Haberler

Dha Yurt - 100 Üniversiteli Şehitler İçin Sabaha Kadar Nöbet Tuttu

KARABÜK Üniversitesi'nde eğitim gören 19 ülkeden ve 81 ilden toplam 100 öğrenci, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü nedeniyle ellerinde maketten yapılan tüfeklerle sabaha kadar nöbet tuttu.

KARABÜK Üniversitesi'nde eğitim gören 19 ülkeden ve 81 ilden toplam 100 öğrenci, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci yıldönümü nedeniyle ellerinde maketten yapılan tüfeklerle sabaha kadar nöbet tuttu.

Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından kampüs içerisindeki Sosyal Yaşam Merkezi'nde, 'Şehidim; bu gece nöbet bizde' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Vali Mehmet Aktaş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Davetlilere üzüm hoşafının ikram edildiği gecede saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve ardından Kuran'ı Kerim okundu. Daha sonra üniversitede eğitim gören 19 ülkeden ve 81 ilden toplam 100 öğrenci, tek tek alana çağrılarak sabah namazına kadar tutulacak nöbete davet edildi. Alana ellerinde maketten yapılan tüfeklerle gelen öğrenciler, 'Şehidim; bu gece nöbet bizde' diye slogan atarak sabah namazına kadar sürdürecekleri nöbete başladı. Gecede Çanakkale destanını anlatan türkülerin ardından tiyatro gösterileri, Çanakkale oratoryosu sahnelendi, şiir dinletileri yapıldı.

Öğrencilerin nöbeti sabah ezanıyla birlikte sona erdi. Rektör Prof. Dr. Refik Polat, kazanın başına geçip nöbeti bitiren öğrencilere kırık buğday çorbası dağıttı. Rektör Refik Polat, öğrencilerin akşam 19.00'dan başlayıp sabah ezanına kadar nöbet tuttuğunu söyleyerek, "Bu çok farklı bir duygu. Herkes Türkiye'yi anavatanı sayıyor. Bu gençleri gördükçe insan hem duygulanıyor hem de geleceğe olan bakışını, ümidini hiçbir zaman kaybetmiyor. Bu soğuk ve yağmurlu havada sabaha kadar nöbet tutan öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------

-Nöbet tutacak öğrencilerin alana gelmesi

-Üzüm hoşafı ikramı

-Tiyatro kulübü öğrencilerinin gösterimi

-Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ın çorba ikramı

-Rektör Prof. Dr. Refik Polat'ın açıklaması

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

============================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Aktaş Safranbolu Çanakkale Karabük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title