Haberler

Dha Yurt Bülteni-1

1)HAVUZDA FACİA: AKIMA KAPILAN 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde aqua parkta elektrik kaçağı nedeniyle, havuzda yüzen 3 çocukla, onları kurtarmak isteyen 2 kişi akıma kapılarak yaşamını yitirdi.

1)HAVUZDA FACİA: AKIMA KAPILAN 5 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

SAKARYA'nın Akyazı İlçesi'nde aqua parkta elektrik kaçağı nedeniyle, havuzda  yüzen 3 çocukla, onları kurtarmak isteyen 2 kişi akıma kapılarak yaşamını yitirdi.Akyazı İlçesi'nde aqua parkta havuzda yüzen Gökay Yıldırım, Nurullah Ünlütürk ve Mert Kalıç adlı 3 çocuk, akıma kapıldı. İşletme sahibi Mehmet Kaya ile oğlu Kadir Kaya da suda çırpınan çocukları kurtarmak için suya atladı. 5 kişi akıma kapılırken, görevliler elektriği kesti. Bu sırada havuzun kenarında metal aksamlara dokunan 2 kişi de akıma kapılınca kendilerini geri çekerek canlarını kurtardı. Ağır yaralanan 5 kişi, olay yerine çağrılan 112 ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalplerinin durduğu belirlenen  5 kişinin hayata dönmesi için yapılan kalp masajına rağmen yaşama döndürülemedi.

Jandarmanın olay yerinde yaptığı ilk incelemede işletmede kaçak akım rölesinin mevcut olmadığı tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

HAVUZ ÇEVRESİNDE KABLOLAR TESPİT EDİLDİ

Sakarya'nın Akyazı İlçesi Kuzuluk Mahallesi'nde 5 kişinin akıma kapılıp yaşamını yitirdiği havuz ve çevresinde, jandarma inceleme yaptı. Tadilat çalışmalarının yapıldığı havuz alanının çevresinde kablolar olduğu görüldü. İlk belirlemelere göre çevredeki kablolardan birinin suyla temas etmesi sonucu facianın yaşandığı bildirildi.

YARDIMA KOŞUNCA AKIMA KAPILMIŞLAR

Yaşamını yitiren Mert Kalıç'ın (17) arkadaşları Gökay Yıldırım Genç (13) ve Nurullah Ünlütürk (15) ile birlikte işletmeciliğini dayısı Mehmet Kaya'nın (58) yaptığı havuza yüzmeye geldikleri ifade edildi. Havuza giren Gökay Yıldırım Genç'in akıma kapıldığı, arkadaşları Kalıç ve Ünlütürk ile Mehmet Kaya ve oğlu Kadir Kaya'nın (30) da yardım etmek amacıyla suya atladıkları ve akıma kapıldıkları kaydedildi.

Jandarmaya ifade veren Zafer Kerim ise ayağını havuza soktuğunda elektrik akımına kapılınca kendini geri çektiğini hemen şartelleri kapattığını söyledi. Bu arada olayda yaşamını yitiren 5 kişinin yakınları, Akyazı Devlet Hastanesi'nin önüne akın etti. Yakınlarını kaybedenler, gözyaşlarına boğulup, sinir krizleri geçirdi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Olay yeri görüntüleri

-Ambulanslardan görüntü

-Yaralıların ambulansa taşınması

-Hastanelerin acil servislerinden görüntü

-Hayatını kaybedenlerin fotoğrafları

-Hastanenin önünden bekleyenler

-Morgdan alınan cenazelerin araçlara konması

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Alaattin ONUR / AKYAZI( Sakarya ),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

2)ÇANAKKALE'DE ARABALI VAPUR KAYALIKLARA ÇARPTI

ÇANAKKALE Feribot İskelesi'nden Eceabat'a gitmek üzere kalktıktan kısa süre sonra yaşanan elektrik arızası nedeniyle dümeni kilitlenen 'Lapseki' isimli arabalı vapur, yat limanı önünde bulunan kayalıklara çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, arabalı vapurda hasar meydana geldi. Çanakkale'den Eceabat'a gitmek üzere 17.40'ta kalkan Gestaş A.Ş'ye ait 'Lapseki' isimli arabalı vapurun, jeneratör arızası nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi sonrası dümeni kilitlendi. Çanakkale İskelesi'nden kalktıktan kısa bir süre sonra meydana gelen olayda gemi, yat limanı mendireğinin kayalıklarına çarparak durabildi. Gemide kısa süreli panik yaşandı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, küçük çapta maddi hasar meydana geldi. Gemide bulunan bir yolcu olay anını, "Geminin kalkıştan kısa bir süre sonra dümen kırarak yat limanına doğru döndüğünü gördüm. O şekilde kaza gerçekleşti. Yat limanına çarpmadan önce geminin hiçbir şekilde sağa sola gitmediğini gördüm. Direkt kayalıkların üstüne doğru ilerledi. Büyük bir gürültü oldu" dedi.

Yürüyüş parkuruna yanaşık duran gemiden yolcular, yetkililerin gözetiminde tahliye edildi. Feribottaki araçların geminin iskeleye yanaştırılmasının ardından boşaltılıp, başka bir gemiye nakledileceği öğrenildi. Yolcuların tahliye edilişi sırasında bazı vatandaşlar kendilerine yetkililer tarafından geçmiş olsun dileklerinde bulunulmadığını ileri sürerek tepki gösterdi. Kalp hastası bir kadın yolcu iyi hissetmediğini söyleyince ambulansla kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Yat Limanına çarpan gemiden genel ve detay görüntüler

Yolcuların tahliyesinden görüntüler

Geminin çarpma anının bir vatandaş tarafından cep telefonu ile çekilmesinden görüntüler

Bir vatandaşın olay anını anlatmasından görüntüler

Tepkilerden görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

3)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HARRAN'DA İFTAR YAPTI

"YOLLAR YÜRÜMEKLE AŞILMAZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde düzenlenen 'kardeşlik iftarı' programına katıldı. Burada Türk ve Suriyeliler ile birlikte orucunu açan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra meydanda kurulan sofralardaki binlerce kişiye hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alana kurulan platformdan yaptığı konuşma, bir Suriyeli tarafından da Arapçaya tercüme edildi. Pazar günü yapılacak bayramın Suriye ve Irak başta olmak üzere tüm coğrafyada acıları sonlandırmasını isteyen Erdoğan, Harran başta olmak üzere Şanlıurfalılara Suriyeli sığınmacılara ev sahipliğinden dolayı teşekkür etti. Şanlıurfalıların imkanlarını paylaşıp sığınmacılara gönüllerini açtığını anlatan Erdoğan, devlet olarak kendilerinin de Suriyeliler için 30 milyar dolar harcadıklarını anlattı. Batının birkaç bin insanın hesabını yaparken Türkiye'nin 2 milyon kişiye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, batılı ülkelerin verdiği sözlerini tutmadığını ifade ederek, şunları söyledi: "Bütün bu süre içerisinde 2016 Temmuz'una kadar 3 milyar dolar vereceklerdi, yıl sonuna kadar 3 milyar dolar daha vereceklerdi, toplam verdikleri 725 milyon dolardır. Onlardan destek gelse de gelmese de Türkiye kardeşlerine gerekli desteği vermeye devam edecektir. Bugün Şanlıurfa 103 bini barınma merkezinde kalanı şehir merkezinde 430 bin Suriyeli misafire ev sahipliği yapıyor. Bu Şanlıurfa nüfusunun dörtte birinden fazla Suriyeli kardeşine kucak açtığı anlamına gelir. Diğer şehirlerle birlikte ülkemizde 3 milyonun üzerinde Suriyeli, Iraklı misafirimiz barınma merkezleri ve şehirlerimizde hayatlarını sürdürüyor. Sizler, duygularını yitirmiş dünyanın vicdanı oldunuz. Sizler, mazlumlarla dayanışmanızla herkese tüm dünyaya örnek oldunuz. Günümüzün ensarları olarak paylaşmak nedir, kardeşlik nedir, komşuluk hakkı neyi gerektirir, dünya alem herkese gösterdiniz. Ayrım yapmadan bundan sonra da mazlum ve mağdurlara sahip çıkmaya devam edeceğiz."

'SURİYE'NİN KAYBEDENİ İSLAM DÜNYASI OLMUŞTUR'

Suriye iç savaşının ardından yaşanan insanlık dramına dikkat çeken ve Türkiye'nin alnının akıyla çıktığı bu sınavda birçok ülkenin sınıfta kaldığını dile getiren Erdoğan şöyle konuştu: "Suriye krizi tarihe kara leke olarak yazılıyor. On yıllardır diğer ülkelere demokrasi, hukuk dersi veren batılı devletler Suriye'nin demokrasi, hak taleplerine sırtlarını döndüler. Kendi vatandaşları için en temel hak olan demokrasiyi Suriyeli kardeşlerimize lüks gördüler. Uluslararası toplum Suriye'de bir milyon insanın terör örgütleri ve kendi halkına zulüm uygulayan devletle onları destekleyenler tarafından katledilmesine seyirci kaldı. Bu süreçte Suriye'de yıkılan şehirlerin enkazı altında masum bedenlerle beraber insanlığın itibarı da kalmıştır. Suriye'nin asıl kaybedeni bunca Müslümanın alçakça katledilmesine yeterli tepkiyi veremeyen İslam dünyası olmuştur. Batının bir damla petrolü bir insanın canından daha değerli gören çarpık anlayışına alet olmak, hiçbir Müslümana yakışmaz. Biz bu çarpıklığa karşı sesimizin çıktığı, gücümüzün yettiği, elimizin ulaştığı kadar mücadele ettik, ediyoruz. Bölgedeki istikrarsızlıktan nemalananlar bizim hak, adaletten bahsetmemizden rahatsız oluyor. Ülkemize karşı yürütülen karalama ve iftira kampanyalarının sebebi işte budur. DEAŞ terörüne karşı en büyük mücadeleyi veren ve bu örgüte en büyük kaybı yaşatan Türkiye'yi teröre destek vermekle itham etmenin nedeni, Suriye'deki oyunu bozuyor olmamızdır. Sadece bu iftiralarla kalmadılar, Suriye'deki ateşi ülkemize taşımaya kalktılar. Reyhanlı olayı, DEAŞ'ın intihar saldırıları, PKK eylemleri, FETÖ ihanet şebekesinin darbe girişimi, Suriyeliler ile Türkleri karşı karşıya getirme çabaları hep bu planın parçalarıdır. Türkmenlere yardım götüren MİT TIR'larının durdurulması, yine aynı kirli planın eseridir. Türkiye'ye yönelik bu aşağılık senaryoda figüranlık yapanlar şimdi hukuk önünde hesap veriyor. İnşallah Suriye'deki, Irak'taki oynanan oyunları hep birlikte, bunları tezgahlayanların başına geçireceğiz."

'EN UFAK TEHDİTTE DANIŞMAZ, GEREĞİNİ YAPARIZ'

Fırat Kalkanı Harekatı ile Cerablus ile El Bab arasındaki bölgenin terör unsurlarından arındırıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde PYD-YPG terör örgütünün olası tehdidi halinde de gereğini yapacaklarının mesajını verdiği konuşmasını şöyle sürdürdü: "Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımı attık. Bölgede 2 bin kilometre karenin üzerinde alanı teröristlerden temizleyerek Suriyeli kardeşlerimize emniyet içinde yaşayabilecekleri güvenli bölgeler kurduk. Cerablus, El Rai, Dabık, Bab'ta bu imkanı hazırladık. Bu sayede yüz binden fazla Suriyeli evlerine, yurtlarına, yıllardır hasret çektiği ana vatanlarına döndüler. Bu sayı her geçen gün biraz daha da artıyor. İnşallah bundan sonra da Suriye'de barış ve huzur gelmesi için, ülkenin toprak bütünlüğünün muhafazası için çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Suriye'de devam eden bu olumsuz gelişmelerin, yarın bir gün eğer sınırlarımıza bir tehdit oluşturması, böyle bir vakayla karşı karşıya kalırsak, bütün dünya şunu bilsin, bizler Fırat Kalkanı ile ne yaptıysak, aynını orada yapacağız. Ne yazık ki stratejik ortaklarımız terör örgütleriyle beraber hareket ediyorlar. Biz kendilerine; 'gelin DEAŞ terör örgütüne karşı bu işi beraber yapalım' dedik. 9 koalisyon ülkesiyle beraber, biz DEAŞ denilen bu terör örgütünü halledemez miyiz? Bu PYD, YPG bunlar terör örgütüdür. Ne yazık ki burada ısrarlı oldular. Biz de kendilerine şunu söyledik; yarın bir gün ülkemiz için en ufak tehdit oluşturmaları halinde biz kimseye danışmaz, gereğini yaparız. Bugüne kadar her şeyde uluslararası hukuka dikkat ettik; Gaziantep'te 53 kardeşimizi şehit ettiler, artık sabredemeyiz dedik ve Cerablus'a girdik. Arkadan Rai'ye girdik, arkadan Dabık'a girdik, arkadan El Bab'a girdik. Şu anda 2 bin kilometre kareyi aşkın alan kontrolümüzdedir. Şimdi oraya gerçek sahipleri döndü, dönüyorlar. Gelin Münbiç'te de bunu yapalım dedik. Oyalama yapıyorlar. Rakka'da beraber yapalım dedik, terör örgütü YPG ile hareket etmeye karar verdiler. Siz bilirsiniz dedik. Şimdi yürüyorlar, bakalım ne yapacaklar." Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü PKK ile mücadelenin de aralıksız süreceğini belirterek, "Bu vatanı böldürmeyiz. Tendürek, Cudi, Gabar, Bestler Deresi neresi olursa olsun, nerede çukurcular varsa çukura gömülürler. Nerede hendekçiler varsa, hendeğe gömülürler. Harran, Akçakale, Ceylanpınar böyle ayakta durdukça, Türkiye böyle ayakta durdukça önümüze kimse geçemeyecektir."

YOLLAR YÜRÜMEKLE AŞILMAZ

Erdoğan konuşmasının son bölümünde ise isim vermeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Türkiye Cumhuriyeti'nden başka asla bir devletimiz olamaz. Devlet içinde devlet olamaz. Birileri ülkemizi bölmek isteyenlerle beraber yollarda yürümek isteyebilirler. Varsın yürüsünler, yollar yürümekle aşılmıyor. Biz de diyoruz ki; ülkenin birlik beraberliğini bozmayın, dayanışmamıza gölge düşürmeyin. Yürümekle bir yere varamayacaksınız, aslolan bu milletin gönlüne yürümektir. Biz bu milleti seviyoruz" şeklinde konuştu.

Görüntü DÖkümü

-----------------------

-Erdoğan ın konuşması

-Detaylar

HABER:  Hasan KIRMIZITAŞ- Ali LEYLAK- Hadi KURT- Şafak SAĞ- Ömer PINAR- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA,

=================================================

4)BAŞBAKAN YILDIRIM: PKK'NIN MAĞARALARINI BİRER BİRER BAŞLARINA GEÇİRİYORUZ

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, terörle mücadeleye dikkat çekerek, "PKK'nın sığınakları haline gelen mağaraları birer birer başlarına geçiriyoruz. En büyük maddi desteği aldıkları uyuşturucu trafiğine de art arta darbe indiriyoruz. Mücadele artık sonuç verecek. Türkiye terörden kurtulacak" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İzmir Valiliği, şehit aileleri ile gaziler içini iftar verdi. Başbakan Binali Yıldırım da, şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi. Başbakan Binali Yıldırım'ın masasında, hemen yanında ise Tunceli'de düşen helikopterde şehit olan pilot komiser Abdullah Ortanca'nın babası Recep Ortanca ile annesi Sadet Ortanca, diğer yanında da, El Bab operasyonunda şehit olan astsubay Furkan Yavaş'ın babası Sırrı Yavaş ile annesi Zeynep Yavaş oturdu. Masada ayrıca Cizre'de PKK saldırısında gazi olan Yener Sanmaz, eşi Şükran Hiçsanmaz, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, eşi Dilek Didem Ayyıldız ile şehit ve gazi derneklerinin yöneticileri de yeraldı. Kuran tilavetinin ardından ezanın okunmasıyla birlikte iftar yapıldı. İftardan sonra İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konuştu.

'GECE GÜNDAZ ÇALIŞIYORUZ'

Son olarak kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, "Siz şehit aileleri, sabrında metanetinde en büyüğünü yaşıyorsunuz. Sizler, bize aziz şehitlerimizin yadigarısınızö dedi. Türkiye'yi terörden arındırmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Tabi şehitlerimiz oluyor, milletçe canımız da yanıyor. Şehitlerimize Allahtan bir kez daha minnet duyurum. Bağımsızlığı bütünlüğü için hayatını seve seve veren askeri, polisi, korucuyu bütün güvenlik güçlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Şehit aileleri, sizin derdinizde dertlenmek her zamana yanınızda olmak birinci görevimiz. Ateş düştüğü yeri yakar ama, bilin ki sizin evinize düşen ateş, Türkiye'de her eve de düşmüştür" dedi. İzmir Marşı'nın, "İzmir'in dağlarında oturdum kaldım. Şehit olanları deftere yazdım. Öksüz yavruları bağrıma bastım. Kader böyleymiş garip anam. Canım feda olsun güzel vatana' dizelerini de okuyan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu kadir bilen millet öksüz yavruları bağrına basmayı bilmiştir. Her türlü düşman Türk analarından korkusun. Türk anaları 'ya şehit olacaksın ya gazi' diyerek kınalar yakarak evlatlarını uğurladıkları sürece bir ömür dimdik durur. Terör örgütü alçaklar, şunu bilsin ki; siz ne kadar kalleş olursanız, biz o kadar kardeş olacağız. Siz hain oldukça, bizler daha çok kahramanlar çıkartacağız. Nice destanlar yazan bir milletin evladıyız. Kahramanlarımızı çok iyi bileceğiz onları unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi. Kurtuluş savaşı kahramanlarından Yüzbaşı Şerafettin'in yaralı olarak İzmir hükümet konağına Türk bayrağı asmasını ve sonrasındaki vatan sevgisini anlatan Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Urla'da darbecilerle polis arasında yaşanan olayı da anlattı. Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu: "Yıl 2016, 15 Temmuz gecesi yine İzmir'de bir destan daha yazıldı. FETÖ darbe girişiminde, Urla İlçesi'ndeki Menteş kampına getirilen, darbe girişimi yapıldığı zaman İzmir valiliğini kuşatmak için şehir merkezine getirilmek istenen 400 harp okulu öğrencisini taşıyan kafile polis tarafında durdurulur. Bu harp okulunun başındaki darbeciye asıl ağır darbeyi indiren bir genç komiserdir. Bugün de aramızda olan o genç komiser, Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapar. Darbecileri durdurur Bekir komiser, onların geçişine izini vermez. Yıllar geçse de milli şuur asla kaybolmaz. Dimdik ayakta durur. Ne zaman lazım olursa alçaklara gereken cevabı verir. Şu anda darbeyi planlayan askerlerin verdiği ifadeyi görüyorsunuz. İşi nasılda sulandırmaya çalışıyorlar. Şehit yakınlarının gözlerinin içine baka baka yalan söylüyorlar. İstedikleri kadar çırpınsınlar, yalan söylesinler. Mutlaka hukuk içerisinde en ağır cezayı almaktan asla kurtulamayacaklar."

'15 TEMMUZ SONRASINDA KONUŞANLAR, ŞİMDİ UTANIYORLAR'

15 Temmuz sonrasında ekonomik değerlendirmelerde bulunanlara da tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz'dan sonra Türkiye iflah olmaz ekonomisi çöker' diyenler şimdi bu söylediklerinden utanıyorlar. 16 Temmuz'da acele not düşürenler şimdi büyüme tahminlerini arttırmaya başladılar. Darbe belasını savan, terön örgütleriyle amansız mücadele eden ateş çemberi içersinde Türkiye bütü olumsuzu şartlara rağmen 2017 yılının ilk 4 ayında yüzde 5 büyümeyi başardı. Bu gerçekten büyük başarıdır. Büyümede Türkiye Çin ve Hindistan'dan sonra dünyada 3'üncü sırada yer almıştır. İstihdam seferberliğinde önemli netice aldık. İşsizlik rakamı yüzde 1 oranında düştü. 5 ayda ilave iş bulanların sayısı 1 milyon 200 bin yükselmiştir. Hiç kimse merak etmesin, Türkiye'nin yarınları bu gününden çok daha iyi olacaktırö diye konuştu. Dünyada aynı anda en az 4 terör örgütüyle mücadele eden başka bir ülke olmadığını da anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Dünyadan da bu kararlı mücadelemize amasız, fakatsız yardımı bekliyoruz. Senin töröristin benimki iyi anlayışını asla kabul etmiyoruz. Bugünlerde moda oldu. İslamcı terörist. Bu düpedüz islam düşmanlığıdır, Müslümanlık düşmanlığıdır. Teröristin dini kitabı mezhebi olmaz. Terörist sadece insanları öldüren bir makinadır" dedi.

'TÜRKİYE TERÖRDEN KURTULACAK'

Terörle ülke içinde ve dışında mücadele verdiklerini de söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "PKK'nın sığınakları haline gelen mağaraları birer birer başlarına geçiriyoruz. En büyük maddi desteği aldıkları uyuşturucu trafiğine de art arta darbe indiriyoruz. Mücadele artık sonuç verecek. Türkiye terörden kurtulacak. Hedefimiz terörü Türkiye'nin gündeminin en alt sıralarına indirmek, daha fazla üretim yatırım konuşmaktır. Tek bir gencimize uyuşturucu satılmayana kadar bu mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir" dedi. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün uyuşturucuya karşı önemli başarılar elde ettiğini de ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Gençlerime musallat olana bu uyuşturucu tacirlerine karşı büyük mücadele başlatıyoruz. Ülkemizin geleceğini karatmaya çalışan bu şer odaklarından memleketimizi kurtaracağız" dedi.

FETHİ SEKİN'İ ANDI

İzmirlilerin Türkiye Cumhuriyeti'nin her köşesinde olduğu şehitlerinin emanetine hatırasına sahip çıktığını da söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Bunun en güzele örneğini göstermiştir. Hatırlayın, yakın zamanda canı pahasına şehrin insanlarını korumak için polis memurumuz Fethi Sekin ne yaptı? Kendisini kurşunlara siper etti. Canıyla bedele ödedi alçaklara da gerekli bedeli ödetti. İzmir halkına da onun bu vefasını unutmadı ve görümleş bir katılımla sağanak altında yağan yağmura rağmen binlerce, on binlerce İzmirli cenazesine katılarak gereken vefayı göstermiştir. İzmirli işte böyledir. Vatan denince, millet denince bir araya gelir ve ülkesine milletine vefasını gösterir. Şehit kadar şehidin emanetlerine sahip çıkmasını her zaman bilmiştir" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Başbakan Yıldırım ın açıklaması

Haber: Taylan YILDIRIM/İZMİR,

==========================================

5)BAKAN SOYLU, SİVİL  TOPLUM KURULUŞU TEMSİLCİLERİYLE SAHUR YAPTI

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, memleketi Trabzon'da dün akşam şehit aileleri ve gazilerle bir otelde düzenlenen iftara katıldıktan sonra, sahurda da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Tosun Paşa Gemisinde buluştu.

Burada yaptığı konuşmada DEAŞ dahil olmak üzere terör örgütlerinin çekilmesinin ardından Ortadoğu'nun barış ve kardeşlik coğrafyası olacağını belirten Bakan Soylu "Bakın 9-10 aydır terörle mücadele yapmaya çalışıyoruz. Terörün de kapasitesini ölçmeye çalışıyoruz.Türkiye'yi yıllardan beri bezdiren ve bir güçmüş gibi bütün anlayışını ortadan kaldırmaya çalışan birliğimize ve beraberliğimize kast eden ve kendi güçleri üzerinden bunu yapabileceklerine inananların takatlerini ve güçlerini görüyoruz" dedi.  Ortadoğu coğrafyasının DEAŞ dahil terör örgütlerinin ortadan kaldırılmasının ardından barış coğrafyası olacağını belirten Süleyman Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bana sorarsanız Türkiye'de ve etrafımızdaki coğrafyada bu tabloyu görüyorum. Bütün bunlara rağmen Türkiye'yi diz çökertemeyecek ve istedikleri istikamete getirtemeyecek bir durumdalar. Türkiye'nin de içine çok fitne tohumları ekmişler. Bunları biz biliyoruz. Bugün bunları ayıklamanın zamanıdır. Eğer biz bunu bugün ıskalarsak bu coğrafya bu fırsatı bir daha elde edemeyebilir."

"HİÇBİR BATI'LIYA HİÇBİR ZAMAN EZİK OLMADIM"

Türkiye'nin çok mesafe alan bir ülke olduğunu kaydeden Soylu "Bugüne kadar karşı karşıya kaldığım hiçbir Batı'lıya hiçbir zaman ezik olmadım. Bunu çok söylüyorum; bu ülke ve bu millet sayesinde. Hangi yanlışları yapıyorsalar, hangi yanlışların içerisindeler yüzlerine teker teker söyledik. Çünkü Türkiye çok mesafe almış bir ülke ve onların ortaya koymuş oldukları her türlü anlayışı da hak etmeyen ve imkanlarına rağmen hem dünyaya hem de etrafındaki coğrafyaya daha yüksek bir kabiliyet sergileyebilme anlayışına sahip bir ülke. Özgüvenimiz yerinde. Bunu gençlerimize nakşetmek zorundayız" diye konuştu.

Konuşmasında, akyam iftarda şehit ailelerine 6 teröristin öldürüldüğünü, 6 teröristin de sınırda teslim olduğunu söylediğini kaydeden Süleyman soylu, "Buna gece bir tane daha ilave oldu. Şimdi ise gece 4 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini söylemek istiyorum. Demek ki biz burada huzurla dururken birileri bizim adımıza büyük bir mücadele veriyorlar. ve bu memleket böyle bir memlekettir. Buradan çok güçlü çıkıyoruz ve çıkacağız da" dedi.

Bakan Soylu uyuşturucuyla mücadele yepyeni bir anlayışı getirdikleri, trafikle ilgili ise yepyeni model ve anlayışı ortaya koyacaklarını da söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------------

-Bakanın İftar programı da geçilmişti

-Sahur programı ve gemiden görüntüler

-Bakan Soylu konuşma

-Detaylar

Haber: Fatih TURAN- Kamera: Selçuk BAŞAR/ TRABZON,

================================================

6)KILIÇDAROĞLU  KÖY KONAĞINDA  İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşünün 9. gününde, geceyi geçireceği Bolu'nun Afşar Köyü, Gidiriş Mahallesi Köy Konağında vatandaşların daveti üzerine iftar yemeğine katıldı. Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan da eşlik etti. Afşar köyü sakinleriyle bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, iftarın ardından dinlenmek üzere  kamp alanındaki karavanına geçti.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Kılıçdaroğlu'nn karşılanması

-Vatandaşlarla iftar yapması

-Genel ve detay

Mutlu YUCA-BOLU/DHA

======================================================

7)50 AİLE OTEL KAPISINDA KALDI, TATİLLERİ ZEHİR OLDU

MUĞLA'nın Marmaris ilçesindeki dört yıldızlı bir otele internet ve telefonla rezervasyon yaptıran 50 aile, aynı odanın çok sayıda kişiye satılması nedeniyle kapıda kaldı. Otelin işletmecisi S.G. kayıplara karışırken, tesisin üyeleri olmamasına rağmen Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) ilçenin adının bu tür olaylarla kirletilmemesi için tatilcilerin mağduriyetinin giderilmesi için harekete geçti. Polis, olası bir olaya karşı otelde önlem aldı.

Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için günlerce önceden İçmeler Mahallesi'ndeki 4 yıldızlı bir otele (Hotelus Royal) internet üzerinde her şey dahil kişi başı 95 lira ödeyerek rezervasyon yaptırarak İstanbul, İzmir, Ankara, Samsun, Ordu ve Diyarbakır gibi çeşitli illerden aileleriyle tatile gelen 50 kişi, kapıda kaldı. Odaların birden fazla kişiye satılması nedeniyle mağdur olan tatilciler, bavullarıyla otel lobisi ve bahçesinde, çaresiz şekilde beklemeye başladı.

Otel yöneticileri ile görüşmelerine rağmen sonuç alamayan mağdur tatilciler, durumu polise bildirdi.

GETOB TATİLCİLERİN MAĞDURİYETİNİN GİDERİLMESİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Yaşananları haber alarak otele gelen Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Müdürü Cahit Sarıbey, mağdur tatilciler ile görüştü. Yapılan görüşmelerde bir odanın 10 kişiye bile satıldığı, bayram süresince otel için yaklaşık 2 bin kişinin parasını ödeyerek rezervasyon yaptırdığı belirlendi. Her şey dahil cazip fiyatlarla, Eylül ayına kadar telefon ve internetle oda satışının yapıldığı anlaşıldı. Polis, otelin firari olduğu ileri sürülen işletmecisi S.G.'nin yakalanması için çalışma başlattı.

"OTEL GETOB ÜYESİ DEĞİL"

Konu ile ilgili açıklama yapan GETOB Müdürü Cahit Sarıbey, "Akşam saatlerinde arka arkaya telefonlar geldi ve mağduriyet yaşandığı söylendi. Anılan otel GETOB üyesi değil. Ama vatandaşımızın mağdur olmaması ve Marmaris adının bu tür olaylarla kirlenmemesi için seferber olduk. Maalesef internet üzerinden 'Gold Center' denilen telefonla satış yapılarak otel doldurulmuş. Bir oda birkaç kişiye satış yapılmış. Kişi başı her şey dahil 95 lira peşin ödemeli satış yapılmış. Meblağ büyük ama bir rakam veremiyoruz. Satışı yapan kişinin bilgisayarı kapalı ve her şey orada kayıtlı. Ayrıca turizm sezonu boyunca satışla yapılmış. Mağduriyetin giderilmesi için diğer oteller ile görüşmeler yapıldı. Vatandaşlarımız isterlerse çok cüzi rakamlara o otellere yerleştirilecek. Şu an 50 oda müşterisi şikayet için müracaatta bulunacak. Gelecek olan vatandaşlarımızın mağdur olunmaması için acil olarak medya aracılığıyla duyuru yapılmalıdır" dedi.

"BİR ODA 10 KİŞİYE SATILMIŞ"

Ankara'dan ailesiyle gelen Nuri Doğan, " Ramazan Bayramı'nı Marmaris'te geçirmek için internetten otel aramaya başladık. 4 yıldızlı otelin kişi başı her şey dahil 95 lira fiyatını görünce cazip geldi. Oteli incelediğimizde güzel görünüyordu. İnternetten ödememizi yaparak rezervasyon yaptırdık. Otele geldiğimizde odanın başka bir kişi tarafından tutulduğunu öğrendik. Resepsiyondaki görevli sistemine bakmasına rağmen rezervasyonumuzun görünmediğini söyledi. Benim gibi 50'nin üzerinde kişi aileleriyle mağdur. Bir oda 10 kişiye satılmış. Dolandırıldığımızı anlayınca polisi aradık" dedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Otel önünde bekleyen tatilcilerden görüntü

Otel kapısındaki resepsiyon görevlileri ile görüşmek isteyen mağdurların görüntüsü

Polislerin vatandaşlara bilgilendirme bulunması

Mağdur tatilcilerle röp.

GETOB Müdürü Cahit Sarıbey ie röp.

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

====================================================

8)SAKARYA'DA İKİ GRUP ARASINDA KAVGA: 1 ÖLÜ, 3 YARALI

SAKARYA'nın Arifiye İlçesi'nde kalabalık 2 grup arasında çıkan kavgada 22 yaşındaki Berat Can Sulak bıçaklanarak öldü, 3 kişi ise yaralandı. Olay, gece saat 02.00 sıralarında, Arifiye ilçe merkezi Alt Geçit mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, iki grup arasında henüz öğrenilemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Çevredeki vatandaşlar kavgaya müdahale ederek iki grubu ayırdı. Daha sonra olay yerinden ayrılan bir grup yaklaşık 1 saat sonra olay yerine daha fazla kişiyle geldi. Yaklaşık 40 kişinin bulunduğu iki grup sokak ortasında birbirine girdi. Arbede sırasında 4 genç vücutlarının çeşitli yerlerine aldıkları bıçak darbeleriyle ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarları üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Kavgada yaralanan 22 yaşındaki Berat Can Sulak, 22 yaşındaki Serdar Öztürk, 29 yaşındaki Sefa Acar ve 19 yaşındaki Hasan Keskin ambulanslarla Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı. Göğsünden ve sırtından bıçaklanan Berat Can Sulak kaldırıldığı Toyotasa Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde geniş güvenlik önlemi alan polis, 4 kişiyi yaralayıp kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Kavga eden iki grubun yakınları hastanelere akın ederken, 3 yaralının tedavisi Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Olay yerinde polis incelemesi

-Hastaneden görüntüler

-Detaylar

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER / ADAPAZARI(Sakarya),

================================================

9)TARTIŞTIĞI KİŞİLERE RASTGELE ATEŞ AÇTI: 5 YARALI

GAZİANTEP'te 25 yaşındaki Davut Akşam, kahvehane önünde tartıştığı kişilere tüfekle ateş açıp, 5 kişiyi yaraladı. Çevredekilerin linç etmeye kalkıştığı Akşam'ı polis kurtardı. Olay, dün gece saatlerinde Mevlana Mahallesi'nde meydana geldi. Davut Akşam, kahvehane önünde bir grup ile tartıştıktan sonra yakın mesafedeki evine gidip, av tüfeğini alarak geri döndü. Akşam, burada tartıştığı kişilere silahı doğrultup rastgele ateş actı. Silahtan çıkan saçmaların isabet ettiği, Ahmet Dirier (59), Delil Polat (19), Mehmet Dirier (33), Abdullah Kanat (23) ve Abdullah Yavuz (18) yaralandı. Av tüfeğinde fişeği biten Akşam, çevredekiler tarafından linç edilmek istendi. Polis, tartaklanan Akşam'ı kalabalıktan kurtarıp 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne götürdü.  Yaralanan 5 kişi ise çağrılan ambulanslarla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan Ekyam ile diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Acil servis

Polis aracı

Polis ekipleri

Hastane önünde bekleyen kalabalık

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER / GAZİANTEP,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

10)KAVGAYA MÜDAHALE EDEN POLİSİN SİLAHINDAN ÇIKAN KURŞUNLA YARALANDI

KONYA'da iki grup arasında çıkan silahlı kavgaya müdahele eden polisin açtığı uyarı ateşinde, seken kurşun, yoldan geçen 21 yaşındaki Ömer Keleş'in koluna isabet etti. Keleş hastanede tedaviye alınırken, kavgaya karışan 5 kişi gözaltına alındı.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında merkez Meram İlçesi Amber Reis Caddesi'nde meydana geldi. Aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede silahların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, kavgaya müdahale etti. Müdahale sırasında şüpheliler, arada kalan bir polis memuruna tüfek doğrulttu. Silahını çeken polis memuru havaya uyarı ateşi açtı. Seken kurşun, bu sırada yoldan geçen Ömer Keleş'e isabet etti. Kolundan yaralanan Keleş, çağırılan ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis, kavgaya karıştığı belirlenen 2'si kadın 5 kişiyi gözaltına alırken, kavgada kullanılan 2 silaha da el koydu.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Olay yeri detay

Yaralının ambulansa alınması

Polisin güvenlik önlemi

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK-Hasan DÖNMEZ  / KONYA

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

11)SİLAHLI KAVGANIN ARASINDA KALAN GENÇ KIZ, OMZUNDAN VURULDU

KONYA'da iki grup arasında çıkan silahlı kavgada, iftar için fırına börek yaptırmaya giden giden 17 yaşındaki Beyza Karabilgin, pompalı tüfekle omzundan yaralandı. Olay, dün saat 19.00 sıralarında merkez Meram İlçesi Abdülaziz Mahallesi'nde meydana geldi. İki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede silahların da kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kavga sırasında ateşlenen pompalı tüfekten çıkan saçmalar, bu sırada arkadaşıyla iftar için fırına börek yaptırmaya giden Beyza Karabilgin'in amzuna isabet etti. Karabilgin, arkadaşlarının çağırdığı ambulansla Konya Eğitim Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedaviye alınan Beyza Karabilgin'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Beyza Karabilgin'in olay sırasında yanında bulunan arkadaşı Berk Yeğenoğlu, "Börek yaptırmaya gidiyorduk, bir anda kavganın arasında kaldık. Birbirlerine pompalı tüfekle ateş eden iki gurup vardı. Saçmalar Beyza'ya isabet edince yere düştü" dedi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Beyza Karabilgin'in ambulansla hastaneye getirilişi

-Olay anında yanında buluanan arkadaşı Berk Yeğenoğla'nun olayı anlatması

Haber-Kamera: Hasan DÖNMEZ / KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

12)GÖKÇEADA'DA TÜRK VE RUMLAR HOŞGÖRÜ SOFRASINDA İFTAR YAPTI

ÇANAKKALE'nin Gökçeada İlçesi'nde, belediye tarafından bu yıl 4'ncüsü düzenlenen Hoşgörü Sofrası'nda, Türkler ve Rum asıllı Türk vatandaşları birlikte iftar yaptı. Gökçeada Belediyesi'nce Cumhuriyet Meydanı'nda bugün gerçekleştirilen iftar programına Gökçeada Kaymakamı Muhittin Gürel, Gökçeada Metropoliti Krilyos Dragonis, İlçe Müftüsü Haydar Höyük ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yıllardır adada birlikte yaşayan Türk ve Rum asıllı Türk vatandaşları bu kez belediye tarafından iftar için kurulan Hoşgörü Sofrası buluştu. Gökçeada Belediye Başkanı MHP'li Ünal Çetin, iftar öncesinde masaları tek tek dolaşarak, davete katılanlarla sohbet etti. İlahiler ve Kuran okundu. Akşam ezanıyla birlikte oruçlar açıldı. İftara katılan vatandaşlara mercimek çorbası, etli türlü, bulgur pilavı ve tulumba tatlısı ikram edildi. Gökçeada Belediye Başkanı MHP'li Ünal Çetin, bu yıl 4'ncüsünü gerçekleştirdikleri 'Hoşgörü Sofrası'nda adada yaşayan Türk ve Rum vatandaşları bir araya getirmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Gökçeada'nın, Türkiye'nin en Batısında bulunduğunu ifade eden Başkan Çetin, bu nedenle orucun da en son açıldığını vurguladı.

İftar programını düzenleyerek, Gökçeadalılarla ve adada bulunan misafirlerle birlikte olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Çetin, "Gökçeada kendine özgü çok önemli bir coğrafya. Şöyle ki, 81 vilayetten insanın bulunduğu, aynı zamanda Rum vatandaşlarımızla birlikte huzur ve sükunet içerisinde yaşadığımız bir yer burası. İftar sofrasında da bütün insanların yine Rum vatandaşlarımızla birlikte bir arada olduğu tamamen Hoşgörü Sofrası adı altında çıkarttığımız bu iftar yemeklerini tamamen bir hoşgörü ortamında hep birlikte yaşıyoruz. Bunu yaşamaktan dolayı mutlu ve huzurluyuz" dedi.

İftar yemeğinin ardından dua edildi. Program ilahiler okunması ve sema gösterisiyle sona erdi.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

İftar yemeğinden görüntü

Yemeğe katılan vatandaşlardan görüntü

Belediye Başkanı Ünal Çetin'in vatandaşlarla sohbet etmesinden görüntü

İlahi ve Kuran okunmasından görüntü

Başkan Ünal Çetin ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN / GÖKÇEADA (Çanakkale),

=================================================

13)İZMİT' TE YOLLARDA YOĞUNLUK DEVAM EDİYOR

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkanlar TEM Otoyolu ve D-100 karayolu'nun Kocaeli kesiminde yoğunluğa neden oldu. Ankara istikametine doğru trafik yavaş ilerlerken, bazı bölgelerde ise durma noktasına geldi. İftar saatinden sonra TEM Otoyolu'ndaki trafik daha da artarken, yoğunluğun bugün akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

Eskihisar-Topçular feribot iskelesinde de yoğunluk devam ediyor. Eskihisar Feribot iskelesi Terminal Sorumlusu Serkan Avcı, "İftar saati sonrasında vatandaşların yola çıkmasıyla, İstanbul'daki trafiğin buraya akmaya başlamasıyla yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda 17 gemi ile çalışmaktayız. Bayram öncesinde gidiş dönüş 70 TL olan bir kampanyamız vardı. Bu kampanya bayram boyunca da devam edecek. Bu kampanyadan dolayı rağbet gösteren yolcularımız da var. Ayrıca temassız kart kampanyamız da var. Tek geçiş ücreti normalde 45 TL iken temassız kart ile 35 TL'ye yapılmakta. Yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Günde ortalama 10 bin aracın geçiş yapacağını tahmin ediyoruz. Bu sayı daha da artabilir" dedi.

Feribotu tercih edenler Osmangazi Köprüsü'nün çok pahalı olduğunu belirttirken, yollardaki trafik yoğunluğundan yakındı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

TEM Otoyolu'ndan görüntü

Feribot iskelesinden görüntü

Haber-Kamera: Ergün AYAZ-Mesut IŞIK-Büşra KAYA / KOCAELİ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================================

14)ÇANAKKALE'DE 2 KİLOMETRELİK ARAÇ KUYRUĞU

RAMAZAN Bayramı tatilini Çanakkale'nin güzide ilçeleri Bozcaada ve Gökçeada'da geçirmek isteyen vatandaşlar, iskelelerde uzun araç kuyruğu oluşturdu. Ramazan Bayramı'nda 4 günlük tatillerini Ege Bölgesi'nin tatil beldeleri, Gökçeada ve Bozcaada'da geçirmek isteyen vatandaşlar, iskelelerde uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oldu. Çanakkale GESTAŞ Feribot İskelesi'nde 1 kilometre, Eceabat Feribot İskelesi'nde ise yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Tatilciler saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldı.

Çanakkale Boğazı ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş yetkilileri, vatandaşların mağdur olmamaları için seferlerin saatsiz olarak doldur boşalt sistemiyle yapıldığını kaydetti.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Çanakkale Feribot iskelesindeki araç kuyruklarından görüntüler

Eceabat Feribot iskelesindeki araç kuyruklarından görüntüler

Genel ev detay görüntü

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===========================================

15)BODRUM'DA TATİLCİ YOĞUNLUĞU

MUĞLA'nın turizmdeki lokomotif ilçesi Bodrum, 4 günlük bayram tatilini fırsat bilenlerin akınına uğradı. İlçede, yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda araç kuyruğu oluştu.

Hafta sonunun bayram tatiliyle birleşmesini fırsat bilenler, dün mesai bitiminden itibaren yollara düştü. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerden tatil beldelerine gidenler, Bodrum'a da hareketlilik getirdi. Bayram öncesinde tatilciler, ilçe trafiğinde yoğunluğa neden oldu. İlçeye gelen araç sayısında 10 kat artış olduğu belirtilirken, özellikle Bodrum- Milas karayolu, Bodrum ilçe girişinde ve Kıbrıs Şehitler Caddesi'nde kilometrelerce kuyruk oluştu. Tatilcilerin sabırla kuyrukta bekleyip, korna çalmamaları da dikkat çekti.

Bayram süresince güvenlik tedbirleri nedeniyle ilçeye takviye polis ve jandarma ekiplerinin gönderildiği belirtildi. Ekiplerin güvenlik noktalarında ve yollarda tedbirleri üst düzeyde tuttukları öğrenildi.

Özel bir şirkette bölge sorumlusu olarak görev yapan, eşi ve 1 yaşındaki oğlu ile Gaziantep'ten bayram tatili için Bodrum'a gelen Erdem Tekgöz, "Bodrum girişinde ve şehir içinde oldukça uzun trafik kuyrukları var. Kimi zaman trafik durma noktasına geliyor, ama yine de sabırla bekliyoruz. Tatilimizin başlangıcı olduğu için keyfimizi bozmuyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Araç yoğunluğundan görüntü

Kuyruklardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Nilüfer DEMİR-Hülya ELTEŞ / BODRUM(Muğla),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================================

16)BOLU DAĞI'NDA BAYRAM YOĞUNLUĞU

BAYRAM tatilini memleketlerinde geçirmek için yola çıkanların TEM otoyolu Bolu Dağı Tüneli bölgesinde neden olduğu yoğunluk, gece saatlerine doğru arttı.

Bayram tatili için İstanbul'dan yola çıkarak Ankara yönüne giden tatilciler, TEM yolunun Düzce ve Bolu kesiminde yoğunluğa neden oldu. Gün boyu orta seviyede devam eden yoğunluk, gece yarısına doğru daha da arttı. Özellikle Bolu Dağı Tüneli girişinde ve viyadüklerde yoğunluk üst seviyeye çıktı. Hız sınırının 70 kilometre olduğu tünelde, tünel ile viyadükler arasındaki rampada ve viyadüklerde sürücüler yoğunluk nedeniyle yavaş gitmek zorunda kaldı.

Karayolları ile Bölge Trafik Müdürlüğü ekipleri tünel bölgesinde araç yoğunluğuna karşı önlemlerini artırdı. Karayolları, tünel içinde ve viyadüklerde kaza, araç arızası gibi trafiği olumsuz etkileyecek olaylara anında müdahale için 6 ekip oluşturdu. Ekipler, tünel girişinde hazır bekletildi. Trafik ekipleri de güzergahta önlem aldı. Düzce ve Bolu'da gişelerden çıkan tatilciler, kontrol noktasında durduruldu. Evrakları kontrol edilen sürücüler yavaş gitmleri, kurallara uymaları konusunda uyarıldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

-Trafik ekiplerinin denetimi

-Tünel girişinde araç yoğunluğu

-Karayolları ekiplerinin önlemleri

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ / DÜZCE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

17)YALOVA'DA BAYRAM TRAFİĞİ SAKİN BAŞLADI

BAYRAM tatilinin başlamasıyla birlikte tatilciler Ramazan Bayramı tatili için yollara döküldü. Arife günü yoğun trafiğe yakalanmak istemeyen tatilciler yola çıktı. Yalova'da ise bayram tatili trafiği oldukça sakin başladı. Bu bayram tatilinde hem Osmangazi Köprüsü'nün kullanılması hem de İDO'ya ait Topçular-Eskihisar hattında feribot sayısının artırılması hem de Yalova dörtyolda kullanılmaya başlanan Tonami Kavşağı nedeniyle eski trafik yoğunluğu görüntüleri oluşmadı.

YALOVA POLİSİ TEDBİRLERİ ALDI

Yalova-Bursa ve Yalova-Kocaeli karayolu üzerine ise yer yer araç yoğunluğu oluştu. Yalova istikametinden Bursa istikametine doğru yer yer yoğunluk oluştu ancak Yalova istikametinden Kocaeli istikametine ise yoğunluk yaşanmadı. Karayolunda da hem Yalova Emniyet Müdürlüğü hem de Yalova Jandarması gerekli tedbirleri aldı.  Bölge Trafik Ekiplerinin görev aldığı karayolunda akıcı bir yoğunluğun olduğu gözlemlendi. Yalova Emniyeti, şehir içerisinde Araştırma Kavşağı, Orman İşletme Kavşağı ve Tonami Meydanı'nda önlemlerini aldı. Öte yandan emniyet, karayolunda ise Osmangazi Köprüsü gişeleri, Yalova-Bursa Karayolu çıkışı ile Kocaeli-Yalova girişinde ekiplerini konuşlandırdı. Alınan tedbirler kapsamında Yalova polisinin radar uygulaması da yaptığı bildirildi.

FERİBOT SEFERLERİ ARTIRILDI

Öte yandan İDO'ya ait Eskihisar-Topçular İskelesi'nde feribot sayısının artırıldığı öğrenildi. İDO yetkilileri, Eskihisar-Topçular hattında 15 geminin karşılıklı sefer yaptığını ancak bayramda yapılacak takviyelerle gemi sayısını 18'e çıkartacaklarını söylediler. Yetkililer ayrıca karşılıklı olarak normalde 289 sefer yapıldığını ancak Ramazan Bayramı'nda sefer sayısının günde 360'a çıkarılacağını bildirdi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Karayolundan trafik görüntüsü

-İDO'dan Topçular-Eskihisar hattı görüntü

-Detaylar

Haber: Süheyla GÖZDERELİLER / YALOVA,

========================================

18)İZMİR'DE 47 KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, yol kenarında park halinde bulunan kamyonette yapılan aramada yasadışı yollardan Yunanistan'a kaçma hazırlığı yapan 47 kaçak göçmen yakalandı.

Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, bugün saat 03.30 sıralarında İzmir Çevre Yolu Örnekköy Kavşağı yakınlarında park halindeki kamyonette çok sayıda kaçak göçmen olduğu bilgisi üzerine harekete geçti. Olay yerine gelen ekipler, 34 VDU 67 plakalı kamyonetin kasasındaki 2'si Kongo Cumhuriyeti, 45'i Suriye uyruklu ve aralarında çocukların da bulunduğu toplam 47 kaçak göçmeni yakaladı. Yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalıştığı öğrenilen kaçak göçmenler, kimlik tespiti için Örnekköy Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis, kamyonet arızalandıktan sonra aracı bırakıp kaçtığı iddia edilen kimliği belirsiz sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Kaçak göçmenlerden görüntü

Ekiplerden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

19)ADIYAMAN'DA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 5 YARALI

ADIYAMAN'da, iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 5 kişi yaralandı.

Kaza, dün gece geç saatlerde Cumhuriyet Mahallesi 30 Ağustos Caddesi'nde meydana geldi. Mehmet Ayaz yönetimindeki 02 DN 142 plakalı otomobil ile Mahmut Güneş yönetimindeki 06 GNZ 17 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada, sürücüler Ayaz ve Güneş ile her iki araçzta bulunan Nuriye Ayaz, Ali Ekmekçi ve ismi öğrenilemeyen bir kişi yaralandı.

Yaralılar, ihbar üzerine gelen ambulanslarla Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Kaza sonrası otomobillerde gaz kokusunu fark eden çevre sakinlerinin ihbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri, gaz kaçırdığı saptanan aracın LPG sistemini devre dışı bıraktı.

Görüntü Dökümü

---------------------------------

Olay yeri

Yaralılar ambulansa alınması

Kazaya karışan otomobiller

Otomobillerden yola savrulan parçalar

İtfaiye erlerinin müdahalesi

Sağlık görevlileri

Polislerin önlem alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN / ADIYAMAN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Sakarya Akyazı Yalova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
title