Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında düzenlenen hava harekatında 18 DEAŞ'LI etkisiz hale getirildi (1)Türk Silahlı Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından, Salva batısında tespit edilen hedeflere hava hareka düzenlendiğini, DEAŞ'a ait savunma mevzii olarak kullandığı 2 bina ve 2...

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında düzenlenen hava harekatında 18 DEAŞ'LI etkisiz hale getirildi (1)

Türk Silahlı Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından, Salva batısında tespit edilen hedeflere hava hareka düzenlendiğini, DEAŞ'a ait savunma mevzii olarak kullandığı 2 bina ve 2 komuta kontrol merkezi ve 1 araç imha edildiğini ve18 DEAŞ'lının etkisiz hale getirildiğini açıkladı

Görüntü Dökümü

------------------------

(ARŞİV)

-DEAŞ hedeflerine düzenlenen hava harekatı

Haber: KİLİS - ANKARA

=============================================

Başbakan Yıldırım: Ceketini alıp şapkasını alıp gidenlerden olmadık

Başbakan Binali Yıldırım, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Burada konuşan Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz'da milletin hem darbecilere darbeyi vurduğunu, hem de ekonomiye gereken katkıyı sağladığını belirterek, "Darbenin olduğu günün sonrasında vatandaş 2.5 milyar doları bozdurdu, bankalara verdi. Ne olur ne olmaz, ihtiyaç olur diye. Takip eden bir ay içerisinde 12 milyar dolar parayı eliyle götürdü bozdurdu ve bankaya yatırdı. Böyle millet nerde var? Geçmiş dönemde de darbe girişimleri oldu. O zamanki yöneticiler şapkalarını alıp gittiler. Ama onların hesabı yine aynı olacaktı. Biz darbe yapacağız, onlar ceketlerini alıp gidecekler. Ama yanlış hesap ettiler. Ne dedik; biz kefenimizi giyerek bu yola çıktık. Üzerimizden geçmeden bu milleti, bu emaneti alamazsınız. Ceketini alıp şapkasını alıp gidenlerden olmadık. Bu darbecilere darbeyi vuran aziz millete şapka çıkaranlardan olduk. Bu millete şapka çıkardık" dedi.

'CHP İKTİDARA GELEMEDİĞİ İÇİN KONUŞMADA UZMAN'

CHP'ye yönelik eleştirilerde bulunan başbakan Binali Yıldırım, ana muhalefet partisinin bir süredir Yenikapı ruhunu terk ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Varsa yoksa Ak Parti'nin işleri. AK Parti ne yapıyor? AK Parti'nin, hükümetin yaptığı iş orada. Ovit Dağı'na tünel, boğazın altında araçlar için tünel yapıyor. Dünyanın en büyük havalimanını yapıyor. Osmangazi, Yavuz Sultan Selim köprülerini yapıyor. Zigana'ya Ovit'ten daha uzun tünel yapıyor. Cankurtaran'da, Ilgaz'da tünel yapıyor. 600 kilometreden fazla devam eden tünel işi var. Hızlı trenler yapıyor. Havalimanını halkın yolu yapıyor. Rize'ye denizin ortasına havalimanı yapıyor. Size laf yetiştirecek vaktimiz yok ki. Herkesin o uzmanlığı var. CHP iktidara gelemediği için konuşmada uzman. Biz çalışmada uzmanız. Biz çalışa çalışa millete hizmet ediyoruz, onlar konuşa konuşa milletin kafasını yoruyor. Az laf, çok iş. Laf üstüne taş değil, taş üstüne taş koyacaksın. Bu memlekette taş üstüne taş koyan herkesin başımız gözümüz üstünde yeri var. Bizim için siyaset hizmettir. Hizmete vesile olmazsan vatandaşın sevinci, güveni, olmazsa o hizmet varsın olmasın. İnsanı yücelt ki; devlet yücelsin. 600 yıl ecdat bunu söylemiş. Boşuna söylememiş. Değişik kıtada değişik kültürdeki insanları kardeş yapmış. Herkes beraber barış içinde yaşamış. Türkiye'nin yarını, bugünde daha güzel olacak. Ne terör, ne uluslararası tezgahlar Türkiye'nin önünü kesemeyecek. İlk günden itibaren siyasi ve ekonomik istikrarı gözümüz gibi korumayı temel önceliğimiz gördük. Başardıklarımızla asla yetinmeyeceğiz. Hep daha iyisini gerçekleştirmek için çalışacağız. Kimse boş hayal görmesin. Bugüne kadar ne yaptığımızı görmek istiyorlarsa her şey ortada. Onların hayal edemediklerini, hayallerinin erişemediği her şeyi gerçeğe dönüştürdük. Bizim derdimiz Türkiye'nin bugüne değil, aynı zamanda geleceğidir."

KOBİ'LERE DESTEK MÜJDESİ

Asgari ücreti 2016 yılı başında bin 300 lira olarak belirlemelerinden dolayı işverenlere prim ve vergi desteği vermeye başladıklarını hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Şimdi işverenler ve esnaflar merak ediyor. Bu destek ne olacak? İşverenlerin yüklerini hafifletmek için bir yıllığına destek vermiştik. Rize'den tüm Türkiye'de KOBİ'lere müjde vermek istiyorum. 2017 yılı boyunca da bu destekler devam edecek. Vatandaş 15 Temmuz'da bizim yanımızdaydı, biz de vatandaşın yanında olacağız. Bu destek 7.5 milyar tutuyor. Helal olsun. 15 Temmuz başarılı olsaydı, bunları konuşabilecek miydik? Milletten gelen millete gidecek. Bizim işimiz milletin derleyip topladığını adil şekilde ülkenin ihtiyacı olan yerlere tahsis etmektir. Sizin emanetinize hıyanetlik yapmamak, sahip çıkmaktır" dedi.

'FETÖ'CÜLERİN AVUKATLIĞINI YAPACAĞINA MİLLETİN NE DEDİĞİNE BAK'

Türkiye'nin geçmişte yaşadığı sıkıntıları yaşamaması için üzerindeki bütün ağırlıklardan kurtulması ve sistemdeki sıkıntı ve arızaların giderilmesi gerektiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir Rize ziyareti sırasında, 'Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilmesi ile ortaya çıkan fiili durum mevcut anayasayla uyuşmuyor. Bunun mutlaka düzeltilmesi gerekir' yönündeki ifadelerini hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu sözler üzerine, 'Ne demek fiili durum, anayasaya uymuyor' diyerek kıyamet kopardılar. Siz değil misiniz Cumhurbaşkanını seçtirmeyen. 2007 yılında 367 icadını yapan siz değil misiniz? Bizde gittik vatandaşa, 'Bize Cumhurbaşkanı seçtirmediler, size geldik' dedik. Referandum yaptık ve milletin Cumhurbaşkanını seçmesi kuralı geldi. Hal böyle olunca Cumhurbaşkanı artık siyasi sorumluluğa sahip. Bütün yaptığı işlerden dolayı, en azından vatandaşa karşı sorumluğu var. Süre bitiminde ne diyecek vatandaşa, ne mazereti olacak? İşte anayasa öyleydi, böyleydi. En büyük gücü veren millettir. Anayasa'yı da millet yapar. Anayasa milletin üzerinde değildir. En üstün irade millet iradesidir. Şunu bir de CHP'ye anlatabilsek her şey düzelecek. Her şeye sığınıyor da millet iradesine gelince nutku tutuluyor. FETÖ'cülerin avukatlığını yapacağına milletin ne dediğine bak. Onlar yapacaklarını yaptılar. Karşılığını mahkemelerde görüyorlar. Sana ne. Şimdi bu işi de halledeceğiz. Anayasa'da gerekli değişiklikleri yapmak için teklifimizi kısa sürede Meclis'e getireceğiz. Meclis'in taktirine sunacağız. Meclisimiz gerekli görüşmeleri yapıp oradan da sizin önünüzde getireceğiz. Siz de her zaman olduğu gibi bu işi halledeceksiniz. Vekillerin halledemediği işi asıllar halleder, millet halleder. Biz partilere, 'yeter ki biz vekiller olarak bu sorunu milletin önüne götürelim, hiç değilse bunun için gelin görevinizi yapın' diyoruz. Meclis'te bu değişikliğe katkı sağlayın. Başka bir şey istemiyoruz. Son kararı millet verecek. Biz millet adına nasıl karar verebiliriz? Milletin verdiği kararda başımızın gözümüzün üstünde yeri vardır. İnşallah Türkiye'nin gündemini meşgule eden bu meseleyi de kısa sürede gündemden çıkaracağız."

'ONE MINUTE VAR, BİR DE TWO MINUTE VAR'

20 Aralık tarihinden boğazın altından ikinci bir yol açacaklarını hatırlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Boğazın 106 metre derinliğinde Avrasya tüneli. Gidiş geliş 2 dakika. Biliyorsunuz bir one minute var. Bir de two minute var. One minute'u Recep Tayyip Erdoğan söyledi. Two minute'u da İstanbul'da yine Recep Tayyip Erdoğan ve onun tayfaları söylüyor" dedi.

Salondan bir kişinin şehir hastanelerinin durumunu sorması üzerine Başbakan Yıldırım, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı göstererek, "Hastanelerin patronu burada" dedi ve şunları söyledi: "Polis istiyorsan Süleyman Bey'e, yol tünel istiyorsan Ahmet Bey'e, esnafa kredi istiyorsan Faruk Bey'e, gençlik, spor, gezme, tozma istiyorsan Çağatay Kılıç'a başvur. Hizmet istiyorsan burada. Vakıf, hayır hasenat istiyorsan Veysi Kaynak. Hemen kaynak ol. Onun ticaretle işi yok. Onun işi vakıf, garip gureba, mülteci. Kimsesizlerin sesi, sessiz yığınların sesi Recep Tayyip Erdoğan.ö

Başbakan Binali Yıldırım'ın bu sözleri salonda uzun süre gülüşmelere neden oldu. Başbakan ve beraberindekiler bu konuşma sonrasında salondan ayrıldı. Helikopterle Trabzon'a gelen Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar, dün saat 19.50 sıralarında Başbakanlığa ait uçakla Ankara'ya hareket etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Başbakan Yıldırım'ın konuşması

Salondan görüntüler

Haber-Kamera: Fatih TURAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Şehit kaymakamın baba ocağında yas var

ŞEHİT KAYMAKAMIN EŞİ; 'AĞLAMAYACAĞIM'

Gaziantep'te tedaviye alındığı hastanede şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk'ün cenazesi, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki işlemlerinin ardından cenaze aracıyla havalimanına götürüldü. Burada şehit Kaymakam Safitürk için uğurlama töreni düzenlendi. Törene Gaziantep, Mardin ve Kilis valileri, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ali Ekiyor, belediye başkanları, kurum müdürleri, askeri erkan ile kaymakamın babası Asım Safitürk, annesi Fatma Safitürk, öğretmen eşi Ayşegül Safitürk ve oğlu 3 yaşındaki Asım Eren Safitürk katıldı.

Konya'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan Ayşegül Safitürk, kucağında oğlu Asım Eren ile eşinin Türk bayrağıyla örtülü tabutunun yanına gelerek bir süre baktı ve "Ağlamayacağım, gözyaşı dökmeyeceğim" dedi. Olup bitenden habersiz olan küçük Asım Eren'in ağlaması için alandakileri duygulandırdı.

Kaymakam Safitürk'ün özgeçmişinin okunduğu törende konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, şunları söyledi: "Derik Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk, FETÖ ve PKK ile iyi mücadele ediyordu. İlçede çoğu kişi kendisini sevmişti. Kendisine Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum."

İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından dua edilmesinin ardından Kaymakam'ın cenazesi, defnedilmek üzere Türk Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla, ailesi ise Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait uçakla Sakarya'ya uğurlandı.

GÖZYAŞLARIYLA KARŞILANDI

Şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün cenazesi askeri uçakla Gaziantep'ten Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Cengiz Topel Havaalanı'na getirildi. Törene, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, şehidin babası Asım ve annesi Fatma Safitürk, eşi Ayşegül Safitürk, yakınları, ilçe belediye başkanları, askeri erkan ve polisler katıldı. Şehidin cenazesi törenle askeri uçaktan alınırken, şehidin eşi Ayşegül Safitürk gözyaşlarını tutamadı. Vali Güzeloğlu şehidin babası Asım Safitürk'ün elini tutarak destek oldu. Şehidin eşi Ayşegül Safitürk'e, Radiye Sezer Katırcıoğlu destek olmaya çalıştı. Ayşegül Safitürk, "Benim askerim, benim polisim derdin. 'Onlar benim yavrularım' derdin. 'Askerim, polisim' diye diye gitti. Herkes sana 'şehit kaymakamım' diyor. Aşkım sana da böyle bir ölüm yakışırdı" diyerek ağladı. Şehit kaymakamın cenazesi cenaze aracına konulurken, eşi Ayşegül Safitürk, "Al bayrak en çok sana yakışıyor aşkım" dedi. Şehidin cenazesi Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ne götürüldü.

ŞEHİT KAYMAKAMIN CENAZESİ BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

Şehit Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün cenazesi Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ndeki baba evine getirildi. Cenaze araçtan indirildiği sırada evin önünden feryatlar yükseldi. Ailesi, şehidin tabutu başında dakikalarca gözyaşı döktü. Şehidin eşi Ayşegül Safitürk eşinin fotoğrafına bakıp, "Bakışlarında bir şey var" diyerek feryat etti. Şehidin tabutu başında dua edildi. Ailesi evin önünde taziyeleri kabul etti. Şehit kaymakamın cenazesi bugün Cumhuriyet Mahallesi'nde öğle namazı sonrasında toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Şehidin cenazesinin uçaktan alınması

-Törenden görüntü

-Eşinden görüntü

-Ailesinden görüntü

-Şehidin cenazesinin cenaze aracına konulması

---------

-Cenaze aracının gelişi

-Cenazenin taşınması

-Şehidin ağlayan yakınları

-Genel ve detay

Haber: GAZİANTEP- KOCAELİ -SAKARYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

====================================================

Faaliyeti durdurulan dernekte karara tepki gösteren gruba polis müdahalesi: 7 gözaltı

ANKARA'da bir hukuk bürosu ile aynı adreste faaliyet gösterdiği belirlenen derneğin kapatılmasına tepki gösteren gruba polis biber gazı ile müdahale etti. Avukat olduğu belirtilen 7 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı'nın OHAL Kanunu kapsamında terör örgütleri ile bağlantılı olduğu belirlenerek faaliyetleri durdurulan 370 dernekten biri olan hukuk bürosunun faaliyetlerinin durdurulması sırasında ortalık savaş alanına döndü. Polisin müdahalesi ile kapatılan dernekte 7 kişi yaka paça gözaltına alındı.

Ankara'da Kızılay Mahallesi Mithatpaşa caddesi üzerinde bulunan, resmi kayıtlara göre bir hukuk bürosu ile aynı adreste faaliyet gösterdiği iddia edilen derneğin, terör örgütleri ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı OHAL Kanunu kapsamında faaliyetlerinin durdurulma kararı alındı. Kararı bildirmek için hukuk bürosu ile aynı adreste bulunan derneğe gelen yetkililere kendilerini avukat olarak tanıtan yaklaşık 50 kişilik grup derneğin bulunduğu dairenin kapısını kilitleyerek karşı koymak istedi.

Derneğin bulunduğu bina önüne özel harekat polisleriyle birlikte çok sayıda çevik kuvvet ekipleri, asayiş polisleri, itfaiye ve ambulans sevk edildi. Çevre güvenliğini en üst düzeyde alan emniyet güçleri binanın etrafını sardı. Çevrede bulunan bazı grupların derneğin kapatılmasına tepki göstermesi gerilimi arttırdı. Polis slogan atarak derneğe kendilerini kilitleyen kişilere destek olan gruplara biber gazı ile müdahale etti.

Özel harekat polislerinin yukarı çıkmasıyla kapı kırılarak içeri girildi. Derneğe giren emniyet güçleri içeride bulunan kişileri yaka paça dışarı çıkardı. Aşağı indirilen ve bölgeden uzaklaşmayarak slogan atmaya devam eden kişiler polis tarafından gözaltına alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------

-Özel harekat polislerinin gelmesi

-İtfaiye ve Ambulanstan görüntü

-Yaşanan arbede ve biber gazlı müdahale

-Dernekte bulunanların dışarı çıkarılması

-Yaka paça gözaltına alınanlardan görüntü

-Genel ve Detay Görüntüler

Haber-Kamera: Muhammet BAYRAM / ANKARA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================================

Gürcü bakıcı, eski belediye başkanının eşini öldürdü

İzindeki polis yakaladı

AYDIN Belediyesi'nin eski başkanlarından Av. Orhan Esin'in eşi avukat 84 yaşındaki Bigül Esin, İzmir'in Karşıyaka'da İlçesi'ndeki evinde ölü bulundu. Yaşlı kadını, Gürcistan uyruklu bakıcısı 53 yaşındaki L.K.'nın (Lıa Kokolashvılı), başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü belirlendi. Cinayet Büro Amirliği'nde görev yapan ve iznini Kırıkkale'de geçiren polis memuru, kentteki diğer polislerle Gürcistan'a gitmek üzere otobüsle yola çıkan L.K.'yı kıskıvrak yakaladı.

Bostanlı Semti 2034 Sokak numara 4'teki Efes 1 bloklarında Gürcistan uyruklu kadın bakıcısı L.K. ile yaşayan Bigül Esin'i önceki gün (Perşembe) akşam telefonla arayan komşuları, kendisine ulaşamadı. Telefona çıkan L.K., iddiaya göre önce Kuşadası'ndaki yazlıkta olduklarını bir sonraki aramada da 2 çocuk annesi Esin'in müsait olmadığını söyledi. Bunun üzerine, komşuları kendilerinde var olan anahtarla, evine girdiklerinde Esin'i yatak odasında ölü buldu ve polisi aradı.

BAŞINA SERT CİSİMLE VURULMUŞ

Cinayet Büro Amirliği ekiplerinin evde yaptığı incelemede 1963-1973 yılları arasında Aydın Belediyesi Başkanlığı yapan Av. Orhan Esin'in eşi olan Bigül Esin'in başına sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü, evden ziynet eşyalarıyla Esin'e ait kredi kartı ve cep telefonunun alındığı tespit edildi. Talihsiz kadının cansız bedeni otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

BANKADAN PARA ÇEKMİŞ

Katil zanlının Gürcistan'a gitme ihtimali üzerine polis havalimanı ve otogarda önlem aldı. Ayrıca, Esin'in kartından 5 bin TL para çekildiğini saptadı. Bu arada, otogardaki bir firmadan L.K. adına bilet alındığı, otobüsün Gürcistan'a doğru yola çıktığı belirlendi.

İZİNLİ PERSONEL YAKALADI

Otobüs şoförüyle irtibat kuran polis, otobüsün Kırıkkale'ye yaklaştığını öğrenince, Cinayet Büro Amirliği'nde görevli ve yıllık iznini Kırıkkale'de getiren polis memurundan yardım istedi. Kırıkkale'deki diğer polislerle durdurulan yolcu otobüsünde bulunan L.K. kıskıvrak yakalanarak, gözaltına alındı.

AÇIK PENCERE YÜZÜNDEN TARTIŞMA ÇIKMIŞ

Gözaltına alınan Gürcistan uyruklu bakıcı L.K. sorgulanmak üzere İzmir'e getirildi. Katil zanlısının ilk ifadesinde, yaz aylarında, Esin'in ailesi tarafından bakıcı olarak aylık bin 500 TL karşılığında işe alındığını, Türkçe'yi az bildiği için zaman zaman Esin ile tartıştıklarını, bu tartışmalarda kendisinin saçını çektiğini söylediği öğrenildi. Olay gecesini de anlatan L.K.'nın, açık unuttuğu mutfak penceresinden içeriye yağmur suyu geldiğini fark eden Esin'in, saat 04.00 sıralarında saçından çekerek kendisini uyandırdığını, daha sonra aralarında tartışma çıktığını, bir anda öfkelenip kapı stoperiyle başına vurduğunu, çığlık atmasını engellemek için de ağzını yastıkla kapattığını söylediği belirtildi. L.K.'nın, toplu para almak için, anlaştıkları maaştan hiç almadığını, bu nedenle maaşının karşılığı olarak bankadan 5 bin TL çektiğini söylediği de belirtildi. L.K.'nın işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

BİLETİ ALIRKEN KAMERA KAYDETTİ

Katil zanlısı L.K.'nın Gürcistan'a kaçmak için otogardaki firmadan bilet aldığı sırada, işyerine ait güvenlik kamerasınca da görüntülendiği ortaya çıktı. Katil zanlısının soğukkanlı tavırları dikkat çekti.

Bu arada, çevresinde sevilen bir kişi olan Bigül Esin'in bugün Aydın'da defnedilmesi bekleniyor.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Aydın Belediyesi'nin eski başkanlarından Av. Orhan Esin'in eşi avukat 84 yaşındaki Bigül Esin'i başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü gerekçesiyle gözaltına alınan yaşlı kadının Gürcistan uyruklu bakıcısı 53 yaşındaki L.K.'nın (Lıa Kokolashvılı) işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

GÜRCÜ BAKICI TUTUKLANDI

AYDIN eski Belediye başkanlarından avukat Orhan Esin'in eşi, emekli avukat 84 yaşındaki Bigül Esin'i İzmir'in Karşıyaka'da İlçesi'ndeki evinde başına sert bir cisimle vurarak öldürdüğü belirlenen ve gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Gürcistan uyruklu bakıcısı 53 yaşındaki L.K., tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------

-Katil zanlısı bilet alırken

--------

-L.K. adliyeye sevk edilirken görüntü

Haber-Kamera: İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Cinsel tacize uğradığı iddia edilen 8 yaşındaki kız intihara kalkıştı

KAHRAMANMARAŞ'ın Türkoğlu İlçesi'nde 71 yaşındaki H.B.'nin cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen 8 yaşındaki M.B., ilaç içerek intihara kalkıştı. Küçük kız hastanede tedaviye alınırken, tacizde bulunduğu öne sürülen H.B.'nin berat edilmesine öfkelenen anne Fadime B., "Neden bu adamı içeri almıyorlar, neden tekrar yargılanmıyor? Çocuğum öldükten sonra bana sahip çıkacaklarsa hiç kimse sahip çıkmasın" dedi.

Türkoğlu İlçesi'ne bağlı Şekeroba Mahallesi'nde oturan M.B.'nin geçen Haziran ayında okuldan çıkıp evine giderken Hasan B. tarafından terk edilmiş bir binaya götürülerek cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi. Olayın ardından ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan Hasan B. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. H.B., yargılandığı Kahramanmaraş 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen eylül ayında görülen karar duruşmasında, 'Suçları işlediğine dair dosyada her türlü şüpheden uzak, yeteri kadar inandırıcı, kesin ve somut delil elde edilemediği' gerekçesiyle beraat edip serbest bırakıldı.

Önceki gün Kahramanmaraş merkeze taşınan ve psikolojik tedavi gören M.B., dün evdeki ilaçları içerek intihara kalkıştı. Ailesi tarafından önce Necip Fazıl Hastanesi'ne götürülen M.B., burada midesi yıkandıktan sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Hayati tehlikesi bulunan küçük kız, yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Küçük kızın babası Hüseyin B., kızı tedirgin olduğu için Kahramanmaraş'a taşındıklarını belirterek, "Kızım doktorun verdiği ilaçları içerek intihara kalkıştı. Hastanede midesini yıkadılar, daha sonra ambulansla da buraya sevk ettiler. Kızım şu an yoğun bakımda ve sağlık durumunun kritik olduğunu söylüyorlar. Mahkeme nasıl bir karar veriyor? Tek benim çocuğum da değil, başka bir çocuk daha var. O çocuk da kekeme kaldı. Çocuğum öldüğü zaman mı yetkililer sahip çıkacak benim çocuğuma?" ifadelerini kullandı.

Küçük kızın annesi Fadime B. ise H.B.'nin yeniden yargılanmasını isteyerek, şunları söyledi:

"Kızım şu anda okumayı da unutmuş. Artık beyninde hep o adam var. Adamdan çocuğumu kaçırmak için dün akşam evimi Kahramanmaraş'a taşıdım. Geçen gün belediyeye gittim; adam oraydı, otobüse bindim o da vardı hemen indim. Sabah kalktığımda kahvaltı hazırladım çocuk 'Anne boğazıma bıçak dayadılar' dedi. 'Kızım kim dayadı?' dedim, 'Anne adam dayadı' dedi. 'Kızım adam yok, senin yanında anne ve baban var, biz seni korumaya buraya getirdik, yok öyle bir şey' dedim. Çocuğumun durumu da ortada. Benim çocuğum içeride, şu an çok kötü günler yaşıyor. 'Adam beni kesecek' diye 15 tane hap yutmuş."

Ailenin avukatı Ozan Kayahan da, küçük kızın cinsel tacize maruz kaldıktan sonra yaşadığı travmayı atlamadığını savunarak, 2 Kasım'da mahkemeden H.B.'nin, M.B. ve ailesinin bulunduğu konut ile işyerine yaklaşmaması kararı aldıklarını söyledi. Avukat Kayahan, şunları kaydetti:

"Mahkeme, 8 yaşındaki müvekkilim M.B.'yi cinsel olarak taciz eden sanık hakkında beraat kararı vermiştir. Müvekkilim olan 8 yaşındaki bu kız çocuğu taciz mağduru olarak çok büyük bir travma yaşamıştır. Tacizci şahıs beraat etmiş ve tahliye olmuştur. Çocuğun okula giderken kullandığı yol, bu tacizci şahsın evinin önünden geçmektedir. Devlet 8 yaşındaki M.B.'yi korumaktan aciz kalmıştır."

GÖRÜNTÜ DKÜMÜ

-----------------------------

Hüseyin B. ile röp.

Fadime B. ie röp

Hastaneden detay

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================================

Ramazan'ın ailesi, Adli Tıp'tan gelecek sonucu bekliyor

GAZİANTEP'te, terör örgütü DEAŞ'ın kına gecesine yönelik düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 9 yaşındaki Ramazan'ın ailesi, Adli Tıp Kurumu'ndan gelecek sonucu bekliyor. Ramazan'ın dayısı Gazali Ayhan, kendilerine görüntü kayıtları gösterilen son cesedin Ramazan'a ait olabileceğini söyledi.

Gaziantep'te geçen 20 Ağustos günü Doğu illerinden göç edenlerin yoğunlukla yaşadığı Beybahçe Mahallesi'nde, Besna ve Nurettin Akdoğan çiftinin kına gecesine terör örgütü DEAŞ'ın canlı bomba saldırısında 5 çocuğundan 3'üncü kaybeden Emine Ayhan, Adli Tıp Kurumu'nun otopsi sonrasında kendisine gösterilen cesedin, oğlu 9 yaşındaki Ramazan'a ait olmadığını savundu. Emine Ayhan'ın, oğlu Ramazan'ın saçının, kendisine gösterilen cesetten daha kısa, el ve ayaklarında ise ameliyat izi bulunduğunu söyleyerek cesedi kabul etmedi. Ancak ceset Yeşilkent Mezarlığı'ndaki kimsesizlerin defnedildiği bölümde '25' numara ile toprağa verildi.

Bunun üzerine savcılık talimatıyla Adli Tıp Kurumu tarafından mezar açıldı ve yeniden DNA örnekleri alındı. Adli Tıp Kurumu'na gönderilen örneklerin, ikinci verilen raporda da cesedin yüzde '99.99' ihtimalle Ramazan'a ait olduğu belirtildi. Emine Ayhan ikinci rapora karşın yine cesetlerin karışmış olabileceğini söyledi.

Bu kez de Ankara'dan görevlendiren özel ekip, '25' numaralı mezarı tekrar açtı ve yeniden DNA örnekleri aldı. Adli Tıp Kurumu, baba Sıddık ve diğer kardeşlerle karşılaştırılarak incelenen örneklerin bir kez daha küçük Ramazan'a ait olduğunu belirledi. Alınan son numunelerin fotoğraf ve video kayıtları aileye gösterilerek teşhis edilmesi istendi. Aile de cesedin oğulları Ramazan'a ait olabileceğini söyledi, ancak ilk olarak gösterdikleri cesedin son gösterilen ceset olmadığı savundu.

ANNESİ: BİZ HAKLIYIZ

Anne Emine Ayhan, "Biz mezarlığa gittik. Dediler ki 'Tahlil alacağız.' Tahlil adılar. Önce baktım 'Bizim değil' dedik. Sonra tahlil alıp 3 gün sonra çıkacağını söylediler. Amcasına ayağını ve elini göstermişler, yüzünü göstermemişler. Bize daha önce gösterilen cesedin saçı uzundu, yaşı benim oğlumdan biraz daha büyüktü. Ankara'dan gelen savcı tahlil aldı. Biz haklıyız. Biz önceden 'Haklıyız dedik.' 'Yok illa sizin, illa sizin' dediler" diye konuştu.

DAYISI: BU CESETTE AMELİYAT İZLERİ VAR GİBİ

Ramazan'ın dayısı Gazali Ayhan ise, kendilerine son gösterilen görüntü kayıtlarındaki cesette ameliyat izleri bulunduğunu ve kıyafetlerin yeğeninin üzerindekiler ile örtüştüğünü anlattı. Gazali Ayhan, video kayıtlarındaki cesedin Ramazan'a ait olabileceğini ifade ederek gelecek son sonucu beklediklerini söyledi. Gazali Ayhan, şöyle konuştu:

"Patlamayı gördüm, hemen bir yaralıyı aldım, hastaneye götürdüm. Olayın sabahına tanıdıkları cesetleri belli olanları gömdük. Emine'nin 2 çocuğu, kardeşim Ayhan'ın 2 çocuğu tanınmaz haldeydi. Onları DNA için aldılar. Kardeşim ve Emine'nin çocuklarının diğer gün teşhis ettik. DNA sonuçları çıktı, gömdük o çocukları. Bize dediler 'Bir ceset daha var, büyük ihtimal bu ceset de sizindir.' Ben gittim baktım, 'Bu ceset bizim değildir, kız çocuğuna aittir. Savcı 'Hayır bu kız çocuğu değildir, bu erkektir' dedi. Bu defa annesi Emine ile gittik baktık. O da 'Bu çocuk bizim değildir' dedi. Yine DNA'yı aldılar, gönderdiler ve gelen sonucu göre 'Bu çocuk yüzde 99 sizin dediler', biz kabul etmedik. Biz yine kabul etmeyince bize raporu verdiler ve 'Emniyete başvurun' dediler. Emniyete raporu imzaladık verdik, o çocuğu gömdüler. Sonra bize bir mezar daha açacaklarını söylediler, açtılar. Gittik, baktık bizim çocuğa benziyordu. Video gösterdiler. Üzerinde mavi elbise vardı çocuğun. Doğduğunda 6 parmaklı doğdu çocuk, ameliyat olmuştu. Bu cesette ameliyat izleri var gibi. Şimdi otopsi sonucunu bekliyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Mezarlık

Mezarlıkta dua edenler

Emine Ayhan'ın konuşması

Gazali Ayhan'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN -GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================================

Elazığ yürekleri ağza getiren bu görüntüyü konuşuyor

ELAZIĞ'da, Bosna Hersek Bulvarı üzerinde bulunan alt geçit üzerinde bir kadın ile erkek arasında yaşanan ve daha sonra kadının kucağındaki küçük çocuğu alt geçitten aşağı atmak istediğini gösteren görüntüler yürekleri ağza getirdi. Cep telefonu tarafından kaydedilen görüntülerde, kadının atmak için yukarıdan sarktığı küçük çocuğu çevreden koşan bir kişi tarafından düşmek üzere iken kurtarılıyor.

Bosna Hersek Bulvarında dün bir vatandaşın evinin balkonundan çektiği belirtilen cep telefonu görüntülerinde, önce cadde üzerinde ve kucağında küçük bir çocuk olan bir kadın ile bir erkeğin tartıştığı görülüyor. Görüntülerde, kadın, yolun karşısına geçmeye çalışırken, tartıştığı erkek onu engelleyerek çantasını elinden alıp alt geçitten aşağı atıyor. Buna sinirlenen ve erkeğe tekme atan kadın daha sonra, "Neden yaptın" diye bağırarak kucağındaki çocuğu aşağı atacağını söylüyor. Alt geçidin korkuluklarına doğru hızla giden kadın, bir anda kucağındaki çocuğu aşağı sarkıtıyor. Çevredeki vatandaşların tepkileri ve çığlıkları üzerine bir kişi koşarak düşmek üzere olan çocuğu son anda kurtarıyor. Görüntüler, çevrede toplananların kadın ve erkeğe tepki göstermesi ile sona eriyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-(Cep telefonu)

-kadın ile erkek arasındaki tartışma

-erkeğin kadının elindeki eşyaları fırlatması

-kadının yürümesi

-kadının kucağındaki çocuğu sarkıtması

-vatandaşların engel olması

-toplanan kalabalık

-detaylar

/////////////

-Görgü tanığı ile röp.

-DHA Elazığ muhabiri Şahismail Gezici'nin anonsu

Haber-Kemera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================

Alkollü kooperatif başkanının tüfeğinden çıkan saçmalar Ak Parti binasına isabet etti

BOLU'da rastgele havaya ateş açan alkollü Mustafa Ö'nün tüfeğinden çıkan saçmalar, Ak Parti İl Başkanlığı binasının camına ve tabelasına isabet etti.

Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında kentin en işlek caddesi olan İzzet Baysalda meydana geldi. Bir köy kooperatifi derneğinin başkanı olan Mustafa Ö., 16 ANV 78 plakalı otomobilini cadde üzerinde park edip aşağı indi, tüfeğiyle rastgele havaya ateş açtı. Geçirdiği bir kaza nedeniyle bir kolu dirsekten itibaren olmayan Mustafa Ö.'nün tüfeğinden çıkan saçmalar, Ak Parti İl Başkanlığı binasının tabelası ve camına isabet etti. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, Mustafa Ö.'yü gözaltına aldı. Yapılan kontrollerde, Mustafa Ö.'nün 2.50 promil alkollü olduğu belirlendi.

Mustafa Ö.'nün, ifadesinde cadde üzerindeki restorana borcu olduğu için havaya ateş açtığını, aynı zamanda engelli aracına da eksik belge nedeniyle el konulduğunu söylediği belirtildi.

Olay yerine gelen AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay polislerden bilgi aldı. Gazetecilere açıklama yapan Doğanay, Bu partimize yapılan bir saldırı değildir. İçeride partililerimiz de olabilirdi. Hepimizi Allah korudu. Şahsın alkollü olduğunu öğrendik. Polis ekipleri gerekli incelemeyi yapıyor dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------

-Olay yerinden görüntüler

-Röportaj

-Polisin mermileri araması

-Merminin görüntüsü

-AK Parti tabelasına isabet eden mermiler

-AK Parti binasındaki kırık cam

-Nurettin Doğanay'ın gelmesi

-Polisin tüfeği alması

-Nurettin Doğanay'ın açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK/ BOLU,

======================================================================

Hırsızlık şüphelileri kovalamaca sonucu yakalandı

KONYA'da bir inşaattan malzeme çaldıkları belirtilen 3 şüpheli polisin takibi sonucu yakalandı.

Merkez Meram ilçesi Aslan Ali Caddesi'nde saat 23.00 sıralarında 63 DN 395 plakalı kamyonetle inşaat alanından malzeme çalındığı ihbar üzerine polis ekipleri sevk edildi. Şüpheliler polisi görünce kamyonetle kaçmaya başladı. Kısa süren kovalamaca sonrası kamyonet polis ekipleri tarafından durduruldu. Araçta bulunan Bestami K., Erkan D. ve Mehmet Ç. gözaltına alındı. Kamyonette yapılan aramada dipçikli av tüfeği ele geçirildi. Şüphelilerin iki gün öncede aynı bölgede inşaattan hırsızlık yaptıkları belirtildi. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. 18 yaşından küçük olan Erkan D. ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Soruşturma sürüyor.

Görüntü dökümü:

-----------

Şüphelilerin yakalanması

Şüphelilerin gözaltına alınması

Kamyonette yapılan aramalar

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==================================================================

Elazığ'da "Arsenikli su" ile ilgili açıklama

ELAZIĞ Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Halil Akkuş, merkeze bağlı Yurtbaşı Beldesi'ndeki 40 kuyudan, 29'unda arsenik bulunduğu yönündeki haberler üzerine yaptığı açıklamada, vatandaşların içtiği ve kullandığı suda arsenik olmadığını belirterek, arsenik tespit edilen kuyuların ise kapatıldığını söyledi.

Haberlerin yayınlanmasının ardından Yurtbaşı Beldesi'nde yaşayan vatandaşlar arasında panik yaratması üzerine Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Dr. İbrahim Halil Akkuş, açıklama yaptı. Düzenlediği basın toplantısında Yurtbaşı Beldesi'nde vatandaşların içtiği ve kullandığı suların temiz olduğunu belirten Dr. Akkuş, beldedeki vatandaşların mevcut şebeke suyunu güvenle kullanabileceğini söyledi. Dr. Akkuş, "Müdürlüğümüz tarafından 2014 yılında Yurtbaşı Beldesinin içme ve kullanma sularının Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğünde yaptırdığı analizlerde beldeye içme suyu temin eden 4 (dört) kuyuda insan sağlığı için tehlikeli olabilecek miktarın üzerinde Arsenik tespit edilmesi üzerine bu kuyular Yurtbaşı Belediye Başkanlığıyla işbirliğine gidilerek iptal edilmiştir. Bunun üzerine Yurtbaşı beldesinin içme ve kullanma suyu doğal halde akan ve müdürlüğümüz tarafından Diyarbakır Halk Sağlığı Laboratuarında yaptırılan analizlerde arsenik bulunmayan yer altı su kaynağından temin edilmeye başlamıştır. Arsenikli suların iptal edilmesi sonucu meydana gelen içme ve kullanma suyu yetersizliği nedeniyle Yurtbaşı Belediyesi tarafından 2015 yılında yeni açılan 4 (dört) adet artezyen kuyusundan müdürlüğümüzce alınan numunelerde de yüksek miktarda arseniğin tespit edilmesinden dolayı bu kuyular da iptal edilerek içme suyu şebekesine bağlanmamıştır. Bunun üzerine Yurtbaşı Belediyesi tarafından 2016 yılında Yazıkonak Beldesi'ne yakın alanda 3 (üç) adet artezyen kuyusu daha açılmış olup bu 3 kuyudan alınan numunelerin yapılan analizlerinde bu suların uygun olduğu tespit edildiğinden Yurtbaşı Beldesi içme ve kullanma suyunu bu kuyulardan temin etmeye başlamıştır. Ayrıca Yurtbaşı Beldesi'nde halkın yoğun olarak kullandığı İsabet Sürücü Çeşmesi olarak bilinen kaynaktan alınan numunelerin yapılan analizinde Arsenik maddesine rastlanmamıştır. İlgili haberde geçen kuyuların belediye tarafından açılan içme, kullanma sularının teminine yönelik kuyular olmadığı ve bölgede yaşayan şahısların tarım ve hayvancılıkta, bağ-bahçe sulamasında kullanılan kuyular olduğu tespit edilmiştir. Yurtbaşı Belediyesi'nin şebekeye verdiği tüm su kaynaklarının yapılan analizlerinde sağlığı tehdit edici nitelikte bir veriye rastlanmamıştır. Tüm veriler Dünya Sağlık Örgütü'nün belirlediği değerlere uygundur. Yurtbaşı Beldesi'nde yaşayan vatandaşlarımız mevcut şebeke suyunu güvenle kullanabilir" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Dr. İbrahim Halil Akkuş'un konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================================

Tekirdağ'da kamyonla, otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü

TEKİRDAĞ'da virajı alamayan otomobil, karşı yönden gelen kamyonla kafa kafaya çarpıştı. Kazada ters dönen otomobildeki 53 yaşındaki Nuriye Eriz ve 63 yaşındaki Zehra Özeren hayatını kaybetti.

Kaza, Tekirdağ-Hayrabolu karayolu, Osmanlı sapağında meydana geldi. Suat Özeren kullandığı 34 DA 5734 plakalı otomobille, karşı yönden gelen Hasan Öztürk idaresindeki 59 UR 621 plakalı damperli kamyonla virajda kafa kafaya çarpıştı. Kazada tarlaya savrularak ters dönen otomobildeki yaralılar için itfaiye kaza kırım ekiplerine haber verildi. İhbar üzerine gelen sağlık ve itfaiye ekipleri tarafından yaralı olarak çıkarılan otomobil sürücüsü Suat Özeren, Ayşe Ersin, Zehra Özeren ve Nuriye Eriz ambulanslarla Tekirdağ Devlet Hastanesine sevk edildi.

HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİLER

Yaralılardan durumu ağır olan Nuriye Eriz ve Zehra Özeren doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Kazadan yara almadan kurtulan kamyon sürücüsü Hasan Öztürk ise jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Jandarmanın kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Kazaya karışan Kamyon ve otomobil

-Tarlaya savrulup ters dönen otomobil

-Olay yerindeki İtfaiye, Sağlık ve jandarma ekipleri

-Olay yerinden detay görüntüler

-Ölenlerin vesikalıkları

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================================

Kapkaççılar, üniversiteli kızı yerde sürükledi

ANTALYA'da motosikletli 2 kapkaççı, üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Merve Okutan'ın çantasını alıp kaçmak istedi. Kapkaççılar, çantasını vermemek için direnen Okutan'ı yerde sürekledi. Polis, kaçan 2 şüpheliyi yakalayıp gözaltına aldı.

Olay, saat 16.10 sıralarında Kepez İlçesi, Kültür Mahallesi 3883 Sokak'ta meydana geldi. Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Merve Okutan, okuldan çıktıktan sonra kaldırımda yürümeye başladı. Bu sırada arkadan yaklaşan motosiklet üzerindeki 2 kişi, Okutan'ın çantasını alıp kaçmak istedi. Kapkaççılar, çantasını vermemek için direnen Okutan'ı yerde birkaç metre sürükledikten sonra, çantayı alamadan kaçtı.

Dizinden ve ellerinden yaralanan Merve Okutan, olayın şokunu atlatamadığını belirterek, "Okuldan çıktım eve gidiyordum. Kaldırımda yürürken arkamdan bir motosiklet yaklaştığını fark ettim. Kendimi korumaya alıp çantamı sıkıca tutup vermedim. Ancak bu kez beni yerde sürükleyip yaraladılar" diye konuştu.

Olay yerine çağrılan ambulansta ayakta tedavisi yapılan Okutan'ın verdiği bilgiler doğrultusunda operasyon başlatan polis, eşkale uyan iki kişiyi yakalayıp gözaltına aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

Kapkaça uğrayan Merve Okutan ile röp

Okutan'ın yaralanan bacaklarını göstermesi

Polisin gözaltına alınan şüphelilerle ilgili çalışaması

Detaylar

Haber kamera Bülent TATOĞULLARI/ANTALYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================================

Kız kardeşinin eski sevgilisini öldürdü, kendi de ağır yaralandı

NİĞDE'de 26 yaşındaki Hüseyin Çaylak, kız kardeşinin eski sevgilisi 30 yaşındaki Fatih Kılıç ile birbirini bıçakladı. Kılıç öldü, Çaylak ise ağır yaralandı, olayda kızın babası 46 yaşındaki Celal Çaylak da hafif yaralandı.

İddiaya göre, Fatih Kılıç, bir süre önce ayrıldığı sevgilisinin Eskisaray Mahallesi'ndeki evine gitti. Kılıç, burada karşılaştığı kızın babası Celal ile ağabeyi Hüseyin Çaylak ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan kavgada Fatih Kılıç, yanında getirdiği bıçakla baba Celal Çaylak ile Hüseyin Çaylak'ı yaraladı. Hüseyin Çaylak ise mutfaktan aldığı bıçakla Fatih Kılıç'ı bıçakladı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Fatih Kılıç, Celal Çaylak ve Hüseyin Çaylak, Niğde Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada yapılan müdahalelere rağmen Fatih Kılıç hayatını kaybederken durumu ağır olan Hüseyin Çaylak yoğun bakıma alındı. Celal Çaylak'ın hafif yaralandığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Acil servisten görüntü

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

'Dur' ihtarına uymadı, kaza yaptı

BURSA'da polisin 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan sürücü direksiyon kontrolünü yitirince kaza yaptı. Yara almadan kurtulanalkollü sürücü gözaltına alındı.

Mekez Nilüfer İlçesi'nde Bursa-İzmir karayolu Uludağ Üniversitesi Mevkii'nde denetim yapan polis ekiplerinin 'Dur' ihtarına uymayan 27 yaşındaki Emre Y., 16 E 4044 plakalı otomobili ile il merkezi yönüne kaçmaya başladı. Polis ekiplerinden kaçmaya çalışan Emre Y., Soğukkuyu Mahallesi'nde direksiyon kontrolünü yitirince bir ağaca çarptı. Emre Y. kazayı yara almadan atlatırken, otomobil kullanılamaz hale geldi. Ekiplerin yaptığı kontrolde 1.21 promil alkollü olduğu belirlenen sürücü Emre Y. gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Sürücüden görüntü

-Kaza yapan araçtan detaylar

-Polis ekipleri inceleme yaparken

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet İNAN / BURSA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Alacak anlaşmazlığı: 1 ölü

İZMİR'in Karabağlar İlçesi'nde, Ayhan Yazıcı, alacak anlaşmazlığı sonucu 26 yaşındaki Baturalp Mehmet Demir'i tabancayla başından vurarak öldürdü.

Olay, bugün saat 06.00 sıralarında Aşık Veysel Mahallesi 5827 Sokak numara 48'de meydana geldi. Petrol istasyonu işleten Ayhan Yazıcı, aralarında alacak anlaşmazlığı bulunan Baturalp Mehmet Demir'in evine giderek konuşmak istedi. Demir ile Ayhan Yazıcı, arasındaki konuşma bir süre sonra tartışmaya dönüştü. Tartışmanın büyümesi üzerine yüklü miktarda alacağı olan Yazıcı., olumsuz yanıt alınca belinden çıkardığı tabancayla Demir'e ateş etti. Demir, baş ve ensesine isabet eden kurşunlarla ağır yaralanırken, Yazıcı, kendisine ait 34 NJ 5376 plakalı otomobille olay yerinde hızla uzaklaştı.

Silah sesleri üzerine odaya giren yakınları Demir'i yerde kanlar içerisinde bulunca durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Demir, ambulansla Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Demir, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Baturalp Mehmet Demir'in cesedi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Polis olay sonrası kaçan Ayhan Yazıcı, yakalamak için çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------

Olay yerinden görüntü

Hastaneden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber- Kamera: Mehmet CANDAN-Mehmet GÜNEY / İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Tarihi jandarma binası önüne bırakılan kağıt poşet, tedirginlik yarattı

SİVAS'ta kent meydanındaki tarihi jandarma binasının önüne bırakılan kağıt poşet, tedirginlik yarattı. Fünye ile patlatılan poşetten yiyecek çıktı.

Sivas Valiliği yanındaki tarihi jandarma binasının önüne bırakılan kağıt poşeti fark edenler polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Çevrede güvenlik önlemi alıp, kent meydanına çıkan caddeler ise trafiğe kapattıktan sonra bomba uzmanı çağırdı. Bomba imha uzmanının, fünye yerleştirerek kontrollü olarak patlattığı kağıt poşetten yiyecek çıktı.

Polis, poşeti bırakan kişiyi belirlemek için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

---------

-Çantanın görüntüsü

-Güvenlik tedbirleri

-Fünyeyle patlatılması

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN / SİVAS,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

İkiz bebeklerini görmek için kara çarşaf giyip hastaneye girmeye çalıştı

SAMSUN'da evlilik dışı ilişkiden dünyaya gelen ve hastalanarak Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılan ikiz kız bebeklerini gizlice görmek için, kara çarşaf giyip içeriye girmeye çalıştığı iddia edilen baba 35 yaşındaki Ö.K. vatandaşlar tarafından yakalanarak polise teslim edildi.

Olay bugün İlkadım İlçesi Bahçelievler Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre evli ve 1 çocuk babası olan Ö.K. kendisi gibi evli olan bir akrabası kadınla cinsel ilişkiye girdi. Hamile kalan kadın 3 ay önce ikiz kız bebek dünyaya getirdi.

Anne, hastalanan ikiz kız bebeklerini tedavi ettirmek için bugün yakınlarıyla birlikte Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'e götürdü. Evlilik dışı ilişkiden dünyaya gelen ikiz bebeklerinin rahatsızlanarak hastaneye götürüldüğünü öğrenen baba Ö.K., çocuklarını görmek için ilginç bir plan yaptı.

Ö.K., kadının yakınlarına yakalanmadan çocuklarını görmek için kara çarşaf giyip kadın kılığına girerek hastaneye geldi. Hastanenin yangın merdiveninden çıkmak isteyen şüpheliyi fark eden vatandaşlar, erkek olduğunu anlayınca etkisiz hale getirip polise haber verdi. Olay yerine gelen polisler şüpheliyi gözaltına aldı. Daha sonra hastaneye giden Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelinin terör bağlantısının olup olmadığını araştırdı. Terörle bağlantısı olmadığı belirlenen şüpheli asayiş müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Şüphelinin emniyetten çıkışı

-Emniyetten detay

Haber-Kamera: Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===============================================

Öğrencilerden öğretmeni duygulandıran eylem

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi Gülüç Beldesi'ndeki Vesile Dikmen Ortaokulu öğrencileri, ücretli görev yaparken yerine kadrolu öğretmen atanması üzerine, okulla ilişiği kesilen matematik öğretmeni Duygu Karahan'ın evinin önünde toplanıp sevgi gösterisinde bulundu. Öğrenciler, gözyaşlarını tutamayan Karahan'ın okula dönmesini istedi.

Vesile Dikmen Ortaokulu'nda ücretli olarak görev yapan matematik öğretmeni Duygu Karahan'ın okulla ilişiği, yerine kadrolu matematik öğretmeni atanması üzerine kesildi. Bir grup 7'inci sınıf öğrencisi, bugün okula gelmeyen Duygu Karahan'ın ilişiğinin kesildiğini öğrenince, okul çıkışında evine gitti. Yaklaşık 15 öğrenci, 'Duygu hoca gitmedi gitmeyecek', 'Hocamız gitme', 'Bir kere severiz tam severiz, hocamızı terk etmeyiz' yazılı dövizler ve sloganlarla öğretmenin evinin önünde sevgi gösterisinde bulundu. Pencereye çıkan Karahan, öğrencilerini görünce gözyaşlarını tutamadı. Karahan, "Kendinizi çok üzüyorsunuz. Şu an bundan çok derslerinize kendinizi vermeniz gerekiyor" diyerek öğrencilerin evlerine gitmesini istedi. Ancak öğrenciler evin önünden ayrılmadı.

Duygu Karahan, dışarıya çıkıp öğrencileriyle kucaklaştı. Öğrencilerin kendisine gösterdiği sevginin her şeye bedel olduğunu söyleyen Karahan, "Öğrencilerimin evimin önüne gelmesi ve böyle bir şey yapması beni çok duygulandırdı. Matematik zaten zor bir ders. Beni sevmezlerse matematiği de sevmezler. Beni sevmeleri için her şeyi yaptım. Onları sevdim. Onlar da beni ve matematiği sevdi" dedi.

Öğrenciler de "Bize matematiği siz sevdirdiniz. Siz giderseniz matematik sevgimiz de yarım kalacak. Biz sizin okuldan gitmenizi istemiyoruz" dediler. Öğrenciler, Duygu öğretmenin okula dönmesi için topladıkları imzaları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vereceklerini söyledi. Öğrenciler, bir süre daha kaldıktan sonra evlerine gitti.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Evin önündeki öğrenciler

-Duygu Karahan'ın evin pencereye çıkması

-Pencereden öğrencilerine konuşması

-Öğrencilerinin yanına inmesi

-Öğrencilerine sarılması ve öpmesi

-Duygu Karahan ile röportaj

Haber-Kamera: Sinan-Kabatepe-Özge CERRAH/EREĞLİ(Zonguldak),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gürcistan AK Parti Yurtbaşı İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title