Haberler

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

14.00Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla'da Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılış törenine katılacak.

14.00

Başbakan Binali Yıldırım, Tuzla'da Okan Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin açılış törenine katılacak.

//////////////////////////////////////

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- BEYOĞLU'NDA "CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ" PROTESTOSU

Haber-Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

Galatasray Meydanı'nda saat 19.30'da toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, TBMM'de tartışmalara neden olan 'cinsel istismar düzenlemesi'ni protesto etti. Ellerinde "Çocuk İstismarcılarını Aklatmayacağız" pankartı ve dövizler bulunan kadınlar, düzenlemeye tepki içeren sloganlar attı. Yaklaşık 10 kişiyi bulan kadınlar adına Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan Meltem Figen basın açıklamasını okudu. Açıklamada, "Bu önerge ile 4 bin failin serbest kalınması isteniyor. Başbakan önergeyi 'babalar hapiste' diye savunuyor. Biz kabul etmiyoruz. AKP'nin oldu, bittiye getirerek geçirmeye çalıştığı, çocukların istismarcısıyla evlendirilmesinin önünü açan önerge red edilemlidir. Çocukların geleceklerinin allerinden alınmasına, bu önergenin mecsliten geçmesine izin vermeyceğiz." denildi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona erdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kadınların toplanması

-Slogan atmaları

-Ellerindeki pankart ve dövizler

-Yapılan basın açıklaması

-Detaylar

18.11.2016 - 21.31 Haber Kodu : 161118200

==================================

2- 'CİNSEL İSTİSMAR DÜZENLEMESİ' İBB MECLİSİNİ DE GERDİ

TBMM'de tartışmalara neden olan 'cinsel istismar düzenlemesi', İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde arbede yaşanmasına neden oldu.

Haber - Kamera: Ezgi ÇAPA / İstanbul DHA

İBB'nin Kasım ayı meclis görüşmelerinde CHP ve AK Partili Meclis üyeleri, TBMM'nin de gündeminde olan 'cinsel istismar düzenlemesi' ile ilgili olarak söz aldı. Önce kürsüye CHP'li Meclis üyesi Ayşegül Okumuş Görgü, ardından Ak Parti Meclis üyesi Helin Görgül çıktı.

"DÜN KARŞIMIZA ÇIKAN BU AHLAKSIZLIĞI DAHA DA GELİŞTİREN BİR ÖNERGE İLE KARŞIMIZA ÇIKTILAR"

Kanundan ilk etapta 4 bin kişinin yararlanacağını ve tahliye olacağını söyleyen Ayşegül Okumuş Görgü, "Hukuksuzlukları göz göre göre oylayanlar, iki gencin el ele dolaşmasında rahatsız olanlar, Ensar Vakfı ile başlayan tecavüzü normalleştirme sürecinde dün karşımıza bu ahlaksızlığı daha da geliştiren bir önerge ile çıktılar, sahaya. Aslında utanç verici durum bu önergeyi getirenleri ve yazanları savunmaktır, desteklemektir" şeklinde konuştu.

"DÜZENLEME TECAVÜZCÜLERİ KORUYAN BİR DÜZENLEME ASLA DEĞİLDİR"

Daha sonra aynı konu üzerine konuşma yapmak üzere Ak Partili Meclis üyesi Helin Görgül kürsüye çıktı. Görgül, "Düzenleme tecavüzcüleri koruyan bir düzenleme asla değildir. Ortamı gerenler, bazen toplumda var olan gerçekliği göz ardı etmek için bir bahane sayılmamalıdır. Evlenmiş ama yaş farkı nedeniyle nikah yapamamış, olanların resmi nikah ile evlenmeleri halinde uygulanacak bir yasa tasarısıdır" diye konuştu. Görgül'ün konuşması sırasında CHP sıralarından tepkiler yükseldi.

MECLİSTE ARBEDE YAŞANDI

Bunun üzerine AKP'li Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç yerinden kalkarak CHP'nin kadın Meclis üyesi Ülkü Koçar'ın oturduğu sıraya geldi ve "neden müdahale ediyorsunuz" dedi. Belediye Başkanı Kılıç'ın müdahalesi meclisteki tansiyonu yükseltti. Bir anda Ak Partili ve CHP'li üyeler karşı karşıya geldi. Arbede sırasında bazı meclis üyeleri olayların yatışması için yoğun çaba sarf etti. Yaşanan arbedenin ardından meclis üyeleri kendi gruplarının bulunduğu sıralara geçti. Arbede nedeniyle oturuma ara verilirken, tansiyonun düşmesi ile görüşmelere devam edildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Meclisten görüntü

-CHP'li Meclis üyesi Ayşegül Okumuş Görgü'nün konuşması

-Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın CHP sıralarına yürümesi ve Ülkü Koçar'a tepki göstermesi

-Ak Parti ve CHP'liler arasında yaşanan arbede

-Olayların sakinleşmesi

-Detaylar

18.11.2016 - 19.34 Haber Kodu : 161118183

=====================================

3- İETT'NİN KADINLARA ÖZEL GECE UYGULAMASI BAŞLADI

Haber- Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Ramazan EĞRİ - Soner HASIRCIOĞLU - Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHA

İETT'nin, kadın yolcuların saat 22.00'den sonragüzergah üzerinde, durak dışında istediği noktada inmesi uygulaması bu akşam tüm

hatlarda başladı. Uygulama kapsamında şoförler, kadınları istedikleri en yakın noktada durarak indirdi. Otobüse binen yolcular uygulamadan memnun kaldı.

"ERKEKLERİN EĞİTİLMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

İETT 'nin 35/C Taksim-Kocamustafapaşa otobüsüne Eminönü'nden binen Göksu Bulut, "Uygulama aslında güzel ama biraz düşündüğümüz zaman, çok cinsiyetçi bir uygulama. Saat, 22: 00'den sonra erkeklerin kadınlara bir şey yapabilme hakkının olduğunun mesajını veriyor. Kadınların evine yakın bırakılması yerine, erkeklerin eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

"SOKAĞIN BAŞINDA İNDİREBİLİR MİSİNİZ?"

Kadın yolculardan Çisem Tenekecioğlu, "Valla çok iyi yaptılar. Sağolsunlar, bizde korkarak geçiyoruz. Çoğu yerde de ışık yok lamba takmamışlar bayağı iyi oldu. Biz evimize yakın bir noktada Cerrahpaşa'da ineceğiz" dedi. Tenekecioğlu ineceği sırada otobüs sürücüsüne "sokağın başında indirebilir misiniz?" şeklinde seslenerek istediği yerde duran otobüsten indi.

"BELEDİYE KURALLARI KİŞİLERE GÖRE DEĞİL, TOPLUMA GÖRE HAZIRLANMALI"

Yılmaz Yorulmaz adlı erkek yolcu ise, "Böyle bir uygulamayı istemem. Cinsiyetçi yaklaşımlar böyle pozitif ayrımcılıklarda olsa bir belediyenin kurallarını değiştirmemeli. Belediye kuralları kişilere göre değil, topluma göre hazırlanmalı. Toplum buna uymuyorsa, toplumda gerekli yerler değiştirilmeli" dedi.

"BİR YERE GİDERKEN TEDİRGİN OLUYORUZ"

Gaye Bulut adlı bir başka kadın yolcu da, "Bu uygulamayı sadece kadınlar için değil aynı zamanda erkekler için de olmalı. Bir kadın bunu istediğinde şoför uygulayacak ama erkek bunu isterse uygulanmayacak, bu biraz saçma. Akşam 22.00'den sonra zaten istanbul'da kadın olarak bir yerden bir yere giderken epey tedirgin oluyoruz, zorluk çekiyoruz. Bunu önlemek istemiş olmaları güzel ama çok cinsiyetçi olmuş. Ben bu uygulamanın doğru olduğunu düşünmüyorum" dedi.

"BÖYLE BİR ŞEYE İHTİYAÇ GÖRÜYORDUM"

Kadıköy Esatpaşa Hattında çalışan 10 E nolu İETT otobüsünde yolculuk yapan bir kadın uygulamadan çok memnun kaldığını belirterek, "Çok daha güzel oldu, umarım devamı gelir, etkili olur, böyle bir şeye ihtiyaç görüyordum. Özellikle bir durağın evimize uzak olması çok zor oluyordu." dedi.

Bir başka kadın yolcu da, "Yeni uygulamadan haberim yok, uygulamanın ne olduğunu öğrenmem lazım önce. Böyle bir uyulamaya ihtiyaç duyulması aslında rahatsız edici, ciddi anlamda ihtiyaç duyulması rahatsız edici. Kadını korumaya yönelik böyle bir uygulama yapılacağına, erkekleri bilinçlendirmeye yönelik bir uygulama yapılsa daha iyi olur." şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Otobüsün içerisinden görüntüler

-İETT otobüsüne binen yolcular

-Kadın yolcularla röp.

-Erkek yolcularla röp.

-Durak harici inmek için şoföre seslenen kadınlar

-Genel ve Detay

18.11.2016 - 23.27 Haber Kodu : 161118213

18.11.2016 - 23.44 Haber Kodu : 161118214

==============================

4- CELAL ADAN: SAPASAĞLAM TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ KOKAN BİR ANAYASAYLA KARŞILAŞACAĞIZ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan

"Anayasanın ilk dört maddesinin yanından bile kimse geçemeyecektir. Sapasağlam Türk milliyetçiliği kokan bir anayasayla karşılaşacağız"

Haber- Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

Milliyetçi Hareket Partisi Şişli İlçe Başkanlığı'nın Şişli'de bir otelde düzenlediği rozet takma törenine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, yeni Anayasa çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"ANAYASANIN İLK DÖRT MADDESİNİN YANINDAN BİLE KİMSE GEÇEMEYECEKTİR"

Celal Adan yaptığı konuşmada, "Biz Türkiye'nin birliği için, beraberliği, istikrarı için, bugün FETÖ terör örgütünün devleti tasfiye etmeye karar verdiği, PKK'nın çok aşağılık bir iradeyle kendi mücadelesini yürüttüğü şu günlerde; Suriye'de, Irak'ta Türkmen sevdasının peşine düşmüş Türk iradesinin varlığını sürdürdüğü ülkede, elbette birliğin temsilcisi, beraberliğin temsilcisi olacağız. ve şükürler olsun ki, bugünkü iktidar PKK'ya savaş ilan etmiş, Milliyetçi Hareket Partisi'nin öngörüleriyle FETÖ terör örgütüne savaş ilan etmiş. Gün birlik günüdür, gün beraberlik günüdür. Türk milliyetçileri ve onların lideri sayın Devlet Bahçeli, elbette Türkiye'nin birliğine, Türkiye'nin beraberliğine katkı sağlamak için yola düşmüştür. Şundan hiç endişeniz olmasın, anayasa nasıl olursa olsun resmi dil Türkçe'dir. Türk milleti bir bütündür. Anayasanın ilk dört maddesinin yanından bile kimse geçemeyecektir. Sapasağlam Türk milliyetçiliği kokan bir anayasayla karşılaşacağız" dedi.

"1 KASIM'DA HAYIRCI BİR NOKTAYA ÇEKEREK MHP'YE HAKSIZLIK ETTİLER"

7 Haziran'da, MHP'nin HDP ve CHP ile bir hükümet kurmasının istendiğini, kendilerinin bunu reddettiklerini ifade eden Adan, "Gelip bizim genel başkanımıza Başbakanlık teklif ettiler. Bunun altyapısını oluşturan bugün gerçekten hepimizi üzüntüye ve çok ciddi düşünmeye mecbur eden; milletin manevi değerlerini sömürerek, Anadolu Türk insanını istismar ederek ortaya çıkmış olan aşağılık bir iradenin 15 Temmuz'da askerin polisi, polisin askeri vurduğu cihan tarihimizde, Osmanlı döneminde, Cumhuriyet döneminde görmediğimiz çok aşağılık, çok kahpece bir olaya öncülük yapan FETÖ terör örgütü, 7 Haziran'da HDP ile MHP'yi birleştirerek, CHP'yi de yanına koyarak bir iktidar mizanseni çizdiler. İşte biz Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye'nin değerleri söz konusu olduğunda kırmızı plakalı başbakanlık makamını ayaklar altına alarak buna 'hayır' dedik. Bu FETÖ terör örgütü ve belli odak noktaları, bizi 1 Kasım'da hayırcı bir noktaya çekerek Milliyetçi Hareket Partisi'ne haksızlık ettiler" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Celal adanın konuşması

Adan'ın partiye yeni katılanlara rozet takması

-Genel ve detaylar

19.11.2016 - 01.27 Haber Kodu : 161119008

================================

5- CUMHURİYET GAZETESİ SORUŞTURMASINDA TUTUKLULUKLARA İTİRAZA RET...

Haber: Özden ATİK/İstanbul DHA

Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik "FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart'ın da bulunduğu 10 gazete yöneticisi ve yazarının tutukluluklarına yapılan itiraz reddedildi.

Cumhuriyet Gazetesi avukatları tarafından, aralarında gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Kadri Gürsel ve karikatürist Musa Kart'ın da bulunduğu 10 kişi hakkında İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderilmek üzere 14 Kasım'da itiraz dilekçesi sunulmuştu. Tutuklama kararlarının yansızlığını yitirdiği ve hukuksal değil, siyasi olduğu vurgulanan dilekçede, tutuklamaların kaldırılarak müvekkillerin tahliyelerine karar verilmesi talep edilmişti. İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği kararının yerinde olduğu gerekçesiyle talebi reddetmiş, yasa gereği itiraz, üst mahkemeye gönderilmişti. Ancak itirazı değerlendiren İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği de tutuklulukların itirazını reddetti.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 10 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu'nca "FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve karikatürist Musa Kart'ın da bulunduğu 9 kişi, 5 Kasım'da tutuklanmıştı. Hakkında yakalama kararı bulunan gazetenin İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay ise yurtdışından geldiği gün gözaltına alınarak 12 Kasım'da çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya sağlık sorunları ve yaş durumu gerekçe gösterilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, gazetenin muhabese müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Ayrıca yurt dışında bulunan Can Dündar hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

==============================

6- İSTANBUL'DA HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL,

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ümraniye'deki birçok adreste uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyona polis helikopteri ve özel harekat polisleri destek verdi.

İstanbul Emniyeti uyuşturucu tacirlerine yönelik sabahın erken saatlerinde şafak operasyonu gerçekleştirdi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri polis helikopteri ve özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda Ümraniye'de çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ve pompalı tüfekler ele geçirildi.

Öte yandan operasyonda gözaltıların olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Özel harekat polislerinin adrese baskın düzenlemesi

-Polis helikopterinin havada tur atması

-Evin dışında alınan önlemler

-Genel ve Detay

19.11.2016 - 07.15 Haber Kodu : 161119017_

================================

7- SÜPER OTOYOLDA SÜPER İHLALLER .. KURALSIZLIK ÇOK, DENETLEYECEK KİMSE YOK !..

YAVUZ SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ VE BAĞLANTI YOLUNDA.. 50 KİLOMETRE DENETİMLE GÖREVLİ TEK BİR POLİSLE KARŞILAŞMADAN YOLCULUK

Haber: Enver ALAS - Kamera: İdris Tiftikci, İstanbulDHA

Ağırlıklı olarak TIR, kamyon gibi ağır tonajlı araçların kullandığı Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolları denetimsizlik şikayetleriyle dikkati çekiyor. Sık sık kural ihlalleriyle karşılaşan sürücülerin şikayetleri, bu ihlalleri görüp ceza uygulayacak trafik polislerinin olmaması konusunda yoğunlaşıyor.

KULLANMALARI ZORUNLU

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 26 Ağustos'ta açılmasıyla TIR, kamyon gibi ağır tonajlı araçlar ile şehirlerarası otobüslerin burayı kullanması zorunlu hale getirildi.

AĞIR TONAJLI ARAÇLARIN ŞOV GÜZERGAHI

4 şeritli köprü ve bağlantılı yollarda ilerleyen ağır vasıta sürücülerinin bir çoğu araçlarını kullanırken trafik kuralarını hiçe sayıyor.

KURALLAR SIKLIKLA İHLAL EDİLİYOR

Hatalı sollama, şerit ihlalleri ve aşırı hız söz konusu güzergahta en sık karşılaşılan trafik ihlalleri. Trafik güvenliğinin tüm sürücüler için tehlikeye düştüğü anları tespit edip müdahale edecek polisle karşılaşmak ise neredeyse imkansız.

50 KİLOMETRE POLİSSİZ..

Çekmeköy ile Başakşehir arasında yaklaşık 50 kilometrelik bir mesafe var. Söz konusu yolu kullanan bir çok sürücüye göre günün her hangi bir saatinde bu mesafede polis görmek neredeyse imkansız. Gerçekten öyle mi ? Sorunun yanıtını DHA araştırdı. Çekmeköy'den yola çıkan bir sürücü Başakşehir'e kadar eğer ortada kaza ya da asayişi ilgilendiren bir olay yoksa polisle karşılaşmıyor, polis görmüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Trafikten görüntüler

-Otoyolda seyreden Kamyon ve TIR

-Sol şerit ihlalleri

-Hatalı sollamalar

-Muhabir anonsları

-Genel ve detaylar

18.11.2016 - 19.06 Haber Kodu : 161118177

====================================

8- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YURDA DÖNDÜ

Haber - Kamera: Murat ÇAKIR / İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ve Özbekistan'da yaptığı temasların ardından bugün saat 18.50'de yurda döndü.Özel uçak "TUR" ile İstanbul'a gelen Erdoğan'ı, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde ilgililer karşıladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Tuğrul Türkeş ile Veysi Kaynak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Türkiye'ye döndü. Erdoğan Atatürk Havalimanı'ndan çıkarak Tarabya Köşkü'ne geçti.

Görüntü Dökümü:

-Erdoğan'ın makam aracının gidişi

18.11.2016 - 20.07 Haber Kodu : 161118194

==================================

9- "4. ULUSLARARASI BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ" ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ - Ali Kerem BENGİ / İstanbul DHA

4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nin Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü "It's Not The Time Of My Life" filmine, Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü "Albüm"e, En İyi Senaryo Ödülü ise "Koca Dünya" filmiyle Reha Erdem'e verildi.

Uluslararası Boğaziçi Sinema Derneği ve İstanbul Medya Akademisi tarafından düzenlenen, "4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali" ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi.

Törene katılan İstanbul Valisi Vasip Şahin, festivale katkıda bulunanlara teşekkür ederek, "Sanatçılarımız ülkemizin sorunlarına seyirci

kalmayacaktır. Kamuoyu önünde sorunları tartışacak, biz de bu yönlendirme ve tavsiyelerden derslerimizi çıkaracağız. Emeklerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu festivalin ülkemizi temsil eden bir marka haline gelmesini temenni ediyorum" dedi.

ÖDÜL SAHİPLERİ

Festivalin Uluslararası Ulusal Uzun Metraj Film Ödülüne layık görülen "Albüm" filminin ödülü, jüri üyesi George Ovashvili tarafından yönetmen Mehmet Can Mertoğlu'na verildi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "7 Santimetre" filmiyle Kısa Film İzleyici Ödülü'nü kazanan Metehan Şereflioğlu'na ödülünü sunarken, TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren de Uluslararası Uzun Metraj Film Ödülü'nü "It's Not The Time Of My Life" filminin ekibine takdim etti.

En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü'nü "Siyah Karga" filmiyle kazanan Emre Konuk'a ödülü, AA Genel Müdürü Şenol Kazancı tarafından verildi.

En İyi Senaryo Ödülü'nü "Koca Dünya" filmiyle Reha Erdem, En İyi Kurgu Ödülü'nü "It's Not The Time Of My Life" filmiyle Szilvia Papp, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü "Koca Dünya" filmindeki rolüyle Ecem Uzun, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü "The Black Pin" filmiyle Nicola Ristanovski, En İyi Yönetmen Ödülü'nü ise, "Bodkin Ras" filmiyle Kaweh Modiri kazandı.

İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek Ödülü "Kefaret" filminin yönetmeni Ali Kışlar'ın olurken, Ulusal Kısa Belgesel Film Kategorisinde "Süheyla" ile Gökhan Öcal, Uluslararası Kısa Belgesel Film Kategorisinde "Şucaiyye" ile Mohammed Almughanni, Ulusal Kısa Kurmaca Film Kategorisinde "İki Parça" filmiyle Murat Uğurlu, Uluslararası Kısa Kurmaca Film Kategorisinde "Love" filmiyle Reka Bucsi ödüle layık görüldü.

Ahmet Uluçay Kısa Film Özel Ödülü ise "Şucaiyye" filminin oldu.

Yapım Destek Platformu Postprodüksiyon Ödülü'ne "Kovan" filmini Eylem Kaftan, Yapım Destek Platformu TRT Ortak Yapım Ödülü'ne de "Dilsiz" filmiyle Murat Pay layık görüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Ödül töreninden görüntüler

-Vali Vasip Şahin'in konuşması

-Vasip Şahin'in ödül takdimi

-Detaylar

19.11.2016 - 02.40 Haber Kodu : 161119012

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Binali Yıldırım Tuzla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title