Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

(ÖZEL)1- FACİAYA RAMAK KALATARABYA SAHİLİNDE ŞAŞKINA ÇEVİREN GÖRÜNTÜKonteyner yüklü dev gemi, Tarabya'dan kıyıyı adeta sıyırarak geçtiİstanbul Boğazı'ndaki korku dolu anlar sahildeki bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı.

(ÖZEL)

1- FACİAYA RAMAK KALA

TARABYA SAHİLİNDE ŞAŞKINA ÇEVİREN GÖRÜNTÜ

Konteyner yüklü dev gemi, Tarabya'dan kıyıyı adeta sıyırarak geçti

İstanbul Boğazı'ndaki korku dolu anlar sahildeki bir kişinin cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber-Kamera: Özgür EREN -İbrahim AKTÜRK -İdris TİFTİKCİ -İSTANBUL DHA

Tarabya sahilinde bu sabah facianın eşiğinden dönüldüğü anlar cep telefonuyla görüntülendi.

Boğaz gemi seferlerine kapanmadan dakikalar önce Karadeniz'den Marmara Denizi'ne ilerleyen konteyner gemisi Tarabya sahilini adeta sıyırarak geçti. Çevredekiler o anı korku dolu bakışlarla görüntüledi. O anları kayıt eden kişi ise şaşkınlığını gizleyemedi. Bir süre sonra gemi cep telefonunun kamera açısından çıkarak yoluna devam etti.

Görüntü Dökümü

--------------

-Cep telefonu görüntüsü geminin sahilden çok yakın bir mesafeden geçmesi

-Cep telefonu ile görüntü alan kişinin şaşkınlığı

-Geminin bir süre sonra kameranın açısından kaybolması

-Geminin geçtiği mevkiinin aktüel görüntüsü

DHA FEED

==========================

2- 3. KÖPRÜ YOLUNDA TRAFİK DURDU; ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Haber : Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Kuzey Çevre Otoyolu, Işıklar mevkiinde Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne yaklaşık 2 kilometre kala trafik durdu.

Çoğunluğunu TIR ve kamyoların oluşturduğu araçlar yolda kaldı. Kar küreme aracının güçlükle ilerlediği yolda sürücüler bazılar geri döndü. Arnavutköy sapağında ise trafiğe kapandı. Kar küreme araçları sapağı açmak için çalışıyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Araç kuyruğunun görüntüsü

Kar küreme aracının görüntüsü

Geri dönen araçların görüntüsü

Arnavutköy sapağı

Arnavutköy sapağındaki yol açma çalışması

Detaylar

07.01.2017 - 15.33 Haber Kodu : 170107144

===============================

3- MAHMUTBEY GİŞELERİN DÜN SAAT 23.00 SIRALARINDA ÇEKİLEN YÜKSEKTEN GÖRÜNTÜLERİ

İstanbul DHA

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle dün akşam trafiğin felç olduğu Mahmutbey gişeler ve çevresindeki yollar yüksekten böyle görüntülendi

Görüntü Dökümü:

---------

-Mahmutbey ve çevresinin yüksekten çekilen görüntüleri

07.01.2017 - 14.36 Haber Kodu : 170107138

==========================

4- YOLDA KALAN SÜRÜCÜNÜN İMDADINA TRAKTÖR YETİŞTİ

Haber: Enver ALAS, İstanbul / DHA

İstanbul'da dün mesai bitiminin ardından evlerine gitmek için özellikle TEM Otoyolu ve D100 Karayolu'nu Edirne istikametinde kullananlar, trafikte kar esareti yaşadı. Esaretin kabusa dönüştüğü gece, trafikte olanlar için bir hayli ilginç olaylara da sahne oldu. İşte bunlardan biri de Bahçeşehir'de yaşandı. Florya'dan aracıyla saat 17.00 sıralarında yola çıkan bir sürücü, 7 saat süren bir yolculuğun ardından binbir güçlükle Bahçeşehir girişine ulaştı. Ancak burada yolda kaldı. Kendi imkanlarıyla kurtulmayı denedi, başaramadı. İşte bu sıralarda imdadına yolda kalanları çekerek para kazanan bir traktör yetişti.

50 LİRAYA ANLAŞTI

Sürücü, aracını çekmesi için traktör sahibiyle 50 lira karşılığında anlaştı. Yaklaşık 1 kilometre aracı çekilen sürücü bu anları da cep telefonuyla kaydetti. Traktör sahibinin gece boyunca çok sayıda aracı çekerek hem para kazandığı hem de çok sayıda sürücüyü kar esaretinden kurtardığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜ

Aracın traktör ile çekilmesi

07.01.2017 - 15.35 Haber Kodu : 170107145

================================

5- OTOGARA VARABİLME UMUDUYLA VALİZLERİYLE KARDA YÜRÜDÜLER

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

İstanbul'da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Hadımköy'de 5 kişi Sakara'ya gitmek üzere Bayrampaşa'daki İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nın yolunu tuttu. Otogara giden araç arayan bu kişilerin yanlarında valizleri de yer aldı. Bu kişilerden biri, "Esenlere kadar gidebilirsek ne mutlu bize" dedi. Öte yandan Beylikdüzü'nde de yoğun kar yağışı nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekiyor.

Bir motosikletin de yoğun kar yağışına aldırış etmeden yolda ilerlemesi dikkat çekti.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Yolda kalan araçların görüntüsü

Hadımköy gişelerden görüntüler

Valizle yürüyenlerin görüntüsü

Yürüyenlerle röportaj

Beylikdüzü'nden görüntüler

Motosiklet görüntüsü

Tuzlama ve kar küreme araçlarında görüntüler

07.01.2017 - 13.57 Haber Kodu : 170107117_

========================

6- KAR ALTINDAKİ TARABYA SAHİLİNDEN KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜLER

İdris TİFTİKCİ - İstanbul DHA

İstanbul'da kar yağışı devam ediyor. Sarıyer Tarabya sahilinde karla birlikte kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Görüntü Dökümü:

----------

-Sahilden görüntüler

-Kar aldındaki kafeterya sandalyeleri

-Sahilde yürüyenler

-Kar yağışı

-Detaylar

07.01.2017 - 13.56 Haber Kodu : 170107116

=================================

7- ORMANDA MAHSUR KALAN DİZİ EKİBİ KURTARILDI

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Belgrad Ormanı'nda çekim yapan dizi ekibinin yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldığı ihbarı üzerine kurtarma ekipleri harekete geçti.

"İçerde" dizisi oyuncularından Nebil Sayın, sosyal medya hesabından "80 kişi 20 araç 8 saattir Belgrad Ormanı'nda mahsuruz. Araçlar kara saplandı, yakıtımız bitiyor" yazdı. Sosyal medyadan yazılanlar ve telefon ihbarı üzerine İtfaiye, Jandarma ve AKUT'tan kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Dizinin yapım şirketi tarafından yapılan açıklama ile ekibin kurtulduğunu duyuruldu. Açıklamada, "Ağır hava muhalefeti nedeniyle ekibimizin yaşadığı ulaşım problemi Belediye, Jandarma ve Valiliğin yardımlarıyla çözüme ulaşmıştır. İlgilenen herkese teşekkür ederiz" denildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Belgrad Ormanı tabelası

Ormana giden karla kaplı yol

Belediye aracının yolu kapatması

07.01.2017 - 12.39Haber Kodu : 170107087_

========================

8- TAKSİM BEYAZA BÜRÜNDÜ

-Yoğun kar çocuklar için eğlenceye dönüştü

Haber: Mustafa ÖZDABAK Kamera: Özgür EREN - Yüksel KOÇ /İSTANBUL,

İstanbul'da etkili olan kar yağışı, çocuklar için eğlenceye dönüştü. Haftasonu olması nedeniyle, Taksim'e gelenler yoğun kar yağışı altında bol bol selfie çekti.

İstanbul'da etkili olan kar yağışı çocuklar için eğlenceye dönüştü. Çocuklar karla kaplanan sokaklarda bol bol kızak kaydı. Sahil yürüyüşü yapanlar, karın keyfini çıkardı. Tarabya'da ara sokaklarda kızak kayan çocuklar; "Çok heyecanlıyız. İnşallah Pazartesi günü okullar tatil olur. Karda kaymanın sevincini yaşıyoruz. Bir senedir bu anı bekliyoruz" dedi.Taksim, yoğun kar yağışına rağmen, kalabalık günlerinden birini yaşadı. Taksim'e gelenler yoğun kar yağışı altında selfie çekti. Nostalji tramvayı fotoğraf meraklılarının ilgi odağı oldu.

Görüntü Dökümü:

---------

-Taksim meydanında kar yağışı

-Kar altında yürüyenler

-Çocukların kar topu oyması

- Beşiktaş'tan kar görüntüleri

07.01.2017 - 15.41 Haber Kodu : 170107146

============================

9- ERDOĞAN İNGİLTERE BAŞBAKANI İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Haber: Gülseli KENARLI / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ile bugün telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İngiltere Başbakanı May'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şahsında Türk halkına taziyelerini ilettiği görüşmede Kıbrıs meselesine de değinildi. İstanbul ve İzmir'deki menfur terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını ifade eden İngiltere Başbakanı May, saldırılarda hayatlarını kaybeden kişilerin aileleri başta olmak üzere tüm Türk halkına başsağlığı dileğinde bulunarak, terörle mücadele konusunda Türkiye'nin her zaman yanında olduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İngiltere Başbakanı May'in, Kıbrıs meselesi hakkında da görüş alış verişinde bulundukları; Cenevre'de önümüzdeki günlerde yapılacak müzakerelerin adadaki soruna adil ve kalıcı bir çözüme vesile olmasını diledikleri kaydedildi.

===============================

10- PAKİSTAN BAŞBAKANINDAN ERDOĞAN'A TAZİYE TELEFONU

Gülseli KENARLI / İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile bugün bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Pakistan Başbakanı Şerif, Türkiye'deki son terör saldırılarının Pakistanlıları da derinden üzdüğünü belirterek, saldırıda hayatlarını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için acil şifa diledi. Pakistan Başbakanı Şerif, Türk halkının acılarını paylaştıklarını, Türkiye'de meydana gelen saldırıları Pakistan'a yapılmış bir saldırı gibi algıladıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Pakistan Başbakanı Şerif'e duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, Türkiye'nin terörle mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini vurguladığı kaydedildi.

============================

11- CHP'DEN BEBEK'TE DENİZİN DOLDURULMASINA TEPKİ

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ - İSTANBUL DHA

CHP Beşiktaş İlçe örgütü, Aşiyan ve Bebek arasındaki sahilde devam eden deniz dolgusu projesini protesto etmek amacıyla bir basın açıklaması yaptı.CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk, bu proje ile deniz doldurularak 150 araçlık otopark yapılacağını, bunun da Bebek'te zaten felç olan trafiği iyicene kilitleyeceğini söyledi.

CHP Beşiktaş ile örgütü tarafından bugün Küçük Bebek sahilinde yapılan açıklamaya, partililer ve bazı semt sakinleri katıldı.

Bebek Semt Girişimi, Bebekliler Derneği, Kültür Bilinci Geliştirme Vakfı, Kuzey Ormanları Savunması, Atatürkçü Düşünce Derneği Beşiktaş Şubesi, İstanbul Yaşam Derneği, Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği tarafından desteklenen açıklamayı, CHP Beşiktaş İlçe Başkanı Sebahattin Öztürk okudu.

Boğaz sahilinde Aşiyan'dan Bebek'e doğru deniz dolgu çalışması yapıldığını belirten Öztürk, yapılan be deniz dolgu çalışmasının İstanbul Boğazı'nda mümkün olmayan tahribatlar yarattığını söyledi.

Deniz dolgusu yoluyla sahilin genişletilmesinin amaçlandığını söyleyen Öztürk, "Sahili genişletip 150 araçlık otopark yapmayı düşünebiliyorlar" dedi.

'BOĞAZİÇİ'NİN EN DAR YERİ DAHA DA DARALTILARAK...'

Denizin doldurularak yapılması planlanan 150 araçlık otoparkın Bebek'te zaten felç olan trafiği iyice kilitleyeceğini söyleyen Öztürk, Bu proje ile daha çok araç, daha fazla vale terörüne zemin yaratılmaktadır. UKOME kararları gereği 1. derece acil ulaşım yolu olan Bebek Cevdet Paşa Caddesi için 'usulsüz araç parkını engelleme ve trafik yükünü azaltma' amacıyla bu proje yapılmamıştır. Karayolu, otopark ve inşaat rantlarına odaklanılmış olup, İstanbulluların acil durumlardaki can ve mal güvenlikleri düşünülmemiştir. Boğaziçi'nin en dar yeri daha da daraltılarak İstanbul Boğazı'nda gemi geçiş güvenliği riske edilmektedir. Bu çalışmaları, gerek İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gerekse hukuki platformlarda takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

-------

-Açıklamaya katılanların üzerinde, "Kazıklara hayır" yazan sarı balonlar taşımaları

-Açıklamadan genel ve detay görüntü

-Sebahattin Öztürk'ün yoğun kar yağışı altında açıklamayı okuması

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Beşiktaş Bebek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title