Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 5

1 - BEŞİKTAŞ'TAKİ TERÖR SALDIRISI2 teröristin kimliği belirlendi.

1 - BEŞİKTAŞ'TAKİ TERÖR SALDIRISI

2 teröristin kimliği belirlendi.

Saldırıda TNT ve RDX karışımı patlayıcıların kullanıldığı belirlenirken üçüncü bir kimyasal madde izine de rastlanıldığı öğrenildi.

Bombanın fabrikasyon yapımı olduğunu belirleyen polis, patlayıcının üst düzey askeri personel bilgisi gerektirdiği bu nedenle bombanın yurt dışında hazırlanarak Türkiye'ye sokulduğunu düşünüyor.

Haber : Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL DHA

Beşiktaş'ta 37'si polis 44 kişinin şehit olduğu, 155 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili soruşturma sürdürülüyor. 2 bombacının kimliği belirlendi. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişinin de sorgusu devam ediyor.

Polis saldırıda kullanılan bomba ile ilgili bazı ayrıntılara ulaştı. Bombada TNT ve RDX karışımı patlayıcıların kullanıldığı belirlenirken üçüncü bir kimyasal madde izine de rastlandı. Bombanın fabrikasyon yapımı olduğu belirtiliyor.

Saldırıda kullanılan patlayıcıları bir araya getirme kabiliyetinin üst düzey askeri personel bilgisi gerektirdiği bu nedenle bombanın yurt dışında yardım alınarak hazırlandığı ve Türkiye'ye sokulduğu değerlendiriliyor.

==============================

2 - KILIÇDAROĞLU, İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ SONRASI AÇIKLAMA YAPTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,

"Vatansever polislerimiz gece gündüz, 24 saat çalışıyorlar, emek harcıyorlar. Bizi koruyorlar. Biz evimizde rahat uyuyalım, sokaklarda rahat gezelim diye onlar fedakarca çalışıyorlar. Onlara başsağlığı dilemek hepimizin görevi. Acılarını paylaştığımızı ifade ettim"

Haber : Özgür ALTUNCU - Kamera: Yaşar KAÇMAZ / İstanbul DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Saat 15: 30'da İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan tarafından Emniyet Müdürlüğü'nün kapısında karşılanan Kılıçdaroğlu, içeride yaklaşık yarım saat kaldı. İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş, Selina Doğan, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak, Kılıçdaroğlu'na eşlik etti. Taziye için geldiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, " Başsağlığı dileklerimizi ilettim. Vatansever polislerimiz gece gündüz, 24 saat çalışıyorlar, emek harcıyorlar. Bizi koruyorlar. Biz evimizde rahat uyuyalım, sokaklarda rahat gezelim diye onlar fedakarca çalışıyorlar. Onlara başsağlığı dilemek hepimizin görevi. Acılarını paylaştığımızı ifade ettim. Başsağlığı dileklerimi ilettim. Bir kez daha, onlara Allah'tan rahmet diliyorum. İnşallah bir daha, bu tip olaylar Türkiye'nin gündemine gelmesin" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------

Kılıçdaroğlu'nun emniyete gelişi

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması

-Emniyetten ayrılması

14.12.2016 - 16.44 Haber Kodu : 161214169

14.12.2016 - 18.04 Haber Kodu : 161214210

=============================

3 - KILIÇDAROĞLU YARALI POLİSLERİ ZİYARET ETTİ

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'taki terör saldırısında ağır yaralanan CHP Trabzon Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu'nun yeğeni Komiser Yardımcısı Şenol Kaptanoğlu'nun da aralarında olduğu yaralı polisleri ziyaret etti. Taksim Acıbadem Hastanesinde tedavi gören yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili bilgi alan CHP Lideri yakınlarına da geçmiş olsun dileğinde bulundu. Kılıçdaroğlu'nu kapıya kadar uğurlayan CHP Trabzon Of İlçe Başkanı Fahri Kaptanoğlu, yeğeni Şenol Kaptanoğlu'nun aldığı ağır yaralara rağmen başarılı operasyonların ardından yoğun bakımda tedavisine devam edildiğini söyledi.

Görüntü Dökümü:

Kılıçdaroğlu'nun hastaneden çıkışı

Kaptanoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nu uğurlaması

Kaptanoğlu'nun açıklamaları

14.12.2016 - 17.06 Haber Kodu : 161214184

========================

4 - KILIÇDAROĞLU: TERÖR BİR İNSANLIK SUÇUDUR TERÖRE TESLİM OLMAYACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu;

"Terör, kimden nereden gelirse gelsin teröre karşı durmak, lanetlemek hepimizin vicdani borcudur"

"Şunu çok iyi bilsinler polis arkadaşlarımız onurları ile görev yapıyor. Onların yeri bizlerin yüreklerimizdedir"

"Polise karşı her türlü terör eylemi millete yönelik terör eylemidir"

Haber: Gülseli KENARLI- Kamera: Güven USTA / İSTANBUL DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'taki terör saldırısının meydana geldiği yeri ziyaret ederek karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu buradaki açıklamasında, "Terör, kimden nereden gelirse gelsin teröre karşı durmak, lanetlemek hepimizin vicdani borcudur. Terör bir insanlık suçudur. İnsanlık suçuna karşı hepimizin ortak tavır takınması lazım. Polise sıkılan her kurşun millete sıkılmış demektir. Polise karşı her türlü terör eylemi millete yönelik terör eylemidir. Teröre teslim olmayacağız. Güvenlik güçlerimizin arkasında olacağız. Şunu çok iyi bilsinler polis arkadaşlarımız onurları ile görev yapıyor. Onların yeri bizlerin yüreklerimizdedir" dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasında, "Terör konusunda hepimizin, bütün siyasi partilerinin, meslek örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının, sade vatandaşların duyarlılığını biliyorum. Terör, kimden, nereden gelirse gelsin teröre karşı durmak, lanetlemek hepimizin vicdani borcudur. Terör bir insanlık suçudur. İnsanlık suçuna karşı hepimizin ortak tavır takınması lazım. Polise sıkılan her kurşun millete sıkılmış demektir. Polise karşı her türlü terör eylemi millete yönelik terör eylemidir. Çünkü polis, bu milletin vicdanıdır. Sokaklarda, caddelerde rahat gezelim, rahat uyuyalım diye bizi bekleyendir. Bizim güvenliğimizi koruyandır. O nedenle ona yönelmiş her şiddet millete yönelmiş şiddettir. Hepimiz, terör nereden, kimden gelirse gelsin dik, onurlu duracağız. Teröre, teslim olmayacağız. Güvenlik güçlerimizin arkasında olacağız. Onların morale, desteğe ihtiyacı var. O desteği sonuna kadar vereceğiz. Şehitlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına sabır diliyorum. Ne dersek diyelim ateş düştüğü yeri yakıyor. Şunu çok iyi bilsinler; polis arkadaşlarımız onurları ile görev yapıyor. Onların yeri bizlerin yüreklerimizdedir" diye konuştu.

Görüntü dökümü

--------------------------

Kılıçdaroğlu'nun konuşması

-Detaylar

14.12.2016 - 17.24 Haber Kodu : 161214196

14.12.2016 - 17.26 Haber Kodu : 161214197

14.12.2016 - 18.03 Haber Kodu : 161214209

======================================

5 -ÇEKMEKÖY'DE EL BOMBASI ALARMI (2)

Haber-Kamera: Uğur AYAZSIN / Cengiz ÇOBAN / İstanbul DHA

Çekmeköy'de boş bir binanın bahçesinde bulunan eski bir el bombası kontrollü patlatmanın ardından emniyete götürüldü.

El bombası, Çekmeköy Taşdelen Mahallesi Turgut Özal Caddesi'nde saat 14.30 sıralarında bulundu. Edinilen bilgiye göre; boş bir binanın bahçesinde temizlik yapan belediye işçisi ağaç dibinde el bombasını gördü.

İhbar üzerine olay yerine gelen polisler inceleme yaptı. İlk incelemelere göre paslı ve üzerinde pim olmadığı belirlenen el bombasının alınması için Bomba İmha Ekipleri olay yerine geldi.

KONTROLLÜ PATLATMA YAPILDI

Bomba İmha Uzmanı tarafından el bombasına fünye koyularak kontrollü patlatma yapıldı. Patlatmanın ardından Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma yaptı. Kontrollü patlatma sırasında çevre güvenliği alan polisler, caddeyi trafiğe kapattı. Patlama sonrasında trafik tekrar normale döndü. El bombası ise polisler tarafından emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------

-El bombasının fotoğrafı

-El bombasının bulunduğu bahçe

-Çevredekiler

-Bomba İmha Ekipleri

-Bomba İmha Uzmanının üstünü giymesi

-Polisin güvenlik önlemi

-Yolun trafiğe kapatılması

-Kontrollü patlatmanın yapılması

-Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışması

-Genel ve detay

14.12.2016 - 16.08 Haber Kodu : 161214161

14.12.2016 - 16.25 Haber Kodu : 161214167

============================

6 - ZÜLFÜ LİVANELİ: BU ÜLKEDE RAHAT YAŞAYALIM DİYE EN AĞIR BEDELLERİ ÖDÜYORLAR

* Zülfü Livaneli, sanattaki 50. yılı nedeniyle düzenlenen 'Barış ve Özgürlüğe Adanmış Bir Yaşam' adıyla düzenlenen sempozyumda konuştu.

*Livaneli: "Ne yazık ki yine canlarımızı, kardeşlerimizi, sivillerimizi, polislerimizi, askerlerimizi kaybediyoruz.

"Onların fedakarlıkları onların anıları önünde saygı ile eğilmek istiyorum. Çünkü onlar, biz bu ülkede rahat yaşayalım diye en ağır bedelleri ödüyorlar"

Haber: Enver Alas - Kamera: İdris Tiftikci / İstanbul DHA

Sarıyer Belediyesi, sanatçı Zülfü Livaneli'nin 50. sanat yılına özel bir sempozyum düzenledi. 'Barış ve Özgürlüğe Adanmış Bir Yaşam' adıyla gerçekleşen sempozyuma katılan sanatçı dostları, Livaneli'nin kültür, sanat ve politika yaşamındaki çalışmalarını, 50 yıllık birikimini anlattılar.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in ev sahipliğinde Tarabya Oteli'de düzenlenen 'Barış ve Özgürlüğe Adanmış Bir Yaşam' adlı sempozyuma Zülfü Livaneli'nin yanı sıra sanat, edebiyat ve basın dünyasından dostları katıldı. Sempozyumun özel konukları ise Vietnam Savaşı sırasında atılan Napalm bombaları arasında yaçekildiği bir fotoğrafla savaşın sembolü olan ve bugün 54 yaşında olan Unesco iyi niyet elçisi Kim Phuc ile Alman piyanist Henning Schmiedt oldu.

SANAT YAŞAMI ANLATILDI

Zülfü Linaleni'nin hayat hikayesinin anlatıldığı bir sinevizyon gösterisiyle başlayan sempozyum, açılış konuşmalarıyla devam etti.

Zülfü Livaneli, konuşmasında sanatta 50. yılı nedeniyle kendisi için özel program hazılayan Sarıyer Belediyesi'ne teşekkür etti.

"BİZ RAHAT YAŞAYALIM DİYE EN AĞIR BEDELLERİ ÖDÜYORLAR"

Son dönemde Türkiye'de kötü zamanlar yaşadıklarını dile getiren Livaneli, "Ülkemiz ve insanımız çok güzeldir. Biz bu ülkeyi çok seviyoruz. Hayatımızın en büyük amacıdır, bu ülkede mutluluğu görmek. Bugünlerde Namık Kemal'in bir şiirinde yazdığı gibi, 'vatan mahzun ben mahzun' diyoruz. Ne yazık ki gene canlarımızı, kardeşlerimizi, sivillerimizi, polislerimizi, askerlerimizi kaybediyoruz. Onların fedakarlıkları onların anıları önünde saygı ile eğilmek istiyorum. Bütün yüreğimle eğilmek istiyorum. Çünkü onlar biz bu ülkede rahat yaşayalım diye en ağır bedelleri ödüyorlar" diye konuştu.

"UMUTSUZ OLMAYA HAKKIMIZ YOK"

"Bir kardeş kavgasının içindeyiz" diyen Livaneli şunları söyledi:

"Kardeş kavgası Kabil ve Habil'den bu yana kavgaların en korkuncudur. Bizim söylemimiz şudur; bunlar olmasın. Madem ki bütün savaşlar insanın zihninde başlar, o zaman barış insanın zihninde başlamalı ve biz de barış kültürü eğitimi yapmalıyız. Bunun için de dostum Kim ile birlikte barış kültürünü dünyada yayabilmek için Unesco'da çok çalıştık. Umutsuz olmaya hakkımız yok. Bu kardeş kavgasını, insan hakları ihlallerini bu zulümleri, katliamları ülkemiz aşacaktır. Laik demokratik yolda hiç sarsılmadan ve sapmadan devam edecektir.

"O RESİM ZULME BAŞKALDIRMANIN EN BÜYÜK SİMGESİ"

Zülfü Livaneli, Kim Phuc ile birlikte dünyada barış kültürünü yaymak için Unesco'da çok çalıştıklarını kaydetti. Phuc'un Vietnam'da çekilen fotoğrafıyla dünyada barışın simgesi haline geldiğinin altını çizen Livaneli, "O resim zulme başkaldırmanın en büyük simgesi olmuştur. O, yaşayan bir semboldür" ifadelerini kullandı.

GENÇ: "BARIŞA GÖNÜL VERDİ, SEVGİYİ ANLATTI"

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise konuşmasında dünyanın zor günler yaşadığını belirterek, "Çünkü aklın ermediği, dünkü yaşamın, bilginin, birikimin bugüne ulaşamadığı bir dönemden geçiyoruz. Bir sürü sorun acımasızca dünyanın başında, Dünya, bereketini sunduğu insanı tarafından değersiz hale getirildi ve savaşlarla da en ağır bedeli ödüyor. İşte, ısrarla barış ile birlik ve beraberlik çağrısı yapmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Böyle bir ortamda bize birlik ve beraberliği hatırlatacak en önemli kavramların başında gelen müziğe, edebiyata, kültüre ve barışa gönül veren her alanda barışı ve sevgiyi anlatan sevgili Zülfü Livaneli nin 50.sanat yılında bir araya gelmiş olmamız çok daha anlamlı ve önemli" ifadelerini kullandı.

KİŞİSEL EŞYALARINDAN OLUŞAN SERGİSİ AÇILACAK

Sempozyum, Livaneli'nin sanat yaşamına dair 'Müzik', 'Dostluklar ve Anılar", 'Edebiyat' konulu çeşitli oturumlarla devam etti. Öte yandan bugün Sarıyer Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde 18.00'da ise Zülfü Livaneli'nin kişisel eşyalarının ve fotoğraflarının yer aldığı bir sergi de açılacak.

Görüntü Dökümü

---------------

-Davetlilerden görüntüler

-Kim ve Livaneli'nin sohbeti

-Salondan görüntüler

-Lİvaneli'nin dostları

-Zülfü Livaneli'nin konuşması

-Şükrü Genç'in konuşması

-Genel ve detaylar

14.12.2016 - 16.15 Haber Kodu : 161214162

===========================================

7 - RÜZGAR ÇETİN YENİDEN YARGILANACAK

Haber: Yüksel KOÇ / İSTANBUL DHA

Yaptığı trafik kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün ölümüne neden olduğu gerekçesi ile 6 yıl 3 ay pahis cezası alan Rüzgar Çetin'in dosyası İstinaf Mahkemesi'ne geldi. Dosyanın geldiği İstanbul Bölge Adliyesi 19. Ceza Dairesi, yeniden yargılama kararı alarak duruşma günü verdi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Eylül 2016 tarihinde gece 02.10'da alkollü olarak yaptığı trafik kazasında polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün ölümüne, polis memuru Emre Tetik'in de yaralanmasına neden olan yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in yargılandığı davayı 4 Ekim 2010 tarihli duruşmada sonuçlandırdı.

Alkollü araç kullanan Rüzgar Çetin'i kazada asli kusurlu bulan mahkeme, "Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin de yaralanmasına neden olmakö suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, karar ile birlikte Rüzgar Çetin'in tahliyesine kara verdi. Rüzgar Çetin, kararla birlikte tahliye oldu.

SAVCI İSTİNAF TALEBİNDE BULUNDU

Duruşma savcısı Ekrem Şakar, Rüzgar Çetin'e verilen cezanın üst sınırdan verilmesi gerektiğini, bu nedenle verilen kararın yöntem ve yasaya aykırı olduğunu gerekçe göstererek İstinaf Mahkemesi'ne başvurdu.

İSTİNAF MAHKEMESİ YENİDEN YARGILAMA KARARI ALDI

Dosyanın geldiği İstanbul Bölge Adliyesi 19. Ceza Dairesi, Rüzgar Çetin'in yeniden yargılanmasına karar vererek 11 Ocak 2017 tarihine duruşma günü verdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Olaya ilişkin görüntüler (ARŞİV)

14.12.2016 - 17.37 Haber Kodu : 161214203

========================================

8 - DUMANKAYA'YA FETÖ OPERASYONU

Haber: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 9 Aralık günü düzenlenen operasyonda, Dumankaya İnşaat'ın 3 yöneticisinin de aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Dumankaya İnşaat genel müdürü Abdullah Yazıcı, Üretim Direktörü Mehmet Ziya Demirkol, Finans Direktörü Fuat Nedim Dölen ile eski genel müdürü Veysi Erdoğan Bayoğlu'nun işlemleri sürüyor. Şüphelilerin, FETÖ-PDY'ye himmet ve burs adı altında finansal destek sağladıkları iddia ediliyor.

====================================

9 - NİŞANTAŞI'NDA DEHŞET ANLARI (1)

Uçucu madde bağımlısı olduğu öne sürülen kişinin, yoldan geçen bir kişinin üzerine tiner döküp yakması cep telefonuyla görüntülendi.

İstanbul DHA

Nişantaşı'nda tinerci olduğu öne sürülen kişinin, yoldan geçen bir kişiyi ateşe vermesi cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, montu bir anda alevler içinde kalan kişiye çevredeki polisler su dökerek yardım ediyor.

Görüntüleri çeken kişi, tinerci olduğunu belirttiği kişinin yoldan geçen herkesten para isteyip sataştığını ifade etti.

Görüntü Dökümü:

---------

-Sosyal medyaya yansıyan o anlar

14.12.2016 - 17.29 Haber Kodu : 161214198

=====================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Zülfü Livaneli Sinan Çetin Beşiktaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title