Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI ZENGİN: 'EVET' ÇIKARSA ÖNCE İKİ MADDE DEĞİŞECEK

CUMHURBAŞKANI Başdanışmanı Özlem Zengin, referandumda 'evet' çıkarsa 3 Kasım 2019 seçimlerinden önce iki maddenin yürürlüğe gireceğini belirterek, "Bunlardan birisi 30 gün içinde Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun yeni usulle şekillenmesi diğerinin de eğer isterse cumhurbaşkanının bir siyasi partiyle bağ kurma imkanını vermesi" dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği'nce (KADEM) Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Av. Özlem Zengin'in konuşmacı olarak katıldığı, 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Demokrasi, İstikrar, Kalkınma ve Denetim için Yeni Anayasa' başlıklı konferans düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Konferans Salonu'ndaki konferansa, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, KADEM yöneticileri, bazı akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı. Özlem Zengin, 30 yıl önce bir dergide yazarlık yaptığını, başkanlık sistemini kapak yaptıklarını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da o dönemde bir siyasi partinin İstanbul il başkanı olarak dergiye verdiği röportajda, başkanlık sistemini savunduğunu dile getirdi. Başkanlık sistemiyle ilgili anayasa değişikliği referandum sürecine ilişkin konuşan Özlem Zengin, "Bizi buraya getiren Türkiye'de demokrasinin bir parçası ve aslında millet. Bunun en önemli dönüm noktası 2007 yılı. Türkiye'de ilginç bir süreç yaşandı. '367 krizi' diye bir kriz yaşadı ve bu Türkiye için önemliydi" dedi.

'KASTEN TEK ADAMLIKTAN BAHSEDİLİYOR'

Anayasa değişikliğine ilişkin yürütmeyi seçerken bilerek ve kasten tek adamlıktan bahsedildiğine değinen Özlem Zengin, "Yürütmeyi seçerken aslında direkt olarak halktan meşrutiyetini alıyorsunuz. Aslında bir yüz olarak cumhurbaşkanını belirliyorsunuz. Hukuken temsilde tek. Başkanlık sisteminin özü budur zaten. Hukuken temsilde en önde başkan var. Biz cumhurbaşkanı demeyi tercih ediyoruz ve o hukuken temsilin yüzüdür. Bütün sorumluluğun görev alanının yüzüdür" dedi.

'MİLLETVEKİLLİĞİ ÇOK KIYMETLİ HALE GELECEK'

Yasamanın seçiminde sandığa giden insanların 'hükümet çıkar çıkmaz' hiç bu kaygıyı taşımaksızın sadece meclisi oluşturma kaygısıyla oyunu kullanacağını vurgulayan Özlem Zengin, "Nihayetinde seçim bittiğinde yürütme belli, yasama belli. Bu sistemin en önemli özelliği bu. Daha kafası net bir modellemeden bahsediyoruz. Bu model içinde en önemlisi katı bir kuvvetler ayrılığı var. Bir defa milletvekili milletvekili olacak, bakan bakan olacak ve bakan olan asla milletvekili olamayacak. Çok nadir milletvekillerinden bakan olacak. Bir defa milletvekilliğiyle bakanlık birbiriyle yarışır durumda olacak ve milletvekilliği çok kıymetli hale gelecek. Meclis yürütme karşısında müstakil bir güç olacak. Meclisin tek bir işi olacak, kanun yapacak. Bugün kanunlarımızın yüzde 98'i hükümet ve bakanlar kurulu üzerinden geliyor. Şu anda meclisimiz kanun yapmıyor. Bu tarih olacak. Meclis işlevsiz olacak iddialarının tam tersi daha işlevsel hale gelecek" dedi.

400 MİLLETVEKİLİ CUMHURBAŞKANINI YÜCE DİVANA GÖNDERİR

Özlem Zengin, yeni modelde iki erk arasında problem olması halinde de her ikisine seçimleri yenileme imkanı verildiğini kaydetti. Zengin, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı, yasamayla ilgili problem var ve çözemiyorsa bedelini ödeyecek. Kendi süresini yakmak pahasına seçimleri yenilemeye gidebilir. Sadece 2 dönem,5+5 şeklinde bu görevi ifa edebilir. Ama meclis herhangi bir yaptırım olmaksızın 360 milletvekilinin kabul oyu vermesiyle iki seçimin de eşzamanlı yenilenmesini isteyebilir. Vekiller tekrar tekrar aday olabilir. Bu da bir çıkış yolu. Problem çıktığında gidecek bir yol haritanızın olması lazım. Halen bir sorumluluğu bulunmayan cumhurbaşkanına anayasa değişikliğiyle soruşturma alanı getiriliyor. Hakkında bir suç iddiası olan cumhurbaşkanı için meclis 301 milletvekiliyle önerge verecek. Bu önerge 360 milletvekilinin 'evet' oyuyla soruşturma komisyonuna gidecek. Oradan çıkan neticede meclis oylanmasında 400 'evet' oyu çıkmasıyla cumhurbaşkanı için yüce divan süreci başlayacak. Daha evvel olmayan bir şeyden bahsediyoruz."

EVET ÇIKARSA ÖNCE İKİ MADDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Anayasa teklifi paketini sonuç olarak değerlendiren Özlem Zengin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sonuçta Türkiye'de bu anayasa değişikliğinin tamamına baktığımda gençleşen, yasama yürütme açısından daha demokratik usullere dönen, başı her sıkıştığında çözümü kurumlarda değil millette arayan, dinamik, genç, geleceğe ümit veren, sorumlu kim, hatayı kim yaptı, bahaneyi ortadan kaldıran, bunları görme imkanı veren yeni bir anayasa değişikliğinden bahsediyoruz. 16 Nisan'da referandumdan geçerse eğer iki maddesi yürürlüğe girecek. Onun dışında ilk uygulamasının sandığın önüne konulması 3 Kasım 2019 olacak. Ama meclis isterse bu tarihi öne de alabilir. Onun öncesinde hayata geçecek iki madde var. Bunlardan birisi 30 gün içinde Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun yeni usulle yeniden şekillenmesi diğeri de eğer isterse cumhurbaşkanının bir siyasi parti ile bağ kurma imkanını vermesi. Şu an ki anayasamızda seçilen cumhurbaşkanının partisinden istifa edeceği maddesi var. Bu cümle yeni anayasada kaldırılmış oluyor."

'TÜRKİYE'DE HİÇ OLMAYACAK ŞEY EYALET SİSTEMİDİR'

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Özlem Zengin, 'evet' çıkarsa eyalet sistemi geleceği yönündeki iddiaları içeren bir soru üzerine şunları söyledi:

"Türkiye'de hiç olmayacak şey eyalet sistemidir. Osmanlı'da hiç eyalet sistemi olmamıştır. Osmanlı merkezi devlettir ve bizim devlet geleneğimizde eyalet diye bir şey yok. Geleneğimizde olmayan bir şeyi koyamayız. Başkanlık sisteminin özü, ön şartı eyalet değil. Bizim böyle bir şeye ihtiyacımız yok.18 maddenin hiçbir yerinde eyalet kelimesi geçmediği gibi buraya giden bir yol da yok. Yapımızda iller vardır. Böyle bir şey hiçbir yerde konuşulmadı. Ne dile gelmiş, ne talep olmuştur. Türkiye'de bu sistemde asla olamayacak şey eyalet sistemidir. Zaten metni okuduğunuzda, mutlaka okuyun olmadığını da göreceksiniz."

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Özlem Zengin'in açıklaması

Haber : Mehmet ÇINAR- Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

=========================================================

2)FİRARİ ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ NAZİLLİ'DE YAKALANDI

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aranan eski 1.sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Taner Şentürk, jandarmanın düzenlediği operasyonda yakalandı. 7 aydır aranan FETÖ firarisi müdür, kendisini gözaltına alan ekiplere "Güzel iş çıkardınız" diyerek tebrik etti.

Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sakarya Sulh Ceza Hakimliği'nce FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliğinden aranan eski 1.sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Taner Şentürk'ün, İsabeyli Mahallesi'nde ailesinin yanında saklandığı istihbaratını aldı. Şentürk'ün ailesinin evine baskın düzenleyen jandarma, eski emniyet müdürünü çatıda saklanırken yakaladı. Şentürk, gözaltına alınarak sorgulanmak üzere Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Son olarak, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde başmüfettiş olarak görev yapan Mustafa Taner Şentürk'ün 17-25 Aralık sonrası re'sen emekli edildiği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 657 KHK ile de rütbelerinin söküldüğü öğrenildi. 2008-2010 yılları arasında Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan Şentürk'ün burada Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği(ne yönelik 'Kumpas davası'nda adının geçtiği bildirildi. Daha sonraki dönemde yasa dışı dinlemelere de adı karışan Şentürk hakkında Ağustos ayında yakalama kararı çıkarıldı.

"BENİ KİMSE YAKALAYAMADI"

Yakalanan eski istihbarat müdürünün ekiplere "7 aydır kaçıyordum, beni kimse yakalayamadı. Güzel iş çıkardınız" dediği öğrenildi. Jandarmadaki ifadesinin ardından sağlık kontrolünden geçen Şentürk, Nazilli Adliyesi'ne götürüldü. Savcının tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkartılan Şentürk, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Nazilli Adliyesi'nden görüntü

Zanlının adliyeden çıkarılışı

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: NAZİLLİ (Aydın),

================================================

3)ÖZDAĞ: BU MİLLETLE ALAY ETMEYE HAKKINIZ YOK

HATAY'ın İskenderun İlçesi'nde referandum ile ilgili konferansa katılan Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, siyasi kriz konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyup Erdoğan'a seslenip, "Almanların canını yakmak istiyorsan, PKK ile ilgili topladıkları istihbaratı al. Alamıyorsan Almanları geri yolla ya da sus. Bizimle alay etme. Bu milletle alay etmeye hakkınız yokö dedi. Referanduma ilişkin 'Demokrasinin Türk toplumundaki yeri ve önemi' konulu konferansa katılan Gaziantep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, başkanlık sistemine neden 'Hayır' dediğini anlattı. Binali Yıldırım'ı başbakan olarak tutmak için bu kadar çok dolaşacağını daha önce hiç aklına gelmeyeciğini belirten Özdağ, "Bizi zora sokan Başbakan'ın açıklamaları. O da ortalığı dolaşıyor bana ihtiyaç yok diye. Yani işimiz görüyorsunuz hakikaten zor. Ama öncelikle şunun altını çizmek istiyorum, biz büyük bir milletin evlatlarıyız. Hangi etnik, hani yaşam tarzından olursak olalım. Bu milletin adı mensup olduğumuz büyük Türk milletidir. Bununla da övünç duyuyor, kıvanç duyuyoruz" dedi.

ALMANYA VE HOLLANDA İLE KIYAKÇI KAVGASI BAŞLADI

'Evet', 'Hayır' diyen ya da kararsız kalan farketmeksizin herkesi kardeş olarak gördüklerini aktaran Özdağ, şöyle konuştu:

"Bizim kardeşlerimizdir, öz kardeşlerimizdir, birisinden de vazgeçmeyiz. Bizim yüzde 100'e talip olmamız birilerini rahatsız etti. İçeride kavga edecek kimse bulamadılar. Akıllarına dışarıda kavga edecek yer geldi. Almanya ile Hollanda ile kayıkçı kavgası başladı. Gerçekten Almanya böyle Nazi'yse, bunları gerçekten konuşturtmuyorsa niye Zeybekçi konuştu, niye Alman hükümetine teşekkür etti? Niye Spor Bakanı teşekkür etti Alman hükümetine? Cumhurbaşkanı açıklama yaptı 'Naziler ben bunlara gösteririm', 'Berlin'den girer Münih'ten çıkarım' diye. Sayın Cumhurbaşkanı o kadar gitmeyin. Bakın ben size daha kolay bir yol göstereceğim. İncirlik'te Alman Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar var. O uçaklar Türkiye'den İncirlik'ten kalkıyorlar, Suriye üzerinden uçup IŞİD bölgesinin fotoğraflarını çekiyorlar. Sonra PKK bölgesine geçiyorlar, PKK'nın fotoğraflarını çekiyorlar ve Türkiye'ye geliyorlar. IŞİD ile ilgili fotoğrafları istihbarata veriyorlar, PKK'yı vermiyorlar. Sayın Erdoğan, Almanlar'ın canını yakmak istiyorsan, PKK ile ilgili topladıkları istihbaratı al. Alamıyorsan Almanları geri yolla ya da sus. Bizimle alay etme. Bu milletle alay etmeye hakkınız yok.ö

HOLLANDA'DA YAŞANANLAR REZALET

Hollandalıların yaptığınının kabul edilemez olduğunu ifada eden Özdağ, şöyle devam etti:

"Bakın, Cumhuriyet tarihimiz boyunca böyle bir muamele görmedik. Osmanlı'da böyle muamele görmedik. Tam bir rezalet. Bunu hiç unutmayız. Muhakkak bir gün bunun hesabını sorarız. Bu devlet arşivine girer. Peki İsrailli bir bakan olsaydı yaparlar mıydı? Yapamazlardı. Alman bakan olsa yapabilirler miydi? Yapamazlardı. Amerikalı bakan olsa yanına yaklaşamazlardı. Sana neden yapıyorlar? Çünkü, sürekli ne diyorsun? Sabrımızı test etmeyin. Sayın Erdoğan, Hollanda sabrını test ediyor. Bakalım ne kadar test edecek. Eğer 18 adanı Yunan işgaline bırakırsan. Herkes senin sabrını böyle test eder.

Cumhurbaşkanı önlemleri 16'sından sonra alacağız diyor. Niye 16'sına kadar bekliyoruz. Bu fıkra gibi, adamı güldürüyor. Yapmayın beklemenize gerek yok. Alacaksanız önlemleri hemen alın.ö

HOLLANDA'DAN LALE ALMAYIN

Hollanda'ya karşı hayata geçirelebilecek bazı yaptırımlarım hakkında örnekler veren Özdağ, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Mesela size bir önlem Sayın Başbakan, yarın hemen Olağanüstü Hal Kararnamesi çerçevesinde Hollanda'nın 1253 tane Türkiye de firması var hepsine kayyum atayın. İki oğlunuzun firmasının yüzde 50'si Hollandalıların bu yüzde 50'leri çıkartarak başlayın. ve İstanbul Belediye Başkanı'na da talimat verin Hollanda'dan lale alma bundan sonra diye. Şimdi arkadaşlar bunlar önlem falan da alamazlar. Ne yazık ki devleti ayağa düşürüyorlar.ö

Görüntü Dökümü

------------------

-Özdağ ın konuşması

-Salondan görüntüler

Haber : Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay),

========================================

4)ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN GEÇEN GEMİ MAKİNE ARIZASI YAPTI

ÇANAKKALE Boğazı'ndan boş geçiş yapan 195 metre uzunluğundaki Panama bayraklı canlı hayvan taşıma gemisi 'Almawashi', Kilitbahir Köyü'nde dağda bulunan 'Dur Yolcu' yazısının önünde makine arızası yaptı. Sürüklenmemek için demir atan gemi, römorkör tarafından Karanlık Liman'a çekilecek.

İzmir'den Tuzla'ya giden 30 bin 495 groston ağırlığındaki gemi, Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yaptı. Saat 23.30 sıralarında Kilitbahir Köyü'nde dağda bulunan 'Dur Yolcu' yazının önüne geldiğinde makine arızası yaptı. Duran gemi, sürüklenmemek için hemen demir attı. Kaptan telsiz ile Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi'ne (VTS) durumu bildirdi. Güvenlik amacıyla bölgeye Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Kurtarma-1' römorkörü sevk edildi. Boğazdan geçiş yapan diğer gemiler, makine arızası nedeniyle Kuzey yönlü trafik hattında duran gemi konusunda bilgilendirilerek, dikkatli seyretmeleri istendi. Gemi kaptanı, tespit edilen makine arızasının tamirinin uzun süreceğini bildirmesi üzerine, geminin güvenli bölgeye çekilmesi için plan yapıldı. Boş hayvan gemisinin büyük ve ağır tonajlı olması nedeniyle bölgeye 'Kurtarma-9' römorkörü sevk edildi. Gemi, römorkör tarafından yedeklenerek Karanlık Liman mevkiine çekilerek demirletilecek. Geminin makine arızasını gidermesi ardından yapılacak sörvey kontrolü sonrası yoluna devam etmesine izin verilecek.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Gemiden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN/ÇANAKKALE,

14.03.2017 - Haber Kodu : 170314011

======================================================

5)TOKAT'TA GEÇİCİ İŞ BAŞVURUSUNUN KURA ÇEKİMİNDE GERGİNLİK

TOKAT'ta İŞKUR aracılığıyla İl Özel İdaresi'nde 6 ay çalışacak 215 işçiyi belirlemek için yapılan kura çekiminde gerginlik yaşandı. Kurada ismi çıkmayan bazı kişiler, bilgisayar üzerinden yapılan kura çekimine tepki gösterdi.

Tokat'ta İl Özel İdaresi'nde Toplum Yararına Programı kapsamında çeşitli branşlarda asgari ücretli olarak çalışacak 215 kişinin alınacağı işe 946 kişi başvurdu. Başvurunun yüksek olması üzerine 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı konferans salonunda, işe alınacak 215 kişiyi belirlemek amacıyla noter huzurunda bilgisayar üzerinden kura çekimi düzenledi. Kura çekimine çok sayıda kişi katıldı. Bazı kişiler kura çekimini ayakta takip etti. Kura çekimi ekrana yansıtılarak ismi çıkan kişilerin adları yazılıp, okundu. Kurada ismi açıklanan kişiler büyük sevinç yaşadı. İsmi okunmayan kişiler ise büyük üzüntü yaşandı.

BİLGİSAYAR ÜZERİNDEN KURA ÇEKİMİNE TEPKİ

Fakat yapılan kura çekimi sonrası ismi çıkmayan bazı kişiler sahneye çıkarak, itirazda bulundu. Bilgisayar üzerinden yapılan kuraya itiraz eden bazı kişiler görevliler ile tartıştı. Kurada ismi çıkmayan Ünal Ulukaya, görevlilere, "Burada pislik kokuyor. Ben bağırırım, çağırın polisi. Olmaz böyle bir şey. Kura sisteminde yanlış var. Kura böyle çekilmez. Bilgisayarda her şey dönüyor" diye tepki gösterdi. İtirazda bulunan kişiler de kuranın kavanoz ile yapılması gerektiğini ifade etti. Çıkan tartışma üzerine salona sivil polis ekipleri geldi. Ekipler sahnede bulunanları aşağıya indirdi. İŞKUR görevlileri de noter üzerinden yapılan çekilişte herhangi bir sıkıntının yaşanmadığı dile getirdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

-Kura çekiminden görüntü

-İsmi çıkanların sevinci

-İsmi çıkmayanların kuraya yönelik itirazı

-Yaşanan tartışma

-Detaylar

Haber-Kamera Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT,

13.03.2017 - Haber Kodu : 170313191

======================================================

6)CAMİDE BAĞIŞ PARALARINI ÇALMAYA KALKAN ŞÜPHELİYE CEMAATTEN DAYAK

KONYA'da namaz kılma bahanesiyle girdiği camide bağış için toplanan paraları çalmaya çalışan şüpheli cemaat tarafından yakalandı. Cemaatten bir vatandaş şüphelinin ellerine ve vücuduna defalarca vururken, bu anlar caminin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Olay, 3 Mart günü merkez Meram ilçesi Karahüyük Mahallesi'nde bulunan bir camide meydana geldi. İddiaya göre Cuma namazına gelen şüpheli, namaz kılma bahanesiyle secdeye eğildiği sırada bir sergi üzerinde bağış için toplanan paraları almak için elini uzattı. Bu sırada cemaatten bir vatandaş şüpheliyi fark edip ellerine ve vücuduna defalarca vurarak şüphelinin elindeki parayı aldı. Ne yapacağını şaşıran şüpheli daha sonra ayağa kalkarak camiden hızla uzaklaştı. Bu anlar ise caminin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Şüphelinin yakalanması ve cemaatin dayak görüntüleri

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

==================================================

7)9'UNCU KAT BALKONUNDAN ALT KATIN BALKONUNA DÜŞTÜ

KONYA'da kızı ile birlikte birlik yaşayan 70 yaşındaki Eyüp Mert, 9'uncu katta bulunan evinin balkonundan alt kattaki dairenin balkonuna düştü. Komşusu tarafından yaralı olarak bulunan Mert ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Olay, saat 05.15 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Yazır Mahallesi Sayılan Sokak'taki bir apartmanın 9'uncu katında meydana geldi. Kızı ile aynı evde oüturan Eyüp Mert, belirlenemeyen nedenle balkondan alt kat komşusunun baklonuna düştü. Seslere uyanan komşusu Mert'i balkonda kanlar içinde buldu. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ayağından yaralanan Mert, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahale ardından sedye ile aşağıya indirilerek ambulansa alındı. Selçuklu Tıp Fakültesi Hasatenesi'ne kaldırılan Eyüp Mert'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Eyüp Mert'in apartmandan çıkartılması

Eyüp Mert'in ambulansa alınması

Apartman ve hastane detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

14.03.2017 - Haber Kodu : 170314012

====================================================

8)CAMİDE BAĞIŞ PARALARINI ÇALMAYA KALKAN ŞÜPHELİYE CEMAATTEN DAYAK

KONYA'da namaz kılma bahanesiyle girdiği camide bağış için toplanan paraları çalmaya çalışan şüpheli cemaat tarafından yakalandı. Cemaatten bir vatandaş şüphelinin ellerine ve vücuduna defalarca vururken, bu anlar caminin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Olay, 3 Mart günü merkez Meram ilçesi Karahüyük Mahallesi'nde bulunan bir camide meydana geldi. İddiaya göre Cuma namazına gelen şüpheli, namaz kılma bahanesiyle secdeye eğildiği sırada bir sergi üzerinde bağış için toplanan paraları almak için elini uzattı. Bu sırada cemaatten bir vatandaş şüpheliyi fark edip ellerine ve vücuduna defalarca vurarak şüphelinin elindeki parayı aldı. Ne yapacağını şaşıran şüpheli daha sonra ayağa kalkarak camiden hızla uzaklaştı. Bu anlar ise caminin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Şüphelinin yakalanması ve cemaatin dayak görüntüleri

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

14.03.2017 - Haber Kodu : 170314007

=======================================================

9)TEMİZLİK İÇİN MELEN ÇAYI'NA İNDİRİLEN İŞ MAKİNESİ BÖYLE BATTI

DÜZCE'nin Akçakoca İlçesi'nde, turizme kazandırılması planlanan Melen Çayı'nı temizlemek için suya indirilen iş makinesi devrilerek batarken operatör kurtuldu.

Akçakoca Belediyesi, Melen Çayı'nın 8 kilometrelik bölümünde temizlik çalışması başlattı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden getirilen iş makinesi, temizlik için suya indirildi. Operatörün temizliğe başladığı sırada eskavatörün dengesi bozularak batmaya başladı. Operatör Yılmaz Arıcan, ters dönen iş makesinin üzerine çıktı. Bir süre iş makinesinin üzerinde bekleyen Arıcan, getirilen balıkçı teknesiyle alınarak kıyıya çıkarıldı. Daha sonra iş makinesinin kurtarılması için vinçle çalışma başlatıldı.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının Melen Çayı'nın turizme kazandırılması olduğunu söyledi. İş makinesinin suya indirilmesi sırasında istenmeyen bir kaza olduğunu ifade eden Başkan Yemenici, "Üzücü bir olay yaşadık, ama önemli bir şey yok. Operatör arkadaşımız yara almadan kurtuldu çok şükür. Arkadaşlarımız vinç yardımı ile ekskavatörü karaya çekecek. Teknik arızalar giderildikten sonra çalışmalarımız devam edecek" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Batma anı

Haber-Kamera: Ayşenur YAMAN/AKÇAKOCA(Düzce),

==================================================

10)SİVAS'TA OTOMOBİL IRMAĞA UÇTU: 2 ÖLÜ

SİVAS Ankara karayolundaki yoğun dolu yağışı nedeniyle sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği bir otomobil, Yıldız Irmağı'na uçtu. Çekici ile sudan çıkarılan otomobilde Gökhan Çitkıran ile henüz kimliği belirlenemeyen bir kadının cesedi bulundu. Kaza, dün saat 17.00 sıralarında Sivas-Ankara karayolunun 20'inci kilometresindeki Yıldız Köprüsü'nde meydana geldi. Sivas'tan Ankara istikamatene giden ve sürücüsü henüz belirlenemeyen 58 BN 759 plakalı otomobil, dolu yağışı nedeniyle kontroldan çıkarak Yıldız ırmağına uçtu. Bu sırada PTT TIR'ı ile yoldan geçen Mehmet Ağyürek aracını durdurup suya atladı ancak otomobilde bulunanları çıkaramadı. Ardından olay yerine gelen çekici ile otomobil sudan çıkarıldı. Otomobilin içinde sıkışarak yaşamını yitiren biri kadın iki kişi İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerinin yaklaşık 10 dakika süren çalışmasıyla çıkarıldı. Otomobilin arka koltuğunda bulunan cesetlerden birisinin Gökhan Çitkıran'a ait olduğu öğrenilirken, araçtaki kadın cesedinin kimliği henüz belirlenemedi. Cesetler otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Ankara istikametinden gelirken kazayı gördüklerini ve ırmaktaki otomobili gördükten sonra suya atladığını belirten PTT çalışanı Mehmet Ağyürek, "Araç süratli geliyordu karşıdan. Hızını alamadı ve dereye uçtu. Suyun içine girdiğimde kimseyi göremedim, su derindi. Kapıyı açtım ama arabanın içine giremedim. Su çok soğuktu" dedi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Irmak içindeki otomobil

-Aracın sudan çıkarılması

-Afad ekiplerinin çalışması

-Cenazelerin çıkarılıp götürülmesi

-TIR sürücüsü ve yanındakinin konuşmaları

-Ölen kişinin fotosu

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

13.03.2017 - Haber Kodu : 170313184

==============================

11)AĞAÇTA MAHSUR KALAN KEDİYİ İTFAİYE KURTARDI

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi'nde, 1 haftadır ağaçta mahsur kalan kedi, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışmasıyla kurtarıldı.

Kanyon Köprüsünde yürüyüş yapan Bekir Ünal, yaklaşık bir hafta önce kanyonun kenarında bulunan ağaçta bir kedi olduğunu gördü. Bugün akşam saatlerinde kedinin ağacın üzerinden inmediğini fark eden Ünal, itfaiye ekiplerini arayarak durumu bildirdi. Gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 15 metre yükseklikteki ağacın üzerindeki kediyi kurtarmak için çalışma başlattı. Merdivenle ağacın üzerine çıkan bir itfaiye eri sopayla kediyi iterek aşağıya indirmeye çalıştı ancak kedi daha uç noktadaki dalların üzerine kaçtı. Daha uzun bir sopayla itilerek aşağıya indirilmeye çalışılan kedi bu sırada bulunduğu yerden inerek akşam karanlığında gözlerden kayboldu.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-İtfaiye erlerinin kurtarma çalışmaları

-Kedinin aşağıya atlaması ve koşarak uzaklaşması

-Bekir Ünal'ın açıklaması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

==================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Özlem Zengin Hollanda Nazilli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title