Budak, şöyle dedi:

"Ondan sonra bir kadın geliyor 'Rabia' işareti yaparak ve burnuna da dokunarak 'Siz 16 Nisan'dan sonra göreceksiniz, bu ülkede sizin gibilere yer yok' diyor. Kadın da 'Siz nasıl böyle söylersiniz' diye bağırmaya başlıyor ve bir kadın yaşlı kadına tokat atıyor. Bunun üzerine kadın bağırmaya başlıyor ve bu sefer yere yatırıyorlar. Bunun şahitleri var. Kız da bu kez bağırmaya başlıyor 'Anneme ne yapıyorsunuz' diye. O ara arbede oluyor, itişmeler, kakışmalar, saç baş yolmalar, bu arada kavga olurken başörtü elinde kalıyor ve olay büyüyor. Ondan sonra da darp edilmiş insanlar şikayetçi oluyor. Evet standındaki erkekler de kadınlara saldırıyor. Hem suçlular hem güçlüler. Bu sefer de 'Benim türbanlı bacımın türbanını çıkardı hayırcılar' falan diye Dışişleri Bakanı, bu ülkenin dış politikasında bütün halkı temsil eden, milli politikamızı yurtdışında temsil eden Dışişleri bakanımızın önüne il başkanı bir bilgi notu getiriyor. Bunun üzerine konuyu enine boyuna soruşturmadan o anda konuşma yapıyor. 'İşte bu hayırcılar böyle, bunlara insan bile demek yakışmaz, hayvan' diyor. Şimdi misliyle tabi o lafı yedirmek lazım" dedi.

Çetin Osman Budak, bir Dışişleri Bakanı'nın ağzına yakışmayacak sözler olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Geçmişte de yaptığı gaflar ve attığı iftiralar var. Burada seçim çalışması yaparken 'CHP milletvekillerinin içerisinde teröristler var' demişti. Ben de 'Bunu ispat etmeyen şerefsizdir, namussuzdur' demiştim. Hala daha ispatını koyacak. Bugün de hala aynı küstahlıkla bu olayı çarpıtıp, kendilerine mağdur rolü çıkarmak istiyor. Bu başörtüsü mağduriyeti bitti, böyle bir şey yok. Yaşlı bir kadına tokat atma, saldırma ve darp etme var ve bunu kadınlar ve erkekler yapıyor. Orada bir kızı taciz etme söz konusu. Şu an arkadaşlar ifade veriyor ve oradan geçen vatandaşlar da 'Biz şahit olacağız' demişler. Şu anda Çallı'daki emniyette gözaltında tutuluyorlar, hakları olmamasına rağmen. Bu işi büyütüp buradan mağduriyet yaratmaya çalışıyorlar. Artık bu kadar baskı yeter bu milletin üzerine bu kadar gitmesinler. Bir Müslüman yalan söylemez, Müslümanlığın ana kuralları iftira atmaz, cinayet işlemez, hırsızlık ve yolsuzluk yapmaz, Müslüman güzel ahlaklılıktır. Bunlar ahlak yoksunudur ve bu iftiraları atabiliyorlarsa bunları fazlasıyla hak ediyorlar. Bir insana hayvan demek ne demek, böyle bir şey yapılabilir mi? İki kadının üzerine 10-20 kişi saldıramaz. Bu haddini bilmemektir. Yazık oluyor güzel ülkeme böyle insanların elinde."

RUS VATANDAŞLARINA PASAPORTSUZ SEYAHAT HAZIRLIĞI

Referandum çalışmalarını Antalya'da sürdüren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Konyaaltı'ndaki Uğur Koleji'nde Antalya'da yaşayan Rus vatandaşlarla biraraya geldi. Çavuşoğlu'na Rus çocukları pasta ikram etti. Bakan Çavuşoğlu, ikram edilen pastadan küçük bir parça alıp, diğerlerini çocuklara elleriyle yedirdi. Ziyarette Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı ile sohbet eden Bakan Çavuşoğlu, Rus vatandaşlarının Türkiye'ye pasaportsuz girebilmesi için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Rusya ile yaşanan uçak krizine gönderme yapan Çavuşoğlu, "Bu üzücü hadise olmadan önce pasaportsuz, kimlikle geliş-gidişleri sağlamak için epeyce görüşmelerimiz olmuştu. Şimdi ilişkilerimiz normalleştiğine göre, bu konuda da müzakerelere devam edebiliriz. Biz en azından Rusya vatandaşlarının pasaportu bile olmadan kimlikle gelebilmesi için görüşmelere başlayacağız. Bunun için havalimanında kimliklerinin okunabileceği cihazlar da kuruyoruz" dedi.  Referandum konusuna da değinen Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye'de referandum üzerine kafa karıştırıcı propaganda yapanları da görüyoruz. Burada yaşayan Rus toplumuna da '16 Nisan'dan sonra bu iktidar zorla sizin dininizi değiştirecek, baskı yapacak ve zorla başınızı kapatacak' demişler. Bazı Rus kökenli vatandaşlarımız da bunu ciddiye alıp, partimize gelip 'Gerçekten böyle birşey olacak mı' diye sormuşlar. Maalesef seçim kampanyalarında 2 tane oy alabilmek için gerçeğin dışına çıkanları, yalan söyleyenleri da görüyoruz" dedi. Konuşmasında yer yer Rusça kelimelere yer veren Bakan Çavuşoğlu, İrina Balcı ile de Rusça sohbet etti. Ruslarla özçekim yapan Bakan Çavuşoğlu, ardından Konyaaltı'ndaki muhtarlarla bir araya geldi.

'EVET' STANDI AÇAN AK PARTİLİLERE SALDIRI İDDİASI

Diğer yandan, Bakan Çavuşoğlu'nun basın toplantısında bahsettiği başörtülü kadınlara saldırı iddiasıyla ilgili her iki tarafın birbirinden şikayetçi olması sonrasında iki taraf, darp edildikleri iddiaları üzerine sağlık kontrolünden geçirildi. Yenikapı Polis Merkezi'ndeki işlemleri tamamlanan şikayetçi taraflar daha sonra Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne sevk edildi.

Olayla ilgili açıklama yapan Antalya Ak Parti Kadın Kolları Başkanı avukat Esra Özkoç, Ak Parti Antalya teşkilatları olarak, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek halk oylaması için şehrin değişik bölgelerinde referandum durakları, stantlar kurduklarını hatırlattı. Özkoç, şöyle dedi:

"16 Nisan'da halk oylamasında 'evet'in çıkması için çaba sarf ediyoruz. Bugün de bir referandum durağımızda görev yapan teşkilatımızdan arkadaşlarımıza bir saldırı gerçekleşmiş 2 kadın tarafından. Bu basit bir saldırı değil, hem kızlarımızdan birinin başındaki örtü çekilmek suretiyle hem de küfür ve hakaret edilmek suretiyle oradaki görevleri engellenilmeye çalışılmış. Ellerindeki broşürler yırtılmış, yüzlerine atılmış. Türbanlı arkadaşımızın türbanı yırtılmış ve başına bir darbe de almış. Bir de tokat yemiş. Sadece orada çalışan arkadaşlarımız değil aynı zamanda sayın Cumhurbaşkanımıza da bir kısım tehditler ve hakaretler yapmış saldırganlar. Biz bu işin sonuna kadar peşindeyiz, suçluların en ağır cezayı almaları için her türlü girişimde bulunacağız.ö

Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Bozdemir ise 'evet' oylarının çoğunlukta olmasından dolayı tatsız bir olay yaşandığını belirterek, "Bu olayın yaşanmasında siyasi bir aktör var mıdır bilmiyoruz ama stanttaki arkadaşımıza saldırılıp, darp etmişlerdir. Bu ilk olay değil. Biz bunu saldırıyı kınıyoruz. Hala 21'inci yüzyılda insanların kılık ve kıyafetlerini eleştiren zihniyeti anlamadım ve anlayamıyorumö diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Mevlüt Çavuşoglu'nun Antalya ışıklar semtinde yaşanan kavgayla ilgili açıklamaları

Bakan Cavuşoğlu'nun Sivil Düşünce Platformu toplantısına gelişi ve toplantıdan genel görüntüler

---------------

-Polis merkezinin dış plan görüntüsü

-Davalı ve davalı CHPli kadının polislerle konuşurken görüntüsü

-Polis aracının önündeki CHPlilerden görüntü

-Polis merkezi önündeki kalabalıktan görüntü

-Saldırıya uğradığını ve eşarbı çıkarıldığı iddia edilen Yasemin Kenan'ın polis merkezinden çıkarılıp, polis aracına bindirilmesi

-Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Bozdemir

-Antalya Emniyet Müdürlüğü önündeki Ak Partililerden görüntü

-Antalya Emniyet Müdürlüğü tabelasından görüntü

-Antalya AK Parti Kadın Kolları Başkanı avukat Esra Özkoç'un konuşması

-CHP Genel Başkanı Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın konuşması

-Antalya Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen CHPlilerden görüntü

-CHP Genel Başkanı Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın konuşması

-Davalı ve davalı CHPli kadının polislerle konuşması

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın konuşması

-Davalı ve davalı kadının arkadaşları ile konuşması

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak'ın konuşması

-Antalya Emniyet Müdürlüğü tabelasından Ak Partililere PAN

Haber-Kamera: Süleyman EKİN-Mustafa KOZAK-Tolga YILDIRIM/ANTALYA,

27.03.2017 - Haber Kodu : 170327005

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326189

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326166

===========================================

13)BAKAN EROĞLU: ŞİFALI BİTKİLERDE YENİ SEKTÖR AÇMAK İSTİYORUZ

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Konya'daki temasları kapsamında Akşehir İlçesi'nin ardından Doğanhisar, Ilgın, Kadınhanı ve Meram İlçeleri'nde, Devlet Su İşleri Tesisleri'nin toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan 'Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi' sertifikası dağıtım törenine katıldı.

Bakın Eroğlu, Konya'daki son programında da Ticaret Borsası temsilcileriyle bir araya geldi. Bir otelde Ticaret Borsası tarafından düzenlenen yemeğe katılan Bakan Eroğlu, şifalı bitkilere yönelik yeni bir sektör doğduğunu söyledi. 15 bitkiyle ilgili çalışma yapıldığını ve üretime başlanıldığını ifade eden Bakan Eroğlu, şifalı bitkiler konusunda dünyada 115 milyar dolarlık pazar payı bulunduğunu söyledi. İşadamları ve sanayicileri bu sektörde yatırım yapmaya davet eden Bakan Eroğlu, şunları söyledi: "

Bu dünyada çok revaçta olan sektör. Dünyada yıllık 115 milyar dolar pazar payı var. Halbuki bizdeki şifalı bitkiler, pek çok ülkeden fazla. Bu konuda da biz, şifalı bitkilerde yeni sektör açmak istiyoruz. Geleceği çok parlak. Her türlü AR-GE çalışmalarını biz yapıyoruz. Sektörle ilgili Orman Genel Müdürlüğü'nde bir birim kurduk. 600 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz. Hedefimiz 5 milyar dolar ihracata kısa zamanda ulaşmak."

Görüntü Dökümü

------------------------

Bakan Eroğlu'nun konuşması

Haber-Kamera: İsmail AKKAYA-Hasan DÖNMEZ/KONYA,

27.03.2017 - Haber Kodu : 170327010

=================================

14)HALAY ÇEKEN BAKAN ÇELİK'E DOLAR ATMA YARIŞI

ŞANLIURFA'da, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Sedat Ertürk ile Songül Bucak'ın düğününde davetliler, halay çeken Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti milletvekilleri ve belediye başkanlarına dolar atma yarışına girdi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Sedat Ertürk ile işadamı Suphi Bucak'ın kızı Songül Bucak, düzenlenen düğünle dünya evine girdi. Genç çift nikahın ardından sahneye gelen ilk danslarını yaptı. Renkli görüntüler yaşandığı düğüne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti milletvekilleri Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek ve Kasım Gülpınar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Genç çiftin nikah merasiminin ardından Bakan Çelik, protokol üyeleriyle birlikte davul-zurna eşliğinde halay çekti. Çelik'in halaya kalkmasını gören salondaki davetliler deste deste dolar atma yarışına girdi. Yöresel yemeklerin ikram edildiği düğünün sonunda geline takı takmak için davetliler sıraya girdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Bakan Çelik'in düğüne katılması

Nikahın kıyılması

Bakan Çelik'in nikah cüzdanını gelin ve damada vermesi

Bakan Çelik'in konuşması

Gelin ve damadın dans etmesi

Bakan Çelik'in halay çekmesi

Bakan Çelik'in üzerine dolar atılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA,

27.03.2017 - Haber Kodu : 170327014

==========================================

15)CHP'Lİ İNCE: OY PUSULASINDA BEYAZ, DEMOKRASİNİN KEFENİ

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Oy pusulasında bir beyaz, bir de kahverengi var. Beyaz renk demokrasinin kefeni, kahverengi ise bereketli topraklar" dedi.

Muharrem İnce, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ ile birlikte Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde partisi teşkilatını ziyaret etti. İnce, parti binasının bulunduğu Atatürk Bulvarı'nda otobüse çıkıp kalabalığa hitap etti. Muharrem İnce, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni ön gören Anayasa değişikliği maddelerinin okunması gerektiğini belirtti. İnce, şöyle dedi:

"18 maddelik bir Anayasa değişikliği. 18 maddeyi en az 50 kere okudum. Hiç bir maddede terörle mücadele bahsetmiyor. Hiçbir maddede ekonomi, turizm, üzüm, tarım, emekli ve gençler yok. Kuran-ı Kerim'in ilk emri nedir; Oku. 'Evet' vermeyi düşünen vatandaşlara şunu söylüyorum. Anladım kardeşim git 'Evet' ver. Sen bunu bir kere okudun mu? Millet bunu bir kere okusun, emin olunki yüzde 1 olsa bile 'Evet' çıkmaz. İslahiye vicdanına soruyorum, Ak Parti'ye oy vermiş olanların yüreğine soruyorum. Allah aşkına 18 yaşında milletvekilliğine 'Evet' dersen, senin çocuğun 18 yaşında milletvekili olabilecek mi? Kimin çocuğu olacak; zenginin çocuğu olacak, zenginin çocuğu 18 yaşında 20 bin lira maaşla milletvekili olacak, bir de askerlikten muaf olacak. Fakirin çocuğu da El Bab'da 20 yaşında şehit olacak. Ben buna 'Hayır' diyorum."

Muharrem İnce, Anayasa değişikliği ile meclisteki milletvekili sayısının arttırılacak olmasını da eleştirirken şunları söyledi:

"Antep'te uçacağa bindin, İstanbul gidiyorsun. Uçakta 150 kişi var; 2 pilot var. 150 kişiyi bir pilota bırakmıyorlar. 80 milyon Türkiye bir kişiye bırakılır mı? Muhtar seçiyorsun, muhtarın yanında azaları da seçiyorsun. Sandık parası var mı, mürekkep parası var mı, mühür parası var mı, oy pusulası parası var mı, zarf parası var mı? Yok. Mürekkep, mühür, oy pusulası, zarf devletten, bas 'Hayır'ı kurtul bu illetten. Oy pusulasında bir beyaz, bir de kahverengi var. Beyaz renk demokrasinin kefeni, kahverengi ise bereketli topraklar. Sen bereketli topraklara oyunu ver. Bir oyla dünya değişebilir. Bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı kurtarır, bir at bir yiğidi kurtarır, bir yiğit memleketi kurtarır, bir oy sandığı deler geçer."

AÇIK OY KULLANAN MİLLETVEKİLLERİ FETÖ'CÜDÜR

Hatay'daki referandum çalışmaları kapsamında İskenderunlular ile buluşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Meclis'teki anayasa değişikliği oylamasında açık oy kullanan milletvekillerini FETÖ'cü olmakla suçladı.

Atatürk Anıt Alanı'nda vatandaşlara hitap eden İnce, Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesinden 12'sini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) da 6 üyesini Cumhurbaşkanı'nın atayacağını belirterek, "Yani devletin başı, yargının başı, yürütmenin başı, milletin başı, ordunu başı, her şeyin başı. Böyle bir şey olabilir mi? Hakimler Savcılar Yüksek Kurlu'nun adı değişiyor. Yüksek yazıyor ya, yükseği kaldırmış. Ondan yüksek kimse olamaz. Yüksek sözüne bile dayanamıyor. Hakimler Savcılar Kurlu. Bir de ne yazıyor biliyor musunuz? 'Cumhurbaşkanı meclise mesaj verir' diyor. Bilgi verir derse küçülmüş oluyor. Mesaj verir derse üst perdeden bakıyor. Mesaj verir yerine aslında ayar verir diye yazacaklarmış da ayıp olur diye yazmamışlar" dedi.

ÜLKÜCÜLERİ ALKIŞLATTI

Muharrem İnce konuşması sırasında seslenen bir kişiye,ö Ülkücü bir arkadaşımız 'Ben de buradayım' dedi. Bir de ona şunu söyleyeyim. Bu parti meselesi değil. Ülkücüler 'hayır' veriyor bunu görüyorum. Saadet Partililer 'hayır' veriyor bunu görüyorum. Doğruyol Partililer 'hayır' veriyor bunu görüyorum. Ama parti yönetimine rağmen dik duran, gençliğimde kavga ettiğim ülkücüleri kutluyorum. Onlara alkış istiyorumö dedi.

SAVCILARA SESLENDİ

Meclis'teki anayasa değişikliği oylamasında kendisinin gizli oy verdiğini kaydeden İnce, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Gittik oyumuzu gizli verdik. Kimseye yaranma gibi derdimiz yok. Anayasa iç tüzük 'Gizli' diyor. Biz de gizli yaptık. Peki, FETO'cü general var mı? Var. FETO'cü hakim var mı? Var. FETO'cü savcı var mı? Var. Ne tesadüf FETO'cü milletvekili yok. Bak ben İskenderun'dan haykırıyorum; Ey Cumhuriyet savcıları açık oy kullanan milletvekillerinin hepsi FETÖ'cüdür.

Görüntü Dökümü

------------------------

Halay çekenler

Muharrem incenin konuşması

Genel ve detay görüntüler

--------------

Miting alanından görüntü

Muharrem İnce'nin konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-Ufuk AKTUĞ/GAZİANTEPİSKENDERUN(Hatay),

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326177

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326184

=====================================================

16)AKŞENER: İFTİRALARI UNUTACAĞIM AMA ŞEHİTLERİN HESABINI SORACAĞIZ

ANAYASA referandumunda 'Hayır' oyu için çalışan MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Türkiye'nin patinaj yapmasının önüne geçmek için mücadele verdiğini belirtirek, "Pek çok hakaret ve iftirayla karşılaştık. Namusum şerefim ayaklar altına alındı 1 yaşındaki torunuma kadar iftira atıldı. Sizi şahit tutuyorum namusumla şahsımla arkadaşlarımla ilgili ne söylenmişse bunu kapatıp geçeceğiz, unutacağız ama teröristlerin, hendek kazmaların şehitlerimizin hesabını sormazsak namerdiz" dedi.

"İNSANLARININ KARDEŞLİK HUKUKUNUN YERLE BİR EDİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, referandum çalışmaları kapsamında İzmir Gündoğdu meydanında yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. Sesinin kısıklığı dikkati çeken Akşener, yaptığı konuşmada "Hasta hasta gelmiştim iyileştirdiniz, ateşim vardı düşürdünüz. Yetim Atatürk'ü bağrına basan İzmir onun ilkelerini yaşatan İzmir bugün burada olmaktan ve Cumhuriyet kadını olmaktan gurur duyuyorum. Biz bu ülkenin insanlarının kardeşlik hukukunun yerle bir edildiğini görüyoruz. Kadının erkeğe, erkeğin kadına, çocuğun anaya düşman edildiği bir dönemden geçiyoruz. Millet yoruldu. Dolayısıyla seviyeli bir dile kardeşlik hukukunun öne konduğu bir dile saygılı bir dile, Cumhuriyet değerlerinin öne konduğu bir dile ihtiyaç var. Biz sadece 16 Nisan günü sandıklara gidip 'Hayır' diyeceğiz ve 17 Nisan sabahı bambaşka bir Türkiye'de ayağa kalkacağız" dedi.

"İZMİRLİ KADINLAR ÇOK KIZGIN HABERİNİZ OLSUN"

Anayasa'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a uydurulmaya çalışıldığını savunan Akşener, "Şimdi böyle bir diktatörlük anayasasına niye ihtiyaç duyuldu. 'Sayın Erdoğan halkın seçtiği Cumhurbaşkanı, sürekli anayasal suç işliyor bu suçların önüne geçemiyoruz o zaman suçun işlemesine mani olunamadığı için suçlarını kanuni hale getirelim' dediler. Nitekim Adalet Bakanı Bekir Bozdağ aynı fikirde olduğunu beyan etti. İzmirli kadınlar çok kızgın haberiniz olsun. Burası Atatürk ve Türk'ün İzmir'i. Aradan zaman geçti birden bire beka sorunumuz olduğu ortaya çıktı. Bunun ne olduğuna dair her hangi bir gerekçe duymadık. Bir beka sorunu var ama nedir belli değil. Zamanla anlaşıldı ki meğer koltuğun beka sorunuymuş" ifadelerini kullandı.

Kampanya süresince önüne sürekli engeller çıkarıldığını savunan Akşener, "Her toplantımız basıldı. Bunların anlamı şu 'Ey Akşener geç yerinde otur dışarı çıkma bak başına ne gelir'. Net bir şekilde söylüyorum bunlar beni, sizi yıldıramaz, korkutamaz" dedi. Referandum süresince iktidarın sözlerini de eleştiren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

" 'Evet' kampanyası yürütenler konuşmaya başladı. Dakika 1 gol 1, Sayın Başbakan hepimizi terörist ilan etti. Aranızda PKK teröristleriyle masaya oturup pazarlık eden var mı? Buyur Sayın başbakan. Aranızda Oslo'da Türkiye iki paralık edilirken kepaze edilirken PKK'lı teröristlerin karşısında kıkırdaya kıkırdaya konuşulurken o bürokratları oraya gönderen bir kişi aramızda var mı? Habur'da, teröristleri davul zurnayla karşılarken içinde Türk Bayrağı ve Atatürk resmi çıkartılırken, bu talimatı veren bir kişi aramızda mı var mı? Buyur sayın Başbakan. Dolmabahçe'de sebil bardağı gibi dizilip süs biberi gibi oturup Apo'nun 10 emri okunurken ve 10 emrin 3'ü PKK'nın siyasi programından alınmışken o bakanların yanında bulunan bir kişi aranızda var mı? Peşmerge 29 Ekim'de Türkiye'den geçti. 3 gün boyunca alkışlar zılgıtlar eşliğinde geçti sonra yiyip içtiklerini de valiler kaymakamlar ödedi, o peşmergelere geçiş izni veren bir kişi aramızda var mı? Duyun Sayın Başbakan. Peki Barzani geldi, baktılar ki iş kötü, Barzani'nin bölgesel yönetim bayrağını tarihinde ilk kez Türkiye hem Ankara hem de İstanbul'da göndere çekti. Biz Türkiye olarak Barzani'nin bölgesel yönetimini tanımış olduk. Sebebi nedir diye baktık sonra 'Ver evet'i al Kerkük' olduğunu gördük. Şimdi sizlere bizlere terörist diyenler önce yanlarındakine sonra da aynaya bakacaklar."

"İFTİRALARI UNUTACAĞIM AMA ŞEHİTLERİN HESABINI SORACAĞIZ"

Türkiye'nin patinaj yapmasının önüne geçmek için 'Hayır' dediklerini dile getiren Akşener, bu süreçte birçok iftira ve karalamayla karşılaştığını söyledi. Akşener, "Namusum şerefim ayaklar altına alındı 1 yaşındaki torunuma kadar iftira atıldı. Sizi şahit tutuyorum namusumla şahsımla arkadaşlarımla ilgili ne söylenmişse bunu kapatıp geçeceğiz, unutacağız ama teröristlerin, hendek kazmaların şehitlerimizin hesabını sormazsak namerdiz. Kim ne yedi, kim ne içti Türkiye'nin bütün varlıklarını haraç mezat sattılar, en son kalanları Varlık Fonu'na devrettiler. Jölecan'a 850 bin liralık araba almışlar, yakışır. Hani Almanya ile kavgalıyız ya ama işte bu yenilen içilenin muhasebesini mutlaka yapacağız hesabını da soracağız. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki 'Bunların dikili ağacı yok' bizim kişisel olarak dikili ağacımız yok, ama bizim çocuklarımızın Hollanda'da şirketleri de yok. Bu ülkenin hepimizin canıyla kanıyla vergisiyle oluşturduğu o milli varlıklar haraç mezat satılırken ey muhteremler siz bunları babanızdan miras mı aldınız. Onlar bu ülkenin bu milletin dikili ağaçlarıydı" diye konuştu.

BAHÇELİYE SORU YÖNELTTİ

Platformdan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanıtlaması için soru da yönelten Akşener, "Ben Sayın Bahçeli'ye seslenmek isterim 'Barzani ya ben' demiştiniz. Binali Bey dedi ki 'Tercihimiz Barzani' sizin ne dediğinizi duyamadık duymak istiyoruz. Kerkük elden gitti, bayram namazı kılacaktınız. Bugün Cuma namazı kılmayı düşünür müsünüz? Barzani'ye peşkeş çekilmiş Kerkük'te Cuma namazı çekmeyi düşünür müsünüz? 17-25 Aralık sizin için yolsuzluk operasyonu mudur yoksa sayın Cumhurbaşkanı'na kurulmuş bir kumpas mıdır? 17-25 Aralık'ta saatinizin pili çıkmıştı o saat hala pilsiz mi yoksa hala duruyor mu?" dedi.

Meral Akşener, "Burada Fırat Çakıroğlu evladımın ruhunu gördüm, Allah rahmet eylesin. Şehit polis Fethi kardeşimin ruhunu gördüm Allah sizden razı olsun. Hepimizin anası Zübeyde Hanım'ı, yetim oğlunun ruhunu gördüm hepinizden Allah razı olsun. '94 yıllık parantezi kapatıyoruz' diyenlere bu o parantez vallahi de kapanmayacak billahi de kapanmayacak, İzmir'in İzmirli'nin kararını gördüm Allah sizden razı olsun" deyerek sözlerini tamamladı.

MİTİNG ÖNCESİ BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ

Meral Akşener miting öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Belediye binası önünde eşi ile birlikte kendisini karşılayan Türkegül Kocaoğlu'nun adını çok beğendiğini söyleyen Akşener, bu ismi gelecekte ödünç olarak kullanabileceğini dile getirdi. Burada yeni bir siyasi partinin kurulmasının düşünülüp düşünülmediği yönünde bir soru üzerine Akşener, "Hayıra odaklandım önce onu çıkartalım ve 'Hayır' çıkacak. Aylık anket yaptırıyorum ve 'Evet' hiç bir zaman 'Hayır'ın önünde çıkmadı" cevabını verdi.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Meral Akşener in konuşması

Haber: Tufan HAMARAT/İZMİR,

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326137

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326138

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326139

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326140

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326141

===============================

17)ÖZDAĞ: GÜMBÜR GÜMBÜR 'HAYIR' GELİYOR

MHP'den ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, hükümetin ve başkalarının engellemelerine rağmen çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, "Ne kadar baskı yapsalar da ne kadar halkı korkutmaya çalışsalar da gümbür gümbür 'Hayır' geliyor" dedi. Referandum çalışmaları kapsamında Karabük'e gelen milletvekili Ümit Özdağ, bir restoranda vatandaşlarla buluştu. Referandum çalışmalarında baskılarla karşılaştıklarını vurgulayan Özdağ, "Bu referandum birkaç siyasi parti ile öyle düşünmeyen birkaç siyasi parti arasında değil. Bu referandum devletin bütün kaynaklarına sahip ve bu kaynakları acımasızca ve insafsızca kullanan, bununla yetinmeyip yurttaşın doğru bilgilenmesini engellemek ve düşüncesini de açıklamasına engellemeye çalışan bir baskıcı yapı arasında geçiyor. Bunu hayatın her alanında hissediyoruz. Ne kadar baskı yapsalarda ne kadar halkı korkutmaya çalışsalarda gümbür gümbür 'Hayır' geliyor. Son güne kadar Türkiye'yi dolaşmaya devam edeceğiz. Yozgat'ta Sinan Oğan'ın toplantısı basılmaya çalışıldı. İnanılır gibi değil. Biz hükümetin ve başkalarının engellemelerini dinlemeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bir anayasa var onun üzerine yemin ettik. Yeminimizin arkasında sonuna kadar o anayasayı savunmak, milli üniter Türk devletini savunmak için çalışacağız. Önümüzde kalan günleri bütün baskılara direnerek her gün bir kişiyi ikna etmeye çalışarak geçirin. Bunu çocuklarınızın ve torunlarınızın geleceğine borçlusunuz" diye konuştu.

İKTİDAR KAPTI KAÇTI ANAYASASI ÇIKARTMAK İSTİYOR

Konuşmasında Başbakan Binali Yıldırım'a da tepki gösteren Özdağ, şunları söyledi:

"İktidar bir kaptı kaçtı anayasası çıkartmak istiyor. Binali bey aldatılma ustası sizsiniz sizi herkes aldatıyor. Bize çamur atma, bu çamur senin yüzünde zaten. Aynaya dön bir bak. Vatandaşa bizi karalamaya, iftara atmayı bırak. Sana 'Kendi işini yap' diyoruz sen çıkıyorsun 'Abidik gubidik adamlar başbakan oluyor' diyorsun. 'Çanakkale geçilmez biz geçtik' diyorsun. ya biz onu Fransız ve İngiliz donanması için söyledik arkadaş. Üstelik karşıdan karşıya geçilmez anlamında söylenmedi. Hakikaten bazen acaba Binali Yıldırım haklı mı abidik gubidik adamlar başbakan oluyor mu diye de düşünmeden edemiyorum. Tarih Türk milliyetçilerini, Alparslan Türkeş'i haklı çıkarmıştır. Hiç kimse Alparslan Türkeş'i ve Türkeş'in çizgisindeki Türk milliyetçilerini yanıltamamıştır, aldatamamıştır."

Görüntü Dökümü

------------------------

-Salondan detay

-Ümit Özdağ'ın konuşması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

26.03.2017 - Haber Kodu : 170326176

========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Şanlıurfa AK Parti Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title