Haberler

Dha İstanbul - Yurtdışı  Oyları Uçakla Getiriliyor

Kanada'da kullanılan 8 torba dolusu oy, İstanbul'a getirildi.

Kanada'da kullanılan 8 torba dolusu oy, İstanbul'a getirildi.

Haber-Kamera: Faik KAPTAN - Murat ÇAKIR - İbrahim YILDIZ/İSTANBUL DHA)

Türkiye'de 16 Nisan'da yapılacak Anayasa referandumu için yurt dışında yaşayan 3 milyondan fazla kişinin kullandıkları oyların ilk grubu

THY'ye ait bir uçakla Kanada'dan İstanbul'a getirildi.

THY'nin tarifeli seferiyle bugün saat 14.50'de Toronto'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na diplomatik kuryeler tarafından getirilen oy torbaları uçaktan yoğun güvenlik önlemleri altında indirildi. Torbalar apron da yetkililere teslim edildi. Kanada'dan getirilen ilk oyların 6 torbasının Toronto'dan, 2 torbasının da Vancouver'den getirildiği belirtildi. Özel bir araçla uçak altından alınan torbaların apron bölgesinde oluşturulan Yüksek Seçim Kurulunun Bakırköy Şubesindeki Hakim'e teslim edildiği öğrenildi. Yetkililer torbaların işlemlerinin tamamlanmasından sonra da Ankara'ya götürüleceğini söylediler.

ÜÇ UÇAK AVURUPA'DA

Edinilen bilgiye göre oy kullanma süresinin tamamlanması üzerine Avrupa ülkelerindeki oy torbaları THY'ye ait üç adet charter uçak bugün yola çıktı. Mühürlenmiş oy torbaları aynı gün içinde teslim alınıp diplomatik kuryeler tarafından Ankara'ya getirilecek. Her uçakta, 6 kişiden oluşan Oy Torbaları Nakil Komisyonu ve YSK'nın görevlendirdiği 2 kişi ile Dışişleri Bakanlığının görevlendirdiği bir diplomatik kurye olmak üzere toplam 9 kişi bulunacak. Birinci uçak Berlin-Kopenhag-Stokholm-Londra, ikinci uçak Münih-Lyon, üçüncü uçak ise Köln hattında olacak. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya gibi Avrupa dışındaki 86 temsilcilikte kullanılan oylar ise İstanbul üzerinden Ankara'ya gönderilecek.

Yüksek Seçim Kurulu oyları getirecek olan THY ile yapılan anlaşma konusunda şu bilgilendirmeyi yaptı:

" Charter uçakları 34 temsilciliğe ait toplam oyların yüzde 85'ini Ankara'ya getirecek. Charter uçakların hatları dışında kalan 86 temsilciliğe ait 228 diplomatik oy torbasının intikali ise 131 diplomatik kurye (47 merkez + 84 misyon kurye) ve satın alınan 214 boş koltuk ile toplam 345 bilet alımı yapılarak gerçekleştirilecek"

Görüntü Dökümü:

----------

-Uçağın inişi ve park pozisyonuna gelişi

-Uçağın kapısının açılması

-Uçaktan inen görevliler ve oy torbaları

-Görevlilerin oy torbalarıyla görüntüleri, oy torbaları üzerinde ki ibareler, mühür

-Oy torbalarıyla görevlilerin özel bir araca binişleri

-Aracın gidişi

-Uçaktan inen diğer yolcular

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Toronto Türkiye Kanada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title