Haberler

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

20.00-Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe Ofisi'nde sanatçılarla bir araya gelecek.

20.00

-Başbakan Binali Yıldırım, Dolmabahçe Ofisi'nde sanatçılarla bir araya gelecek.

10.30

-Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Akgün Otel'de "Kültür ve Turizmin Geleceği ve Tarihi Yarımada'nın Yeri" konulu toplantıya katılacak.

10.00

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Esenler okul aile birlikleri temsilcileriyle toplantı yapacak

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- KILIÇDAROĞLU SANATÇILARLA BULUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ;

"15 Temmuz darbe girişiminin kontrollü bir darbe girişimi olduğu... Bunu bilmeyen var mı Allah aşkına. Bilmeyen mi var bunu. Defalarca bizim grup başkanvekilleri dile getirdi. Biz dile getirdik. Bütün bunlar söylendi ama önümüzdeki süreçte 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkması lazım"

"Asıl siyasi ayağı çıkacak ortaya. Bunun siyasi ayağının ortaya çıkması parlamentoda kurulan darbe komisyonunun çalışması engellendiği için çıkmadı. Belli bürokratların gelip açıklama yapması gerekirken onlar engellendi"

Haber- Kamera: İdris TİFTİKCİ / İSTANBUL DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sanatçılarla bir araya geldi. Şişli Hilton Bomonti Otel'de gerçekleşen etkinliğe Onur Akın, Ataol Berhamoğlu, Hüseyin Turan, Hayko Cepkin, Kıraç, Pelin Batu, Tolga Sağ ve Füsun Demirel'in de bulunduğu sanatçılar katıldı. Sanatçılara seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bazı sorular geldi. 'Biz sanatçılardan ne istiyorsunuz?' diye. Sizden birinci isteğim 16 Nisan'da sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Bu çok önemli" dedi. Sanatçıların olağanüstü bir güçleri olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Ama benim o gücü tanımlama yeteneğim yok. Ben ressam değilim, yazar değillim. Bu yeteneğe sahip birinin yazacağı roman çizeceği bir karikatür, oynayacağı bir oyun bizim için çok değerlidir. Hayır'ı nasıl anlatırız onu da ben bilmem. Gidip sanatçılara soruyoruz, 'Hayır nasıl anlatılabilir?' diye. Onlar bize öneriyorlar, biz de onlara uyuyoruz. Mesela o saçları örgülü kızımız. Başka kız fotoğrafları da vardı. Aldık bunu ilkokul ve ortaokul mezunu olan arkadaşlarımıza gösterelim. 'Bu kızlardan hangisi daha iyi olur' diye. Onlar bu kızı beğendi. Dolayısıyla toplumun eğitim düzeyine uygun ve onların sevebileceği afişler söylemler geliştirmeye çalışıyoruz. Entelektüel dozu yüksek bir söylem pek tutmaz" diye konuştu.

"EVET ÇIKARSA BUNU SONU DAHA FELAKET OLACAK"

"2010 referandumu yapıldı, tem bir felaket oldu" diyen CHP lideri, "O bizi 15 Temmuz darbe girişimine taşıdı. Yargı tümüyle kontrolden çıktı. Devlet tümüyle kontrolden çıktı. Tamamı bir cemaate teslim edildi. Sonuçta Türkiye darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Ama burdan evet çıkarsa bunu sonu daha felaket olacak. Neden? Çünkü bütün bu yetkilere sahip bir kişi satın alınırsa, kandırılırsa veya ikna edilirse veya bilinçli olarak yaparsa Türkiye Cumhuriyeti devleti 24 saat içindeele geçirilir. Çünkü bu bir kişi bütün bakanlarını, başkan yardımcılarını, müsteşarları, valileri bir karanameyle değiştirebilir. Sabah kalktınız bir karanameyle devletin bütün kadroları bir grubun eline geçmiştir. Bu mümkün, bu riski vatandaşımız ne kadar biliyor. Bunu anlatmamız lazım" dedi.

"BUNU BİLMEYEN VAR MI ALLAH AŞKINA"

Toplantıda gündeme gelen konulara değinen Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz darbe girişiminin kontrollü bir darbe girişimi olduğu... Bunu bilmeyen var mı Allah aşkına. Bilmeyen mi var bunu. Defalarca bizim grup başkanvekilleri dile getirdi. Biz dile getirdik. Bütün bunlar söylendi ama önümüzdeki süreçte 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağının ortaya çıkması lazım. Asıl siyasi ayağı çıkacak ortaya. Bunun siyasi ayağının ortaya çıkması parlamentoda kurulan darbe komisyonunun çalışması engellendiği için çıkmadı. Belli bürokratların gelip açıklama yapması gerekirken onlar engellendi" ifadesini kullandı.

"KISIR TARTIŞMALARIN BU ÜLKEYE FAYDA GETİRMEDİĞİNİ GÖRMEMİZ LAZIM"

Sanatçılardan kendisine "Nasılsınız?" şeklinde bir soru yönetildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "İyiyim. Sinir bozucu saldırılarla karşı karşıyayım bu doğru. Hatta bu gün bana 'ulan' demiş. 'Ulan' diye başlamış sonra düzeltmeye çalışmış. İyice bozuldu sinirleri, öyle anlaşılıyor ama size sözüm var, asla cevap vermeyeceğim. Kısır tartışmaların bu ülkeye fayda getirmediğini görmemiz lazım. Onun partisinin de görmesi lazım. Bu ülkenin o kadar sorunu varken neden referandum. İşsizlik almış başını gidiyor, enflasyon çift hanelere çıktı, ihracatın hali meydanda, doların hali meydanda. neden referandum"

dedi.

Kılıçdaroğlu,"Sanatçıyı çok öne çıkarırken illa bedel ödesin diye değil, elbette toplum olarak sanatçının arkasında durmak zorundayız. Atilla Taş'ı alacaksınız. Savcı salıverilmesini isteyecek mahkeme salıverilmeyi kabul edecek. Arkasından bir gazeteci çıkacak. iki tweet atacak. Tweet üzerine gece yarısı yeni bir mahkeme kurulacak. Gözaltına alınmasına karar verilecek. Bugün de HSYK Atilla Taş'ı serbest bırakan hakimi ve savcıyı açığa alacak. Bu demokrasi değil ama sanmayın bunu sadece Türkiye izliyor, bütün dünya yakından biliyor bunu" diye konuştu.

Görüntü dökümü:

-------------

-Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-Genel ve detaylar

04.04.2017 - 02.33 Haber Kodu : 170404008_

==============================

2- KILIÇDAROĞLU AVUKATLAR RESEPSİYONUNDA KONUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

"Düşünün iki gazeteci. Savcı serbest bırakılmalarını istiyor. Yargıç da serbest bırakıyor. Gece yarısı tekrar mahkeme kuruluyor ve tekrar gözaltına alınıyorlar. Emin olun 12 Eylül darbe döneminde bile bunlar yaşanmadı. ve bunun adı adalet oluyor."

Haber - Kamera: İdris TİFTİKCİ / İstanbul DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'daki WOW Otel'de "5 Nisan Avukatlar günü" nedeniyle İstanbul İl Örgütünün gönüllü avukatlarının düzenlediği resepsiyona katıldı.

"YEDEK SAVCI, YEDEK YARGIÇ, TEKRAR GÖZALTI"

Kılıçdaroğlu, serbest bırakılan gazetecilerin tekrar gözaltına alınmasını eleştirerek, "Hukuk insanları gerçekten Türkiye'de adalet olup olmadığını sorguluyorlar. Size çok basit bir örnek vereceğim. Düşünün iki gazeteci. Murat Aksoy ve Atilla Taş'la ilgili ifade ediyorum düşüncelerimi. Savcı serbest bırakılmalarını istiyor. Yargıç da serbest bırakıyor. Gece yarısı tekrar mahkeme kuruluyor ve tekrar gözaltına alınıyorlar. Emin olun 12 Eylül darbe döneminde bile bunlar yaşanmıyordu. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz. Savcı serbest bırakıyor. Birisi bir tweet atıyor. Bir panik havası başlıyor. Yedek savcı, yedek yargıç, tekrar gözaltı. ve bunun adı adalet oluyor. Hiçbir dönemde böylesine demokrasiden hukuktan uzaklaştığımız bir dönem yaşamadık. Cumhuriyet gazetesinin yazarları tam 155 gündür iddianame bekliyorlar. Yargılanmak istiyorlar. Deniyor ki 'Hayır sizi yargılamayacağız'. Serbest bırakın, serbest de bırakmayacağız. Nerede kalacağız. Silivri'de kalacağız. Nerede adalet, nerede hukuk. Bunların hiç birisi yok. Sözde var özde yok. Böyle bir Türkiye'de yaşıyoruz." dedi.

"KOŞULLARIN EŞİT OLMADIĞI BİR ORTAMDA REFERANDUM YAPILIYOR"

Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada acı bir nokta daha var. Bu ülkenin sayısın bilmediğim hukuk fakülteleri var. 100'ün üstünde olduğu söyleniyor. Üzücü olan Türkiye Cumhuriyetinin Anayasası değişiyor. Hukuk Fakültelerinden tık yok. Gerçekten hukuk fakültesi var mı yok mu biraz endişeye kapılıyorum. Nasıl olur da bir ülkenin anayasası değişir hukuk fakültelerinden ses çıkmaz. Eğer korkuyu bu kadar içine sindirmişse hukuk fakülteleri o fakülteler bu ülkenin adaletine hizmet edemez. Böyle bir ortamda, koşulların eşit olmadığı bir ortamda referandum yapılıyor. Ama her şeye karşı 16 Nisan'da onurumuzla ve gururumuzla sandığa gideceğiz. 17 Nisan'da hayırlı bir sonuç elde edip bütün dünyaya halkımızın demokrasiden ödün vermediğini vermek istemediğini haykıracağız. Bunu bekliyorum."

"FRENİ OLMAYAN BİR OTOBÜSE EVLATLARINIZI BİNDİRİR MİSİNİZ"

Tek adamların yönettiği ülkelerin kaderini çok iyi bildiklerini belirten Kılıçdaroğlu "Her şeye egemen olan ve bulunduğu ülkenin kaderi bir insanın iki dudağına kilitlenmişse o ülkeyi nasıl bir felaketin beklediğini çok iyi biliyoruz. Yakın tanıklarımız var. Ortadoğu'da var. Biraz daha ötesinde Romanya'da var. Almanya'da Hitler, İtalya'da Mussolini'de var. 21. Yüzyılda hukuku egemen kılıp üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü egemen kıldığımız zaman çocuklarımıza karşı görevini yapmış olacağız. Denebilir ki 'hayır çıkarca kaos olur'. Böyle bir algı yaratmaya çalışıyorlar. Hiç de kaos olmaz. Herkes yerli yerinde oturur. Ne olur. Demokrasiye bağlılığımızı bütün dünyaya göstermiş oluruz. Evet çıkarsa ne olur. Annelere sesleniyorum ve onlara şunu söylüyorum. Siz diyorum sevgili anneler, 'Freni olmayan bir otobüse evlatlarınızı bindirir misiniz'. 'Hayır' diyorlar mümkün değil. Ama diyorum şimdi bu anayasa değişikliğiyle 80 milyonu freni olmayan ve ayrıca nereye gittiği belli olmayan bir otobüse bindiriyorlar. Buna izin vermeyeceğiz, vermememiz gerekir ülkemizi ve çocuklarımızı seviyorsak." şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-Aktüel görüntüler

Salondan detaylar

03.04.2017 - 19.04 Haber Kodu : 170403184

03.04.2017 - 19.05 Haber Kodu : 170403185

03.04.2017 - 20.25 Haber Kodu : 170403195

======================================

3- 15 TEMMUZ DERNEĞİ ÜYELERİ KILIÇDAROĞLU'NU PROTESTO ETTİ

Haber - Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Hasan YILDIRIM / İSTANBUL DHA

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi hakkındaki sözlerine tepki gösteren 15 Temmuz Derneği üyeleri CHP binası önünde eylem yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimi için kullandığı 'kontrollü darbe' iddiasına tepki gösteren 15 Temmuz Derneği üyeleri, Beyoğlu'nda bulunan CHP İstanbul İl Başkanlığı yakınında açıklama yaptı. Dernek Başkanı Tarık Şebik yaptığı konuşmada "15 Temmuz Türk vatanını işgal girişimi meğer bir 'kontrollü darbe' imiş. Yani bilindiği halde engellenmeyerek bu ülkeye 249 şehit gibi korkunç bir bedel ödetilmiş. Büyük bir hayret ve şaşkınlık içerisindeyiz. Bu darbeyi önceden bilen biri varsa o da en yakın danışmanı FETÖ'den tutuklanan Kılıçdaroğlu'dur. Bıktık artık bu yalanlarınızdan. Bıktık artık aramıza ekmeye çalıştığınız fitne ve fesadınızdan. Siz de iyi bilin ki biz sizin gibi korkup kaçmadık. Vatanını çapulculara satmadık" dedi.

POLİS ENGEL OLDU

Açıklamanın ardından grup üyeleri üzerinde "Bıktık yalanlarındanö yazan bir pankart taşıyarak tekbir getirdi. "Bu vatan gazidir çapulcu değil" sloganları atarak CHP il binasının önüne yürümeye çalışan gruba polis engel oldu. Polis ekipleri CHP binasını önünde güvenlik önlemi aldı. Eylemci grup ise, slogan atarak oradan ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Eylemcilerin toplanması

-Taşıdıkları pankart

-Yapılan açıklama

-Slogan atmaları

-Polis yetkililerinin eylemcilerle konuşması

Detaylar

03.04.2017 - 18.38 Haber Kodu : 170403176

===========================

4- KÜÇÜKÇEKMECE'DE PKK OPERASYONU: 4 GÖZALTI

Çağatay KENARLI / İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Küçükçekmece'de PKK/KCK terör örgütüne yönelik operasyon gerçekleştirdi. Bazı terör örgütü mensuplarının bombalı ve molotoflu eylemler gerçekleştireceği yönünde istihbari bilgi alan polis ekipleri ilçede çalışma başlattı. Belirlenen adreslere yapılan operasyon kapsamında 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

===============================

5- İSTANBUL BOĞAZI GEMİ GEÇİŞLERİNE KAPATILDI

Haber-Kamera: Ozan URAL / İSTANBUL DHA

İstanbul Boğazı kısıtlı görüş nedeniyle gemi geçişlerine geçici olarak kapatıldı. İstanbul Liman Başkanlığından yapılan açıklamada, boğazda kısıtlı görüş dolayısıyla saat 01.00'den itibaren gemi geçişleri çift yönlü olarak askıya alındığı belirtildi.

Görüntü dökümü:

------------

-Boğazdan görüntü

-Genel ve detaylar

04.04.2017 - 04.07 Haber Kodu : 170404009

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title