Haberler

Dha İstanbul- Harp Akademileri Komutanlığı İddianamesi Onaylandı (1)

Ümit TÜRK, İstanbulDHA 15 Temmuz darbe girişiminde Beşiktaş Yeni Levent'te bulunan Harp Akademileri Komutanlığı'nda kalkışmaya katılan darbeci askerler hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Ümit TÜRK, İstanbulDHA

15 Temmuz darbe girişiminde Beşiktaş Yeni Levent'te bulunan Harp Akademileri Komutanlığı'nda kalkışmaya katılan darbeci askerler hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. İddianamede aralarında Harp Akademileri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Nevzat Taşdeler'in de bulunduğu 110'u tutuklu 116 rütbeli asker şüpheli olarak yer aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Can Tuncay tarafından hazırlanan iddianame 841 sayfadan oluşuyor. İddianamede tüm şüpheliler için, "Darbeye teşebbüs" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi. Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun rehin alınması, Deniz Harp Akademisi Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem'in kaçırılmak istenmesi, darbe karşıtı iki subayın anfiye kapatılması gibi olaylara karışan bazı darbeci askerler hakkında ise ayrıca, "Silahla, birden fazla kişi tarafından birlikte tehdit", "Nitelikli yağma", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme, kamu görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle konut dokunulmazlığını ihlale azmettirme, birden fazla kişiyle birlikte konut dokunulmazlığını ihlale azmettirme" suçlarından da cezalandırılmaları istendi.

İddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve 65'inci Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti 'Suçtan zarar gören', 11 kişi ise müşteki sıfatıyla yer aldı.

İddianamede darbe girişiminin ardından yeniden yapılandırılarak adının, "Milli Savunma Üniversitesi" olarak değiştirilen Harp Akademileri Komutanlığı'nın 15 Temmuz darbe girişimindeki rolüne yer verildi. İddianamede Harp Akademileri Komutanlığı'nda bulunan özellikle Kara ve Hava Harp Akademisi'nde görevli öğretmen ve öğrenci subayların (Albay, Yarbay, Binbaşı, Yüzbaşı) etkin rol oynadıkları kaydedildi. İstanbul'daki "Darbe yönetim koordinasyon merkezi"nin de buradan idare edildiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Recep Tayyip Erdoğan Beşiktaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title