Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

1)CHP KONVOYUNU HEDEF ALDIĞI İDDİA EDİLEN  9 DEAŞ' LI  TUTUKLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü' yaptığı sırada Kocaeli'de kiralık minibüsle ezip, öldürmeyi planladığı iddiasıyla 5 Temmuz'da düzenlenen operasyonla gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ militanı 'Ebu Hüseyin' kod adlı 26 yaşındaki Oğuzhan Korkmaz ve olayla ilişkili 8 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 6 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'Adalet Yürüyüşü' yaptığı sırada İzmit'te kiralık minibüsle ezip, öldürmeyi planladığı iddiasıyla düzenlenen operasyonla gözaltına alınan terör örgütü DEAŞ militanı Oğuzhan Korkmaz ile olayla ilişkisi bulunduğu öğrenilen Emre Emre, Selahattin Aydın, Ali Merttaş, Selim İbiş, KadirKökoğlu, Kaan Aslan, Fatih Özer ve Abdullah Bayırlı tutuklandı. 9 kişi cezaevine gönderilirken, Ahmet Kaşdaş, Burhanettin Kılıç, Ferhat Koç, Ahmet Türkçe, Seyit Kılıç ve Oğuzhan Korkmaz'ın eşi Ayla Korkmaz adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Emniyetten çıkarılanlar

-Adliyeden çıkarılanlar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber : KAYSERİ,

=============================================

2)VAN'DA EYLEM İÇİN GELEN 1 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

VAN'ın merkez İpekyolu İlçesinde bir eve düzenlenen operasyonda il merkezine eylem için geldiği belirtilen 1 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi. PKK terör örgütünün kırsal alanından Van'a eylem için bir teröristin geldiğinin tespit edilmesi üzerine polis dün gece operasyon başlattı. PKK'lı teröristin İpekyolu İlçesi Hacıbekir Mahallesinde bir evde olduğunun belirlenmesi üzerine Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve Özel Harekat polisleri operasyon yaptı. Polis helikopterinin de havadan takip ettiği operasyonda 'Teslim ol' çağrısına evden ateşle karşılık verildi. Bunun üzerine çıkan çatışmada PKK'lı 1 terörist üzerindeki silah ve teçhizatla ölü ele geçirildi. Operasyonun devamında teröriste ve örgüte yardım yataklık ettikleri gerekçesiyle 11 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Teröristin üzerinden çıkan silah, el bombaları ve şarjörler (fotoğraf)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber : VAN,

=============================================

3)NUSAYBİN'DE HARFİYAT ALANINDA EL YAPIMI PATLAYICI BULUNDU

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan konut alanındaki hafriyat alanında bulunan 2 mutfak tüpüne tuzaklanmış el patlayıcı ve mühimmat kontrollü bir şekilde imha edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, sokağa çıkma yasağının kısmen devam ettiği Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle, Yenişehir, Zeynel Abidin ve Kışla olmak üzere 6 mahallede el yapımı patlayıcı arama, bulma ve imha çalışması sürüyor. 6 mahallede İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda 12 kilogramlık 2 mutfak tüpüne tuzaklanmış el yapımı patlayıcı ve 2 adet mühimmat bulundu. El yapımı patlayıcı, Suriye sınırına sıfır noktada bulunan Zeynelabidin Mahallesi'nde bomba uzmanı tarafından kontrollü şekilde imha edildi. Kontrollü olarak yapılan imha sırasında 3 ayrı patlama sesi duyuldu. Şiddeli patlama sesi, ilçe genelinde hissedilirken, kısa süreli paniğe yolaçtı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-İmha anı

-Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Ahmet AKKUŞ / NUSAYBİN(Mardin),

=============================================

4)BATMAN ÇAYI'NDA İKİ GENÇ KAYBOLDU

BATMAN'da balık avlamak için Batman Çayı'na giden 3 kuzenden akıntıya kapılan Ercan Eripek ve Serkan Kurun kayboldu. 2 kuzeni arama, kurtarma çalışmaları balıkçılar tarafından sürdürülüyor.  Batman-Diyarbakır yolu köprüsü altından geçen Batman Çayı'nda 15 yaşındaki Ercan Eripek, 17 yaşındaki Serkan Kurun ve 16 Emrullah Eripek isimli kuzenler dün balık avlamaya gitti. Bir süre çayda balık avlayan 3 kuzen, bir anda suyun akıntısına kaptıldı. Kuzenlerden Emrullah Eripek, yoğun uğraşlar sonucu kendini kurtarırken, Ercan Eripek ve Serkan Kurun, Batman Çayı'nda kayboldu.

Boğulmaktan son anda kurtulan Emrullah Eripek'in haber verdiği çevredekilerin olayı polis ve sağlık ekiplerine bildirmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. Profesyonel kurtarma ekipleri olmayınca nehirde kaybolan iki kuzeni yerel yüzücülerin oluşturduğu bir grup tarafından arama çalışmaları başlattıldı.

Suda kaybolan Ercan Eripek'in babası Osman Eripek, profesyonel arama ekiplerinin olmamasına tepki göstererek, "Saatlerdir çayda boğulan iki genci bulamıyoruz. Yerel yücüzüler daldı, ancak henüz bulamadılar. Bitlis-Tatvan'dan profesyonel dalış yapan polisleri bekliyoruz. Bu Batman için büyük bir ayıptır" dedi. 2 kuzenin Batman Çayı'ndaki arama çalışmaları için profesyonel ekibin gelmesi bekleniyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Çaydan görüntü

-Çayda iki kuzeni arayan yüzücüler

-Baba ile röportaj

-Ambulanslar görüntüsü

-Genel ve detay görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ / BATMAN,

===============================================

5)FIRTINA DERESİ'NDE NEHİR'İ ARAYAN DAYISI ÖLDÜ, AKRABASI YOĞUN BAKIMDA

RİZE'nin Ardeşen İlçesi Tunca Beldesi'nde geçen ay dereye düşerek kaybolan 11 yaşındaki Nehir Zenginal'ı bulabilmek için Fırtına Deresi'ne giren dayısı 20 yaşındaki Muhammet Ali Zenginal ile akrabası 31 yaşındaki Adem Zenginal boğulma tehlikesi geçirdi. Dereden çıkartılan dayı Muhammet Ali Zenginal kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti, Adem Zenginal ise tedavi altına alındı. Olay, dün saat 15.00 sıralarında Ardeşen İlçesi Beyazkaya Köyü civarında Fırtına Deresi'nde meydana geldi. 19 Haziran'da Tunca Beldesi'nde dereye düşerek kaybolan yeğeni Nehir Zenginal'i aramak için amcasının oğlu Adem Zenginal ile dereye giren Muhammet Ali Zenginal suya kapıldı. Çevredekiler ve rafting ekiplerinin yardımıyla bir süre sonra sudan çıkarılan ve olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan iki kişi ambulansla Pazar İlçesi Kaçkar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Muhammet Ali Zenginal tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Adem Zenginal ise sevk edildiği Rize Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. Adem Zenginal'in hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

NEHİR BULUNAMAMIŞTI

Ardeşen İlçesi Eskiarmutluk Köyü'nde, 19 Haziran günü kardeşi ile oynarken düşen lastik ayakkabısını almaya çalışan, ancak dengesini kaybederek düştüğü Tunca Deresi' nde  akıntıda sürüklenerek kaybolan Nehir Zenginal için Jandarma, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü, AKUT, RİKE, İkizdere Arama Kurtarma Derneği (İDAK) ekiplerinin yaptığı çalışmalardan sonuç alınamadı. Kayıp küçük kız için devreye giren Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin arama çalışmaları da sonuçsuz kalmıştı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Hastane önü detayları

-Olay yeri detayları

-Detaylar

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Muhammet KAÇAR / ARDEŞEN(Rize),

=====================================

6)PARMAK ARASI TERLİKLE GİRDİĞİ SAKLIKENT KANYONU'NDAN SEDYEDE ÇIKTI

MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'ndeki Saklıkent Kanyonu'nda parmak arası terlikle yürüyüş yaparken ayağı kayan ve başını kayaya çarpan 25 yaşındaki Kadir Turgut, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri tarafından kurtarıldı. Turgut'un yaklaşık 30 dakika kapalı kalan bilinci sedyeyle kanyondan çıkarılırken açıldı.

Olay, Kayadibi Mahallesi'ndeki Saklıkent Kanyonu'nda dün saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Kütahya'dan Fethiye'ye tatil için gelen Kadir Turgut, uyarı levhalarına rağmen 18 kilometre derinliğindeki Saklıkent Kanyonu'nda parmak arası terlikle yürüyüşe çıktı. Kanyonda 1200 metre ilerleyen Turgut, setler halinde yükselen kayalara tırmandığı sırada ayağı kaydı. Düşen tatilci, başının arka kısmını kaya parçasına çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Turgut'un bilinci kapandı. Diğer tatilciler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi.

20 DAKİKA SEDYEDE TAŞINDI

Kanyon içinde arazinin sarp oluşu nedeniyle bölgeye UMKE ekipleri sevk edildi. Kanyona giren kurtarma ekibi, yürüyerek yerde hareketsiz yatan Turgut'a ulaştı. İlk müdahalenin ardından sedyeye alınan Turgut, 20 dakika sedyede taşınarak kanyondan çıkarıldı. Ambulansa alınırken bilinci açılan Turgut, Fethiye Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Turgut'un sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

BİLİNCİ KAPALIYDI

Kaza sırasında kanyonda bulunan ve UMKE ekibi ile birlikte Turgut'a ilk müdahaleyi yapan UMKE gönüllüsü Yasin Babacan, Turgut'a ulaştıklarında bilincinin kapalı olduğunu söyledi. İlk müdahaleyi yaptıktan sonra sedyeye aldıkları yaralıyı kanyondan çıkardıklarını anlatan Babacan, "Başında 1.5 santimetrelik yara vardı ve bilinci kapalıydı. Solunumu ve dolaşımı iyiydi. İlk müdahalesini yapıp kanyondan çıkardık. Daha sonra bilinci açıldı. Gerekli tetkiklerin yapılması için hastaneye sevk ettik" dedi.

UMKE Fethiye görevlisi Mustafa Eren ise yaralıya kanyonda bulunan 2 UMKE görevlisinin müdahalesinin ardından ulaştıklarını kaydetti. Yaralıyı sedyede taşıyarak kanyondan çıkardıklarını anlatan Eren, taşıma işlemine kanyondaki tatilcilerinden yardım ettiğini söyledi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kurtarma ekiplerinin yaralıyı sedyede taşıması

-Kanyonda yürüyen tatilcilerin görüntüsü

-Sedyenin kanyondan çıkarılması

-UMKE görevlisi Yasin Babacan ve Mustafa Eren ile röp.

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Ergün TOS / SEYDİKEMER (Muğla),

=============================================

7)GIDA TOPTANCISINDA YANGIN: 2 İTFAİYE ERİ YARALANDI, 1 İTFAİYECİ DUMANDAN ETKİLENDİ

GAZİANTEP'te, gıda toptancılığı yapılan bir işyerinin depo kısmında başlayan yangın kısa sürede bütün işyerini sardı. İtfaiye ekiplerinin 4 saatlik çalışmayla kontrol altına alınan ve 3 milyon liralık hasara yol açan yangında 2 itfaiye eri yaralandı, 1 itfaiyeci dumandan etkilendi. Sanayi Mahallesi'ndeki Gıda Toptancıları Sitesi'ndeki bir işyerinde gece geç saatlerde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İşyerinin depo kısmında başlayan ve kısa sürede her yeri saran alevleri gören güvenlik görevlileri durumu hemen itfaiye ve polise bildirdi. Kısa sürede yangına müdahale eden itfaiye ekipleri alevlerin komşu işyerlerine sıçramaması için mücadele etti. Gıda ürünlerinin yanı sıra bebek bezi gibi yanıcı maddelerinden bulunduğu işyerindeki yangın itfaiye ekiplerinin 4 saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alındı. Yangını haber alarak olay yerine gelen Gıda Toptancıları Sitesi Başkanı Mehmet Çeliktürk, yangının çıkış sebebinin bilinmediğini söyledi. Çeliktürk, itfaiyenin müdahalesiyle alevlerin komşu işyerlerine sıçramamasıyla büyük bir faciadan dönüldüğünü ifade etti. Yaklaşık 3 milyon liralık maddi zararın meydana geldiği yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Öte yandan, yangına müdahale ederken merdivenden düşen 2 itfaiye eri ile dumandan etkilenen 1 itfaiye erine ise olay erinde hazır bekletilen ambulanslarda müdahale edildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Yangının çıktığı işyeri

İtfaiyenin alevlere müdahalesi

Yaralanan itfaiyecinin ambulansta tedavi edilmesi

İtfaiye araçları

Mehmet Çeliktürk'ün konuşması

Yanan işyerindeki dumanlar

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Eyyüp BURUN / GAZİANTEP,

========================================

8)İNŞAATTA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

ADANA'da inşaat halindeki bir apartmanın yatılım malzemelerin tutuşması sonucu yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangından çıkan alev ve dumanlar çevrede korkuya neden oldu.

Yangın, dün saat 16.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Sepici Mahallesi'nde meydana geldi. Apartman inşaatındaki yatılım malzemeleri bilinmeyen nedenle yanmaya başladı. Kısa sürede yangının büyüyen yangına ihbar üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye ekipleri müdahale etti. Duman ve alevlerin gökyüzüne yükseldiği yangın kısa süre kontrol altına alındı.

İtfaiye ekipleri yangının çıkış nedenini araştırıyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

İnşaatta çıkan yangın görüntüsü

Yangın genel görüntüsü

İnşaat işçilerinin yangını izlemesi

İtfaiye aracının gelişi

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber : Çağlar ÖZTÜRK / Kamera: ADANA,

======================================

9)KHK PROTESTO EYLEMİNDE GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILDI

DİYARBAKIR'da önceki gün KHK ile ihraç edilenlerle ilgili yapılmak istenen basın açıklamasında gözaltına alanan 32 kişi, emniyetteki ifade işlemlerinin ardından dün serbest bırakıldı.  14 Temmuz günü çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu KESK'e bağlı sendikalar, ihraçları protesto etmek için önceki gün Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Ofis Semti'nde basın açıklaması yapmak istedi. Polis ekiplerinin basın açıklamasına OHAL'i gerekçe göstererek izin vermemesi üzerine, açıklama yapmak isteyen gruptaki 32 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar dün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemlerinin tamamlanmasıyla sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakıldı. Gözaltına alınan 32 kişi ile ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Gözaltındakilerin hastaneden çıkışları

-Genel ve detay görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber : DİYARBAKIR,

=========================

10)MEZAR TAŞINDAKİ İSİM, JANDARMAYI HAREKETE GEÇİRDİ

ÇORUM'da 46 yıl önce ölen Mustafa Kemal Aydoğdu'nun mezar taşına yakınları tarafından 2 yıl önce 'Mustafa Kemal Atatürk Aydoğdu' yazısı yazdırıldı. Jandarma ekipleri inceleme başlatırken, mezar taşındaki 'Atatürk' ismi silindi.Olay, Çorum merkeze bağlı Altınbaş köyünde meydana geldi. Köyde yaşayan ve 46 yıl önce vefat eden 5 çocuk babası Mustafa Kemal Aydoğdu'nun mezar taşına 2 yıl önce yeniden isim yazdırıldı. Çocukları tarafından yeniden yaptırılan mezar taşına 'Mustafa Kemal Atatürk Aydoğdu' ismi yazdırıldı. Köy mezarlığındaki yakınlarını ziyarete giden bir kişi, gördüğü mezar taşıyla ilgili jandarmaya ihbarda bulundu. İhbarın ardından köy mezarlığında incelemelerde bulunan jandarma ekipleri, Aydoğdu'nun mezar taşında 'Mustafa Kemal Atatürk' ibaresinin bulunduğu belirleyerek inceleme başlattı.Jandarma tarafından ifadesine başvurulan oğlu Satılmış Aydoğdu mezar taşındaki yazının iki kardeşi tarafından yazdırıldığını öne sürdü. Aydoğdu, kolluk kuvvetlerinin kendisini aramasıyla olayı öğrendiğini, mezar taşının 'Mustafa Kemal Atatürk' olarak yazılmasında rıza göstermediğini söyledi. Mezar taşından Atatürk ismi silindi. Jandarmanın olayla ilgili soruşturmayı sürdürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Mezarlık görüntü

Mustafa Kemal Atatürk yazan mezar

Bir köylü ile röportaj

Detaylar

Ölen Mustafa Kemal Aydoğdu foto

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR / ÇORUM,

===================================

11)BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİN OTOMOBİLİNE SAHTE BOMBA DÜZENEĞİ YERLEŞTİRDİ

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde fabrikada çalışan Yeliz Ö.'nün kullandığı otomobilin altında bomba düzeneği bulununca polis alarma geçti. Fünye ile patlatılan ve sahte olduğu ortaya çıkan düzeneğin, Yeliz Ö.'nün boşanma aşamasında olduğu kocası Sezai Ö. tarafından kokutmak amaçlı konulduğu tespit edildi. Ereğli Demir Çelik Fabrikası'nda (ERDEMİR) işçi Yeliz Ö., mesai bitiminin ardından 06 YA 7417 plakalı otomobiline binerek fabrikadan çıktı. Ana yola doğru ilerleyen Yeliz Ö.'nün kullandığı otomobilin altında bomba düzeneği olduğunu fark edenler, aracı durdurdu. Otomobilinden inen Yeliz Ö., aracın altında sarkan kablolar ve boruya sarılan pil görünce çevredekilerle birlikte kaçtı. Haber verilmesiyle gelen polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bomba imha uzmanı özel kıyafetlerini giyerek aracın yanına gitti. İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük'te çalışmaları yönetti. Çevrede toplananlar, cep telefonlarıyla polisin çalışmasını görüntülemeye çalıştı. Bir süre sonra bomba imha uzmanı, bomba düzeneğini fünye ile patlattı. Yapılan incelemede düzeneğin sahte olduğu anlaşıldı.

EŞİ SAHTE BOMBA DÜZENEĞİ KOYMUŞ

Yeliz Ö., polise eşi Sezai Ö. ile boşanma aşamasında olduklarını anlattı. Bunun üzerine aynı fabrikada işçi olan eşi Sezai Ö.'nün ifadesine başvuruldu. Sezai Ö., boşanma aşamasında oldukları eşini korkutmak için sahte bomba düzeneği hazırlayarak aracının altına koyduğunu itiraf etti. Gözaltına alınan Sezai Ö.'nün emniyetteki işlemleri sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Polisin güvenlik önlemi alması

-Bomba düzeneği bulunan araç

-Bomba düzeneğinden görüntü

-Polisin fünye ile patlatması

-Yeliz Ö.'den görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Sinan KABATEPE / EREĞLİ(Zonguldak),

================================================

12)MİNAREYE ÇIKIP ATLAYACAĞINI SÖYLEDİ, EŞİ BARIŞMA SÖZÜ VERİNCE İNDİ

ŞANLIURFA'da cami minaresine çıkıp atlayacağını söyleyen 42 yaşındaki Hasan Savli, olay yerine yalın ayak gelen dini nikahlı eşi Halime Er'in barışma sözü vermesi üzerine intihar girişiminden vazgeçti. Olay, dün akşam saatlerinde mekez Karaköprü İlçesi'nin Şenevler Mahallesi'nde meydana geldi. İşsiz olduğu belirtilen Hasan Savli, dini nikahlı eşi Halime Er'in kendisinden ayrılması üzerine Resul-i Ekrem Cami'nin minaresine çıktı. Savli, Halime Er'in kendisini affetmemesi durumunda aşağıya atacağını söyledi. Minaredeki Savli'yi görenler, durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbarla olay yerine gelen polis, çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ise atlama ihtimaline karşı branda açtı.

Savli'yi ikna etmek için müzakerece bir polis görevlendirerek minareye çıktı. Bu sırada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki sığınma evine yerleşen Halime Er, 2 çocuğuyla olay yerine yalın ayak geldi. Minaredeki nikahsız eşi Savli'ye aşağıya inmesi için sık sık 'Seni seviyorum' diye bağırdı. Halime Er, çocuklarıyla birlikte bir daha kendisinden ayrılmayacağına dair söz vermesi üzerine ikna olan Hasan Savli, ikna olup polisler eşliğinde minareden indirildi. Savli, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

Olay yerinde toplanan kalabalık

Minareden kendisini sarkıtan Hasan Savli

Halime Er ve çocukları minaredeki Hasan Salvi'ye seslenmesi

İkna olan Savli polisler eşliğinde aşağıya indirilmesi

Hasan Savli barıştığı eşine Şeriat için kapanmasını istemesi

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL / ŞANLIURFA,

=================================================

13)PAVYONDA GÖZALTINA ALINAN KONSOMATRİSLERİN İDDİASI: TURİSTİZ, GEZMEYE GELDİK

KONYA'da bir pavyona yapılan baskında konsomatris olarak çalıştığı öne sürülen 4 yabancı kadın gözaltına alındı. Pavyonda çalıştıklarını kabul etmeyen kadınlar, kente turist olarak geldiklerini, tarihi yerlerini gezeceklerini söyledi. Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri merkez Selçuklu ilçesi Horozluhan Mahallesi'nde bulunan bir pavyona baskın düzenledi. Baskında konsomatris olarak çalıştığı tespit edilen Gürcistan vatandaşı F.M. (29), M.D. (34), N.M. (28) ve Uganda vatandaşı  A.K.B. (32) yakalanarak gözaltına alındı. Kadınlar polise verdikleri ifadede, pavyonda çalışmadıklarını, turist tarihi yerleri gezmek için Konya'ya geldiklerini iddia etti. Sağlık kontrolünden geçirilen kadınlar Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Ayrıca işyerinin işletmecisi Osman T.'nin otomobilde yapılan aramada ruhsatsız 3 pompalı tüfek ve bu tüfeklere ait çok sayıda fişek ele geçirildi. Osman T.'de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kadınların sağlık kontrolüne getirilişi

Kadınların sağlık kontrolünden çıkarılışı

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

===================================

14)SİDE'DE ROMA DÖNEMİNE AİT KADIN VE ERKEK HEYKELİ BULUNDU

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'ndeki Side Antik Kenti'nde yapılan kazılarda Roma dönemine ait MS yapıldığı belirtilen başsız kadın ve erkek heykelleri bulundu. Heykeller hakkında yetkililerden bilgi alan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, hayranlığını "muhteşemö diye ifade etti. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (AKTOB) Manavgat'ta düzenlenen temmuz ayı olağan toplantısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Kaymakam Nazmi Günlü, Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Ümit Uysal, Manavgat Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen ve turizmciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, Antalya'nın 2017'de özellikle konaklama sektörünün çabasıyla oldukça iyi gittiğini, Rusya pazarındaki yükselişin sürdüğünü ve Almanya pazarında ise son dakika satışlarında canlanma öngördüklerini anlattı.

TURİZM HEDEFİ 50 MİLYAR DOLAR

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da cumhuriyetin 100'üncü yılında 50 milyon turist, 50 milyar Dolar turizm geliri hedefi olduğunu ve bunda Antalya'ya büyük pay düştüğünü aktardı. Antalya'nın kum, deniz ve güneş dışındaki değerlerinin de ön plana çıkarılması gerektiğini kaydeden Yayman, sağlık, spor, tarih, kültür, kongre, doğa turizmi gibi alternatif turizm alanlarının da geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

"300-500 EURO'YA KONSER BİLETİ SATMAMIZ LAZIMö

Yayman, "Aspendos'u, Perge'yi, bütün tarihi değerleri, Antalya'nın yaylalarını, o Yörük Türkmen folklorunu anlatmamız lazım. Bizim turiste, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nde 500 Euro'ya, 300 Euro'ya konser bileti satmamız lazım. Bizim turizmimizde, deniz, kum, güneşin yanında kültürümüzü, sanatımızı insanlara daha fazla anlatmamız, daha fazla tanıtmamız lazımö dedi.

"ASLINDA HİÇ BEKLEMİYORDUKö

Toplantının ardından antik Side'yi gezen Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, müzeyi de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. Anadolu Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Side kazılarında geçen günlerde bulunan başsız erkek ve kadın heykellerini inceleyen Yayman'a Kazı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Alanyalı tarafından bilgi verildi. Kazı yaptıkları bölgenin daha önce Ordinaryüs Prof. Dr. Arif Müfid Mansel tarafından kazıldığı için böyle bir heykel çıkmasını beklemediklerini söyleyen Prof. Dr. Alanyalı, "Büyük olasılıkla vali gibi o binayı yapan karı koca yan yana bulundu. Aslında hiç beklemiyorduk. Devlet agorası denilen yapı içerisinde niş ortaya çıktı. Biz önce inanamadık. ve düşmemiş, orijinal bir şekilde nişin içerisinde ayakta duruyorlardıö diye konuştu.

Prof. Dr. Alanyalı heykellerin yapım tarihinin milattan sonra olduğunu belirterek, şimdilik heykellerin başının olmadığını ancak kazının halen devam ettiğini kaydetti.

Heykelleri 'muhteşem' olarak nitelendiren Bakan Yardımcısı Yayman, erkek heykelini inceledi. Yetkililer, heykellerin bakımının yapılmasının ardından Side Müzesi'nde sergileneceğini aktararak, konuyla ilgili geniş açıklamanın önümüzdeki günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yapılacağını belirtti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

AKTOB toplantısından görüntü

Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın konuşması

Side'nin içinde gezi

Müzeyi ziyaret ve heykellerin incelenmesi

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Mithat ABAKAN / MANAVGAT(Antalya),

===============================================

15)BODRUM'UN KLASİK MÜZİK FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından Denizbank ana sponsorluğunda düzenlenen ve 26 Temmuz'da başlayacak olan Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali'nin programı, dün düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Bodrum'un Gümüşlük Mahallesi'nde bu yıl 14. kez gerçekleşecek Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali nedeniyle Bodrum Hakan Aykan Kültür Merkezi'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya festivali sanat danışmanı ve devlet sanatçısı Gülsin Onay, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Uludağ Premium Sorumlusu Ceylin Erbak Aytekin katıldı. Festivalin sanat danışmanı Onay, bu yılda taşta, suda ve kumda olmak üzere üç ayrı konseptte gerçekleşecek festivalin etkinlilerini tanıttı. Onay, "Klasik müzik konserleri, "Taşta" başlığı altında 25 asırlık tarihi Koyunbaba Antik Taş Ocağı'nda müzikseverleri bekliyor olacak. Son iki yıldır festival bünyesinde gerçekleşen "Suda" ve "Kumda" konserleri ise Gümüşlük Sahili'nde izleyici ile buluşacak. Piyanist Eren Levendoğlu'nun ise sanat yönetmenliğini yaptığı festivalde bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Norveç, İtalya, Fransa, Küba, Rusya ve Güney Afrika'dan gelecek müzisyen konuklar, 6 hafta sürecek etkinlikler çerçevesinde 15 ana konser verecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da dünyaca ünlü konukları ağırlayacak festivalin yabancısı olmayan sempatik Fransız kemancı Gilles Apap'ın gerçekleştireceği açılış konserinde akordeon ustası Myriam Lafargue de sanatçıya eşlik edecek. Festivalin yaratıcısı Piyanist Eren Levendoğlu, viyolonselci Dilbağ Tokay'la antik taş ocağında sahne alırken; yine aynı sahnede Begoa Ensemble, Rus piyanist Ilya Itin, İtalyan piyanist Romano Pallottini, Kübalı piyanist Mauricio Vallina, Brezilyalı piyano virtüözü Egberto Gismonti ve flütçüler Bülent Evcil ve Raffaele Trevisani performans sergileyecek ve daha bir çok sanatçı klasik müzikseverler ile buluşacak. Festivalin kapanış konserini ise 4 Eylül'de ben gerçekleştireceğiz" dedi.

GENÇ PİYANİSTLER AHMED ADNAN SAYGUN İÇİN YARIŞACAK

Onay, Cumhuriyet tarihimizin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun adına düzenlenen yarışmanın, büyük ustaya saygı duruşu niteliğinde gerçekleşeceğini belirterek, "Bestecinin adını yaşatmak, gelecek nesillere müziğini aktarmak ve onu dünyaya duyurmayı amaçlayan, 2 yılda bir hayata geçirilen yarışmanın 4.'sü, 15-19 Ağustos tarihleri arasında festival merkezindeki Toprak Ev'de düzenlenecek. Yarışma kapsamında Notre Dame de Sion, Uluslararası Piyano Yarışması ile ortak gerçekleşecek proje ile 4. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması birincisi İstanbul Orchestra'Sion'la bir konser verecek. Aynı şekilde Notre Dame de Sion, Uluslararası Piyano Yarışması birincisi de Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında bir konser vermeye hak kazanacak" dedi.

5 DALDA MASTERCLASS DÜZENLENECEK

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise, "Bodrum'un geçmişinde olan kültürle buluşturmak bizim en büyük görevimiz. Artık Bodrum yeni bir boyut değiştiriyor. Daha önce Halikarnas Disko ile anılan Bodrumumuzu Halikarnassos ile anmaya başlıyoruz artık. Halikarnassos demek sanat, kültür, güzellik, aşk dolu bir bölge demektir. Özellikle Akdeniz çanağına şöyle bir baktığımızda Bodrum gibi turizmle geçinen bölgelerinin içinde en fazla gerçekten kaliteli sanat etkinliklerinin yapıldığı tek bölge Bodrum. Akdeniz çanağında bu kadar güzel sanatsal etkinliklerin yapıldığı başka bir yer bulamazsınız. Sanatın her şeyine her şekilde destek veriyoruz. Destek vermeye de devam edeceğiz. Ama özellikle bu cazibesi yüksek olan Bodrum'un kaliteli müzikle de farklı boyuta geçirmek istiyoruz artık. Bodrum'un Televole kültürü ile anılmasına son derece karşıyım. Bodrum Televole kültürü değil, eller havaya değil, tabii ki onlara da saygımız var. Ama vahşi gürültünün de her zaman karşısındayız. Bodrum'u bir bütün olarak düşünmemiz lazım. Özellikle sanatın birleştirici gücünden esinlenerek özellikle güzel ülkemizin bu günlerde böyle sanatsal etkinliklere çok ihtiyacı var. Çünkü sanat aynı zamanda kopuklukları bir araya getiren birlik, kardeş ve barışın içerisinde atmosfer sağlayabilen bir etkinliktir." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Festival basın toplantısından görüntü

Gülsin Onay'ın açıklamalarından görüntü

Başkan Mehmet Kocadon'un açıklamalarından görüntü

Genel ve detay görüntü

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR-Hülya ELTEŞ / BODRUM(Muğla),

======================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Hüseyin Yayman Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title