Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

41- (AKTÜEL GÖRÜNTÜLERLE GENİŞ HABER) ERDOĞAN: BEDELİNİ ÖDEYECEKLERCumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanHollanda'daki vatandaşlarımızın üzerine atlarla yürüyen, affedersiniz kendi içlerindeki o hırslarını, köpekleri sürmek suretiyle ortaya koyanlar, bunun bedelini ödeyecekler.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 4

1- (AKTÜEL GÖRÜNTÜLERLE GENİŞ HABER) ERDOĞAN: BEDELİNİ ÖDEYECEKLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Hollanda'daki vatandaşlarımızın üzerine atlarla yürüyen, affedersiniz kendi içlerindeki o hırslarını, köpekleri sürmek suretiyle ortaya koyanlar, bunun bedelini ödeyecekler.

Asla Suriye'nin Kuzeyinde, bir terör örgütünün devlet kurmasına müsaade etmeyeceğiz.

Haber : Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA - İstanbulDHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hollanda'ya sert tepki gösterdi. Erdoğan, " Hollanda'daki vatandaşlarımızın üzerine atlarla yürüyen, affedersiniz kendi içlerindeki o hırslarını, köpekleri sürmek suretiyle ortaya koyanlar, bunun bedelini ödeyecekler"dedi. Avrupa'da yaşanan son olayların İslamafobik bir gelişmenin işareti olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Ben olaylar başladığında bunların faşizan birer baskı olduğunu söyledim. 'Nazizm yeniden hortladı' dedim. Arkasına da şunu ilave ettim; 'Ben Nazizmin bittiğini zannediyordum'. 'Ama aldanmışım' dedim. Meğersem Nazizm Batıda ayakta. Rahatsız oldu beyefendiler. Şimdi soruyorım dün gece, bizim Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Sayan kardeşime, bir bayandır. Kalkıp ta kendi Başkonsolosluk binasına maslahatgüzarı ve diplomatik bir araçla gitmesini engelleyen zihniyet, bunu uluslararası diplomaside ve dünyaya acaba nasıl anlatacak? Şöyle mi anlatacak? 'Biz davet etmedik ki'. Nereden çıktı bu ya? Ben istediğim ülkeye, elimde pasaportum her şeyim varsa, istediğim gibi girerim. Uluslararası seyahat özgürlüğü çerçevesinde de giderim, bir diplomat olarak da giderim. Nereden çıktı bu adet? Ama Nazizim olduğu zaman, Faşizm olduğu zaman 'benim dediğim doğrudur', 'benim yaptığım doğrudur', 'istediğime müdahale ederim, istediğime etmem' anlayışıyla bunlar orada konsolosluk kapısını kilitleyecek kadar ileri gitmişlerdir. Konsolosumuzu dışarı çıkarmayacak kadar ileri gitmişlerdir"diye konuştu.

TÜRKİYE HOLLANDA İLİŞKİLERİNİ FEDA EDİYORSAN BUNUN BEDELİNİ ÖDEYECEKSİN

Sabah 4'e kadar telefon başında Başbakan ve Dışişleri bakanıyla birlikte görüşmeler yaptıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Alınan cevaplar enteresan, 'çıkması lazım'. Şuna bak ya. Peki Hollanda, Çarşamba günü yapılacak bir seçime sen Türkiye Hollanda ilişkilerini feda ediyorsan, ha bunun bedelini ödeyeceksin"dedi.

"ŞU HALE BAK"

Türkiye'nin yaşananlara karşı gerekenleri henüz yapmadığını hatırlatan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Daha biz olması gerekenleri henüz yapmış değiliz. Şimdi Fatma kardeşimiz herşeyden önce, bir Nene Hatun olarak, orada onların etten duvarına karşı her türlü girişimi yaptı. Artık en sonunda oradan ayrılmasını tavsiye ettik ve ayrıldı. ve 1,5 saat, kendi topraklarında ayrıca kendisini sınır dışı etmeden önce de yine arabanın içinde durup otoparkta da 1,5 saat beklemişler. Hatta 'karakolda çay kahve ikram edelim' falan demişler ve Fatma kardeşimiz 'biz çay falan istemiyoruz' arabanın içinde duracağız demiş orada otoparkta 1.5 saat ayrıca beklemişler. Şu hale bak. Bu duruş çok önemli.

"AVRUPA IRKÇILIĞA GİDİYOR."

Bu uygulamaların Hollanda'daki 250 bin Türk'e rağmen yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hollanda'daki oy kullanacak Türk kardeşlerime sesleniyorum, sizler zaten gereğini yapacaksınız. Ben biliyorum. İsim vermeye gerek yok, bir tane ırkçı var. Şuraya bak ya, Avrupa ırkçılığa gidiyor, ne demek ırkçılık? Bu bölücülük nedir, bu ayrımcılık nedir? Neredesin Avrupa Birliği? Ondan sonra Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği'ne çattığı zaman rahatsız oluyorlar. Rahatsız olacaksınız"diye konuştu.

"18 MADDELİK PAKETİ YALAN YANLIŞ ANLATIYOR"

Almanya'nın devlet televizyonuna da tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Adamlar bizim 18 maddelik paketi yalan yanlış anlatıyor. ve bu Almanya'nın devlet televizyonu. Yani ne diyor 'biz hayır diyoruz' diyor. Sana ne ya? Şimdi ben diyorum ki Türkiye'de ----evet diyenler istikamet üzeredir" dedi.

"BU CEVAPSIZ BIRAKILAMAZ"

Çarşamba günü Hollanda'da yapılacak seçimden sonra gerekli değerlendirmeleri yapacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan," Nasıl bir tavır takınacağımızı ortaya koyacağız. Çünkü bu cevapsız bırakılamaz. Benim Bakanıma, Dışişleri Bakanıma, Ekonomi Bakanıma, bu yanında milletvekilleri arkadaşlarımıza, oralarda her türlü af edersiniz edep dışı davranışları yapanlar, bunun bedelini ödeyecek. Benim Hollanda'daki vatandaşlarımızın üzerine atlarla yürüyen, affedersiniz kendi içlerindeki o hırslarını köpekleri sürmek suretiyle ortaya koyanlar, bunun bedelini ödeyecekler. Bunların içinde birçoğu Hollanda'nın vatandaşı. Çıkmış bir tanesi ne diyor'Türkler burayı terk edecekler' diyor. Terk etmeyecekler, onlar buranın vatandaşı artık. Bu daha da gelişecek ve genişleyecek. Bunun bedelini her türlü ödeyecekler kusursa bakmasınlar. ve diplomasi nedir onu da öğrenecekler. Uluslararası diploması nedir onu da öğrenecekler" şeklinde konuştu.

AVRUPA'DAKİ TÜRKLERE ÇAĞRI

Geçtiğimiz hafta Türkiye'de 3. Milli Kültür Şurası gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erdoğan Avrupa'da bunlunan Türklere yeni bir çağrıda bulundu. Erdoğan " Bu şuranın şiarı, 'dünyanın iyiliği için Türkiye'ydi'. Yine geçen ay, Cumhurbaşkanı olarak yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmuştum. ve gelin tatilini Türkiye'de geçirin demiştim. Bu sıkıntılı bölgelerde, bu çirkef tavırları takınan ülkelerde yaşayan kardeşlerime diyorum ki, komşularınızı alın gelin Türkiye'ye, misafirperverlik nedir görsünler. Evsahipliği nedir görsünler,"dedi.

FRANSA'YA TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Fransaya, " bu oyunların içine hiç girmediler" diyerek ayrıca teşekkür etti.

SURİYE'NİN KUZEYİ'NDE TERÖR DEVLETİNE MÜSADE ETMEYİZ

Konuşmasının son bölümünde Fırat Kalkanı harekatından ve Suriye'deki gelişmelerden söz eden Erdoğan, son Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Putin'le gerçekleştirdikleri görüşmeyi anımsatarak, " Sayın Rusya Başkanı Putin'le bu konuları enine boyuna görüştük. Bütün mesele inşallah, Suriye'de Türkiye için tehdit oluşturacak unsurlardan Suriye'yi arındırmaktır, temizlemektir. ve asla Suriye'nin Kuzeyi'nde bir terör örgütünün devlet kurmasına müsaade etmeyeceğiz. Bunun da bilinmesini istiyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları

12.03.2017 - 16.19 Haber Kodu : 170312126 (AKTÜEL)

12.03.2017 - 16.52 Haber Kodu : 170312143

12.03.2017 - 16.53 Haber Kodu : 170312145

12.03.2017 - 16.55 Haber Kodu : 170312146

//////////////////////////////////////////////////////////////////////

2- RABİA İŞARETİNİ "ÇAK" SANINCA..

Fotoğraf çekimi sırasında zafer işareti yaparak poz veren iyilik ödülü sahibi 10 yaşındaki gazeteci Jihad, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rabia işareti yapan elini göstermesi üzerine elinin tüm parmaklarını açtı. Erdoğan'ın tercüman aracılığıyla isteğini iletmesi üzerine rabia işareti yapıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'la poz verdi.

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Güven USTA, İstanbulDHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri'nde ödül alanlardan biri, 10 yaşındaki amatör gazeteci Janna Jihad'dı. Jihad, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

FİLİSTİN ATKISINI ERDOĞAN'IN BOYNUNA ASTI

Filistin'de hiçbir profesyonel gazetecinin bulunmadığı çatışma bölgelerinden çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından tüm dünyayla paylaşan Jihad bu çalışmalarıyla ödüle layık görüldü. Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan alan Janna Jihad "ben barışın olmadığı barış ülkesi Filistin'den geliyorum" diyerek ödül için teşekkür etti. Yanında getirdiği Filistin Bayraklı atkıyı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın boynuna taktı.

RABİA'YI ÇAK ZANNETTİ

Fotoğraf çekimi sırasında zafer işareti yapan Janna Jihad'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan, eliyle göstererek Rabia işareti yapmasını istedi. Erdoğan'ın kendisiyle "çak" yapmak istediğini sanan Janna Cihad 5 parmağını kaldırarak bekledi. Tercümanı çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan isteğini bu kez sözlü dile getirdi. Janna, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Rabia işareti yaparak poz verdi.

Görüntü Dökümü:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Janna'ya ödül vermesi

Janna'nın atkıyı Erdoğan'ın boynuna takması

Janna'nın zafer işareti yapması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rabia işaretini göstermesi, Janna'dan aynısını istemesi

Janna'nın beş parmağını açıp elini kaldırarak çak hareketi yapması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tercümanı çağırması, isteğini yenilemesi

Janna'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte Rabia işareti yapması

12.03.2017 - 16.50 Haber Kodu : 170312141

////////////////////////////////////////////////////////

3- AMSTERDAM'A GİDEN TÜRK YOLCULARDAN HOLLANDA'YA TEPKİ

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, TÜRK Hava Yolları (THY) ait Hollanda'nın Amsterdam kentine giden Türk yolcular, gazetecilere Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan diplomatik krizle ilgili konuştular. 25 yıldan beri Hollanda'da yaşayan Ali Özdemir, "Biz orada çalışan ve yaşayan insanlarız. Son günlerde yaşanan baskı çok gereksiz. Demokratik bir ülke herkes istediği gibi oyunu kullanabilir, istediği gibi seçim yapabilir. Orada 3 gün sonra bir seçim yapılacak bunu bir malzeme olarak kullanıyorlar. Kısacası bu da Türkiye oldu. Çünkü Wilders'in partisi, hükümet partisine çok yaklaştı. Bu yüzden de bunu malzeme yaptılar. Biz Hollandalılarla iç içe yaşıyoruz. Benim çocuklarım orada büyüdü. Onların okulunda okuyup onların diline alıştı. Herhangi bir sıkıntımız yok ama son bir haftada Türkiye'yi malzeme olarak kullanıyorlarö dedi.

"TÜRKLÜĞÜMÜ KİMSE ELİMDEN ALAMAZ"

Hollanda vatandaşı olan Hatice Argın ise, "İnsan ayrımcılığı yapıldığı için çok kötü. Çünkü Türkiye'den birisi gelmiş konsolosluğa girmesi gerekirdi. İsterdim ki bütün ülkeler kardeş olarak yaşasın. Hollanda vatandaşıyım ama benim Türklüğümü kimse alama elimdenö diye konuştu.

"BİZİM KİMSEYE İHTİYACIMIZ YOK"

Hollanda'da yaşayan Türk vatandaşı Sait Yanık ise "Bizim bakanımızı Hollanda'ya almamaları büyük bir saygısızlık. Buna karşılık İsrail başbakanı geldiğinde onu alıyorlar, diğer başbakanları ve bakanları alıyorlar ama bize geldiği zaman almıyorlar. Tabii ki bu bunun nedenleri var; biz Türkiye olarak gittikçe güçleniyoruz. Başka ülkelere artık boyun eğmeye gerek yok. Yeni kimseye ihtiyacımız yok. Bu Avrupa'yı biraz rahatsız ettiği için sorular var. Tabii ki Hollanda'da sorunlar var bu yeni değil devamlı vardı. Hollanda ikiyüzlü bir ülkedir, hangisi işine geliyorsa o şekilde yapar. Şuanda da büyük Avrupa'da onu öne sürdülerö diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------

-yolcular ile röportaj

-Uçağa binişten görüntüler

-Detay görüntüler

12.03.2017 - 16.44 Haber Kodu : 170312137

///////////////////////////////////////////////////////////////////

4- HOLLANDA BAŞKONSOLOSLUĞU'NDA PROTESTOLAR SÜRÜYOR

Hollanda Başkonsolosluğu önündeki protesto gösterileri gün boyu sürdü.

Bazı göstericilerin konsolosluğa yumurta attı.

Haber- Kamera: Erhan TEKTEN- Hasan YILDIRIM -Hakime TORUN / İstanbul DHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'na alınmaması gün boyunca Beyoğlu'nda Hollanda'nın Başkonsolosluğu önünde protesto edildi. Bazı göstericilerin başkonsolosluğa yumurta attıkları görüldü. Göstericiler tekbir getirip İstiklal Marşı okudu. Göstericilerin başkonsolosluk önündeki bekleyişi sürüyor.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE YAYA TRAFİĞİ OLUŞTU

Yaşanan protestolar nedeniyle Hollanda Başkonsolosluğu önünde yaya yoğunluğu yaşandı. Polisin güvenlik önlemleri ve göstericilerin protestoları nedeniyle yayalar İstiklal Caddesi'nde yürümekte güçlük çekti.

Görüntü Dökümü:

----------------------

Hollanda Başkonsolosluğundan görüntü

Konsolosluk önündeki göstericiler

Slogan atılması

Konsolosluğa yumurta atılması

Konsolosluk önündeki yaya trafiği

Yürümekte güçlük çekenler

Genel ve detaylar

12.03.2017 - 16.28 Haber Kodu : 170312134

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Hollanda Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title