Haberler

Dha İstanbul - Polislerin Yargılandığı "Bylock" Davası (2)

Güncelleme:

Sanık polisler ifade veriyor.

Sanık polisler ifade veriyor.

Sanık polislerden biri, çocuğunun gittiği dershanede telefonuna program yüklendiğini söyledi.

Haber: Hayati KILIÇ - İstanbulDHA

FETÖ'nün şifreli haberleşme programı "Bylock" kullandıkları gerekçesiyle haklarında dava açılan 63'ü tutuklu 86 polisin yargılandığı davada ifade veren sanık M. S. FEM dershanesinde telefonuna program yüklediklerini söyledi.

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nin baktığı davanın ilk duruşmasında 61'i tutuklu 5 tutuksuz sanık hazır bulundu. Sanıkların yakınları da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Duruşmaya katılan sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından, iddianame okunarak sanıkların savunmalarının alınmasına geçildi. Sanıklara hakları hatırlatılarak, örgütün üyesi olduklarını kabul etmeleri ve bildikleri her şeyi anlatmaları halinde alacakları cezanın 4/1 oranında indirileceği bildirildi.

Duruşmada ifade veren sanıklar suçlamaları kabul etmedi.

"BU YAPININ İÇİNDE BULUNMAM MÜMKÜN DEĞİL"

Sanıklardan M. K. 26 yıllık polis memuru olduğunu belirterek "Mesleğimin 24 yılını İstanbul'da geçirdim. Çalıştığım birimlere bakınca bu yapının içinde bulunmam mümkün değil. Ben programı indirmedim. Kullanmadım" dedi.

2011 yılında polis memuru olarak göreve başladığın belirten R. Y. ise "Operasyonel birimlerin hiç birinde çalışmadım. ADSL'i alt komşum ve ev arkadaşımla ortak kullanıyordum. Ev arkadaşım polis şu an çalışıyor. Bylock indirip kullanmadım. Örgütle hiç bir bağlantım yok" diye konuştu. Sanıklardan A. H. Y. ise, "Program indirildiği iddia edilen telefon benim adıma kayıtlı ancak kardeşim kullanıyor. Kardeşimin Bylock indirip indirmediğini bilmiyorum" dedi.

"PROGRAMI FEM DERSANESİNDE YÜKLEDİLER"

Sanıklardan M. S. ise 1992 yılında polis memuru olarak mesleğe başladığın belirterek "Terörle mücadele şube müdürlüğünde çalıştım. Kimseye kumpas kurmadım. Hiçbir usulsüz soruşturma içerisinde yer almadım.Kendim örgüt üyesi olmadığım gibi 'himmet' adı altında örgüte bağışta bulunmadım. Üzerime atılan suçlamaları kabul etmiyorum. Bilerek ve isteyerek bu programı indirmedim. Çocuğum lise öğrencisiydi. SBS sınavında başarılı olmasından dolayı FEM dershanesinden indirim kazandı. Dershaneye gönderdim. Dershaneden telefonuma sürekli mesaj geliyordu. Tarafıma mesaj gönderilmesini ve telefon açılmasını istemiyordum. Konuyu görüşmek için dershaneye gittim. Dershanede bir öğretmenle karşılaştım. Telefonuma mesaj gönderilmemesini söyledim. Beni öğretmenler odasına götürdü. Yardımcı olacağını söyleyerek telefonumu istedi. Telefonu kendisine verdim. 'Size mesaj göndereceğiz, bundan sonra mesaj gelmeyecek' dedi. Bu arada müdür geldi. Öğretmene yükleyip yüklemediğini sordu. Öğretmen ise 'Tamam yükledim hocam' dedi. Hangi programı yüklediğini sordu. O da 'bizim programı' dedi. Bunun üzerine müdür 'diğerini yükle' dedi. Bana yüklenen program o program değil. Rengi Bylock programının rengine benzemiyordu. Zaten hiçbir şekilde o programı kullanmadım " dedi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan, FETÖ/PDY Örgütünün tarihçesi anlattığı ve analizi yapıldığı iddianamede,"ByLock" kullandığı tespit edilen 63'ü tutuklu 86 polis hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Sanık polislerin bir kısmının meslekten ihraç edildiği, bir kısmının da açığa alındığı belirtiliyor. "ByLock" kullandıkları tespit edilen sanıkların, örgüt lider ve yöneticilerinden söz konusu program üzerinden emir ve talimat alarak süreklilik, etkinlik arz edecek şekilde örgütün hiyerarşik yapısı içerisinde yer almak suretiyle üzerine atılı suçu işledikleri iddia ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Karaman Ramazan Yaman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title