Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)ADANA'DA PKK OPERASYONU: 38 GÖZALTIADANA'da nevruz öncesi güvenlik önlemlerini artıran polis, terör örgütü PKK'ya yönelik şafak vakti düzenlediği operasyonda 18'i çocuk 38 kişiyi gözaltına aldı.

1)ADANA'DA PKK OPERASYONU: 38 GÖZALTI

ADANA'da nevruz öncesi güvenlik önlemlerini artıran polis, terör örgütü PKK'ya yönelik şafak vakti düzenlediği operasyonda 18'i çocuk 38 kişiyi gözaltına aldı.

Nevruz kutlamalarında terör örgütü PKK propagandasının ve korsan gösterilerin yapılmaması için kent genelinde güvenlik önlemlerini artıran Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube ekipleri, günün ilk ışıklarıyla örgüte yönelik 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şubelerinden 500 polis görev aldı. Çevik kuvvet polisleri, ana caddeler ve sokak başlarında güvenlik önlemi alırken, özel harekat polisleri de koç başlarıyla demir kapıları kırarak adreslere girdi.

Evlerde yapılan aramalarda 18'i çocuk 38 kişi gözaltına alınırken, 1 ruhsatsız tabanca, 2 ruhsatsız pompalı av tüfeği ile çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği bildirildi. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Polis araçlarının Emniyet Müdürlüğü'nden çıkışı

Polislerin baskın yapılacak adrese yürümesi

Baskın yapılacak evin önündeki özel harekat polisleri

Özel harekat polisinin emir vermesi ve kapının koç başıyla kırılması

Polislerin eve girmesi

Adli Tıp Birimi'nin dış görüntüsü

Haber : Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

=================================================

2)SURİYE SINIRINDA MAYIN PATLADI: 2 ASKER YARALI

KİLİS'in Elbeyli İlçesi'ndeki Suriye sınırında mayın patlaması sonucu 2 asker yaralandı.

Havuzlubahçe Hudut Bölüğü'nde görevli iki asker, dün akşam saatlerinde Suriye sınırında devriye gezerken bir mayın farketti. İddiaya göre askerler, mayını incelerken meydana gelen patlamada yaralandılar. Yaralı askerler, bölgeye sevk edilen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Olayı haber alan çok sayıda komutan da hastaneye gelerek askerlerin sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Ambulansın gelişi

Yaralı askerin taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS,

14.03.2017 - Haber Kodu : 170314228

=====================================================

3)SOBAYA DÖKÜLEN BENZİN BOMBA GİBİ PATLADI: 3 YARALI

KARAMAN'da 9 yaşındaki çocuğun sobaya benzin dökmesinin ardından meydana gelen patlamada vücutlarında yanıklar oluşan iki kardeş ve panikle pencereden atlayan bir kadın yaralandı.Olay, Tahsin Ünal Mahallesi Gazi Paşa Caddesi üzerinde bulunan bir apartmanın 1'nci katında meydana geldi. İddiaya göre, Yunus Ateş Özer oyun oynarken bulduğu pet şişe içindeki benzini yanan sobanın içine döktü. Benzinin ateşle temas etmesi üzerine alev topuna dönen sobada patlama meydana geldi. Patlamada vücutlarının çeşitli yerlerinde yanıklar oluşan Yunus Ateş Özer ve ağabeyi 14 yaşındaki Emir Özer yaralandı. Evde bulunan ve babalarının kız arkadaşı olduğu belirtilen 35 yaşındaki Nadire Günarslan ise patlama sırasında korkuya kapılarak 5 metre yükseklikteki pencereden atladı. Park halindeki bir otomobilin üzerine düşen Günarslan yaralandı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulansa alınarak Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücutlarında ikinci derece yanıklar oluşan kardeşler ve bacaklarında kırıklar olan Nadire Günarslan'ın tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Patlamadan kısa süre sonra olay yerine geldiğini belirten Selçuk Durak, "Namaz kılmak camiye gidecektim. Arabayı binanın önüne park ettim. Caminin yanına geldiğimde bir anda bir patlama oldu. Koşarak geldiğimizde çocuğun birisi pencereden atlamaya çalışıyordu. Biz atlamasına engel olduk. Kadın arabanın üzerine atlamıştı" dedi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

Yaralıların ambulanslara alınması

Yaralıların hastaneye getirilişi

Olay yeri detay

Patlayan sobadan detay

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Muammer ŞEN/KARAMAN,

======================================

4)ADANA' DA YOL TAMİR MAKİNASI DEVRİLDİ 3 ÖLÜ

ADANA'da demiryolunda yol tamir makinesinin devrilmesi sonucu 3 işçi öldüKaraisalı İlçesi'ndeki Varda Köprüsü yakınlarındaki demiryolunda bakım ve onarım çalışması yapan yol tamir makinesi dün saat 17.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle devrildi. Kazada ilk belirlemelere göre yol tamir makinesi üzerinde bulunan 3 demiryolu işçisi yaşamını yitirdi. TCDD Adana 6'ncı Bölge Müdürlüğü yetkilileri de kaza yerine giderek inceleme yaptı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

FRENİ BOŞALMIŞ

Yol tamir makinesinin freni boşaldığı için devrildiği ortaya çıktı. Hacıkırı İstasyonu'nda manevra yaptığı öğrenilen yol tamir makinesinin, freni boşaldığı için 'dağ yolu' olarak nitelenen yola girerek devrildiği öğrenildi.

Öte yandan kazada yaşamını yitirenlerin tren teşkil memuru Erdal Acar, taşeron şirkette çalışan demiryolu işçileri Sedat Aktaş ve Semih Tezcan olduğu bildirildi.

BAKAN ELVAN, KAZA YERİNDE İNCELEME YAPTI

Mersin'de bir etkinliğe katılmak üzere uçakla Adana Havaalanı'na gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, kendisini karşılayan Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile birlikte kaza yerinde incelemelerde bulundu. Kazayla ilgili bilgi alan Bakan Elvan, yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Devrilen vagon

Kaza yerinin genel görüntüsü

Ekiplerin çalışması

Rayların üzerindeki kamyon

Parçalanmış kamyonun genel görüntüsü

Haber-Kamera: Yusuf BAŞTUĞ/ADANA,

14.03.2017 - Haber Kodu : 170314218

14.03.2017 - Haber Kodu : 170314226

===================================

5)OKUL MÜDÜRÜ ARACINDA SİLAHLA ÖLDÜRÜLMÜŞ BULUNDU

DÜZCE'de, Rıza Malatyalı Ortaokulu Müdürü 37 yaşındaki Sait Tekin, otomobilinde silahla ensesinden vurularak öldürülmüş bulundu. Ağa Mahallesi, 2060'ıncı Sokak'ta park halinde bulunan 06 DYG 67 plakalı otomobilden şüphelenen çevredekiler, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, şoför mahallinde oturan kişinin ensesinden tek kurşunla vurularak öldürüldüğünü belirledi. Yapılan araştırmada, ölen kişinin Rıza Malatyalı Ortaokulu Müdürü Sait Tekin olduğu saptandı.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Tekin'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Atatürk Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Bir süre önce eşinden boşanan 2 çocuk babası Sait Tekin'in, öğle saatlerinden itibaren kayıp olduğu, ailesinin kendisinden haber almadığı belirtildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Otomobil

-Polisin inceleme yapması

-Cenaze aracı

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

======================================

6)İKİ GRUP ARASINDAKİ SİLAHLI KAVGA KAMERALARA YANSIDI

KONYA'da bir çorbacıda başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Şüphelinin aracından aldığı tüfekle kavga ettiği kişiyi kovalayıp, ardından ateş etmesi güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Olay, 9 Mart günü saat 01.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Feritpaşa Mahallesi Ulaşbaba Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, çorbacıya gelen iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine şüphelilerden biri aracından aldığı pompalı tüfekle çevreye rastgele ateş etmeye başladı. Şüpheli daha sonra kaçan kişinin peşinden giderek defalarca ateş etti. Bu sırada çorbacıda yemek yiyen bir müşteri kendini yere atarak saçmaların hedefi olmaktan son anda kurtuldu. Bu anlar işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Açılan ateş sonucu saçmaların isabet ettiği bir işyerinin camında ızrar meydana geldi. Polis ateş açan şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

Şüphelinin tüfekle ateş açması

Çorbacıdaki müşterinin yere yatması

Çevredekilerin kaçışması

Çevreden genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

==================================

7)BAKAN ÇAVUŞOĞLU;'HAYIRLISIYLA EVET' DİYORUZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Edirne'nin Keşan İlçesi'nde sivil toplum örgütleri, muhtarlar ve işadamlarıyla bir araya geldi. Toplantının yapılacağı salonun önünde bekleyen ve 'offshore'zede olduğunu öne süren Yasin Filiz, üzerinde 'Sayın Cumhurbaşkanım İmar Bankası Off Shore Mağduruyum 13 Yıldır Paramı Alamıyorum Ne Olacak Bizim Halimiz?' yazılı pankart açtı. Filiz, alandaki polisler tarafından elindeki pankart indirtilerek, salonun önünden uzaklaştırıldı. Davul ve zurnalarla karşılanan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, karşılama sırasında Ak Partili'ler tarafından kesilmek istenen kurbanın kesilmeyerek öğrencilere bağışlanmasını istedi. Çavuşoğlu, okunan duanın ardından toplantının yapılacağı salona geçti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni sistemde kurdukları dengeyle kimsenin yetkisi ve gücünü suiistimal edemeyeceğini belirterek, "Kendisini düşünen insan bu kadar yaptırım koymaz. Biz memleketi düşünüyoruz, yarınları düşünüyoruz, Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'yi sigortalıyoruz, bu sistemle. Şu an Türkiye'de tüm zorluklara, hainliklere, teröre rağmen istikrar varsa Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü karakteri ve liderliğindendir. Aynı şekilde tek başına iktidardandır" dedi.

"TECRÜBEYLE YENİ VİZYONLARI BİRLEŞTİRMEMİZ LAZIM"

Bakan Çavuşoğlu, seçilme yaşının yeni sistemde 18'e indirilmesiyle ilgili olarak da şunları söyledi: "3-4 tane gencimizin meclise girmesi dinamizm demektir. Tecrübeyle dinamizmin birleştireceksiniz. Çağ değişiyor. Ben 15 senedir siyasetin içindeyim. Kendim görüyorum ki yavaş yavaş statüko başlıyor. Yenilemesi lazım insanın kendisini. O yüzden 3 dönem kuralını ben çok desteliyorum. Sistemin yenilenmesi lazım, milletvekillerinin yenilenmesi lazım, yeni dinamizm gelmesi lazım. Tecrübeyle yeni vizyonları birleştirmemiz lazım. Biz geleceğe umutla bakarken en çokta gençlerimizin, kadınlarımızın Türkiye'ye olan inancı, aşkı ve vizyonuna güveniyoruz. Bu aşka tüm zorlukları aşacağız"

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, 16 Nisan'ın vatana, millete hayırlı olmasını dileyerek, "Ben 'hayırlı' dediğimde bazıları şaşırıyor. Hayırlı işler, hayırlı günler, hayırlı cumalar demekten korkmayın. 'Hayırlısıyla evet' diyoruz" dedi. Toplantı sonunda Bakan Çavuşoğlu'na Türk bayrağı tablosu ve İpsala pirinci takdim edildi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindekiler Keşan İlçesi'ndeki toplantının ardından karayoluyla Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne geçti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU, ÇANAKKALE'DE KONUŞTU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Edirne'deki programının ardından geldiği Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne muhtarlar, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve partililer ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Öğretmen Evi'ndeki programa, Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Yeşim Karadağ da katıldı.

Burada konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 16 Nisan'daki referandum ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bakan Çavuşoğlu, "Esasen iki tercihten birini yapmak durumundaydık. Bugünkü, şu andaki sistem Türkiye için en riskli sistem. Niye, iki başlılık var. Herkeste, yani Meclis'te de, hükümette de, cumhurbaşkanında da aynı yetkiler var. Ama demokrasi öyle demiyor. Demokrasi 'güçler ayrılığı' diyor. Demokrasi diyor ki, 'denge kuracaksın.' Şimdi hem Cumhurbaşkanında, hem Başbakanda aynı güç olduktan sonra, ikisi de halk tarafından seçildikten sonra bu sistem kardeşi kardeşe kırdırır, kesin kırdırır. O yüzden bizim burada bir karar vermemiz lazım" dedi.

'2023 İÇİN NE HEDEFİN VAR'

Türkiye'nin koalisyon dönemlerinde yaşadığı sıkıntıları anlatan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tek partili dönemlerde de cumhurbaşkanları ve başbakanlar arasında ciddi krizler olduğunun altını çizdi. Bakan Çavuşoğlu, "Hatta Atatürk zamanında da olmuştur. Atatürk Cumhurbaşkanı olduğu zaman Çankaya'da izole edilmiştir. O günkü başbakan tarafından izole edilmiş. ve Atatürk kahretmiştir buna. Tarihi bize doğru okutmuyorlar ki; hep ideolojik, örtbas. Atatürk'ün Türk Lirası'ndan nasıl silindiğini, kimin sildiğini de çok iyi biliyoruz" dedi.

'ERDOĞAN, ATATÜRK'TEN SONRA GELMİŞ EN BÜYÜK LİDER'

'Cumhuriyet elden gidiyor' diyenleri de eleştiren Bakan Çavuşoğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

Efendim neymiş 'Cumhuriyet elden gidiyor.' Doğru, cumhuriyet gidiyor. Ama nereye gidiyor cumhuriyet, Cumhuriyet 100'ncü yıla gidiyor. Nereye gidecek Cumhuriyet. Hem de büyük adımlarla, hedeflerle gidiyor. Size bir tavsiyem var. Cumhuriyet elden gidiyor diyenlere lütfen şu soruyu sorun. Ben soruyorum. Bugüne kadar cumhuriyet için ne hizmetin oldu. Hadi hizmetin olmadı. Bugüne kadar ne hayalin oldu. Ne projen oldu. Sen olsan ne yapardın hiç düşündün mü? Yok. Diyor ki; 'Benim elime hiç yetki gelmedi' Peki sen siyasisin, siyaset yapıyorsun. Mutlaka iktidara gelme hevesin de vardır. Var tabi. Bizi seçecek millet diyor. Tamam millet seni seçecek. Peki, o zaman soruyorum, bugüne kadar eline fırsat gelmedi. Peki, Cumhuriyet 100'ncü yılına gidiyor. 2023 için ne hedefin var. Daha ben onu düşünmedim diyor. Ne projen var, yok. Ne hayalin var, yok. Sen kimsin de Cumhuriyet elden gidiyor diye bağırıyorsun. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Bunların hepsi, Cumhuriyetten geçinendir. Atatürk'ten geçineceksin, Cumhuriyetten geçineceksin. Cumhuriyete bir katkın olmayacak. Şimdi de bas bas bağıracaksın. Cumhuriyet elden gidiyor diye. Ama diyerek başlıyor. Ülke gidiyor, bilmem ne gidiyor. Tayyip Erdoğan diktatör oluyor. Tayyip Erdoğan niye diktatör olsun. Tayyip Erdoğan'ın yerine ben olsam. Yani ülke sevdam olmasa, ülkenin geleceğini düşünmesem, bugünkü sistem en iyi sistem. Yetki gani, sorumluluk yok. İstediğini yaptırıyor. Tayyip Erdoğan'ın ilave güce mi ihtiyacı var. Tayyip Erdoğan bugün Atatürk'ten sonra Türkiye'nin gelmiş geçmiş en güçlü lideri değil mi?, buna itirazı olan var mı? Oy veren, vermeyen yok. Daha güce ne ihtiyacı olsun. Tam tersi her türlü sorumluluk geliyor. Niye isteyeyim ben kendimi düşünsem. Bugünkü sistemden çok memnun olurum ben kendimi düşünsem. Oh hiç sorumluluk yok. İstediği her şey olur. Bugün Cumhurbaşkanımızın, liderimizin verdiği hangi talimat yerine gelmedi. Hepsi gelir. Çünkü onun verdiği her talimatı biz yerine getiririz. Biliyoruz ki, Recep Tayyip Erdoğan bu devletin, bu milletin yararına talimatlar verir. Bu millet için çalışır. Türkiye'nin geleceği için çalışıyor."

Görüntü Dökümü

-------------------KEŞAN

-Pankart açan eylemci

-Polisin uzaklaştırması

-Bakan Mevlütoğlu'nun karşılanması

-Kurbanı kestirmemesi

-Masada oturan protokol üyeleri

-Bakanın konuşması

-Salon ve katılımcılar genel gör.

-Bakan Çavuşoğlu'na hediyeler sunulması

Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),-

Görüntü Dökümü EDİNE

--------------------

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun katıldığı yemekten görüntü

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmalarından görüntü

Yemeğe katılan muhtarlar, STK üyeleri ve partilerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ-Doğan ZELOVA/ÇANAKKALE,

====================================================

8)ŞEHİT AİLELERİNE KONUŞAN BAKAN SOYLU GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şehit ve gazi aileleri ile yemek programına katıldı. Burada konuşma yapan Bakan Soylu, geçen hafta içerisinde 60'ın üzerinde teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, "Bugün sabah KCK-PKK'dan kaçan 5 kişi daha teslim oldu. Merak etmeyin daha yeni başladık. Bu terör örgütlerine neler yapacağız, göreceksinizö diye konuştu.

Konuşurken zaman zaman duygulanarak gözyaşlarını tutamayan Bakan Soylu şunları söyledi:

"Bu terör belası ile yaşamak elbette ki bu ülkenin hiçbir ferdi için kabul edilebilir razı gelinebilir bir şey değildir. Ama sizlere şunu söylemek isterim; Türkiye terörle mücadelede çok önemli bir merhaleye yaklaşmıştır. Girilmez dedikleri bütün inlerine girilmiştir. Size sadece şunu söyleyeyim 5 Mart bu gün 14 Mart 9 gündür Lice'den Bingöl'e kadar bütün bölgelerin tamamında evlatlarımız orada teröriste haddini bildirmediler. Tam 20 yıldır 21 yıldır girilmeyen yerlere girmektedirler.ö

Bakan Soylu ve Bakan Kılıç daha sonra Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Genç kürsü' isimli programa katıldı. Buradaki programa katılan gençlere hitaben konuşma yaptı.

Bakan Soylu, "Biz büyük bir medeniyetiz. Biz bu büyük medeniyeti yarına taşımakla kararlıyız. 16 Nisan'daki referandum sadece bir anayasadaki 18 maddenin değişmesi ve hükümet sisteminin değişmesi ile ilgili bir süreç değildir. Bir medeniyetin ayağa kalkmasını engellemek isteyenler bir tarafta durmaktadırlar ve bir medeniyetin ayağa kalkmasını isteyip 21'inci asırdan 22'inci asırdan 23'üncü asırla birlikte bütün dünyaya işte bizim medeniyetimiz budur, zengin hür güçlü kudretli ve başı göğe değecek kadar onurlu duran ama manevi iklimini bozmayan atasını inancını kimliğini değerlerini toprağını unutmayan ve bu ülkenin ortaya koymuş olduğu bu medeniyet tarihinin hiçbir safhasını unutmayan bir Türkiye'yi dünya bugün kendisine bir tehdit olarak algılamaktadır. ve bizim bu günkü mücadelemizde tamamen budurö dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Bakan Soylu'nun Şehit ve Gazi aileleriyle buluşması

-Bakan Soylu'nun gözyaşından detay

-Bakan Soylu'nun açıklamaları

-Bakan Soylu'nun gençlerle buluşması

-Salondan detay

-Bakan Soylu'nun açıklamaları

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER-Hakan AKGÜN/SAMSUN,

===================================================

9)BAKAN ELVAN: CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ TOPLUMA UZLAŞMA KÜLTÜRÜNÜ GETİRECEK

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanlığı sisteminde hükümet olabilmek için yüzde 50'nin üzerinde oy alınması gerektiğini belirterek, "Bu da topluma uzlaşma kültürünü getirecektir" dedi.

Mersin'de, Müstakil Sanayici ve iş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) düzenlediği 'Gelecek Senin Sahip Çık' programına Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan katıldı. AKİB Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Bakan Elvan, anayasa değişikliği ile hükumet olmak için yüzde 50'nin üzerinde oy alınması gerektiğini aktartı. Bakan Elvan, "Bu da topluma uzlaşma kültürünü getirecektir. Biz bugün nasıl MHP ile birlikte bir uzlaşma kültürü içerisinde bu anaysa değişikliğini sizlerin huzuruna getirmişsek, yarın hükumeti seçeceğiniz zaman bu uzlaşma kültürü toplumda oluşacak. Çünkü yüzde 50'nin üzerinde oy almak zorundasınız" dedi.

'DEMOKRASİ DAHA KALICI OLACAK'

Kılıçdaroğlu'nu da eleştiren Bakan Elvan, "Ana muhalefet partisi lideri, 'Amerika'daki başkanlık sistemini aynen getirseydiniz, biz ona da hayır demezdik' şeklinde bir ifade kullanmıştı. Amerika'da başkanlık sisteminde kararnamede sınır yoktur. Bugün Trump kimlerin ülkeye girip girmeyeceğine karar verdi, savcıları görevden aldı, sınırsız kararname yetkisi var. Bizdeki cumhurbaşkanına verilen kararname yetkisi sadece yürütmeye yönelik. Anayasa değişikliği ile öngörülen hususlar Türkiye'deki demokrasiyi çok daha kalıcı hale getiren, daha sağlam temeller üzerine oturtan, doğrudan halkın söz sahibi olduğu bir yönetimdir" diye konuştu.

'EN GÜZEL CEVABI HALK VERECEK'

Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasında tırmanan gerginliğe de konuşmasında yer veren Elvan, şöyle devam etti:

"Recep Tayyip Erdoğan bunu kendisi için yapıyor' diyorlar. Ben huzurunuzda Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve Devlet Bahçeli'ye çok teşekkür ediyorum. Güçlü bir hükumet var. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız arasında uyum var. Böyle bir değişikliğe neden gidelim? Ama biz ülkemizin geleceğini düşünüyoruz. İşin aslı, anayasa değişikliği tamamıyla vesayeti ortadan kaldıran, sağlam demokrasi temellerine sistemimizi oturtan bir yapı. 16 Nisan'da evet çıkmasıyla birlikte bu millet ve Avrupa'da yaşayan kardeşlerimiz, Türkiye karşıtı söylemler içerisinde olan, ırkçılığın had safhaya ulaştığı Hollanda'ya, Almanya'ya, Avusturya'ya, Belçika'ya en güzel cevabı verecektir."

MÜSAİD Genel Başkanı Nail Olpak ise Avrupa'daki bazı ülkelerin Türk bakanlara karşı tutumunu kınayarak başladığı konuşmasında, "Biz iş dünyası olarak referanduma sunulmak üzere kabul edilen değişimi bir tercih değil ihtiyaç olarak görüyoruz. Geleceğimize sahip çıkmak ancak sürdürülebilirlik istikrar süreci ile gerçekleşir" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Salondan görüntü

Katılımcılardan görüntüler

Davetlilerden görüntüler

Kalkanma Bakanı Lütfi Elvan'ın konuşması

MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

============================================

10)ABDÜLLATİF ŞENER: EVET DEMEK İÇİN BİR TEK SEBEP YOK

KAPATILAN Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Abdüllatif Şener referandum sürecini eleştirdi. Şener, "İnsanları bölen, oy devşirmeye çalışılan bir yapı ile karşı karşıyayız. 'Evet' demek için bir tek sebep yok. Bu 18 maddenin tamamı ülkemiz için zararlı" dedi.

Abdüllatif Şener, çeşitli ziyaretler dolayısıyla geldiği Antalya'nın Alanya İlçesi'ndeki Löküs Restoran'da daha önce farklı partilerde görev almış kişi ve vatandaşlarla bir araya geldi. Hollanda ile yaşanan krize değinen Şener, Alanyalı olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağına Hollanda'ya iniş izni verilmemesini eleştirdi. Türk bakanlara Avrupa'da yapılanları hoş karşılamayacaklarını belirten Şener, "Milletimizi yaralayacak bir duruma düşmek bir bakana yakışmaz. Böyle bir şey varsa temsilde sorun var demektir. Hollanda'nın seçimi var. Burada ırkçı bir partinin kazanma ihtimali var. Hollanda'da seçim bitmeden oraya gidilmemesi gerektiğini Başbakan Binali Yıldırım daha önceki konuşmalarında söylemişti ama ne olduysa bir bakan sınıra dayandı. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanına gittiği yerde sürprizlerle karşılanmak yakışmaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanı kendine yakışanı yapar" diye konuştu.

ESAD ÖRNEĞİ

Hollanda'da birçok Türk vatandaşının yaşadığını belirten Şener, "Orada yaşayan Türk vatandaşları var. Bugün Türkiye'de 3 milyon Suriyeli yaşıyor. Esad yarın seçim olsa, 'Burada benim vatandaşlarım var, miting yapacağım' dese ne olur? Hollanda mitingi nedeniyle Avrupa'nın farklı ülkelerinden sesler çıkmaya başladı" diye konuştu.

'EVET DEMEK İÇİN TEK BİR SEBEP YOK'

Referandum sürecine de değinen Abdüllatif Şener, şöyle dedi:

"16 Nisan'da sandığa giden vatandaşlar açısından en çok üzüleceğim şey; Anayasa paketinin içindekileri bilmeden, birtakım sloganlarla sandığa gidilirse buna üzülürüm. İnsanları bölen, oy devşirmeye çalışılan bir yapı ile karşı karşıyayız. 'Evet' demek için bir tek sebep yok. Bu 18 maddenin tamamı ülkemiz için zararlı. Zararın neresinden dönersek kardır. Aylardır bunu tartışıyoruz. 16 Nisan'da 'hayır' çıktığında zarar veren bu yapıyı kesmiş olacağız. Çünkü bu paketin içinde halk yok. Bu paketin maddeleri dünyada görülmemiş şekilde bir makamın yetkilerini artırmaya yöneliktir."

Görüntü Dökümü

------------------------

Abdüllatif Şener'in restorandan görüntüsü

Şener'in konuşması

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA(Antalya),

==================================

11)MUNZUR'DA YAPILMASI PLANAN HES VE BARAJLAR PROTESTO EDİLDİ

TUNCELİ'de, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri kentte yapılması planlanan 4 Baraj ve Hidroelektrik Santrali'nin (HES) yapılmaması için protesto eylemi düzenledi.

Tunceli Barosu öncülüğünde bir araya gelen 'Munsur Özgür Aksın' platformu birleşenleri, Munzur ve Pülümür vadilerinde yapılması planan baraj ve HES için, yöre halkı tarafından kutsal sayılan Huri Gölü kıyısında protestoda bulundu. HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Mazgirt Belediye Başkanı Tekin Tirkel, Tunceli Baro Başkanı Barış Yıldırım'ın yanı sıra yaklaşık 500 kişinin katılımıyla yapılan protestoda baraj ve HES'in yapılmaması için mum yakılarak, dua etti.

Baraj ve HES'lerin yapılmaması için hukuki bir mücadele içinde olduklarını anlatan Tunceli Barosu Başkanı Barış Yıldırım, baraj ve HES'in yapılan bölgelerin Bakanlar Kurulu'nca acele kamulaştırma karanını da yargıya taşıdıklarını söyledi. Yıldırım, şunları söyledi:

"Munzur Vadisi ile Pülümür Vadisine yapılmak istenen barajlara karşı büyük bir hukuk mücadelesi başlatmıştır. Munzur Vadisi milli parkı içinde yapımı planlanan 4 baraj ve HES için Bakanlar Kurulu kararıyla alınan acil kamulaştırma kararını iptali için yargıya gittik. Bir çok belediyemiz de bu karara karşı açtığımız davada müdahil olmak için başvurdular. Dersim Barosu olarak, bütün HES projelerine karşı Dersim halkı ile dayanışma içinde olacağız ve hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğiz."

MUNZUR VE MERCAN NEHİRLERİNE KARANFİL ATTILAR

Huri Gölü'ndeki protesto eyleminin ardından katılımcılar, buradan ayrılarak, Munzur ile Mercan nehirlerinin birleştiği Beşevler Mevkii'ne gelerek, nehirlere karanfil attı. Burada bir açıklama yapan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, barajlarla yaşam haklarının ellerinde alınmak istendiğini söyledi.

Başkan Maçaoğlu, "Büyük güçler burada derelerimizi doldurmaya çalışıyor. Yani yaşama haklarımızı elimizden almaya çalışıyor. Bizim esasen buradaki duruşumuzun esas sebebi yaşam alanlarımıza müdahale edenlere karşı yaşam alanlarımızı savunuyoruz. Temel bir hakkımızdır. Dersim halkı yaşadığı alana sahip çıkıyor. Buraların barajlarla, HES'lerle, madenlerle yok etmeye karşı yaşam alanlarını savunuyor ondan dolayı buradayız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

-Protesto eylemine katılanlar

-Mumların yakılması

-Lokma dağıtımı

-Açıklamalar

-Munzur'a karanfil atılması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ferit DEMİR/TUNCELİ,

14.03.2017 - Haber Kodu : 170314209

===================================

12)SURİYELİ AŞİRETLER ŞANLIURFA'DA BİRARAYA GELDİ

SURİYELİ 50 aşiret lideri Şanlıurfa'da bir araya geldi ve El Cezire ile Fırat bölgelerini terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'ten temizlemek için 'El Cezire ve Fırat aşiretleri ordusu' kurulması kararı aldı.

Şanlıurfa'da bir otelde gerçekleştirilen 'El Cezire ve Fırat Bölgesi Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Genel Kurultayı' adı verilen toplantıya aralarında üst düzey rütbeli eski askerler ile aşiret reisi katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı toplantıda; Suriye'nin Rakka, Haseke ve Deyri-Zor bölgelerinde yaşayan Kürt, Arap, Sünni ve Şii kanaat önderleri birlik çağrısında bulundu.

'Hep birlikte çabalarımızı Esed-Rus-İran ve Hizbullah ile DEAŞ ve PYD işgalini bitirmek için birleştirelim' görüşünde birleşen aşiretlerin, El Cezire ve Fırat bölgelerini terör örgütlerinden temizlemek için 'El Cezire ve Fırat aşiretleri ordusu' kurulması kararını aldıkları duyuruldu. Toplantıda yapılan açıklamada, yeni askeri yapının, Esad rejimi ordusundan ayrılan subaylar ile Özgür Suriye Ordusu komutanları tarafından idare edileceği de kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Toplantıya katılan Suriyeli aşiret liderleri

Toplantıda konuşan liderler

Otel önünde önlem alan polisler

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ali LEYLAK-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

======================================================

13)SİVAS'TA OKULLAR BÖLGESİNE 'BAR AÇILMASIN' TEPKİSİ

SİVAS'ta faaliyet gösteren 64 sivil toplum kuruluşu, okullar bölgesinde bulunan alışveriş merkezi içinde bar açılacak olmasına tepki gösterdi.

Sivas'ta faaliyet gösteren Anadolu Gençlik Derneği, Ravza Derneği ve Memur-Sen ile birlikte 64 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, 3 ay önce kentte açılan ve okullar bölgesinin yanında yer alan alışveriş merkezi içinde bar açılması çalışmasına tepki gösterdi. Kent meydanında toplanan yaklaşık 150 kişi, 'Okulda alkol istemiyoruz' şeklinde sloganlar attı. Eyleme katılan lise öğrencileri ise ellerinde, 'AVM'de içkili mekan istemiyoruz' yazılı dövizler taşıdı. Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Sivas İl Temsilcisi Halil İbrahim Temiz, "Tazecik beyin ve kalplerimizin yoğunlukta bulunduğu okullar bölgesinde sözde kahve mekanı olan ama aslında bir bar ve disko hizmeti veren bir mekanını açılmasını ve gençlerimizin zehirlenmesini asla kabul edemeyiz. Bizler Sivas'taki STK temsilcileri olarak kesinlikle meşru ölçüler çerçevesinde hiç kimsenin ticaret yapmasına, kazanç sağlamasına asla karşı değiliz. Hatta meşru ölçüler içerisinde eğlenmek herkesin hakkıdır. Ancak alkollü eğlence mekanlarının özellikle de genç yavrularımızın bulunduğu okullar bölgesinde açılmasına karşıyız. Bu yanlıştan, bu büyük hatadan bir an önce geri dönülmelidir. Halkımızın hassasiyetleri göz önünde bulundurularak bu yanlışa acilen bir son verilmelidir" dedi.

Öte yandan sosyal medyadan bu yönde çok sayıda mesaj alan Sivas Valisi Davut Gül ise yaptığı açıklamada, "Okullar bölgesinde bar açılacağı şeklinde bilgi kirliliği var, tesis turizm belgeli, izin almasına gerek yok ve işletmenin böyle talebi yok" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Grubun görüntüsü

-Açılan dövizler

-Açıklama

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==============================================

14)CAMİDEN YARDIM İÇİN TOPLANAN EŞYALARI ÇALDILAR

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde Suriyeli vatandaşlara yardım amacıyla toplanan eşyalar camiye giren aralarında kadın ve çocukların da olduğu 10 kişi tarafından çalındı. Hırsızları eşyaları sürükleyerek, başlarının üstünde taşıyarak çalma anları güvenlik kameralarına yansıdı.

Körfez'de bulunan Körfezkent Camii'ne bu akşam saatlerinde hırsızlar girdi. Suriyeli ve yardıma muhtaç vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla toplanan eşyalar caminin deposuna konuldu. Caminin deposuna giren aralarında kadınların ve çocukların da bulunduğu 10 kişi taşıyabildikleri ne varsa çaldı. Eşyaların bulunduğu çuval sürüklenerek çıkarılırken, küçük bir çocuk ise sofrayı yuvarlayarak götürdü. Yaşları büyük olanlar ise kolileri taşıdı. Kadınlar ise çaldıkları eşyaları başlarının üstünde taşıdı. Hırsızlar ayrıca camiye ait televizyonu ve yemek masasını da çaldı.

Cami imamı Mahmut Şahin zanlıların bir aile olduğunu söyledi. Polis camide incelemede bulunarak, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

(GÜVENLİK KAMERASI)

-Camiden eşyaları çalan kişilerin görüntüleri

Haber: Nabi YAZICI/KÖRFEZ(Kocaeli),

====================================================

15)ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENCİLERİN BEYAZ ÖNLÜK HEYECANI

Atatürk Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesin birinci sınıfında okuyan 360 öğrenci, beyaz önlük giyerken heyecanlandı.

Atatürk Üniversitesinde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle 15 Temmuz Milli İrade Salonunda geleneksel önlük giydirme töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut,Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Erzurum Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Erzurum Tabip Odası Başkanı Uz. Dr. Ayhan Kul, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Levent, akademisyenler, öğrenciler ve ailelerin hazır bulunduğu etkinlikte, günün önemini anlatan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, hekimlerin mesai gözetmeksizin hastaların sağlık bulması için ellerinden gelen hizmeti verdiğini belirtti. Deprem ve afetlerin yaşandığı bölgelerde hekimlerin canlarını ortaya koyarak çalıştıklarına işaret eden Prof. Dr. Çomaklı, kutsal mesleğin mensuplarının olağanüstü özveriyle hizmet vermeye devam ettiklerini bildirdi. Sağlık hizmetlerinde kalitenin arttığına dikkati çeken Prof. Dr. Çomaklı, üniversiteye ait hastanede her türlü organ nakli ve ameliyatların yapıldığını, nitelikli hizmet verildiğini bu yüzden yurt dışına giden hasta sayısının azaldığını ifade etti. Prof. Dr. Çomaklı, "Sağlıklı ve mutlu hayat sunma çabası içerisinde olan tüm hekim ve akademisyen ile sağlık çalışanlarımızın tıp bayramını kutluyorum"dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra Tıp Fakültesinde görevli 9 profesör ve 5 doçente cübbeleri, 360 öğrenciye de beyaz önlükleri giydirildi. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, beyaz önlük giydirdiği öğrencilere birer steteskop da hediye etti. Törende öğrencilerin ve yakınlarının heyecanlı oluşları dikkat çekti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Salondan detay

-Törene katılan protokol

-Akademisyenlerin cüppe giymesi

-Akademisyenlere çiçek verilmesi

-Ellerinde önlükle beykleyen öğrenciler

-Öğrencilerin önlük giymesi

-Ömer Çomaklı'nın konuşması

Haber - Kamera: Zafer KUMRU / ERZURUM,

==============================================

Atatürk'ün Gelibolu'da Karargahı bulunan köye ziyaretçi akını

16)HER YER ATATÜRK, HER YER TÜRK BAYRAĞI

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 102'nci yıldönümü kutlamalarının gerçekleştiği şu günlerde, Atatürk'ün askeri dehasının belirlendiği ve 19'ncu Tümen Karargahı olarak kullandığı evin bulunduğu Eceabat İlçesi'ne bağlı Bigalı Köyü ziyaretçi akınına uğruyor. Köy, her evin önünde asılı olan Türk bayraklarının yanı sıra Atatürk resimleri ile 102 yıllık 'Çanakkale Geçilmez Destanı'nın maneviyatını ve 'Çanakkale Ruhu'nu ziyaretçilere en etkin bir biçimde hissettiriyor.

Yılın 365 günü her evin önünde bir Türk bayrağı asılı olan ve yine çok sayıda Atatürk portresi bulunan Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki Bigalı Köyü, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Çanakkale Kara Savaşları'nda Anafartalar grup komutanıyken, 19-25 Nisan tarihleri arasında 19'uncu Tümen Karargahı olarak kullandığı Atatürk Evi, özellikle Çanakkale Savaşları'nın yıldönümü törenlerinde ziyaretçilerin akınına uğruyor. Tarihi Gelibolu Yarımadası'nı gezmeye gelenler, köyün etkileyici atmosferi nedeniyle Atatürk'ün maneviyatını en çok burada hissederek yaşıyor.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri dehasının belirlendiği köy olan Bigalı, OPET tarafından Gelibolu Yarımadasında gerçekleştirilen 'Tarihe Saygı Projesi' ile 2006 yılında restore edildi. Köy Meydanı, Atatürk Parkı, Atatürk Sokağı, Atatürk Evi ve 19'ncu Tümen Müzesi yenilendi. Alt yapı çalışmaları yapıldı. Köyün taş evlerinin dış görünümü tek tip hale dönüştürüldü. Her evin önüne Türk bayrağı asıldı. Köy, o gün bugündür ziyaretçilerini, rengini şehitlerin kanından alan Türk bayraklarıyla karşılıyor. Atatürk Evi Sokağı'nda yürüyen ziyaretçiler Türk bayrakları arasında Atatürk'ün maneviyatını daha fazla hissediyor.

Bigalı Köyü Muhtarı Burhan Çetin, 2006 yılındaki restorasyon çalışmaları sonrasında köyün bütün sokaklarında evlerin kapısında Türk bayrakları asılı olduğunu belirtip, "Türk bayrakları 11 yıldır evlerin önlerinde dalgalanıyor. Bundan sonra da böyle olmaya devam edecek. Bayraklarımız yılın 365 günü aynı şekilde evlerin önlerinde durur. 11 yıldır bu görüntüyü korumaya özen gösteriyoruz. Buraya gelen ziyaretçiler sanki umreye gitmiş, hacı olmuş gibi manevi duygularla ayrılıyorlar. Yani ağlayanlar bile oluyor içlerinde, bu duyguyu ve düşünceyi paylaşırken" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Bigalı Köyü'nden görüntü

-Atatürk Evi Sokağı'ndan görüntü

-Köye gelen ziyaretçilerden görüntü

-Bigalı Köyü Muhtarı Burhan Çetin ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Burak GEZEN-Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

==============================================

17)OLTAYA BALIK YERİNE KALEŞNİKOF TAKILDI

ADANA'da amatör balıkçı Bahri Zeydanlı'nın oltasına balık yerine uzun namlulu silah takıldı.

Sinanpaşa mahallesinde oturan Bahri Zeydanlı, öğle saatlerinde balık tutmak için Seyhan Nehri kıyısına geldi. Barajdaki savakların kapalı olması nedeniyle debisi düşük olan nehirdeki su birikintilerinde balık tutmak isteyen Zeydanlı, oltasını attı. Balık tutmak için kamış kullanan Bahri Zeydanlı'nın oltasını çektiğinde kancaya takılan Kaleşnikof marka silah da birlikte çıktı. Uzun süre suyun içerisinde kaldığı için paslanıp, bazı bölümleride parçalanmış olan silahı kıyıya çıkaran Zeydanlı, polise haber verdi.

Zeydanlı'nın ihbarı üzerine nehir kıyısına Olay Yeri İnceleme ile Asayiş Şubesi'nden ekipler sevk edildi. Ekipleri gören meraklı vatandaşlarda nehir kıyısına akın etti. Parçalanmış Kaleşnikof ile ilgili çalışmasını yapan ekipler, silahı balistik inceleme için kriminal laboratuarına götürdü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Nehir kenarında inceleme yapan polisler

Balıç tutan vatandaşın görüntüsü

Bulunan silah

Çürümüş olan silahın görüntüsü

Balıkçı ile Röp.

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: Ahmet ÖZMENADANA,

==================================================

(YENİDEN)

18)İLK HASAT ERİK, KİLOSU 300 LİRADAN SATILDI

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde yılın ilk hasadı yapılan örtü altı erik, kilosu 300 liradan alıcı buldu.

İlçeye bağlı Atakent Mahallesi'nde yapılan ilk hasat ürünü erikler, 100 gramlık kaselere konularak İstanbul'a gönderildi. Kilosu 300 liradan alıcı bulan erek üreticisinin yüzünü güldürdü. Silifke Erik Üreticileri Birliği Başkanı Ali Şen, Türkiye'nin ilk turfanda eriğinin Silifke'de üretildiğini ifade ederek, "Göksu Vadisi köylerindeki Keben Mahallesi başta olmak üzere Sabak, Bükdeğirmeni, Karakaya, Evkafçiftliği, Kargıcak, İmambekirli, Karahacılı, Ortaören ile sahile yakın kesimlerdeki Kabasakallı, Atayurt, Atakent ve Taşucu mahallelerinde erik üretimi yapılıyor. Üreticilerimize ve tüketicilerimize sezonumuz hayırlı uğurlu olsun. Bugün örtü altı erik hasadına başlamış bulunmaktayız. Çiftçilerimizin inşallah yüzü güler ve vatandaşlarımız istediği fiyata yer" dedi.

Atakent'te erik seracılığı yapan üretici Meryem Topçu ise, "Emeğimin karşılığını almak çok güzel bir duygu. Çocuk gibi büyütüyoruz, bakıyoruz. Allah tüm üreticilerimizin yardımcısı olsun. Bugün 50-60 kiloluk hasat yaptık. Sezonumuz hem tüketicilere hem de üreticilere hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

------------------------

Serada hasat görüntüleri

Erik Üreticileri Kurucu Başkanı Ali Şen'in konuşması

Erik Üretici Birliği Başkan Vekili Mustafa Göktaş'ın konuşması

Erik Üretici Meryem Topçu'nun konuşması

------------(ek)-------------

-Seranın görüntüsü

-Sera içinden genel ve detay

-Erikler genel ve detay

-Erik Üreticileri Birliği Başkan Vekili Mustafa Göktaş'ın serada dolaşırken görüntüsü

-Göktaş'ın daldaki erikleri kontrol etmesi

-Göktaş ile röp

-Kadınlar daldan erik toplarken

-Toplanan genel detay

-Toplanan erikleri getiren kadın

-Kovadan erik boşaltılırken

-Paketlemeden genel detay

-Kadınlar çalışırken

Haber-Kamera: Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin),

14.03.2017 - Haber Kodu : 170314239

==========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi
title