Haberler

Dha Yurt: Bulgaristan'da Erken Genel Seçim İçin Trakya'da Oy Kullanma İşlemleri Başladı

BULGARİSTAN'da erken genel seçim için Trakya'da yaşayan Bulgaristan vatandaşı Türk seçmenler Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli' de kurulan 9 sandıkta sabah erken saatlerinde oy kullanmaya başladı.

BULGARİSTAN'da erken genel seçim için Trakya'da yaşayan Bulgaristan vatandaşı Türk seçmenler Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli' de kurulan 9 sandıkta sabah erken saatlerinde oy kullanmaya başladı. Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde oy kullanmak için bekleyen 1 kişi aşırı yoğunlukta sıranın kendisine gelmesini beklerken fenalaşarak hastanelik oldu.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, parlamentoyu feshederek erken seçim kararı almasının ardından Trakya'da yaşayan Bulgaristan ve Türk vatandaşlığı bulunan seçmenler kurulan sandıklarda sabah saat 07.00'de oy kullanma işlemlerine başladı. Bulgaristan vatandaşı seçmenler Edirne, Tekirdağ, Çorlu, Kapaklı ve Ergene İlçeleri ile Kırklareli ve Lüleburgaz İlçesi'nde kurulan toplam 9 sandıkta akşam saat 20: 00'a kadar oy kullanabilecek. Edirne'de Bulgaristan Başkonsolosluğu önüne sabah erken saatlerde kurulan sandıklara oy vermeye gelen Türk seçmenler girişte zaman zaman uzun kuyruklar oluşturdu. Bulgaristan Başkonsolosluğunun 2'nci katında kurulan sandıkta oylarını kullanan Türk seçmenler konsolosluktan ayrıldı.

ÇORLU'DA SEÇİMLERE YOĞUN İLGİ

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde yaşayan Bulgaristan vatandaşları sabah erken saatlerde sandık başına akın ettiler. Oy kullanmak için sandık başına gelen vatandaşlar listede isimleri olmadığı için Kiril alfabesiyle dilekçe doldurarak oylarını kullandılar. Çorlu merkez'de kurulan iki sandıkta vatandaşlar oyları kullanmak için erken saatlerde sandıklara akın etti. Asılan listelerde adı olmayanlar ise Bulgaristan Yüksek Seçim Kurulunun aldığı karar ile Kiril alfabesiyle dilekçe doldurup oy kullanabildiler. Yoğun kalabalığın olması nedeniyle oy verme sırasında bekleyen bir vatandaş ise baygınlık geçirdi. Yaşlı adam sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

"SANDIK SAYISI AZ"

Hak ve Özgürlükler Trakya Temsilcisi Güner Çetin ise sandık sayısının az olması ve Bulgaristan Hükümetinin almış olduğu Kiril alfabesiyle dilekçe yazıp oy kullanma işleminin aksamaya neden olduğunu söyledi. Çetin, " Daha dilekçelerimiz dışarıda doldurup komisyon önünde imza atabiliyorduk.Bulgaristan Yüksek Seçim kurulu bir karar alıp komisyon önünde Kiril alfabesiyle kendi el yazısıyla dilekçe doldurulması zorunluluğu getirdi.Buda oy verme işlemini zorlandırıyor.Bu şu demektir ki bizim buradaki oy potonsiyalimizi istemiyorlar.Maalesef dilekçe işlemi zor oluyorödedi.

Kırklareli'de ise seçmenler oy kullanmak için Türkiye Odalar ve Borsalar Lesisi'de kurulan sandıkta oylarını kullanmaya başladı. Bulgaristan'da yapılan ergen genel seçimlere katılan 13 parti arasında, Türk seçmenlerin oylarını almak için Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ile Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar (DOST) partisi seçim barajını açmak için yarışıyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Edirne

Konsoloslik önünde kalabalık

Kalabalık detay

Oy kullanma işlemleri

Sandığa oy kulananler

(Çorlu)

Okul önünde bekleyenler

Oy verme

Dilekçe dolduranlar

Uzun kuyrukta bekleyenler

Bayılan yaşlı adam

Sağlık ekiplerinin müdahalesi

Haber-Kamera: Ali Can ZERAY-MEHMET YİRUN/EDİRNE, (Tekirdağ) ÇORLU,

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulgaristan Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title