Haberler

Dha İstanbul - Haber Takip Gündemi

10.00/13.00/15.00/18.00-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Beylikdüzü Kaya Ramada Otel'de İstanbul 3. Bölge Muhtarlar Toplantısı, İstanbul 3. Bölge STK Buluşması ve MS hastaları aileleri ile buluşma programlarına katılacak.

10.00/13.00/15.00/18.00

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Beylikdüzü Kaya Ramada Otel'de İstanbul 3. Bölge Muhtarlar Toplantısı, İstanbul 3. Bölge STK Buluşması ve MS hastaları aileleri ile buluşma programlarına katılacak. Kılıçdaroğlu Şişli Radisson Blu Otel'de amatör spor kulüp yöneticileri ile toplantı yapacak.

11.00-15.00

-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Avcılar ilçelerinde 'Okullar Hayat Olsun' projesi kapsamında fidan dikimi ve dağıtımı merasimlerine katılacak.

/////////////////////////////////////////////////

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- ESENYURT'TA İKİ GRUP ARASINDAKİ ÇATIŞMADA 3 KİŞİ YARALANDI

Haber - Kamera: Ersan SAN / İstanbul DHA

Esenyurt'ta, iki grup arasındaki silahlı çatışmada 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Sokaktaki çatışmada Ak Parti Esenyurt İlçe Seçim bürosuna da iki kurşun isabet etti.

Olay, Örnek Mahallesi Bağlar Çeşme Caddesi üzerindeki Havuzlu Kavşak önünde dün akşam saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, iki grup arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle silahlı çatışma çıktı. Çatışmada, 3 kişi vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yaralandı. Bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olayda yaralanan 3 kişi ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Tedavisi süren yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Polis olay yeri inceleme ekipleri çatışmanın olduğu sokakta inceleme yaptı. Yapılan inceleme aynı sokakta bulunan Ak Parti Esenyurt İlçe Seçim Bürosu'na iki kurşun isabet ettiğini tespit etti. ayrıca seçim bürosunun bulunduğu binanın çeşitli yerlerine de kurşunlar isabet ettiği belirlendi.

Seçim bürosundaki bir görevli, "Bunun Ak Partiye veya büromuza yapılan bir saldırı değil. Sadece dışarıda olan bir çatışma. İki tane kurşun tesadüfen isabet etti." dedi.

Polisin olayla ilgili başlattığı çok yönlü soruşturma devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Polisin incelemesi

-Çevredekilerle röp.

30.03.2017 - 00.15 Haber Kodu : 170330001

==================================

2- FETÖ SANIĞI SUBAYDAN İLGİNÇ BYLOCK SAVUNMASI : EŞİME İHANET İÇİN KULLANDIM...

Haber: Özden ATİK / İstanbul, DHA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün şifreli haberleşme programı Bylock'u kullandıkları iddiasıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli subay ve astsubaylardan oluşan 18 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanıklardan H. D. ilginç bir savunma yaptı. Bylock programı kullandığını kabul eden H.D "Bu programı, aileme, eşime ihanet sebebiyle kullandım" dedi.

18 TUTUKLU SANIK HAZIR BULUNDU

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki görülen duruşmaya, "Örgüt üyeliği" suçundan 15'er yıla kadar hapisleri istenen tutuklu 18 sanık getirildi. Duruşmada en şaşırtıcı savunma sanıklardan H. D' den geldi. Salonda bulunmaktan dolayı çok üzgün olduğunu belirten sanık eski subay "Ancak mahkemenizin büyük bir yanlış anlaşılmayı düzelteceğini düşünüyorum. Açığa alındığımda Bylock kullandığım söylendi. Ben bu programı kullandım. Terör örgütü üyeliğini kabul etmiyorum. Ben bu programı, aileme, eşime ihanet sebebiyle kullandım. Eğlenceyi, bar ortamını çok severim. Bu ortamlarda tanıştığım bayanlarla bu telefon hattı ile görüştüm. Benim cemaatle bir bağlantım yoktur. Tanıştığım bir bayan arkadaşın görüşmek istememesi sebebiyle kendisiyle görüşmek için telefonuma kilit koymak amacıyla programı indirdim. Lock bulunan bütün programları indirdim" dedi.

EŞİNDEN ÖZÜR DİLEDİ

Ailesinden bu örgüte üye olan kimsenin bulunmadığını da söyleyen sanık "Bu örgütün bir mağduru da benim. Darbe girişimini her girdiğim ortamda kınadım. Eşimden ve yakın çevremden özür diliyorum. Tahliyemi talep ediyorum. Ben hayat tarzı olarak bu örgüte üye olamam" diye konuştu. Diğer sanıklar da Bylock kullanmadıklarını belirterek tahliyelerini talep ettiler.

DOSYAYA YETKİSİZLİK KARARI VERİLDİ

Mahkeme heyeti, toplam 14 sanık hakkında dosyaya yetkisizlik kararı vererek nöbetçi Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. 4 sanık hakkındaki dosyanın da yetkisizlik kararıyla ayrı bir esasa kaydedilmesine hükmeden heyet, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

=====================================

3- BAKAN ÖZHASEKİ: TERÖRİSTLERİN YIKTIĞI MASUM VATANDAŞLARIN EVLERİNİ TEK TEK TESLİM EDECEĞİZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki,

"Türkiye'yi bölme hareketine girdiler. Hiç zaafiyet göstermedik, hiç duraksamadık o eştikleri çukurlara teröristleri, katilleri gömdük. Şehirleri, köyleri, kazaları ve dağları temizledik. Sınır ötesinde de kendi güvenliğimizi sağlamak için harekat yürütüyoruz. Şimdi binlerce ev yaptırıyoruz. Teröristlerin yıktığı masum vatandaşların evlerini tek tek teslim edeceğiz"

"15 Temmuz gibi bir belayı atlattık. İki tane Batı ülkesi çıkıp ta 'geçmiş olsun' diyemedi. Hani demokrattınız! Hani insan haklarına saygılıydınız! Darbelere karşıydınız, Avrupa Birliği standartlarına ne oldu? Bize gelince standartları faklılaşıyormuş"

"Bu vesayet rejimi sizin, bizim seçtiklerine güvenmezler. Biz seçeriz, Ankara'ya göndeririz, bizi temsil edecekler diye. Ama orada hazır bekleyen bir çapulcular güruhu var. Bunlar açıkta gözükmezler, eli silahlı katiller ordusudur bunlar. Her hükümetin ensesinde boza pişirirler."

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziosmanpaşa'da "GOP-Plevne" kentsel dönüşüm projesi 1. etap temel atma törenine katıldı. Özhaseki'ye Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ve Ak Partili bazı vekiller eşlik etti.

"DÖNÜŞTÜRMEK ZORUNDA OLDUĞUMUZ 7 BUÇUK MİLYON BİNANIN 1 MİLYONUNU DAHA DÖNÜŞTÜREMEMİŞİZ"

Temel atma töreninde önce toplanan kalabalığa hitap eden Özhaseki, Kentsel dönüşüm konusunda ağır kaldıklarını söyledi. Kendilerine ve belediyelere büyük iş düştüğünü belirten Özhaseki; "Bu toprakların altı da hareketli, üstü de hareketli. Alt tarafında depremsellik var. Üst tarafında da fitne ocakları hiç dinmek bilmiyor. Son 80, 100 yıldır çürük topraklar üzerine, ilk çağdaki kavimlerin bile şehir kurmadığı alanlarda planlar yapıp, şehirler kurmuşuz. Depremle ilgili 1999 yılında çıkan bir yönetmelik var. 99 sonrası yapılan binaların büyük bir kısmını sağlam olarak görebiliriz. Ama 99'dan önce yapılan binaların büyük bir kısmınında riskli olduğunu bilmeliyiz. İstanbul üzerinde de, Türkiye genelinde de toplamda 7 buçuk milyon kadar binanın, bağımsız birimin bir an önce yenilenmesi gerekiyor. Bizim bunu çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmemiz gerekiyor. İnsanları deprem değil, yaptığımız kötü binalar öldürüyor. Dönüştürmek zorunda olduğumuz 7 buçuk milyon binanın 1 milyonunu daha dönüştürememişiz. O zaman çok hızlı hareket etmiyoruz demektir. Bilim adamları İstanbul üzerinde 2030'a kadar ciddi bir deprem olacak diyorlarsa belediye başkanı arkadaşlarımızın gece uyumamaları lazım." dedi

"TERÖRİSTLERİN YIKTIĞI MASUM VATANDAŞLARIN EVLERİNİ TEK TEK TESLİM EDECEĞİZ"

Bakan Özhaseki, terörle etkin mücadele ettiklerini ve terörle mücadelede mağdur olan halka yeni yapılan evleri teslim edeceklerini söyledi. Özhaseki, "40 yıldır bir PKK belası ile uğraşıyoruz. Özellikle Haziran seçimlerini bahane ederek, öz yönetim ilan edip, Türkiye'yi bölme hareketine girdiler. Hiç zaafiyet göstermedik, hiç duraksamadık o eştikleri çukurlara teröristleri, katilleri gömdük. Şehirleri, köyleri, kazaları ve dağları temizledik. Sınır ötesinde de kendi güvenliğimizi sağlamak için harekat yürütüyoruz. Sınır bölgesine sık gidiyorum. Vatandaşların benden istedikleri tek şey güvenliğin ve asayişin orada devam ettirilmesi. Sonra 'zararlarımızı karşılarsanız memnun oluruz' diyorlar. Şimdi binlerce ev yaptırıyoruz. Teröristlerin yıktığı masum vatandaşların evlerini tek tek teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"MASUM İNSANLARIN ÜZERİNE ACIMASIZCA KURŞUN YAĞDIRDILAR"

Bakan Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü: "İkinci bir bela daha çıktı başımıza. FETÖ diye bir bela. O bela öbüründen daha tehlikeli çıktı. Öbür bela eline silah alıp dağa çıkmış, siz onun düşman olduğunu biliyorsunuz. Fakat bu FETÖ belası evin içinde. Senelerce hepimizi gelip, kandırdılar. 'Bizler hizmet eriyiz' dediler. 'Çocuklarınızı verin, terbiyelice büyütelim' dediler. Bir çok gariban insanın çocuklarını aldılar, ailesinden kopardılar. Sonrada zenginlerimize geldiler. En saf temiz duygularla yardım etmek isteyen zenginlerimizin de paralarını alarak büyük bir teşkilat kurdular. Hep iyi niyetle dünya bunlara yardım etti. Buradaki herkeste yardım etti. Hiç kimse kendini kenara ayırmasın. Fakat bir gün geldi ki katiller ordusuna döndüler. Masum insanların üzerine acımasızca kurşun yağdırdılar. Çok şükür bu belanın altından kalktık. Şimdi bunları devlet kadrosundan temizliyoruz."

"BU COĞRAFYADA YAŞAMANIN TEK YOLU ÜLKE OLARAK GÜÇLÜ OLMAK"

Özhaseki, batılı ülkelerin özellikle 15 Temmuz'dan sonra gerçek yüzlerini gördüklerini belirterek, "15 Temmuz gibi bir belayı atlattık. İki tane Batı ülkesi çıkıp ta geçmiş olsun diyemedi. Hani demokrattınız! Hani insan haklarına saygılıydınız! Darbelere karşıydınız, Avrupa Birliği standartlarına ne oldu? Bize gelince standartları faklılaşıyormuş. Hatta 15 Temmuzdan iki üç gün sonrası aralarında geçen konuşma şu 'niye deviremedi bu ihtilalciler, niye Recep Tayyip Erdoğan'ı öldüremedi bu ihtilalciler?' Şimdi de ne kadar FETÖ'cü devlet düşmanı varsa, Ne kadar PKK'lı katil sürüsü varsa Avrupa'da cirit atıyorlar. Devlet destekli eylem, gösteri yapıyorlar. Bizim temsilcilerimiz, milletvekillerimiz gittiği zaman kapılar kapanıyor. Bir kere daha bu batının çirkin yüzünü görmüş olduk. Bu coğrafyada yaşamanın tek yolu ülke olarak güçlü olmak" şeklinde konuştu.

ÖZHASEKİ ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİN NEDENLERİNİ SIRALADI

Özhaseki şunları söyledi: "Şu anda referanduma gitmemizin üç sebebi var. Israr etmemizin birinci sebebi çift başlılık artık yürümüyor. Şu anda Tayyip bey ve Binali bey arasında kavga yoksa bu 40 yıllık arkadaşlıklarından kaynaklanıyor. Her seçimde Cumhurbaşkanı ve Başbakanın samimi olduğu ortamı nereden bulacağız? Geçmişe bakıldığı zaman neredeyse bütün Cumhurbaşkanı ve başbakanlar kavgalı. İkinci olarak bu ülkede güçlenmenin yolu istikrardan geçer. Eğer istikrar varsa insanlar yatırım yaparlar. İçerideki iş alemi atılım yapar. Yurt dışından para akışı gelir. Ama istikrar yoksa, yarın ne olacağı belirsizse işte o zaman kimse kolay kolay yatırım yapmaz. Üçüncü olarak da bu vesayet rejiminin son bulması lazım. Bu vesayet rejimi sizin, bizim seçtiklerine güvenmezler. Biz seçeriz, Ankara'ya göndeririz, bizi temsil edecekler diye. Ama orada hazır bekleyen bir çapulcular güruhu var. Bunlar açıkta gözükmezler, eli silahlı katiller ordusudur bunlar. Her hükümetin ensesinde boza pişirirler."

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Törenden alanından detaylar

-Bakan Özhaseki'nin açıklamaları

-Temel atma töreni

-Genel ve detaylar

29.03.2017 - 19.35 Haber Kodu : 170329216

29.03.2017 - 19.36 Haber Kodu : 170329217

==============================

4- İBB BAŞKANI KADİR TOPBAŞ: BU SİSTEM ARTIK DAR GELİYOR

İBB Başkanı Kadir Topbaş ;

"Eğri oturup doğru konuşalım; bu sistemin değişmesi gerekiyor, bu sistem artık dar geliyor. Daha çabuk karar veren bir sistemin getirilmesi gerekiyor."

Haber - Kamera: Nurcan KIRCALI / İSTANBUL DHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş Şile'de bir dizi toplu açılış ve temel atma törenine katıldı.

Şile Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen törene İlçe Kaymakamı Salih Yüce, Ak Parti İlçe Başkanı İlhan Ocaklı ve Belediye Başkanı Can Tabakoğlu tarafından karşılanan İ.B.B Başkanı Kadir Topbaş, Şilelilerle bir araya geldi.

"ŞİLE'YE YILLAR ÖNCESİNDEN AİLECE GELİYORDUK…"

İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş burada yaptığı konuşmada, "Yıllar öncesi Şile'ye geliyorduk ailece rahmetli ağabeyimin yazlık evi buradaydı ve burada o yıllardaki Şile'nin sıkıntılarını köylerdeki, Ağva'da yaşanılan sorun ya da sıkıntıları onlardan duyardım. Yıl 2004 itibariyle Belediye Başkanımızla birlikte Şile'ye Can geldi hatta köylerimize Ağva'mıza Can geldi. Bu gün Şile sadece İstanbul'un değil Türkiye'nin farklı güzelliklerine sahip bir cennet köşesidir ama ihmal edilmişti." dedi.

"15 TEMMUZ'U FETÖ, İÇ VE DIŞ MİHRAKLARIN TAHRİKLERİYLE YAŞADIK"

16 Nisan'da yapılacak olan Referanduma değinen Topbaş şunları söyledi: Bu millet Çanakkale'de bir destan yazdı ve Çanakkale'yi geçilmez saydı. Dünya'ya Türk Milletinin yüreğinin gücünü gösterdi. 15 Temmuz'u FETÖ, iç ve dış mihrakların tahrikleriyle yaşadık. Bunlar bu ülkeyi bölmek, parçalamak ve kardeş kavgasına düşürmek istediler. Ama millet olarak bayrağı elinize aldınız, tankların, uçakların karşısında durdunuz. 'Bu nasıl olur' dediler, 'olamaz dünyada böyle bir örnek yok' dediler. Çünkü, insanlar gördüler; tank, top, uçak fark etmiyor, yürek lazım, bu millet imanıyla ve yüreğiyle bunu başardı"

"ŞİMDİKİ SİSTEMİN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR, ARTIK BU SİSTEM DAR GELİYOR"

Topbaş, "Bu millet; Başkan olsun, Meclis olsun, bu ülke aleyhinde yanlış bir şey yapmaya kalksın 15 Temmuz'da gösterdi bunu, izin vermez. Şimdi diyorlar ki, 'Sayın Cumhurbaşkanımıza güvenimiz var da daha sonra başkası gelirse' diyorlar. Zaten şu an 40 küsur tane parti var, bunlardan hiç istemediğimizin gelme ihtimali var. Şu an 4 tane parti var ve bu partilerin milletvekilleri parti liderlerinin dışında bir karar veremiyor. Parlamentoyu 550 milletvekili yönetmiyor ki, 4 tane lider yönetiyor. Eğri oturup doğru konuşalım; bu sistem değişmesi gerekiyor, bu sistem artık dar geliyor. Daha çabuk karar veren bir sistemin getirilmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Protokol konuşmalarının sona ermesinin ardından Başkan Topbaş ve beraberindekiler, ilçede yapılan çalışmaların toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdiler.

Başkan Kadir Topbaş, Ak Parti Şile İlçe Başkanı İlhan Ocaklı, Belediye Başkanı Can Tabakoğlu daha sonra esnaf ziyaretinde de bulundular.

Başkan Topbaş, Şile Üsküdar caddesi üzerindeki esnaf ziyareti sırasında, ilçeye her geldiğinde uğradığı ilçenin eski berberlerinden olan Yaşar Karaveli'yle de sohbet etti.

Şile'ye yapılacak olan meydan, zeminaltı otoparkı ve alışveriş merkezi şantiyesini gezen Başkan Topbaş, buradaki çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Kadir Topbaş konuşması

-Katılımcılardan detayları

-Kadir Topbaş'ın esnaf ziyareti

-Şantiye ziyareti ve açıklamalar

29.03.2017 - 21.58 Haber Kodu : 170329230

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Kadir Topbaş Beylikdüzü İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title