Haberler

Dha İstanbul - Taşyapı'nın Şikayeti Üzerine Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu İfade Verdi

Yüksel KOÇ/İSTANBUL DHA

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Taşyapı İnşaat A.Ş. ve sahibi Emrullah Turanlı'nın şikayeti üzerine hakkında "Basın yoluyla hakaret" suçundan başlatılan soruşturma kapsamında Anadolu Adalet Sarayı'na gelerek ifade verdi.

İfadesinde, Taşyapı'nın Kadıköy Belediyesi'ne açtığı bir dava nedeniyle Kadıköy halkını bilgilendirmek için açıklama yaptığını söyleyen Nuhoğlu, haberleştirilen bu açıklamada da ne firmaya ne de sahibine hakaret unsuru bulunmadığını söyledi.

Geçtiğimiz Şubat ayında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunan Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile sahibi Emrullah Turanlı, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun yaptığı basın açıklamasında kendilerine hakaret ettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

Hakkında, "Basın yoluyla hakaret" suçundan soruşturma başlatılan Aykurt Nuhoğlu, soruşturmayı yürüten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu Savcısı Hacı Mehmet Tülü tarafından ifadeye çağrıldı.

'SAVCININ DAVETİ ÜZERİNE GELDİM'

Avukatları ile birlikte adliyeye gelen Nuhoğlu, adliye girişinde, "Taşyapı beni şikayet etti, savcının daveti üzerine geldim" dedi.

Nuhoğlu, daha sonra ifade vermek üzere adliyeye girdi. Yaklaşık yarım saat savcının odasında kalan Nuhoğlu'nun, "Şikayetçinin şikayet dilekçesinde hakaret olarak söylediğimizi iddia ettiği konular, şikayetçi firmanın Kadıköy Göztepe bölgesinde yaptığı bir inşaat projesi ile ilgilidir. Bu proje 2007 yılında başlamış, 2012 yılında tamamlanmış bir projedir. Ancak iskan için müracaat benim belediye başkanlığım dönemine denk gelmiştir. Bu müracaat da daha çok tadilat projesi yapılması konusundadır. Biz bu konuyu inceleyip gerekeni yapacağımızı kendisine söylemiş idik. Ancak bahsedilen firma bize müracaat etmek yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat ederek iskan ile ilgili oradan onay almıştır" dediği öğrenildi.

Çevre ve Şelircilik Bakanlığı'nın bu kararına karşı dava açtıklarını söyleyen Nuhoğlu'nun, "İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu kararını iptal etti. Bakanlık da temyiz etti. Temyiz henüz sonuçlanmış değildir" dedi.

TAZMİNAT DAVASINDAN SONRA YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI

Taşyapı A.Ş.'nin 2015 yılında Kadıköy Belediyesi'ne tazminat davası açtığını, mahkemenin bu davayı kabul ederek faiziyle 130 milyon lira ödenmesine hükmettiğini söyleyen Nuhoğlu, "Ben bu süreçte Kadıköy Belediyesi sınırları dahilinde yaşayan aydınlatmak için bu durumu anlatmaya karar verdim ve bir basın bildirisi ile durumu Kadıköy halkı ile paylaştık. Bu da internet haber portallarına, gazetelere haber konusu edildi. Ben yapmış olduğum açıklamada ne inşaat firmasını ne de sahibinin ismini kullanmadım. Sadece hukuki süreçle ilgili bilgilendirme ve açıklama yaptım. Kaldı ki yapmış olduğum açıklamaların hiçbirinde hakaret içeren sözler bulunmamaktadır. Şikayetçinin hakaret iddialarını kabul etmiyorum" dedi.

İFADEDEN SONRA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

İfadesinin ardından adliyenin önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapan Nuhoğlu şunları söyledi:

"Biza açılan bir hakaret davası. Aslında bu hakaret davasını tüm Kadıköylülere açıldığını düşünüyoruz. Belediye Başkanı olarak 500 bin Kadıköylüyü temsil ediyoruz. Biz hiçbir şekilde hiç kimseye kişisel olarak hakaret etmedik. Bu firmanın Kadıköylülere açtığı dava yaklaşık 130 milyon liralık. Haksız olduğunu düşünüyoruz ve yüksek mahkemeye itiraz ettik. Bizim parklarımıza, camilerimize, sosyal tesislerimize haciz getirildi. Bütün bunları kamuoyunda vatandaşlarımızla paylaşmak zorundayız. Biz vatandaşlarımızın bir kuruşunu dahi haksız bir şekilde hiç kimseye veremeyiz."

Nuhoğlu "Bizim firmayla kişisel bir problemimiz yok. Firmanın bize açtığı bir dava var, o dava sonucunda iskan konusunda bize baskı yapılmaya çılışılıyor. Şu anda 9 bin metrekareden fazla ruhsata aykırı imalatları var. Kadıköy Belediyesi 2 milyon liranın üzerinde ceza kesti oraya. Cezaya ilişkin mahkemeye gitti, mahkeme firmanın itirazını redetti. Şimdi bütün bunları yok sayamayız. Siz hukuka uymak zorundasınız. Neyse ruhsatlı projeniz, bu projenizdeki imalatları yapmakla yükümlüsünüz. Ben fazlasını da yaparım diye bir mantık yok, olmaması da gerekiyor. Bu ülkede herkes hukuka uyacak. O da uyacak hukuka biz de uyacağız. Firma Çevre Bakanlığı'ından iskan aldı, biz mahkemeye verdik. Mahkeme de o iskanı iptal etti. Şu anda o bina tamamen ruhsata aykırı bir durumdadır. O kusurlu olan binadan dolayı biz tazminat davasında mahkum olduk. Şu anda dava yüksek mahkemede."dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

Aykurt Nuhoğlu'nun ifade öncesi adliye önünde görüntüsü

Nuhoğlu'nun adliyeye girişi

Nuhoğlu'nun ifade sonrası adliyenin önünde yaptığı açıklama

Açıklamadan genel ve detay görüntü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Emrullah Turanlı Aykurt Nuhoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title