Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

İHH: İDLİP'E 3 ÇADIR KENT KURULUYOR1)AFAD HALEP'TEN GELECEK TÜM SURİYELİLERE HAZIRİnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakf Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'nin İdlip kentine Halep'ten tahliye edilenler için AFAD ve Türk Kızılayı ile birlikte 90 bin kişilik çadır kent kurulmaya...

İHH: İDLİP'E 3 ÇADIR KENT KURULUYOR

1)AFAD HALEP'TEN GELECEK TÜM SURİYELİLERE HAZIR

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakf Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye'nin İdlip kentine Halep'ten tahliye edilenler için AFAD ve Türk Kızılayı ile birlikte 90 bin kişilik çadır kent kurulmaya başlandığını söyledi. Çadır kent kurulacak bölgelerde iş makineleriyle sürdürülen çalışmaları inceleyip açıklama yapan Yıldırım, "Çadır kentlerin kapasitesi 90 bin kişilik. Tahliyeler sürüyor. Muhtemelen sayıları 30 bini bulur. Çadır kentler ihtiyaca göre kuruluyor" dedi.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) yetkilileri ise, Halep'ten Türkiye'ye getirilen 137 yaralıdan 7'sinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

AFAD HALEP'TEN GELECEK TÜM SURİYELİLERE HAZIR

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, her türlü senaryoya karşı hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, Suriye'nin Halep kentinden tahliye edilecek herkesin Türkiye'ye gelmesine hazır olduklarını söyledi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı yakınlarındaki koordinasyon merkezinde basın mensuplarına açıklama yapan Taşdelen, 2011 yılından itibaren çeşitli derecelerde kitlesel göç hareketleriyle karşı karşıya geldiklerini ve üstesinden nasıl geleceklerini bildiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirdik ve her tür senaryoya karşı her hazırlığımız tamamdır. Kamp kurma çalışmaları başlattık. Sıfır noktasında başlattık. AFAD koordinasyonunda, Kızılay ve sivil toplum kuruluşları her türlü insani yardımın yapılması için mücadele vermektedir. Hatay Valiliği talimatıyla tüm kamu kurum ve kuruluşları her türlü ihtiyaca cevap vermek için planlamaları yaptı. Afet müdahale planı kapsamında 28 hizmet grubu AFAD koordinasyonunda çalışmalara başladı. Gelecek herkese hazırız."

Taşdelen, sıfır noktasında kamp yapımında 6 greyder, 4 ekskavatör, 2 dozer, 6 jcb, 1 silindir, 2 vinç, 7 treyler 9 kamyon ve 1 sondaj makinasıyla 7 gün 24 saat çalışma sürdürüldüğünü ifade etti. Halep'ten Türkiye'ye getirilip tedavi altına alınan yaralılar hakkında da bilgi veren AFAD Başkan Yardımcısı Taşdelen, 137 hastanın Türkiye'de tedavi edildiğini, 13'ünün taburcu edildiğini, 7'sinin hayatını kaybettiğini ve 50 hastanın çocuk olduğunu sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

İş makinelerinin çalışması

İş makinelerinin araziyi düzeltmesi

Sokaklardan görüntüler

Evlerin görüntüsü

Çadırların kurulumundan görüntüler

---------------

AFAD Başkan Yardımcısının açıklamaları

Haber : Murat KİBRİTOĞLU-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/REYHANLI,(HATAY).

19.12.2016 - Haber Kodu : 161219164

19.12.2016 - Haber Kodu : 161219187

=====================================================

2)CHP'Lİ AĞBABA: LANET OLSUN SENİN BAŞKANLIĞINA

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Vali Ağbaba, terör saldırılarına ve başkanlık sistemine tepki göstererek, "Bir bakıyorsun İstanbul'un göbeğinde, Beşiktaş'ta bomba patlıyor 44 vatandaşımızın canını alıyor. Bir bakıyorsun Kayseri'de bomba patlıyor 14 tane askerimiz şehit oluyor. Türkiye'de gencecik fidanlar ölüyor, Türkiye teröre teslim ediliyor ama halen başkanlık söyleniyor. Lanet olsun senin başkanlığına diyoruz" dedi.

Kırklareli'de CHP Merkez İlçe Başkanlığı, Kayseri'de 14 askerin şehit olduğu terör saldırısına tepki göstermek için Kültür Anıt Park'ta basın açıklaması düzenledi. 'Yeter artık toprak bile kana doydu bölemeyeceksiniz' yazılı afişin açıldığı etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP milletvekilleri Turabi Kayan, Vecdi Gündoğdu, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP İl Başkanı Ünal Başkur ile partililer katıldı. Veli Ağbaba, son zamanda terör saldırılarında gençlerin, yiğitlerin bir bir toprağa düştüğünü belirterek, "Maalesef ki, bunun hesabını veren kimse yok. 2002'de sıfır terörle başlayan süreç 14 yılın sonunda, bir yılda Kıbrıs'ın nüfusunun 4- 5 katı kadar şehit verdiğimiz, Türkiye'nin geçmişte yaşamadığı olaylar yaşıyoruz. Sıvasız evin çocukları, penceresiz evin çocukları, kapısız evin çocukları, fakir yoksul polisimiz, askerimiz maalesef birer birer gencecik fidanlarımız toprağa düşüyor. Bunun mutlaka siyasi sorumluluğu olması gerekiyor. Bunun mutlaka bedeli ödetilmesi gerekiyor ve bunun siyasi sorumlusu AKP'dir. Ülkeyi 14 yıldır AKP yönetiyorsa bununda sorumlusu hükümettir" dedi. Ağbaba, başkanlık sistemini de eleştirerek, "Bir bakıyorsun İstanbul'un göbeğinde Beşiktaş'ta bomba patlıyor 44 vatandaşımızın canını alıyor. Bir bakıyorsun Kayseri'de bomba patlıyor 14 tane askerimiz şehit oluyor. Türkiye'de gencecik fidanlar ölüyor, Türkiye teröre teslim ediliyor ama halen başkanlık söyleniyor. Lanet olsun senin başkanlığına diyoruz. 14-15 yaşındaki çocukların sosyal medya hesapları incelenirken Suriye'den, Kilis'ten Şanlıurfa'dan Ankara'ya, İstanbul'a, Kayseri'ye gelen teröristleri göremiyorlar. Nereden gelirse gelsin, askere, polise, sivil vatandaşa uzanan her türlü örgütün karşısındayız. CHP'nin kuruluş değerleri var. CHP'nin kuruluş değerleri, Mustafa Kemal Atatürk'tür. Yani laik, demokratik cumhuriyet. Bunun yıkılmasına izin vermeyeceğiz. CHP'yi terörle ilişkilendirmeye çalışanları da bu meydandan lanetliyoruz. CHP'nin herhangi gibi bir milletvekili, üyesi veya genel başkanı asla terörle yan yana gelmedi, gelmeyecektir" dedi.

Etkinliğe katılanlar şehit için saygı duruşunda bulunduktan sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Etkinliğe katılanlar

-Açılan pankart

-Ağbaba'nın partililerle buluşması

-Ağbaba'nın konuşması

-Saygı duruşu

-Detaylar

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ, -

19.12.2016 - Haber Kodu : 161219188

============================================

3)KEMER'DE ORMAN YANGININA TOPYEKUN MÜDAHALE

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde çıkan orman yangını, jandarma, belediye, itfaiye, orman ve otel personelinden oluşan 100 kişilik ekip tarafından tırmık ve küreklerle müdahale edilerek kontrol altına alındı.

Kemer'e bağlı Tekirova Mahallesi'nde Phaselis Antik Kenti karşısındaki Cuma Yeri mevkisindeki ormanlık alanda dün saat 12.30 sıralarında örtü yangını çıktı. Dumanı gören çevredekilerin haber vermesi üzerine bölgeye Tekirova Jandarma Karakolu ekipleri gitti. Ardından olay yerine Orman İşletme Müdürlüğü ile Kemer Belediyesi'ne bağlı yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Arazinin sarp olması nedeniyle araçların giremediği yangın bölgesine yaya halde ulaşan ekiplere bölgede bulunan 3 otelin genel müdürleri ve personeli de destek verdi.

100 KİŞİ MÜDAHALE ETTİ

Yaklaşık 100 kişilik ekip tırmık ve küreklerle yangına müdahale ederken, birbirine eklenen itfaiye hortumlarıyla da metrelerce uzaklıktaki yangın noktasına su taşındı. Yaklaşık 10 dönümlük alanda etkili olduğu tahmin edilen yangın ekiplerin zorlu çalışması sonucu kontrol altına alınabildi. Söndürme çalışmaları süren yangına havadan ise müdahale yapılmadı.

'ACİL ŞEKİLDE YANGIN YERİNE ULAŞTIK'

Club Hotel Phaselis Rose Otel Genel Müdürü Şinasi Gürocak, "Dumanı görünce ekibi toparladım yaklaşık 20 kişi, kürekler ve tırmıklarla beraber. Bölge bizim, hemen acil bir şekilde yangın yerine ulaştık. Yardım ediyoruz, yangına müdahale ediyoruz" dedi.

'YANGININ BÜYÜMESİNİ ÖNLEDİK'

Güral Premier Tekirova Genel Müdürü Levent Toper de, "Komutanımız haber verdi. Phaselis'in karşı tarafındaki alanda yangın olduğuna dair. 12 kişilik ekibimizle hemen yangın yerine geldik. Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, tabi ki çok üzücü. Yangının büyümesini önledik. Şu an soğutma çalışmaları yapılıyor. Hepimize geçmiş olsun. İnşallah bir daha böyle şeyler yaşamayız" diye konuştu.

'ORMANLAR BİZİM, VATAN BİZİM'

Rixos Premium Tekirova Genel Müdürü Faruk Karaca da "Komutanımız bilgi verdi, dağ tarafında yangın olduğunu söyledi. Bu ormanlar bizim, bu vatan bizim. Her zaman, her yerde, bütün ekibimizle bu tarz olaylarda görev alacağımızı herkese bildirmek istedik. Onun için geldik" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Dağlık alandan görüntü

Yangına müdahaleden detaylar

Yanan ağaçtan detay

RÖP 1: Şinasi Gürocak

Yangına müdahaleler

RÖP 2: Levent Toper

Otel personelinin aşağı inerken görüntüsü

RÖP 3: Faruk Karaca

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER(Antalya),

19.12.2016 - Haber Kodu : 161219151

===============================================

4)CAM VE ALÜMİNYUM FABRİKASINDA YANGIN

SAMSUN'da cam ve alüminyum kapı fabrikasında yangın çıktı. Yangında can kaybı yaşanmazken maddi hasar meydana geldi. Yangın bu akşam Tekkeköy İlçesi Kirazlık Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde meydana geldi. Cam ve alüminyum kapı üretimi yapılan fabrikada henüz belirlenemeyen bir nedenle mesai bitiminden sonra yangın çıktı. Fabrikanın gece bekçisi alevleri fark edince durumu itfaiye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye aracı yangına su sıkarak müdahale etti. Yangını duyan fabrika çalışanları da müdahaleye yardım etmek için olay yerine geldi. Yangın güçlükle kontrol altına alındı. Can kaybı yaşanmazken maddi hasarın meydana geldiği kaydedildi. Polis yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü :

--------------------------

Yangının cep telefonu görüntüleri

Yangın yerinden detay

İtfaiye ekipleri

Detaylar

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

19.12.2016 - Haber Kodu : 161219189

==============================================

5)FACEBOOK'TA 32 KİŞİYİ PKK ÜYESİ İLAN ETTİ, GÖZALTINA ALINDI

ZONGULDAK'ta, Facebook'ta HDP sayfasını beğendiklerini ileri sürdüğü 32 kişiyi sayfasında fotoğraflarıyla afişe eden Y.H., evine gelerek tepki gösteren bu kişilere kapıyı açmadı. Bu kişilerin şikayeti üzerine gelen polis, Y.H.'yi gözaltına aldı.

Mithatpaşa Mahallesi'nde oturan, düğünlerde piyanistlik ve solistlik yapan evli Y.H, sosyal medya hesabı Facebook'ta arkadaş listesinde bulunan 32 kişiyi, HDP sayfasını beğendiklerini ileri sürerek afişe etti. Y.H, bu kişilerin fotoğraflarını sayfasında PKK üyesi oldukları iddiasıyla paylaştı. Bunu fark eden 32 kişiden 5'i, dün Y.H.'nin evine gitti. Ancak Y.H., kapıyı açmadı. Y.H.'nin afişe ettiği bu kişiler daha sonra polisi arayarak şikayetçi oldu. Eve gelen polis ekibi 5 kişiyi güçlükle sakinleştirirken, Y.H. ise gözaltına alındı.

Y.H., karakolda ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Y.H., daha sonra Facebook hesabında yaptığı açıklamada 32 kişiden özür diledi. Y.H. açıklamasında, "Sevgili dostlar; Dün akşam paylaştığım HDP sayfasını beğenen arkadaşların gerçekte o sayfayı beğenmediklerini, Facebook'un hileli fake sayfası olduğunu anlamış bulunmaktayız. İsimlerini paylaştığım arkadaşların hiçbir günahının olmadığın anladık. Böyle yanlışlıklar maalesef olabiliyor. Sizlerin huzurunda hepsinden özür diliyorum" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Karakol önünde bekleyenler

-Mağdur Ş. T. ile röp.

-Karakoldan detaylar

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

============================================

6)PORSUK ÇAYI'NA DÜŞEN GENÇ ÖLDÜ

ESKİŞEHİR'de Porsuk Çayı'na düşen 27 yaşındaki Anıl Eker, yaşamını yitirdi. Eker'in cesedini AKUT ekibi çıkardı.

Olay akşam saatlerinde Kırmızıtoprak Mahallesi Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) karşısındaki Porsuk Çayı'nda meydana geldi. Su kıyısında yürüyen Anıl Eker, dengesini kaybederek Porsuk Çayı'na düştü. Eker'in bir süre çırpındıktan sonra suda kaybolduğunu gören vatandaşlar 155 Polis İmdat hattını arayarak durumu bildirdi. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, 112 sağlık, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Dorlion Arama Kurtarma Derneği (DAK) ekipleri sevk edildi.

AKUT Eskişehir Sualtı Arama Kurtarma Ekibi'ndeki dalgıçlar Anıl Eker'in cesedini sudan çıkardı. Eker'in cesedi otopsi için Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Bazı görgü tanıkları, Eker'in Porsuk Çayı kıyısında içki içerken dengesini kaybedip suya düştüğünü öne sürdü. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Kurtarma ekiplerinin Porsuk Çayı kıyısında çekilen görüntü,

-Dalgıçların suda arama çalışması yaparken,

-Bir görgü tanığının konuşması,

-Ekiplerin cesedi çıkarma çalışmasından çekilen görüntü

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR,

20.12.2016 - Haber Kodu : 161220005

===============================================

7)AFGAN GENÇLER İKİ ARKADAŞLARINI GASP ETTİLER

ÇANAKKALE'de önceki gece evde parti düzenleyen Afgan uyruklu gençlerden 6'sı iki arkadaşlarının elleri ve ayaklarını bağlayarak gasp etti. 6 Afgan, gasp ettikleri 5 bin TL ve iki cep telefonu ile İstanbul'a kaçmaya çalışırken Edirne'nin Keşan ilçesinde yakalandı.

Çanakkale İsmetpaşa Mahallesi Setboyu caddesindeki bir evde önceki gece ev partisi yapmak üzere toplanan Afgan uyruklu 8 gençten 6'sı, gruptaki diğer 2 Afgan gencin ellerini bağlayarak gasp etti. Ehsan Nayalı (20), Abdulganı Abıyate (20), Muhammed Valı (19), Cahıd Nazalıb (20), Muhammed Azız (19) ve Muhammed Kaya (20), gece boyu birlikte eğlendikleri M.N. (20) ve H.V'nin (19) ellerinden ve ayaklarından bağlayıp üzerlerinde bulunan toplam 5 bin TL ve iki adet cep telefonunu alarak kayıplara karıştı. Olaydan kısa bir süre sonra kendi yardımları ile kurtulan M.N. ve H.V. durumu polise bildirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri, M.N. ve H.V.'den aldıkları bilgiler doğrultusunda kaçan 6 Afgan'ı İstanbul'a gitmek isterken Edirne'nin Keşan İlçesi'nde yakaladı. Gözaltına alınan şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü

--------------------------

6 Afgan'ın sağlık muayenesine getirilişinden

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

20.12.2016 - Haber Kodu : 161220004

================================================

8)ANTEN TAMİRİ İÇİN ÇIKTIĞI ÇATI KATINDAN DÜŞÜP ÖLDÜ

KONYA'nın Seydişehir ilçesinde 19 yaşındaki Nuri Güllü, anten tamiri için çıktığı 8 katlı binanın çatı katından düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

Olay, akşam saatlerinde Kızılcalar Mahallesi Necati Kalaycıoğlu Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre çalışmayan internet antenini tamir etmek üzere Nuri Güllü ve İhsan K. çatıya çıktı. Çatının buzlu olması nedeniyle Güllü ve İhsan K. bir anda dengelerini kaybederek sürüklenmeye başladı. İhsan K. yağmur oluğuna tutunarak düşmekten kurtulurken, Nuri Güllü ise 8 katlı binanın çatısında beton zemine düştü. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Nuri Güllü, sağlık ekiplerinin müdahalesine rağmen olay yerinde hayatını kaybetti. İhsan K. ise apartman sakinleri tarafından asılı kaldığı yerden camdan içeri alındı. Güllü'nün cenazesi olay yeri incelemelerinin ardından otopsi için Seydişehir Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Sağlık ekipleri tarafından Güllü'ye yapılan müdahale

Güllü'nün cansız bedeninin görüntüsü

Polis ekiplerinin çalışmaları

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Yaşar COŞKUN SEYDİŞEHİR,

20.12.2016 - Haber Kodu : 161220006

======================================================

9)"SADECE UÇMAYI DENEYECEĞİM" MESAJINI ATIP, 8'NCİ KATTAN ÖLÜME ATLADI

KONYA'da lise öğrencisi 15 yaşındaki Nur Sena Tütüncü, Instagram hesabındaki arkadaş grubuna, "Aranızdan ayrılıyorum. Bunu intihar olarak görmeyin, sadece uçmayı deneyeceğim. Bakalım yer çekimi ne kadar kuvvetliymiş" diyerek bir inşaatın 8'inci katından atlayıp, intihar etti.

Seydişehir'de oturan Enis Çamlıoğlu Lisesi öğrencisi Nur Sena Tütüncü, dün öğle saatlerinde fotoğraf paylaşım sitesi Instagram hesabındaki arkadaş grubuna, aranızdan ayrılıyorum, artık arkadaş grubunun 4 kişi devam edeceğini psikolog olmadan kendi psikolojisinin kurban gittiğini belirterek, "Bunu intihar olarak görmeyin, sadece uçmayı deneyeceğim. Bakalım yer çekimi ne kadar kuvvetliymiş" diyerek mesaj gönderdi. İddiaya göre, mesajın ardından Ordinaryüs Prof. Dr. Sami Irmak Caddesi'ne giden genç kız, 8 katlı bir inşaatından son katına çıkıp balkona oturdu. Bir süre sonrada kendini boşluğa bırakıp aşağı düştü. Durumu fark edenler sağlık görevlileri ve polise haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri Nur Sena Tütüncü'nün öldüğünü belirledi. Genç kızın cesedi otopsi için Seydişehir Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Olay yerinden detay

-Sağlıkçıların atlayan Nur Sena Tütüncü'ye müdehalesi

-İnşaattan detay

-Nur Sena'nın fotoğrafı

-Bıraktığı mesajın fotoğrafı

Haber-Kamera: Yaşar COŞKUN/SEYDİŞEHİR-KONYA,

19.12.2016 - Haber Kodu : 161219162

================================================

10)ÇORUM'DA BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ

TÜRKİYE'de yaşanan terör olayları nedeniyle Çorum'da "Teröre lanet, birliğe davet" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

MHP Çorum İl Başkanlığı, Ülkü Ocakları ve Türkiye Kamu¬Sen İl Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen "Teröre lanet, birliğe davet" yürüyüşüne 2 bin 500 kişi katıldı. Hürriyet Meydanı'nda toplanan grup tekbirler ve "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez", "Polise Kalkan Eller Kırılsın", "Vur de Vuralım, Öl de Ölelim", "Ülkücü Hareket Engellenemezö sloganları eşliğinde Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe, MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Hürriyet Meydanı'ndan Atatürk Anıtı'na kadar yürüyen grup adına MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, basın açıklaması yaptı. Milletinin bir ve beraber olması gerektiğini, provokasyonlara gelmemesi gerektiğini belirten Aras, terör örgütü üyelerinin sokakları karıştırmak için her türlü yönteme başvurduğunu söyledi. Aras, "Türkiye Cumhuriyeti var olacak, egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacaktır. Şehadet deyince gözleri hasretle yaşaranlar, al bayrağı görünce yürekleri coşkuyla çarpanlar, İstiklal Marşı'nı duyunca göğüsleri gururla kabaranlar, birlik ve dayanışmamız daim olsun. Hak teala milletimizi korusun ve fitnecilere fırsat vermesin. Peş peşe saldırılarla yüreklerimiz kavrulmuştur. Milletimiz saldırılarla, bombalarla savrulmuştur. Ülkemiz korkunç bir kuşatma altındadır. Terör her yerde, teröristler her taraftadır. Yıkım ve parçalanma tufanı kapımıza dayanmıştır. Tahammül eşiği geçilmiş, sabır taşı çatlamıştır. Türk milleti felaket üstüne felaket yaşamaktadır. Terör örgütleri varlığımıza kastetmek için yarışmaktadır. Ama unuttukları, Türk milletinin asaleti ve gücüdür. Bu vatan, iblise ruhunu satan bir vaizin sözde vaazlarıyla ve emirleriyle nasıl düşmediyse, üç beş teröristin haince saldırılarıyla da düşmeyecektir. Zira bu vatan, toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır. Türk milleti hainlerden büyüktür. Devletimiz güçlüdür, ihanetin hakından gelecektir. Vatan sahipsiz değildir. Millet yetim değildir. Devlet öksüz değildi" dedi.

Aras'ın açıklamasının ardından şehitler için dua edildi. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte sona erdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Gazi Caddesinden Anıta yürüyen kalabalık

Atılan sloganlar

MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras konuşması

-Saygı duruşu ve İstiklal Marşı

Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

GÖRÜNTÜSÜ YOK

===========================================

11)GİRESUN'DA KIZ ÖĞRENCİLERDEN TERÖRE TEPKİ EYLEMİ

GİRESUN'da bir öğrenci yuırdunda kalan kız öğrenciler, İstanbul ve Kayseri'de yaşanan terör saldırılarına tepki için kar altında komando marşını seslendirdi.

Güre Mahallesi'ndeki Kredi ve Yurtlar Kurumu Sahil Öğrenci Yurdu'nda kalan bir grup kız üniversite öğrencisi karla kaplı yurt bahçesine, 'Bir ölür bin diriliriz, KYK Giresun' yazdı. Daha sonra bahçede toplanan kız öğrencilerden biri komando marşını seslendirirken diğerleri de söylenenleri tekrarladı. O anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Cep telefonu görüntüleri

Haber: Hakan KABAHASANOĞLU / Giresun,

19.12.2016 - Haber Kodu : 161219163

============================================

12)EĞİTİM-BİR SEN GERMENCİK'TEN ŞEHİTLER İÇİN LOKMA HAYRI

AYDIN'daki Eğitim-Bir-Sen Germencik İlçe Başkanlığı üyeleri, İstanbul ve Kayseri'de yaşanan terör olaylarında şehit düşenler için lokma hayrı yaptı, Kuran'dan bölümler okundu.

Eğitim-Bir-Sen Germencik İlçe Başkanlığı üyeleri, son günlerdeki terör saldırılarında şehit düşenler için hayır düzenledi. Germencik Kaymakamı Ayhan Işık, Eğitim-Bir-Sen Aydın İl Başkanı Tevfik Aksoy, Germencik İlçe Başkanı Gülay Birer ve daire müdürleri etkinliğe katıldı. Kuran'dan duaların okunmasının ardından İlçe Müftüsü Ömer Çoban da şehitler için dua etti. Lokma hayrına, vatandaşlar ve öğrencilerde uzun kuyruk oluşturarak katıldı. Teröre karşı dimdik ayakta olduklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Aydın İl Başkanı Tevfik Aksoy, "Ülkemizin içinde bulunduğu bu hassas dönemde içerden ve dışarıdan bizlerin bütünlüğünü bozmak isteyenler bizlerin bir ve beraber olduğunu bilmelerini istiyorum. Bu ülke doğusuyla, batısıyla, güneyiyle, kuzeyiyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Kürdüyle türküyle birdir ve bölünmez bütündür. İman kardeşliğimiz ve birlikteliğimiz var. Çanakkale ruhunun yaşatıldığı dönemlerden bugüne gelindiğini ve 15 Temmuz darbe girişiminde gösterdiği gibi yine birlik olacağız. Dışarıdan desteklenen içimizdeki taşeron terör örgütlerini şiddetle kınıyoruz. Bilsinlerki Türkiye'nin en büyük sendikası olan MEMUR-SEN ve Eğitim-Bir-Sen ailesi dimdik ayaktadır. Milletlede omuz omuza vermiştir ve bu oyunları bozacak güçtedir. Ülkemizin başı sağ olsun" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Lokma hayrı

Kur'an ve dua okunması görüntü

Tevfik Aksoy'un konuşması

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / GERMENCİK (Aydın),

19.12.2016 - Haber Kodu : 161219166

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bülent Yıldırım Türk Kızılayı Suriye İdlip Politika Güncel Haberler

title