Haberler

Dha İstanbul - Rotterdam'la Kardeşlik Bozuldu

Haber - Kamera: Ezgi ÇAPA/İSTANBUL DHACumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada İstanbul ile Rotterdam Belediyesi arasındaki kardeş şehir protokolünün iptal edilmesi yönünde Başbakan Binali Yıldırım ile konuştuğunu söylemesinin ardından, İstanbul...

Haber - Kamera: Ezgi ÇAPA/İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmada İstanbul ile Rotterdam Belediyesi arasındaki kardeş şehir protokolünün iptal edilmesi yönünde Başbakan Binali Yıldırım ile konuştuğunu söylemesinin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi Rotterdam Belediyesi ile 2005 yılında yapılan kardeş şehir protokolünü oy birliği ile iptal etti.

"BU HASMANE TUTUMU ŞİDDETLİ BİR BİÇİMDE KINIYORUZ"

İBB Meclisi'ndeki siyasi partileri temsilen AK Parti Meclis Grup başkanvekili Temel Başalan, CHP Meclis Grup başkanvekili Ertuğrul Gülsever, MHP Meclis üyesi Muharrem Yaman ve Bağımsız Meclis üyesi Hüseyin Avni Sipahi'nin imzası ile meclis gündemine taşınan protokolün iptali teklif edildi. AK Parti Grup Sözcüsü Kağan Şahin'in okuduğu teklif metninde "Köklü diplomatik ilişkilerimizde maruz kaldığımız bu tehlikeli, hasmane ve önyargılı zihniyeti İstanbul halkı adına İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi olarak şiddetli bir biçimde kınadığımızı belirtir ve İstanbul Rotterdam Kardeş Şehir anlaşmasının iptal edilmesi hususundaki teklifimizin teklif karar olarak oylanmasını arz ederiz" ifadelerine yer verildi. Alkışlarla karşılanan konuşmanın ardından teklif oylamaya sunuldu, protokol iptali oybirliği ile kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki konuşmasında "Rotterdam Belediye Başkanı, İstanbul'la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, 'Hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun.' Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil" ifadelerini kullanmıştı.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

Ak Parti Sözcüsü Kağan Şahin'in metni okuması

Teklif kararın oylanması

Protokol iptalinin oylanması

Meclisten detaylar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title