Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)1- İSTANBUL'DAKİ SU BASKINLARIAli Aksoyer, İstanbulDHAİstanbul'un tüm ilçelerinde etkili olan su baskınları, Avrasya Tüneli'nin Avrupa yakası girişinde de görüldü.

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

1- İSTANBUL'DAKİ SU BASKINLARI

Ali Aksoyer, İstanbulDHA

İstanbul'un tüm ilçelerinde etkili olan su baskınları, Avrasya Tüneli'nin Avrupa yakası girişinde de görüldü. Tünel'e giden yol sular altında kaldı. Su baskınları sahil Kennedy caddesine de aşırı yoğun trafik olarak yansıdı. Söz konusu hattı kullanan sürücüler her iki istikamete uzun süre araçlarında beklemez zorunda kaldı.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Tünel girişi

-Sahil kennedy caddesi

==============================

2- SU BASKINI MAĞDURU İSTANBULLULAR KONUŞUYOR

İstanbul'da aşırı yağıştan dolayı kapanan bazı yollar nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Yağışta su alan bazı metro durakları da kapalı.

İbrahim AKTÜRK, İstanbul-DHA

Trafik kilit. Su dolan alt geçitler kapalı. Metro istasyonları yağmur sığınağı. Aşırı yağış, bu yağışı kaldırmayan tahliye tünelleri. İstanbul'da su baskınlarının yaşandığı noktalarda bu görüntüler çıktı ortaya. Sabah evlerinden işyerlerine ulaşmak için çıkan ama bu görüntülerle karşılaşan İstanbullular o dakikaları anlattı.

Görüntü dökümü:

---------------------------

-Kapanan yolda oluşan trafikten görüntü

-Sürücülerle röportajlar

-Kapatılan yolun girişindeki trafik polislerinden görüntü

-Kapanan yoldaki su birikintisinden görüntü

-Ekiplerin su tahliye çalışması

-Bayrampaşa Metro istasyonunun girişinden görüntü

-Ekiplerin istasyonda su tahliyesinden görüntü

-Genel görüntüler

=========================

3 - FETÖ'NÜN DOĞAN MEDYA'YI İŞGAL DAVASI ERTELENDİ

Hayati KILIÇ -İsatanbul DHA

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde Bağcılar'daki Doğan Medya Center'ın işgal edilip yayınının kesilmesi ve çıkan olaylarda bir kişinin şehit edilmesine ilişkin 3'ü tutuklu, 19 sanığın yargılandıkları davanın ikinci duruşması tutuklu sanıkların savunmaları için ek süre istemeleri nedeniyle, 7-8-9 Ağustos'a ertelendi.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski yüzbaşılar Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya ve Mehmet Akif Aslan ile taraf avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ, iddianamelerin eline ulaşmadığını iddia eden tutuklu 3 sanığa savunmaları için süre isteyip istemediklerini sordu.Tutuklu sanıklar, savunmaları için süre talep etti.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların savunmalarını yapmadan müştekileri dinlemenin yargılamaya bir katkı yapmayacağı kanaatine vardıklarını belirterek duruşmayı 7-8-9 Ağustos'a erteledi.

Heyet, tutuklu sanıklar eski yüzbaşılar Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya ve Mehmet Akif Aslan'ın savunmalarının alınmamış olması, mevcut delil durumu ve üzerine atılı suçları dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar verdi.

==============================

4- SON 32 YILIN EN BÜYÜĞÜ

Mustafa ERDOĞAN, İstanbulDHA

Temmuz ayının tamamında ortalama 32,5 kg yağış alan İstanbul'da sadece bugün, hem de günün ilk yarısında rekor miktarda yağmur yağdı.

1 GÜNDE, TEMMUZ AYI ORTALAMASININ ÇOK ÜSTÜNDE

Neredeyse İstanbul'un tamamına düşen yağış, Temmuz ayı ortalamasını çok geride bıraktı.

32 YILIN EN YAĞMURLU GÜNÜ

İstanbul'da 1985 yılı Ekim ayının 16'ncı günü, 125.5 kg'lık yağışla, tüm zamanların "en yağışlı" günüydü. Ancak bugün yağan yağmur, üstelik bir yaz ayında yağan yağmur bu miktarı geride bıraktı. DHA'nin meteorolojik ölçüm istasyonlarından derlediği bilgilere göre günün ilk yarısında Silivri'de metrekareye tam 128 kg. yağış düştü.

TÜM İLÇELERDE REKOR YAĞIŞ

İstanbul'un diğer semtlerine de rekor yağışlar düştü, aylık ortalamayı kat be kat geride bıraktı. İşte haberin yayınlandığı sırada bazı ilçelerde metrekareye düşen yağış miktarları. Üsküdar 108 kg, Beykoz 85 kg, Sarıyer 80 kg

Görüntü Dökümü

------------------------

bugün kentin genelinde kaydedilen görüntüler

=============================

(ÖZEL)

5- ÜSKÜDAR'DA BİNANIN GİRİŞİ İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ; BİNA SAKİNLERİ PENCERELERDEN ÇIKTI

Haber -Kamera Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Üsküdar'da bir vakıfa ait istinat duvarı çöktü. Çöken duvar 6 katlı binanın ana girişini kapattı. Binadakiler  alt kattaki dairenin balkonundan dışarıya çıktı.

Olay saat 11.00 sıralarında Üsküdar Aziz Mahmut Hudayi mahallesi'nde meydana geldi.  Aşırı yağış nedeniyle bir vakıfa ait istinat duvarı 6 katlı binanın girişine çöktü. Çökme nedeniyle binada kalanlar sokağa çıkamadı. Apartman sakinleri sokağa çıkmak için alt katta bulunan bir dairenin balkonunu kullandı. Balkona dayanan merdivenle binadakiler dışarıya çıkabildi.

Çökme esnasında alt kattaki dairede uyuduğunu söyleyen Umut Ünal'ın başına tuğla parçaları düştü. Ünal olayda hafif şekilde yaralandı Ünal, "Ben uyuyordum bir anda yere yapıştım duvar üstüme çöktü. Canımı zor kurtardım ayağımda biraz ağrı var " dedi. Annesi Sevim Ünal ise, "Güm diye bir ses. Gittim ki salonun duvarı çökmüş. Çocuk da tam orada yatıyordu" diye konuştu.

Binayı yapan müteahhit Sinan Kurtuluş ise gerekli mercilere müracaatlarını yaptıklarını söyledi.

Görüntü Dökümü:

---------

-Binada ikamet edenlerin daire balkonundan inmeleri

-Başına tuğla düşen kişiyle röp

-Ev sahibi ile röp

-Olayla ilgili anos

-İş makinasının çalışması

-Müteahhit ile röp

-Genel ve Detay

======================

6- BAHÇELİEVLER'DE ALT GEÇİTTE ARAÇLAR MAHSUR KALDI

Haber-Kamera: Boğaçhan ÖZER - İSTANBUL DHA

Sağanak yağmur nedeniyle Bahçelievler'de alt geçit su doldu. Alt geçitteki araçlar biriken su içinde mahsur kaldı. Çevredeki evleri de su bastı.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Alt geçide dolan su

-Mahsur kalan araçlar

-Belediye ve itfaiyenin çalışması

-Su basan evler

==========================

7- KADİR TOPBAŞ, "ÇOK ŞÜKÜR BİR CAN KAYBI OLMADI. MADDİ HASARLAR TESPİT EDİLİYOR"

Haber: Hakime TORUN/İSTANBUL, -

İstanbul Valisi Vasip Şahin İstanbul'da öğleden sonra yoğun yağış beklendiğini belirterek, "Saat 14.00'ten sonra tekrar yoğun bir yağış bekleniyor" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Çok şükür bir can kaybı olmadı. Maddi hasarlar tespit ediliyor. Avrasya Tüneli tek yönlü tedbiren kapatıldı. Asya'dan Avrupa'ya geçişte problem olmadı" dedi.

İstanbul'daki aşırı yağışlara ilişkin İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş açıklamalarda ve uyarılarda bulundu.

"İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN, SAAT 14.00'TEN SONRA TEKRAR YOĞUN BİR YAĞIŞ BEKLENİYOR"

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Saat 14.00'ten sonra tekrar yoğun bir yağış beklendiği uyarısında bulunarak, "Yağış akşam saatlerine kadar sürecek. Metro ve tramvay seferlerimizde aksama yok. Avrasya Tüneli dışındaki Yenikapı ve Samatya alt geçitlerindeki su birikintisi nedeniyle tek taraflı ulaşım durduruldu tedbiren. Avrasya Tüneli'nde tedbiren tek taraflı ulaşım durduruldu yoksa tünel ile ilgili bir sıkıntı yok. Saat 14.00'ten sonra tekrar yoğun bir yağış bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, akşam saatlerine kadar sürmesini tahmin ediyor" diye konuştu.

"1 SAAT İÇİNDE 65 KİLOGRAM DOĞU BÖLGELERDE VE MERKEZDE,  BATI BÖLGELERDE 110 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Normal yağışların çok üstünde bir yağış aldık. 1 saat içinde 65 kilogram doğu bölgelerde ve merkezde,  batı bölgelerde 110 kilogram yağış düştü. Birkaç noktada ciddi bir alt geçit tıkanmaları oldu. Diğer noktalara müdahale edilerek çözüldüğünü söyleyebilirim. Yurttaşlarımızın  da yardımcı olması lazım trafiğe çıkmama uyarılarına dikkat ederlerse daha rahat yaşam sürebiliriz. Tramvay ve metroda da bir iki noktada olan sorun giderildi" ifadelerini kullandı.

"ÖĞLEDEN SONRA DAHA CİDDİ YAĞMUR BEKLENMEKTE ENDİŞEMİZ TOPRAK SUYA DOYDU"

Topbaş, "Öğleden sonra daha ciddi yağmur beklenmekte. Endişemiz şu, toprak doyduğu için yağacak yağmur, çukur bölgelere inebilir. Daha hassasiyet gerekiyor" dedi.

"AYAMAMA'DA BİR PROBLEM YOK"

Ayamama Deresi'nde bir sorun olmadığını belirten Topbaş, "Geçmiş yıllarda  Ayamama'da 1 saat içerisinde 80  kilogram metre kareydi. Burada aynı yağışı aldık  ama Ayamama'da bir problem yok. 45 dakikada 65 kilogram ortalama olarak 80 kilogram demektir. Bu sıkıntı yaşanmadı. Hassasiyet gösterilerse hep birlikte bu sıkıntıyı aşarız" dedi.

"VATANDAŞLARIMIZ, MİSAFİRHANELERE VEYA OTELLERE YERLEŞTİRİLMEKTE"

Topbaş, "Su basma seviyesinin altında inşa edilmiş konutlarda sıkıntı olmasın diye ekiplerimiz  tarafından boşaltılmakta vatandaşlarımız, misafirhanelere veya otellere yerleştirilmekte" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Topbaş İstanbul Avrasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title