Haberler

Dha Yurt Bülteni - 1

Üniversite hastanesinde 124 personel zehirlendi, nedeni tespit edilemedi TRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.

Üniversite hastanesinde 124 personel zehirlendi, nedeni tespit edilemedi

TRAKYA Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, aralarında doktor ve akademisyenlerinde bulunduğu 124 personelin besin zehirlenmesi nedeniyle acil servise başvurduğunu ifade ederek, "Çarşamba akşamından bu yana 124 personelimiz besin zehirlenmesi nedeniyle acil serviste tedavi edildi. Bu sabah tüm personelimiz işine dönerken, alınan su ve yemek numunesi sonuçları pazartesi günü sonuçlanacak" dedi.

Edirne'de geçen Çarşamba akşamı Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde aralarında doktorların da olduğu 124 personel, akşam yemeğinin ardından karın ağrısı ve bulantı şikayetiyle acil servisi başvurdu. Durumları ciddi olmayan hastalar tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, düzenlediği basın toplantısında tüm personelin görevine döndüğünü söyledi. Su ve yemeklerden numune alındığını ve sonuçların pazartesi günü belli olacağını kaydeden Prof. Dr. Taş, "Çarşamba akşam saatlerinden itibaren 124 personelimiz, ishal, kusma ve bulantı şikayetleriyle acile başvurdu. Hepsi hafif derecedeki bulgular vardı. Bu sabah itibariyle personelimiz işlerine dönüp çalışmaya başladı. Bunlara neden olan bulgularla ilgili araştırmamız devam ediyor. Daha netleşmiş bir durum şu anda bulamadık. Farklı olgular var. Örneğin hiç yemek yememiş hastalarımız var. Hastalarımızdan 15 kadarı hastanemizde yemek yemediği halde ishal olan personelimiz var. Kendi personelimiz olması nedeniyle bir besin zehirlenmesi olabileceğini düşündürüyor. Bunun üzerinden tetkiklerimize devam ediyoruz" dedi.

HASTALARA DA AYNI YEMEK VERİLDİ

Çarşamba günkü mercimek çorbası, kızartma, tavuk ve dondurmanın yer aldığı menüden Edirne Halk Sağlığı, Tarım, Gıda ve hayvancılık Müdürlüğü ile kendi laboratuvarları için örnekler alındığını belirten Prof.Dr.  Taş, "Pazartesi günü sonuçlarını alacağız. 1400 personelimize yemek çıktı, bunlardan 124 vaka çıktı. Personelin yediği yemek menüsünden dondurma harici aynısını hastalarımıza verdik. Hastalarımızdan etkilenen olmadı. Yemek yiyenler ve yemeyenlerin bulguları düşünüldüğünde bizim de kafamızı karıştırıyor. Başka etkilerde var mı? Bunları da araştırıyoruz. Kendi mutfağımızda yemekler hazırlanıyor, su ve yemeklerden numuneler alındı. Pazartesi günü netleşecek" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

-Başhekimin açıklaması

-Hastane genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN / EDİRNE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Künefeciye silahlı saldırıda 6 kişi yaralandı, 1 kişi kalp krizi geçirdi

MERSİN'de kimliği belirsiz iki kişi, bir gün önce çalışanlarıyla hesap yüzünden tartıştıkları künefeciye silahlı saldırı düzenledi. Kurşunların isabet ettiği 4'ü müşteri 6 kişi yaralanırken, bir kadın müşteri de kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Olay, gece yarısı merkez Yenişehir İlçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'nda meydana geldi. Henüz kimliği belirlenemeyen 2 kişi, bir gün önce hesap yüzünden tartıştıkları künefeciye, tabancalarla peş peşe ateş açtı. Şüpheliler, geldikleri otomobille kaçarken, mermilerin isabet ettiği 2 çalışan ile 4 müşteri yaralandı. Saldırı sırasında büyük korku yaşayan bir kadın müşteri de kalp krizi geçirdi.

Silah sesleri üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Kalp krizi geçiren ismi öğrenilemeyen kadın ile yaralılardan Halim Yüksel (29) ile Ahmet Cömert (40), Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Serkan Altay (19) ve Soner Çiçek (33) Şehir Hastanesi'ne, Cem Yılmaz (40) ve Eren Filit (54) ise Toros Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Polis ekiplerinin olay yerinde ve çevresinde yaptığı araştırmada, şüphelilerin saldırıda kullandığı tabancalar ile çok sayıda boş kovan bulundu.

Görgü tanıklarının ifadesine başvurup çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye alan polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

Olay yerinden görüntüler

Polisin olay yeri incelemeleri

Güvenlik önlemleri

-Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Mustafa İNSAN / MERSİN,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Bakan Soylu: Coğrafyamızda kimseyi oynatmayız

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütü PYD'ye verilen bazı silahların güvenlik güçlerince ele geçirildiğini belirterek, "Bunların kimden geldiği apaçık ortada. Coğrafyamızda ve ülkemizde kimseyi oynatmayız, buna asla müsaade etmeyiz" dedi.

Trabzon Ortahisar Belediyesi ve Ortahisar Hükümet Konağı'nın Pazarkapı Mahallesi'nde yapılacak yeni hizmet binasının temel atma töreni, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katılımıyla yapıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ak Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Ak Parti  İl Başkanı Haydar Revi, CHP İl Başkanı Turgay Güngör'ün de katıldığı tören öncesi konuşan Bakan Soylu terörle mücadeleye değindi.

'LİCE'DE OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR'

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki operasyonların devam ettiğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şöyle konuştu: "Bugün şehit cenazesinden geliyoruz. Albayımızı ahirete, o müjdelendiği cennete uğurladık. Vatansever, toprağına bağlı insanlar. Orada nasıl hizmet yaptıklarına şahit olan evladınız olarak söylüyorum; hakları ödenmez. Büyük mücadele veriyoruz. Aydoğan paşamız ile o akşam  birlikte iftar yaptığımızda söyledim. Yan yana yaptık iftarı. Dedim ki, 'Biz bu kadar değiliz. Burada sizin yanınızda sizin görmedikleriniz var. Bu ülke için şehit olanlar var. Bil ki; nerede bu mücadeleyi yaparsanız yapın, hiçbir zaman yalnız değilsiniz.' 6 bin 200 kişi ile başladığımız, ülkemizin önemli operasyonlarından biri olan Lice'de gerçekleştirilen operasyon devam ediyor. Yaklaşık 10 bin kişi ile devam ediyor. Diyarbakır ile Bingöl arasında evlatlarımız, bu mübarek Ramazan gününde uyuşturucu belası ile ülkemizi karşı karşıya bırakmaya çalışan terör örgütünün kenevir tarlalarını tek tek söküyor. Buradan bir haber vereceğim; geçen sene o tarlaların çoğunda kenevir ekiliydi. Bu sene o imkana sahip olamadılar, şimdi o tarlaların çoğunda buğday ekili. Bu hükümetimizin kararlığı ve milletimizin ortaya koyduğu irade, güvenlik kuvvetlerimizin bu yüksek azmi ve kararlılığı sonucunda gerçekleşmektedir. Oradaki mücadelemiz bilmenizi istiyorum. Diyarbakır, Bingöl, Koçaköy'de 10 bin yiğit evladımızla devam etmekte"

'COĞRAFYAMIZDA VE ÜLKEMİZDE KİMSEYİ OYNATMAYIZ'

Türkiye'de teröre destek verenlere mesaj gönderen Bakan Soylu, "En son 2 tane AT-4 dediğimiz yeni nesil, helikopter, uçak, tanksavar bütün bunlara yönelik malzemeler yakaladık. Bunların kimden geldiği apaçık ortada. PYD'ye, oradan da Türkiye sınırlarının hemen içerisine girebilmek için planlar gerçekleştiriliyor. Yapılması gereken şu; topyekün bu mücadeleyi  sergileyeceğiz ve bütün dünyaya bir mesaj vereceğiz. Coğrafyamızda ve ülkemizde kimseyi oynatmayız, buna asla müsaade etmeyiz" diyerek konuşmasını noktaladı.

Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve beraberindeki protokol butona basarak hizmetlerin temeli attı.

BİLİM SERGİSİNİ AÇTI

Bakan Süleyman Soylu, tören sonrası Ortahisar Belediyesi ve Trabzon Valiliği işbirliği ile bir alışveriş merkezindeki Altın Çağ'da Bilim Sergisi'nin açılışını yaptı. Açılışın ardından Bakan Soylu ve beraberindekiler sergiyi gezdi.

'AVNİ AKER'İN KÜÇÜK BİR BÖLÜMÜ KALACAK'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi işbirliğiyle Yavuzselim Futbol Sahası'nda düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar sonrası konuşan Bakan Soylu, "Uçak şuradan indiği ve Trabzon'u gördüğü andan itibaren yatacak yer, kalacak yer önemli değil. İyi ki varsınız. Kente birçok hizmetimiz daha olacak. Yakın zamanda Avni Aker Stadı olmayacak. Tarihi bir anı olsun diye ufak bir bölümünü bırakacağız. Burası Yavuz Selim Stadı olacak tekrar, ama buralarda çok güzel parklar olacak. Vatandaşlarımız çok güzel yeşil alanlalara kavuşacak. Nice ramazanlarda birlik ve beraberlik içinde olmak nasip olsun" dedi.

16 Nasin'da yapılan referandumda büyük bir değişimin altına imza atıldığını belirten Bakan Soylu, "Bekle bizi dünya, geliyoruz. Dünyanın ilk 10 devletinden birisi olacağız inşallah. Bunu da hep beraberler başaracağız" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Törenden görüntüler

Bakan Soylu konuşma

Bilim Sergisi açılışı

Detaylar

-------------

-İftardan görüntüler ve detaylar

Haber-Kamera: Fatih TURAN-Osman ŞİŞKO / TRABZON,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=================================================

CHP'li vekillerden şehit Yarbay Songül Yakut'un ailesine taziye

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile CHP İstanbul milletvekilleri Eren Erdem ile Gülay Yedekçi, düşen askeri helikopterde şehit olan 13 askerden  Yarbay Songül Yakut'un, memleketi Malatya'da ailesini ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

CHP'liler, Yarbay Songül Yakut için Çavuşoğlu Mahallesi'nde evlerinin yanında kurulan taziye çadırını ziyaret etti, ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ziyaretin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Allah rahmet eylesin. Yaşanan olay Türkiye'de herkesin yüreğini yaktı. Maalesef son bir ay içerisinde yaşanan ikinci helikopter kazası, geçtiğimiz ay da Tunceli'de bir helikopter düşmüş, 12 güvenlik görevlisi şehit olmuştu" dedi. Ağbaba, konunun araştırılması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Şırnak'taki bu mücadeleyi yürüten güvenliğin beyni, üst düzey görevlilerin tamamı bu kazayla beraber yok oldu. Mutlaka bu olay araştırılmalıdır. Kaza neden kaynaklanmıştır. Bununla ilgili iddialar, söylentiler var. Özgeçmişine baktığımız zaman Songül Yakut, Türkiye'de rol model olmuş, Anadolu'da yaşayan fakir fukara çocuklarına rol model olmuş bir arkadaşımız. Benimde başından beri yakından tanıdığım bir insandı. Binlerce insan gibi Songül Yakut'a da bir kumpas kuruldu. Asılsız dinlemeler, usulsüz dinlemeler, sahte raporlarla Songül Binbaşıyı ordudan görevden attılar. Ama o yılmadı, mücadele etti, yapılan o iftiraları bir bir açığa çıkarttı. Bir savaşı kazanarak, çok sevmiş olduğu görevine döndü. Songül Yarbay, Türkiye'deki Atatürkçü, vatanına, milletine ve bayrağına bağlı subaylardan biriydi. Yok edilmek istendi ama başaramadılar."

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekçi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet olduğunu, böylesi terör olaylarıyla ya da elim kazalarla yılmayacak diyerek, şöyle devam etti:

"Songül Yakut çok önemli bir kadın komutan. Türkiye'de yoksulluk içerisinde yaşayan kız çocukları için örnek olmuş bir hanımefendi. Annesinin ağıtları yürekleri dağlıyor. Songül Yakut hepimizin kardeşi, hepimizin annesidir. Bu kazanın bir an önce araştırılarak, varsa başka bir konu gündeme getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılması için elimizden geleni yapacağız."

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem de bir aile ferdini kaybettiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Aynı zamanda 13 vatan evladının, Lice'de 3 vatan evladını, bundan önceki helikopter kazasında 12 vatan evladını kaybettik. Terörün şiddetinin bir sarmala dönüşmesi üzerine birileri 16 Nisan'dan önce 'Evet çıkarsa Türkiye'de terör bitecek' diyordu. Bu bir kaza mıdır, yoksa başka bir şey midir derhal araştırmak ve bu hadise üzerindeki soru işaretlerini kaldırmak durumundayız. Çünkü tesadüf olma ihtimali çok düşük bir şekilde üst düzey ve geçmişte FETÖ tarafından hedef olmuş askerlerin aynı helikopterde buluştuğu bir hadiseyle karşı karşıyayız. Bu hadisenin bütün yönleri araştırılmak zorundadır."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Ziyaretten görüntüler

-Genel ve  detaylar

-CHP'li milletvekillerinin açıklamaları

Haber-Kamera: Mikail PELİT / MALATYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Ali İsmail Korkmaz, saldırıya uğradığı sokakta anıldı

ESKİŞEHİR'de, 2 Haziran 2013 tarihinde Gezi Parkı protestolarında polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, dövüldüğü sokakta anıldı. Baba Şahap Korkmaz, anne Emel Korkmaz ve ağabey Gürkan Korkmaz Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının önüne kırmızı karanfil bıraktı.

Ali İsmail Korkmaz'ın saldırıya uğradığı Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'taki ekmek fırının önünde anma töreni düzenlendi. Anma etkinliğine Ali İsmail Korkmaz'ın Hatay'dan gelen babası baba Şahap Korkmaz, annesi Emel Korkmaz, avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz, CHP Milletvekili Utku Çakırözer ile yaklaşık 150 kişi katıldı. Ali İsmail Korkmaz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından kalabalık  'Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür' ve 'Karanlığa teslim olmayacağız' şeklinde sloganlar attı.

'ALİ İSMAİL'E SAHİP ÇIKAMADIK'

Kalabalık adına konuşan Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Ayakanat, "Bizler, bu kente büyük umutlarla gelmiş olana Ali İsmail'e sahip çıkamadık üzgünüz. Daha büyük üzüntümüz davasına da bu kentte sahip çıkamadık. O güne kadar birçok kritik davada bu şehir güvenli şehir olarak görülüp davaları bu kente taşınırken ne yazık ki Ali İsmail'in davasında bir anda güvensiz şehir haline dönüştürülüp davası da bizlerden kaçırıldı ve tahmin ettiğimiz gibi faillerin suçları ispatlanmışken aldıkları cezalar ne bizleri, ne kamuoyuna ne de vicdanları tatmin etmemiştir" dedi.

ANNE KORKMAZ, SOKAĞA İLK KEZ GELDİ

Tören boyunca gözyaşlarını tutamayan anne Emel Korkmaz da "Olaydan sonra ilk kez bu sokağa girdim. 4 yıl önce evladım burada katledildi. Ben artık onun sesini duyamıyorum, kokusunu alamıyorum. Ali'mi çok özledim. Ona sahip çıktığınız için, unutmadığınız, unutturmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞAHAP KORKMAZ: LANETLİYORUM

Baba Şahap Korkmaz da yaptığı konuşmada, "Alişimizi unutmadığınız için, yaşatmaya çalıştığınız için ben de teşekkür ediyorum. Ruhu bizimle birlikte yaşıyor, sadece bedenini aldılar. Biz oğlumuzun onuru ile yaşıyoruz. Benim oğlum burada vahşice darp edildi. O zaman diyorum ki insanlık neredeydi? Burada oturan insanlar neredeydi? Hiç seslenmediler mi? Oğluma sahip çıkmayanları da olaya karışanları da lanetliyorum" dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra kalabalık, fırının karşısında yere konulan Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının üzerine kırmızı karanfiller bıraktıktan sonra dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Kalabalığın slogan atması,

-Anne ve babanın görüntüsü,

-Neşet Ayakanat'ın konuşmasından,

-Anne Emel Korkmaz'ın konuşması,

-Baba Şahap Korkmaz'ın konuşması,

-Ali İsmail Korkmaz'ın fotoğrafının üzerine karanfillerin bırakılması

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-ESKİŞEHİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Dernek ve kahvehanelere kumar baskını: 12 gözaltı

KONYA'da kumar oynatıldığı tespit edilen 11 dernek ve kahvehaneye yapılan baskınlarda 12 kişi gözaltına alındı.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, kent merkezinde kumar oynatıldığı tespit edilen 11 dernek ve kahvehaneye eş zamanlı baskın düzenledi. Mekanlarda yapılan aramalarda, 1 tombala makinesi, 780 tombala pulu, 1 kamera, 2 el telsizi, 1 tombala makinesine ait üfleme motoru, 90 tombala topu, 3 pompalı tüfek ve bu tüfeklere ait 23 fişek ele geçirildi.

Kumar oynanması için yer ve imkan sağlağı ve tombala oynadıkları tespit edilen, aralarında kadınların da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler işlemleri için Ahlak Büro Amirliği'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Baskından detay

Kumar ve silahlardan detay

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Köprü ayaklarında mahsur kalan iki genci itfaiye kurtardı

TOKAT'ın Erbaa İlçesi'nde, Kelkit Çayı'nın debisinin yükselmesi nedeniyle köprü ayaklarında mahsur kalan iki genci itfaiye kurtardı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Erbaa Sağlık Meslek Yüksekokulu öğrencisi 20 yaşındaki Sinan Güner ile arkadaşı 19 yaşındaki Hasan Hüseyin Caner, balık tutmak amacıyla Kelkit Çayı üzerine kurulu Karayaka Köprüsü'ne geldi. İki arkadaş, çayın debisinin düşük olması nedeniyle köprünün ikinci ayağına geçti. Dün saat 18.30 sıralarında Tepekışla Hidroelektrik Santrali'nde savak kapaklarının açılması ile su aniden yükseldi. Güner ve Caner, köprü ayaklarında mahsur kaldı. Devriye görevi yapan polislerin fark ettiği gençler için olay yerine Erbaa İtfaiye ekipleri çağırıldı. Mahsur kalan gençler, itfaiyenin köprü üstünden sarkıttığı halat yardımıyla bulundukları yerden kurtarıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------

-Köprü ayağındaki iki arkadaş

-Itfaiyenin çalışması

-Halatla kurtarılmaları

Haber-Kamera: İbrahim UĞUR/ERBAA (Tokat),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

(ÖZEL) - Bir haftadır aranan iki kız dairede kilitli bulundu

GAZİANTEP'te ailelerin bir haftadır haber alamadığı ve her yerde aradığı 14 yaşındaki N.A. ile 15 yaşındaki M.S. isimli kızlar, apartman dairesinde kilitli halde bulundu. Kızlar, itfaiye tarafından kurtarıldı.

Olay, dün öğleden sonra Öğretmenevi Mahallesi'nde meydana geldi. 4 katlı binanın zemin katındaki daireden yardım çığlıkları duyanlar polise haber verdi. İhbarla gelen polis ekiplerine kapının ardındaki N.A. ile M.S. isimli kızlar, ailelerinin geçen hafta erkek arkadaşlarının olduğunu öğrenmesi üzerine korkup eve gitmediklerini ve isimlerini bilmedikleri bir kadının yanında kalmaya başladıklarını anlattı. N.A. ile M.S.'nin, pişman olduklarını ve kurtulmak istediklerini söylemesi üzerine itfaiye ekipleri, 3 kilitle güçlendiren kapıyı açıp kızları kurtardı. Kızlar, olay yerine gelen ve kendilerini bir haftadır arayan aileleriyle birlikte ifadelerinin alınması için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Kızların üzerine kapıyı kilitleyip ortadan kaybolan kadının kimliğinin belirlenerek yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Olay yeri

İtfaiye ekipleri

Polis ekipleri

İtfaiye ve polis ekiplerinin olay yerinden ayrılışı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Temizlik işçilerinin bulduğu not, polisi alarma geçirdi

ÇORUM'da temizlik işçilerinin caddede bulduğu '7'nci kattayım, beni zorla tutuyorlar' yazılı not, polisi alarma geçirdi. Bölgede yapılan araştırmada, şüpheli bir duruma rastlamadı.

Gazi Caddesi'nde dün temizlik işçileri, 'Yardım edin. 7'nci kattayım, beni zorla tutuyorlar' yazılı notu bulunca polise haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, önce notun atıldığı tahmin edilen en yakın apartmanda araştırma yaptı. Herhangi bir olumsuzluğa rastlanmayınca, bu kez çevredeki diğer binalarda inceleme yapıldı, yöneticilerden bilgi alındı.

Ancak yapılan çalışmalarda olumsuz bir duruma rastlanmadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Polisin binalarda arama yapması

Aparman yöneticileriyle görüşmesi

Kapıların ziline basması

Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR-ÇORUM,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Cenaze yolunda kaza: 3 ölü, 1 yaralı

KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun İlçesi'nden, Andırın İlçesi'ndeki yakınlarının cenaze törenine gidenleri taşıyan otomobil, kontrolden çıkıp 15 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü 68 yaşındaki Saim Sürmen ile eşi 60 yaşındaki Kifayet Sürmen ve yakınları 68 yaşındaki Yaşar Candemir öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

Kaza, dün öğleden sonra Andırın- Kadirli Karayolunun 10'uncu kilometresindeki Halbur mevkiinde meydana geldi. Göksun İlçesi'nden Andırın İlçesi'ndeki yakınlarının cenazesine gidenleri taşıyan Saim Sürmen yönetimindeki 46 F 0011 plakalı otomobil, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 15 metrelik uçuruma yuvarlandı. Yoldan geçen diğer yolcuların durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirmesi üzerine kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Uçuruma yuvarlanan otomobile ulaşan ekipler, sürücü Saim Sürmen ile eşi Kifayet Sürmen ve araçta bulunan Yaşar Candemir'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Otomobilden çıkarılan Saim ile Kifayet Sürmen çifti ve Yaşar Candemir'in cesetleri, otopsi için Andırın Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Aynı otomobilde bulunan Bahri Darıcı ise ağır yaralı olarak Kahramanmaraş Necip Fazıl Devlet Hastanesine götürülerek acil serviste tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Cenazelerin morgdan alınması

Cenazelerin araca konulması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN / ANDIRIN(Kahramanmaraş),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=========================================

Karabük'te soba zehirlenmesi: 2 ölü

KARABÜK'ün Eskipazar İlçesi'nde 85 yaşındaki Hüseyin ve eşi 82 yaşındaki Döndü Sertkaya, evlerinde sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü.

Hasan Sertkaya, iftarın ardından anne ve babasının Yeni Mahalle Erengül Sokak'taki evine gitti. Evin ışıklarının yandığını gören ancak zile basmasına rağmen kapıyı açan olmayınca endişelenen Hasan Sertkaya, kapıyı kırarak içeriye girdi. Sobanın bulunduğu odadaki kanepelerde anne ve babasını hareketsiz yatarken bulan Sertkaya, 112 Acil Servis'i aradı. Gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde yaşlı çiftin öldüğü belirlendi. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendikleri belirlenen çiftin cesetleri, yapılan incelemenin ardından Eskipazar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Olay yeri

-Cenazeler evden çıkarılırken

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE / KARABÜK,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Otomobil ile yolcu minibüsü çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

OSMANİYE'de otomobil ile yolcu minibüsünün çarpıştığı kazada, 52 yaşındaki İlyas Taştepe öldü, 8 kişi de yaralandı.

Kaza, dün saat 18.00 sıralarında Osmaniye-Kadirli karayolunun Nohuttepe Köyü yakınlarında meydana geldi. İlyas Taştepe yönetimindeki 80 FZ 864 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Bahattin Poçulu yönetimindeki 80 M 0537 plakalı yolcu minibüsü ile kafa kafaya çarpıştı. Otomobilde sıkışan sürücü Taştepe ile minibüsteki 8 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine jandarma, itfaiye ve çok sayıda ambulans sevk edildi. İtfaiye erleri tarafından otomobilden çıkarılan Taştepe ile diğer 8 yaralı, ambulanslarla Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan Taştepe, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Tedavileri süren 8 yaralanın ise durumlarının iyi olduğu bertildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Sağlık görevlilerinin yaralılara müdahale etmesi

Otomobilde sıkışan İlyas Taştepe'yi kurtarma çalışması

Kaza yerindeki ambulanslar

Yaralının sedyeye konulması

Çekici üzerindeki minibüsten görüntü

Kaza yeriden görüntü

Otomobilin kopan kapısından görüntü

Jandarmanın kaza yerinde ölçüm yapması

Jandarma araçlarından görüntü

Otomobilin içinden görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim EMÜL/OSMANİYE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

======================================

Otomobil ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

ADANA'da otomobil ile kamyonun çarpıştığı kazada, 1 kişi öldü, 2'si çocuk, 7 kişi de ağır yaralandı.

Kaza, dün saat 22.15 sıralarında merkez Sarıçam İlçesi D-400 karayolu Kürkçüler mevkiinde meydana geldi. Bülent Barut yönetimindeki 01 ETD 77 plakalı otomobil ile Yakup Ökten yönetimindeki 72 AY 919 plakalı kamyon, kavşakta çarpıştı. Kamyonun devrildiği, otomobilin ise hurdaya döndüğü kazada, 8 kişi yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine polis ve itfaiye ekibi ile çok sayıda ambulans sevk edildi. Can pazarının yaşandığı kazada, otomobilde bulunan 2'si çocuk, 6 kişi ile kamyondaki 2 kişi, itfaiye erleri tarafından çıkarıldı.

Yaralılar, hazır bekleyen ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Özel bir hastaneye kaldırılan, henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı. Diğer yaralıların sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Kaza yerinden görüntü

Polisin olay yerine gelen ambulansı yönlendirmesi

Ambulansın içindeki yaralı kız çocuğundan görüntü

Yerde yatan yaralıya sağlık ekbinin müdahalesi

Yaralı kız çocuğunun ambulansa taşınması

Otomobildeki yaralı iki kadından görüntü

Sağlık ekiplerinin yaralı kadınlara müdaha etmesi

İtfaiye ve sağlık ekiplerinin yaralı kadınları otomobilden çıkartması

Yaralı kadınların ambulanslara taşınması

Yaralı başka birinin ambulansa taşınması

Ambulanslardan birinin kaza yerinden siren çalarak gidişi

Kaza karışan otomobil ve kamyondan görüntü

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ / ADANA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 3 yaralı

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada, 1 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı.

Kaza, dün akşam saat 21.00 sıralarında Karaman Yolu Barbaros Mahallesi yakınlarında meydana geldi. 29 yaşındaki Nuri Develi yönetimindeki 42 YK 489 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp karşı yönden gelen 25 yaşındaki Mustafa İpek yönetimindeki 42 YT 796 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücüler Develi ve İpek ile Tarık Bettemir ve İsmail İpek yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan İsmail İpek, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Yaralıların ambulanslara alınması

Kaza yeri detay

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Atilla ATMACA / EREĞLİ(Konya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================================

Elazığ'da kaza: 1 ölü, 2 yaralı

ELAZIĞ'da kontrolden çıkan otomobilin bariyerlere çarpıp takla atması sonucu 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Kaza, Elazığ- Bingöl karayolu 20'nci kilometresi, Mollkendi Köyü yakınlarında meydana geldi. Elazığ yönüne giden Fatih Ahmet Varol yönetimindeki 23 AT 465 plakalı otomobil, kontrolden çıkıp yolun sağındaki bariyerlere çarpıp takla attı. Kazada, 55 yaşındaki Yüksel Çınar öldü, henüz kimlikleri öğrenilemeyen 2 kişi ise yaralandı.

Araçta sıkışan yaralılar, olay yerine sevk edilen itfaiye ekiplerince çıkarıldıktan sonra, hazır bekleyen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Takla atan araç

-Kaza yerinden görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ / ELAZIĞ,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=======================================

Şemdinli'de 36 bin 500 paket kaçak sigara yakalandı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi Tekeli Köyü Mirgesav Dağı bölgesinde devam eden operasyonlar kapsamında yapılan çalışmalar sonucu 36 bin 500 paket kaçak sigara ile 372 kilogram nargile tütünü ele geçirildi.

Öte yandan, yine aynı bölgede yapılan gözetleme faaliyetleri sırasında Oğlaklı bölgesinde durdurulan bir kamyonda gizli bölmelere zulalanmış çok sayıda kaçak sigara yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan operasyonlarla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: '34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı unsurları tarafından, Hakkari / Şemdinli / Tekeli / Mirgesav Dağı'nda 01 Haziran 2017 tarihinde yapılan gözetleme faaliyeti esnasında tespit edilen hareket halinde üç adet kamyona Tekeli köyünde yapılan müdahale sonucunda 36500 paket kaçak sigara ile 372 kg nargile tütünü ele geçirilmiştir. Yine aynı bölgedeki bir diğer olayda da 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı unsurları tarafından 01 Haziran 2017 tarihinde yapılan gözetleme esnasında Oğlaklı Kuzeyindeki Öküz Deresi mevkiinde tespit edilen bir kamyona yapılan müdahale sonucunda kamyonun zula olarak tertip edilen gizli bölmesinde çok miktarda kaçak sigara ele geçirilmiştir.'

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Fotoğraflar

Haber: HAKKARİ-ANKARA,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

==========================

Tokat'ta kullanılmayan tek katlı ahşap ev çöktü

TOKAT'ta, kullanılmayan tek katlı ahşap ev çöktü.

Küçük Beybağı Mahallesi, Akdeğirmen Sokak'ta Selma Yörük'e ait boş durumdaki bahçeli tek katlı ahşap ev dün akşam saatlerinde çöktü. Binanın çöktüğü gören mahalle sakinlerinden Emrah Topal, bu sırada evin bahçesinden 2 çocuğun çıktığını görünce durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çöken evde başka kişiler olabileceği şüphesiyle, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen arama kurtarma ekipleri bina enkazına, "Sesimizi duyan var mı?" diye seslendi. Ses gelmemesi üzerine ekipler çöken evde arama yaptı. Yaklaşık 1 saatlik çalışma sonrasında göçük altında kimsenin olmadığı anlaşıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------

-Çöken evin enkazı

-AFAD ekiplerinin arama çalışmaları

-Mahalle sakininin konuşması

-Detaylar

Haber-Kamera: Fatih YILMAZ / TOKAT,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

===================================

Çanakkale'de kuruyan ormanlara inceleme

ÇANAKKALE'deki Katrandağı ve Kazdağı'nda başta karaçam ve sahilçamı olmak üzere kestane, gürgen ve kayın ağaçlarında görülen kurumalar, görevlileri harekete geçirdi. Bazı köylüler, ağaçlardaki kurumaya asit yağmurlarının neden olduğunu söylerken, Orman idaresi yetkilileri yaptıkları incelemede, ilk bulgulara göre zararlı organizma tespit edilmediğini, ana faktörün kuraklık olabileceğini belirtti.

Çan İlçesi ormanlarını oluşturan Katrandağı ile Çan, Bayramiç ve Yenice ilçelerini kapsayan Kazdağı bölgesinde, son iki yılda görülen toplu orman kurumaları yetkilileri harekete geçirdi. Çan Katrandağı'nda yoğun olmak üzere Kazdağı'nın kuzey yamaçlarındaki Bayramiç İlçesi Çırpılar, Evciler ve Karaköy bölgelerinde karaçam, sahilçamı, kestane, gürken ve kayın ağaçlarında yaprak ve gövde kurumaları görüldü. Endişe yaratan tabloya köylüler asit yağmurlarının neden olduğu yorumunu yaparken, Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri, bir süredir gündemde olan orman kurumalarını mercek altına aldı.

Orman Genel Müdürlüğü'nce İstanbul, Çanakkale ve Bursa orman bölge müdürlüklerindeki ormanlık alanlarda görülen karaçam ve sahilçamı kurumalarını yerinde görmek ve konuyla ilgili incelemeler yapmak üzere bir heyet görevlendirildi. Orman Zararlıları ile Mücadele Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Akın Emin, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Entomolojisi ve Koruma Ana Bilim Dalı Başkanlığından Prof. Dr. Mustafa Avcı ve Toprak İlmi ve Ekoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığından Doç. Dr. Yasin Karatepe'den oluşan teknik heyet, Çanakkale ormanlarında incelemeler yaptı. Çanakkale, Çan, Yenice ve Biga Orman İşletme Müdürlüğünü kapsayan çalışmalarda, 250 metre ile 500 metre rakım aralığındaki bazı bölgelerde karaçam ağaçlarında meydana gelen kurumaların nedeninin tespiti için orman bitkisi ve bitkisel ürünlerinde görülen zararlı organizmalar açısından inceleme yapıldı. Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy da katıldığı incelemede, kuruyan ağaçların sürgün, dal, gövde ve kök yapıları incelenerek açılan toprak profillerinden tahlil için toprak örnekleri alındı.

Yapılan inceleme ve örnekleme çalışmalarında ilk bulgulara göre zararlı organizma tespiti yapılamadı. Kuruyan karaçamların, optimum dikey yayılış alanının dışında, 700 metre rakımların altında olduğu, kurumaların zararlı organizmalar nedeniyle değil, ana faktörün kuraklık olabileceği kanaatine varıldı. Alınan ağaç ve toprak örneklerinin laboratuvarda incelenmesi sonucunda teknik heyet tarafından bir rapor düzenleneceği bildirildi.

Çanakkale'nin adı son dönemde Çan ve Biga ilçelerindeki termik santrallerin yanı sıra, Kazdağı bölgesindeki altın madenleri ile anılmaya başlamıştı. Çevreciler de bunun ormanlara, sulara ve doğal hayata zarar vereceği endişesiyle bir süredir çeşitli eylemlerle kamuoyuna seslerini duyurmaya çalışıyordu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Arşivden Kazdağı ve Kazdağı'ndan görünen Çan Termik Santrali görüntüsü

Kuruyan ağaçlardan görüntü

Haber-Kamera: Burak GEZEN / ÇANAKKALE,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

========================================

Bakan Eroğlu: Marmara'ya 21 milyar TL'lik yatırım yapacağız

ORMAN ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Marmara Bölgesi'ne 2019 yılına kadar baraj, gölet ve milli parkların bulunduğu 21 milyarlık yatırım yapılacağını açıklayarak, "İçme suyu tesisleri, barajlar ve milli parkların olduğu master plan var. Bu yatırımlar 2019 yılına kadar tamamlanacak" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Orköy kredi sertifikiları dağıtım töreni ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin halka verdiği iftara katılmak için Adapazarı'na geldi. Bakan Eroğlu ilk olarak Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'u makamında ziyaret etti. Bakan Eroğlu yaptığı açıklamada, Marmara bölgesinde 2019 yılına kadar 21 milyar liralık baraj, gölet ve milli park gibi yatırımları yapılacağını belirterek, "Sayın Cumhurbaşkanımız talimat verdi biliyorsunuz. 6 aylık bir hedef koyun dedi. 6 aylık hedefimizi Cumhurbaşkanlığı makamına gönderdik. Bir bir hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. 2. büyük hedefimiz 2019, 3'ncüsü 2023 hedefleri. 2019 yılına kadar Marmara bölgesinde Sakarya'mızın dahil olduğu 21 milyar TL'lik bir yatırım yapılacak. İçme suyu tesisleri, dere ıslahları, barajlar göletler, ormancılık, milli parkların yer aldığı master plan. Biz burada 2019 yılına kadar 14 tane baraj ve göleti inşa edeceğiz. Bunlardan 2 tanesi bitti, 9'u inşa halinde. Sulamada da 20 tane büyük sulama tesisini burada tamamlamak istiyoruz, 4'ü bitti, 12 tanesi inşa halinde" dedi.

ŞEHİT TÜMGENERALİN ANNESİNİ ZİYARET ETTİ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şırnak'taki helikopter kazasında şehit olan Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın annesi Hamide Çoban'ı Serdivan İlçesi Yazlık Mahallesi'nde yaşadığı evinde ziyaret etti. Bakan Eroğlu'nu aile kapıda karşıladı. Taziye ziyaretinde Bakan Eroğlu'na Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti Sakarya Milletvekilleri Şaban Dişli, Ayhan Sefer Üstün ve Ali İhsan Yavuz eşlik etti.

Bakan Eroğlu şehit annesine başsağlığı dileğinde bulunurken, hatip eşliğinde dua edildi. Eroğlu ziyaretin ardından Sakarya'dan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Bakanın gelişi

-Bakanın açıklamaları

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER / ADAPAZARI(Sakarya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

================================================

İzmir'de 'yeryüzü sofrası' kuruldu

İZMİR'de Macera Kulübü tarafından düzenlenen 'yeryüzü sofrası' iftar etkinliğine, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ile Atilla Sertel ile birlikte 500 kişi katıldı.

Macera Kulübü'nün Kordon'daki çimler üzerinde düzenlediği 'Yeryüzü Sofrası' iftar etkinliğine CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel ile Tacettin Bayır ile birlikte yaklaşık 500 kişi katıldı. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte kulüp üyeleri, vatandaşlara keşkek ve su ikram etti. Ezanın okunmasıyla birlikte katılımcılar, yanlarında getirdikleri yemeklerle iftar yapıp, birlikte bol bol hatıra fotoğrafı çekti. CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da etkinlikte kazanın başına geçerek tabaklara keşkek koydu.

Macer Kulübü Başkanı Toprak Özmen, "Her yıl ramazan ayında 3 defa yaptığımız etkinliğin şu an ilkini gerçekleştiriyoruz. Bu yıl keşkek ve su bizim ikramımız. Bu etkinliğe oruç olan olmayan; her inançtan, her kültürden insanlar davetli. İzmir'in kültüründe ne var? Paylaşım var, hoşgörü var, anlayış var, insanları etnik olarak ayırmak yok, insanları dinsel olarak ayırmak yok. Bu hoşgörü sofrasında; inanan, inanmayan, her dinden, her inançtan, her kültürden insanlara yer var. Biz insanlara gelin ekmeğimizi suyumuzu paylaşalım diyoruz, zengin bir Halil İbrahim sofrası kuralım diyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Yeryüzü İftar Sofrası'ndan görüntü

Vatandaşlardan görüntü

Tacettin Bayır'ın keşkek doldurmasından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY / İZMİR,

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

=====================================

Cankurtaranlar yarıştı

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 6'ncısı düzenlenen Cankurtaranlar Yarışması kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Kemer'de düzenlenen Cankurtaran Yarışması, Ayışığı Plajı'nda yapıldı. Cankurtaranlık mesleğine dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen yarışmada katılımcılar ilk etapta 100 metre yüzerek kıyıya ulaştı. İkinci etapta yaklaşık 60 metre uzaklıktaki kazazedeleri kıyıya taşıyarak kurtardı. Yarışın son etabında ise yarışmacılar 200 metre koşunun ardından 100 metre yüzerek kıyıya ulaştı ve tekrar 200 metre koşunun ardından flamalara ulaştı.

Yarışta bazı sporcular zor anlar yaşarken, fenalaşan bir sporcuya ise denizde güvenlik önlemi alan Sahil Güvenlik ekipleri yardım etti. Yarışta Eren Akdağ birinci, Celal Kustuk ikinci, Kaan Peyami Orhan üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, yarışmanın turizm merkezlerinde yaşanan su sporları ve boğulma olayları açısından önemli olduğunu söyledi. Feslihan, "Yarışma, hem cankurtaranlık mesleğinin gelişmesine katkı sağlıyor, hem de cankurtaranlık noktasında farkındalığı artırıyor. Her geçen sene bu yarışa katılan sayısının artmasını istiyoruz. Hatta Antalya genelinde yapılması lazımö dedi.

Kemer Turistik Otelciler Birliği (KETOB) Başkanı Tayyar Gül de 6 yıldan beri düzenlenen yarışlarla katılımcı sayısının her geçen sene arttığını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Yarışmaya katılanlar ve protokol

'Guard' yazısından detay

Yarışmanın başlangıcı ve detaylar

Bir sporcu yerde otururken detay

Yarışmalardan detaylar

Bitiş çizgisi

Bir sporcunun yere yatması

Yarışmanın bitişi

RÖP 1: Mustafa Cihad Feslihan (Kaymakam)

Sahneye çağrılan birinci

RÖP 2: Tayyar Gül (KETOB Başkanı)

Dereceye girenlerden detay

Haber-Kamera: Levent YENİGÜN / KEMER(Antalya),

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ

============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Üniversitesi Ali İsmail Korkmaz Veysel Eroğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title