Haberler

Dha Yurt - 15 Temmuz'da Saldırıya Hazırlanan Deaş'lılardan 5'i Tutuklandı

Operasyondan sıcak görüntüler GAZİANTEP'te, polis tarafından düzenlenen operasyonda; 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yapılacak anma etkinliklerine silahlı ve bombalı eylem hazırlığında oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 18 kişiden 5'i tutuklandı.

Operasyondan sıcak görüntüler

GAZİANTEP'te, polis tarafından düzenlenen operasyonda; 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yapılacak anma etkinliklerine silahlı ve bombalı eylem hazırlığında oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 18 kişiden 5'i tutuklandı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçen 12 Temmuz günü, terör örgütü DEAŞ'ın 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma etkinliklerine yönelik, silahlı ve bombalı eylemler yapacağı ve bu eylemler için uzun süreden bu yana hazırlık içerisinde oldukları değerlendirilen teröristlerin yakalanması için harekete geçti. Gaziantep ve Nizip'te çeşitli adreslere insansız hava aracı desteğiyle düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda; DEAŞ mensuplarının sınırdan Türkiye'ye sahte kimlik veya pasaport temin ederek geçiş yapacakları düşünülen 9'u Türk, 8'i Suriye ve 1'i Irak vatandaşı 18 kişi yakalandı.

Yakalanan şüphelilerin ev, işyeri ve araçları ile üst aramalarında 1 kurusıkı tabanca, 1 dürbün, 1 çift kayıp plaka ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgulamaları ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere, 10'u adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 5 şüpheli ise tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Operasyona katılan ekipler

Ekiplerin drone ile çekilen görüntüleri

Özel harekatçıların baskınları

Özel harekatçıların aldığı önlem

Evlerde yapılan aramalar

Gözaltına alınan şüpheliler

Şüphelilerin adliyeye sevk edilişi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hasan KIRMIZITAŞ -GAZİANTEP-DHA)

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title