Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- PENDİK'TE BANKA SOYGUNU GİRİŞİMİ: 2 YARALI (1)Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHAPendik Kaynarca'da banka soygunu girişiminde 2 kişi yaralandı.

1- PENDİK'TE BANKA SOYGUNU GİRİŞİMİ: 2 YARALI (1)

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Pendik Kaynarca'da banka soygunu girişiminde 2 kişi yaralandı.

Banka şubesine saat 13.30 sıralarında gelen biri kadın 2 kişi, müşterilerden birini rehin aldı. Bu sırada bankanın güvenlik görevlisi, erkek soyguncuyu bacağından vurdu. Soyguncunun da karşılık vermesi üzerine güvenlik görevlisi karnından yaralandı. 2 soyguncu para alamadan geldikleri araçla kaçtı. Yaralı güvenlik görevlisi ise ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaçan soyguncular bir süre sonra gittikleri hastanede yakalandı.

Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Görüntü Dökümü:

---------

-Olay yerinden görüntü

-Polisin incelemesi

============================

(HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE)

2- İSTANBUL'UN BOĞAZINI SIKAN "ÇÖP - MOLOZ KUŞATMASI"

İçme suyu havzaları.Ormanlar.Tarihi demir yol hattı.Hatta tabiat parkları... Kaçak çöp ve moloz dağları, İstanbul'u kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kuşatmış durumda.

Mustafa ERDOĞAN - Ali AKSOYER, İstanbulDHA

İstanbul'un dört bir yanında kaçak dökülen moloz dağlarıyla karşılaşılıyor. Avrupa ve Anadolu yakasında 11 aktif hafriyat döküm alanı olmasına rağmen İstanbul'un her iki yakasında da kaçak dökümler olanca hızıyla sürüyor.

BÜYÜKÇEKMECE SU HAVZASI

Kaçak dökümlerle ilgili en ürkütücü tablo su havzalarında ortaya çıkıyor. Büyükçekmece su havzası da moloz işgaline uğrayan noktalardan biri. İstanbul'a nefes aldıran yerlerden biri olmasının yanında yüzlerce kuş türüne de ev sahipliği yapan Büyükçekmece gölü, üzerine kurulan barajla kentin su kaynakları arasında.

YEŞİLE MOLOZ HANÇERİ

Kaçak dökümcülerin gözüne kestirdiği yerlerden biri işte burası. Havzanın havadan çekilen görüntülerinde moloz dağlarının, baharın yeşile boyadığı havzaya bir hançer gibi saplandığı görülüyor.

TARİHİ TREN YOLU YÜZLERCE METRE UZUNLUĞUNDA ÇÖPLÜK OLDU

Arnavutköy sınırları içinde yeralan, havzanın yanıbaşında uzayıp giden yol da eşine ender rastlanır kaçak atık çöplüğüne dönüşmüş durumda. Kimyasaldan inşaat kalıntısına, buzdolabından çamaşır makinasına ve ne olduğu anlaşılamayan yüzlerce madde. Kimin nasıl, ne zaman attığı bilinmiyor. Ama sonuç korkunç. Asfaltın yanıbaşında kendi haline bırakılan bu yol yüzlerce metre uzunluğunda çöplüğe dönüşmüş durumda.

ARNAVUTKÖY'DEN SARIYER'E, SARIYER'DEN ŞİLE'YE.. SU HAVZALARI, GÖLLER ORMANLAR.. İŞTE İSTANBUL'UN KAÇAK DÖKÜM HARİTASI

Kaçak dökümcüler megakenti çevreleyen ilçeleri tercih ediyor. Şile Üvezli köyü. Köyün asfalt yolundan ormana giriş. Gözlerden uzağa gitmeye bile gerek duymayan kaçak dökümcü tonlarca ağırlığındaki molozu boşaltıvermiş ormanın girişine. Meşe ve çam ağaçlarının içindeki atık dağının sadece bir kaç metre ötesinde boy gösteren "moloz dökenlere ağır ceza" tabelası manzarayı daha da vahim hale getiriyor.

BELGRAT ORMANINA DA, TABİAT PARKINA DA..

Ve bir tabiat parkı. Şile Avcıkoru tabiat parkı. Bu parkın yanıbaşında bile moloz dağlarıyla karşılaşmak mümkün. İşte Belgrat ormanı. Hem kente hem de kentte yaşayanlara nefes aldıran bir başka önemli nokta.. Belgrat ormanınden geçen yollar da kaçak dökümcülerin insafsızlığının kurbanı durumunda. Göktürk'ten çıkıp Belgrat ormanının içinden geçen yol, o yollardan biri. ve Avrupa yakası. Aynı zamanda İstanbul'un su kaynakları da olan Sazlıbosna ve Büyükçekmece gölleri. Her biri üzerindeki barajlarla kentin su kaynakları arasında sayılan göl havzaları. Piknikçilerin özensizliği nedeniyle her gün daha fazla çirkinleşen havzalar kaçak dökülen moloz ve atıklarla daha da tanımaz hale geldi.

HAVADAN GÖRÜNTÜLER ÜRKÜTÜCÜ

Su havzalarının ve ormanların çöp işgaline uğrayan bölümlerinde DHA'nın havadan kaydettiği görüntüler, bu noktalarda her geçen gün büyüyen çöp ve moloz işgalinin çarpıcı boyutunu ortaya koyuyor. Üstelik Arnavutköy, Yeşiybayır köyü ve çevresinde olduğu gibi devasa büyüklükteki kaçak çöp ve moloz dağlarının, yıllardır süren bir vurdumduymazlığın ve denetimsizliğin sonucu ortaya çıktığı açıkça görülüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Büyükçekmece göl havzasında moloz yığını (havadan ve yerden)

-Artık rayların olmadığı, şimdi stablize haldeki tarihi tren yolu (havadan ve yerden)

Üvezli köyü ormanı.. "ağır ceza uygulanır" tabelasının yanına dökülen büyük moloz yığını (havadan ve yerden)

Avcıkoru tabiat parkı alanındaki atıkları (havadan)

Belgrat ormanından geçen yol (yerden)

Sazlıbosna havzasına dökülen moloz (havadan / yerden)

Büyükçekmece gölü sazlıkları

dhafeed

=================================

3- DEMİR YÜKLÜ KAMYONET BÖYLE DEVRİLDİ: 2 YARALI

Beykoz'da demir yüklü kamyonet döner kavşakta kontrolden çıkarak devrildi.

Kazada araçta sıkışan sürücü itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken yanındaki bir kişi de hafif şekilde yaralandı.

Kaza bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL-DHA

Beykoz Çubuklu Mahallesi Dedeoğlu Caddesi'ndeki kaza saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Bayram Hız'ın kullandığı demir yüklü kamyonet döner kavşakta devrildi. Kazayı gören vatandaşlar durumu itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliğini alarak başka bir kazanın yaşanmaması için önlem aldı. Kazada araç içinde sıkışan sürücü itfaiyenin müdahalesiyle kısa sürede kurtarıldı. Kamyonette bulunan Barış Özbilgin ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılırken hayati tehlikelerinin olmadığı öğrenildi. Kaza nedeniyle cadde bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Kaza yapan kamyonetin kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

KAZA KAMERADA

İki kişinin yaralandığı kaza bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde iki kişinin yolun karşısına geçmesinin hemen ardından döner kavşağa giren kamyonetin devrilip yan yatması görülüyor. Kazayı gören çevredekiler de yaralılara yardıma koşuyor.

Görüntü Dökümü;

-------------

GÜVENLİK KAMERA DÖKÜMÜ

-İki yayanın yolun karşısına geçmesi

-Kamyonetin döner kavşağa gelmesi

-Kamyonetin devrilmesi

-Vatandaşların yardıma koşması

AKTÜEL GÖRÜNTÜ

-Devrilen kamyonetin görüntüsü

-İtfiaye ve polis ekiplerinden görüntü

-Kamyonetin kaldırılması

-Çevredeki vatandaşlarla röp

31.03.2017 - 12.07 Haber Kodu : 170331043

=====================

4- BAKIRKÖY CEZAEVİ ÖNÜNDE EYLEM

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

"Zindanlarla Dayanışma İnisiyatifi" isimli grup, cezaevlerinde açlık grevi yapan tutuklu ve hükümlülerin durumuna dikkat çekmek için Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi Kurumu önünde eylem yaptı. Yaklaşık 100 kişinin katıldığı eyleme HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da katıldı. Bazı tutuklu ve hükümlülerin 44 gündür açlık grevinde olduğunu söyleyen Kerestecioğlu, " Bizler dışarda onların sesini yükseltmeye çalışan insanlarız. Bugün 44. gününe geldi açlık grevleri. Nedenleri çok basit aslında. Onuruyla yaşamak isteyen insanlar var orada. Diyorlar ki 'Biz siyasi tutuklularız. Bizden ayağa kalkıp komutan gidip durmamızı bekleyemezsiniz'. Siz onları korumamkla yükümlüsünüz. Siz ayrıca onlara bu şekilde muamele ederek cezalandıramazsınız. Çıplak aramaya tabi tutamazsınız. Kimsenin savunma hakkını engelleyemezsiniz. Avukatıyla, ailesiyle görüşmesini engelleyemezsiniz. Bütün bunlar insanlık dışı uygulamalardır. İnsan onuruna aykırıdır. İşte bu yüzden insanlar açlık grevindeler" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Gruptan görüntü

-Kerestecioğlu'nun konuşması

-Pankart ve sloganlar

-Detaylar

===================================

5- ARAÇ YANGINI UÇAKLARA YAKIN OLUNCA HEYECAN YARATTI

Haber-Kamera: Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,

Yeşilköy'deki Havacılık Müzesinin önünden geçen karayolundaki bir aracın yanması Atatürk Havalimanı'nda da heyecan yarattı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkililerinden alınan bilgiye göre saat 11.00'de Yeşilyurt Havuzlu Kavşak bölgesinden Yeşilköy istikametine giden bir araç tam Askeri Müzenin önünden geçerken yanmaya başladı.

Yangın nedeniyle ortaya çıkan duman gökyüzünü kapsayınca hemen yanında bulunan Atatürk Havalimanını alarma geçirdi. Devlet Hava Meydanları İşletmesine bağlı İtfaiye'nin gözlem aracı olay yerine içerden yaklaşarak tespit yaptı. Ancak yangının uçaklar için bir tehlike yaratmadığı belirlendi. Bu arada İstanbul Belediyesine ait itfaiye araçları da yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü.DHMİ Yetkilileri yangın nedeniyle çıkan dumanın uçuş trafiğini etkilemediğini bildirdiler.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Uçakların arasından dumanlar

-Apronda uçaklar ve duman

31.03.2017 - 12.57 Haber Kodu : 170331075

========================

6- THY'DE REZERVASYON REKORU

Haber-Kamera: Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi,yolcu artışını resmi twitter hesabından duyurdu ve 187 bin 470 kişinin rezervasyon yaptırdığını bildirdi.

Bu arada Atatürk Havalimanı'nda Cuma günü yoğunluğu yaşandı. Özellikle tatil için gelen turist kafileleri ile, hafta sonu tatili için yurt dışına ve yurt içine gidenler pasaport ve biniş bankolarında zaman zaman yoğunluğa yol açtı. Yerli ve yabancı havayolu şirketlerinin uçuşlarında da doluluk oranlarında önemli artışlar yaşandığı gözlendi.

Türk Hava Yolları'nın da uzun süreden beri ilk kez bugün rezervasyon için yapılan yolcu talepleri nedeniyle yüzü güldü.

Yolcu rezervasyonundan memnun olduğunu twitter hesabından duyuran THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "Bugün bizle seyahat etmek için rezervasyon yapan yolcu sayımız 187 bin 470. Dünya markası THY'yi tercih eden yolcularımıza teşekkür ederiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------

-Pasaport bankosu ve yolcu kuyrukları

-THY uçakları ve terminalde yolculardan görüntüler

31.03.2017 - 12.56 Haber Kodu : 170331073

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Büyükçekmece Kaynarca Pendik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title